Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Ο νέος ΚΟΚ τα hands free και οι κλήσεις με πρόστιμο «μηδέν»




Ο οδηγός υπάκουσε στο σήμα του τροχονόμου και έκανε δεξιά για να υποβληθεί, όπως φανταζόταν, σε έναν τυπικό έλεγχο. Αλλωστε, δεν υπήρχε λόγος να ανησυχεί, φορούσε τη ζώνη του, είχε τακτοποιήσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου και είχε περάσει πρόσφατα ΚΤΕΟ.

Οταν άνοιξε το παράθυρο, άκουσε με έκπληξη τον τροχονόμο να του λέει «μιλάγατε στο κινητό». Ναι, πράγματι μίλαγε στο κινητό, αλλά τι κακό είχε αυτό, δεδομένου ότι χρησιμοποιούσε hands free και μάλιστα bluetooth για να μην μπλέκονται μπροστά του τα καλώδια ενώ οδηγεί. «Χρησιμοποιώ hands free», απάντησε στον τροχονόμο. «Δεν επιτρέπεται να μιλάτε ούτε με hands free», του ανταπάντησε.

Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε την Τροχαία, προκειμένου να υποβάλει ένσταση για να πάρει πίσω το δίπλωμα, την άδεια και τις πινακίδες που του είχαν αφαιρεθεί. Ο διοικητής τον ενημέρωσε ότι το μόνο που θα μπορούσε να κάνει, δείχνοντας επιείκεια, είναι να περιορίσει την ποινή στις 10 ημέρες αντί για τους δύο μήνες που προβλέπει ο ΚΟΚ. Πράγματι, ο ΚΟΚ δεν επιτρέπει την ομιλία στο κινητό κατά τη διάρκεια της οδήγησης. «Αποσπά την προσοχή», είναι η εξήγηση που έδωσε ο εκπρόσωπος της Τροχαίας. Ε, τότε, γιατί οι εταιρείες πωλούν hands free για την οδήγηση και μάλιστα κάποιοι κατασκευαστές τα ενσωματώνουν στα αυτοκίνητα; Στην πράξη, έγκειται στην καλή διάθεση του τροχονόμου αν θα εφαρμόσει το γράμμα του ΚΟΚ ή όχι.

Ωστόσο, αυτό είναι το πρώτο βήμα της περιπέτειας. Η βεβαίωση κλήσης είχε επάνω μηδενική τιμή προστίμου, αν όμως τελικά το μηδέν θα ισούται με μηδέν, είναι ακόμα άγνωστο. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, τα πρόστιμα είναι κυμαινόμενα, αναλογικά με το εισόδημα. Ετσι, η εφορία είναι αυτή που τελικά αποφασίζει για την τελική τιμή του προστίμου, τουλάχιστον μέχρι η Τροχαία να συνδεθεί με το Taxis. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα το υπουργείο Οικονομικών να ζητήσει κάποια στιγμή από την Τροχαία όλες τις έντυπες κλήσεις με μηδενική προσωρινά αξία και να τις τιμολογήσει εκ των υστέρων, χρεώνοντας τον παραβάτη αναδρομικά.


Πηγή: Καθημερινή
dikaiologitika.gr


Με όχημα το Σκοπιανό η κυβέρνηση αναζητεί ημερομηνία εκλογών


Σημείο «μηδέν» είναι ο Ιούνιος για την κυβέρνηση, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένει την έκβαση των διαπραγματεύσεων για την οικονομία και το Σκοπιανό, ώστε να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για το χρόνο των εκλογών.

Οι συνθήκες, σήμερα, δεν είναι αυτές που ανέμενε η κυβέρνηση όταν σχεδίαζε τις επόμενες κινήσεις της. Ούτε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τη συμφωνία-πακέτο για την οικονομία ούτε όμως για το Σκοπιανό, το οποίο ο κ. Τσίπρας κρατούσε σαν άσο στο μανίκι, για να προκαλέσει αναταραχή τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Στην οικονομία, η προοπτική αποχώρησης του ΔΝΤ, για την οποία σε άλλες εποχές η κυβέρνηση θα πανηγύριζε, τρομάζει το Μέγαρο Μαξίμου και σκιάζει ακόμα και αυτή καθ’ αυτήν την επίτευξη συμφωνίας. Στο παρασκήνιο, συμβαίνει αυτό που εύστοχα προανήγγειλε στο μέσο της εβδομάδας ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, δηλώνοντας: «Μη σας φανεί παράξενο αν η κυβέρνηση παρακαλάει για την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα».

Αυτό συμβαίνει επειδή η κυβέρνηση γνωρίζει ότι χωρίς το ΔΝΤ οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων που καθορίζουν τα επιτόκια δανεισμού θα ανέβουν τουλάχιστον 0,30% με 0,40% επί των σημερινών τιμών, οι οποίες έχουν ήδη φτάσει στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων μηνών. Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι αν το χάσμα Ουάσιγκτον – Βερολίνου για το χρέος δεν γεφυρωθεί, τα χειρότερα είναι μπροστά της.

Χωρίς το ΔΝΤ και με την εύθραυστη πολιτική κατάσταση στην Ιταλία να συνεχίζει να επιδρά αρνητικά, την κρίσιμη στιγμή των αποφάσεων για την αποδοχή ή την απόρριψη της προληπτικής γραμμής -η οποία είναι ακόμα στο τραπέζι, όπως έδειξε η συνέντευξη του στελέχους της ΕΚΤ Φρανζέσκο Ντρούντι στη «Ναυτεμπορική»- ανεξάρτητα από τις μεγαλοστομίες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., τα επιτόκια δανεισμού για την ελληνική οικονομία θα είναι απαγορευτικά χωρίς την προληπτική γραμμή. «Αν σε τέτοιες συνθήκες ο κ. Τσίπρας επιλέξει έξοδο στις αγορές χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης, θα έχει αποφασίσει ότι θα πάει και άμεσα σε εκλογές, δηλαδή Σεπτέμβριο, ώστε να μην προλάβουν να γίνουν ορατές οι καταστροφικές για την ελληνική οικονομία επιπτώσεις της απόφασής του, αλλά και για να μεταφέρει μια εκρηκτική κατάσταση στην επόμενη κυβέρνηση», λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής παλιός σύντροφος του κ. Τσίπρα και οικονομολόγος που πλέον δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οφείλει, βεβαίως, να προσθέσει κανείς ότι η συμφωνία-πακέτο που αναμένεται δεν περιέχει κάτι που μπορεί να αξιοποιηθεί προεκλογικά ως θετικό μέτρο για τους οικονομικά αδύναμους και την πολύπαθη και πολυπληθή μεσαία τάξη, καθώς και η μείωση των συντάξεων θα εφαρμοστεί κανονικά από 1.1.2019 (επιπρόσθετα στη μείωση που φέρνει ούτως ή άλλως ο επανυπολογισμός του νόμου Κατρούγκαλου στο τέλος του 2018) και η μείωση του αφορολογήτου δεν απετράπη και θα εφαρμοστεί από 1.1.2020.

Οφείλουμε, πάντως, να σημειώσουμε ότι από το ρεπορτάζ δεν υπάρχει κλίμα στην κυβέρνηση για μη τήρηση των συμφωνηθέντων και ρήξη με τους δανειστές, παρά την γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο της συμφωνίας, τις πιέσεις στον κ. Τσίπρα να μην αποδεχθεί το πακέτο γιατί θα οδηγήσει σε εκλογική καταστροφή κ.λπ.

Χαριτολογώντας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ότι «για να μην αποδειχθούμε όλοι χαζοί, πρέπει να κάνουμε εκλογές μέσα στο 2018» θυμίζοντας τη φράση του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, στον ΑΝΤ1 που είχε πει «μας έχετε για χαζούς να πάμε σε εκλογική αναμέτρηση με μειωμένες συντάξεις;».

Ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθειά του να προκαλέσει μεγάλη αναταραχή και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό -στόχο που υπηρετεί, ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής, και η σκανδαλολογία- εμπεριέχει ως βασικό θέμα για τη συμφωνία με τα Σκόπια το θέμα του ονόματος. Εχοντας απολέσει το στρατηγικό πλεονέκτημα των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων να μην είναι εκείνες που έχουν συμφέρον να πιέσουν τις εξελίξεις, η κυβέρνηση συμπεριφέρεται και δρα στο Σκοπιανό ως να έχει αναλάβει πρόσθετες δεσμεύσεις, αναμένοντας ανταποδοτικά μέτρα σε άλλα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αν και επισήμως απορρίπτει κατηγορηματικά ότι οι διαπραγματεύσεις στην οικονομία και τα εθνικά θέματα δρουν ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Αφήνει να διαρρεύσει ότι η συμφωνία είναι «προ των πυλών» και ενώ ο κ. Τσίπρας δήλωνε το βράδυ της Πέμπτης από τη Σόφια ότι κατά τη γνώμη του δεν υπάρχει λόγος άμεσης συνάντησής του με τους πολιτικούς αρχηγούς διότι δεν υπάρχει συμφωνία ή κάτι να παρουσιάσει, το πρωί της Παρασκευής ανακοίνωνε ότι θα συναντούσε τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας και θα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους πολιτικούς αρχηγούς. Τη στιγμή που το Μαξίμου έβγαζε την ανακοίνωση για τις συναντήσεις, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, εξηγούσε γιατί ο κ. Τσίπρας δεν έχει λόγο να μιλήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς και αν εκείνοι θέλουν ενημέρωση, ας τη ζητήσουν…

Επί της ουσίας, οι πιέσεις από το διεθνή παράγοντα για αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία είναι ισχυρές. Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ θέλουν και το λένε δημοσίως μέσα στον Ιούνιο να αποφασίσουν την έναρξη της προενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων και πιέζουν την Ελλάδα να δώσει τη συγκατάθεσή της, ακόμα και αν η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί έως τότε.

Η πίεση αυτή είναι γνωστή και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ωστόσο ζητεί σταθερά λύση-πακέτο, εστιάζοντας στο θέμα της αλλαγής Συντάγματος. Ενδεικτική η δήλωση Μητσοτάκη από τη Σόφια ότι «η συνταγματική αλλαγή είναι μια προϋπόθεση για την επίλυση, από την οποία η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει πίσω ούτε ένα χιλιοστό», ενώ σημασία λαμβάνει και η αναφορά του συντονιστή Επικοινωνίας και Στρατηγικής της Ν.Δ., Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι αν έρθει στη Βουλή συμφωνία για το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Μέσω της ενδεχόμενης συμφωνίας στο Σκοπιανό, όπως και μέσω των αποφάσεων για κατάτμηση της Β’ Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής κ.λπ., είναι σαφές ότι η κυβέρνηση επιδιώκει οριζόντιες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό. Η κυβέρνηση διαρρέει από την Πέμπτη το βράδυ ότι το ενδεχόμενο της συμφωνίας με τα Σκόπια «είναι πιο ορατό από ποτέ». Στοχεύει σε έντονους κραδασμούς και εντός του Κινήματος Αλλαγής, όπου ο Σταύρος Θεοδωράκης προέτρεψε ήδη σε στήριξη της συμφωνίας εφόσον η κυβέρνηση τη φέρει στη Βουλή, αλλά και εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Πρωτίστως, όμως, οι κραδασμοί αφορούν στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., καθώς ο Πάνος Καμμένος δεν έχει αλλάξει θέση από τη δήλωσή του ότι «δεν υπάρχει περίπτωση οι ΑΝ.ΕΛ. να ψηφίσουν μία λύση που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», όταν η κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχθεί κάτι τέτοιο. Οι πληροφορίες παραπέμπουν στο συμπέρασμα ότι το Μαξίμου με όχημα το Σκοπιανό επιχειρεί ήδη να βρει νέες συμμαχίες, είτε προεκλογικά είτε μετεκλογικά.

«Ταφόπλακα» οι δημοσκοπήσεις

Η καταγραφή των ανεπιτυχών προσπαθειών του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά επίπεδα (αναβολή της μείωσης των συντάξεων, κατάτμηση της Β’ Αθήνας, συμφωνία με τα Σκόπια, σκανδαλολογία κ.λπ.) να βελτιώσει αν όχι τη θέση του, έστω κάποια από τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων, έχει προκαλέσει απογοήτευση, γκρίνια και μεγάλη κινητικότητα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά η δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί, έπεσε σαν ταφόπλακα στα σχέδια για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό, καθώς:

• Δεν επιβεβαιώνει απλώς την παγιωμένη εικόνα στο πολιτικό σκηνικό αλλά διευρύνει τη σαφή απόσταση ανάμεσα τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπέρ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., υπέρ της δεύτερης.

• Χαρακτηριστικό της κατάρρευσης των τελευταίων τριών ετών αλλά και της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα να «επιστρέψει» είναι το γεγονός ότι, πέραν των μεγεθών της πρόθεσης ψήφου, της παράστασης νίκης, της σύγκρισης των δύο αρχηγών για την πρωθυπουργία κ.λπ., ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει σε κρίσιμα ποιοτικά στοιχεία που τα στελέχη του που γνωρίζουν να τα διαβάζουν μιλούν για βέβαιη και μεγάλη εκλογική ήττα που έρχεται.

Ενδεικτικά: Στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ικανό αρχηγό, ενώ τον Μάρτιο του 2015 το 57% απαντούσε θετικά, τον Απρίλιο του 2018 μόλις ένα ποσοστό 17% απαντά θετικά. Ακόμη, τον Μάρτιο του 2015 ένα 57% δήλωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά στα συμφέροντα της μεσαίας τάξης, ενώ τον Απρίλιο του 2018 το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 15%. Αντίστοιχη είναι η πτώση και σε άλλα ερωτήματα που αφορούν στην ίδια την προοπτική του κόμματος. Ετσι, ενώ τον Μάρτιο του 2015 ένα 54% δήλωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέλλον και προοπτική και ένα 48% ότι έχει τα πιο ικανά στελέχη, τον Απρίλιο του 2018 τα ποσοστά αυτά βρίσκονται στο 13% και στο 12% αντίστοιχα.

Τέλος, το 2015 μόλις ένα 5% εκτιμούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει κρίση και μόλις ένα 7% ότι το κόμμα είναι εξαρτημένο από οικονομικά συμφέροντα. Το 2018 τα αντίστοιχα ποσοστά βρίσκονται στο 33% και το 18%.

Κινήσεις για τον έλεγχο του κόμματος

Μία νέα, ισχυρή τάση ετοιμάζουν οι «Ηρακλείς» του κ. Τσίπρα προκειμένου να ελέγξουν το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους «53+», εν όψει κρίσιμων αποφάσεων. Η πρόσκληση που έστειλαν έντεκα στελέχη του κόμματος, προερχόμενα από τους προεδρικούς και τους «πασοκογενείς», απευθυνόταν σε όλα τα στελέχη του κόμματος στην Αθήνα και η αίθουσα στο «Caravel» ήταν γεμάτη. Ως στόχος ορίστηκε η «επανεκκίνηση του κόμματος», έδωσαν το «παρών» περίπου σαράντα βουλευτές, όλοι όμως γνωρίζουν ότι επί της ουσίας γίνεται προσπάθεια ώστε οι τάσεις που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα να γίνουν μία, απέναντι στην τάση των «53+» και άλλων κινήσεων που συγκροτούν την εσωκομματική αντιπολίτευση. Στόχος είναι η εσωκομματική υπεράσπιση των κινήσεων της κυβέρνησης στη δύσκολη περίοδο που έρχεται αλλά και η στρατηγική προσέγγισης με το Κίνημα Αλλαγής στη γραμμή της συνεργασίας, γραμμή για την οποία υπάρχουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 


Τα 7 πιο επικίνδυνα επαγγέλματα για την καρδιά – Μήπως κάνετε ένα από αυτά;



Για την καλύτερη κατανόηση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου εξαιτίας του επαγγελματικού περιβάλλοντος ενός ατόμου, ερευνητές από το CDC διεξήγαγαν μια μελέτη που περιελάμβανε 5.566 άτομα ηλικίας 45 ετών και πάνω.

Καρδιά - Οι ερευνητές ανέλυσαν επτά τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου για την υγεία της καρδιάς, τους οποίους η Εταιρεία ονομάζει "Life's Simple 7", και βαθμολόγησαν τους συμμετέχοντες σε αυτές τις κατηγορίες.

Αυτοί οι 7 παράγοντες που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια είναι:

Πίεση του αίματος
πίπεδο χοληστερόλης
Επίπεδο γλυκόζης νηστείας
Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ)
Κάπνισμα
Επίπεδο σωματικής δραστηριότητας και
Διατροφή

Οι ερευνητές ανέφεραν μια ευρεία διακύμανση των καρδιαγγειακών προφίλ κινδύνου ανά επάγγελμα. Στο infogrpahic που ακολουθεί μπορείτε να δείτε συνοπτικά ποια είναι εκείνα τα επαγγέλματα στα οποία παρατηρούνται περισσότερα προβλήματα με την καρδιά μεταξύ των εργαζομένων.



Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες: Σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν στο Σεράγεβο




Τελευταία στιγμή απετράπη από την ΜΙΤ σχέδιο δολοφονίας του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα haberturk, η απόπειρα δολοφονίας απετράπη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τις βοσνιακές αρχές.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν πληροφορίες ότι «ομάδα Τούρκων προετοιμάζεται να δολοφονήσει τον Ερντογάν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Βαλκάνια την προσεχή περίοδο». Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας.

Ο τούρκος αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, δεν την διέψευσε και μάλιστα είπε ότι ο Ερντογάν ούτε φοβάται αλλά ούτε και τέτοιου είδους απειλές μπορούν να τον κάνουν να αλλάξει την πολιτική του.

Σημειώνεται πως ο τούρκος πρόεδρος ετοιμάζεται να δώσει αύριο, Κυριακή, προεκλογική ομιλία στο Σεράγεβο.


Πηγή : in.gr


2018 Έτος ναρκωτικών! Video από ΕΛ.ΑΣ.



«Όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο, ναι στη ζωή», είναι το μήνυμα που στέλνει η ΕΛΑΣ, μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στο You Tube, στο πλαίσιο της εκστρατείας που κλιμακώνει σταδιακά, με αφορμή την ανακήρυξη του 2018, ως έτους κατά των ναρκωτικών.




Εκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς - Με τις νέες αντικειμενικές ο ΕΝΦΙΑ του 2018



Έκλεισε στις 8 το απόγευμα του Σαββάτου η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς στο πλαίσιο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης και η  κυβέρνηση καλείται τώρα να υλοποιήσει μια σειρά από προαπαιτούμενα ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπου επιδιώκεται να υπάρξει συνολική συμφωνία, μαζί με το χρέος και τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση.

Τότε αναμένεται να εγκριθεί και η τελευταία δόση του τρίτου μνημονίου, η οποία θα περιλαμβάνει και ένα ποσό για το «μαξιλάρι ρευστότητας» ενόψει της εξόδου στις αγορές.

Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει στα μέσα Ιουνίου πολυνομοσχέδιο για να κλείσει τα προαπαιτούμενα.

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία που έκλεισε προβλέπει ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2018 θα υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες θα είναι έτοιμες στα μέσα Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος , «η τεχνική συμφωνία έκλεισε, υπάρχει συμφωνία για όλα και τυπικά θα επικυρωθεί από το Eurogroup της Πέμπτης».

Αυτό που συμφωνήθηκε, ουσιαστικά, όπως και ο ίδιος ο υπουργός είπε, είναι τι πρέπει να γίνει ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Πολλά πρέπει να γίνουν, μερικά είναι δύσκολα τεχνικά, αναγνώρισε ο υπουργός, προσθέτοντας όμως ότι σε όλα «ξέρουμε τι πρέπει να γίνει».

Συμπλήρωσε ότι την Πέμπτη «μπορεί να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το χρέος», ενώ στο επόμενο Eurogroup, της 21ης Ιουνίου, θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα «αγκάθια» λύθηκαν με ικανοποιητικό τρόπο για την ελληνική πλευρά, αν και πρόσθεσε ότι προφανώς σε κάποια «βάλαμε νερό στο κρασί μας».

Οι διαπραγματεύσεις κύλησαν και αυτή όπως και την προηγούμενη φορά  γρήγορα και ομαλά και δεν απαιτήθηκαν ξενύχτια στο Χίλτον, όπως κατ επανάληψιν είχε συμβεί στο παρελθόν.

Από την πλευρά τους, οι θεσμοί δήλωσαν τα εξής: «Η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα ολοκληρώθηκε. Επετεύχθη τεχνική συμφωνία σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM. Αυτή η συμφωνία θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της 24ης Μαϊου 2018. Οι ελληνικές αρχές αποσκοπούν στο να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα το ταχύτερο δυνατόν, ενόψει του Eurogroup  της 21ης Ιουνίου 2018.  Προς αυτό το σκοπό, εντατικές ανταλλαγές θα επακολουθήσουν μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης».

Αστερίσκοι από ΔΝΤ

Πάντως, το ΔΝΤ εξέδωσε ξεχωριστή ανακοίνωση, στην οποία αφήνει να εννοηθεί οτι υπάρχουν εκκρεμότητες σε κάποια θέματα, όπως το δημοσιονομικό και επανέρχεται στο θέμα του χρέους. Αυτό σημαίνει οτι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγείρει το ΔΝΤ απαιτήσεις εφ όσον μπεί τελικά στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα,  η δήλωση του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρι Ράις έχει ως εξής:

«Μια αποστολή του ΔΝΤ επισκέφθηκε την Αθήνα  16-19 Μαίου, για να συζητήσει πολιτικές που θα μπορούσαν να υποστηρίχθούν από ενα προληπτικό πρόγραμμα (διευθέτηση) του Ταμεόυ, Η αποστολή σημείωσε καλή πρόοδο και θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις αρχές από τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ τις ερχόμενες μέρες, επικεντρώνοντας σε εναπομένοντα θέματα στις περιοχές των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Εκ παραλλήλου, οι διαπραγματεύσεις με τους επίσημους πιστωτές της Ελλάδας συνεχίζονται, ενόψει της εξασφάλισης διασφαλίσεων για την αναγκαία ελάφρυνση χρέους προκειμένου να υπάρξει ενα πρόγραμμα (διευθέτηση) του ΔΝΤ.  Η αποστολή συμμετείχε μαζί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στην τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος του ESM».


ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σαμαράς για Novartis: Έχουν μπλέξει άσχημα ο Τσίπρας και οι συνεργοί του


Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που επιδιώκει είναι να μείνει η σπίλωση και η σκιά σε βάρος των δέκα κορυφαίων πολιτικών προσώπων-στελεχών προηγούμενων κυβερνήσεων, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στη χαρακτηρισμένη ως «σκανδαλώδη» υπόθεση Novartis.

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά, ο Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Novartis ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «θέλατε να μείνει μόνο η σπίλωση και η σκιά σε βάρος μας. Οφείλω να σας πάω μέχρι τέλος και να σας καθίσω στο σκαμνί! Το οφείλω στη χώρα, την παράταξη, την γυναίκαι και τα παιδιά μου! είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη».

Ο κ. Σαμαράς είπε πως είναι κανόνας στο τόπο αυτό όταν κάποιος προχωρήσει σε μια απλή μήνυση να τον καλεί ο εισαγγελέας να καταθέσει. « Είναι δυνατόν να μη καλέσει έναν πρώην πρωθυπουργό; Συνέβη και αυτό στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το έκαναν από περιφρόνηση στη Δικαιοσύνη; Από αλαζονεία; Μπορεί, αλλά κυρίως από φόβο! Οι μεγάλες υποθέσεις δε μπαίνουν στο αρχείο», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η προανακριτική υπήρξε μια κακόγουστη θεατρική παράσταση! Απεφάνθη ότι δεν έχει αρμοδιότητα, πράγμα που οφείλατε να γνωρίζατε εκ των προτέρων και σας είχαμε προειδοποιήσει».

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για καθεστώς που αγνοεί τις καταγγελίες των δικαστικών ενώσεων και οδηγεί σε παραίτηση ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, που ενημερώνεται προνομιακά και «βλέποντας όλα αυτά κανείς που τη κατάντησαν τη δικαιοσύνη τι γαϊτανάκι έχουν στήσει για την υποταγή της Δικαστικής εξουσίας στο καθεστώς Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου».

 «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη! Προσέξτε όμως γιατί δε γίναμε εμείς όμηροι του Παπαγγελόπουλου αλλά εσείς! Και θα σας κάψει ο Παπαγγελόπουλος», σημείωσε με νόημα.

Ακόμα, προειδοποίησε πως με τη στάση της κυβέρνησης και την απόφαση της Βουλής στην υπόθεση της Novartis, ανοίγει «λεωφόρος» για άλλες που γίνονται σήμερα, αναφέροντας χαρακτηριστικά, τα ΕΛΤΑ, τη τράπεζα Αττικής και τα κοινοτικά κονδύλια για τους μετανάστες.

«Σε ότι με αφορά δηλώνω ότι το έγκλημα της σκευωρίας υπάγεται στέρεα στη δικαιοδοσία της Βουλής! Εσείς για αυτά θα πάτε σε Ειδικό Δικαστήριο! Μην ανησυχείτε», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στα λοιπά ζητήματα της επικαιρότητας, λέγοντας πως είχε προειδοποιήσει και για τα μνημόνια και για το «τσουνάμι λαθρομεταναστών που θα βουλιάξει τη χώρα». «Εσείς απαντούσατε με χορούς και νταούλια και go back κ. Μέρκελ! Τώρα που ομολογήσατε τις αυταπάτες σας έχετε ανάγκη να κατασκευάσετε ενόχους! Οι αυταπάτες σε αυτό τον κόσμο πληρώνονται! Και όταν συνειδητοποιείς ότι κάνεις λάθος και επιμένεις το πληρώνεις ακριβότερα», είπε.

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό σημείωσε πως στη πραγματικότητα «πάτε να νομιμοποιήσετε τον αλυτρωτισμό σε βάρος της χώρας μας», κάνοντας λόγο για «εφιαλτικά τα αδιέξοδα» με «κατασκευασμένα» θύματα!.

«Χρειάζεστε εξιλαστήρια θύματα για να γλιτώσετε αλλά δε θα το κάνετε! Έχετε πατήσει πάνω στις νάρκες σας. Θα πρέπει να ξέρει ο αρχηγός σας! Άλλο αυτός που καβαλά το κύμα και όπου το βγάλει και άλλο αυτός που θα το δαμάσει και αν χρειαστεί θα πάει κόντρα», κατέληξε.



Παναγιώτης Τζαννετάτος
newpost.gr


Θεσσαλονίκη: Άγριο ξύλο μεταξύ Πακιστανών για «πόστο» σε λαϊκή αγορά



Περίπου 30 άτομα χτυπούσαν ο ένας τον άλλον με ξύλα και σιδερολοστούς

Οι Πακιστανοί μάλωναν για το ποιος θα πουλάει λαθραία τσιγάρα σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στην λαϊκή αγορά στην περιοχή της Ξηροκρίνης.

Συγκεκριμένα, δυο ομάδες Πακιστανών που πουλάνε λαθραία πακέτα τσιγάρα, συνεπλάκησαν για το «πόστο» στην λαϊκή αγορά.

Περίπου 30 άτομα χτυπούσαν ο ένας τον άλλον με ξύλα και σιδερολοστούς. Από την συμπλοκή τραυματίστηκε σοβαρά ένα άτομο και μεταφέρθηκε στο «Ιπποκράτειο».

Οι Πακιστανοί «εξαφανίστηκαν» πριν φτάσει η αστυνομία στην περιοχή.


Πηγές:Seleo.gr - Thestival.gr 
protothema.gr


Μπουτάρης: Ήταν μια άθλια επίθεση



Λίγο μετά την επίθεση ο κ.Μπουτάρης μεταφέρθηκε στο γραφείο του στο δημαρχείο, όπου και ένιωσε αδιαθεσία και αποφασίστηκε να μεταβεί σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και οι γιατροί πρότειναν την παραμονή του σε αυτό για προληπτικούς λόγους. ο κ. Μπουτάρης παρέμεινε μέσα στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και βγήκε σήμερα το πρωί.

Η δήλωση Μπουτάρη : «Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».



Στις καλύτερες ειδικές δυνάμεις του κόσμου η ΕΚΑΜ


Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, κατακτώντας άλλη μια διεθνή διάκριση, στον 10ο ετήσιο διαγωνισμό Ειδικών Δυνάμεων στο εκπαιδευτικό κέντρο « KASOTC » της Ιορδανίας, επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης της.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από 29 Απριλίου έως 7 Μαΐου 2018, με τη συμμέτοχη ομάδων από (40) Ειδικές Μονάδες (24) χώρων (Αυστρία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ινδία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κατάρ, Κένυα, Κίνα, Κόσσοβο, Κουβέιτ, Λευκορωσία, Λίβανος, Μολδαβία, Μπρούνεϊ, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία).



Η Ε.Κ.Α.Μ. κατάφερε να κατακτήσει την (5η) θέση στη συνολική βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη, υψηλότερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των διοργανωτών και των υπολοίπων συμμετεχόντων για τις επιχειρησιακές δυνατότητες και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης της.

Οι ομάδες διαγωνίζονταν σε επτά διαφορετικά «στάδια - αγωνίσματα» δεξιοτήτων, όπου απαιτείται συνδυασμός ικανοτήτων στην αντοχή, τη δύναμη, την ταχύτητα, τη σκοπευτική ικανότητα, την ομαδική συνεργασία και την επιχειρησιακή τακτική.

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Κ.Α.Μ. αποτελεί επίλεκτη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας και υπάγεται στη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.







Βίαιη επίθεση στον Μπουτάρη σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία Ποντίων


Ο κ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, πήγε στον Λευκό Πύργο, εκεί έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων και του ζητήθηκε να φύγει από την συγκέντρωση.

Ορισμένοι κινήθηκαν εναντίον του βρίζοντας τον, και του επιτέθηκαν, με σπρωξιές και κλωτσιές.







Η κυβέρνηση κάνει ότι δεν το πρότεινε αυτή το «Μακεδονία του Ίλιντεν» μετά τις αντιδράσεις



Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτή κρυφό καμάρι ότι η πρόταση Ilidenska Republika Makedonija, είναι πρόταση Τσίπρα και κυβέρνησης.

Μετά τις αντιδράσεις το Μέγαρο Μαξίμου απέρριψε δήθεν το βράδυ του Σαββάτου, και επισήμως, την υποτίθεται πρόταση της γειτονικής χώρας, ενώ καλωσορίζει την αποδοχή των Σκοπίων για erga omnes, δηλαδή «για όλες τις χρήσεις έναντι όλων».

Ο Αλέξης Τσίπρας, ποτέ δεν παραδέχθηκε ανοιχτά ότι θέλει αυτή τη λύση και ότι πρότεινε αυτό το όνομα, και προσπαθεί από εχθές να εκδηλώνει δήθεν τις επιφυλάξεις του για τη συγκεκριμένη διατύπωση και στελέχη της κυβέρνησης να επαναλαμβάνουν ότι υπάρχει μια γενικότερη επιφυλακτικότητα και πως έχουν πέσει πολλά ονόματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πως αυτή τη στιγμή δεν εχει ακόμη καταλήξει σε κάτι.

Οι αντιδράσεις των τελευταίων ωρών για το όνομα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει τι κάνι και τι διαπραγματεύεται και είναι έτοιμη να κάνει τεράστια ζημιά στην χώρα.

Μετά την νέα "πατάτα" ο Τσίπρας είπε  «Εργαζόμαστε για μια λύση που δεν θα είναι εύθραυστη που δεν θα καταρρεύσει σε λίγους μήνες, που δεν θα θίγει την αξιοπρέπεια και την ιστορία κανενός από τους δύο λαούς».

Και μη χειρότερα.