Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Η απόλυτη πολιτική παρακμή! Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ η Παπακώστα


Όταν είσαι στα αζήτητα και το πολιτικό σου μέλλον τελειώνει, τότε πας όπου βρεις και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ που μαζεύει ότι δεν θέλουν οι άλλοι και όλους τους τελειωμένους που σε λίγο δεν θα τους ψηφίζει ούτε η μάνα τους.

Στην τελική λίστα των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται τελικά και το όνομα της στελεχάρας Κατερίνας Παπακώστα που δέχτηκε τελικά να βρίσκεται σε αυτούς που έβριζε και κατηγορούσε γιατί απλά δεν την θέλουν πουθενά αλλού, δεν ταιριάζει σε κανένα σοβαρό κόμμα.

Στα νέα επικαιροποιημένα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Παπακώστα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα και θα είναι υποψήφια στην περιφέρεια Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, τώρα δεν ξέρω ποιοι θα την ψηφίσουν και εάν θα βρει και την ψήφο της μέσα στην κάλπη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.


Η Τουρκία «χρεώνει» στην Ελλάδα 14 επιθέσεις σε διπλωμάτες της



Την ώρα που η Άγκυρα έχει ανεβάσει με τις ενέργειές της το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ, μια λίστα με 14 επιθέσεις, κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες -εκ των οποίων οι περισσότερες άγνωστες- εναντίον Τούρκων διπλωματών στην Ελλάδα εντάσσεται ξαφνικά στο «κάδρο» των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Μια κίνηση που αποτελεί ουσιαστικά μια προσπάθεια της Τουρκίας να στρέψει αλλού την ατζέντα, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο κόκκινο. Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» σε σημερινό τους δημοσίευμα, πρόκειται για έγγραφο που έχει παραδοθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπως και στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου η χώρα μας εμφανίζεται υπόλογη απέναντι στους γείτονες, που θέτουν ζήτημα ασφαλείας των τουρκικών διπλωματικών αντιπροσωπειών. Σε αυτό ζητείται επιτακτικά η διαλεύκανση αυτών των επιθέσεων (μία περίπτωση αφορά τη δράση του «Ρουβίκωνα»), ενώ ζητείται η λήψη μέτρων προστασίας των Τούρκων διπλωματών αλλά κι όλων των εγκαταστάσεων της γειτονικής χώρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, στις 11 Ιουνίου στάλθηκε έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. όπου υπάρχει αναφορά σε 14 περιστατικά -την τελευταία τριετία- όπως τα κατέθεσαν Τούρκοι διπλωμάτες.

Τα περιστατικά για τα οποία διαμαρτύρονται οι Τούρκοι

Το πρώτο περιστατικό της τουρκικής λίστας αφορά την κλοπή -στις 22 Ιανουαρίου 2016- του αυτοκινήτου διοικητικού στελέχους του στρατιωτικού τμήματος της Πρεσβείας στο Παλαιό Φάληρο. Το επόμενο αφορά την κλοπή του οχήματος υψηλόβαθμου στελέχους της Πρεσβείας στις 31 Οκτωβρίου 2016. Ακολουθεί η διάρρηξη διαμερίσματος -στις 28 Φεβρουαρίου 2017- όπου διέμενε άλλο σημαντικό στέλεχος της Τουρκικής Πρεσβείας στον Νέο Κόσμο, από το οποίο φέρεται να αφαιρέθηκε ένας χαρτοφύλακας που περιείχε εξωτερικό σκληρό δίσκο, κινητό τηλέφωνο αλλά και πλάκα χρυσού!

Επιπλέον, καταγράφεται διάρρηξη διαμερίσματος τον Απρίλιο του 2017 ενός από τους συμβούλους της Πρεσβείας στον Άλιμο με «λεία» έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αφαίρεση κοσμημάτων και άλλων «πολύτιμων αντικειμένων».

Ακολουθούν στη σχετική λίστα οι δύο διαδοχικές διαρρήξεις, τον Μάρτιο και τον Δεκέμβριο του 2018, του οχήματος άλλου Τούρκου διπλωμάτη στο Παλαιό Φάληρο, από τον οποίο φέρεται να εκλάπησαν απόρρητα έγγραφα. Επίσης, στο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών περιλαμβάνεται η διάρρηξη διαμερίσματος -στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018, στη Φιλοθέη- διπλωμάτη του Τουρκικού Προξενείου στον Πειραιά, με μικρή λεία και μια κλοπή -τον ίδιο μήνα του 2018- πινακίδας αυτοκινήτου άλλου διπλωμάτη στο Προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο.

Επιπλέον, στη σχετική λίστα της Τουρκίας έχει ενταχθεί μια αναφερόμενη «είσοδος αγνώστων στην κατοικία σημαντικού τούρκου διπλωμάτη στη Ρόδο, στις αρχές του 2019», χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά θεωρείται περίεργος ένας έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκε (από αστυνομικούς ή λιμενικούς) τον Μάρτιο του 2017, στη Χίο, η σύζυγος σημαντικού διπλωμάτη της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Επιπρόσθετα, ειδική επισήμανση υπάρχει από την τουρκική πλευρά για τον εμπρησμό οχήματος -στις 16 Φεβρουαρίου 2019- του Τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη. Τέλος, γίνεται μνεία για «διαμαρτυρία διαδηλωτών μπροστά από την πρεσβευτική κατοικία τον Μάρτιο του 2018 επί 30 λεπτά χωρίς να υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας».

Έτσι, με έγγραφο που στάλθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προ ολίγων 24ώρων, ζητείται από τις αστυνομικές υπηρεσίες «να προβούν στην εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας προσώπων και εγκαταστάσεων ενδιαφέροντος Τουρκίας. Τ μέτρα προστασίας πρέπει να λαμβάνονται με ιδιαίτερη ένταση και προσοχή», ενώ ζητείται από υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία «να δημιουργήσουν δίκτυα πληροφοριών για απειλές ή άλλες έκνομες ενέργειες σε βάρος "στόχων" τουρκικού ενδιαφέροντος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει αλληλογραφία ανάμεσα στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και την Τουρκική Πρεσβεία στη χώρα μας, η οποία έχει ζητήσει εντατικοποίηση των μέτρων.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο newsbeast.gr πως πρόκειται για κλοπές και διαρρήξεις κυρίως σε σταθμευμένα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, ωστόσο τονίζεται ότι είναι μια συνήθης διαδικασία την οποία ακολουθεί το υπουργείο Εξωτερικών για οποιαδήποτε πρεσβεία ή προξενείο στη χώρα μας ζητήσει εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας.


Πηγή :newsbeast.gr


Δύσκολες ώρες για την ΔΕΗ! Αγωνιώδης μάχη για να αποφύγει τον «ξαφνικό θάνατο»



Διέλυσαν την χώρα οι συριζαίοι και όλες τις κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις.

Η ανικανότητα των στελεχών της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την αλόγιστη σπατάλη δημόσιου χρήματος έχουν φτάσει την ΔΕΗ την πάλαι ποτέ κερδοφόρα εταιρία στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, περί τα 300 εκατ. ευρώ αναζητεί εναγωνίως η ΔΕΗ προκειμένου να αποφύγει την ενεργοποίηση ρητρών που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις της και μπορεί να καταστήσουν άμεσα απαιτητά τα δάνεια.

Η οικονομική διευθύντρια ενημέρωσε τη διοίκηση και τους γενικούς διευθυντές για τα προβλήματα που δημιουργούνται για την επιχείρηση από τα πολύ κακά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους και, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε θέμα δυνατότητας της ΔΕΗ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς προμηθευτές, εργολάβους και φορείς της αγοράς μετά τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με καθαρές ζημίες 254 εκατ. ευρώ και αρνητικό λειτουργικό αποτέλεσμα 80 εκατ. Την ύστατη ώρα, η κυβέρνηση και η διοίκηση αναζητούν τρόπους να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Μία λύση θα είναι να παραιτηθεί ο ΑΔΜΗΕ από τη διεκδίκηση τόκων υπερημερίας 109 εκατ. ευρώ. Μία άλλη λύση, να εγκριθεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών η καταβολή 200-300 εκατ. για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΥΚΩ) του 2011. Για το ποσό αυτό επρόκειτο να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, κάτι που τελικά δεν έγινε.




Μεσσηνία: Εκφώνησε τον επικήδειο του πατέρα του και μετά πέθανε!




Ένα απίστευτο και συνάμα τραγικό περιστατικό έγινε χθες το απόγευμα στο χωριό Κορομηλιά του Δήμου Μεσσήνης.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός 93χρονου, ο 58χρονος γιος του λίγο μετά την εκφώνηση του επικήδειου, ένιωσε ζάλη και αδιαθεσία και μετά από λίγη ώρα και ενώ είχε βγει από τον ναό, κατέρρευσε και τελικά έφυγε και αυτός από τη ζωή κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο το πένθος της οικογένειας. 

Πρόκειται για ένα άκρως σοκαριστικό περιστατικό από αυτά που δύσκολα έχουν προηγούμενο στα χρονικά.

Πηγή: eleftheriaonline


Αυξάνονται οι τιμές στο Netflix



Η εταιρεία προχώρησε στην αύξηση τιμών για τους χρήστες που χρησιμοποιούν το standard και premium πακέτο, στο premium πακέτο η αύξηση είναι της τάξεως των 2 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο, η τιμή του basic πακέτου μένει αμετάβλητη.

Συγκεκριμένα, οι τιμές στο Netflix μετά τις αυξήσεις:

Basic πακέτο: Δεν αλλάζει, παραμένει 7,99 ευρώ.

Standard πακέτο θα αυξηθεί από 9,99 σε 10,99

Premium πακέτο θα αυξηθεί από 11,99 σε 13,99

Μπαίνοντας κανείς λοιπόν στο Netflix μπορεί να διαπιστώσει τις νέες αλλαγές που κατοχυρώθηκαν από σήμερα. 






Τουρκία: 141 φορές ισόβια σε 17 πρώην στρατιωτικούς για το αποτυχημένο πραξικόπημα




Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη 24 πρόσωπα, ανάμεσά τους τον πρώην επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας και έναν πρώην σύμβουλο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση μίας από τις μεγαλύτερες δίκες που συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Από τους συνολικά 224 κατηγορούμενους 17 καταδικάστηκαν σε 141 φορές ισόβια για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης», τη δολοφονία 139 ανθρώπων και «απόπειρα δολοφονίας του προέδρου», μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Από τους 224 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων περίπου 20 πρώην στρατηγοί, οι 176 βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση, 35 είναι ελεύθεροι και 13 δικάστηκαν ερήμην.

Ο πρώην διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ, και ο Αλί Γιαζιτσί, πρώην σύμβουλος του Ερντογάν, περιλαμβάνονται στους καταδικασθέντες σε ισόβια, σύμφωνα με το Anadolu.

Η δίκη διεξήχθη στο σωφρονιστικό ίδρυμα Σιντσάν, κοντά στην Άγκυρα, όπου έχει κατασκευαστεί μια αίθουσα ειδικά για τον σκοπό αυτό, και ξεκίνησε τον Μάιο του 2017.

Περίπου εκατό άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη δικαστική αίθουσα, η οποία φυλασσόταν από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Την ώρα που ο δικαστής διάβαζε τις ποινές των καταδικασθέντων έξω από την αίθουσα αστυνομικοί προσπαθούσαν να διατηρήσουν την τάξη, καθώς ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Aυτοδυναμία για ΝΔ δεν μπαίνει στην βουλή η Χρυσή Αυγή



Σύμφωνα με την Opinion Poll  η ΝΔ προηγείται με 34,5% έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ, έπεσαν τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση Βενιζέλου, εκτός βουλής η Χρυσή Αυγή.


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου : 
ΝΔ 34,5%, 
ΣΥΡΙΖΑ 23,3, 
ΚΙΝΑΛ 5,1%, 
ΚΚΕ 3,8%, 
Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου 3,2%, 
ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη 3%, 
Χρυσή Αυγή εκτός βουλής στο 1,8%.



Εάν δεν προσμετρηθούν τα λευκά, τα άκυρα και όσοι δηλώνουν αποχή : 
ΝΔ 36,4%, 
ΣΥΡΙΖΑ 24,5%,
 ΚΙΝΑΛ 5,4%, 
ΚΚΕ 4%, 
Ελληνική Λύση 3,4%, 
ΜέΡΑ25 3,2% ,
Χρυσή Αυγή 1,9%.





Με βάση την εκτίμηση ψήφου που κάνει στη συνέχεια η εταιρία, «μοιράζοντας» τους αναποφάσιστους με βάση την εκλογική τους συμπεριφορά στις ευρωεκλογές : 
η ΝΔ φτάνει στο 39,8%, 
ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, 
το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, 
το ΚΚΕ στο 4,6%, 
ο κ. Βαρουφάκης στο 4,1%, 
ο κ. Βελόπουλος στο 3,6%, 
ενώ η Χρυσή Αυγή στο 3,3%. 

Από τα άλλα κόμματα το μόνο που δείχνει κάπως ικανό να προσεγγίσει το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που καταγράφεται στο 2,3%.


Αυτοί είναι οι Πακιστανοί που πήραν λύτρα και δολοφόνησαν ομοεθνή τους στη Θήβα



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θηβών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες   τριών αλλοδαπών ανδρών, κατηγορούμενων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία με πρόθεση, ληστρική εκβίαση, αρπαγή από κοινού, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, απόπειρα εκβίασης, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 30-5-2019, στη Θήβα, στη Τρίπολη και στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Τριπόλεως.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους:

(α) (επ) MUSTAF (ον) AHMED του MERDIN και της EMNA ΒΙΒΙ, γεννηθείς στις 05-12-1974 στ o Πακιστάν



β) (επ) WARIS (ον) MUHAMMAD του KHAN CHAUDHRY SARDAR και της NAZIR BEGUM , γεννηθείς στις 10-12-1975 στ o Πακιστάν



(γ) (επ) ALI (ον) AKHTAR του SAD MUHAMMAD και της ANAYAT BIBI , γεννηθείς στις 18-9-1979 στ o Πακιστάν



Σε βάρος των συλληφθέντων, ασκήθηκε από τoν Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ποινική δίωξη, για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις : «Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με σκοπό να εξαναγκαστεί άλλος σε πράξη για την οποία δεν έχει υποχρέωση, απλή συνέργεια στην πράξη της αρπαγής με σκοπό να εξαναγκαστεί άλλος σε πράξη για την οποία δεν έχει υποχρέωση, ληστρική εκβίαση από κοινού, ανθρωποκτονία με πρόθεση από κοινού, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και απόπειρα εκβίασης από κοινού»,

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας από σήμερα 20-6-2019 μέχρι και την 15:00 ώρα της 10-10-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν και σύλληψης των υπολοίπων δραστών, καθόσον έτσι θα καταστεί δυνατό για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις των κατηγορουμένων, να προσφύγουν στις αρμόδιες Αρχές προς διερεύνηση των πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2693026000 και 2693026003 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Μητσοτάκης: Στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία παραβιάζει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα, 20 Ιουνίου, στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Κατά την είσοδό του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα οδεύει προς τις εθνικές εκλογές σε ένα διεθνές περιβάλλον με σημαντικές προκλήσεις. Στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία παραβιάζει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα που συνδέονται με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτές οι προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν συνεχιστούν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι η ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια. 

Καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, οι Έλληνες πολίτες είναι έτοιμοι για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία κυβέρνηση που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας στις Διεθνείς Αγορές». 

Ποια είναι η θέση σας για τον Μάνφρεντ Βέμπερ; 

«Υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι επιδιώκουμε να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Βέμπερ, τον οποίον στήριξα προσωπικά, επελέγη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέσα από ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο, και εναπόκειται στο ΕΛΚ να καθορίσει ποιος θα είναι ο υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής». 




Ο Αγγελής βγάζει από το αρχείο τις μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου



O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής με 10σέλιδη αναφορά-ανάκληση έχει τη γνώμη ότι πρέπει να ανασυρθούν από το αρχείο οι  μηνύσεις των πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση της Νοvartis. Η αναφορά υποβλήθηκε, χθες 19 Ιουνίου και πρωτοκολλήθηκε στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας, ωστόσο πηγές της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι για την  επίμαχη  αναφορά  δεν υποβλήθηκε ως τηρήθηκε η διαδικασία υποβολής σχετικού αιτήματος προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία μπορεί να αποφασίσει για την τύχη των μηνύσεων αυτών με βάση την επίκληση νέων στοιχείων.

O κ. Αγγελής προχώρησε ο ίδιος στην ανάσυρση των καταγγελιών και μάλιστα απηύθυνε έγγραφο προς τον εισαγγελέα εφετών με συγκεκριμένες παραγγελίες για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τους τρεις πολιτικούς. H ανάκληση από τον κ. Αγγγελή, θεωρείται από δικαστικές πηγές, ως παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας καθώς δεν έχει ήδη απευθύνει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία και μελετά το όλο θέμα.

O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στο έγγραφο του προς τον εισαγγελέα εφετών ζητά μεταξύ άλλων να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι τρεις πολιτικοί  Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος για όσα οι ίδιοι με τις μηνύσεις τους έχουν καταγγείλει, παράλληλα αναφέρεται στο πρόσωπο του λεγόμενου "Ρασπούτιν" και ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

O κ. Αγγελής έχει κληθεί να καταθέσει αύριο Παρασκευή  ως μάρτυρας στο πλαίσιο των πειθαρχικών και ποινικών ερευνών που διενεργούνται στον Αρειο Πάγο τόσο για τις καταγγελίες του ιδίου όσο και τις καταγγελίες της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σε βάρος του.




Αρχιεπίσκοπος: Παρεξήγηση η δήθεν συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία


Η εκκλησιαστική περιουσία, οι σχέσεις Εκκλησίας – κράτους, αλλά και η μισθοδοσία του κλήρου, αποτέλεσαν σήμερα σημεία αναφοράς του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Τόμπρου «Ο Μοναχισμός και το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποία παρέστη.

«Μολονότι φαίνεται πως το θέμα του βιβλίου δεν απασχολεί πολύ κόσμο, είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει όλους τα επόμενα χρόνια, και την Πολιτεία και την Εκκλησία. Γίναμε μάρτυρες μιας παρεξηγήσεως σε μια συζήτηση μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας. Είναι νωρίς να ψάξει κανείς να δει τι έφταιξε. Ο χρόνος θα δείξει. Στη συζήτηση γίνεται λόγος για μια πρόταση και αυτό μεταφέρθηκε στην καθημερινότητα ως συμφωνία. Είναι άλλο η πρόταση και άλλο η συμφωνία», τόνισε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και πρόσθεσε:

«Ένας πρωθυπουργός μέσα σε διακόσια χρόνια, λέει «Ναι, πήραμε την περιουσία της Εκκλησίας. Δεν σας αποζημιώσαμε». Αυτό το παίρνει ο αέρας;», για να συμπληρώσει ότι «το 1939 έγινε νόμος που λέει ότι όποια περιουσία απαλλοτριώθηκε και δεν αποζημιώθηκε επιστρέφει στους ιδιοκτήτες. Θα το πάρει και αυτό ο αέρας;».

Αναφέρθηκε, ακόμη, στις περιουσίες των ιερών μονών τονίζοντας πως τις απέκτησαν επειδή τις αγόρασαν και σημείωσε ότι «κάθε γεγονός στην ιστορία κρίνεται όχι με τα σημερινά κριτήρια, αλλά της εποχής, γι’ αυτό και το βιβλίο θα είναι πολύ ωφέλιμο τα επόμενα χρόνια», ενώ για το θέμα μισθοδοσίας του κλήρου τόνισε ότι «οι κληρικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν θα μπορούσαν ποτέ κατά την ουσία, αλλά και κατά τον νόμο, να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά οι απολαβές, η μισθοδοσία, οι συντάξεις εξισούνται με εκείνες των δημοσίων υπαλλήλων. Μην τα μπερδεύουμε. Επομένως, το θέμα του συγγραφέα ιστορικώς θα έρθει στιγμή που θα το χρησιμοποιήσουμε».

Το βιβλίο παρουσίασαν οι Δημήτριος Ανωγιάτης Πελέ, καθηγητής Γεωγραφίας – Δημογραφίας, Σωτήρης Ριζάς, διευθυντής Ερευνών Κέντρου Έρευνας Ιστορίας Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών και ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου, ειδικός νομικός σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ τον συντονισμό είχε η κ. Ειρήνη Μπέλλα, δημοσιογράφος.

Το παρών έδωσαν οι επίσκοποι Θαυμακού Ιάκωβος, Θεσπιών Συμεών, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης, κληρικοί και πλήθος πιστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
in.gr


Άφωνος έμεινε ο καθηγητής με το γραπτό φοιτητή στην Κοζάνη!



Έκπληξη μέσα στον «πυρετό» της εξεταστικής περίμενε τον καθηγητή που διόρθωσε το γραπτό ενός φοιτητή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Κοζάνη.

Πιο συγκεκριμένα, στο μάθημα υπολογιστικά συστήματα. Ο φοιτητής που όπως φαίνεται πήγε αδιάβαστος στις εξετάσεις, αντί να δώσει λευκή κόλλα, σκέφτηκε να πρωτοτυπήσει και να δώσει μια «Θεϊκή» λύση.


Πηγή: Foititikanea



Με απειλές απαντά ο Ερντογάν στον μεγάλο προβάδισμα Ιμάμογλου



Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ του ποσοστού του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τον δήμο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Konda, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, το ποσοστό που προβλέπεται για τον Εκρέμ Ιμάμογλου είναι 54% και για τον Μπιναλί Γιλντιρίμ 45%.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εντείνει τις πιέσεις στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, προειδοποιώντας ότι μπορεί να του απαγορευτεί να αναλάβει καθήκοντα αν κριθεί ένοχος για προσβολή του κυβερνήτη μιας επαρχίας.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος κέρδισε, με μικρή διαφορά, τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου. Ωστόσο, μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου Ερντογάν η εκλογική επιτροπή ακύρωσε το αποτέλεσμα και διέταξε την επανάληψη της ψηφοφορίας για τις 23 Ιουνίου.

Η απώλεια της Κωνσταντινούπολης ήταν μια από τις χειρότερες ήττες για τον Ερντογάν από το 2002. Το AKP σε αυτές τις εκλογές έχασε και την Άγκυρα.

Τις τελευταίες εβδομάδας ο Ερντογάν δεν είχε εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία. Όμως χθες κατηγόρησε τον Ιμάμογλου ότι συνεργάζεται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ως εγκέφαλος του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Σήμερα, ο πρόεδρος απείλησε ότι ο Ιμάμογλου θα υποστεί τις συνέπειες επειδή φέρεται να προσέβαλε τον κυβερνήτη της Ορντού, στη Μαύρη Θάλασσα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του. Μιλώντας σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, ο Ερντογάν προανήγγειλε ότι ο κυβερνήτης Σεντάρ Γιαβούζ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

"Δεν μπορώ τώρα να σας πω τι απόφαση θα βγάλουν οι δικαστές. Αλλά η απόφαση των δικαστών θα μπορούσε να μπλοκάρει τον δρόμο" του Ιμάμογλου σε αυτές τις εκλογές, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιμάμογλου ενεπλάκη σε μια διαμάχη στο αεροδρόμιο της Ορντού αφού του απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσει την αίθουσα των VIP. Υποστηρικτές του AKP λένε ότι στην έντονη λογομαχία του με αξιωματούχους του αεροδρομίου αποκάλεσε τον Γιαβούζ "σκύλο". Ο ίδιος το διαψεύδει, λέγοντας ότι χρησιμοποιήσε μια άλλη λέξη, που ακούγεται παρόμοια.

Προηγουμένως, ο Ερντογάν είχε πει ότι ο Ιμάμογλου δεν μπορεί να υπηρετήσει ως δήμαρχος παρά μόνο αν ζητήσει συγγνώμη για την προσβολή. Ωστόσο ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απέρριψε αυτήν την πρόταση, τονίζοντας ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης εκλέγεται από τον λαό, δεν διορίζεται από το Ερντογάν.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μητσοτάκης: «Μία ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την ψήφο όλων των Ελλήνων»



Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μία ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την ψήφο όλων των Ελλήνων»


«Μια ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία έρχεται με αυτοπεποίθηση και σιγουριά να διεκδικήσει την ψήφο όλων των Ελλήνων», τόνισε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πετρούπολη στην οποία περιόδευσε αναφερόμενος στο ανανεωμένο κατά 72% ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. «Κατορθώσαμε να συνενώσουμε την εμπειρία των παλαιότερων με την ορμή των νέων», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επανέλαβε το μήνυμα ενότητας που στέλνει σε κάθε σταθμό της προεκλογικής του εκστρατείας: «Εφόσον με εμπιστευθείτε στις 7 Ιουλίου, την επόμενη μέρα  θα είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, και αυτών που δεν μας ψήφισαν».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε το κεντρικό διακύβευμα της επικείμενης αναμέτρησης, τονίζοντας ότι αυτές οι εκλογές θα κρίνουν «αν θα πάει η Ελλάδα μπροστά, αν θα έχουμε ισχυρή ανάπτυξη, αν θα έχουμε πολλές καλές δουλειές για τα νέα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό, αν θα έχουμε καλά δημόσια Πανεπιστήμια, χωρίς μπαχαλάκηδες». Ζήτησε μάλιστα «ισχυρή πολιτική εντολή το βράδυ της 7ης Ιουλίου»,καθώς, όπως τόνισε, μόνον έτσι «θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε γρήγορα και με αποτελεσματικότητα το σχέδιό μας για περισσότερες δουλειές, για λιγότερους φόρους, για ασφάλεια στις γειτονιές, για καλύτερη Παιδεία και καλύτερη Υγεία».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι παρά το κύμα αποδοχής της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζει το έντονο αίτημα πολιτικής αλλαγής, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση οι πολίτες να προεξοφλήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. «Η κάλπη δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια της μεγάλης εκλογικής νίκης της 26ης Μαΐου», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τους πολίτες σε εγρήγορση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να κάνει μία έμμεση αλλά σαφή αναφορά στις εξελίξεις που έχουμε τις τελευταίες μέρες στα εθνικά μας θέματα:«Αυτό είναι το διακύβευμα, αυτοδύναμη Ελλάδα που και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία -βλέπετε πόσο τεταμένα είναι τα πράγματα στα εξωτερικά μας ζητήματα- κάποιος πρέπει να κρατήσει το τιμόνι της χώρας με στιβαρότητα, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Να διαπραγματευθεί στην Ευρώπη, όχι πουλώντας τσαμπουκά, για να το πω πολύ απλά, αλλά με υπευθυνότητα και με πατριωτισμό. Αυτές τις αξίες υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία, αυτές υπηρετούσε πάντα, αυτές θα υπηρετήσει και τώρα». 

Νωρίτερα, σε διάλογο που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με νέο ο οποίος του αποκάλυψε ότι στις ευρωεκλογές ψήφισε λευκό, τον προέτρεψε να επιλέξει κάποιο κόμμα, έστω και αν έχει διαφορές μαζί του. «Κάτι πρέπει να διαλέξεις, κάποιος είναι καλύτερος, κάποιος χειρότερος. Μην ψηφίσεις λευκό», τον προέτρεψε χαρακτηριστικά.


19χρονη αλλοδαπή πωλούσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της 5χρονης αδελφής της


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διερευνήθηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και συνελήφθη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων και νομοθεσίες περί όπλων και ναρκωτικών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης εντάσσεται σε παγκόσμια επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αναγνώριση ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και διακίνησης οπτικοακουστικού υλικού, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εξειδικευμένης ψηφιακής έρευνας στο εμφανές και στο σκοτεινό διαδίκτυο (Dark Web), εντοπίσθηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων (47 φωτογραφίες και 11 βίντεο) στο οποίο συμμετέχει άγνωστη γυναίκα και (3) ανήλικα κορίτσια.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε κατάλληλη αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού και διακριβώθηκε ότι η άγνωστη γυναίκα είναι η προαναφερόμενη αλλοδαπή.

Σε συντονισμένες έρευνες που επακολούθησαν, πρωινές ώρες της 12 Ιουνίου 2019 στην οικία της αλλοδαπής και σε (4) ακόμα οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
φορητή ηλεκτρονική συσκευή τύπου tablet,
(6) σκληροί δίσκοι,
(2) φωτογραφικές μηχανές,
(4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
(2) κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας,
τραπεζική κάρτα,
τραπεζικό έγγραφο με οδηγίες και κωδικούς χρήσης ηλεκτρονικής τραπεζικής,
στιλέτο σε δερμάτινη θήκη,
πυροβόλο όπλο – πιστόλι με γεμιστήρα με (4) αβολίδωτα φυσίγγια,
κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων, με (24) αβολίδωτα φυσίγγια και
(3) αυτοσχέδια τσιγαριλίκια ακατέργαστης κάνναβης.

Από την επιτόπια έρευνα των ψηφιακών πειστηρίων και από τη συνέχιση της προανάκρισης, διακριβώθηκαν τα στοιχεία των (3) ανήλικων κοριτσιών – θυμάτων της αλλοδαπής, η οποία παρήγαγε συστηματικά αρχεία πορνογραφικού περιεχομένου, που διακινούσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής σε άλλους χρήστες, έναντι αμοιβής.

Σημειώνεται ότι το στιλέτο, το πυροβόλο όπλο, το κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων και τα τσιγαριλίκια, βρέθηκαν σε οικία ημεδαπού, όπου η αλλοδαπή διέμενε προσωρινά, και συνελήφθη για παράβαση των νομοθεσίων περί όπλων και ναρκωτικών.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή.


Ζημιά 1,5 εκατ. για τον ΔΕΔΔΗΕ από σπείρα που αλλοίωνε μετρητές


Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, τουλάχιστον από τριετίας, έναντι αμοιβής, παρέμβαση στους μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, οικιών και καταστημάτων, της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Για την αποδόμηση της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας, πραγματοποιήθηκε 18-6-2019 το πρωί αστυνομική επιχείρηση, σε εννέα  οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, και συνελήφθησαν εννέα  ημεδαποί μέλη της σπείρας. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται έναςεπιπλέον συνεργός τους.

Επιπλέον κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της κλοπής, απάτης και πλαστογραφίας είναι 248 άτομα (πελάτες), ενώ συνεχίζεται η έρευνα για ακόμα 161 άτομα, για τα ίδια αδικήματα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση αρχικά εύρισκε "πελάτες" με τους οποίους συμφωνούσε για την παρέμβαση στο μετρητή της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε της οικίας ή του καταστήματός τους.

Στη συνέχεια καθόριζαν την αμοιβή για τις "υπηρεσίες" τους, η οποία κυμαίνονταν από 50 έως 100 ευρώ, εάν επρόκειτο για μικρές καταναλώσεις και έφτανε στο 10% της χρηματικής αξίας των κιλοβατώρων που δεν κατεγράφησαν, λόγω της παρέμβασης, για οικίες και καταστήματα με μεγάλη κατανάλωση.

Η παρέμβαση στον μετρητή καθορίζετο από το είδος του και γίνονταν είτε στον μηχανισμό κύλισης είτε στον απαριθμητή αυτού, με παράλληλη αντικατάσταση των σφραγίδων της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Για τις εργασίες αυτές διέθεταν εξειδικευμένες γνώσεις και χρησιμοποιούσαν εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά, όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα συνεργεία της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι για τις τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο μεταξύ των μελών της οργάνωσης, όσο και μεταξύ αυτών και των "πελατών", χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες, ώστε να είναι δυσχερής η αποκάλυψη των παράνομων πράξεών τους.

Τα διαφυγόντα έσοδα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, από την παράνομη αυτή δραστηριότητα της οργάνωσης, υπερβαίνουν τα 1.450.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση-αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της πλαστογραφίας και της απάτης από κοινού, της νομοθεσίας που αφορά την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως και της νομοθεσίας που αφορά στα όπλα.

Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη διακόσια σαράντα οκτώ (248) άτομα (που μπορούν να χαρακτηριστούν ως «πελάτες» της εγκληματικής οργάνωσης) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, της απάτης και της πλαστογραφίας.

Η εγκληματική οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, κατανεμημένους ρόλους, συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, η οποία συνίστατο τόσο στην εξειδικευμένη γνώση των μελών της οργάνωσης σχετικά με την κλοπή του δημοσίου αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας και στην επέμβαση στις εγκαταστάσεις παροχών, όσο και σε τεχνάσματα τα οποία χρησιμοποιούσαν για την αποφυγή αποκάλυψης της έκνομης δραστηριότητας, όπως για παράδειγμα με τη χρήση ειδικών εργαλείων, σφραγίδων και λοιπών αντικειμένων.

Τα μέλη της οργάνωσης ενεργούσαν κυρίως απογευματινές ή νυχτερινές ώρες, ώστε οι κινήσεις τους να μην γίνονται αντιληπτές και κατά συνέπεια να διαφεύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις διωκτικές Αρχές.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσε η εγκληματική οργάνωση για τις παρεμβάσεις των μετρητών αναφέρεται ότι αυτή καθοριζόταν ανάλογα με το είδος του εκάστοτε μετρητή.

Η πρώτη μέθοδος πραγματοποιούνταν με παρέμβαση επί του μηχανισμού κύλισης, με αποτέλεσμα να διέρχεται κανονικά το ηλεκτρικό ρεύμα από την παροχή, ενώ στον καταμετρητή της παροχής να καταγράφεται μηδενική κατανάλωση ή πολύ μικρότερη τιμή από την πραγματική κατανάλωση.

Η δεύτερη μέθοδος πραγματοποιούνταν με παρέμβαση επί του απαριθμητή του μετρητή, επεμβαίνοντας στην ένδειξη του, είτε με χειροκίνητο είτε με μηχανικό τρόπο. Στη μέθοδο αυτή το ηλεκτρικό ρεύμα διέρχεται και καταγράφεται κανονικά από την παροχή και σε χρόνο πριν την καταμέτρηση από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. πραγματοποιείται «μείωση» στην ένδειξη.

Κοινό γνώρισμα των δύο αυτών μεθόδων ήταν ότι η εγκληματική οργάνωση αντικαθιστούσε τις σφραγίδες (στρογγυλές και μολύβδινες) των μετρητών, που χρειάστηκε να παραβιαστούν προκειμένου να επιτευχθεί η παρέμβαση. Με αυτό τον τρόπο καθιστούσαν δύσκολη τη διαπίστωση της παρέμβασης από τους επιτόπιους καταμετρητές.

Χαρακτηριστικά στοιχεία του τρόπου με τον οποίο δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν τα εξής:

Πρώτον, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την παρέμβαση, ζητούσαν από τους πελάτες να τους ενημερώνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την καθορισμένη ημερομηνία διέλευσης των καταμετρητών. Παράλληλα κατά τη στιγμή της παρέμβασης έπρεπε να έχουν μαζί τους τον έντυπο λογαριασμό του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να λαμβάνουν γνώση της τελευταίας αναγραφόμενης ένδειξης του απαριθμητή και να καθορίσουν την επιθυμητή ένδειξη, προβαίνοντας στην κατάλληλη μείωση.

Δεύτερον, επεδίωκαν να πραγματοποιούν μειώσεις στις ενδείξεις των μετρητών που να μην είναι υπερβολικές, ώστε να μη γίνουν αντιληπτές από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Για αυτό το λόγο, έκαναν χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών, που είναι όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Τρίτον, κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ των μελών αλλά και μεταξύ αυτών με τους «πελάτες», χρησιμοποιούνταν κωδικές ονομασίες.

Το αντίτιμο που λάμβαναν για τις «υπηρεσίες» που παρείχαν κυμαινόταν ανάλογα με το βαθμό οικειότητας του πελάτη με την οργάνωση, ενώ η τιμή αυξανόταν όταν επρόκειτο για κατάστημα ή οικία, με μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, όπου λάμβαναν ως αντίτιμο το 10% της χρηματικής αξίας των κιλοβατώρων που δεν κατεγράφησαν, ένεκα της παρέμβασης.




Τέλος, από τις εννέα  συνολικά κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος από εργαλεία για τις παρεμβάσεις, μολύβδινες σφραγίδες, μεταλλικές μήτρες σφράγισης και άλλα συναφή αντικείμενα,
πλαστικές και μεταλλικές στρογγυλές σφραγίδες με την ένδειξη Δ.Ε.Η.,
τσάντες εργασίας εξοπλισμένες πλήρως με τα ανωτέρω αντικείμενα,
το χρηματικό ποσό των 7.918 ευρώ και 237 δολάρια,
δεκαπέντε  κινητά τηλέφωνα,
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
δίκυκλη μοτοσυκλέτα,
πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας,
χάλκινο βυζαντινό νόμισμα, το οποίο εμπίπτει στη νομοθεσία που αφορά στην προστασία περί αρχαιοτήτων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.