Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Το ΝΑΤΟ κατέβασε το συγχαρητήριο tweet στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

 



Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ  έχει αποδείξει ότι είναι ακατάλληλος για την θέση που έχει, έχει αποδείξει επίσης προκλητικά για τα φιλοτουρκικά του αισθήματα, έχοντας επιπέσει σε πολλά ατοπήματα παίρνοντας θέση υπέρ των Τούρκων. Η χθεσινή όμως πρόκληση να στείλει συγχαρητήρια στην Τουρκία για την Μικρασιατική Καταστροφή, έβαλε πολλούς εταίρους του ΝΑΤΟ σε σκέψεις για τον ρόλο του Γ.Γ.

Το αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ που έκανε η Ελλάδα μετά την ανάρτηση του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είχε αποτέλεσμα.

Η άμεση και δυναμική αντίδραση της Ελλάδας έφερε αποτέλεσμα και το ΝΑΤΟ τελικά «έριξε» την ανάρτηση που είχε κάνει στο Twitter και έδινε συγχαρητήρια στην Τουρκία με αφορμή την «ημέρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων» που έχει ταυτιστεί με την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Το διάβημα της Ελλάδας στο NATO

Μετά από αυτά, ακολούθησε έντονη αντίδραση της Αθήνας και αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.

Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου