Σάββατο 13 Απριλίου 2019

«Κανόνια» 7,2 δισ. ευρώ και 3.222 πτωχεύσεις τη δεκαετία 2008-2017


«Κανόνια» τουλάχιστον 7,2 δισ. ευρώ και 3.222 πτωχεύσεις μετρά η ελληνική επιχειρηματική σκηνή για τη δεκαετία 2008-2017, με βάση τα επίσημα στοιχεία που προκύπτουν από τις αποφάσεις κήρυξης εταιρειών σε πτώχευση, στοιχεία που συγκεντρώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) από τα πτωχευτικά δικαστήρια της χώρας. Και λέμε τουλάχιστον, διότι κατ’ αρχάς τα 7,2 δισ. ευρώ είναι το ποσό παθητικού που συνολικά έχει βεβαιωθεί στη δεκαετία όχι για τις 3.222 κηρυχθείσες πτωχεύσεις, αλλά για πολύ μικρότερο αριθμό, και συγκεκριμένα για 1.391 πτωχεύσεις για τις οποίες περατώθηκαν οι επαληθεύσεις.

Επιπλέον, για αρκετές περιπτώσεις εταιρειών που έχουν καταθέσει αίτηση πτώχευσης εκκρεμούν οι δικαστικές αποφάσεις, ενώ άλλες εταιρείες απλώς διακόπτουν τη λειτουργία τους, «πετούν το κλειδί» κατά το κοινώς λεγόμενο, και δεν καταθέτουν καν αίτηση πτώχευσης. Τα τελευταία χρόνια, εξάλλου, από το 2015 και έπειτα, οπότε ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος, επιλέγεται επίσης ο δρόμος από τους πιστωτές, στην περίπτωση που πρόκειται για τράπεζες, της πώλησης ή ανάθεσης της διαχείρισης δανείων σε funds.

Από αυτές τις πτωχεύσεις προκύπτει, εξάλλου, ότι θύματα, εκτός από τους προμηθευτές και τους πιστωτές των εταιρειών που οδηγήθηκαν σε αυτή την κατάσταση, ήταν συνολικά στη δεκαετία 17.429 εργαζόμενοι. Εργαζόμενοι που έχουν αξιώσεις από τις επιχειρήσεις που πτωχεύουν και συχνά περιμένουν αρκετά χρόνια μέχρι να διενεργηθούν οι πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών στις οποίες εργάζονταν προκειμένου να λάβουν μέρος των δεδουλευμένων και τις αποζημιώσεις τους.

Στη διάρκεια της εξεταζόμενης δεκαετίας, το μεγαλύτερο ποσοστό των πτωχεύσεων αφορούσε κεφαλαιουχικές εταιρείες, δηλαδή ανώνυμες ή εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται το 2011 (40,5%) και το μεγαλύτερο το 2016 (56,8%). Τα πρώτα χρόνια της κρίσης, πάντως, από το 2008 έως το 2011, πάνω από το 40% των επιχειρήσεων που οδηγούνταν σε πτώχευση ήταν ατομικές επιχειρήσεις, εξέλιξη εν πολλοίς αναμενόμενη, δεδομένης της συχνά ασθενούς οικονομικής τους υγείας και των περιορισμένων προοπτικών. Συνολικά στη δεκαετία κηρύχθηκαν σε πτώχευση 1.612 κεφαλαιουχικές εταιρείες, 1.176 ατομικές, 424 προσωπικές (δηλαδή ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες) και 10 εταιρείες λοιπών νομικών μορφών (συνεταιρισμοί, ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες και άγνωστες).

Διαχρονικά, οι περισσότερες επιχειρήσεις που οδηγήθηκαν σε πτώχευση δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο, χονδρικό και λιανικό. Το 2011, για παράδειγμα, χρονιά που καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας όσον αφορά τις πτωχεύσεις, καθώς έγιναν 474, 50% των επιχειρήσεων που βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση ήταν εμπορικές. Το ποσοστό πλέον έχει υποχωρήσει, καθώς το 2017, για παράδειγμα, οι εμπορικές επιχειρήσεις που πτώχευσαν ήταν το 32,5% του συνόλου, εξακολουθούν όμως να κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο. Η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία είναι οι μεταποιητικές επιχειρήσεις, με το ποσοστό τους το 2017 να διαμορφώνεται σε 19,3%, και ακολουθούν οι επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου και της εστίασης (18,4% των πτωχεύσεων το 2017).

Ειδικά το 2017, χρονιά την οποία αφορούν τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κηρύχθηκαν σε πτώχευση 114 εταιρείες, έναντι 111 το 2016. Από τις 114 επιχειρήσεις οι 65 ήταν κεφαλαιουχικές. Το ποσό του παθητικού που βεβαιώθηκε το 2017 ήταν 464,4 εκατ. ευρώ και οι απασχολούμενοι που έχουν αξίωση έφθασαν τους 1.255.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κωνσταντοπούλου για «τυμβωθηρία» Τσίπρα: Μην ανοίγεις το στόμα σου και διαλύεις κάθε αμφιβολία ότι είσαι ηλίθιος


Ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο για την νέα σφαγή της ελληνικής γλώσσας από τον Αλέξη Τσίπρα που χρησιμοποίησε την λέξη «τυμβωθηρία», έκανε στο Twitter η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε  Μαρκ Τουαίην για να καταδείξει την ηλιθιότητα Τσίπρα : «Είναι καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να σε περνούν για ηλίθιο παρά να το ανοίγεις και να διαλύεις κάθε αμφιβολία. Μαρκ Τουαίην»

Είναι καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να σε περνούν για ηλίθιο παρά να το ανοίγεις και να διαλύεις κάθε αμφιβολία.
Μαρκ Τουαίην


Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη διέταξε έρευνα για τα 1,6 δισ του προσφυγικού στην Ελλάδα



Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το ψήφισμα που εξέδωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου -που εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας- αλλά και την παρέμβαση της αρμόδιας εισηγήτριας για τη Μετανάστευση, κ. Petra De Sutter, προέβη στην ακόλουθη δήλωση :
           
«Οι διαρκείς διεθνείς επικρίσεις προς τη χώρα μας για τη διαχείριση του Προσφυγικού, συνεχίζονται. Χθες, ήταν το Συμβούλιο της Ευρώπης που εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία του για την κατάσταση στην Ελλάδα, ζητώντας, παράλληλα, έλεγχο για το πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί στη χώρα μας για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Και το χειρότερο: Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέδωσε και ψήφισμα ζητώντας από την Ομάδα Κρατών Κατά της Διαφθοράς (GRECO) να διερευνήσει, στο εξής, τον τρόπο αξιοποίησης των ευρωπαϊκών χρημάτων από την ελληνική κυβέρνηση! Γεγονός, που αποτελεί τον καθρέφτη της ανικανότητας του κ. Τσίπρα και των Υπουργών του. Αποτελεί, όμως, και ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας μας, με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ. Ιδίως, αν αναλογιστούμε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές που μετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησαν -με περίσσιο θράσος και με επικεφαλής την κ. Αννέτα Καββαδία-  την αποτροπή του οικονομικού ελέγχου, καταθέτοντας, μάλιστα, και σχετική τροπολογία! 

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι η αρμόδια Εισηγήτρια Μετανάστευσης, κ. Petra De Sutter, στην παρέμβασή της μίλησε για σύγχρονα “στρατόπεδα συγκέντρωσης”, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών των ελληνικών νησιών, αλλά και την ανικανότητα της Κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση. Μάλιστα, προέτρεψετις ελληνικές Αρχές να προχωρήσουν, επιτέλους, στο αυτονόητο: Τον διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και παράνομων μεταναστών, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας στο Ανατολικό Αιγαίο. Και, κάλεσε, ευθέως, την Ελλάδα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά  την κακοδιαχείρηση των ευρωπαϊκών πόρων που λαμβάνει και που προορίζονται για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες.

Για ακόμη μία φορά, η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται με τον πιο θλιβερό τρόπο, σε όσα επισημαίνει όλον αυτό τον καιρό: 

Ότι η σημερινή κυβέρνηση, εκτός από επικίνδυνη, είναι και επιβλαβής για την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό!».


Ντόρα : Καθυστερείτε 4 χρόνια τώρα όλες τις μεγάλες επενδύσεις



Παρέμβαση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νέα αναπτυξιακή τράπεζα και τις στρατηγικές επενδύσεις.



Προκλητικές Γεροβασίλη και Παπακώστα : Συνδικαλιστές αστυνομικοί σιγοντάρουν μύθους για τα Εξάρχεια! Δεν υπάρχει άβατο



Είναι τραγικό να μην αντιλαμβάνονται το πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και να βγαίνουν να κάνουν Συριζαίικες δηλώσεις λες και οι πολίτες είναι ηλίθιοι!!!

Αρχίζουμε με τον σανό της Παπακώστα που σε βγάζει από τα ρούχα σου και σε εξοργίζει!! Εμφανίστηκε η κυρία στην ΕΡΤ που την αφήνουν να λέει ότι θέλει και είπε με θράσος ότι : Σήμερα εστιάσαμε την προσοχή μας σε ουσίες, σε στοιχεία τα οποία θεωρούσαμε ότι πρέπει να ρίξουμε τo βάρος μας ώστε να προστατέψουμε την εθνική ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής". Συνέχισε να προκαλεί την κοινωνία λέγοντας : "Η πολιτική κατεύθυνση από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ήταν μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα και άβατο πουθενά. Αυτό υλοποιείται, κάθε ημέρα κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Όσοι θεωρούσαν ότι υπήρχε ανοχή ή εκτιμούσαν ότι ήταν εύκολος σάκος του μποξ η ελληνική αστυνομία για να πουν ότι δεν αφήνετε να κάνει τη δουλειά της ή ότι δεν υπάρχει αυτή η διάθεση από την πολιτική ηγεσία, νομίζω ότι παίρνουν απαντήσεις. Να κάνω μία έκκληση, ακόμα και τώρα είναι η στιγμή όλα τα πολιτικά κόμματα, θα πρέπει όλοι να προσέξουμε το θέμα της ασφάλειας είναι ευαίσθητο, της εθνικής ασφάλειας της χώρας ακόμα πιο ευαίσθητο αλλά και της ασφάλειας των πολιτών εμείς καθημερινά το επιχειρούμε" τόνισε ψυχρά και προκλητικά.
"Άβατο δεν υπάρχει γιατί καθημερινά επιχειρούν οι αρμόδιες αρχές" συμπλήρωσε λέγοντας ευθαρσώς ψέματα ότι επιχειρούν στην ΑΣΟΕΕ, που όποιος ζεί και εργάζεται στην περιοχή δεν βλέπει καμιά επιχείρηση :  "Θα παρακαλέσω τους κυρίους πρυτάνεις και αναφέρομαι στην ΑΣΟΕΕ, που επιχειρούμε κάθε ημέρα να μας βοηθήσουν και να διευκολύνουν το έργο της ελληνικής αστυνομίας. Αλλιώς λειτουργεί ο πρύτανης του Αριστοτελείου που μας διευκόλυνε και λύσαμε τα προβλήματα, μπήκαμε επιχειρησιακά στο Πανεπιστήμιο, ως όφειλε κατά τη γνώμη μου, και αλλιώς ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, διότι στην ΑΣΟΕΕ από μέσα έρχονται τα εμπορεύματα του παραεμπορίου και βγαίνουν έξω, όπου καθαρίζει η ελληνική αστυνομία. Με το που στρίβουν την πλάτη τους οι αστυνομικοί που έχουν καθαρίσει το πεζοδρόμιο, στα επόμενα πέντε λεπτά από μέσα βγαίνουν πάλι τα εμπορεύματα. Και ο δήμος πρέπει να δει τις ευθύνες του, η δημοτική αστυνομία δεν είναι μόνο για να κόβει κλήσεις" τόνισε.
Στην συνέχεια εμφανίστηκε στο ραδιόφωνο Πρώτο Θέμα η άλλη στελεχάρα του υπουργείου προστασίας του πολίτη Γεροβασίλη και "επιτέθηκε" προκλητικά κατά συνδικαλιστών της Αστυνομίας , κατηγορώντας τους ότι «σιγοντάρουν» όσους που υποστηρίζουν πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εμποδίζει την ΕΛ.ΑΣ να κάνει τη δουλεία της στα Εξάρχεια. Η Γεροβασίλη είπε στον ραδιοσταθμό «Θέμα» ότι ο εν λόγω ισχυρισμός για τα Εξάρχεια «δεν είναι απλά μύθος αλλά είναι κακόβουλος».
Η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε «σύνθετο θέμα» τα Εξάρχεια, επισημαίνοντας ότι η επίλυσή του δεν είναι εύκολη όταν ασχολείται μόνον η Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει ρόλο καταστολής.
Άφησε να εννοηθεί ότι η βελτίωση της κατάστασης προϋποθέτει συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, παραθέτοντας ως παραδείγματα πετυχημένης συνεργασίας την περιοχή του Φιλοπάππου και το Πεδίο του Άρεως.


Η Ν.Δ. για το σκάνδαλο με την «υποτροφία» του γιου του αναπληρωτή υπουργού παιδείας κ. Φωτάκη



Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας του Σύριζα Κώστας Φωτάκης, έδωσε υποτροφία στον υιό του από τον κρατικό φορέα ΕΛΙΔΕΚ για την καινοτομία. Η υποτροφία είναι 27.000€ και το ίδρυμα το δημιούργησε με νόμο ο ίδιος ο υπουργός Φωτάκης την ίδια χρονιά που πήρε την υποτροφία ο υιός του δηλαδή το 2017.

Δήλωση Αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Ν.Δ. κ. Μ. Αντωνίου Για την «υποτροφία» του γιου του υπουργού κ. Φωτάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό και εμπνευστή του ιδρύματος, κ. Κώστα Φωτάκη, ότι δημιουργεί έναν νέο φορέα μόνο και μόνο  για να κατευθύνει τις χρηματοδοτήσεις σε “ημετέρους”.

Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ότι ο γιος του κ. Φωτάκη  έλαβε “υποτροφία” από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φράση θα έπρεπε να είναι: “πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει…”.

Όσο για την “ανεξαρτησία” του ΕΛΙΔΕΚ που επικαλείται ο υπουργός για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του στη Βουλή τόσο για τον επιβλέποντα όσο και για τις χρηματοδοτήσεις, ακόμη και για την παραίτηση του πρώην Προέδρου του ΕΛΙΔΕΚ. Οψόμεθα…»




Έσκισε πάλι τα σωθικά της ελληνικής γλώσσα ο Τσίπρας! "Τυμβωθηρία" ανύπαρκτη λέξη



Η λέξη «τυμβωθηρία η τυμβοθηρία»  που ξέσκισε για ακόμα μία φορά τα σωθικά της ελληνικής γλώσσας, ξεχώρισε από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Παρασκευής στην παρουσίαση του συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής την Ρένα Δούρου.

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη λέξη «τυμβωθηρία», έγινε όταν αναφέρθηκε στην κριτική που άσκησαν όλα τα μέσα ενημέρωσης για τους 100 νεκρούς από την τραγωδία στο Μάτι.

Το θέμα είναι ότι αυτή η λέξη δεν υπάρχει και εφευρέθηκε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και τους "μορφωμένους" συνεργάτες του στο Μαξίμου.

Ίσως θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά στο Μαξίμου αν πρέπει να του επιτρέπουν να μιλά στα Αγγλικά ή στα Ελληνικά μέχρι τις εκλογές γιατί και οι δυο γλώσσες μοιάζουν άγνωστες στα χείλια του. 




Για τον Συριζαίο η ανεπάρκεια, η ανικανότητα και η διαρκής στοχοποίηση είναι τίτλος τιμής




Προκλητικός και αμετανόητος ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε για να στηρίξει την Ρένα Δούρου, λέγοντας "ξεκινάμε το μεγάλο αγώνα για την Αττική του 21ου αιώνα, την Αττική που δεν μπορεί και δεν θα επιστρέψει στα χέρια αυτών που τη γονάτισαν". Το παραπάνω σύνθημα θα πήγαινε φυσικά στα έργα και τις ημέρες της αποτυχημένης Ρένας Δούρου αλλά ποιος Συριζαίος το καταλαβαίνει και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε αγνοώντας τις δημοσκοπήσεις ότι  η Ρένα Δούρου θα είναι ξανά Περιφερειάρχης Αττικής και προκλητικός απέναντι στα θύματα των καταστροφών και στην μνήμη των νεκρών απευθύνθηκε στην Δούρου : "Ρένα η διαρκής στοχοποίηση δεν είναι κατηγορία είναι τίτλος τιμής για σένα".

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, γνωρίζαμε ότι το βάρος της ευθύνης θα είναι μεγάλο. Γνωρίζαμε ότι δεν ερχόμαστε μόνο για να καταδείξουμε την ανικανότητα και την ιδιοτέλεια του προηγούμενου καθεστώτος. Αλλά για να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», δήλωσε ο αμετανόητος, ψυχρός, προκλητικός χωρίς ίχνος ηθικής πρωθυπουργός.


Το ακούσαμε και αυτό! Η Νοτοπούλου θέλει Μουσείο ερωτικού προσανατολισμού στην Θεσσαλονίκη



Τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού της «Θεσσαλονίκη Μαζί» για τον Πολιτισμό, ανακοίνωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου, με αφορμή την αυριανή εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τίτλο: «Ανοικτός διάλογος για τον Πολιτισμό». 

H κ. Νοτοπούλου προτείνει μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα των μουσείων και των κέντρων διαλόγου, όπου τα χαρακτηρίζει η ίδια και ανάθεμα εάν ξέρει τι λέει και θέλει, την ίδρυση «Μουσείου – Κέντρου διαλόγου ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου», σε συνεργασία με τις σχετικές συλλογικότητες της πόλης.

Αυτά!!!


Εντείνονται οι δολοφονικές επιθέσεις συντρόφων αντιεξουσιαστών! Τραυματίας αστυνομικός



Οι εντολές είναι σαφείς, κτυπήστε, δολοφονήστε οι νόμοι στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτοι και η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένη.

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής οι σύντροφοι αντιεξουσιαστές κουκουλοφόροι, με ορμητήριο την γιάφκα κακοποιών και τρομοκρατών το Πολυτεχνείο, εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Ομάδα συντρόφων αντιεξουσιαστών επιτέθηκε και με πέτρες ρόπαλα κατά των αστυνομικών που φρουρούν το κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, προκαλώντας ζημιές και τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.

Στα επεισόδια συνελήφθη ένας 22χρονος Ιρανός που επιτέθηκε σε αστυνομικό.