Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ρόδος: Έδεσε το γαϊδουράκι του και το άφησε χωρίς νερό και φαγητό- Το ζώο πέθανε




Ρεκόρ κακοποιήσεων έχει η χώρα μας από την αρχή της νέας χρονιάς, κάτι που πραγματικά πρέπει να σταματήσει άμεσα. Ακόμα και τον καιρό της καραντίνας οι φόλες, οι πυροβολισμοί αλλά και όλων των ειδών οι κακοποιήσεις ήταν σε καθημερινή βάση σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Δυο τρόποι υπάρχουν για να γίνει κάτι. Να τιμωρείται ο ένοχος και να μιλάνε οι πολίτες. Όπως γνωρίζουμε οι αρχές λίγη σημασία δίνουν και στο να ψάξουν αλλά και στο να τιμωρήσουν τους παραβάτες. Ο δεύτερος τρόπος είναι με το να μιλάνε οι πολίτες. Και να καταγγέλλουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σιωπή είναι συνενοχή.

Ένα λοιπόν ακόμα θλιβερό περιστατικό συνέβη στη Ρόδο και κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτύου, εξοργίζοντας τους πάντες.

Το συμβάν έγινε γνωστό με μια ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του Κυνοκομείου Ρόδου στο Facebook https://www.facebook.com/groups/kynokomeiorodou/ ένα ζευγάρι (Vaggelis-sabrina Swtauros), γράφοντας τα εξής:
“Πριν μισή ώρα εγώ και η γυναίκα μου αντικρίσαμε αυτό. Σε ένα χωράφι ξεχασμένο στα Βληχά Λίνδου (κοντά στο Μινετο). Νεκρό θηλυκό γαϊδούρι χωρίς νερό και φαγητό. Κοντά του είναι ακόμη ένα ζωντανό και πήγαμε τρέχοντας να το δώσουμε νερό. Αυτό δε θέλω να μείνει έτσι θέλω να προχωρήσω νομικά. Όποιος γνωρίζει κάτι θέλω να βοηθήσει”.

Το ζώο, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, πέθανε μαρτυρικά. Παρατημένο και αφημένο χωρίς φαγητό και νερό κάτω από τον ήλιο. Σε κάποιον δεν έκανε πια τη δουλειά του και το παράτησε να πεθάνει. Δίπλα του το ζευγάρι είδε και ένα άλλο γαϊδουράκι, ζωντανό, στο οποίο έδωσε νερό.

Για το συμβάν έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία και πιστεύουμε να γίνει οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να βρεθεί αυτός που είχε το ζώο και να τιμωρηθεί.




petpet.news


Ξυλοκοπούσε άγρια την γυναίκα του για 8 χρόνια – Ακόμα και όταν ήταν έγκυος



Μία ανατριχιαστική υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στο φως της… δημοσιότητας της τελευταίες ημέρες όταν μία γυναίκα βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τα όσα φρικιαστικά βίωνε δίπλα στον σύζυγό της.

Όπως αποκάλυψε χθες η τηλεόραση της «Κρήτη tv», πρόκειται για μία νεαρή γυναίκα, από την περιοχή της δυτικής Κρήτης, που προ δεκαετίας παντρεύτηκε τον σύζυγό της και απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά.

Η ίδια, έπειτα από προτροπή των γονιών της, κατήγγειλε τα όσα βίωνε στις αρχές ενώ την περασμένη Πέμπτη συνελήφθη ο σύζυγός της.

Ανατριχιάζουν οι καταθέσεις της

Ανατριχιαστικές είναι οι καταθέσεις της γυναίκας για τα όσα βίωνε δίπλα στον σύζυγό της. Όπως ανέφερε η βίαιη συμπεριφορά του ξεκίνησε το 2012 κι ενώ είχαν ήδη ένα παιδί. Έκτοτε την ξυλοκοπούσε άγρια, είτε χτυπώντας το κεφάλι της στον τοίχο, είτε την χτυπούσε με μία μαγκούρα ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που μετά τα βασανιστήρια την εξανάγκαζε να προχωρήσουν και σε σεξουαλική επαφή. Αυτές οι επιθέσεις δεν σταμάτησαν ούτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Η ίδια περιέγραψε στις αρχές όλες τις φρικαλεότητες που έζησε δίπλα στον άντρα της. Μεταξύ αυτών και η εξής: Εκείνη ήταν στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της και ο σύζυγός της την έβγαλε έξω από το σπίτι και κλείδωσε την πόρτα. Έξω έκανε πολύ κρύο κι όταν εκείνη του ζήτησε ένα μπουφάν για να μην κρυώνει εκείνος της είπε να πάρει το κάλυμμα του αυτοκινήτου για να σκεπαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε χρειαστεί να μεταφερθεί σε Κέντρο Υγείας.

Βρήκε τη δύναμη να μιλήσει μετά από προτροπή των γονιών της

Η μητέρα των τεσσάρων παιδιών άντεξε κάποια χρόνια στη σιωπή ωστόσο στη συνέχεια βρήκε τη δύναμη και εξομολογήθηκε τα όσα βίωνε στους γονείς της.

Μάλιστα, οι γονείς της ήταν που κατήγγειλαν αρχικά το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα των Χανίων έπειτα από ένα ακόμα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας κι έπεισαν και την ίδια να μιλήσει στις αρχές.

Πλέον η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.


cretapost.gr


Όλη η αλήθεια: Στημένη προπαγάνδα στον Έβρο με την συμμετοχή της «SUN»


Άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια των Τούρκων να δημιουργήσουν συνθήκες θερμού επεισοδίου στον Έβρο, κορυφώθηκε χθες Σάββατο 23/05/2020 και έλαβε τέλος.

Τη φορά αυτή στα βρώμικα παιχνίδια των Τούρκων συμμετείχαν και ξένα μέσα ενημέρωσης που ισχυρίστηκαν ότι έγινε κατάληψη επί ελληνικού εδάφους στον Έβρο.

Η είδηση αναπαράχθηκε από αρκετά ΜΜΕ ότι σε σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, στη θέση Μελισσοκομεία, έχουν κατασκηνώσει τις τελευταίες ημέρες άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, υψώνοντας την ημισέληνο.

Αρχικός φορέας της είδησης η σκανδαλοθηρική εφημερίδα Sun. Παρουσιάστηκαν δυο «πειραγμένες» φωτογραφίες από τους χάρτες της Google και αυτοί ήταν αρκετοί για να γίνει viral το θέμα της Βρετανικής σκανδαλοθηρικής εφημερίδας Sun και να υιοθετηθεί πλήρως από ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και από την αξιωματική αντιπολίτευση που… βιάστηκε να το σηκώσει ψηλά και αντιπολιτευτικά.

Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και του αρμόδιου υπουργού Νίκου Δένδια κάποιοι επέμεναν ότι οι Τούρκοι έχουν εγκατασταθεί σε ελληνικό έδαφος. Ακολούθησαν διαψεύσεις και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας: «Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσες στην περιοχή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή τους».

Παρόλα αυτά το θέμα πήρε τεράστιες πολιτικές διαστάσεις με αρκετούς να σπεύδουν να πουν ότι η «κυβέρνηση είναι εθνικά επικίνδυνη» και ότι «χάσαμε έδαφος στον Έβρο».


Το περίεργο στην όλη η ιστορία - που όπως αποδεικνύεται δεν έχει γερές δόσεις αληθείας - είναι ότι στο παιχνίδι της τουρκικής προπαγάνδας έπαιξε ανοικτά μια βρετανική εφημερίδα. Προφανώς και αυτή η εξέλιξη έχει τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον πέρα από την προσπάθεια της ίδιας της Τουρκίας να στήσει σκηνικό Ιμίων στον Έβρο μετά την ήττα που υπέστη στην προσπάθειά της να γεμίσει με ορδές μεταναστών στα σύνορα με της Ελλάδα.

Εξόχως περίεργο είναι το γεγονός ότι στην επίμαχη περιοχή, το μεσημέρι του Σαββάτου συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές ένας Άγγλος δημοσιογράφος που επιχειρούσε να κάνει φωτογραφικές λήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, που προφανώς επιχείρησε να φτάσει στο σημείο όπου μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του, όπως η εφημερίδα «THE SUN» έδωσαν ιδιαίτερη έκταση και εμφάνισαν ως τουρκική κατοχή ελληνικής έκτασης αρκετών στρεμμάτων, έγινε εξακρίβωση στοιχείων. Δεν είχε πάντως προλάβει να τραβήξει φωτογραφίες από σημεία που δεν επιτρέπεται και έτσι δεν προέκυψαν κάποια στοιχεία εναντίον του, όπως για παράδειγμα κίνηση σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Γι’ αυτό και δεν υπήρξε κάτι να καταλογισθεί εναντίον του.

Πάντως και μόνο η παρουσία του Βρετανού δημοσιογράφου, δείχνει πως κάποια ξένα ΜΜΕ προσπαθούν όχι μόνο να διατηρήσουν, αλλά και να «σηκώσουν» το θέμα. Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε, ότι η φωτογραφία που δημοσίευσε η «THE SUN» και συγκεκριμένα το επίμαχο σημείο που υποστηρίζει ότι έχουν καταλάβει οι Τούρκοι, δεν έχει καμιά σχέση με την επίμαχη έκταση, η οποία βρίσκεται πιο βόρεια. Απλά πήραν από την google και έβαλαν το σημείο αυτό και όλοι, αφού δεν γνωρίζουν την περιοχή, το υιοθέτησαν και γράφουν διάφορες ανοησίες για 200 στρέμματα και τέτοια παρόμοια.

Η υιοθέτηση της Τουρκικής προπαγάνδας
Στο εσωτερικό της χώρας ξέσπασε πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοπερίεργο είναι ότι πλην του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου κανένα άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης δεν υιοθέτησε την προπαγάνδα των Τούρκων και κανένα κόμμα δεν βιάστηκε να κάνει δηλώσεις για «απώλεια εθνικής κυριαρχίας».

Περίεργο, αλλά όχι πρωτοφανές. Άλλωστε κατά τη διάρκεια των «μαχών» στον Έβρο τον περασμένο Φεβρουάριο, αρκετοί «αλληλέγγυοι» και «συμπαθούντες» του ΣΥΡΙΖΑ στα social media, υιοθέτησαν πλήρως την άθλια Τουρκική προπαγάνδα ότι στον Έβρο οι Έλληνες σκότωσαν εν ψυχρώ μετανάστες. Και όχι μόνο την υιοθέτησαν, αλλά και την αναπαρήγαγαν σε καθημερινή βάση.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει στα αλήθεια στον Έβρο και στο επίμαχο οικόπεδο των 16 στρεμμάτων για το οποίο έγινε πολύς λόγος.

Έβρος: Fake η περιοχή που παρουσίασε ως επίμαχο σημείο τουρκικής “κατάληψης” η αγγλική “The Sun” – Τι ισχύει

Το ρεπορτάζ Evros-news είναι ισοπεδωτικό και το παραθέτουμε αυτούσιο:

«Σε μια Fake περιοχή που παρουσίασαν ως επίμαχο σημείο στην περιοχή Μελισσοκομείου Φερών και είναι ξεκάθαρο πως “κατέβασαν” από χάρτη της google, βασίστηκε το θέμα που δημοσίευσε η γνωστή σκανδαλοθηρική αγγλική εφημερίδα “The Sun”, μιλώντας για κατάληψη του συγκεκριμένου ελληνικού εδάφους από τουρκικά στρατεύματα.

Κι επειδή μιλάμε για μια εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, με χιλιάδες αναγνώστες, έγινε αναπαραγωγή όσων έγραψε στην χώρα μας κυρίως από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Μόνο που η συγκεκριμένη περιοχή, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ με το σημείο όπου τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί η ένταση, με την παρουσία Τούρκων Στρατοφυλάκων αρχικά και στρατιωτών στη συνέχεια. Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι:

Το κομμάτι που η αγγλική εφημερίδα και όσοι την αναπαρήγαγαν εμφανίζουν ως το σημείο αμφισβήτησης, βρίσκεται από την τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου, είναι ελληνικό και πρόκειται για το Κτήμα Μιχαηλίδη, όπως το γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι της περιοχής. Καλλιεργείται κανονικά κάθε χρόνο από αγρότη που το νοικιάζει απ’ τον ιδιοκτήτη του και μάλιστα ο στρατός τον βοηθάει με πλωτά του μέσα να μεταφέρει τρακτέρ και άλλα μηχανήματα για τον σκοπό αυτό. Όλα μάλιστα γίνονται χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους Τούρκους. Άλλωστε δεν είναι η μοναδική έκταση που μετά την ευθυγράμμιση του ποταμού Έβρου το 1955, επί υπουργού Δημοσίων Έργων του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Μεντερές από την τουρκική πλευρά, βρίσκεται μετά την τουρκική όχθη, αλλά ανήκει στην Ελλάδα.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την επίμαχη έκταση που έχει ξεσπάσει ο “θόρυβος” το τελευταίο διάστημα. Βρίσκεται πιο βόρεια από το Κτήμα Μιχαηλίδη, προς το Σουφλί και πρόκειται για μια μικρή έκταση, ανήκει ξεκάθαρα στην Ελλάδα και βρίσκεται μετά την τουρκική όχθη του ποταμού. Τον χειμώνα που τα νερά είναι πολλά, πλημμυρίζει και δεν φαίνεται καθόλου. Σε αντίθεση με το κτήμα Μιχαηλίδη, αυτό το σημείο δεν καλλιεργείται και έτσι μοιραία εκτός από την βλάστηση φύτρωσαν δέντρα, θάμνοι και έγινε μια μικρή… ζούγκλα. Όταν τον περασμένο Μάρτιο ξέσπασε η γνωστή κρίση, με την Τουρκία να χρησιμοποιεί χιλιάδες μετανάστες βοηθώντας τους να περάσουν στην Ελλάδα, ο στρατός ξεκίνησε την αποψίλωση στο σημείο αυτό, γιατί εκεί οι διακινητές έκρυβαν όσους ήθελαν να περάσουν τη νύχτα σε ελληνικό έδαφος μέσω του ποταμού Έβρου.

Η έκταση είναι ξεκάθαρα ελληνική και οι χάρτες της google που επικαλείται η Τουρκία, σε καμιά περίπτωση δεν είναι αξιόπιστοι. Γιατί είναι χαρακτηριστικό, ότι εδάφη δείχνει ως ελληνικά εδάφη που ανήκουν στην Τουρκία σε άλλα σημεία της περιοχής αλλά βρίσκονται μετά την ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου. Οι Τούρκοι άλλωστε αποδέχονται πως ανήκει το συγκεκριμένος μέρος στην Ελλάδα, αφού έχουν κατασκευάσει αναχώματα για τις πλημμύρες, πιο μέσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αναγνωρίζοντας ότι η έκταση είναι ελληνική.

Οι Τούρκοι είναι στην περιοχή, αλλά όχι σε ελληνικό έδαφος

Όσο για τα δημοσιεύματα της «The Sun» και άλλων ξένων ΜΜΕ που ενδεχομένως την αναπαράγουν, αστυνομικοί και στρατιωτικοί που βρίσκονταν ή παραμένουν ακόμα στην περιοχή κάνοντας περιπολίες, διαψεύδουν ότι οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει σκηνές μέσα στο ελληνικό έδαφος και έχουν εγκατασταθεί εκεί. Επειδή τα σύνορα με την Τουρκία είναι χερσαία εκεί, υπήρχε παρουσία της Στρατοφυλακής με σκηνές, από τον Μάρτιο ακόμα που ξέσπασε η γνωστή κρίση και οι ασύμμετρη απειλή με την χρησιμοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών.

Βρίσκονται λοιπόν στην περιοχή Τούρκοι Στρατοφύλακες και περιμένουν να διευθετηθεί η διαφωνία που υπάρχει, αλλά δεν έχουν «στρατοπεδεύσει» σε ελληνικό έδαφος, όπως σπεύδουν να υιοθετήσουν πολλοί και ούτε φυσικά καμιά κατάληψη ελληνικού εδάφους έχει γίνει.

Τι ακριβώς ισχύει για την περιοχή

Τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου καθορίσθηκαν με την Συνθήκη της Λωζάνης, όπου αναφέρεται ξεκάθαρα με συντεταγμένες η οριοθέτηση τους και με τα σχετικά πρωτόκολλα της Επιτροπής Διαχάραξης Ελληνοτουρκικών συνόρων, τα οποία υπογράφηκαν από Έλληνα εκπρόσωπο Μινωτάκη, τον Τούρκο και τον Ολλανδό εκπρόσωπο Μπάκερ. Το 1955 έγινε η ευθυγράμμιση του ποταμού στο νότιο τμήμα του όπως προαναφέραμε από την περιοχή των Φερών μέχρι το Δέλτα του ποταμού. Δημιουργήθηκε έτσι μια ευθύγραμμη κοίτη και καταργήθηκαν οι «μαίανδροι» της παλιάς κοίτης. Αυτά τα ζικ-ζακ δηλαδή που υπάρχουν και στην περιοχή για την οποία γίνεται τόσος ντόρος.

Τα σύνορα όμως δεν άλλαξαν. Έτσι δημιουργήθηκαν εδάφη που βρίσκονταν εκατέρωθεν της νέας κοίτης και αποκόπηκαν από το έδαφος της χώρας προέλευσης. Δηλαδή ελληνικά που πλέον είναι από την τουρκική όχθη και τουρκικά από την ελληνική. Για παράδειγμα, στο Πέταλο του Πέπλου είναι 8.000 στρέμματα περίπου, στο επίμαχο Μελισσοκομείο στις Φέρες 220 στρέμματα και στο κτήμα Μόραλη 150 στρέμματα. Αυτά βρίσκονται μετά την τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου, ενώ πιο κάτω στην περιοχή Μαυράκανθο υπάρχει ένα κομμάτι τουρκικής γης περίπου 360 στρέμματα που βρίσκεται μετά την ελληνική όχθη. Όλες αυτές οι εκτάσεις καλλιεργούνται κανονικά από τους ιδιοκτήτες τους ή ενοικιαστές (όπως είπαμε για το Κτήμα Μιχαηλίδη) Έλληνες και Τούρκους, οι οποίοι όπως επισημάναμε μεταφέρουν ακόμη και τρακτέρ και άλλα μηχανήματα απρόσκοπτα. Με πρόχειρα γεφύρια , με πλωτά μέσα (σχεδίες ή μεγάλες βάρκες) και με τη βοήθεια του στρατού».


Πηγή : newsbomb.gr


Συμπλοκή με τρεις τραυματίες στις φυλακές Αλικαρνασσού



Συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων με αιματηρή κατάληξη αναστάτωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου τις φυλακές Αλικαρνασσού και είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσουν νωρίτερα όλες οι πτέρυγες, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο γενίκευσης των επεισοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο ξεκίνησε από έντονο διαπληκτισμό που είχαν τρεις Έλληνες βαρυποινίτες με μια ομάδα αλλοδαπών κρατουμένων αραβικής προέλευσης. Δεν άργησαν, όμως, να έρθουν στα χέρια και κατά την διάρκεια της συμπλοκής οι τρεις Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ τους έγιναν και ράμματα.

Το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους στα κελιά στα οποία υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν όλοι οι κρατούμενοι. Για την συμπλοκή έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ η Αστυνομία διενεργεί προανάκριση.


Μάνος Τσαγκαράκης
Πηγή : protothema.gr


Απάντηση Αθήνας σε Αγκυρα: Χαραγμένη βάσει Λωζάνης και Πρωτοκόλλου του 1926 η συνοριακή γραμμή



«Η συνοριακή γραμμή είναι χαραγμένη βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης και του Πρωτοκόλλου του 1926, είναι  αναγνωρισμένη και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση».

Αυτό τόνιζαν αργά το βράδυ του Σαββάτου διπλωματικές πηγές, απαντώντας ουσιαστικά στη χθεσινή τοποθέτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή του νοτίου Εβρου, που οδήγησαν και σε διάβημα από την πλευρά της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος, στη χθεσινή επίσημη ανακοίνωσή της της είχε κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «παραβίαση των συνόρων», υποστηρίζοντας ότι «δεν θα δεχτεί τετελεσμένα στα σύνορά της».

Ανέφερε δε ότι το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί εάν πραγματοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις που η ίδια πρότεινε μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

Επίσης χθες, με αφορμή δημοσιεύματα που ήθελαν τουρκικά στρατεύματα να έχουν «καταλάβει» ελληνικά εδάφη στην περιοχή, το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε ξεκαθαρίσει ότι «καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος», μιλώντας για διασπορτά fake news. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τρισάγιο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη



Μνημόσυνο και τρισάγιο στη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή πριν τρία χρόνια, τελέστηκε σήμερα στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, όπου βρίσκεται και ο τάφος της οικογένειας.

Στην τελετή το παρών έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα και τον γιο του Κωνσταντίνο, ενώ παρευρέθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, παρουσία του Επίσκοπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού και του Επισκόπου Ευμενείας κ.κ. Ειρηναίου.




Συνελήφθη ο βιαστής της Κέρκυρας που είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο ΣΥΡΙΖΑ-Παρασκευόπουλου




Ο "δράκος" της Λευκίμμης το απόγευμα του Σαββάτου αναγνωρίστηκε από έναν περαστικό στην περιοχή και άμεσα ενημερώθηκαν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ όπου και πήγαν με αστυνομικούς σκύλους για τον εντοπισμό του.

Οι αστυνομικοί έφθασαν γρήγορα στα ίχνη του και στην προσπάθεια του, να ξεφύγει ο 47χρονος βιαστής, έπεσε μέσα σε χαράδρα 200 μέτρων και εντοπίστηκε από τα σκυλιά Κ9 της αστυνομίας τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε τον 47χρονο, τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο. Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου και οδηγήθηκε παραμένει φρουρούμενος.


Στο σημείο όπου είχε κρυφτεί ο βιαστής, βρέθηκε εξοπλισμός που παράγει ρεύμα από ηλιακή ενέργεια ώστε να φορτίζει το κινητό του τηλέφωνο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 47χρονος είναι ένας απο τους πολλούς επικίνδυνους κακοποιούς που είχε καταδικαστεί σε 53 χρόνια κάθειρξης, για έξι βιασμούς, νεαρών κοριτσιών, τουριστριών, από τη Βρετανία, αλλά αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση τον νόμο έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ - Παρασκευόπουλου.

Με την αποφυλάκιση του, βίασε μια 34χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής, αγνοούνταν για περίπου δύο μέρες, με τον σύντροφό της να την αναζητά εναγωνίως. 

Η ίδια, είπε στους αστυνομικούς που την βρήκαν ότι ο 47χρονος την απήγαγε, την κρατούσε όμηρο και υπό την απειλή της ζωής της τη βίασε κατ’ εξακολούθηση. 



Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να έχει εθνική σύμπνοια κοροιδεύει τον ελληνικό λαό για δήθεν εισβολές



Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με την ανευθυνότητα του να κάνει μεγάλη εθνική ζημιά.

Πρώτα είχαμε την πλήρη σύμπνοια του ΣΥΡΙΖΑ με τους Τούρκους, υιοθετώντας κόμμα και συντροφικά ΜΜΕ την προπαγάνδα και τα ψέματα των γειτόνων για τον Έβρο, τώρα έχουμε την δήθεν ανησυχία τους μήπως μπήκαν οι Τούρκοι στην Ελλάδα. 

Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος, αναφέρει πολλάκις η ελληνική κυβέρνηση.

Παρακολουθώντας η Τουρκία την αντιπολίτευση και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνουν ανύπαρκτο θέμα, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την υπόθεση ανεβάζοντας τους τόνους με προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, με την οποία ζητά σύγκληση της κοινής επιτροπής για τα σύνορα, ενώ υποστηρίζει ότι η κοίτη του ποταμού Έβρου «έχει αλλάξει από το 1926» οπότε και ορίστηκε η οριογραμμή.

Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος, κατέστησαν σαφές με ανακοινώσεις τους τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα για το ζήτημα που προέκυψε στον νότιο Έβρο με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού. Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.