Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Απρόθυμα πολλά κράτη της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης




Στην απροθυμία πολλών ευρωπαϊκών κρατων να αναλάβουν ευθύνες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελιδα Politico, όπου επισημαίνεται οτι τα αποτελέσματα των ως σήμερα ευρωπαϊκών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κρίσης ειναι αμφίβολα.

Αυτό μπορεί να αποδοθεί, σύμφωνα με την ιστοσελιδα, στην πλήρη απροθυμία εφαρμογής τους από πλευράς κρατών μελών της ΕΕ καθώς και σε ένα ευρύ φάσμα υλικοτεχνικών και διοικητικών εμποδίων από πλευράς ΕΕ.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φοβούνται, οπως αναφέρεται, ότι αν το πρόγραμμα προσωρινής μετεγκατάστασης δεν επιταχυνθεί, θα δώσει πολιτικά επιχειρήματα στους αντιπάλους του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να δημιουργήσει ένα μόνιμο μηχανισμό.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η διαδικασία κινείται αργά καθώς πολλές χώρες ήταν απροετοίμαστες για ξαφνική και μαζική άφιξη αιτούντων άσυλο, αλλά και απρόθυμες να επενδύσουν στις απαραίτητες υποδομές υποδοχής. Επιπλέον, ορισμένα κράτη έχουν σταθερά αρνηθεί να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, επικαλούμενα ιστορικούς και πολιτικούς λόγους.

Ένας άλλος παράγοντας που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιβραδύνει τη διαδικασία μετεγκατάστασης είναι οι ίδιοι οι πρόσφυγες, οι οποίοι διστάζουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, φοβούμενοι ότι θα μεταφερθούν σε χώρα που δε θα τους παρέχει δυνατότητες εργασιακής αποκατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, συχνά αρνούνται τη δακτυλοσκόπηση στα κέντρα καταγραφής στην Ελλάδα, φοβούμενοι ότι θα υποχρεωθούν να μείνουν στη χώρα.

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι η αργοπορία που δημιουργείται στην έναρξη λειτουργίας όλων των προβλεπόμενων κέντρων ταυτοποίησης (hotspots), καθώς η διαδικασία καταγραφής είναι απαραίτητη για την επιτάχυνση των μετεγκαταστάσεων, η έλλειψη επαρκών υποδομών προσωρινής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στα ελληνικά νησιά, καθώς και η έλλειψη προσωπικού, λ.χ. εμπειρογνωμόνων της Frontex, καθώς έχουν ζητηθεί 775 άτομα, με τα κράτη μέλη να έχουν διαθέσει ως σήμερα 400, όπως αναφέρεται.

Τέλος, πρόβλημα στην επιτάχυνση της εφαρμογής του προγράμματος αποτελεί, όπως αναφέρεται και η στάση των κρατών – μελών της ΕΕ, ορισμένα εκ των οποίων εμφανίζονται επιλεκτικά ως προς τους αιτούντες άσυλο που είναι πρόθυμα να δεχθούν στο έδαφός τους.


Πηγή : ethnos.gr


Η δήμαρχος Κολωνίας συμβουλεύει: Να κρατάτε αποστάσεις και να ζητάτε βοήθεια



Σάλος με τις δηλώσεις της Ενριέτε Ρέκερ που προτείνει στις γυναίκες να μένουν μακρυά από αγνώστους, να κυκλοφορούν σε ομάδες και να ζητούν βοήθεια από περαστικούς

Τη στιγμή που οι δρόμοι της Κολωνίας γέμισαν με διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τις σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην κεντρική πλατεία της πόλης από εκατοντάδες ανδρών κατά γυναικών και ανηλίκων, ζητώντας από τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, να λάβει περισσότερα μέτρα για την ασφάλειά τους, η δήμαρχος της πόλης δίνει συμβουλές για… σωστή συμπεριφορά στα θύματα.

Παρότι οι καταγγελίες, που επιβεβαιώνει η γερμανική αστυνομία, κάνουν λόγο για ομάδα περίπου 1.000 ανδρών να επιτέθηκαν σεξουαλικά σε δεκάδες γυναικών στην κεντρική πλατεία της πόλης, η δήμαρχος της Κολωνίας, Ενριέτε Ρέκερ, επιλέγει να προτείνει κανόνες συμπεριφοράς στις γυναίκες ώστε να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά και όχι να φροντίσει για την ασφάλεια των πολιτών.

Ερωτηθείσα σχετικά από δημοσιογράφο, η Ρέκερ απάντησε πως οι γυναίκες μπορούν να κρατούν μία συγκεκριμένη απόσταση μήκους «ενός μπράτσου» από αγνώστους, ώστε να «διασφαλίσουν ότι δε θα βρίσκονται πολύ κοντά σε ανθρώπους που δε γνωρίζουν και με τους οποίους δεν έχουν σχέση εμπιστοσύνης».

Παράλληλα, πρότεινε στις γυναίκες να κυκλοφορούν σε ομάδες, να μη χωρίζονται, «ακόμα και αν έχουν διάθεση για πάρτυ», ενώ πρόσθεσε πως μπορούν να ζητήσουν τη βοήθεια περαστικών αν χρειαστεί.

Βέβαια, συμπλήρωσε ότι οι επισκέπτες από άλλες χώρες, με διαφορετική κουλτούρα πρέπει να συμμορφωθούν και να έχουν μία αποδεκτή συμπεριφορά.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τους πολίτες να μη συνδέουν την ομάδα ανδρών που παρενόχλησε σεξουαλικά τις γυναίκες «που προέρχονται από τη Βόρειο Αφρική» με τους πρόσφυγες.

Δεσμεύθηκε, πάντως, να ληφθούν προληπτικά μέτρα για τον εορτασμό του Καρναβαλιού στην Κολωνία τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όπου αναμένεται να παραβρεθούν χιλιάδες πολιτών.

Οι παραπάνω δηλώσεις της δημάρχου, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στους πολίτες, οι οποίοι απάντησαν στην Ρέκερ μέσω Twitter με hashtag #einarmlaenge (μήκος ενός μπράτσου).

«Σκόπευα να ληστέψω και να παρενοχλήσω μία γυναίκα, αλλά που να πάρει, βρίσκεται σε απόσταση ενός μπράτσου από εμένα!», «Κυρία Ρέκερ, αυτό με την απόσταση ενός μπράτσου μοιάζει περισσότερο με ένα μόνο εγκεφαλικό κύτταρο», «Έχω κοντά χέρια. Θα είναι πρόβλημα για εμένα;», «Η δήμαρχος της Κολωνίας έδωσε μία άθλια συμβουλή για τις κυρίες στη Γερμανία, απίστευτο», ήταν μόνο μερικές από τις αναρτήσεις χρηστών του Twitter που απόρησαν, αλλά και εξοργίστηκαν με τις δηλώσεις της δημάρχου.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χάικο Μαας, τόνισε ότι αυτά τα περιστατικά δεν πρέπει να προκαλέσουν αντιδράσεις κατά των προσφύγων επισημαίνοντας πως «δεν έχει σημασία από πού προέρχεται κάποιος, σημασία έχει η πράξη του και ότι μπορούμε να αποδείξουμε αυτό που έκανε».

Την οργή της για τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών στην Κολωνία εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στην δήμαρχο της πόλης, κάνοντας λόγο για «αηδιαστικές, σεξουαλικές επιθέσεις».

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενος μαρτυρίες αυτοπτών δήλωσε πως ομάδες περίπου 1.000 αντρών ηλικίας 15 έως 35 ετών «η εμφάνιση των οποίων έδειχνε πως είχαν αραβική ή βορειοαφρικανική καταγωγή», βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε καμία σύλληψη, ενώ αναζητούνται οι δράστες. 


18χρονη από την Κολωνία αποκαλύπτει: Με περικύκλωσαν 30 άντρες και...


Τουλάχιστον 90 είναι οι γυναίκες που κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων στην αστυνομία της Κολωνίας έπειτα από δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ τουλάχιστον μία γυναίκα κατέθεσε στις τοπικές αρχές πως έπεσε θύμα βιασμού.

Η 18χρονη Μισέλ μίλησε στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό N-TV για τη δική της τραυματική εμπειρία εκείνο το βράδυ, όταν μία ομάδα 30 «θυμωμένων» ανδρών την παρενόχλησε.

«Ήμασταν έντεκα φίλες και γύρω στις έντεκα βρισκόμασταν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό για να πάμε να δούμε τα πυροτεχνήματα και τότε ήταν που παρατηρήσαμε μία ομάδα ανδρών να βρίσκονται γύρω-γύρω. Καταφέραμε να πάμε στον καθεδρικό και θέλαμε να πάμε κοντά στο Μουσείο Λούντβιγκ για να δούμε τα πυροτεχνήματα κοντά στο ποτάμι, αλλά ξαφνικά μας περικύκλωσε μία ομάδα 20, 30 ανδρών», είπε σοκαρισμένη η Μισέλ.

Η νεαρή γυναίκα εξήγησε στη συνέχεια πως οι άνδρες άγγιξαν την ίδια και τις φίλες της παντού, ενώ προσπαθούσαν μεταξύ τους να προστατευθούν.

«Ήταν θυμωμένοι και έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι δε θα τραβούσαν καμία από εμάς μακριά. Μας έπιαναν και προσπαθήσαμε να φύγουμε όσο πιο γρήγορα γινόταν», συνέχισε.

Ενώ τα κορίτσια έτρεχαν μακριά, οι άνδρες κατάφεραν να τους κλέψουν αντικείμενα που είχαν στις τσέπες τους, όπως κινητά τηλέφωνα.

Όταν περίπου μία ώρα αργότερα επέστρεψαν στο σιδηροδρομικό σταθμό για να πάρουν το τρένο, διαπίστωσαν πως υπήρχαν δεκάδες ανδρών που εκτόξευαν πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα οι νεαρές να τρομάξουν και να χωριστούν.

«Τότε μόνο κατάλαβα ότι το τρένο μου δεν πραγματοποιούσε δρομολόγια και έπρεπε να περάσω μέσα από το πλήθος ανδρών και να περπατήσω πέντε χλμ. για να φτάσω σπίτι μου», δήλωσε η Μισέλ.

Την ίδια ώρα, δύο ανήλικα κορίτσια ηλικίας 16 και 17 ετών, περιέγραψαν τη δική τους δραματική εμπειρία στην κεντρική πλατεία της Κολωνίας.

«Ήμασταν στον απόλυτο πανικό, χέρια μιας άγγιζαν παντού. Όταν διώχναμε το ένα χέρι, νιώθαμε ένα άλλο στο ίδιο σημείο. Μας έπιαναν το στήθος, τα γεννητικά όργανα, τον πισινό μας», τόνισε.

Ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν και στο Αμβούργο και στην Στουτγκάρδη, με 118 γυναίκες να έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και ληστείας. 


Πηγή : protothema.gr




ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

<<...Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες , αφ' ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους τη φρουρά του καθεστώτος , και αφ' ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές .
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβουλή μεγάλων φόρων , η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών , όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά ....>> !
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ .

Χρόνια Πολλά αγαπημένοι μου ! 
Σήμερα η εορτή των Θεοφανείων , ο αγιασμός των υδάτων και μακάρι οι πολιτικοί μας να ..αγιασθούν μήπως και δούμε άσπρη ημέρα !
Αλλά τι να αγιασθούν ...καλέ ; 
Θα πάνε  τσάρκα στις διάφορες ενορίες τυπικά ...για να έχουμε να λέμε..γιαούρτια να μην πέσουν ...με όσα συμβαίνουν απο τους φόρους και τους λαθρομετανάστες ,φοβάμαι πως έχει έρθει η ...ώρα τους ..
Κάτι ο Ερντογάν που έχει αρχίσει να αμφισβητεί 16 Ελληνικά νησιά στο Αιγαίο , που δεν κοιτάει τα χάλια του με τόσα μέτωπα που έχει ανοίξει..
Κάτι τα πρωτοσέλιδα κάποιων εφημερίδων με τις διάφορες προφητείες , κάτι ο Λιακόπουλος παρά έδεσε το γλυκό κι έγινε αυτό που λέμε κολλάει στο δόντι...και είναι για πέταμα το γλυκό μαζί με το δόντι !
Με όλα αυτά ούτε ο Ζάλογγος δεν μας γλυτώνει !
Οι τζιχαντιστές συνεχίζουν  τις προκλήσεις και  τις απειλές , το ίδιο οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας . Ένα μπαχαλο εκτός συνόρων και ένα << μπαχαλάκι>> εντός συνόρων  με μπόλικη σαντιγύ για να μην καταλαβαίνουμε αμέσως τι γίνεται ..
Να το παίρνουμε χαμπάρι όταν έρχονται τα ραβασάκια με τους φόρους , κι άλλους φόρους που  πολλοί πολιτικοί δεν πληρώνουν . Να παίρνουν τα σπίτια του Λαού ενώ τα δικά τους και τα προστατεύουν και αγοράζουν βίλλες σε πρωτεύουσες της Ευρώπης  ! Αμέ ! Τι νομίζετε ότι θα κάτσουν να σκάσουν ;
Έσκασε και το κορυφαίο την προηγούμενη εβδομάδα ....
Παλιοί συνταξιούχοι βουλευτές είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη γιατι δεν είχαν πάρει αύξηση στην συνταξή τους , δικαιώθηκαν λοιπόν και ζητάνε αναδρομικά 80.000 με 100.000 ευρώ ο κάθε ένας ! Μάλιστα ! Κάποιοι παραιτήθηκαν του δικαιώματός τους καλέ τι μας λέτε...Τόσοι Έλληνες πολίτες που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη , και έχουν δικαιωθεί σε οτι τους έχει κλέψει το κράτος ..δικαίου ...πήρε τίποτα ;
Σας παρακαλώ συνέλθετε ..όσο μπορείτε..βέβαια  γιατί δεν το βλέπω...
Έπεσαν και οι υπογραφές για το ξεπούλημα του Αστέρα σε Τούρκους και σε Άραβες   ...Άντε τι άλλο έχει σειρά ; Ντροπή σας ! 
Ο Γ.Κατρούγκαλος έδειξε το κείμενο  του ασφαλιστηκού στους πολιτικούς αρχηγούς , λίγο πρίν το δείξει στο κουαρτέτο που έρχεται στην Αθήνα με ..άγριες διαθέσεις !
Ε ! Βρε κλάμα που θα ρίξουμε πάλι ..! Η κυβερνώντες λένε θα κανουν σκληρή διαπραγμάτευση όπως έκανε πρίν λίγους μήνες ..Θυμάστε ;
Πιο πολύ διαπραγμάτευση...πεθαίνεις ! Πιο κάτω απο τα τέσσερα πάνε οι κυβερνώντες στους δανειστές . Μπήκε ο Ιανουάριος και ξεκινάει με ένα ανάδρομο Ερμή ..Αυτό κρατήστετο ! Συμφωνία που γίνεται τώρα μελλον δεν έχει..Ότι είπε η κυβέρνηση ότι δεν θα κάνει το έκανε και με το παραπάνω .. Οι πρώτες εκλογές με κυβέρνηση Τσίπρα έγινε με αναδρομο Ερμή  . Η δεύτερες εκλογές με δυο εκλείψεις  ! 
Δεν έχουμε παρά να δούμε τις εξελίξεις ! Οι μήνες που έρχονται θα δοκιμάσουν την  κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό ! Πόσο θα αντέξει η αριστερή κυβέρνηση που μόνο αριστερή δεν είναι ;
Κλείνοντας θα πω ας κάνουμε υπομονή , και με δύναμη να το περάσουμε και αυτό γιατί ξέρουμε και γνωρίζουμε ...Για να μη φτάσουμε  στο τέλος να λέμε το τραγούδι του Γ.Μιλιώκα : << Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και Μ.....
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς >> ! Όχι ότι δεν το λέμε μόνοι μας !!

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου οι γιορτές και τα πανηγύρια τέλειωσαν και οι σταρούμπες γύρισαν στην Αθήνα ! Έτσι μάθαμε ότι η Κ.Καινούργιου τα ξαναβρήκε με τον συντροφό της και πήγαν ταξιδάκι ! Το πόσο θα κρατήσει θα δείξει ! Απο δικούς τους ανθρώπους  μάθαμε ότι αγαπιούνται τα παιδιά και κάνουν τα πάντα να τα βρούνε ! Μακάρι να φάμε και κουφέτα  γιατί τον θέλει το γάμο το Κατερινάκι !
Ο Γ. Αρναούτογλου καλεσμένος στον Γ. Λιάγκα και την Φ. Σκορδά είπαν και τι δεν είπαν ! Παρά λίγο να πιαστούν στα χέρια με τη Φαίη  που πέταξε τα μικρόφωνα και βγήκε εκτός πλατό..Με λιγα λόγια της ειπε ότι εσυ γλείφεις θελεις να τα έχεις καλά με όλους .. Ενα δίκιο το εχει Ο Γρηγόρης ... Αλλά και κάπως έτσι ήταν και ο Γρηγόρης στην αρχή της καριέρας του θυμάστε.....Το καλό παιδί....;
Στην συνέχεια πρόβαλαν ενα video πιλότο εκπομπής   που έγινε  το 2001  , ουσιαστικά πάνω κάτω το βραδινό που κάνει ..Αυτό για να κλείσει στόματα οτι έκλεψε την ιδέα του Κωστόπουλου ! Αλλά την ιδέα την είχε ο Μαστοράκης που το παραδέχθηκε !
Έτσι ...έκλεισε τα στόματα για κλέψιμο της εκπομπής του Π.Κωστόπουλου !
Μάθαμε ότι Η Κ.Σπυροπουλου δεν αποσύρει την μήνυση στο Γ.Λιάγκα γιατί λέει...ο ίδιος δεν την έχει πάρει τηλέφωνο ..Τι ζητάει άραγε η Κωνσταντινα ; Συγνώμη δημοσια ζήτησε ο Λιάγκας !  Μήπως τον θελει γονατιστό ;
Τι να πω....Εχω χάσει το μυαλό μου με αυτά που βλέπω και ακούω..Είμαι και ..ξανθιά....!

Το Tip της εβδομάδας !
Στόχος του 2016  που πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε :
<< Να ασχοληθώ με τον εαυτό μου δημιουργικά .Να πάψω να ασχολούμαι με το τι αρέσει στον καθένα γύρω μου ,με μικρότητες και ίντριγκες .Ας χαρίσω σε εμένα περισσότερο χρόνο , σκέψη αλλά και ενέργεια , με το να μου αφιερώνω το χρόνο που αφιέρωνα στο τι θέλουν οι άλλοι απο εμένα ! >> 
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την 
άλλη εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Άρχισαν τα όργανα, αποδοκιμασίες για το Ασφαλιστικό στον Πειραιά



Σε αποδοκιμασίες κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό προχώρησαν μέλη της Λαϊκή Ενότητας πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανήμερα των Θεοφανείων στον Πειραιά έξω από το κτίριο του ΝΑΤ.

O Παναγιωτης Λαφαζάνης, ο οποίος ήταν παρών στη συγκέντρωση τόνισε: «Ότι δεν κατάφεραν Σημίτης – Γιαννίτσης πάει να το αποτελειώσει κυνικά και μεθοδευμένα το δίδυμο Τσίπρα – Κατρούγκαλου».

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής της ΛΑΕ:

«Η κυβερνητική πρόταση αποτελεί ένα μεγάλο σφαγείο για τις συντάξεις. Σε πρώτη δόση θα σφαγιαστούν όσοι θα πάρουν σύνταξη μέσα στο 2016 και μετά. Σε δεύτερη δόση, το σφαγείο θα επεκταθεί, μετά τις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο, σε όσους παίρνουν ήδη σύνταξη.

Το μακάβριο έργο που φιλοδοξούν να αφήσουν πίσω τους Τσίπρας – Κατρούγκαλος είναι συντάξεις φτώχειας, πείνας και εξαθλίωσης.
Τα αντιασφαλιστικά σχέδια Τσίπρα-Κατρούγκαλου αντιπροσωπεύουν μια πραγματική οικονομική και κοινωνική γενοκτονία για τη χώρα.

Ότι δεν κατάφεραν Σημίτης – Γιαννίτσης πάει να το αποτελειώσει κυνικά και μεθοδευμένα το δίδυμο Τσίπρα – Κατρούγκαλου.
Να είναι βέβαιοι ότι τα ανάλγητα σχέδια τους θα ναυαγήσουν από τον κοινωνικό ξεσηκωμό».



Πηγή : huffingtonpost.gr



Επίθεση κατά πάντων από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών για την επίθεση στο ΣΕΒ - 32 σελίδες η προκήρυξη



Ξεκινά με στίχους του Ελύτη από το Άξιον Εστί και καταλήγει με «χαιρετισμούς στα επαναστατικά κινήματα» σε Τουρκία, Κουρδιστάν, Λίβανο και Παλαιστίνη 

Στη δημοσιότητα έδωσαν τα μέλη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) την προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ, στο κέντρο της Αθήνας.

Η προκήρυξη έχει έκταση 32 σελίδων, ξεκινά με ένα απόσπασμα στίχων του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί και καταλήγει με «χαιρετισμούς» στις επαναστατικές ομάδες της Τουρκίας, του Κουρδιστάν, του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, όπως αναφέρουν οι τρομοκράτες. 

Στο πολυσέλιδο κείμενο αναφέρεται επίσης πως η επίθεση στο ΣΕΒ είναι «αφιερωμένη» στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στα ΕΛΠΕ.

Με ειδική αναφορά μάλιστα στο υστερόγραφο του κειμένου, οι συγγραφείς επιτίθενται και στην Κύπρο, με αφορμή την σύσφιξη των σχέσεων με την Αίγυπτο.

Στις 21 Δεκεμβρίου, μετά από υπόδειξη αγνώστου, η αστυνομία είχε βρει μέσα σε καφάο επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια, ένα usb που περιείχε την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. Σήμερα η ΟΛΑ ανέβασε την προκήρυξη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Η επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό είχε γίνει στις 24 Νοεμβρίου 2015. 



Πηγή : protothema.gr


Test Drive: Τα αυτοκίνητα που ξεχωρίσαμε…



Αναμφίβολα η χρονιά που έφυγε ήταν η πιο ενδιαφέρουσα της τελευταίας δεκαετίας αυτοκινητικά. Πολλά τα νέα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν, αλλά το πιο σημαντικό ήταν οι νέες τεχνολογίες που έκαναν πρεμιέρα με αυτά. 
ΤΑΚΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ
Takis Trakousellis
Τεχνολογίες που σώζουν ζωές και που κάποτε τις έβρισκες μόνο σε αυτοκίνητα των 100.000 ευρώ και πάνω σήμερα τοποθετούνται σε πολύ οικονομικότερα αυτοκίνητα. Ομοίως και με τον εξοπλισμό άνεσης. Αυτή είναι η ωραιότητα της αυτοκίνησης και, πιστέψτε με, το 2016 θα είναι ακόμα πιο δυναμικό σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη αγορά.
Εδώ θα είμαστε να τα παρακολουθούμε μαζί.
Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα που οδηγήσαμε το 2015, πραγματικά το να ξεχωρίσεις κάποια από τα εκατοντάδες τεστ που κάναμε είναι ένας ιδιαίτερα άχαρος ρόλος. Οδηγήσαμε αυτοκίνητα εντυπωσιακά καλά, απλά καλά, μέτρια, αλλά και αυτοκίνητα που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τα χρήματα που ζητάνε. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε ακριβά αυτοκίνητα…

xc90-road1200


Από αυτά που ξεχώρισα, λοιπόν, το ένα είναι το Volvo XC90. Ενα SUV που πέρα από τη δεδομένη πολυτέλεια που διαθέτει, με εντυπωσίασε στον δρόμο με το πάτημά του και την εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Ο 2λιτρος diesel, δε, του ταιριάζει γάντι. Ενα αυτοκίνητο που όταν το οδηγείς νομίζεις ότι έχεις στα χέρια σου ένα μικρομεσαίο και όχι ένα επταθέσιο μεγάλο SUV.

BMW-i8-1200

Το i8, το ηλεκτρικό supercar της BMW, σε καθηλώνει πραγματικά. Οταν πριν απόπερίπου τέσσερα χρόνια βρέθηκα στο Μόναχο, στην έδρα των Γερμανών, ανάμεσα σε λίγους δημοσιογράφους (ο μόνος Ελληνας) από όλο τον κόσμο για να βιώσω από κοντά τη γέννηση της BMWi, των ηλεκτρικών αυτοκινήτων των Γερμανών, δεν μπορούσα με τίποτα να φανταστώ τι θα κατασκεύαζαν λίγα χρόνια αργότερα.

Ford-Mustang-track960


Το ερεθιστικό Ford Mustang, το muscle car που φόρεσε ευρωπαϊκή στολή και 2.3 lt turbo κινητήρα, τα έσπασε στα τέλη της χρονιάς. Ενα καθαρόαιμο πισωκίνητο και -μεταξύ μας- σε καλή τιμή (περίπου 42.000 ευρώ) γι’ αυτό που είναι!

Audi-TT_Coupe-2015-b960


Το νέο Audi TT απλά με εντυπωσίασε. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα στρωτό σπορ αυτοκίνητο, που θα σε κινήσει με σβελτάδα, απόλυτη ασφάλεια και ιδιαίτερο στυλ Δεν έχει βέβαια την μπρουτάλ συμπεριφορά της Mustang, διαθέτει όμως μία πιο εκλεπτυσμένη και ιδιαίτερα γοητευτική συμπεριφορά.


Mercedes-Benz-CLA45_AMG_c960


Στο άτυπο Top 5 θα έβαζα και την εντυπωσιακά όμορφη και συνάμα σπορτίφ Mercedes CLA 45 AMG. Χρόνια είχα να δω ένα τόσο στρωτό και συνάμα όμορφο σπορ-σεντάν αυτοκίνητο. Ο πιο… καυτός 2λιτρος κινητήρας βενζίνης της αγοράς, απόδοσης 381 ίππων!


jeep-renegade-newsauto-first-drive-3


Και επειδή -δικαίως κάποιοι- θα με κράξετε, αφού το οικονομικότερο αυτοκίνητο της πεντάδας είναι η Mustang, στα πολλά αυτοκίνητα που δοκίμασα το 2015 δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω τα JEEP Renegade, Peugeot 308, Subaru Levorg, Honda CRV, VW Passat, Toyota Auris, αλλά και το ακριβότερο νέο Range Rover Evoque.
Και του χρόνου!
Τ.Τ.

ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ


Αυτοκινητικά η χρονιά που πέρασε είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κόντρα στο κλίμα της εποχής και τις δραματικές στιγμές που πέρασε η χώρα. A45-AMG-2015-TP-f640

Οδήγησα 77 νέα μοντέλα την χρονιά που μας πέρασε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ξεχώρισα τα 5 κορυφαία από όσα έμειναν για καιρό στο μυαλό ως θέμα συζήτησης ή ανάλυσης. Κριτήρια επιλογής μου η οδηγική απόλαυση, η τεχνολογία, η πρακτικότητα, η αμεσότητα.
Σίγουρα μια θέση ανάμεσά τους δικαιούταν και τοVolvo XC90 αλλά ήθελα ν’ αποφύγω την ταύτιση με τον έτερο «Men+Speed», Τάκη Τρακουσέλλη, που έχει ομολογήσει ότι του αρέσει πολύ. Πάμε λοιπόν για το TOP 5 του 2015, η σειρά αναγραφής δεν είναι τυχαία.

BMW i8 hybrid, 1.5lt, 361PSi8-960


Σπορ υβριδικό υπεραυτοκίνητο με 2 κινητήρες και μια γεννήτρια απόδοση 361PS και τετρακίνηση. Χωρίς δράμα, πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα με κατανάλωση στα 5 ευρώ/100km και επιδόσεις για… «Αυτόφωρο» το i8 δείχνει το πώς θα είναι τα αυτοκίνητα που θα έρθουν στο μέλλον. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αθόρυβο στα 200km/h!

Mercedes A 45 AMG 2.0lt 381PS


Το πιο γρήγορο δίλιτρο 4κίνητο όλων των εποχών. Οι μηχανικοί της AMG διέγραψαν μονοκονδυλιά τις προσπάθειες των συναδέλφων τους σε Mitsubishi, Subaru, Audi, Ford. Με τον ισχυρότερο δίλιτρο κινητήρα παραγωγής στην ιστορία της αυτοκίνησης, η Α45AMG έχει επιδόσεις υπεραυτοκινήτου, κινείται στην πόλη όπως η Α 160cdi και στην πίστα ακολουθεί την AGM GT. Ότι ταχύτερο μπορείς ν’ αγοράσεις με 5ψήφιο αριθμό ευρώ.

Peugeot 308GT 1.6lt/205PSPeugeot  308 GT 2015 Paris  640 px 4


H Peugeot στα καλύτερά της μ’ ένα πραγματικό GT. Πάει, κρατάει, στρίβει, χωρίς να γέρνει ή να κοπανάει αναίτια. Εξαιρετικά καλοζυγισμένο με φιλική συμπεριφορά, ενδοτική ανάρτηση, ποιότητα κατασκευής, γαλλικά φινέτσα σχεδίασης, το 308GT αποτελεί κορυφαία πρόταση για τον «μπαμπά» που συνεχίζει να οδηγεί ή τον νεαρό που θέλει να την «βγει» σε Mini και Golf.

Honda CRV diesel 1.6lt/160PS
honda-crv-1200

Το απόλυτο οικογενειακό SUV με τον κορυφαίο πετρελαιοκινητήρα ως τα 2.0lt απόδοσης 160PS. Συμπληρώσαμε το καλοκαίρι 7000km πίσω από το τιμόνι του, με κόστος μόλις 500 ευρώ (!) φορτωμένοι όσο δεν παίρνει, με συνεχή χρήση του κλιματισμού και ρυθμούς βιαστικούς. Άνεση, ασφάλεια, χώροι, χαμηλή κατανάλωση, ικανή τετρακίνηση, ποιότητα κατασκευής, ευκολία οδήγησης, ισορροπημένη οδική συμπεριφορά τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Mitsubishi L200 diesel, 2.5lt/183PS LS

Ο εφιάλτης του Rubicon, ότι πιο ικανό έχουμε δοκιμάσει off road. Με την καλή 4κίνηση Super Select II του Pajero, γωνία προσέγγισης 30 μοιρών και γωνία διαφυγής 22 μοιρών, φορτίο 3 τόνων και θέσεις για 5 επιβάτες στην τελευταία του εκδοχή έχει από κάμερα οπισθοπορείας και Bluetooth μέχρι Navi, δέρμα και αυτόματο κιβώτιο. Για σκληροπυρηνικό off road ή μεγαλοαγρότες.

Πηγή : newsauto.gr


Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης από ανακοπή καρδιάς!





Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών άφησε ανήμερα των Θεοφανείων ο Μάκης Ψωμιάδης. Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν "βόμβα", καθώς ήταν ένας άνθρωπος που είχε απασχολήσει με τη δράση του. Όχι μόνο εξαιτίας της ενασχόλησής του με την ΑΕΚ (κυρίως, γιατί πέρασε κι από άλλες ομάδες) αλλά και για τις δικαστικές του περιπέτειες που τον οδήγησαν για χρόνια στην φυλακή.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, η φιγούρα με το παχύ μουστάκι, το πούρο και το κομπολόι στα χέρια, προδόθηκε από την καρδιά του τα ξημερώματα της Τετάρτης (06.01.2016) στο νοσοκομείο Ελπίς και η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Γεννήθηκε το 1955 στην Καβάλα και ήταν γιος ιερέα. Είχε δυο παιδιά, τον Σταύρο και τη Χριστίνα, η οποία είναι παντρεμένη με τον διεθνή μπασκετμπολίστα Γιάννη Μπουρούση.




Αθήνα: Βίαζαν και έβγαζαν στην πορνεία φτωχές γυναίκες




Τις κρατούσαν φυλακισμένες στη πλατεία Βικτωρίας και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται..

Τέλος στη δράση μια σκληρής σπείρας σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, έβαλε η ΕΛΑΣ!

Όπως ανακοινώθηκε συνελήφθησαν, στις 2-1-2016 στην Αθήνα, τρεις Ελληνίδες ηλικίας 56, 60 και 65 ετών, μέλη της σπείρας.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμα τέσσερις συνεργοί τους, δύο Ρουμάνοι και δύο Έλληνες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα  της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία καθώς και του βιασμού.

Ειδικότερα μετά από διερεύνηση καταγγελίας δύο  αλλοδαπών γυναικών από τη Ρουμανία, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, έχοντας διακριτούς ρόλους, από τον Δεκέμβριο του 2014, εντόπιζαν τα θύματα τους στη Ρουμανία και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν νόμιμα, με μεγάλες οικονομικές απολαβές, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα.

Στη  συνέχεια, τις εγκαθιστούσαν σε σπίτι στην πλατεία Βικτωρίας και από εκεί τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται καθημερινά, υπό την επιτήρηση τους, σε παρακείμενο οίκο ανοχής. Το σύνολο των εισπράξεων διανέμονταν στα μέλη, κατ’ αναλογία με τον ρόλο που κατείχε ο καθένας.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της πρακτικής που ακολουθούσε ηγετικό μέλη της σπείρας, προκειμένου να επιβάλει το φόβο, ήταν οι συνεχείς βιασμοί των θυμάτων του.

Στα θύματα, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




Πηγή : newsbeast.gr


Σοκ στην Κολωνία από μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις «μεταναστών» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς


Έφεραν τον πολιτισμό τους οι “πρόσφυγες” στην Κολωνία: 

Εκατοντάδες σεξουαλικές επιθέσεις και κλοπές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ψάχνουν 1.000 άντρες «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής»...

Μια παράξενη υπόθεση μαζικών σεξουαλικών επιθέσεων ερευνούν οι αστυνομικές αρχές στην Κολωνία.

Κι όμως, σύμφωνα με καταγγελίες, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς περίπου 1.000 άντρες επιτέθηκαν σεξουαλικά σε δεκάδες γυναίκες, στην κεντρική πλατεία της γερμανικής πόλης, ενώ μια γυναίκα δήλωσε στις αρχές ότι έπεσε θύμα βιασμού!

Σύμφωνα με τον «Independent», η γερμανική αστυνομία έλαβε πολλές καταγγελίες από γυναίκες οι οποίες υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, λίγη ώρα πριν αποχαιρετήσουν το 2015.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας είπε σε γερμανικά ΜΜΕ πως αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι επιθέσεις έγιναν από μια ομάδα 1.000 περίπου αντρών «η εμφάνιση των οποίων έδειχνε πως είχαν αραβική ή βορειοαφρικανική καταγωγή».

Το πλήθος των αντρών αυτών φέρεται να είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία της πόλης της Κολωνίας, ανάμεσα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό της σταθμό και τον καθεδρικό της ναό.

Μόλις η είδηση έγινε γνωστή, ένας βουλευτής από το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε τα γεγονότα «είναι απόδειξη πως η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει τα σύνορά της».

Ωστόσο, την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ακόμη ότι κάποιοι από τους άντρες που κατηγορούνται για τις επιθέσεις «είναι γνωστοί στις αρχές εδώ και λίγο καιρό» και πως δεν πρόκειται για μετανάστες που μόλις έφτασαν στην χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν ηλικίας 15 έως 35 ετών -και πιθανότατα βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ- «πλημμύρισαν» ξαφνικά το κέντρο της πόλης και άρχισαν αρχικά να ρίχνουν πυροτεχνήματα.

Εικόνες από το χάος με τα πυροτεχνήματα στο κέντρο της Κολωνίας

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον ερχομό του 2016 ήταν σε εξέλιξη έξω από τον καθεδρικό ναό της πόλης, κάποιοι από αυτούς άρχισαν να επιτίθενται σεξουαλικά σε γυναίκες, ενώ άλλοι έκλεβαν όσους πολίτες βρίσκονταν στην πλατεία.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 80 άνθρωποι έπεσαν θύματα των αντρών αυτών, ανάμεσά τους και 35 γυναίκες. Ένα από το θύματα, η Κάτια Λ., είπε  οι δράστες άρχισαν να την αγγίζουν σε όλο της το σώμα.

«Ήταν ένας εφιάλτης. Αν και φωνάζαμε για να φύγουν εκείνοι δεν σταματούσαν. Νομίζω με άγγιξαν τουλάχιστον 100 φορές σε απόσταση 200 μέτρων. Ευτυχώς φορούσα παντελόνι εκείνο το βράδυ...», είπε η γυναίκα.

Λίγη ώρα μετά τις επιθέσεις και αφού τα θύματα ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές, 143 ντόπιοι αστυνομικοί και 70 ομοσπονδιακοί κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης και άρχισαν τις έρευνες. Ωστόσο, ήταν ήδη αργά και πολύ σκοτεινά για να βρουν τους δράστες.



Πηγή : protothema.gr



Αστέρας Βουλιαγμένης: "Πήραμε το μαργαριτάρι τους" γράφουν οι Τούρκοι που τον αγόρασαν




Πανηγυρισμοί στην Τουρκία για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Κι αυτό γιατί στην κοινοπραξία που τον αγόρασε για μόλις 400 εκατομμύρια ευρώ συμμετέχει με ποσοστό 15% ο τουρκικός όμιλος Dogus Holding.

Ενδεικτικά τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Η ΑΚSAM σε δημοσίευμα σχετικά με την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης αναφέρει ότι «Σε κοινοπραξία τουρκικής και αραβικής εταιρείας πουλήθηκε το μαργαριτάρι της Αθήνας», σημειώνοντας παράλληλα ότι το 15% των μετοχών της κοινοπραξίας το κατέχει ο όμιλος Dogus Holding. 

Ενδεικτικοί τίτλοι στις υπόλοιπες εφημερίδες:

MILLIYET: «Τούρκος επενδυτής στο ξενοδοχείο Astir Palace στην Αθήνα».
CUMHURIYET: «Τούρκος μέτοχος στο ελληνικό Astir Palace».
BUGUN: «Πωλήθηκε έναντι 400 εκ. ευρώ, τούρκικο ‘άγγιγμα’ στον Αστέρα».
SOZCU: «Τούρκοι επενδυτές αγόρασαν ξενοδοχείο στην Αθήνα»
YENI SAFAK: «Αγόρασαν το ελληνικό ξενοδοχείο έναντι 400 εκ. ευρώ»



Πηγή : onalert.gr


Μεϊμαράκης: Συνεργασία με Μητσοτάκη ανεξαρτήτως αποτελέσματος



Αποκλείοντας το ενδεχόμενο της διάσπασης, ο κ. Μεϊμαράκης δεσμέυθηκε να μείνει στο κόμμα ακόμα και εάν χάσει τις εκλογές.

Αποκλείοντας το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος μετά τις εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν στον προηγούμενο γύρο να συμμετάσχουν και στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του προέδρου.

Μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑϊ, ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε να κάνει κάποια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα, και ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει στο κόμμα ακόμη και εάν χάσει τις εκλογές. «Ουδέποτε έφυγα από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε στις λύπες, ούτε στις ήττες», δήλωσε, δεσμευόμενος να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη ώστε να υλοποιηθούν «με τον καλύτερο τρόπο οι ιδέες και οι προτάσεις» του κόμματος.

Στο σενάριο που ο ίδιος κερδίσει τις εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και «με όλους όσοι είναι ικανά και άξια στελέχη (...) Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά μας ενώνουν οι αξίες του φιλελευθερισμού», είπε χαρακτηριστικά.


Στο σημείο αυτό, κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ωστόσο πως εάν ο ίδιος ήταν «έστω και μία μονάδα πίσω» στον πρώτο γύρο των εκλογών, δεν θα ζητούσε την διεξαγωγή δεύτερου γύρου.

Ο κ. Μεϊμαράκης παρουσιάστηκε υπέρμαχος του «μικρότερου κράτους με επιτελικό ρόλο», εκτιμώντας πως άλλες προτάσεις του μνημονίου θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί και για άλλες η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να αντιδράσει.

Επίθεση σε Τσίπρα
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και οπισθοδρόμιση αφού «μετέφερε όλες τις πληρωμές των πολιτών για τον Οκτώβριο και μετά, και με τους πολίτες να μην έχουν καταλάβει τις δεσμεύσεις της χώρας, κέρδισε τις εκλογές» του Σεπτεμβρίου.

Για το ασφαλιστικό, τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ότι ο πρωθυπουργός όφειλε να έχει παρουσιάσει το ασφαλιστικό στην σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, όπου, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο κύριος Τσίπρας ζήτησε συναίνεση σε καμία πρόταση».

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δημοσιονομική πειθαρχία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκτίμησε πως «οι πολιτικές λιτότητας είναι αυτές που θα πρέπει λήξουν και όχι η λιτότητα», εξηγώντας πως οραματίζεται ένα κόμμα που «θα δίνει στο ξεκίνημα τα ίδια δικαιώματα σε όλους».




Πηγή: skai.gr


Βόρεια Κορέα: Ανακοίνωσε την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου



Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου, το οποίο, αν επιβεβαιωθεί, σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η βόμβα αυτή ήταν ένας μηχανισμός κατασκευασμένος σε μικρό μέγεθος, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

"Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών", που κυβερνάει τη χώρα, μετέδωσε η επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε έπειτα από τον εντοπισμό νωρίτερα σήμερα ενός σεισμού μεγέθους 5,1 βαθμών κοντά σε γνωστή τοποθεσία πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

Πρόκειται για την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της χώρας αυτής, στην οποία έχουν επιβάλει κυρώσεις οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ για το πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα.

Ενίσχυση του πυρηνικού προγράμματος

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ενισχύει το πυρηνικό της πρόγραμμα προκειμένου να μπορεί να προστατευτεί από τις εχθρικές πολιτικές των ΗΠΑ.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας μετέδωσε μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η χώρα ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα όσο οι ΗΠΑ εμμένουν στην, όπως την χαρακτήρισε "επιθετική τους στάση".

Η Βόρεια Κορέα πρόσθεσε ότι θα ενεργεί ως ένα υπεύθυνο πυρηνικό κράτος και δεσμεύτηκε να μην κάνει χρήση των πυρηνικών της όπλων αν δεν παραβιαστεί η εθνική της κυριαρχία.

Επίσης σημείωσε ότι δεν θα μεταφέρει τις πυρηνικές της δυνατότητες σε άλλες πλευρές.

Πρώτες αντιδράσεις από Νότια Κορέα και Ιαπωνία

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να μην ήταν βόμβα υδρογόνου ο μηχανισμός που δοκιμάστηκε από τη Βόρεια Κορέα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap, επικαλούμενο ανακοίνωση της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε επίσης από την πλευρά της ότι δεν εντόπισε ραδιενέργεια μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία τη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου. Η Πιονγκγιάνγκ διευκρίνισε ότι επρόκειτο για έναν μηχανισμό κατασκευασμένο σε μικρό μέγεθος.

Πάντως, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα εντείνουν την παρακολούθηση της Βόρειας Κορέας αναφέροντας ότι πρόκειται για μια "σοβαρή πρόκληση" για την παγκόσμια ειρήνη, σημείωσε η Σεούλ, σύμφωνα με το Yonhap.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων η πρόεδρος της χώρας Παρκ Γκεούν Χίε θα προήδρευε συνόδου του συμβουλίου ασφαλείας της Νότιας Κορέας που συνεκλήθη μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι η χώρα του θα δώσει μια αυστηρή απάντηση στην σημερινή πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα στις διεθνείς προσπάθειες για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και χαρακτήρισε την πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ απειλή για την ασφάλεια της Ιαπωνίας.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, ο Άμπε πρόσθεσε ότι η Ιαπωνία δεν μπορεί κατά κανέναν τρόπο να ανεχθεί την πραγματοποίηση πυρηνικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα.

"Καταδικάζω απερίφραστα" τη δοκιμή αυτή, είπε και πρόσθεσε: "Η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από τη Βόρεια Κορέα συνιστά μια σοβαρή απειλή κατά της ασφάλειας της χώρας μας και δεν μπορούμε κατά κανέναν τρόπο να την ανεχθούμε".

Συνιστά επίσης "μια σοβαρή πρόκληση στις διεθνείς προσπάθειες για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων", συνέχισε.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για έναν μηχανισμό κατασκευασμένο σε μικρό μέγεθος.

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της Βόρειας Κορέας ότι πραγματοποίησε με επιτυχία τη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου κατασκευασμένης σε μικρό μέγεθος, αλλά σημείωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση.

"Μολονότι δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή να επιβεβαιώσουμε τους ισχυρισμούς αυτούς, καταδικάζουμε οποιαδήποτε παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και καλούμε ξανά τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και δεσμεύσεις", δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ο Πράις σημειώνει επίσης στην ανακοίνωση αυτή ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να "προστατεύουν και να υπερασπίζονται τους συμμάχους" τους στην περιοχή και θα "απαντήσουν όπως αρμόζει σε οποιεσδήποτε και σε όλες τις βορειοκορεατικές προκλήσεις".

ΟΗΕ: Θα συγκληθεί Συμβούλιο Ασφαλείας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί σύνοδο για να συζητήσει σχετικά με την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας για την πραγματοποίηση πυρηνικής δοκιμής, δήλωσαν διπλωμάτες του Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις που έκαναν στο Ρόιτερς, οι διπλωμάτες, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, σημείωσαν ότι η σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα γίνει μάλλον στις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Ένας διπλωμάτης διευκρίνισε ότι η σύνοδος αυτή θα γίνει πιθανώς κεκλεισμένων των θυρών.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί σε τι είδους ενέργειες, αν προχωρήσει σε κάποιες, σχεδιάζει να προβεί το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.




Ο Ομπάμα κήρυξε πόλεμο στην οπλοκατοχή





Σε μία έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ομιλία, κατά την οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο πόσο σημαντικό είναι οι Αμερικανοί πολίτες «να αισθανθούν την επιτακτική ανάγκη» να αναληφθεί δράση για το θέμα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. 

«Πρέπει να αισθανθούμε την απόλυτα επιτακτική ανάγκη τώρα, διότι πολίτες πεθαίνουν. Και οι διαρκείς δικαιολογίες για την αδράνεια δεν πείθουν πλέον, δεν επαρκούν», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης, επικαλούμενος τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στα 20 παιδιά που έχασαν την ζωή τους στην επίθεση στο σχολείο Σάντι Χουκ τον Δεκέμβριο το 2012, δάκρυσε. «Κάθε φορά που σκέφτομαι αυτά τα παιδιά, εξοργίζομαι» επισήμανε ο Ομπάμα, ο οποίος μίλησε περιστοιχισμένος από συγγενείς ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους σε επιθέσεις με όπλα. 



Έπειτα σκούπισε με το χέρι του τα δάκρυά του. «Αυτό με άλλαξε, εκείνη την ημέρα» δήλωσε. «Η ελπίδα μου ειλικρινά ήταν ότι αυτό θα άλλαζε την χώρα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης τύπου μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής, σημείωσε επιπλέον ότι το λόμπι της βιομηχανίας των όπλων δε μπορεί να «κράτα όμηρο» την Αμερική.

«Δεν θα το ανεχθούμε αυτό» προσέθεσε και διατύπωσε την εκτίμηση ότι το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι και αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με το θέμα αυτό, είναι όμηρος αυτού του λόμπι.

Ο Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες να ψηφίσουν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές τους υποψηφίους που υπόσχονται ότι θα κάνουν περισσότερα για την αποφυγή των βίαιων εγκλημάτων με όπλα.

Ακόμη, είπε ότι θα αναλάβει δράση προκειμένου να απαιτείται στους πωλητές όπλων να αποκτούν με αυστηρότερες διαδικασίες άδειες αλλά και οι αγοραστές όπλων να υποβάλλονται σε αυστηρότερους ελέγχους.

Η πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου για τον περιορισμό της οπλοκατοχής προκάλεσε στην Αμερική μια πραγματική πολιτική θύελλα.

Υποστηρίζοντας ότι έχει το δικαίωμα και ότι ταυτόχρονα έχει στο πλευρό του την πλειονότητα των Αμερικανών πολιτών, ο Ομπάμα αποφάσισε να παρακάμψει το Κογκρέσο, το οποίο αποφεύγει να εγκρίνει διατάγματα που θα άλλαζαν τα δεδομένα επί του θέματος, καθώς το θέμα αυτό βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της τελευταίας χρονιάς της θητείας του στον προεδρικό θώκο.


Πηγή : real.gr


Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τερματίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο




Καλούν την ΕΕ να εντείνει τις δικές της

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Medecins Sans Frontieres, MSF) ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι τερματίζει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο που είχε ως στόχο να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους επιχειρώντας τον επικίνδυνο διάπλου από τη βόρεια Αφρική στην Ευρώπη.

Η MSF ανέφερε ότι τα τρία πλοία της διέσωσαν πάνω από 20.000 ανθρώπους σε πάνω από 120 αποστολές έρευνας και διάσωσης επί οκτώ μήνες στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) τουλάχιστον 3.771 άνθρωποι πέθαναν το 2015 στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης, κάτι που σημαίνει ότι η περασμένη χρονιά ήταν η πιο πολύνεκρη για όσους αναζητούν καταφύγιο από τις ένοπλες συρράξεις και την ανέχεια.

«Αν και παραμένουμε απολύτως πεπεισμένοι ότι οι αυτοδύναμες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έχουν τεράστια σημασία στο πλαίσιο των προσπαθειών να σώζονται ζωές, είμαστε γιατροί και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης δεν θα έπρεπε να είναι δική μας δουλειά» δήλωσε ο Στέφανο Αρτζεντσιάνο, επικεφαλής των επιχειρήσεων των MSF για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων.

«Ελπίζουμε ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι θα είναι επαρκείς το 2016 και ότι τα δικά μας πλοία δεν θα χρειαστούν» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ΜΚΟ ανέφερε ότι θα διατηρήσει τους δικούς της πόρους σε ετοιμότητα για την επανέναρξη των επιχειρήσεων στην περίπτωση που τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προσφέρουν επαρκή βοήθεια στους ανθρώπους που προσπαθούν να φθάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος διά θαλάσσης τους αμέσως προσεχείς μήνες.

Ακόμη, κάλεσε τις χώρες μέλη της ΕΕ να βρουν ασφαλείς και νόμιμους τρόπους ώστε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να φθάνουν στο έδαφός τους και να μην αναγκάζονται να εξαρτώνται από τους διακινητές και τα επικίνδυνα πλεούμενα που χρησιμοποιούν για τον διάπλου της Μεσογείου.

«Αυτό που αληθινά θα βάλει τέλος στους θανάτους στη θάλασσα, στην κεντρική Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο, είναι η εφαρμογή πολιτικών και πρακτικών που θα προσφέρουν ασφαλείς και νόμιμους διαύλους προς την ΕΕ και θα εξαλείψουν την ανάγκη των ανθρώπων να χρησιμοποιούν διακινητές και παραφορτωμένα λαστιχένια και ξύλινα πλεούμενα για να φθάσουν στις ακτές της Ευρώπης, δήλωσε ο Μπρις ντε λα Βεν, διευθυντής επιχειρήσεων των MSF.


Πηγή : tovima.gr


Τελειώνουν τους επαγγελματίες με χαριστική βολή στα μπλοκάκια: Θα πληρώνουν εισφορές έως 1582 ευρώ



Μεγάλοι χαμένοι από το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Η Κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στα «μπλοκάκια» αφού αν ισχύσουν όσα προβλέπονται χωρίς βελτιώσεις και αλλαγές, τότε οι εισφορές που θα πληρώνουν κάθε μήνα θα αυξηθούν δραματικά.

Ο καθορισμός τους μάλιστα θα γίνεται όχι όπως σήμερα, αλλά ανάλογα με το εισόδημα το οποίο θα δηλώνουν στην εφορία. Πάνω από 1 εκατομμύριο ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν το μήνα από 158 έως 1582 ευρώ διότι από 1/1/2017, ο επαγγελματίας θα σταματήσει να πληρώνει ποσά που όριζε το πρώην ΤΕΒΕ και θα πληρώνει ένα ποσοστό του εισοδήματός του.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα, που είναι ειλικρινείς και δηλώνουν κανονικά τα εισοδήματά τους η αλλαγή αυτή ισοδυναμεί ακόμη και με διπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών


Έτσι από τα 210,7 έως 709,01 ευρώ που πλήρωνε έως τώρα ο ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να υπερδιπλασιαστεί το ποσό και να φτάσει τα 1582 ευρώ.

Με τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οι εισφορές θα υπολογίζονται με συντελεστή 20% επί του καθαρού εισοδήματος για τον κλάδο της σύνταξης και 6,95% για τον κλάδο υγείας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης και εισφορά 7,5% για την επικούριση για όσους επαγγελματίες έχουν επικουρικό ταμείο.

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει η διάταξη:

Από 1.1.2017 και εφεξής οι υφιστάμενες ασφαλιστικές κατηγορίες καταργούνται και το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς υπολογίζεται ως ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος. Το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα ορίζεται ως το ποσό που αναλογεί στο 80% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών (περίπου 469 ευρώ που βγάζει εισφορές 126 ευρώ τον μήνα). Το ανώτατο όριο ασφαλιστέου μηνιαίου εισοδήματος για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς αποτελεί το ποσό της παραγράφου 2 του άρθρου 52 (είναι τα 5860 ευρώ που βγάζουν εισφορές 1582 ευρώ τον μήνα). Κατά το έτος 2017 το ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος διαμορφώνεται σε 14%, από 1.1.2018 αυξάνεται σε 17% και από 1.1.2019 διαμορφώνεται στο τελικό 20%.


Πηγή : koolnews.gr