Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Κακοποιοί Τράπερ δημιούργησαν επεισόδια σε μαγαζί που εμφανιζόταν ο Snik

 


Το θέμα Τράπερ δεν πάει άλλο και πρέπει να επέμβει ουσιαστικά κάποιος εισαγγελέας για να τελειώνουμε με αυτές τις συμμορίες που δρουν ανεξέλεγκτα.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τα ξημερώματα το γνωστό club της Παραλίας Κατερίνης στο οποίο εμφανιζόταν χθες το βράδυ ο τράπερ, Snik, που είχε παρέα νταήδων μαζί του.

Η παρέα των κακοποιών του τράπερ ενεπλάκη σε καβγά με μια άλλη παρέα που διασκέδαζε σε διπλανό τραπέζι με αποτέλεσμα τα "αίματα" να ανάψουν και το μαγαζί να μετατραπεί μέσα σε λίγα λεπτά σε ρινγκ...



Ακολούθησαν σκηνές άγριου ξύλου με τους νεαρούς να πετάνε μπουκάλια και να συμπλέκονται με σκαμπό στα χέρια. Μάλιστα, στον καβγά συμμετείχε και ο τράπερ Snik ο οποίος φέρεται να κατέβηκε από τη σκηνή και να γρονθοκόπησε ένα άτομο από την "αντίπαλη" παρέα.

Για περίπου μισή ώρα, στο club επικράτησε πανικός ενώ αρκετοί θαμώνες έτρεχαν προς την έξοδο προκειμένου να γλιτώσουν από τα αντικείμενα που εκτόξευαν οι κακοποιοί.

Λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα, στο μαγαζί έφθασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία παρέλαβαν τους τραυματίες από το άγριο ξύλο που προηγήθηκε.

Στα πλάνα, φαίνονται και δύο περιπολικά της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο για να χωρίσουν τους κακοποιούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές ατόμων τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στον αιματηρό καβγά.





Κοντολέων: Δεν ενημερωνόταν ο πρωθυπουργός για παρακολουθήσεις -Ρουμπάτης: Η ΕΥΠ «άκουγε» εμμέσως Πιτσιόρλα-Σαγιά


 

Με αυστηρά μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση του απόρρητου χαρακτήρα της διαδικασίας συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

H Επιτροπή αποφάσισε να χωρίσει, τελικά, σε δύο γκρουπ τους «εννέα», προκειμένου να διεξαχθεί πιο ομαλά η διαδικασία.

Το πρώτο γκρουπ, που αποτελείται από τους τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ Δραβίλλα (2012-2015), Ρουμπάτη (2015-2019) και Κοντολέοντα, καθώς και τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ολοκλήρωσε τις τοποθετήσεις του και ξεκινάει το δεύτερο, με τους Δεμίρη, Βλάχου, Τζαβέλλα, Γεραπετρίτη, Ράμμο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή, ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να είπε πως ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το Γραφείο του ενημερώνονταν για αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, σημειώνοντας πως ενημερώσεις γίνονταν με υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα ερευνών μόνο αν αυτό κρινόταν απαραίτητο. 

Ο κ. Κοντολέων αρνήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη, ακόμα και για το αν έχει καταστραφεί ο συγκεκριμένος φάκελος, επικαλούμενος τη ρήτρα απορρήτου.

Το απόρρητο που διέπει υποθέσεις εθνικής ασφάλειας και ΕΥΠ φέρεται να επικαλέστηκε και ο πρώην γ.γ. του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης. 

Ο Ιωάννης Ρουμπάτης (διοικητής ΕΥΠ 2015-19) παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «άκουγε» τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, και τον κ. Σπύρο Σαγιά, πρώην γ.γ. της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και δικηγόρο την περίοδο παρακολουθήσεων. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας στα τηλέφωνά τους, αλλά στα τηλέφωνα προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ανέφερε επίσης ότι επισύνδεση που γίνεται μετά από εισήγηση της ΕΥΠ δεν μπορεί να είναι παράνομη, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τον διάδοχό του Παναγιώτη Κοντολέοντα.



Παραμυθιάζει το κόσμο ο Ανδρουλάκης ότι τον παρακολουθούσαν για να τον εκβιάσουν

 


Κανένας σοβαρός δεν μπορεί να παρακολουθήσει τον Ανδρουλάκη, και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, φυσικά και δεν ευθύνεται για την συμπεριφορά του προέδρου τους όλο το ΠΑΣΟΚ.

Σε ένα νέο αφήγημα, που μπορεί να του το έγραψαν και από τον φαιδρό ΣΥΡΙΖΑ, το υποχείριο Αλέξη Τσίπρα Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι ο Μητσοτάκης τον παρακολουθούσε γιατί ήθελε να έχει του χεριού του το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορεί να εκβιάσει τον ίδιο αφού έβλεπε ότι το ρεύμα έδειχνε ότι θα βγει αυτός πριν την εκλογή προέδρου.

Με λίγα λόγια αυτή η τραγική φυσιογνωμία που έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χωρίς να τον έχουν ελέγξει για την επάρκεια και την ικανότητα του, θέλει να περάσει στην κοινωνία ότι ο πρώτος σε δημοτικότητα πρωθυπουργός, το πρώτο κόμμα σε αποδοχή των πολιτών, παρά τις παγίδες ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, παρά την παγκόσμια κρίση σε οικονομικό επίπεδο και πανδημία, ήθελε να παρακολουθήσει τον τίποτα που δείχνει ότι δεν έχει το σθένος και την ικανότητα να γίνει κάτι!!

Αυτό θέλει να πιστεύει; Αυτό τον βολεύει ; Θα δείξει γιατί ακολουθεί αυτόν τον δρόμο, η κυβέρνηση δεν το αφήνει έτσι, θα τον ξεμπροστιάσει τον Νίκο Ανδρουλάκη και θα μαθευτεί η αλήθεια.

Ο πλέον επιτυχημένος πρωθυπουργός των τελευταίων χρόνων, και ειδικά μετά το καραγκιοζιλίκι του ακροαριστερού καθεστώτος Αλέξη Τσίπρα, που έχει 20 - 25 μονάδες περισσότερες από το ΠΑΣΟΚ σε κάθε δημοσκόπηση ήθελε να παρακολουθήσει τον απολύτως αδιάφορο στον Ελληνικό λαό Νίκο Ανδρουλάκη για να τον εκβιάσει!!

Για τέτοια φαιδρή προσωπικότητα μιλάμε, και για τόσο λίγο για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Αντί λοιπόν να φερθεί σαν άντρας ο Νίκος Ανδουλάκης, και μάλιστα Κρητικός, κινείται σε πρακτικές φαιδρού Πάυλου Πολάκη - Αλέξη Τσίπρα κάνοντας απλά καταγγελίες για να κρύψει την αλήθεια!!

Εκβιάζεις κάποιον όταν γνωρίζεις ότι έκανε κάτι παράνομο ή ανήθικο και δεν θέλεις ο άλλος να το αποκαλύψει, αν οι συνομιλίες σου είναι εντός του νόμου και των ηθικών πλαισίων δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, οπότε γιατί δεν λες τι έκανες αφού δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς ώστε να μην σε εκβιάζουν δήθεν;;;;

Δυστυχώς η κατρακύλα Νίκου Ανδρουλάκη συνεχίζεται και οι κεντρώοι ψηφοφόροι χάνονται προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας!!



Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας κατά των ανηλίκων.

 



O Υπουργός Επικρατείας, Άκης  Σκέρτσος , παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας κατά των ανηλίκων.

​Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης (ΕΣΔ) αποτελεί μια ολιστική παρέμβαση στο υφιστάμενο πλαίσιο δομών και λειτουργιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών. Είναι ένα εγχείρημα συνεκτικής αναδιάρθρωσης των υφιστάμενων δυνατοτήτων του συστήματος για την πρόληψη του φαινομένου, την προαγωγή της αποκάλυψής του όταν συμβαίνει, τη γρήγορη και αποτελεσματική δίωξη των δραστών και την παροχή προστασίας και στήριξης στα θύματα. Οι νέες λειτουργίες και δομές που δημιουργούνται στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΔ εγγυώνται το συνεχές του νέου πλαισίου πρόληψης και αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Τη βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ανάπτυξη, υιοθέτηση και υλοποίηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός (Νοέμβριος 2021) σε ειδική αφιερωματική ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε το περίγραμμα των βασικών πρωτοβουλιών και στη δημοσιότητα το κείμενο των βασικών κατευθυντήριων αρχών του Εθνικού Σχεδίου Δράσης με τις κύριες πολιτικές που σχεδιάζονται από την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία.


​Τον Σεπτέμβριο 2022 αναρτάται για δημόσια διαβούλευση ολοκληρωμένη πρόταση ενός πλήρους και συνεκτικού ΕΣΔ που συντάχθηκε από προπαρασκευαστική ομάδα εργασίας υπό τον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Στη δημόσια διαβούλευση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς, οργανώσεις, επαγγελματίες και πολίτες να καταθέσουν προτάσεις και παρατηρήσεις τους. Παράλληλα, σε χρόνο που θα οριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, το προτεινόμενο ΕΣΔ κατατίθεται για συζήτηση από την εθνική αντιπροσωπεία σε επιτροπή ή σύνθεση που θα επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή βουλευτών. Παρατηρήσεις και βελτιώσεις που θα προκύψουν από όλες τις δράσεις διαβούλευσης, οι οποίες θα είναι εφικτό να συμπεριληφθούν, θα εμπλουτίσουν το ΕΣΔ πριν την οριστικοποίησή του. Η συνολική διάρκεια υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση θα είναι 5 χρόνια (2022-2027).


Οι στρατηγικοί στόχοι του ΕΣΔ σε βάθος πενταετίας είναι: ​


Η αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς το παιδί διαδικασιών με την δημιουργία ενός σύγχρονου, συλλογικού, συνεκτικού και φιλικού προς το παιδί πλέγματος προστασίας και υποστήριξης στα θύματα και στις οικογένειές τους, αξιοποιώντας όλους τους φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Η μετρήσιμη ποσοτική μείωση των κρουσμάτων που συμβαίνουν με τη δημιουργία ενός ολιστικού πλαισίου που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη, στην αποτροπή της δευτερογενούς θυματοποίησης και στην προστασία των μελών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η αύξηση αναφοράς κρουσμάτων στις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες για να διερευνηθούν, να διωχθούν οι δράστες και να προστατευτούν τα παιδιά. Ο στόχος συνδέεται ευθέως με τη διεύρυνση της κατανόησης και παρακολούθησης του φαινομένου και των νέων τάσεων στην εξέλιξή του, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του Διαδικτύου.

Σε αυτή την εθνική προσπάθεια τα παιδιά δεν αντιμετωπίζονται απλώς ως παθητικοί δέκτες των ενεργειών του Κράτους, των υπηρεσιών και των ενηλίκων, αλλά ως ενεργά υποκείμενα της προσπάθειας για ενίσχυση της προστασίας τους. Η εθνική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην οποία εντάσσονται και τα ίδια τα παιδιά έχει πολύ σημαντική θέση στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης γιατί τα ενημερωμένα παιδιά είναι πιο ασφαλή, τα παιδιά που εντάσσονται ως ενεργά υποκείμενα στην προσπάθεια προστασίας τους είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την επίτευξή της.


Πολιτικές του ΕΣΔ και βασικές επιδιώξεις


Για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης εισάγει 11 νέες πολιτικές και οργανώνει στην κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών δεκάδες μέτρα. Περιλαμβάνει πέντε οριζόντιες διυπουργικές και έξι επιμέρους πολιτικές που αφορούν το σύνολο των φορέων και υπηρεσιών που έρχονται σε καθημερινή επαφή με παιδιά ή χειρίζονται αρμοδίως περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, μέτρα θεσμικής εναρμόνισης της χώρας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δράσεις ανάπτυξης υπηρεσιών, θεσμοθέτηση διατομεακών μεθόδων εργασίας των εμπλεκόμενων φορέων με σαφή καθορισμό του ρόλου του καθενός και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Επιγραμματικά, οι πολιτικές είναι:


Ενιαίο Εθνικό Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρουσμάτων.

Εθνικό Αρχείο Καταγραφής και Επιτήρησης Κρουσμάτων.

Πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων και εθελοντών-Ειδικό Ποινικό Μητρώο για αδικήματα σεξουαλικής βίας κατά ανηλίκων.

Εκπαίδευση Επαγγελματιών.

Πολιτικές Προστασίας του Παιδιού και ορισμός Υπευθύνων Παιδικής Προστασίας.

Εθνική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Ενημέρωση και ενδυνάμωση των παιδιών για την πρόληψη της δια ζώσης και της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσής τους.

Ενίσχυση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών συνδρομής των παιδιών και δίωξης των δραστών.

Θεσμικές παρεμβάσεις επικαιροποίησης – αναβάθμισης του υφιστάμενου πλαισίου.

Ενίσχυση της έρευνας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Συστράτευση ιδιωτικού και δημόσιου, κυβερνητικού και μη κυβερνητικού τομέα.

Διαρθρωμένες ως σύνολο, οι πολιτικές δημιουργούν ένα συνεκτικό πλαίσιο προστασίας των παιδιών που αποσκοπεί σε:


Κατά το δυνατόν αποτροπή των εγκλημάτων αυτών κατά των παιδιών.

Αύξηση των καταγγελιών.

Πλαισιωμένη στήριξη των θυμάτων που καταγγέλλουν.

Αποτελεσματική δίωξη των δραστών.

Παροχή της κατάλληλης φροντίδας και θεραπείας στα θύματα και αποτροπή της επαναθυματοποίησής τους.

Κατά περίπτωση παροχή συνδρομής στους δράστες, ιδιαίτερα τους ανήλικους, για την αποτροπή της υποτροπής τους στο μέλλον.



Αμερικανός σκότωσε τον πρώην της κόρης του ενώ επιχειρούσε να εισβάλει στο σπίτι

 



Τη σοκαριστική στιγμή που ένας Αμερικανός πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην σύντροφο της κόρης του καθώς προσπαθούσε να μπει παράνομα μέσα στην οικία του κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, με το βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το αιματηρό περιστατικό είχε σημειωθεί στα τέλη του περασμένου Ιουλίου στο Οχάιο. Στο κλιπ που δημοσίευσε μόλις πριν δύο μέρες ο τοπικός σταθμός WHIO-TV 7, o 22χρονος Τζέιμς Ράιλ εμφανίζεται να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα, αφού του έχει ζητηθεί να αποχωρήσει από τα μέλη της οικογένειας που βρίσκονται μέσα στο σπίτι.

Αγνοώντας τους, ο νεαρός άνδρας αρχίζει να χτυπάει με τον ώμο του την ξύλινη πόρτα, προσπαθώντας να τη σπάσει.

Κάποια στιγμή, ακούγεται η φωνή του Μιτς Ντούκρο, πατέρα της πρώην συντρόφου του 22χρονου, να τον προειδοποιεί ότι είναι οπλισμένος.

Τελικά, η πόρτα παραβιάζεται και ανοίγει, και ακολουθούν τρεις πυροβολισμοί, που τραυματιζουν τον Ράιλ. Ο 22χρονος κατεβαίνει τα σκαλιά της αυλής και καταφέρνει να διανύσει μερικά μέτρα προτού τελικά καταρρεύσει. Οι τραυματιοφορείς που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν τον θάνατο του Ράιλ, ο οποίος είχε δεχθεί δύο σφαίρες στους ώμους και μία στην πλάτη.

Στην κλήση που είχε προηγηθεί στη Άμεση Δράση, μια γυναίκα που περιγράφει τον εισβολέα ως πρώην φίλο της ακούγεται να λέει στον πατέρα της ότι ο Ράιλ προσπαθεί να σπάσει την πόρτα. «Μπαμπά, προσπαθεί να με σκοτώσει;» ακούγεται να ρωτάει με αγωνία. Αφού ο Ντούκρο πυροβόλησε τον Ράιλ, η κόρη του ακούγεται να του λέει πως «ήταν το μόνο που μπορούσε να κάνει» και ότι της έσωσε τη ζωή.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι ένορκοι σε δικαστήριο της κομητείας Σέλμπι αποφάσισαν να απαλλάξουν τον Ντούκρο από κατηγορίες που αφορούσαν τον θάνατο του 22χρονου, επικαλούμενοι νόμο της πολιτείας που ορίζει ότι ο ιδιοκτήτης μιας οικίας δεν έχει νομική υποχρέωση να προσπαθήσει να αποχωρήσει προτού ανοίξει πυρ.

Η οικογένεια του Ράιλ αντέδρασε με οργή στην είδηση ότι ο άνθρωπος που σκότωσε τον νεαρό δεν θα υποστεί την παραμική συνέχεια. «Ο Μιτς τον πυροβόλησε στην πλάτη και τον σκότωσε. Ελπίζω οι μέρες σου να είναι πιο δυστυχισμένες από ποτέ, εσύ και η κόρη σου είστε αηδιαστικοί».


Πηγή : protothema.gr



Αστυνομικός χτυπάει στο πρόσωπο 19χρονη και πέφτει στο πεζοδρόμιο


Βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν αστυνομικό να  γρονθοκοπεί στο πρόσωπο μια γυναίκα, η οποία πέφτει σχεδόν αναίσθητη στο πεζοδρόμιο.

Το περιστατικό συνέβη στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός 22χρονου άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας.

Η 19χρονη Ταμάνι Κραμ, όπως φαίνεται στο βίντεο, πλησιάζει τους αστυνομικούς που προσπαθούν να περάσουν χειροπέδες στον Τζέιμς Έλβιν και διαπληκτίζεται με τους αστυνομικούς με έναν εξ αυτών να την απωθεί και στη συνέχεια με μια γροθιά να την… ξαπλώνει στο πεζοδρόμιο.

Δείτε το βίντεο :



Η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατηγόρησε την 19χρονη για επίθεση σε ένστολο, αντίσταση στη σύλληψη, παρεμπόδιση των αρχών και πως χαστούκισε μια 27χρονη γυναίκα στο σημείο, ενώ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για τον αστυνομικό που ρίχνει τη γροθιά.




Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο εργοστάσιο κατασκευής επίπλων γραφείου της εταιρείας ΔΡΟΜΕΑΣ στις Σέρρες

 


Περιοδεία στις Σέρρες πραγματοποιεί σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού ήταν το εργοστάσιο της εταιρείας Κατασκευής Επίπλων Γραφείου ΔΡΟΜΕΑΣ.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισκέπτομαι μία επιχείρηση που εκφράζει, ενσαρκώνει το όραμά μας για την ελληνική επιχειρηματικότητα, η οποία καινοτομεί, παράγει και εξάγει», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εταιρείας.

Δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση δίχως ικανοποιημένους εργαζόμενους

«Δεν θα κουραστώ να λέω ότι δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση η οποία δεν έχει ικανοποιημένους εργαζόμενους. Kαι σε αυτό είναι κάτι στο οποίο θα στεκόμαστε πάντα, πάρα πολύ ως κυβέρνηση. Όχι μόνο με μέτρα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η μείωση της φορολογίας, αλλά και με διαρκή κίνητρα στις επιχειρήσεις να στηρίζουν το προσωπικό τους, να το επιμορφώνουν, να μπορούν συνέχεια επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να προχωράνε μαζί χέρι-χέρι.

Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο το έχετε κάνει πράξη και σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό και με ακόμα μεγαλύτερη ορμή σε αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πετύχαμε να μειώσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας

«Η κυβέρνησή μας θα στέκεται πάντα δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα. Ο πρώτος μας σκοπός, όταν ήρθαμε στα πράγματα πριν από 3 χρόνια, ήταν να μειώσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας.

Το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλά περισσότερα, αλλά θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται χωρίς τον ιδιωτικό τομέα και αν δεν υπάρχει ένα κατάλληλο πλαίσιο το οποίο να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες να επενδύουν, να μπορούμε να τους μειώσουμε τη φορολογία, να τους διευκολύνουμε με θέματα όπως το κόστος ρεύματος, να απλοποιήσουμε τις αδειοδοτήσεις, τότε επιχειρηματική άνθηση δεν θα υπάρχει», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας από τον Πρόεδρό της Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου και τον γιο του Κώστα Παπαπαναγιώτου και είδε από κοντά τα κυριότερα στάδια της επεξεργασίας.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας ΔΡΟΜΕΑΣ, Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στις πολιτικές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός.

«Η επίσκεψή σας αυτή αποτυπώνει στην πράξη το ενδιαφέρον σας για τη βιομηχανία η οποία είναι βασικός πυλώνας στην οικονομία και την ανάπτυξη για κάθε χώρα. Τα θετικά αποτελέσματα της κυβέρνησής σας στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν την προσωπική σας συγκρότηση και αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο κ. Παπαπαναγιώτου.

Από τότε που ιδρύθηκε, η ΔΡΟΜΕΑΣ έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις, δημιουργώντας 6 αυτοτελείς μονάδες μεταποίησης για το ξύλο, τον χάλυβα, τη χύτευση αλουμινίου, τη χύτευση πλαστικού, την κατασκευή καλουπιών, και την παραγωγή καθισμάτων κι έχει πολύ σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν, στην επίσκεψή του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, οι βουλευτές Σερρών της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.



«Θα πεθάνεις»: Φώναζε ο σύντροφό της όταν την κακοποιούσε


 

Πλάνα από κάμερα ασφαλείας δείχνουν την κακοποίηση που πέρασε μια γυναίκα από τον βίαιο σύντροφό της, μέχρι η υπόθεση να βρει το δρόμο της δικαιοσύνης, στη Βρετανία.

Τα πλάνα, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας (CCTV), και δείχνουν τη στιγμή που ένας βίαιος, μανιακός κακοποιός, έπνιγε την πρώην σύντροφό του και της έλεγε «θα πεθάνεις».

Άλλα πλάνα δείχνουν τον κακοποιό Κρίστοφερ Φόρεστ να πετάει στο έδαφος το τρομοκρατημένο θύμα του και να την κακοποιεί σε μια συστηματική πρόκληση ενδοοικογενιακής βίας, γράφει η βρετανική DailyRecord.

Ο 40χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή και δήλωσε ένοχος για επίθεση στην τότε σύντροφό του, για τον τραυματισμό της και τον κίνδυνο που έθεσε για τη ζωή της σε τρία μάλιστα ξεχωριστά περιστατικά.

Τη χτυπούσε συστηματικά επί τρία χρόνια από τον Ιούλιο του 2017 έως και τον Αύγουστο του 2020. Η 33χρονη είπε στο δικαστήριο ότι οι επιθέσεις του συντρόφου της τής είχαν προκαλέσει αφόρητο άγχος και υπέφερε από κρίσεις πανικού.

Αποκάλυψε επίσης στο δικαστήριο ότι σε μια περίπτωση ο Φόρεστ, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της έβαλε χαρτονομίσματα στο στόμα, ως τιμωρία επειδή του ζήτησε χρήματα.





Λοβέρδος: Το μέτωπο Τσίπρα-Καραμανλικών το πλήρωσε ακριβά η χώρα, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί

 


Θέση με αφορμή την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων πήρε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, «το μέτωπο Τσίπρα-Καραμανλικών το πλήρωσε ακριβά η χώρα. Πάρα πολλοί πολίτες μού τηλεφωνούν ανήσυχοι. Τους καθησυχάζω. Η ιστορία αυτή δεν πρόκειται να επαναληφθεί ούτε ως φάρσα».






Ξεκαθαρίζουν οι συνεργάτες του Καραμανλή : Η ομιλία του δεν περιείχε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης



Και εκεί που άρχισαν για τους δικούς τους λόγους να χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ, προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα.

Οι αναφορές του πρώην πρωθυπουργού στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, εργαλειοποιήθηκαν από τους συνήθεις φαιδρούς ύποπτους τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός εάν ακούσει κάποιος σοβαρός τι είπε, θα καταλάβει ότι είπε ακριβώς αυτά που λέει και η ίδια η κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν περιείχε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης.

Κύκλοι του κ. Καραμανλή καλούν τον οποιονδήποτε να διαβάσει προσεκτικά το επίμαχο χθεσινό απόσπασμα της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού και θα διαπιστώσει ότι δεν περιείχε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης, αλλά ότι είπε αυτονόητα πράγματα, ώστε σκιές και φήμες να μη δηλητηριάζουν τον δημόσιο βίο.





Ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχαήλ Καραμαλάκης Γ.Γ. του υπουργείου προστασίας του πολίτη

 



Τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αναλαμβάνει ο Στρατηγός εν αποστρατεία και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης.




Άρθρο-βόμβα από Reuters: Έτσι χειραγωγεί ο Ερντογάν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

 



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, Τούρκοι αξιωματούχοι διαμορφώνουν τις ειδήσεις της χώρας, πάντα προς όφελος του προέδρου Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του Reuters από τον χώρο των μίντια, όταν ο γαμπρός του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν παραιτήθηκε ξαφνικά από τη θέση του υπουργού Οικονομικών στα τέλη του 2020, τέσσερα στελέχη στα κορυφαία δημοσιογραφικά γραφεία της Τουρκίας είπαν ότι έλαβαν σαφείς οδηγίες από τους διευθυντές τους: «Μην το αναφέρετε μέχρι να το πει η κυβέρνηση».

Η παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος σε ανάρτηση στο Instagram, κοινοποιήθηκε από διεθνή και ανεξάρτητα τουρκικά ειδησεογραφικά μέσα. Η λίρα εκτινάχθηκε στα ύψη, με ελπίδες για μια νέα κατεύθυνση της οικονομίας.

Όμως, για περισσότερες από 24 ώρες οι φιλοκυβερνητικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και οι εφημερίδες που κυριαρχούν στο τοπίο των μέσων ενημέρωσης της χώρας παρέμειναν ουσιαστικά σιωπηλοί για το πιο δραματικό ρήγμα στον στενό κύκλο του Ερντογάν στις σχεδόν δύο δεκαετίες της εξουσίας του.

Το επεισόδιο δείχνει πώς τα τουρκικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, τα οποία κάποτε θα διαφωνούσαν πιο ενεργά, έχουν γίνει μια σφιχτοδεμένη αλυσίδα που περιμένει οδηγίες από την κυβέρνηση για τα πρωτοσέλιδα και τα θέματα των τηλεοπτικών συζητήσεων.

Συνεντεύξεις με δεκάδες πηγές στα μέσα ενημέρωσης, κυβερνητικούς αξιωματούχους και ρυθμιστικές αρχές απεικονίζουν μια βιομηχανία που έχει υποχωρήσει με άλλους -πρώην ανεξάρτητους- θεσμούς που ελέγχει ο Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων, σύμφωνα με τους επικριτές του, του δικαστικού σώματος, του στρατού, της Κεντρικής Τράπεζας και μεγάλων τμημάτων του εκπαιδευτικού συστήματος.

«Η κυβερνητική πίεση και τα μέσα ενημέρωσης, που αυτολογοκρίνονται, μοιράζονται την ευθύνη», σύμφωνα με τους ανθρώπους που μίλησαν στο Reuters.

Οι οδηγίες προς τα δημοσιογραφικά γραφεία προέρχονται συχνά από αξιωματούχους της Υπηρεσίας Διεύθυνσης Επικοινωνιών της κυβέρνησης, η οποία χειρίζεται τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης, όπως είπαν στο Reuters περισσότεροι από δώδεκα γνώστες του κλάδου.

Η Υπηρεσία Διεύθυνσης Επικοινωνιών αποτελεί δημιουργία του Ερντογάν, απασχολεί περίπου 1.500 άτομα και εδρεύει σε έναν ουρανοξύστη στην Άγκυρα. Επικεφαλής του είναι ένας πρώην ακαδημαϊκός, ο Φαχρετίν Αλτούν.

Οι αξιωματούχοι του Αλτούν εκδίδουν τις οδηγίες τους σε τηλεφωνήματα ή μηνύματα στην εφαρμογή WhatsApp. Mερικές φορές απευθύνονται στους υπεύθυνους των δημοσιογραφικών ειδήσεων με τη λέξη «αδελφέ», σύμφωνα με ανασκόπηση των μηνυμάτων από το Reuters, αλλά και πληροφορίες που διασταύρωσαν.

Όταν το Reuters επικοινώνησε με την Υπηρεσία Διεύθυνσης Επικοινωνιών για σχολιασμό, ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, που γνωρίζει την προσέγγιση του Αλτούν, ανέφερε πως «σε καμία περίπτωση δεν καθορίζει ο Αλτούν την ατζέντα των ειδησεογραφικών. Ο Αλτούν ενημερώνει περιστασιακά τους συντάκτες και τους δημοσιογράφους ως μέρος της δουλειάς του. Ωστόσο, αυτά τα καθήκοντα δεν εκτελέστηκαν ποτέ με τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι παραβιάζει την ανεξαρτησία των ειδησεογραφικών οργανισμών ή ότι παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου».

Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η Υπηρεσία έδωσε εντολή στα ΜΜΕ να μην αναφέρουν για την παραίτηση του Αλμπαϊράκ.

Ο Αλμπαϊράκ δεν απάντησε στο αίτημα του Reuters για σχόλιο σχετικά με την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, που στάλθηκε μέσω θυγατρικής εταιρείας.

Τα μεγαλύτερα ΜΜΕ ελέγχονται από εταιρείες που έχουν εξαγοραστεί από την κυβέρνηση και ανθρώπους κοντά στον Ερντογάν

Οι υποστηρικτές του Ερντογάν έχουν κι άλλα εργαλεία για να διαμορφώσουν τις ειδήσεις της χώρας. Τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται από εταιρείες και ανθρώπους κοντά στον Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του οποίου ηγείται. Αυτό έγινε έπειτα από μια σειρά εξαγορών που ξεκίνησαν το 2008.

Τα έσοδα από τις κρατικές διαφημίσεις διοχετεύονται σε μεγάλο βαθμό σε φιλοκυβερνητικά μέσα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Αντίθετα, οι ρυθμιστικές αρχές που έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση επιβάλλουν κυρώσεις για παραβίαση του κώδικα των μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας σχεδόν αποκλειστικά σε ανεξάρτητους ή αντιπολιτευόμενα μέσα, όπως δείχνει η ανασκόπηση του Reuters για αυτές τις κυρώσεις.

Η αρνητική κριτική προς τον πρόεδρο και οι ισχυρισμοί για επίσημη διαφθορά αποτελούν αιτίες κυρώσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

«Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία εξυπηρετούν περισσότερο τη λειτουργία της απόκρυψης της αλήθειας, παρά της αποκάλυψής της» είπε ο Φαρούκ Μπιλντιρίτσι, ένας δημοσιογράφος που εργάστηκε για 27 χρόνια, μέχρι το 2019, στη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, «Hurriyet». Μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας το 2018, η «Hurriyet» έγινε επίσης φιλοκυβερνητική.

Οι παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης

Το Reuters ανέλυσε τις κυρώσεις σε πέντε κορυφαίες αντιπολιτευόμενες ή ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για παραβίαση της δεοντολογίας των μέσων ενημέρωσης. Η ρυθμιστική αρχή αναστέλλει την κρατική διαφήμιση εάν κρίνει ότι μια δημοσίευση έχει παραβιάσει τα πρότυπα. Σε διάστημα τριών ετών, οι πέντε έλαβαν τις περισσότερες αναστολές από άλλες εθνικές εφημερίδες με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

«Οι δημοσιογραφικές ανησυχίες έχουν αντικατασταθεί από προσπάθειες να τα πάμε καλά με το κυβερνών κόμμα και να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες τους», είπε ο Μπιλντιρίτσι. «Το Κόμμα δίνει οδηγίες για τον καθορισμό της ατζέντας. Οι αρχισυντάκτες, οι ανταποκριτές της Άγκυρας και οι διευθυντές τηλεοπτικών προγραμμάτων είναι οι βασικές επαφές» με το Κόμμα και με την Υπηρεσία Διεύθυνσης Επικοινωνιών.

Το Reuters έστειλε ερωτήσεις, σχετικά με τις πιέσεις στα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, στο γραφείο του Ερντογάν και στις ρυθμιστικές αρχές για την τηλεόραση και τα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Το γραφείο του Ερντογάν δεν απάντησε ποτέ.

Σε αρχική δήλωση στο Reuters, το Ινστιτούτο Διαφήμισης Τύπου (BIK), θυγατρική της Υπηρεσίας που επιβλέπει τα έντυπα μέσα ενημέρωσης και τους ιστότοπους, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι έχει γίνει εργαλείο λογοκρισίας που τιμωρεί τις αρνητικές ιστορίες για την κυβέρνηση. Είπε ότι «δεν ενδιαφέρεται» για τις «απόψεις ή την ιδεολογία» των εκδοτικών οργανισμών.

Στη συνέχεια, στις 10 Αυγούστου, η BIK ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την έκδοση κυρώσεων για παραβιάσεις δεοντολογίας, αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας επικύρωσε αρκετές καταγγελίες κατά της BIK από ανεξάρτητες εφημερίδες. Το Δικαστήριο έκρινε ότι η BIK «παραβίασε την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου» και κάλεσε το κοινοβούλιο να τροποποιήσει τους σχετικούς νόμους. Η κυβέρνηση δεν σχολίασε την απόφαση.

Η ρυθμιστική αρχή για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (RTUK), απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι λειτουργεί λογοκριτικά ή ότι λαμβάνει οδηγίες από τον Ερντογάν.

Καθώς η Τουρκία πλησιάζει στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να γίνουν εντός του επόμενου έτους, ο Ερντογάν βρίσκεται πίσω σε πολλές δημοσκοπήσεις.

Η ανορθόδοξη πολιτική του για μείωση των επιτοκίων πυροδότησε μια νομισματική κρίση και αύξηση του πληθωρισμού ακόμη και πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, προκαλώντας αύξηση στις παγκόσμιες τιμές ενέργειας και τροφίμων. Η λίρα έχει χάσει περισσότερο από το ένα τέταρτο της αξίας της φέτος και ο ετήσιος πληθωρισμός είναι 80%, αυξάνοντας τον παράγοντα της φτώχειας μεταξύ των βασικών υποστηρικτών του Ερντογάν από την εργατική και τη χαμηλότερη μεσαία τάξη.

Πολιτικοί αναλυτές λένε ότι ο Ερντογάν θα χρειαστεί όση περισσότερη βοήθεια μπορεί να λάβει από τα μέσα ενημέρωσης, εάν θέλει να επεκτείνει τη θητεία του σε μια τρίτη δεκαετία, οδηγώντας την Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ και ως περιφερειακή στρατιωτική δύναμη που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της παγκόσμιας μετανάστευσης, του εμπορίου και της Ιστορίας.

Τον Μάιο, η κυβέρνηση του Ερντογάν πρότεινε έναν νόμο που λέει ότι θα καταπολεμήσει την «παραπληροφόρηση» των μέσων ενημέρωσης, χωρίς να ορίσει τι είναι, ένα βήμα που ορισμένοι υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου είπαν ότι θα ενδυναμώσει την καταστολή των επικριτικών ρεπορτάζ.

Ένα άρθρο στο προτεινόμενο νομοσχέδιο λέει ότι όποιος διαδίδει ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια ή τη δημόσια τάξη μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών. Το κοινοβούλιο θα συζητήσει το νομοσχέδιο όταν επιστρέψει σε συνεδρίαση τον Οκτώβριο.

Η εκλογική δοκιμασία

Εν όψει των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Ιούνιο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μια άτυπη συμμαχία της αντιπολίτευσης με έξι κόμματα θα εξασφάλιζε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και ότι οι πιθανοί αμφισβητίες θα μπορούσαν να νικήσουν τον Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Για τα μέσα ενημέρωσης, οι δημοτικές εκλογές του Μαρτίου 2019 μπορεί να προσφέρουν μια γεύση του τι βρίσκεται μπροστά, λένε πολιτικοί αναλυτές.

Η συγκεκριμένη ψηφοφορία ξεχωρίζει ως η μεγαλύτερη εκλογική ήττα της διακυβέρνησης του Ερντογάν, με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εντυπωσιάζει τους υποψήφιους δημάρχους του AKP στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, παρά την πολύμηνη εκστρατεία του Ερντογάν.


Πηγή: iefimerida.gr



Ρωμανός: Θα ζητήσουν κάποιοι συγγνώμη για τα fake news;


 

Επίθεση κατά όσων εργαλειοποίησαν τον ψεύτικο θάνατο του 5χρονου στη νησίδα στον Έβρο εξαπέλυσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Με παρέμβασή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί», ο Νίκος Ρωμανός αναφέρθηκε στην ομιλία της Τρίτης (30/8) του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στη Βουλή, σχετικά με τις ανακολουθίες για τους 38 μετανάστες στον Έβρο και το 5χρονο κοριτσάκι, ρωτώντας αν κάποιοι από αυτούς που διέσυραν την Ελλάδα θα ζητήσουν συγγνώμη.

Πριν από μία εβδομάδα στον Έβρο, κάποιοι έκαναν σημαία τον δήθεν θάνατο ενός κοριτσιού, είπε ο κ. Ρωμανός, για να συνεχίσει: «Χθες ο κ. Μηταράκης βγήκε στη Βουλή και έδωσε μία σειρά στοιχεία από την έρευνα, αλλά και από μία σειρά αντιφάσεων που δείχνουν ότι, κατά πάσα πιθανότητα, κατά 99%, αυτός ο θάνατος ήταν fake news». Όπως αναρωτήθηκε, «πού είναι κρυμμένοι όλοι αυτοί τώρα; Θα ζητήσουν συγγνώμη ή όχι για τον διασυρμό της χώρας και για την αντεθνική αυτή στάση τους;».



Στον Ντογιάκο σήμερα ο Μηταράκης: Καταθέτει στοιχεία για fake news με τους 38 μετανάστες στον Έβρο



Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης θα συναντήσει σήμερα στις 12:00 τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου: 

«Σε συνέχεια της ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής την Τρίτη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, θα συναντήσει αύριο, Πέμπτη 01/09, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να καταθέσει τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί αναφορικά με την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο, από την ανάλυση των οποίων προκύπτουν σημαντικές ανακολουθίες».



Γερμανία: Για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας ελέγχονται αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ

 



Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας ζήτησε από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BfV), να ερευνήσουν δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου λόγω ανησυχιών για πιθανούς δεσμούς τους με την Ρωσία, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.

Η Die Zeit επικαλούμενη δική της έρευνα, αναφέρει ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομίας είχαν προσεγγίσει την άνοιξη την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV) που είναι αρμόδια για θέματα κατασκοπείας, σχετικά με τους αξιωματούχους και την φημολογούμενη φιλορωσική τους στάση σε θέματα όπως η διάσωση του ομίλου Uniper (ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στη Γερμανία) ή η κρατική παρέμβαση στην Gazprom Germania.

Η Die Zeit δεν κατονομάζει τους αξιωματούχους.

Η BfV εξέτασε το ιστορικό των αξιωματούχων, τις προσωπικές τους σχέσεις και τα ταξιδιωτικά τους αρχεία και δεν βρήκε μέχρι στιγμής αδιάσειστα στοιχεία για κατασκοπεία ή διαφθορά, αναφέρει η Die Zeit.

Η λεπτομερής μελέτη του ιστορικού τους από τις υπηρεσίες έδειξε ότι ο ένας από τους δύο υπόπτους είχε σπουδάσει στη Ρωσία. Οι δύο αξιωματούχοι φέρονται επίσης να έχουν «συναισθηματική εγγύτητα» με τη Ρωσία, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Το υπουργείο Οικονομίας, το οποίο δήλωσε ότι δεν σχολιάζει ειδικές υποθέσεις, ανέφερε ότι διατηρεί στενές επαφές με την BfV από την έναρξη της νομοθετικής περιόδου καθώς το υπουργείο λειτουργεί υπό τον συνεχή εξονυχιστικό έλεγχο της BfV λόγω της αρμοδιότητας του για την ενεργειακή ασφάλεια.

«Επιπλέον, η νέα διοίκηση έχει αναθεωρήσει πλήρως την φιλική προς την Ρωσία πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Όλες οι προσπάθειες της νέας διοίκησης αποσκοπούν στο να περιορισθεί η εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο. Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται σχολαστικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η Γερμανία έχει συγκλονιστεί τα τελευταία χρόνια από διάφορες υποθέσεις κατασκοπείας που αποδίδονται στη Ρωσία.

Η γερμανική δικαιοσύνη στα τέλη Οκτωβρίου επέβαλε σε πρώην υπάλληλο εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για τη διαβίβαση δεδομένων στη Ρωσία που αφορούσαν το γερμανικό κοινοβούλιο.

Τον Απρίλιο, επέβαλε επίσης σε έναν Ρώσο επιστήμονα ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή για κατασκοπεία που διενεργούσε σχετικά με το ευρωπαϊκό διαστημικό πρόγραμμα Ariane για λογαριασμό της Μόσχας.

Οι κατηγορίες για κυβερνοκατασκοπεία κατά της Μόσχας είχαν επίσης αποδυναμώσει τις ρωσογερμανικές σχέσεις, ακόμη και πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η εξάρτηση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης από τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου έχει αποδειχθεί αδύναμο σημείο για τη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Το ΝΑΤΟ κατέβασε το συγχαρητήριο tweet στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

 



Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ  έχει αποδείξει ότι είναι ακατάλληλος για την θέση που έχει, έχει αποδείξει επίσης προκλητικά για τα φιλοτουρκικά του αισθήματα, έχοντας επιπέσει σε πολλά ατοπήματα παίρνοντας θέση υπέρ των Τούρκων. Η χθεσινή όμως πρόκληση να στείλει συγχαρητήρια στην Τουρκία για την Μικρασιατική Καταστροφή, έβαλε πολλούς εταίρους του ΝΑΤΟ σε σκέψεις για τον ρόλο του Γ.Γ.

Το αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ που έκανε η Ελλάδα μετά την ανάρτηση του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είχε αποτέλεσμα.

Η άμεση και δυναμική αντίδραση της Ελλάδας έφερε αποτέλεσμα και το ΝΑΤΟ τελικά «έριξε» την ανάρτηση που είχε κάνει στο Twitter και έδινε συγχαρητήρια στην Τουρκία με αφορμή την «ημέρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων» που έχει ταυτιστεί με την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Το διάβημα της Ελλάδας στο NATO

Μετά από αυτά, ακολούθησε έντονη αντίδραση της Αθήνας και αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.

Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων.



Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη αδιαφορεί για την κοινωνία και συνεχίζει με τις παρακολουθήσεις

 



Ανεπίδεκτο μαθήσεων και το ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας τον δρόμο του απαξιωμένου ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν διάβαζε σωστά τις δημοσκοπήσεις, και την κοινωνία, θα άφηνε την δικαιοσύνη και την βουλή να κάνει το έργο της και θα ασχολιόταν με τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας.

Ανίκανο όμως να παράγει οποιαδήποτε αντιπολιτευτική κριτική που να μην γελάει ο κόσμος όπως με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει με το θέμα το σίριαλ των παρακολουθήσεων, που μόνο το 16% των πολιτών ασχολείται.

Να διαβιβαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το σύνολο του φακέλου της ΕΥΠ και όλων των πληροφοριών που αφορούν στην παρακολούθηση του προσωπικού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, και που οδήγησαν στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του, ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάση Μπούρα.

Στην επιστολή τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον φιλοσυριζαίο Μιχάλη Κατρίνη, ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών, στην οποία έχουν κληθεί σε ακρόαση όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ζητούν η διαβίβαση του φακέλου να γίνει άμεσα και επισημαίνουν ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, έχει διατυπώσει το συγκεκριμένο αίτημα, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ζήτημα.

«Είναι επιτακτικό να τεθεί στη διάθεση των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές, κάθε χρήσιμη πληροφορία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», σημειώνουν οι βουλευτές στην επιστολή τους.



Καραμανλής κατά της εισβολής των Ρώσων - Καταδικάζει προκλήσεις Τουρκίας

 



Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο δήμος Ανωγείων στην Κρήτη, για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο θέατρο “Νίκος Ξυλούρης” και μίλησε τάχθηκε κατά της εισβολής των Ρώσων, καταδίκασε την προκλητικότητα του κουμπάρου του και συμμάχου του Αλέξη Τσίπρα Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Καραμανλής ζήτησε Εθνική Ομοψυχία, αλλά να ενημερώσουμε τον πρώην πρωθυπουργό αυτό που γνωρίζει και ο ίδιος, με την συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα που τάσσεται ανοικτά υπέρ Ερντογάν, και παραγγέλνει ανθελληνικά δημοσιεύματα, στήνοντας εντάσεις και fake news δεν μπορεί να γίνει εφικτό.

Για την Τουρκία τόνισε: «Το διεθνές σκηνικό έχει εισέλθει σε φάση αβεβαιότητας και αποσταθεροποίησης. Η απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η παράταση του πολέμου εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη διεθνή ειρήνη και ευταξία. Ήδη είναι παραπάνω από εμφανής η πιθανότητα εντάσεων, ίσως και αναφλέξεων και σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως η Νοτιοανατολική Ασία, λόγω Ταϊβάν, αλλά και στα γειτονικά μας Βαλκάνια. Και όλα αυτά εν μέσω ενεργειακής, επισιτιστικής και οικονομικής κρίσης που επιβαρύνει δυσβάσταχτα τις ευρωπαϊκές χώρες, πρωτίστως βέβαια τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Η δε εικόνα της Δύσης, μπροστά στο καινοφανές σκηνικό και τις προκλήσεις των αναθεωρητικών δυνάμεων, είναι αποκαρδιωτική. Εμφανές έλλειμμα ηγεσίας, αδύναμες ή υπό κατάρρευση κυβερνήσεις, αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και απαξίωση των πολιτικών συστημάτων. Ειδικά μάλιστα στην Ευρώπη, που προφανώς μας αφορά και πιο άμεσα.

Είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη η Ευρώπη να αφυπνιστεί, να πάρει πρωτοβουλίες, να αντιδράσει συντονισμένα και τολμηρά. Διαφορετικά μας περιμένουν δυσάρεστες εξελίξεις.

Για τη χώρα μας η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο γιατί αντιμετωπίζει επιπρόσθετα την κλιμάκωση της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα, από την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο και τη Θράκη. Αψηφώντας κάθε έννοια σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, επιχειρεί να ανατρέψει το υφιστάμενο status quo και να επιβάλλει την ηγεμονία της, δυστυχώς άλλοτε με την σύμπραξη και άλλοτε με την ανοχή ή επιτήδεια ουδετερότητα των βασικών πρωταγωνιστών της διεθνούς ζωής. Είναι μέσα στο ζοφερό αυτό σκηνικό που καλείται η χώρα μας να αναδείξει τον καλύτερό της εαυτό, διευρύνοντας τα διεθνή της ερείσματα, βελτιώνοντας διαρκώς την αμυντική και αποτρεπτική της ικανότητα και κυρίως, πάνω απ΄ όλα, διαφυλάσσοντας και σφυρηλατώντας την εθνική ομοψυχία και την αποφασιστικότητα του συνόλου του Ελληνισμού να αποκρούσει παντοιοτρόπως κάθε απόπειρα σφετερισμού των δικαίων του».

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο πρώην πρωθυπουργός είπε και κυβέρνηση πηγές απάντησαν : «Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως! Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

Η απάντηση κυβερνητικών πηγών :

Με αφορμή τα όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στα Ανώγεια στην εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε στο φως η υπόθεση της επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ.Ανδρουλάκη τονίστηκε ότι υπάρχει ανάγκη να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, με σεβασμό των προβλέψεων του νόμου για το απόρρητο και του κανονισμού της Βουλής.

Γι΄αυτό κινήθηκαν άμεσα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενω η υπόθεση ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη. Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ακολουθούν οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα προκειμένου να υπάρξουν θεσμικές βελτιώσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, «Με ακεραιότητα, τίποτα άλλο δεν μετράει. Χωρίς ακεραιότητα, τίποτα άλλο δεν μετράει». Και τόνισε ότι: «Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ήταν πάνω απ΄όλα ένας ακέραιος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος ευθύς, ντόμπρος και αληθινός. Ένας πολιτικός, που, αντίθετα με πολυάριθμες άλλες περιπτώσεις, ήταν ξένος στην υποκρισία, την υστεροβουλία και την προσποίηση. Όταν πίστευε κάτι το έλεγε και το υποστήριζε με πάθος».

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ήταν ασυμβίβαστος σε θέματα αρχών, στα οποία όπως είπε «δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του». Υπενθύμισε ότι: «Όταν διαφώνησε, ως αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα το 1989, με την απευθείας ανάθεση των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ παραιτήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη από την υπουργική του ιδιότητα».

Έκλεισε μάλιστα με μία μαντινάδα για το Γιάννη Κεφαλογιάννη:

“« Άλλο το να ΄σαι αετός

και άλλο να τον κάνεις.

Άλλο το να θωρείς κορφές

και άλλο να τις φτάνεις”.