Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Συλλήψεις Ρομά διαρρηκτών στο Χαλάνδρι


 

Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη ομάδας Ρομά που άδειαζαν σπίτια και καταστήματα στα βόρεια προάστια. Η σύλληψή του κουαρτέτου των «ποντικών» σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Λ. Πεντέλης μετά από σήμα που έλαβαν οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ για διάρρηξη δύο διαμερισμάτων στο Χαλάνδρι.

Οι αστυνομικοί με οδηγό την περιγραφή του οχήματος που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν από κάτοικο της περιοχής κατάφεραν να το εντοπίσουν και να το καταδιώξουν καθώς ο οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ μπλόκαραν το αυτοκίνητο των τεσσάρων Ρομά και τους πέρασαν χειροπέδες δίνοντας τέλος στη δράση τους.






Πηγή : protothema.gr



Ο Βαρουφάκης τρομοκρατεί τους πολίτες, δηλώνει έτοιμος να συγκυβερνήσει με Τσίπρα

 



Είναι τραγικό να παρακολουθείς τον Βαρουφάκη, που αντί να βρίσκεται στην φυλακή για το έγκλημα του 2015, είναι βουλευτής και μάλιστα τρομοκρατεί τους πολίτες γιατί δηλώνει έτοιμος να συγκυβερνήσει με το άλλο εθνικά επικίνδυνο νούμερο της πολιτικής Αλέξη Τσίπρα.

Ο γγ του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη είπε και το εννοούσε πως είναι «ανοικτός» για μετεκλογικές συνεργασίες στην βάση προγράμματος που θα έχει συμφωνηθεί πριν την προσφυγή στις κάλπες.

Αυτή του την επιθυμία εξέφρασε ο παντελώς ακατάλληλος και επικίνδυνος Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΜεΡΑ25 με στόχο την δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο Βαρουφάκης που είναι για τους πολίτες κόκκινο πανί και απορούν γιατί δεν μπήκε φυλακή, ανέφερε στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου «Όλοι ξέρουμε ότι μάλλον θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας. Διαφωνεί κανείς ότι μια συμμαχική κυβέρνηση πρεπει να έχει ένα συνεκτικό πρόγραμμα; Δεν νομίζω, αν δεν έχει πρόγραμμα θα είναι επικίνδυνη. Αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να προκύψει σε 3 ημέρες μετά τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Εμείς λέμε ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο αλλά πριν τις εκλογές. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη θα είμαστε εδώ για να σας μαυρίσουμε όλους».

Για να το κάνει χειρότερο και για να εξοργίσει τους πολίτες, υπερασπίστηκε το δημοψήφισμα του 2015 σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεξιοί χωρίς καταθέσεις ψήφισαν «ΟΧΙ» και αριστεροί με καταθέσεις ψήφισαν το ένοχο «ναι»» και υπερασπίστηκε παλαιότερες δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες θα ήταν απρεπές για τον Υπουργό Οικονομικών να περιμένει στις ουρές των ATM την περίοδο που είχαν κλείσει οι τράπεζες. «Οποιαδήποτε πατριωτική κυβέρνηση έπρεπε να πει όχι σε νέα δάνεια με ρήξη ακόμα και αν αναγκαζόμασταν να πάμε σε δραχμή» είπε χωρίς ίχνος ντροπής επάνω του.




Ισόβια στον τρομοκράτη του ISIS, Σαλάχ Αμπντεσλάμ


 

Ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή για τον τρομοκράτη του μακελειού στο Μπατακλάν, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μοναδικός επιζών της 10μελούς ομάδας τρομοκρατών που προκάλεσαν αιματοχυσία και σφαγή στους δρόμους του Παρισιού το 2015.

Η ισόβια κάθειρξη είναι η βαρύτερη ποινή στη Γαλλία και θα επιβληθεί στον επιζόντα τρομοκράτη του μακελειού του Μπατακλάν, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ένοχος για φόνο και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση, μεταξύ άλλων κατηγοριών. 

Παράλληλα, άλλα 19 άτομα κρίθηκαν ένοχα για διάφορες κατηγορίες που σχετικές με την τρομοκρατία ενώ ένας καταδικάστηκε για κατηγορία απάτης.

Στις 13 Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι είχαν σημειωθεί τα πιο αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία σε καιρό ειρήνης και τις ευθύνες για αυτές είχε αναλάβει η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS). Οι επιθέσεις στο εθνικό στάδιο της Γαλλίας, στο θέατρο Bataclan και σε μια σειρά καφέ – εστιατόρια στο κέντρο του Παρισιού στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, ενώ άλλοι περίπου 500 τραυματίστηκαν.

Το δικαστήριο έβγαλε ετυμηγορία ενώπιων των ενόχων ενώ περιβάλλονταν από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και οι αποφάσεις για τις ποινές τους αναμένονται να ανακοινωθούν σε λίγη ώρα.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ είχε δηλώσει, κατά τη διάρκεια της δίκης, ότι «δεν σκότωσε κανέναν» ενώ υπήρχαν και στιγμές που έκλαψε και ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, ζητώντας παράλληλα από το δικαστήριο να αναγνωρίσει τα «λάθη» του.





Γελάει όλη η Ελλάδα με το ακατάληπτο μήνυμα βουλευτή της Ελληνικής Λύσης

 


Έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που γελάμε πολύ με τα νούμερα που έχει για στελέχη, έχουμε και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως η Ελληνική Λύση που αναρτούν ακατάληπτα μηνύματα που μόνο γέλιο προκαλούν.

Δείτε το μήνυμα του Βασίλη Βιλιάρδου βουλευτή της Ελληνικής Λύσης και κλάψτε από τα γέλια :





Οικονόμου : Ο Τσίπρας διασπείρει ψέματα για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και την Τουρκία


 

Για διασπορά ψεμάτων κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τα όσα ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή όπου εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τονίζοντας ότι η Τουρκία αναβαθμίζει δραματικά το ρόλο και τη θέση της.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας διασπείρει ψέματα και διαβολές -από βήματος του Εθνικού Κοινοβουλίου μάλιστα- την ώρα που ο Πρωθυπουργός εκπροσωπεί την Ελλάδα σε κομβικής σημασίας Συνόδους στο εξωτερικό. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες απαιτούν, στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε, σοβαρότητα και αρραγές εσωτερικό μέτωπο, ώστε να προαχθούν τα εθνικά μας συμφέροντα, και απορρίπτουν κατηγορηματικά την πολιτική μικρότητα του κ. Τσίπρα.

Το σημερινό του παραλήρημα (στο οποίο σημειωτέον παρέστη μικρό μόνο μέρος των βουλευτών του) είναι σε πλήρη διάσταση με τη βούληση και την κρίση των Ελλήνων πολιτών, των εταίρων και των συμμάχων μας που βλέπουν ότι η διεθνής εκπροσώπηση της χώρας μας από τον Πρωθυπουργό και η διπλωματία που ασκεί η πατρίδα μας διασφαλίζουν τα εθνικά μας δίκαια στο ακέραιο και τα προάγουν πολλαπλώς. Για αυτό και οι πολίτες εμπιστεύονται τον Πρωθυπουργό σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Η τοξικότητα, τα ψέματα και η μικρότητα δεν θα μας παρασύρουν. Ούτε φυσικά θα μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτά που ζούσε η χώρα τέτοιες μέρες πριν από επτά χρόνια. Δεν τα λησμονούμε όχι μόνο για τις τραγικές συνέπειες που είχαν για το λαό μας, αλλά κυρίως διότι οι πρωταγωνιστές του 2015 παραμένουν αμετανόητοι, ίδιοι και απαράλλαχτοι».




Ποινικό αδίκημα η θανάτωση του χιμπατζή

 



Κλιμάκιο που συστάθηκε από την Περιφέρεια, επισκέφτηκε την Τετάρτη, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο χιμπατζής οδηγήθηκε σε θανάτωση, αλλά και την φύλαξη των ζώων.

Την υπόθεση ανέλαβε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια είναι νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού.

«Υπάρχουν τα εξής ερωτήματα: Εάν έκαναν ότι πρέπει να κάνουν και πως διέφυγε ο δυστυχής χιμπατζής. Το ότι διέφυγε δεν το αμφισβητεί κανείς. Έφυγε από ένα χώρο που είναι ασφαλισμένος. Υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για αυτές τις περιπτώσεις και υπάρχουν τα μέσα ώστε σήμερα ο χιμπατζής να ήταν στη ζωή και να χαίρονταν τα παιδιά, ανεξάρτητα εάν ήταν δυστυχισμένος και φυλακισμένος», δήλωσε ο δικηγόρος.

Όπως τόνισε και ο Αλέξης Κούγιας, η θανάτωση του χιμπατζή είναι ποινικό αδίκημα.



Παραπέμπονται 21 από τους 24 κατηγορούμενους για την πυρκαγιά στο Μάτι

 



Την παραπομπή στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου 21 εκ των συνολικά 24 κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Οι δικαστές αποφάσισαν ότι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να δικαστούν για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, συντασσόμενοι με την έφεση του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μεϊδάνη.

Ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μεϊδάνης, είχε ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είχε διατάξει την περαιτέρω έρευνα για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο σε βάρος πέντε αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και είχε αποφασίσει την απαλλαγή 10 κατηγορουμένων από την Αστυνομία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα καθίσουν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή διά παραλείψεως από υπόχρεους και μη, αλλά και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή, 21 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο ηλικιωμένος που προκάλεσε την πυρκαγιά, ο οποίος θα λογοδοτήσει επιπλέον και για εμπρησμό από αμέλεια.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που παραπέμπονται είναι αυτοδιοικητικοί παράγοντες και στελέχη της Περιφέρειας, όπως η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, για λάθη και παραλείψεις στην πρόληψη  και την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και τους  χειρισμούς που έγιναν με σκοπό τη διάσωση των ανθρώπινων ζωών.

Μόνο τρεις αστυνομικοί απαλλάσσονται, καθώς το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε πως δεν θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη,  κρίνοντας επαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσαν στο πλαίσιο της έρευνας.



R.Kelly: Φυλάκιση 30 χρόνων για σεξουαλική κακοποίηση

 


Ο Αμερικανός σταρ της R&B, R. Kelly, που κρίθηκε ένοχος τον Σεπτέμβριο του 2021 από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για σεξουαλική κακοποίηση νέων γυναικών, ανδρών και εφήβων, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 30 ετών.

Η ποινή αυτή επιβλήθηκε στον 55χρονο R. Kelly από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν όπου διεξήχθη η δίκη του, πριν από εννέα μήνες.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία είχε ζητήσει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών λόγω του «κινδύνου» που συνιστά  για τα θύματά του και για την κοινή γνώμη. Υποστήριξε μάλιστα ότι πρόκειται για ένα «χειριστικό πρόσωπο που δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και κανέναν σεβασμό για τον νόμο».

Στις έξι εβδομάδες της δίκης του, το περασμένο καλοκαίρι, κατέθεσαν εννέα γυναίκες και δύο άνδρες που τον κατηγόρησαν ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά και περιέγραψαν τους βιασμούς, ενώ υποστήριξαν ότι τους εξανάγκαζε να παίρνουν ναρκωτικά και τους κρατούσε αιχμάλωτους.

Ο Κέλι, που από την πλευρά του υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού όταν ήταν οκτώ ετών, κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες: εκβιασμό, σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου, απαγωγή, διακίνηση ανθρώπων, καταναγκαστική εργασία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα και όταν ανακοινώθηκε η ενοχή του περιορίστηκε να σκύψει το κεφάλι και να κλείσει τα μάτια.

Ο Κέλι κρατείται ήδη εν αναμονή μιας άλλης δίκης του στο Σικάγο, τον Αύγουστο. Η δικηγόρος Γκλόρια Όλρεντ, που εκπροσωπούσε τρεις από τις ενάγουσες, είπε ότι η σημερινή απόφαση, μία ημέρα μετά από εκείνη της Γκισλέιν Μάξγουελ που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για διακίνηση ανηλίκων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους από τον φίλο της, τον θανόντα χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, θα πρέπει να αποτελέσουν «παράδειγμα για τις διασημότητες που εκμεταλλεύονται τη φήμη τους για να μετατρέπουν τους θαυμαστές τους σε θηράματα».





Σκρέκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρέωσε τη ΔΕΗ να πουλάει ενέργεια κάτω του κόστους, σε αυτούς που τώρα αποκαλεί «καρτέλ»

 


Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας εχθές στην ολομέλεια, για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, την παρέμβαση στη χονδρική και την σημασία ενίσχυσης της συμμετοχής των ΑΠΕ στο σύστημα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, είπε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρέωσε τη ΔΕΗ να πουλάει ενέργεια κάτω του κόστους, σε αυτούς που τώρα αποκαλεί «καρτέλ»ADVERTISING

Σχολιάζοντας όσα νωρίτερα είχε πει ο προκλητικός και ψεύτης για ακόμα μία φορά Αλέξης Τσίπρας, για τη στήριξη του «καρτέλ» στο χώρο της ενέργειας, ο κ. Σκρέκας ανέγνωσε όσα έλεγε το 2018 ο κ. Τσίπρας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Όταν δηλαδή έλεγε ότι «προχωρά το άνοιγμα της λιανικής αγοράς» και ότι «ο ανταγωνισμός, μεταξύ των προμηθευτών, οδηγεί σε πιο ανταγωνιστικές προσφορές, προς τους καταναλωτές». «Ρωτάω», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, «τότε ο ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών και των εναλλακτικών παρόχων και των ιδιωτών, ήταν καλός. Τώρα ξαφνικά είναι καρτέλ;».

Στο κλίμα αυτό, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε πως ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που υποχρέωσε τη ΔΕΗ να πουλάει ηλεκτρική ενέργεια, πολύ κάτω του κόστους, στους ιδιώτες παρόχους, αυτούς τους ιδιώτες δηλαδή, που σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «καρτέλ».

«Μας κατηγορείτε ότι νομοθετούμε με τρόπο που να εξυπηρετούνται συμφέροντα. Ξέρετε τι κάνατε εσείς, ως κυβέρνηση; Από το 2016 μέχρι 17.10.2018, υποχρεώνατε τη ΔΕΗ να πουλάει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει με τα λιγνιτικά της εργοστάσια και με τα υδροηλεκτρικά της εργοστάσια, στους ιδιώτες παρόχους, σε τιμές πολύ κάτω του κόστους παραγωγής από τη ΔΕΗ, για να ανταγωνίζονται στη συνέχεια τη ΔΕΗ. Αυτό είχατε κάνει», είπε ο κ. Σκρέκας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κάλεσε, την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει τι έκανε στα χρόνια που κυβέρνησε, για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, όταν το 2018, η ΡΑΕ καλούσε τους ιδιώτες παρόχους να καταθέσουν πληροφορίες για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, προκειμένου η Αρχή να αναλύσει τα τιμολόγια των προμηθευτών-ιδιωτών. «Ήταν η ρήτρα Τσίπρα που επέτρεψε την εφαρμογή της 5 χρόνια, και όχι η ρήτρα της σημερινής κυβέρνησης. Γιατί η σημερινή κυβέρνηση καταργεί τη ρήτρα», είπε ο κ. Σκρέκας.



Νέα αθλιότητα στην Μύκονο :Ζήτησαν 500 ευρώ από Αμερικάνους που ήθελαν να δούν το ηλιοβασίλεμα


 

Σύμφωνα με το protothema, ακόμη ένα περιστατικό αισχροκέρδειας εκτυλίσσεται με φόντο τη Μύκονο, με ένα ζευγάρι Αμερικανών, από το Σαν Φρανσίσκο, να έρχεται αντιμέτωπο με μια δυσάρεστη έκπληξη όταν του ζητήθηκε να πληρώσει... 500 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση σε γνωστό καφέ-μπαρ στη Μικρή Βενετία. 

Οι τουρίστες θέλησαν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα, δεν φαντάζονταν όμως πως ο λογαριασμός θα ξεκινούσε από... 500 ευρώ, οπότε έφυγαν.

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι για να απολαύσει κάποιος το ηλιοβασίλεμα σε μπαρ της γραφικής Μικρής Βενετίας καλείται να καταβάλει από 300 έως 500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω περιστατικό έρχεται μετά τον θόρυβο που είχε προκαλέσει η υπόθεση με τα «χρυσά» καβουροπόδαρα στη Μύκονο, με δύο Αμερικανίδες τουρίστριες, μια μητέρα με την κόρη της, να χρεώνονται 600 ευρώ για δύο κοκτέιλ και μια μερίδα καβουροπόδαρα. 

Το περιστατικό φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο κάτοικος Μυκόνου Δημήτρης Κουτσούκος, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ειδικότερα γράφει τα εξής: «Έχουν έρθει στη Μύκονο δύο ζευγάρια φίλοι μου από το San Francisco. που δεν είναι καθόλου φτωχοί ουτε και κορόϊδα. Χθες ήθελαν να πάνε κάπου να πιούν ένα ποτό και να δούν το ηλιοβασίλεμα. Κάθισαν σε ένα από τα μπαρ, λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα. Πήγε το γκαρσόν για την παραγγελία και τους είπε ότι είναι 500 ευρω ελάχιστη κατανάλωση για το τραπέζι. Σηκώθηκαν και έφυγαν. Σήμερα ρώτησα κάποιον που γνωρίζει και μου είπε ότι δεν έχουν όλα τα μαγαζιά εκει ελάχιστη κατανάλωση ποτού... Δηλαδή θέλουμε μόνο πολυ πλούσιους τουρίστες στη Μύκονο; Έχουμε ξεφύγει πολύ σε αυτό το νησί».



20 χρόνια από την εξάρθρωση της 17Ν: Μιλά ο αστυνομικός που μπήκε πρώτος στη γιάφκα των τρομοκρατών



Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που έσκασε η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού και σήμανε την αρχή του τέλους, για τη δράση της «17 Νοέμβρη».

Η τρομοκρατική οργάνωση ευθύνεται για 23 δολοφονίες στην Ελλάδα, με πρώτο εκτελεστή τον ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, τον ευνοημένο με προκλητικές άδειες επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Ευστράτιος Κυριακάκης ήταν αυτός που μπήκε πρώτος στις γιάφκες της «17 Νοέμβρη» και μιλώντας στο OPEN περιγράφει όσα είδε, τα μέτρα ασφαλείας που πήρε υπό τον φόβο ότι ο χώρος μπορεί να ήταν παγιδευμένος και τις άμεσες ενέργειες που έκανε.

«Αξέχαστες στιγμές, με έπιασε ρίγος», αναφέρει μεταξύ άλλων. «Το περίστροφο του αστυφύλακα Χρήστου Μάτη, που δολοφονήθηκε, ήταν σαν να πήρε εκδίκηση», αναφέρει, εννοώντας ότι ο έλεγχος του βοήθησε στην εξάρθρωση της οργάνωσης.





Νέα ξεφτίλα Τσίπρα οι Τούρκοι κάνουν πρωτοσέλιδα την ηττοπάθεια του

 


Ο ανθελληνισμός του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει και αυτόν της Τουρκίας.

Εθνικά επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, θυσιάζει στον βωμό της αντιπολίτευσης ακόμα και το Εθνικό συμφέρον.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας γίνονται πρωτοσέλιδα στον τουρκικό Τύπο, ξεφτιλίζοντας τον ίδιο στα μάτια των Ελλήνων πολιτών.

Πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, η αξιωματική αντιπολίτευση προέβλεπε ήττα της Ελλάδας, την περίμενε πώς και πώς και μάλιστα θα πανηγύριζε εάν κέρδιζε η Τουρκία και πέρναγε η θέση της αντί της Ελλάδας.

Μην ξεχνάτε ότι τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ γύρναγαν τα ΜΜΕ και έλεγαν σίγουρα πώς ο Ερντογάν δεν θα πάρει πίσω το βέτο της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας, ενώ θα έθετε ζήτημα για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, αιφνιδιάζοντας την ελληνική διπλωματία.

Η Νίκη της Ελλάδας, η σιωπή Ερντογάν, η άρση του βέτο της Τουρκίας για Φινλανδία και Σουηδία, για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ήττα και είναι τόσο φαιδρός που πανηγυρίζει μαζί με την Τουρκία γιατί ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Μπάιντεν και του είπε εάν του είπε ότι θα προσπαθήσει να του δώσει κάποια F16.

Η ανακοίνωση αυτού του απίθανου καταστροφέα των συντάξεων, Κατρούγκαλου που εάν είναι δυνατόν, ο Τσίπρας τον είχε κάνει ΥΠΕΞ τα λέει όλα και γελάει ο κόσμος μαζί τους :«Σουηδία και Φινλανδία δεσμεύθηκαν να πουλάνε όπλα σε Τουρκία και να στηρίξουν συμμετοχή της σε πρωτοβουλίες Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής Ε.Ε., ό,τι κι αν κάνει σε Αιγαίο, Κύπρο, Συρία, Λιβύη. Ο Κ. Μητσοτάκης σιωπηλός. Η πολιτική του “πιστού και δεδομένου” σε βάρος των εθνικών συμφερόντων», έγραψε στα social media.

Με απλά λόγια προσπαθεί ένας τίποτα της εξωτερικής πολιτικής, με ένα φαιδρό αρχηγό που κινδυνολογεί, και ελεεινολογεί να κάνει αντιπολίτευση σε ένα πρωθυπουργό που τον σέβονται όλοι στην Ευρώπη και παντού. Να κάνουν αντιπολίτευση σε ένα πρωθυπουργός Έλληνα και όχι ανθέλληνα όπως ο Τσίπρας, που κρατάει σοβαρή στάση και στα εθνικά θέματα κάνοντας τους Έλληνες περήφανους.

Είναι τόσο ανεύθυνος, και φαιδρός ο Αλέξης Τσίπρας, που εχθές μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τις ΑΠΕ, εξέφρασε «μεγάλη ανησυχία» για τα όσα έγιναν στη Μαδρίτη, καθώς, όπως είπε, «ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους για την εθνική μας κυριαρχία, για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και για τη διεθνή θέση της Ελλάδας». 

Ο φαιδρός και εθνικά επικίνδυνος Τσίπρας ανέφερε ότι ανησυχεί επειδή οι ΗΠΑ είπαν ότι τελικά θα στηρίζουν τον «εκσυγχρονισμό» των τουρκικών F16, για τέτοιο πολιτικό νούμερο μιλάμε που θέλει να ξανά κυβερνήσει και την χώρα.

Οι μόνοι που πανηγυρίζουν για την παρουσία Ερντογάν στο ΝΑΤΟ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τούρκικος τύπος.

Οι μόνοι που στεναχωριούνται, με πρώτο τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για την άρση του βέτο κατά της Φινλανδίας και Σουηδίας, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δικτάτορας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πάντα στην λάθος πλευρά της ιστορίας η εθνικά επικίνδυνες για την Ελλάδα, αριστερά και η ακροαριστερά.



Δεν τόλμησε να βγάλει άχνα για την Ελλάδα ο Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

 



Ο Τούρκος, πήγε στο ΝΑΤΟ με άγριες διαθέσεις όπως τουλάχιστον έλεγε στο εσωτερικό ακροατήριο της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν μόλις έφτασε στην Μαδρίτη ήταν άλλο άνθρωπος. Από την ώρα που έφτασε έλεγε ναι σε όλα, έκανε πίσω στο βέτο για Φινλανδία και Σουηδία, ήταν προσεκτικός μην προκαλέσει την Ελλάδα και τον ξεμπροστιάσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ, και δέχτηκε χωρίς αντίρρηση και τις συστάσεις των ηγετών να μην προκαλεί στο Αιγαίο.

Με λίγα λόγια ο τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έθεσε κανένα από τα θέματα στα οποία αναφερόταν όλο το προηγούμενο διάστημα με κυρίαρχο αυτό της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ούτε απείλησε την Ελλάδα μιλώντας ενώπιον των ηγετών του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Αντίθετα, μίλησε για τα θέματα της ατζέντας της συμμαχίας και δεν έκανε καμία αναφορά ούτε στο Αιγαίο, ούτε στα νησιά.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επικεντρώθηκε στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου και μόνο, καταδικάζοντας μέχρι και την εισβολή της Ρωσίας.




Κυριάκος Μητσοτάκης ΝΑΤΟ

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στις εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, η οποία πραγματοποιείται σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών αλλαγών και σε ένα διεθνές περιβάλλον που υπέστη τεκτονικές αλλαγές λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Κατά την έναρξη της Συνόδου, παρενέβη μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy στον οποίο οι ηγέτες των χωρών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου είχαν την ευκαιρία να επαναλάβουν τη στήριξή τους για την ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ουκρανίας και να καταδικάσουν τον ρωσικό αναθεωρητισμό.

Οι ηγέτες των κρατών μελών της Συμμαχίας υιοθέτησαν το Νέο Στρατηγικό Δόγμα, το οποίο αντανακλά τη στρατηγική προσαρμογή του ΝΑΤΟ στις νέες διεθνείς συνθήκες ασφαλείας, τόσο λόγω των παρατηρούμενων γεωπολιτικών αλλαγών όσο και εξαιτίας της σταδιακής μεγέθυνσης των υβριδικών απειλών.

Στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Συμμαχία επέδειξε ενότητα, ταχύτητα και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τόνισε την ανάγκη ότι θα πρέπει να συνεχίσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι είναι παρά πολύ κρίσιμο για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη, επανέλαβε ότι η Ελλάδα στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ουκρανίας και επεσήμανε ότι η ρωσική εισβολή έχει καταστήσει σαφές πως η αποστολή του ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν είναι πλέον κενό γράμμα.

Επίσης ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εξέλιξη γύρω από την ένταξη της Φινλανδίας και τη Σουηδίας στους κόλπους της Συμμαχίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του που ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Πρωθυπουργός συνάντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του Boris Johnson, με τον οποίο είχε πρόσφατα και τηλεφωνική συνομιλία.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας και ως τομείς προτεραιότητας τέθηκαν το εμπόριο, η ναυτιλία, η ενέργεια, η ψηφιακή τεχνολογία, οι καινοτόμες τεχνολογίες, η άμυνα και ο τουρισμός.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της επισιτιστικής ασφάλειας, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ετοιμότητα τόσο του ελληνικού στόλου όσο και των ελληνικών λιμένων να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών στις διεθνείς αγορές.

Συνάντηση είχε ο Πρωθυπουργός και με την Σουηδή ομόλογο του, Magdalena Andersson, στην οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξη του για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, δηλώνοντας την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης, με τον Καναδό ομόλογό του Justin Trudeau.

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών, οι οποίες φέτος συμπληρώνουν 80 χρόνια επίσημων διπλωματικών σχέσεων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη δυναμική Ελληνική ομογένεια του Καναδά, η οποία αποτελεί ζωντανό και αδιάληπτο δεσμό μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και στη διαρκώς διευρυνόμενη οικονομική και εμπορική συνεργασία.

Τετ α τετ είχε ο Πρωθυπουργός και με τον νεοεκλεγέντα Αυστραλό ομόλογό του Anthony Albanese. Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση μετά την ανάληψη καθηκόντων του κ. Albanese, οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν το παραδοσιακά εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας και να πραγματοποιήσουν σύντομη ανασκόπηση όλου του φάσματός τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων.



Συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν

 


Μήνυμα για την ανάγκη σταθερότητας στο Αιγαίο έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Το ζήτημα των F-16, επισήμως τουλάχιστον, δεν φέρεται να τέθηκε στο τραπέζι, με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να γράφουν πάντως πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι θα κάνει μια προσπάθεια να το περάσει από το Κογκρέσο.

Σύμφωνα με δήλωση, νωρίτερα, της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Σελέστ Γουάλαντερ, η Ουάσινγκτον υποστηρίζει πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού του στόλου των F-16 της Τουρκίας.

Ο Λευκός Οίκος αναφέρει :

«Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος Μπάιντεν χαιρέτισε τη σύναψη τριμερούς συμφωνίας από την Τουρκία με τη Φινλανδία και τη Σουηδία που άνοιξε τον δρόμο στους Συμμάχους να τους καλέσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Οι ηγέτες συζήτησαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία όσον αφορά στην άμυνά της κατά της ρωσικής επιθετικότητας, καθώς και τη σημασία της άρσης των ρωσικών εμποδίων στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών. Μίλησαν επίσης για τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο και τη Συρία. Ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε την επιθυμία του να διατηρήσει εποικοδομητικές διμερείς σχέσεις και οι ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία συνεχών στενών διαβουλεύσεων μεταξύ των κυβερνήσεών μας» ανέφερε.




Επίσημο αίτημα στην Ουάσινγκτον για αγορά F35


 

Υπεγράφη εχθές το επίσημο αίτημα προς τις αρχές των ΗΠΑ για την απόκτηση των F35 και αναμένεται να σταλεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Η Ελλάδα ζητά να δεσμευτούν 20 αεροσκάφη F35, όπως είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός, και άλλα 20 υπό αίρεση.

Μάλιστα, οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να συζητήσουν το αίτημα αυτό.

Πρόκειται για την υπογραφή και την αποστολή του Letter of Request (LoR) που είναι το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία.