Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Έπιασαν τον Χανιώτη κακοποιό που είχε βασανίσει και σκοτώσει δύο σκύλους

 


Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr βρίσκεται ο δράστης της αποτρόπαιας πράξης στα Κεραμειά που είχε γδάρει και κρεμάσει δύο σκύλους σε ένα δέντρο στην περιοχή. Το περιστατικό είχε συμβεί στα μέσα Αυγούστου και είχε προκαλέσει αίσθηση σε ολόκληρη τη χώρα.



Ειδικότερα :

Όπως αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων “Η προστασία των ζώων” τον Αύγουστο του 2020, «έφυγε η κηδεμόνας λίγες ημέρες από την κατοικία της, εμπιστευόμενη τους δυο σκύλους της σε κοντινό της πρόσωπο. Οι σκύλοι εξαφανίστηκαν και μετά από πέντε μέρες αδιάκοπης αναζήτησης, βρέθηκαν κρεμασμένοι και κατακρεουργημένοι στα Κεραμειά Χανίων.

Ο δράστης δεν είχε εντοπιστεί άμεσα, αλλά η αστυνομία δεν είχε πάψει να τον αναζητάει και τελικά, έπειτα από εντατικές έρευνες, η Ασφάλεια Χανίων ξετύλιξε το νήμα και συνέλαβε έναν 53χρονο Χανιώτη κτηνοτρόφο.

Υπενθυμίζεται ότι τα σκυλιά είχαν βρεθεί κρεμασμένα, γδαρμένα, έχοντας υποστεί έντονη κακοποίηση και βασανισμό.

Υπενθυμίζουμε ότι η κακοποίηση είναι πλέον κακούργημα και οι ποινές που επιβάλλονται εκτός των προστίμων που φτάνουν τα 30.000€ , είναι ποινές κάθειρξις. 



Η ΑΥΓΗ έκανε πρωτοσέλιδο τον Μητσοτάκη να αθλείται καρφί για να μάθουν οι Συριζαίοι να αθλούνται

 


Οι Συριζαίοι είναι σε απόγνωση και δεν μπορούν να αντιπολιτευτούν, ξέρουν ότι δεν είναι το 2014 τότε που μπορούσαν να εξαπατήσουν και να τάξουν,βρίσκονται στην απόλυτη παρακμή και κατάντια, στήνουν fake news για αντιπολίτευση και κυνηγούν φωτογραφίες του πρωθυπουργού.

Φωτογραφίες του Κυριάκου να αγοράζει σε διάλειμμα των υποχρεώσεων του τσουρέκια πρίν απο 3 μήνες, και να αθλείται στο βουνό(άθληση άγνωστη λέξη για τους Συριζαίους) κάνοντας ποδήλατο, γίνονται πρωτοσέλιδο σε τελειωμένες ακροαριστερές φυλλάδες γνωστές για τον αυτοεξευτελισμό τους.

Η διαδικτυακή «Αυγή», ανεπαρκής για να την διαβάσεις αφού στα 10 θέματα, τα 8 είναι fake news προπαγάνδα και γραμμή από την Κουμουνδρούρου, στήνει θέμα και αμολάει τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και τον Ραγκούση, να κάνουν φασαρία σαν καλικάντζαροι,  γιατί ο Μητσοτάκης έχει προσωπικές στιγμές και έκανε ποδήλατο του στο βουνό την Κυριακή το απόγευμα.

Σύμφωνα με το ακροαριστερό μυαλό τους θα έπρεπε κυριακάτικα να κάθεται ο Μητσοτάκης όπως ο Αλέξης Τσίπρα και να σαπίζει σε ένα καναπέ βλέποντας τηλεόραση. Δεν μπορεί να αντιληφθεί η ακροαριστερή κατάντια τους ότι η άθληση είναι απαραίτητη και δεν είναι προκλητική διασκέδαση.

Δυστυχώς για τους Συριζαίους και ευτυχώς για τους Έλληνες πολίτες ο Μητσοτάκης δεν καπνίζει πούρα σαπίζοντας σε κότερα εφοπλιστών, αθλείται, (άθληση λέξη άγνωστη στην ακροαριστερά επαναλαμβάνουμε).

Με τέτοιες γελοιότητες που εκνευρίζουν και εξαγριώνουν τους πολίτες νομίζουν ότι θα πλήξουν τον πρωθυπουργό, και αυτό γιατί απλά δεν μπορούν να τον αντιπολιτευτούν, έχουν ένα ανεπαρκή και ανίκανο Αλέξη Τσίπρα που δείχνει λίγος μπροστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό το ότι προηγείται ο Κυριάκος και η κυβέρνηση σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεν τους λέει τίποτα για την ακροαριστερή τους κατάντια και συνεχίζουν με τις πράξεις τους και τα δημοσιεύματα τους να κατρακυλάνε και άλλο στα μάτια των πολιτών.

Δεν δίστασαν για σπιλώσουν τον πρωθυπουργό να ανεβάσουν φωτογραφία που ψωνίζει τσουρέκι 3 μήνες πριν κατά την επίσκεψη του στην ΔΕΘ , σε τέτοια ξεφτίλα έχουν φτάσει. 

Πρώτο νούμερο στην ξεφτίλα με την στημένη φωτογραφία με το τσουρέκι ήταν η Κατερίνα Νοτοπούλου που το ανέβασε με ανάλογο σχόλιο και ξεφτιλίστηκε όπως συμβαίνει πάντα στην περίπτωση της.

Τέτοιες συμπεριφορές ανεβάζουν περισσότερο την εκτίμηση των πολιτών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί δεν ανέχονται την ακροαριστερή παρακμή, την ανικανότητα, την ανεπάρκεια και κανένας Έλληνας πολίτης δεν έχει ξεχάσει ότι έπεσε θύμα της απάτης που στους έστησε ο Αλέξης Τσίπρας για να πάρει την εξουσία το 2014.


Κ.Β.



Νεκρή η αγνοούμενη influencer Alexis Sharkey – Βρέθηκε γυμνή στην άκρη του δρόμου

 


Το περασμένο Σάββατο, η 26χρονη influencer, Alexis Sharkey από το Τέξας, επρόκειτο να συναντηθεί με φίλους της για ταινία ωστόσο, τελικά, δεν έφτασε ποτέ στο σημείο συνάντησης.

Την ίδια μέρα, περίπου στις 8:30 το πρωί, το νεκρό σώμα της εντοπίστηκε από υπάλληλο του δήμου, στην άκρη ενός δρόμου κοντά σε ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων και μόλις τρία μίλια από το διαμέρισμά της.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, η συνθήκες του θανάτου της 26χρονης βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με τη μητέρα της, Stacey Clark Robinault, η κοπέλα δεν απαντούσε στις κλήσεις και τα μηνύματα των κοντινών της προσώπων και κανείς δεν είχε ακούσει νέα της από την Παρασκευή.

Μια από τις κολλητές της, Tanya Ricardo, επιβεβαίωσε τα παραπάνω λέγοντας πως η Alexis είχε περάσει την γιορτή των Ευχαριστιών στο σπίτι της και πως και η ίδια είχε μιλήσει τελευταία φορά μαζί της την Παρασκευή.




Το γεγονός αυτό, προβλημάτισε το περιβάλλον της καθώς η 26χρονη δεν συνήθιζε να μην απαντά για τόσο μεγάλα διαστήματα σε κλήσεις και μηνύματα.

«Είναι κολλημένη με το τηλέφωνό της. Είναι μια βασίλισσα των social media. Είναι influencer. Εργάζεται από το τηλέφωνό της», σχολίασε η φίλη της.

Σύντομα, τόσο η οικογένεια όσο και οι φίλοι της κοπέλας άρχισαν να ανησυχούν.

«Ειδοποιηθήκαμε το Σάββατο πως λείπει, από τον σύζυγό της», είπε η μητέρα της κοπέλας. «Μας τηλεφώνησε για να μας ενημερώσει και εκείνη τη στιγμή είναι που, φυσικά, κάθε γονιός παθαίνει απόλυτο πανικό», συμπλήρωσε.

Αρχικά, η μητέρα της είχε δηλώσει πως το βράδυ της Παρασκευής η κόρη της έφυγε από το διαμέρισμα, το οποίο είχε αγοράσει με τον σύζυγό της τον Ιούλιο, μετά από έναν έντονο καβγά.

Η κοπέλα δεν είχε φύγει με το αυτοκίνητο και κανείς δε μπορούσε να την βρει όλη την νύχτα, αλλά ούτε και το επόμενο πρωί.

Την επόμενη μέρα, ο σύζυγος της 26χρονης ενημέρωσε τους γονείς της και η μητέρα της απηύθυνε έκκληση μέσω Facebook:

«Σας παρακαλώ κοινοποιείστε το ποστ!!! Η κόρη μου, Alexis Sharkey, εξαφανίστηκε. Κανείς δεν έχει μάθει νέα της εδώ και πάνω από 24 ώρες και έχει εμπλακεί ήδη η αστυνομία. Ζούσε στο Χιούστον του Τέξας από τον Ιανουάριο και εκεί την είδαν τελευταία φορά. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας να τη βρούμε και να επιστρέψει σπίτι ασφαλής!! Είμαστε απελπισμένοι!!! Κοινοποιείστε σας παρακαλώ!» έγραψε η μητέρα της άτυχης κοπέλας.

Το βράδυ της επόμενης ημέρας, η μητέρα της έκανε μια νέα ανάρτηση, όπου επιβεβαίωνε πως το πτώμα της κόρης της είχε εντοπιστεί.

«Με πραγματικά ραγισμένη καρδιά, ο Μάικ κι εγώ θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως βρέθηκε το πτώμα της Lexi», έγραψε στο νέο μήνυμα. «Δεν ξέρουμε πώς να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη και τα λόγια σας προς την οικογένειά μας. Παρακαλώ δώστε μας χρόνο να θρηνήσουμε αυτή την απίστευτη απώλεια για την οικογένειά μας και τον κόσμο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η Alexis ζούσε στο Χιούστον με τον σύζυγό της από τον περασμένο Ιανουάριο και συχνά μοιραζόταν κοινές τους φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram.

Ωστόσο, η σχέση της φαίνεται να περνούσε κρίση.

«Πρόσφατα, μας είχε ανοιχτεί για το θέμα και ήδη είχε κατατεθεί αίτηση διαζυγίου», αποκάλυψε η φίλη της. «Δεν μοιραζόταν πολλά από όσα γίνονταν στο σπίτι».

Από την δική του πλευρά, ο σύζυγος της 26χρονης, Tom, έκανε διάφορες αναρτήσεις όπου οποίες θρηνεί την απώλεια της συντρόφου του.

«Έκανες τη ζωή τόσο απίστευτη! Είχε νόημα η ύπαρξή μου! Ήσουν ο σκοπός της ζωής μου! Και μου έδειξες πώς να αγαπάω αληθινά», έγραψε σε ένα από τα μηνύματα, δημοσιεύοντας φωτογραφίες που δείχνουν την Alexis να δοκιμάζει το νυφικό της.

Την ίδια γνώμη φαίνεται να είχαν και οι υπόλοιποι φίλοι της: «Ήταν πάντα χαρούμενη, πάντα με το χαμόγελο. Πολλοί την θαύμαζαν. Ήταν πάρα πολύ θετικό άτομο. Δεν ξέρω ποιος θα της έκανε κάτι τέτοιο. Όποιος το έκανε, θα τον βρούμε. Θα κάνουμε τα πάντα οπότε να αναπαυθεί», είπε η κολλητή της.

«Την πέταξαν στην άκρη του δρόμου, γυμνή, σαν να ήταν σκουπίδι. Δεν το καταλαβαίνω. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από κάτι τέτοιο. Κανείς», συνέχισε.

Ήταν μια αχτίδα φωτός. Ήταν τόσο ενθουσιασμένη που είχε βρει την θέση της στον κόσμο. Παρόλο που είμαστε από μια μικρή πόλη και της άρεσε να επιστρέφει σπίτι, ήθελε να δει τον κόσμο, πάντα το ήθελε αυτό», είπε η μητέρα της Alexis.

Μάλιστα, η μητέρα της κοπέλας υποστηρίζει πως η κόρη της δολοφονήθηκε.

«Πιστεύω πως δολοφονήθηκε. Ναι. Από όσα έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε και από μητρικό ένστικτο. Έμαθα από πολύ νωρίς ως μητέρα να εμπιστεύομαι το ένστικτό μου. Ποτέ δεν με απογοήτευσε», κατέληξε.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη του Νότη Σφακιανάκη θα λάβει νέα κλήση για δικάσιμο

 


Αορίστως αναβάλλεται η δίκη του τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη που επρόκειτο να δικαστεί σήμερα από το Αυτόφωρο, λόγω κορονοιού.

Ο τραγουδιστής θα λάβει νέα κλήση για να δικαστεί έπειτα από συνεννόηση του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια με την Εισαγγελία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ. Κούγια, η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον τραγουδιστή, για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών προς ίδια χρήση, δεν εισήχθη προς εκδίκαση σήμερα καθώς δεν είναι από αυτές για τις οποίες επιτρέπεται η διεξαγωγή τους στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία.





Αυτό είναι το δωμάτιο που έγινε το gay όργιο με συμμετοχή ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες

 



Ολοένα και πιο «πιπεράτες» είναι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης με τον Ούγγρο ακροδεξιό ευρωβουλευτή και την συμμετοχή του σε γκέι όργιο εν μέσω καραντίνας στις Βρυξέλλες.

Ναρκωτικά, ομοφυλοφιλία, καραντίνα και... απόπειρα διαφυγής, αποτελούν κομμάτια ενός παζλ που συμπληρώθηκε κομμάτι κομμάτι μετά το άκουσμα της αρχικής είδησης για παράνομο πάρτι με 25 άτομα με την συμμετοχή ενός ευρωβουλευτή. Λίγες ώρες μετά ο διοργανωτής της «συγκέντρωσης» αποκαλύπτει πως ο ίδιος δεν είχε προσκαλέσει ποτέ τον József Szájer.

Όπως δημοσιεύει η ουγγρική ενημερωτική ιστοσελίδα Blikk, ο 29χρονος διδακτορικός φοιτητής David Manzheley είναι ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα του συγκεκριμένου πάρτι. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του ιδίου, ο αρχικός προγραμματισμός συμπεριελάμβανε μόλις 10 άτομα, τα οποία μάλιστα θα έπρεπε ήδη να έχουν νοσήσει από κορονοϊό έτσι ώστε να ελαττωθεί η πιθανότητα μόλυνσης. «Τελικά εμφανίστηκαν 25 άτομα γιατί κάποιοι έφεραν φίλους τους στο πάρτι», αναφέρει ο ίδιος συμπληρώνοντας πως δεν γνώριζε τον Ούγγρο ευρωβουλευτή.

Το δωμάτιο στο οποίο έγινε το σεξουαλικό όργιο

Δίνοντας δε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς έγινε η εισβολή της Αστυνομίας στον χώρο, ο 29χρονος καταγγέλλει αστυνομική βία λέγοντας πως οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και ζητούσαν από όλους τις ταυτότητές τους. «Πώς όμως θα μπορούσαμε να συμμορφωθούμε με αυτήν την απαίτηση όταν καλά καλά δεν είχαμε πάνω μας ούτε τα εσώρουχά μας», συμπληρώνει ο 29χρονος.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει πως δεν θεωρεί πως έκανε κάτι μεμπτό ενώ καταγγέλλει πως η εισβολή έγινε χωρίς την επίδειξη εντάλματος.

Ο διοργανωτής David Manzheley, 29 ετών


Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που βγήκαν στο φως, ο διοργανωτής του πάρτι παραδέχεται πως ουδέποτε απεκρύβη ότι επρόκειτο για σεξουαλικό όργιο, αρνείται, ωστόσο κατηγορηματικά ότι υπήρχαν ναρκωτικά στον χώρο.

Ο ευρωβουλευτής πήγε να το «σκάσει» από την υδρορροή

Όταν η πόρτα έσπασε γύρω στις 22:30 ο József Szájer γνώριζε πως δεν ήταν για καλό. Δεν έφτανε μόνο η παραβίαση της καραντίνας, αλλά και το ίδιο το υπόβαθρό του. Συντηρητικός, ακροδεξιός, με ομοφοβικό λόγο, πώς θα μπορούσε να βρίσκεται σε γκέι όργιο; Έτσι η πρώτη αντανακλαστική αντίδρασή του, ήταν, ενώ η αστυνομία ήταν απασχολημένη με το υπόλοιπο πλήθος, να ανέβει στο παράθυρο, να βγει έξω και στη συνέχεια μέσω της υδρορροής να βγει στο δρόμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ίδιος θα μπορούσε να έχει χαθεί στην πόλη, ωστόσο ένας περαστικός είδε την διαφυγή του και πρόλαβε να ειδοποιήσει την αστυνομία. Τελικώς συνελήφθη με ναρκωτικά στο σακίδιό του τα οποία ο ίδιος είπε πως δεν γνώριζε πώς βρέθηκαν εκεί. Η Αστυνομία τον συνόδευσε στο σπίτι του έτσι ώστε να τους δείξει το διπλωματικό διαβατήριό του.

Η συνέχεια γνωστή. Ο József Szájer παραιτήθηκε παραδεχόμενος το ατόπημά του και ζητώντας από τους ψηφορόρους του να τον κρίνουν για την μέχρι τώρα πορεία του.

Η δήλωση του Ζάγιερ Γιόζεφ:

«Οι ειδήσεις στον βελγικό τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και - καθώς δεν είχα ταυτότητα - δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής.

Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση και οδήγησε στο σπίτι. Δεν χρησιμοποίησα ναρκωτικά. Προσφέρθηκα στην αστυνομία να κάνει μια άμεση δοκιμή, αλλά δεν το έκαναν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας βρήκαν χάπι «έκσταση», αλλά δεν είναι δικό μου, δεν έχω καμία γνώση ποιος το είχε και πώς βρέθηκε εκεί.

Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID, ήταν ανεύθυνη από την πλευρά μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται. Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή εξάγοντας τα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματά μου.

Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, στους συναδέλφους μου, στους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου στο φόντο των 30 ετών αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην το επεκτείνουν στην πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή στην πολιτική μου ομάδα (ΕΛΚ).

Ζάγιερ Γιόσεφ/Szájer József»

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο εν λόγω πολιτικός, είχε πρωτοστατήσει στη σύνταξη του ομοφοβικού νόμου που πέρασε στην Ουγγαρία.

Όμως δεν είναι μόνο αυτά που... βαραίνουν το θέμα του Ούγγρου ευρωβουλευτή. Ο József Szájer είναι παντρεμένος. Και είναι παντρεμένος όχι με μία... απλή γυναίκα, αλλά με την Tunde Hando, μέλος του συνταγματικού διαστηρίου στην Ουγγαρία και πρώτη πρόεδρο του Εθνικού Δικαστικού Γραφείου του Βίκτορ Ορμπάν!


Πηγή : protothema.gr



Προεδρική χάρη εκ των προτέρων σχεδιάζει ο Τραμπ για το περιβάλλον του

 



Σχέδιο απονομής χάριτος εκ των προτέρων στα παιδιά του, τον γαμπρό του και τον δικηγόρο του φέρεται να ετοιμάζει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με αποκάλυψη των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Η έγκυρη εφημερίδα, που στήριξε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, επικαλείται μαρτυρίες δύο πηγών που αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα ο απερχόμενος Πρόεδρος συζήτησε με το νομικό του επιτελείο την προοπτική προκαταβολικής χάριτος για τους Έρικ Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, Ιβάνκα Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και Ρούντι Τζουλιάνι, ενόψει προφανώς δικαστικών περιπετειών που θα αντιμετωπίσουν σύντομα.

Ενώ ο νεότερος Ντόναλντ και ο σύζυγος της Ιβάνκα έχουν ήδη εμπλακεί σε δικαστικές έρευνες, χωρίς ακόμη να τους απαγγελθούν κατηγορίες, τα άλλα δυο παιδιά του Προέδρου, ο Έρικ και η Ιβάνκα δεν έχουν ακόμη κάποια ανοικτή υπόθεση, παρότι επίκειται κάποια φορολογική έρευνα για όλη την οικογένεια Τραμπ. Ο κ. Τζουλιάνι ενέχεται στην υπόθεση δυσφήμησης του κ. Μπάιντεν μέσω Ουκρανίας από το καλοκαίρι.

Οι προεδρικές χάρες έχουν ισχύ μόνο για εγκληματικές ή ομοσπονδιακές υποθέσεις και όχι για έρευνες τοπικού ή πολιτειακού επιπέδου.

Οι πληροφορίες που προέρχονται από τον Λευκό Οίκο τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για έντονη δραστηριότητα στον τομέα της απονομής χάριτος σε διάφορα πρόσωπα του περιβάλλοντος του κ. Τραμπ, ενδεικτική της πολλαπλής απειλής στην υστεροφημία του Προέδρου και της οικογένειάς του από ανοικτές δικαστικές υποθέσεις, ίσως και έρευνες υπηρεσιών που θα δουν αργότερα το φως της δημοσιότητας.


Πηγή: The New York Times

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



50 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε στρατόπεδο της αεροπορίας στην Τρίπολη.

 



Στην 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης στην Τρίπολη εντοπίστηκαν δεκάδες θετικά κρούσματα που αφορούν στην πλειοψηφία τους σε στρατεύσιμους.

Πρόκειται για σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ που παρουσιάστηκε στις 16 Νοεμβρίου. Κάποιοι είχαν κορωνοϊό, εντοπίστηκαν κι απομονώθηκαν, αλλά φαίνεται πως ήταν και κάποιοι ασυμπτωματικοί που μετέδωσαν τον ιό. 

Δεν υπάρχουν σοβαρά νοσούντες, η πτέρυγα βρίσκεται όλη σε καραντίνα, ενώ δεν έχει γίνει και η ορκωμοσία.

Για το συμβάν είναι ενήμερος φυσικά και ο ΕΟΔΥ και πλέον η 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης των σμηνιτών βρίσκεται σε «κλοιό» με στόχο να μην διασπαρεί τόσο στο υπόλοιπο στράτευμα, όσο και στην τοπική κοινωνία της Τρίπολης ο ιός.



Στα 534 ευρώ η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου

 



Με την παράταση τoυ lockdown συνεχίζεται όπως είναι επόμενο και το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο.

Έτσι στις 8 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν οι σχετικές δηλώσεις στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας του Δεκεμβρίου με τη μηνιαία αποζημίωση ειδικού σκοπού ωστόσο να επανέρχεται στα 534 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το ποσό των 534 ευρώ επιστρέφει για τον μήνα Δεκέμβριο, από τα 800 ευρώ που αυξήθηκε, προσωρινά όπως αποδείχτηκε, τον Νοέμβριο, η ειδική αποζημίωση για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, δηλαδή για το χρονικό διάστημα από 1/12 έως 7/12 -καθώς προς το παρόν το lockdown ισχύει μέχρι 7 Δεκεμβρίου-, για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας συνεχίζουν να ισχύουν οι λίστες κλειστών και πληττόμενων ΚΑΔ του Νοεμβρίου, με επιμέτρηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στο ποσό των 534 ευρώ. Οι δηλώσεις στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τις αναστολές του μηνός Δεκεμβρίου αρχίζουν την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, έως τις 7 Δεκεμβρίου συνεχίζονται οι δηλώσεις αναστολών από πληττόμενες επιχειρήσεις για τον Νοέμβριο. Οι εργαζόμενοι πληττόμενων βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεων θα πληρωθούν την ειδική αποζημίωση του Νοεμβρίου εντός Δεκεμβρίου, μετά τις 7 και έως τις 21 Δεκεμβρίου, πιθανότατα στις 11 Δεκεμβρίου, με ποσό βάσης τα 800 ευρώ.


Πηγή



Σχέδιο δολοφονίας του Ιμάμογλου από τζιχαντιστές του ISIS - Μυρίζει δάχτυλος Ερντογάν;

 


Όσοι γνωρίζουν δείχνουν προς τον δικτάτορα Ερντογάν, γιατί όταν δεν πηγαίνεις με τα νερά του, έγινες στόχος του.



Η ζωή του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου απειλείται από τζιχαντιστές του ISIS, έτσι αναφέρουν τουρκικά μέσα, οι σωματοφύλακες του δημάρχου έλαβαν προειδοποίηση για επικείμενη απόπειρα δολοφονίας και σε συντονισμό με το υπουργείο Εσωτερικών και τη νομαρχία, αυξήθηκαν άμεσα οι άνδρες της ασφάλειάς του.

Δεν υπάρχει πάντως κάποια πληροφόρηση σχετικά με τη σύλληψη υπόπτων ISIS.




Πομπέο κατά Ερντογάν: Η Τουρκία υπονομεύει την συμμαχία - Έτοιμη για κυρώσεις η Ευρώπη;

 



Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε μια ασυνήθιστη για τα νατοϊκά δεδομένα παρέμβαση στο πλαίσιο της συνάντησης ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι η Τουρκία εναντιώνεται στις αρχές και τη λειτουργία της Συμμαχίας, υπονομεύοντας έτσι τη συνοχή της, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι υπογράμμισε τις προκλητικές, όπως τις ανέφερε, ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προχώρησε λέγοντας ότι η απόκτηση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400, αποτελεί «δώρο για τη Ρωσία» από ένα νατοϊκό σύμμαχο, όπως σημειώνουν.

Ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της επιβολής κυρώσεων είναι ο Εμανουέλ Μακρόν, που προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο και συζήτησαν αναλυτικά το θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία. 

Είναι δεδομένη η συναντίληψη των δύο χωρών για την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα στην Αν. Μεσόγειο, ενώ ο κ. Μακρόν εμφανίζεται έτοιμος να πάρει πρωτοβουλίες για το θέμα. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η Αυστρία ενώ στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου στέκονται Λουξεμβούργο, Ιρλανδία και Τσεχία. Θετικά αναμένεται να λειτουργήσει και η στάση της Ολλανδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέρ των κυρώσεων θα είναι και η Πολωνία με την Ουγγαρία.

Η Γερμανία και Ισπανία, για οικονομικούς λόγους, και ειδικά η Γερμανία θέλουν να μπλοκάρουν τις κυρώσεις. 



Αυτός είναι ο 20χρονος Αλβανός δολοφόνος της Σαντορίνης

 



Ο 20χρονος  Αλβανός δολοφόνος είχε απελαθεί δυο φορές από την Ελλάδα στην Αλβανία, και είχε ξαναγυρίσει παράνομα. 

Η χαριστική βολή στον άτυχο ξενοδόχο δόθηκε με έναν λοστό που βρήκε στην αυλή για μόλις 200 ευρώ που του χρωστούσε. 

Ο νεαρός ισχυρίζεται ότι τα χρήματα ήταν τα μεροκάματα με τα οποία ζούσε την οικογένεια του και ότι βρέθηκε σε πολύ δεινή θέση, καθώς ο ξενοδόχος του επιτέθηκε πρώτος όταν του τα ζήτησε.



Ο Αλβανός δολοφόνος είπε ότι πάλεψαν και ο 20χρονος τον χτύπησε και τον έσπρωξε. Όταν ο ξενοδόχος έχασε τις αισθήσεις του ο νεαρός πήρε έναν λοστό από την αυλή και άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι. «Τον χτύπησα με τα χέρια μου και έπεσε κάτω. Βρήκα έναν λοστό στην αυλή και άρχισα να τον χτυπάω στο κεφάλι». Μετά όπως είπε στους αστυνομικούς έσυρε το πτώμα μέσα στο ξενοδοχείο και στο δωματιάκι δίπλα στην ρεσεψιόν, όπου του έριξε ένα μπουκάλι βότκα και του έβαλε φωτιά, για να σκηνοθετήσει ατύχημα. Μάλιστα έβαλε από πάνω του και χαρτιά για να βεβαιωθεί ότι δεν θα σβήσει η φωτιά.

«Τον έσυρα έως τη ρεσεψιόν και από τη μανία μου τον χτύπησα ξανά. Όταν κατάλαβα ότι είχε πεθάνει, του έβαλα χαρτιά για να ενισχύσω τη φωτιά. Το μόνο εύφλεκτο υλικό που βρήκα ήταν ένα μπουκάλι βότκα. Έβαλα τη φωτιά κι έφυγα», είπε ο στυγνός δολοφόνος. 

Για να καλύψει τα ίχνη του ακόμη περισσότερο, πήρε το μπουκάλι μαζί του και τον λοστό και τα πέταξε σε ένα απόμερο σημείο το οποίο και υπέδειξε στους αστυνομικούς. 

Ο Αλβανός δολοφόνος που έχει συλληφθεί άλλες δυο φορές στο πρόσφατο παρελθόν για παράνομη είσοδο στη χώρα, κρατείται και αναμένεται το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για ανθρωποκτονία, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία.