Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Προκαλούν οι λαθρομετανάστες στη Μαλακάσα - Συνελήφθη Αφγανός που απείλησε αστυνομικό με μαχαίρι

 



Διαβάζουμε στο protothema.gr και στο ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη, πώς επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το έκρυθμο κλίμα που επικρατεί στη δομή φιλοξενίας

Εν μέσω lockdown μετανάστες που διαμένουν στο ΚΙΤ της Μαλακάσας επιχείρησαν να βγουν έξω και να πραγματοποιήσουν πορεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το έκρυθμο κλίμα που επικρατεί στη δομή φιλοξενίας, όπου σημειώνονται διαρκώς συμπλοκές ανάμεσα τους για διάφορους λόγους.

Ως αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέφθασαν στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι μετανάστες που κινήθηκαν απειλητικά προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων φέρονται να είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα. Ένας εξ αυτών φέρεται να τράβηξε μαχαίρι κατά αστυνομικού με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη του όπως μπορείτε να δείτε στο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το protothema.gr.

Ωστόσο τα προβλήματα στο ΚΥΤ της Μαλακάσας είχαν ξεκινήσει από χθες το βράδυ, όταν κάποιοι μετανάστες έβαλαν φωτιές σε κάδους και σκουπίδια με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Είχε προηγηθεί συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών εντός της δομής με αφορμή τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας.



Σε κορονοπάρτι και ο Πρόεδρος της Αλβανίας! Απείλησε τους αστυνομικούς που έκοψαν πρόστιμα!

 



Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αλβανία με τον Πρόεδρο της χώρας να μην τηρεί κανένα μέτρο κατά του κορονοϊού.

Ο Ιλίρ Μέτα βρέθηκε σε κορονοπάρτι, με την σύζυγό του Μόνικα Κριεμάδι, που είναι και αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης να σέρνει πρώτη το χορό στα γενέθλια του κωμικού ηθοποιού Μπες Καλάκου.

Η Μόνικα, στο τσακίρ κέφι κουνούσε και ένα ασπροκόκκινο μαντήλι. Η αστυνομία μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο υποχρεώθηκε να επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο στους τριάντα περίπου καλεσμένους την ώρα που ο Αλβανός πρόεδρος βλέπει την … τηρούμενη απόσταση των καλεσμένων ως «υποδειγματική» κάνοντας λόγο για πολιτικά παιχνίδια ενόψει των βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης άνοιξης.

Απειλές με «απόλυση» στους αστυνομικούς για το πρόστιμο

Το πρόστιμο αντιστοιχεί σε περίπου 110 ευρώ για τον καθένα συμμετέχοντα, ανάμεσά τους φυσικά και ο Ιλίρ Μέτα που εκτόξευσε και απειλές κατά των αστυνομικών οργάνων λέγοντας ότι: «Με προσκάλεσαν στο πάρτι γενεθλίων, τα εστιατόρια ήταν ανοιχτά, η απόσταση ήταν υποδειγματική. Αυτοί οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά τους, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που επηρεαστεί η ψηφοφορία, ο πρόεδρος δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος εάν οι αστυνομικοί καταλήξουν στα πόδια του λαού. Καλώ όλους να κάνουν τη δουλειά τους».

Ήδη, η κυβέρνηση Ράμα απέλυσε έξι αστυνομικούς που ήταν σε γνώση τους το πάρτι αλλά δεν έπραξαν τα δέοντα για να το σταματήσουν. Τον μπελά του όμως βρήκε και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που επέτρεψε τη διοργάνωση της γιορτής των γενεθλίων, σε συνθήκες που παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα κατά του COVID-19 που πλήττει και τη γειτονική χώρα.

Να θυμίσουμε πως από τον περασμένο Αύγουστο, πέντε ασθενείς έχουν πηδήξει από τα μπαλκόνια νοσοκομείων και σπιτιών μη αντέχοντας τις βαριές συνέπειες του κορονοϊού στον οργανισμό τους.



Πηγή : newsit.gr




Quantas: Μόνο με εμβόλιο θα γίνεται... η επιβίβαση στο αεροπλάνο!

 



Το εμβόλιο θα είναι το εισιτήριο των επιβατών των αυστραλιανών αερογραμμών Quantas - Προς την ίδια κατεύθυνση στρέφονται και οι ασιατικές αερογραμμές «ΑirAsia»

Mόνο με εμβόλιο οι ταξιδιώτες των αυστραλιανών εταιρειών Quantas θα επιβιβάζονται στις διεθνείς πτήσεις.

Όταν η εταιρεία θα επαναλάβει τις διεθνείς πτήσεις της, τον επόμενο χρόνο και εφόσον είναι διαθέσιμο το εμβόλιο, θα ζητάει υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους επιβάτες της για το νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Quantas.

Μιλώντας στο αυστραλιανό τηλεοπτικό κανάλι «Channel 9», ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλάν Τζόις δήλωσε ότι «εξετάζεται η αλλαγή των όρων για τους διεθνείς ταξιδιώτες, προκειμένου να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πριν την επιβίβαση».

Σε ότι αφορά τις εσωτερικές πτήσεις, όπως είπε, αυτή η προοπτική «εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας, αλλά θεωρούμε ότι για όσους θέλουν να φύγουν από τη χώρα, είναι απαραίτητο».

Σύμφωνα με τον CEO της Quantas, η απόδειξη του εμβολιασμού πιθανότατα θα αποθηκεύεται σε ένα «ψηφιακό διαβατήριο», που ήδη ετοιμάζεται από τις αεροπορικές και τις κυβερνήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η θέση αυτή της Qantas απηχεί τις απόψεις και της κυβέρνησης, όπως αναφέρονται στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού που δόθηκε στις αρχές του μήνα στη δημοσιότητα και το οποίο προβλέπει ότι οι επισκέπτες από το εξωτερικό ίσως είναι απαραίτητο να επιδείξουν πιστοποίηση του εμβολιασμού τους πριν επιβιβαστούν σε πτήση για την Αυστραλία.

Η Qantas δεν θα είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία που θα υιοθετήσει τέτοιο μέτρο.

«Μιλάω με συναδέλφους μου από άλλες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο», υποστήριξε ο Τζόις «και πιστεύω ότι θα είναι μια κοινή γραμμή σε όλες».

Σύμφωνα με το CNN και oι ασιατικές αερογραμμές «ΑirAsia» προσανατολίζονται στη λήψη ενός ανάλογου μέτρου άπαξ και το πολυπόθητο εμβόλιο κατά της νόσου Covid λάβει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Την ώρα που η κοινή γνώμη αδημονεί για να θωρακιστεί με το πρώτο εμβόλιο που θα λάβει το πράσινο φως από τις αρμόδιες αρχές, στις ΗΠΑ πάνω από τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς δηλώνουν ότι δεν θα εμβολιαστούν.

Έρευνα του ινστιτούτου «Gallup» δείχνει ότι το 58% των Αμερικανών πολιτών συμφωνούν να εμβολιαστούν εφόσον το εμβόλιο λάβει τις «ευλογίες» από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων και χορηγηθεί δωρεάν.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση του Gallup τον Σεπτέμβριο είχε δείξει ότι μόνο οι μισοί Αμερικανοί ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν.


Μίνα Αγγελίνη

Πηγή : protothema.gr



Επιτέλους! Η Κομισιόν συμφώνησε με τη Moderna για την αγορά εμβολίου

 



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφθασε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της κατά της Covid-19, δήλωσε στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η Moderna είχε ανακοινώσει προ ημερών πως το πειραματικό της εμβόλιο είναι κατά 94.5% αποτελεσματικό κατά της COVID-19 με βάση τα στοιχεία από μια κλινική δοκιμή, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόκειται για τη δεύτερη αμερικανική εταιρεία που ανακοινώνει αποτελέσματα που ξεπερνούν τις προσδοκίες.



Ακροαριστερή αλητεία! Πώς η Αυγή διαστρέβλωσε τη δήλωση Γεραπετρίτη για τις ΜΕΘ

 




Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει στον λογαριασμό της στο twitter ένα βίντεο διάρκειας μόλις 36 δευτερολέπτων από την πρωινή συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ο τίτλος είναι: «Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς» και όπως είναι φυσικό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.


«Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς» - Το βίντεο με τον απίστευτο ισχυρισμό του Γεραπετρίτη #Γεραπετριτης_Στατς avgi.gr/politiki/37262


Αν όμως δούμε και τα προηγούμενα 30 δευτερόλεπτα της δήλωσης Γεραπετρίτη το νόημα αλλάζει εντελώς.

"Αν με ρωτάτε θα ήθελα να έχουμε και 5.000 ΜΕΘ" αναφέρει ο Υπουργός Επικρατείας και συνεχίζει "η ΜΕΘ όμως δεν είναι η λύση του ζητήματος θα πρέπει πρώτα απ' όλα να προφυλασσόμαστε εμείς οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε στις ΜΕΘ".

Ο κ. Γεραπετρίτης λέει δηλαδή το αυτονόητο:

Αν δεν τηρούμε τα μέτρα, πολλοί περισσότεροι θα καταλήξουν σε ΜΕΘ και ακόμα και 5.000 ΜΕΘ να είχαμε ο αριθμός των νεκρών θα ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Γιατί πολύ απλά οι μισοί από όσους εισάγονται σε ΜΕΘ δεν τα καταφέρνουν να κερδίσουν τη μάχη.

Το θέμα, επομένως, είναι να μην φτάνουν πολλοί συνάνθρωποί μας στο σημείο να μπαίνουν σε ΜΕΘ.

Το νόημα είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που παρουσιάζει η Αυγή.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα του βίντεο από το κανάλι της ΕΡΤ από το 8:13 και μετά:



Πηγή











Την ώρα που γιατροί βουλευτές δείχνουν ήθος ο ανήθικος Τσίπρας συνεχίζει να ξεφτιλίζεται

 



Προσωρινή άδεια από τη Βουλή, για να ριχτεί στη «μάχη» κατά του κορονοϊού ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ και Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Γιώργος Λαμπρούλης, προκειμένου να συμβάλλει με την ιδιότητα του ιατρού- πνευμονολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Με δήλωση του, στην υπηρεσία του ΕΣΥ, ως εθελοντής, θέτει εαυτόν και ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, ιατρός αναισθησιολόγος στο επάγγελμα ο οποίος την περασμένη άνοιξη νοσηλεύτηκε με Covid-19 και βγήκε νικητής. Στην υπηρεσία του ΕΣΥ έχει θέσει εαυτόν και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπλούχος και όπως ενημερωθήκαμε ακολουθούν και άλλοι.

Αυτό είναι ένα μάθημα ηθικής στον επικίνδυνο και ανήθικο Αλέξη Τσίπρα που συνεχίζει να εκμεταλλεύεται την πανδημία για μικροκομματικούς λόγους Αντιπολίτευση που δεν θα τον οδηγήσει πουθενά εκτός από την απόλυτη ξεφτίλα, γιατί ο πολίτης βλέπει, κρίνει, και το παιχνίδι της ανήθικης αντιπολίτευσης που δήθεν νοιάζεται το έχει χάσει γιατί δεν βρισκόμαστε στο 2014.

Κατανοούμε την αγωνία του ανίκανου πολιτικά Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να βρει αφορμές για να διαφωνήσει με κάτι, χωρίς να ξεχωρίζει λόγω νοημοσύνης και αριστερίλας την σοβαρότητα της κατάστασης. Το πρόβλημα του είναι υπαρξιακό, θέλει να  επιβεβαιώσει την ύπαρξη του κυρίως εσωκομματικά, και ξεφτιλίζεται για να το πετύχει.

Το να διαστρεβλώνεις όμως την αλήθεια βρε ξεφτίλα, νομίζοντας ότι μπορείς να εξαπατήσεις όπως το 2014, αυτό δείχνει ότι έχεις τόσο χαμηλή νοημοσύνη που δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις τελειώσει, χρησιμοποιήθηκες, εξαπάτησες τον ελληνικό λαό, είσαι βουτηγμένος στα σκάνδαλα, γλίτωσες την φυλακή αλλά δεν γλίτωσες την ιστορία που σε έχει γράψει με μαύρα γράμματα και το ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά.






Κρατική ενίσχυση θα λάβει η Aegean

 



 Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας «σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με βάση τον κατά το δυνατόν δίκαιο επιμερισμό των βαρών μεταξύ Κράτους και ιδιωτών μετόχων, προχωρά η κυβέρνηση, δρομολογώντας την στήριξη της εταιρίας Aegean, του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της χώρας μας που πλήττεται εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα και ειδικότερα τις μετακινήσεις και τον τουρισμό.

Το σχέδιο κρατικής στήριξης της αεροπορικής εταιρίας, θέτει ως αναπόσπαστο κομμάτι την κεφαλαιακή ενίσχυση της Aegean με τη συμμετοχή και των μετόχων της. Αξιολογείται ήδη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επίσημη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων σε εταιρείες και κλάδους που πλήττονται λόγω της πανδημίας, όπως είναι κατεξοχήν ο κλάδος των αερομεταφορών».

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «πρόκειται ουσιαστικά για ένα σχέδιο ενίσχυσης της μεγαλύτερης εγχώριας αεροπορικής εταιρείας, το οποίο προσομοιάζει μεν σε περιπτώσεις κρατικής στήριξης άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών αερομεταφορέων με συνεισφορά του Κράτους, αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζει τη σημαντική συμμετοχή και ιδιωτικών κεφαλαίων. Παράλληλα, το Ελληνικό Δημόσιο θα λάβει ειδικά δικαιώματα προαίρεσης (τύπου warrants), για αγορά μετοχών της εταιρείας, τα οποία θα δικαιούται να ασκήσει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε ορισμένο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι, το συνολικό ύψος της κρατικής στήριξης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 120 εκατ. ευρώ, ποσό πολύ χαμηλότερο, συγκριτικά με τη στήριξη, αξίας άνω των 32 δισ. ευρώ, που έχουν λάβει ή έχει δρομολογηθεί να λάβουν, έως σήμερα, αθροιστικά άλλες ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου των αερομεταφορών. Επιπλέον, προβλέπεται ιδιωτική συμμετοχή κατά το ήμισυ της κρατικής ενίσχυσης, δηλαδή ύψους 60 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα με τα 120 εκατ. ευρώ του Κράτους, η οποία θα προέλθει από τους μετόχους της Aegean.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας, η εταιρία αξιοποίησε τα οριζόντια μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση για το σύνολο των κλάδων της οικονομίας και τη στήριξη του κόσμου της εργασίας» κατέληξε.



Χριστούγεννα στο σπίτι μας, με κλειστά μπαρ και μεγάλες πίστες! Ανοικτή εστίαση χωρίς μουσική

 



Περάσαμε το κορωνοπάσχα και ήρθε η ώρα να ζήσουμε και τα κορωνοχριστούγεννα.

Άρση περιοριστικών μέτρων ίσως από 7 Δεκεμβρίου για σχολεία και μόνο, λιανεμπόριο από 15 Δεκεμβρίου και αυτό επιβάλλεται να γίνει για τους εμπόρους αλλά με αυστηρά μέτρα προστασίας, και ίσως η εστίαση 21 Δεκεμβρίου με τραπεζάκια έως 4 άτομα και αυστηρά χωρίς μουσική.

Όσα εστιατόρια καταφέρουν να ανοίξουν, δεν θα επιτρέπεται να παίζουν μουσική, ο μέγιστος αριθμός καθήμενων θα υπολογίζεται στα 4 άτομα ανά τραπέζι, τα μπαρ  δεν θα ανοίξουν φέτος, όπως και η μεγάλες πίστες για να μην επαναληφθούν φαινόμενα συνωστισμού και μαζικής διασποράς του ιού.

Επίσης θα απαγορεύονται τις ημέρες των εορτών όπως έγινε και τις ημέρες του Πάσχα η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Ειδικότερα :

· Μετακινήσεις εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Διαμονής

· Μετάβαση σε τουριστικά χειμερινά θέρετρα

· Μετάβαση στα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά



Προκλήσεις και προτεραιότητες του νέου Αμερικανού Προέδρου – Ντόρα Μπακογιάννη

 




Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά προκλήσεων τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και στην εξωτερική πολιτική που θα ασκήσει. Ορισμένες από αυτές έχουν να κάνουν και με την περιοχή μας δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί με τους πολέμους, την αστάθεια και την Τουρκία σε ρόλο ταραχοποιού που δρα σχεδόν ανεξέλεγκτα και εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ.

Είναι γεγονός, ότι για να μπορέσει να ασκήσει μια σταθερή και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική, ο Μπάιντεν  πρέπει πρωτίστως να αντιμετωπίσει τα ζητήματα εσωτερικού χαρακτήρα. Η αμερικανική κοινωνία είναι διχασμένη και αυτό φάνηκε και στις εκλογές και μετά από αυτές. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο νέος πρόεδρος καλείται να ενώσει και πάλι τους Αμερικανούς και να τα βάλει με το θηρίο του «τραμπισμού» το οποίο δεν εκφράζεται μόνο από τον Τραμπ αλλά και από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Όμως οι προκλήσεις δεν είναι μονάχα εξωτερικές. Ο Μπάιντεν καλείται να αντιμετωπίσει μια πλειάδα ζητημάτων που αφορούν στην αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ ΕΕ- ΗΠΑ, στην αντιμετώπιση της Ρωσίας και φυσικά στα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Κυριαρχεί η αντίληψη ότι με τον Μπάιντεν οι ΗΠΑ θα ασκήσουν ξανά πολυμερή διπλωματία και θα σεβαστούν τους διεθνείς θεσμούς και οργανισμούς. Πιστεύω και εύχομαι πως θα ενισχύσει τους δεσμούς με την ΕΕ οι οποίοι είχαν ως έναν βαθμό διαρραγεί επί Tραμπ. Οι λαϊκιστές στην Ευρώπη χάνουν έναν ισχυρό σύμμαχο, με την επικράτηση Μπάιντεν και έτσι ακυρώνεται ένας παράγοντας που κλονίζει  την ενότητα της Ευρώπης.

Ο Μπάιντεν είναι ένας πολιτικός με πείρα και βαθειά γνώση για όσα συμβαίνουν στις περιοχές αμερικανικού ενδιαφέροντος. Είμαι αισιόδοξη διότι γνωρίζω ότι η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι λέξεις άγνωστες για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής γνωρίζει επίσης το πως κινείται η Ρωσία και ποιοι είναι οι στόχοι της στην ευρύτερη περιοχή. Αφού επαναφέρει την Αμερική στο παιχνίδι της πολυμερούς διπλωματίας, θα προσπαθήσει  να αναχαιτίσει την διείσδυση των Ρώσων σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια και σίγουρα δεν θα αφήσει αναπάντητη την συνεννόηση που υπάρχει μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Ξέρει καλά ότι στην περιοχή μας διακυβεύονται τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της Δύσης. Το ίδιο θεωρώ ότι θα κάνει και με την Κίνα.

Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος και η σημασία της Ελλάδας στα τεκταινόμενα της περιοχής. Ξέρει ότι είμαστε ο βασικός πυλώνας σταθερότητας. Ο κατεξοχήν εκπρόσωπος του δημοκρατικού κόσμου σε μια περιοχή όπου κυριαρχούν αυταρχικά και αναθεωρητικά καθεστώτα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε περαιτέρω σύσφιξη των στρατηγικών μας σχέσεων με τις ΗΠΑ με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί ο ρόλος μας τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Όλοι μας ελπίζουμε ότι οι αρχές και οι αξίες που πρεσβεύει ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής καθώς και η εμπιστοσύνη που έχει στο αμερικανικό κατεστημένο π.χ. στο State Department, θα επαναφέρουν την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα στην αμερικανική εξωτερική πολιτική η οποία θα συμβάλλει και στην σταθερότητα και την ειρήνη στην γειτονιά μας.


 


Άρθρο Ντόρας Μπακογιάννη – Εφημερίδα ΠΑΡΟΝ



22χρονος γιός καθηγητή του Πολυτεχνείου ο δράστης της δολοφονίας του 26χρονου στις Σπέτσες

 



Γιος γνωστού καθηγητή του Μετσοβίου Πολυτεχνείου είναι ο 22χρονος δράστης του στυγερού εγκλήματος που συγκλονίζει από χθες το νησί των Σπετσών. 

Θύμα του ένας 26χρονος Σπετσιώτης που εργαζόταν σε συνεργείο με μηχανές. Ο δράστης, διατηρούσε μπαρ στις Σπέτσες το φετινό καλοκαίρι. Εκεί σύχναζε και το θύμα με το οποίο είχαν αναπτύξει φιλικές σχέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, θύμα και δράστης φέρονται να είχαν και ορισμένες προσωπικές διαφορές, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής τι είδους διαφορές ήταν αυτές. Οι δυο τους συναντήθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου εκτός οικισμού, στη πίσω πλευρά του νησιού, σε κοντινή απόσταση από 'κει όπου διαμένει ο 22χρονος μαζί με την οικογένεια του.


Οι δυο νέοι φέρονται να λογόφεραν αρχικά, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου. Τότε ο 22χρονος κυνήγησε με πιστόλι τον 26χρονο κι όταν τον πλησίασε σε απόσταση αναπνοής, τον μαχαίρωσε στην κάτω κοιλιακή χώρα με στιλέτο, προκαλώντας του θανάσιμο τραυματισμό. 

Νεαροί γνωστοί και φίλοι των δύο παιδιών που γνώριζαν τι είχε συμβεί, ενημέρωσαν τις αστυνομικές Αρχές έδειξαν τον δράστη της δολοφονίας, και οι αστυνομικοί προχώρησαν αμέσως στον εντοπισμό και στη σύλληψη του δράστη, ο οποίος σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Πειραιά.

Μετά τον εντοπισμό και την σύλληψη του 26χρονου, ακολούθησε έρευνα στην βίλα του κατηγορούμενου στην περιοχή «Άγιοι Ανάργυροι». Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν μια καραμπίνα τύπου replica, ένα στιλέτο με λάμα 8 εκατοστών, ένα μαχαίρι μήκους 10 εκατοστών καθώς κι ένα πιστόλι.



Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για την μεταβίβαση της εξουσίας στον Μπάιντεν

 



Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιτέλους παραδέχτηκε την ήττα του, και έδωσε χθες Δευτέρα το... πράσινο φως για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, «αυτό που χρειάζεται να γίνει» για το «καλό της χώρας», όπως ανέφερε μέσω Twitter.

I want to thank Emily Murphy at GSA for her steadfast dedication and loyalty to our Country. She has been harassed, threatened, and abused – and I do not want to see this happen to her, her family, or employees of GSA. Our case STRONGLY continues, we will keep up the good...
...fight, and I believe we will prevail! Nevertheless, in the best interest of our Country, I am recommending that Emily and her team do what needs to be done with regard to initial protocols, and have told my team to do the same.


«Θέλω να ευχαριστήσω την Έμιλι Μέρφι στην GSA για την απόλυτη αφοσίωση και πίστη της στη χώρα μας. Παρενοχλήθηκε, απειλήθηκε, εξυβρίστηκε — και δεν θέλω να βλέπω να συμβαίνει αυτό στην ίδια, στην οικογένειά της, ή σε λειτουργούς της GSA», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter. «Η υπόθεσή μας συνεχίζεται δυνατά, θα συνεχίσουμε τον καλό αγώνα, και πιστεύω ότι θα επικρατήσουμε! Μολαταύτα, προς το συμφέρον της χώρας μας, συστήνω στην Έμιλι και στην ομάδα της να κάνει αυτό που χρειάζεται να γίνει ως προς τα αρχικά πρωτόκολλα, κι έδωσα οδηγία στην ομάδα μου να πράξει το ίδιο», πρόσθεσε.

Η GSA, άγνωστος σε αρκετούς δημόσιος φορέας που από το 1949 φροντίζει για την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, ενημέρωσε επίσημα την ομάδα του Μπάιντεν πως μπορεί να ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία.