Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Έρευνα των FT για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην Ελλάδα με εμπλοκή Κοτζιά



Η εφημερίδα αναφέρει ότι η απόφαση έχει επικριθεί από ακαδημαϊκούς και άτομα της δημόσιας σφαίρας ως παραβίαση του νόμου της ΕΕ περί ελευθερίας της έκφρασης.

Νέα ανταπόκριση των Financial Times κάνει λόγο για φόβους χειραγώγησης της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, αυτή τη φορά με αφορμή τη δικαστική διαμάχη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τους εκδότες του περιοδικού Athens Review of Books.

Το δημοσίευμα, με τίτλο «Δικαστική νίκη υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», σχολιάζει ότι η δικαστική απόφαση υπέρ του κ. Κοτζιά για πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών της εκδότριας του περιοδικού Μαρίας Βασιλάκη έγινε με αφορμή δημοσιευθείσα επιστολή αναγνώστη που χαρακτήριζε τον Υπουργό Εξωτερικών «φανατικό» σταλινιστή. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η απόφαση έχει επικριθεί από ακαδημαϊκούς και άτομα της δημόσιας σφαίρας ως παραβίαση του νόμου της ΕΕ περί ελευθερίας της έκφρασης. «Υπογραμμίζει επίσης την ευρύτερη ανησυχία για αυτό που γίνεται αντιληπτό ως παρέμβαση στο δικαστικό σύστημα από την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει το δημοσίευμα.

Γίνεται μία ακόμα αναφορά στις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου και συνδέεται η ανησυχία για την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης με την αντίστοιχη κατάσταση στην Πολωνία και στην Ουγγαρία. 


Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα οι Μαρία και Μανώλης Βασιλάκης καταδικάστηκαν από τον Άρειο Πάγο για δυσφήμηση του υπουργού και κλήθηκαν να καταβάλλουν αποζημίωση περίπου 22.000 ευρώ. Στη συνέχεια δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του περιοδικού. 

Σχολιάζεται ότι η τελευταία κίνηση προκάλεσε αντιδράσεις διότι είναι σχεδόν άνευ προηγουμένου στην Ελλάδα ο ενάγων για υπόθεση δυσφήμησης να προσπαθεί να κερδίσει αποζημίωση αφού το δικαστήριο έχει αποκαταστήσει τη φήμη του.

Ο κ. Βασιλάκης κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά ότι «θέλει να κλείσει» το περιοδικό και προτίθεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι FT επισημαίνουν ότι η καταδικαστική απόφαση ήταν τελικά ομόφωνη, αφού όμως ένα από τα μέλη του Αρείου Πάγου άλλαξε γνώμη χωρίς αιτιολόγηση αφού αρχικά το 2016 είχε υποστηρίξει ότι η αγωγή του κ. Κοτζιά «παραβίαζε τα ευρωπαϊκά ανθρώπινα δικαιώματα και το ελληνικό σύνταγμα». Η εφημερίδα επικαλείται κορυφαίο Έλληνα δικαστή που σχολιάζει ότι «είναι πρωτοφανές για ένα μέλος του Αρείου Πάγου να αλλάζει στάση κατ’ αυτό τον τρόπο χωρίς ισχυρό νομικό επιχείρημα».

Ο ίδιος ο κ. Βασιλάκης δηλώνει ότι η υπόθεση αντανακλά την «προβληματική κατάσταση» του ελληνικού δικαστικού συστήματος ότι ξεφεύγει από τα όρια της προσωπικής διένεξης. «Ο πραγματικός εχθρός είναι αυτή η κυβέρνηση που δεν πιστεύει σε ένα δημοκρατικό σύστημα ελέγχων και εξισορρόπησης», δηλώνει ο εκδότης.




Πηγή: skai.gr


Ούτε μία αξιολόγηση στο δημόσιο δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Αποχή 80% απ'την αξιολόγηση



Για την αποτυχία του μέτρου μεγάλη ευθύνη φέρει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Είναι ανίκανοι σε όλα τα επίπεδα και έτσι χωρίς αποτέλεσμα εξέπνευσε χθες η τρίτη προσπάθεια αξιολόγησης στο Δημόσιο προκαλώντας ανησυχία στην κυβέρνηση.

Η διαδικασία της αξιολόγησης στο δημόσιο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, αλλά η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΠΟΕ-ΟΤΕ προέτρεψαν τους δημοσίους υπαλλήλους να μην μετάσχουν στην αξιολόγηση γεγονός που επηρέασε σημαντικά το ποσοστό συμμετοχής. 

Η προθεσμία έληξε χθες και οι θεσμοί είναι εξωφρενών με την συνεχιζόμενη ανικανότητα της κυβέρνησης.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναμένεται να καταθέσει διάταξη που θα προβλέπει τη σύνδεση της αξιολόγησης με νέο σύστημα κινητικότητας, δηλαδή όσοι υπάλληλοι δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, θα αποκλεισθούν από τη δυνατότητα να μετακινηθούν στις θέσεις που επιθυμούν.

Στην αποτυχία του μέτρου συνέβαλλε και η δέσμευση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη ότι δεν θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εις βάρος των απείθαρχων υπαλλήλων. 

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ.Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την παρακάτω δήλωση για την αποτυχία της αξιολόγησης:

«Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη, στις 12 Ιουλίου 2017, έστειλε την τρίτη κατά σειρά εγκύκλιο προς όλα τα Υπουργεία, την οποία χαρακτήρισε ως επείγουσα, θέτοντας εκ νέου προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων την 8η Αυγούστου.

“Είναι προφανές ότι η αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση είναι προς όφελος, όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων και των δημόσιων οργανώσεων, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, η οποία προσδοκά την αναβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών και τη βελτίωση της κατανομής των πόρων”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην εγκύκλιό της η κυρία Γεροβασίλη.

Χαιρόμαστε που η Κυβέρνηση ανακάλυψε έστω και καθυστερημένα, την αναγκαιότητα της αξιολόγησης την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πολέμησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με λαϊκισμό και ανευθυνότητα. Αυτόν τον λαϊκισμό πληρώνει σήμερα και η ίδια η Κυβέρνησης και η δημόσια διοίκηση.

Η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης κάθε διαδικασίας αξιολόγησης τα προηγούμενα χρόνια έχει οδηγήσει την Κυβέρνηση στα σημερινά αδιέξοδα.

Αναγνωρίζεται έτσι η πολιτική που ανέπτυξε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον σημερινό Πρόεδρο του Κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια πολιτική που είχε στόχο την εφαρμογή - για πρώτη φορά - ενός αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης, που αναβάθμιζε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δημιουργούσε κίνητρα στους δημοσίους υπαλλήλους για τη βελτίωση των επιδόσεών τους τόσο στη μεταβατική όσο και στην πάγια μορφή της.

Μια πολιτική που είχε προσκρούσει  τότε στη σφοδρή και ατεκμηρίωτη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στη δημόσια διοίκηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες».


Χρυσόγονος: Έπρεπε να είχε γίνει δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τους ΑΝΕΛ



Ο κ Χρυσόγονος έθεσε και ζήτημα διενέργειας εσωκομματικών δημοψηφισμάτων, που προβλέπει – όπως είπε – το καταστατικό.

Αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Σταμάτη Ζαχαρό ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Χρυσόγονος, ώστε – όπως είπε – να υπάρξει νέα εκλογή οργάνων με ευρύτερη νομιμοποίηση από τη βάση και με ελεύθερη συμμετοχή.

Ο κ. Χρυσόγονος, άσκησε κριτική στο κόμμα του, λέγοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει προσκολλημένος σε μικρό αριθμό μελών και χρειάζεται άνοιγμα στην κοινωνία». 

Ανέφερε ακόμα : «Είμαι μέλος και της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, μιάς τάσης που ζητά άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία. Το κόμμα έχει μείνει προσκολλημένο σε ένα μικρό αριθμό μελών. Το 2013 είχαμε 30.000 μέλη και τώρα ίσως να είναι ενεργά τα μισά. Με τις προϋποθέσεις αυτές δεν μπορεί να υλοποιηθεί η εξαγγελία της ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ για ένα κόμμα μαζικό και δημοκρατικό. Χρειάζονται αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρξει νέα εκλογή οργάνων με ευρύτερη νομιμοποίηση από τη βάση, με ελεύθερη συμμετοχή».

Ο κ Χρυσόγονος έθεσε και ζήτημα διενέργειας εσωκομματικών δημοψηφισμάτων, που προβλέπει – όπως είπε – το καταστατικό, για λήψη αποφάσεων από τη βάση, λέγοντας μάλιστα ότι θα μπορούσε να είχε γίνει ακόμα και στο θέμα της επιλογής κυβερνητικού εταίρου.

Για το  ενδεχόμενο συμμετοχής του σε ένα νέο ευρύτερο σχήμα στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε: «Είμαι ευρωβουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδιαφέρον μου είναι στραμμένο στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε άλλους χώρους».

Αναλυτικά :

Δημοσιογράφος: Η κυβέρνηση έχει μπροστά της το κλείσιμο της αξιολόγησης, στην ώρα της αυτή τη φορά και με πολύ σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, ανάμεσά τους και κάποιες που αφορούν στην εκ νέου ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, αλλά και στην αξιολόγηση και βελτιστοποίηση του Δημοσίου, με ένα πρόβλημαστην εισπραξιμότητα το οποίο σωρευτικά δεν αποκλείεται να δημιουργήσει μέχρι και δημοσιονομικό κενό. Πώς σχεδιάζετε να το αντιμετωπίσετε;

Κ.Χρυσόγονος: “Ας μην προτρέχουμε, θα δούμε. Αυτή τη στιγμή παρά το γεγονός ότι υπάρχει δυσκολία μεγάλης μερίδας οφειλετών του δημοσίου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, δεν νομίζω ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό. Αντιθέτως, υπάρχει υπεραπόδοση στην είσπραξη των εσόδων, όπως και το 2026, διότι  τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι οδυνηρότερα των πραγματικών δημοσιονομικών αναγκών.”

Δημοσιογράφος: Οι καθηγητές οικονομικών κάνουν λόγο για ανάπτυξη φέτος το πολύ έως 1%, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ φέτος δεν θα ανακοινώσει εκτιμήσεις διότι με εκείνες των δύο προηγουμένων ετών,    δημιουργήθηκαν προβλήματα και εκνευρισμός στην κυβέρνηση. Φαίνεται πώς ελληνική οικονομία, στην προσπάθειά της να παραμείνει εντός στόχων, στην πραγματικότητα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τόσο  σκληρά μέτρα.  Πώς θα επανέλθουμε στην κανονικότητα; Υπάρχει σχέδιο ή πάμε και βλέπουμε;

Κ.Χρυσόγονος: “Εγιναν αναπτυξιακά συνέδρια στις περιφέρειες της χώρας, ήδη έχουν γίνει δύο από το 2013. Θα ήθελα να υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο για  τη χώρα, θα έλεγα ότι θα μπορούσε, ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί για να ακολουθήσει η εξειδίκευση με τους περιφερειακούς σχεδιασμούς”.

Δημοσιογράφος: Που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει...

Κ.Χρυσόγονος: “Αυτή τη στιγμή προφανώς δεν υπάρχει, εάν υπήρχε θα είχε ανακοινωθεί. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα σχέδιο με συγκεκριμένες στοχεύσεις, όχι αυτά που μας λένε οι δανειστές ή η ΕΛΣΤΑΤ ως προβλέψεις, με στοχεύσεις που θα τεθούν από την κυβέρνηση και μετά από έναν ευρύτερο διάλογο των πολιτικών δυνάμεωντου δημοκρατικού τόξου, να τεθούν αναπτυξιακοί στόχοι για την επόμενη 10ετία που θα αφορούν τόσο την ανάπτυξη της οικονομίας όσο και την απασχόληση, που είναι και το σημαντικότερο ζήτημα απ΄όλα και βεβαίως να βάλουμε κάτω και τα μέσα με τα οποία  θα πετύχουμε με αυτούς τους στόχους, τι θα αλλάξουμε, πραγματικές αλλαγές σε βάθος που θα μπορούσαν να έχουν παραγωγικό αποτέλεσμα για την οικονομία και την κοινωνία και όχι “μεταρρυθμίσεις”, που μας επιβάλλουν οι δανειστές, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι κοπτοραπτική για να βγαίνουν τα νούμερα και όχι μέτρα με αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα. Μία μεγάλη αναπτυξιακή τομή θα είναι η ολοκλήρωση του κτηματολογίου  που θα φέρει μια βεβαιότητα για τα περιουσιακά δικαιώματα, η οποία θα επιτρέψει σε αγοραστές από το εξωτερικό .να αγοράσουν δεύτερη κατοικία στην Ελλάδα, γεγονός που θα επέτρεπε την αναζοωγόνηση του κατασκευαστικού κλάδου  με την πώληση κυρίως εξοχικών κατοικιών, όπως έχουν κάνει άλλες μεσογειακές χώρες, όπως η Ισπανία και η Κύπρος. Δεν θα ανακαλύψουμε εμείς την πυρίτιδα. Την κτηματογράφηση της χώρας την προσπαθούμε εδώ και 20 χρόνια. Ξεκινήσαμε το 1998, έχουμε ξοδέψει περί τα 800 εκατομμύρια ευρώ και έχουμε κτηματογρφήσει το 20% της επικράτειας. Η Βουλγαρία ξεκίνησε το 2005,  ολοκλήρωσε το 2015  και ξόδεψε γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει να αλλάξει η μεθοδολογία και να προχωρήσουμε γρήγορα. Είναι και μνημονιακή μας υποχρέωση αυτό. ”

Δημοσιογράφος: Πώς βλέπετε όλες αυτές τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, έναν χώρο από τον οποίο και προέρχεστε. Θα μπορούσατε να μετέχετε σε ένα νέο, ευρύτερο σχήμα  σε αυτό το χώρο;

Κ.Χρυσόγονος: “Είμαι ευρωβουλευτής, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδιαφέρον μου είναι στραμμένο στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε άλλους χώρους. Είμαι και μέλος και της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, μιάς τάσης που ζητά άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία.Το κόμμα έχει μείνει προσκολλημένο σε ένα μικρό αριθμό μελών. Το 2013, οπότε ιδρυθήκαμε ως ενιαίο κόμμα είχαμε 30.000 μέλη και τώρα ίσως να είναι ενεργά τα μισά. Με τις προϋποθέσεις αυτές δεν μπορεί να υλοποιηθεί η εξαγγελία της ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ για ένα κόμμα μαζικό και δημοκρατικό. Χρειάζονται αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρξει νέα εκλογή οργάνων με ευρύτατη νομιμοποίηση από τη βάση,θα έλεγα όχι μόνον προέδρου, αλλά και Κεντρικής Επιτροπής με ελεύθερη συμμετοχή. Θα προσέρχεται όποιος θέλει και θα μετέχει με ένα μικρό αντίτιμο για το κόστος της διαδικασίας. Επίσης θα υπάρξει και λήψη αποφάσεων από τη βάση.

Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει από το 2013 το θεσμό του εσωκομματικού δημοψηφίσματος που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ και θα   μπορούσε να εφαρμοστεί ακόμα και στο θέμα επιλογής εσωκομματικού εταίρου. Γιατί να μην μπορεί να γίνουν ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα και μια ψηφοφορία;”

Δημοσιογράφος: Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν οι ΑΝΕΛ κυβερνητικός σας εταίρος ;
Κ.Χρυσόγονος: “Δεν το ξέρω αυτό. Αυτό το ζήτημα αφορά στο παρελθόν. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται όσο πιό κοντά στη βάση και σε όσο μεγαλύτερη απόσταση από την κορυφή.”

Δημοσιογράφος: Για ποιό λόγο η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει το καθεστώς Μαδούρο;
Κ.Χρυσόγονος:  “Δεν ξέρω κατά πόσον υπάρχει τέτοια στήριξη. Ο ΥΠΕΞ διέψευσε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της ΝΔ ότι ασκήθηκε βέτο από ελληνικής πλευράς στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ και δεν υπήρξε καμμία άλλη, διαφορετική πληροφορία από τα όργανα της ΕΕ Από εκεί και πέρα το καθεστώς Μαδούρο διολισθαίνει σε ολοένα και πιό αυταρχικές μεθόδους  και ελπίζω να μπορέσει να βρεθεί μια ειρηνική , δημοκρατική λύση στη Βενεζουέλα.Υπάρχει βέβαια λύση, είναι το σχέδιο του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας  Θαπατέρο, ο οποίος λειτουργεί ως μεσολαβητής. Βέβαια και το σύνολο της αντιπολίτευσης στη χώρα  δεν αποτελείται από φανατικούς δημοκράτες..Ας ελπίσουμε να βρεθεί ειρηνική και δημοκρατική λύση για να τερματιστεί αυτός ο εμφύλιος πόλεμος .”



Πηγή : thetoc.gr


Έβγαλε τον ακροαριστερό που έκρυβε ο Boύτσης: Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι του "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια"!



Ο Πρόεδρος της Βουλής ξεσπάθωσε ως ακροαριστερός και δείχνει τελευταία να απελευθερώνεται και να αποκαλύπτετε με ενέργειες και δηλώσεις του.

Ο κ. Βούτσης εμφανίστηκε στην ΕΡΤ και τον κάλεσαν να απαντήσει  για τις αλλαγές στην Παιδεία και την αντιπαράθεση για την Σημαία και την Αριστεία.

Ο κ. Βούτσης βρίσκει ότι η σημερινή εποχή είναι βαθύτατα συντηρητική και τόνισε ότι "Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά".

Αναφέρθηκε και στο θέμα των παρελάσεων ο Πρόεδρος της Βουλής λέγοντας απλά ότι "δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει σχεδόν πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος και για τις παρελάσεις και εννοώ παρελάσεις που έχουν ένα στρατιωτικό "στυλ", δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα".

Για την συμπεριφορά του να απελευθερώσει παράνομα τους αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα με ένα τηλεφώνημα το έκανε γαργάρα λέγοντας  "δεν θα δώσω τροφή για αντιπαράθεση μεταξύ Σωμάτων της Αστυνομίας".

Δείχνει να απελευθερώνεται ο κ. Βούτσης και να βγάζει τον ακροαριστερό που έκρυβε αναγκαστικά μέσα του, ίσως γιατί ξέρει ότι τελειώνουν με την διακυβέρνηση της χώρας και πρέπει να επιστρέψουν στις ρίζες τους.


Παρίσι: Όχημα έπεσε πάνω σε στρατιώτες - Αρκετοί τραυματίες




Η αστυνομία αναζητά το αυτοκίνητο, που εξαφανίστηκε από το σημείο - Προς το παρόν το περιστατικό δεν χαρακτηρίζεται «τρομοκρατικό» - Ήταν σίγουρα ηθελημένη πράξη, λέει ο δήμαρχος του προαστίου

«Αρκετοί» είναι οι τραυματίες στρατιώτες στο προάστιο Λεβαλουά - Περέ του Παρισιού, όταν έπεσε πάνω τους «όχημα».

Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται με κατάγματα, ενώ άλλοι τέσσερις πιο ελαφρά και δεν χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ κανενός η ζωή δεν απειλείται.

Το συμβάν έγινε στις 8 το πρωί τοπική ώρα και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν πρόκειται για επίθεση ή για τροχαίο, ούτε εάν ο οδηγός ήταν μόνος του ή εάν είχε συνεπιβάτες, καθώς η αστυνομία αναζητά το όχημα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, πηγές της έρευνας αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατίας, όμως αντίθετα, ο δήμαρχος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην επρόκειτο για ηθελημένη πράξη, καθώς όπως είπε το αυτοκίνητο είχε πάρει θέση απέναντι από τον στρατώνα και περίμενε κάποιος να βγει για να επιτεθεί. Ο ίδιος ενημέρωσε πως το αυτοκίνητο ήταν μάρκας BMW.

Οι στρατιώτες είχαν μόλις βγει από τον στρατώνα τους ώστε να επιβιβαστούν σε όχημα που θα τους μετέφερε στην περιοχή όπου επρόκειτο να αναλάβουν βάρδια, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που ισχύουν στην γαλλική πρωτεύουσα μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις.



Πηγή : protothema.gr


Αναδρομικές εισφορές σε χιλιάδες δικηγόρους από τον Οκτώβριο

Πηγή: EUROKINISSI


Αναδρομικά τις εισφορές για το επικουρικό και το εφάπαξ θα κληθούν να καταβάλουν από τον Οκτώβριο 250.000 επαγγελματίες. Προς την κατεύθυνση αυτή δείχνει και η εφαρμοστική εγκύκλιος, την οποία εξέδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Οι εισφορές αυτές, συνολικά 11% (7% για το επικουρικό και 4% για το εφάπαξ), ισχύουν από 1/1/2017, αλλά δεν είχαν έλθει σχετικά ειδοποιητήρια λόγω τεχνικών δυσκολιών του ΕΦΚΑ και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών. Ετσι, θα αρχίσουν να καταβάλλονται πιθανότατα από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Με άλλα λόγια, οι εισφορές επικουρικού και εφάπαξ θα περιλαμβάνονται στα ειδοποιητήρια που θα λάβουν 250.000 (επί συνόλου 700.000 -750.000 ασφαλισμένων του τέως ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ στον ΕΦΚΑ) επαγγελματίες τον επόμενο μήνα, τα οποία θα αφορούν τις εισφορές κύριας ασφάλισης και υγείας για τον Σεπτέμβριο. Δηλαδή, αυτή η κατηγορία των επαγγελματιών (προπαντός οι δικηγόροι) θα καταβάλει τον Οκτώβριο ταυτόχρονα εισφορές κύριας ασφάλισης, υγείας, επικουρικού και εφάπαξ.

Σε αυτή την περίπτωση, οι εν λόγω επαγγελματίες θα κληθούν να αρχίσουν να καταβάλλουν και τις εισφορές επικουρικού και εφάπαξ για το εννεάμηνο του 2017. Ερώτημα αποτελεί το πλήθος των δόσεων με τις οποίες θα εξοφληθεί αυτή η οφειλή, με πιθανότερη την πραγματοποίηση του σεναρίου των τεσσάρων ισόποσων, χωρίς να αποκλείεται μεγαλύτερο πλήθος δόσεων προκειμένου να διευκολυνθεί η καταβολή τους. Επίσης δεν αποκλείεται η έναρξη καταβολής τους τον ερχόμενο Νοέμβριο, αντί του Οκτωβρίου.

Χθεσινή εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας ορίζει σε 4% το ποσοστό της μηνιαίας εισφοράς για το εφάπαξ βοήθημα που θα πρέπει να καταβάλλουν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι. Η εισφορά 4% αφορά ασφαλισμένους και μισθωτούς με έναρξη ασφάλισης μετά την 1η Ιανουαρίου 1993, αλλά και αυτοτελώς απασχολουμένους, ασφαλισμένους πριν ή μετά το 1993. Για τους μισθωτούς η εισφορά θα υπολογίζεται επί των ασφαλιστέων αποδοχών τους, ενώ για τους αυτοτελώς απασχολουμένους θα υπολογίζεται επί του εισοδήματός τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για όσους είναι «παλαιοί» ασφαλισμένοι μισθωτοί, με έναρξη ασφάλισης μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 1992, «εφαρμόζονται οι επιμέρους καταστατικές διατάξεις των εντασσόμενων Ταμείων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών πρόνοιας στο ΕΤΕΑΕΠ».



Πηγή : Cnn.gr


Ασταμάτητος στο να κάνει το κόσμο να γελάει ο Πολάκης πανηγυρίζει για την στήριξη Μαραντόνα σε Μαδούρο



Αυτός ο άνθρωπος πρέπει κάποια στιγμή να μελετηθεί από την επιστήμη για να δούμε μέχρι που φτάνει το μ.........μετρο!!

Είναι πλέον γνωστό ότι ο Παύλος Πολάκης είναι ένας ακροαριστερός λάτρης των αριστερών καθεστωτικών δικτατόρων και αυτό φαίνεται από την προκλητική στήριξη του στον δικτάτορα Μαδούρο.

«Ο Θεός έβαλε το χέρι του» έγραψε ο ανεκδιήγητος Πολάκης,  σχολιάζοντας τη δήλωση Μαραντόνα ότι είναι έτοιμος να φορέσει και τα… χακί για χάρη του Μαδούρο  
  
«Έβαλε ,πάλι,ο θεός το χέρι του......» έγραψε στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, υπενθυμίζοντας το γκολ, με χέρι, που σημείωσε ο Μαραντόνα  για τον αγώνα Αργεντινή - Αγγλία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 1986 στο Μεξικό.  






Δεν φαντάζεστε πόσο καλό σας κάνουν τα καρύδια



Τα καρύδια είναι βρώσιμοι πυρήνες καρπού, που λαμβάνονται από το δέντρο που ανήκει στην οικογένεια Juglandaceae, στο γένος, Juglan. Αυτοί οι ξηροί καρποί ήταν ανέκαθεν σύμβολο της διανόησης, αφού μοιάζουν στο σχήμα τους με εκείνο του ανθρώπινου εγκεφάλου!

Τα καρύδια περιέχουν πολλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά, ιδίως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη υγεία.

Δείτε γιατί πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε τα καρύδια στη διατροφή σας:

Τα καρύδια είναι πλούσια πηγή ενέργειας, ενώ περιέχουν θρεπτικά συστατικά, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και απαραίτητες βιταμίνες.

Είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (περίπου 72%), όπως το ελαϊκό οξύ, ενώ είναι μια από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως το λινολεϊκό οξύ, το α-λινολενικό οξύ και το αραχιδονικό οξύ. Η τακτική κατανάλωση καρυδιών στο πλαίσιο ισορροπημένης διατροφής μειώνει την LDL («κακή χοληστερόλη») και αυξάνει την HDL («καλή χοληστερόλη»). Έρευνες δείχνουν ότι η μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, συμβάλλει στην αποτροπή της νόσου της στεφανιαίας αρτηρίας και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Αν τρώτε μόλις 25 γραμμάρια καρύδια την ημέρα θα πάρετε περίπου το 90% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα, λόγω της αντι-φλεγμονώδους δράσης τους, συμβάλλουν στην μείωση της πίεσης του αίματος, του κινδύνου της στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς στην προστασία από καρκίνους του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη.

Τα καρύδια είναι πλούσια πηγή πολλών φυτοχημικών ουσιών που έχουν μεγάλη αντιοξειδωτική δράση. Μερικά από αυτά είναι η μελατονίνη, ελλαγικό οξύ, βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυ-φαινολικές ενώσεις. Αυτές οι ενώσεις είναι γνωστό ότι έχουν θετικές επιπτώσεις στην υγεία κατά του καρκίνου, της γήρανσης, της φλεγμονής και των νευρολογικών ασθενειών.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Scranton στην Πενσυλβάνια ανακάλυψαν ότι τα καρύδια έχουν τα υψηλότερα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ποπυφαινολικών από οποιοδήποτε άλλο βρώσιμο καρπό με κέλυφος. Η κατανάλωση μόλις 6-7 καρυδιών την ημέρα συμβάλλουν σημαντικά στην εξόντωση των ελευθέρων ριζών από το ανθρώπινο σώμα.

Τα καρύδια είναι επίσης εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε και ειδικά της γ-τοκοφερόλης σε ποσότητες περίπου 21% (που αντιστοιχεί περίπου στο 140% της συνιστώμενης καθημερινής ποσότητας). Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό λιποδιαλυτικό αντιοξειδωτικό, που απαιτείται για τη διατήρηση της ακεραιότητας της κυτταρικής μεμβράνης στις βλεννώδεις μεμβράνες και στο δέρμα, προστατεύοντάς την από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Έχουν επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως ριβοφλαβίνη, νιασίνη, θειαμίνη, παντοθενικό οξύ, βιταμίνη Β-6 και φολικά οξέα.

Επίσης, τα καρύδια είναι πολύ πλούσια πηγή μετάλλων, όπως μαγγάνιο, χαλκός, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Ο χαλκός είναι ένας συμπληρωματικός παράγοντας για πολλά ζωτικής σημασίας ένζυμα. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει σε άλλα ένζυμα που ρυθμίζουν την σωματική αύξηση και ανάπτυξη, την παραγωγή σπέρματος, την πέψη και τη σύνθεση νουκλεϊκών οξέων. Το σελήνιο με τη σειρά του λειτουργεί ως συμπληρωματικός παράγοντας για την παραγωγή αντιοξειδωτικών ενζύμων, όπως η γλουταθειόνη.

Τέλος, το καρυδέλαιο παρουσιάζει εξαιρετικές στυπτικές ιδιότητες. Εφαρμόζεται τοπικά και βοηθά να κρατήσετε το δέρμα σας καλά προστατευμένο από την ξηρότητα.


Μιχάλης Θερμόπουλος
http://www.nutrition-and-you.com
Πηγή : iatropedia.gr


«Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα μπορούν να επιστραφούν ως αντάλλαγμα για το Brexit»



Η Die Welt βάζει στο «παιχνίδι» της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. το πάγιο ελληνικό αίτημα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε., οποιαδήποτε έγκριση για οικονομική συμφωνία ανάμεσα στην Ένωση και τη Βρετανία μετά το Brexit θα πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των χωρών- μελών αλλιώς, έστω και μια αν διαφωνήσει, αυτομάτως μπλοκάρεται!

Θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει ένα καλό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της Ελλάδας προκειμένου να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στη χώρα; Σύμφωνα με την  γερμανική Die Welt αυτό είναι μια... «νέα» ευκαιρία για να προωθηθεί με αξιώσεις το αίτημα της Ελλάδας!

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα σε εκτενές άρθρο που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική της έκδοση τα Μάρμαρα του Παρθενώνα μπορούν να επιστραφούν ως αντάλλαγμα για το Brexit. «Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι χωρίς την έγκρισή τους, μπορεί μεν η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, η οποιαδήποτε οικονομική συμφωνία με την ΕΕ θα μπορέσει να ισχύσει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων» αναφέρει η Die Welt και συμπληρώνει πως σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, το Brexit, θα πρέπει να εγκριθεί από κάθε εθνικό κοινοβούλιο στην ΕΕ, επομένως και του Ελληνικού.



Πηγή : newsbeast.gr


Νέα Δημοκρατία : Η Κυβέρνηση ανακάλυψε την αναγκαιότητα της αξιολόγησης την οποία πολέμησε με λαϊκισμό και ανευθυνότητα



Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ.Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη, στις 12 Ιουλίου 2017, έστειλε την τρίτη κατά σειρά εγκύκλιο προς όλα τα Υπουργεία, την οποία χαρακτήρισε ως επείγουσα, θέτοντας εκ νέου προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων την 8η Αυγούστου.

“Είναι προφανές ότι η αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση είναι προς όφελος, όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων και των δημόσιων οργανώσεων, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, η οποία προσδοκά την αναβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών και τη βελτίωση της κατανομής των πόρων”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην εγκύκλιό της η κυρία Γεροβασίλη.

Χαιρόμαστε που η Κυβέρνηση ανακάλυψε έστω και καθυστερημένα, την αναγκαιότητα της αξιολόγησης την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πολέμησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με λαϊκισμό και ανευθυνότητα. Αυτόν τον λαϊκισμό πληρώνει σήμερα και η ίδια η Κυβέρνησης και η δημόσια διοίκηση.

Η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης κάθε διαδικασίας αξιολόγησης τα προηγούμενα χρόνια έχει οδηγήσει την Κυβέρνηση στα σημερινά αδιέξοδα.

Αναγνωρίζεται έτσι η πολιτική που ανέπτυξε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον σημερινό Πρόεδρο του Κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια πολιτική που είχε στόχο την εφαρμογή - για πρώτη φορά - ενός αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης, που αναβάθμιζε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δημιουργούσε κίνητρα στους δημοσίους υπαλλήλους για τη βελτίωση των επιδόσεών τους τόσο στη μεταβατική όσο και στην πάγια μορφή της.

Μια πολιτική που είχε προσκρούσει  τότε στη σφοδρή και ατεκμηρίωτη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στη δημόσια διοίκηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες».


Ακόμη μία προσπάθεια αξιολόγησης στο Δημόσιο έπεσε στο κενό





Άκαρπη απέβη - μετά και τις αλλεπάλληλες προτροπές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ/ΟΤΑ - και η τρίτη προσπάθεια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Δημόσιο, καθώς εχθές έληξε και η νέα προθεσμία.

Άκαρπη απέβη - μετά και τις αλλεπάλληλες προτροπές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ/ΟΤΑ - και η τρίτη προσπάθεια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Δημόσιο, καθώς εχθές έληξε και η νέα προθεσμία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της δημόσιας Διοίκησης, η αποχή των υπαλλήλων από την αξιολόγηση κυμάνθηκε στο 70% ενώ κατά τις εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ ξεπέρασε το 80%. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό της αποχής φαίνεται πως έχει θορυβήσει τους θεσμούς, καθώς βλέπουν τα χρονοδιαγράμματα να παρακάμπτονται σημαντικά. 

Βάσει μνημονίου η όλη διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετά τον Δεκαπενταύγουστο προτίθεται να καταθέσει διάταξη που θα προβλέπει τη σύνδεση της αξιολόγησης με νέο σύστημα κινητικότητας.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπάλληλοι δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, θα αποκλεισθούν από τη δυνατότητα να μετακινηθούν στις θέσεις που επιθυμούν.

Στην αποτυχία του μέτρου φέρεται να συνέβαλλε σημαντικά και η δέσμευση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη ότι δεν θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εις βάρος των απείθαρχων υπαλλήλων. Επιτελείς πάντως του υπουργείου, υποστηρίζουν ότι την εμπλοκή προκάλεσε κυρίως η άρνηση των προϊσταμένων να παραλάβουν τα φύλλα αξιολόγησης.



Πηγή


Μ. Βρετανία - Ελλάδα 64-92




H Εθνική ομάδα έκανε το 2/2 στο τουρνουά της Πάτρας αφού επικράτησε της Μεγάλης Βρετανίας με 92-64, βγάζοντας εξαιρετικές συνεργασίες και δείχνοντας όρεξη στην άμυνα και διάθεση να τρέξει.

Το ζητούμενο για την Εθνική ομάδα μετά τον... περίπατο στην πρεμιέρα με τη Ρουμανία ήταν ένα ανταγωνιστικό ματς, μια καλή προπόνηση με τη Μεγάλη Βρετανία πριν από τα σπουδαία φιλικά με το Μαυροβούνιο και τη Σερβία στο τουρνουά του Βελιγραδίου (11-12/8). Οι διεθνείς έτρεξαν, έβγαλαν ωραίες συνεργασίες, ήταν ορεξάτοι στην άμυνα και νίκησαν εύκολα τους Βρετανούς με κορυφαίους τους Πρίντεζη, Παππά και Παπαγιάννη. Η ελληνική ομάδα παρατάχθηκε ξανά δίχως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και χωρίς τους Μπόγρη, Λαρεντζάκη ενώ ο Ντίνος Μήτογλου έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών και πέτυχε τους πρώτους πόντους του. 



Ο αγώνας

Ο Γιώργος Πρίντεζης ξεκίνησε με το... γκάζι πατημένο απέναντι στους Βρετανούς. Ο διεθνής φόργουορντ μέτρησε 10 πόντους με 2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ στην πρώτη περίοδο για την ελληνική ομάδα που προηγήθηκε με 17-27 στο 10' έχοντας 77.8% στα δίποντα (7/9), 6 ασίστ και μόλις 1 λάθος σε αυτό το διάστημα, επιτρέποντας ωστόσο στη Μ. Βρετανία να κατεβάσει 6 επιθετικά ριμπάουντ. Οι Βρετανοί άρχισαν καλά το ματς όμως έχασαν επαφή με το σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Ο Παπαπέτρου εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 (19-39) με έμμεσο τρίποντο για την Εθνική ομάδα που έτρεξε στον αιφνιδιασμό, είχε εξαιρετικές συνεργασίες και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 34-51 έχοντας 10 ασίστ/3 λάθη, 90% στις βολές (9/10), 68.2% στα δίποντα (15/22), 40% στα τρίποντα (4/22) και επιδιώκοντας το εύκολο καλάθι. Το -9 στα επιθετικά ριμπάουντ (2-11) ήταν η μοναδική... παραφωνία στο πρώτο ημίχρονο στην Πάτρα.

Στη συνέχεια οι Βρετανοί βρήκαν λύσεις πίσω από τα 6μ.75 με τα back2back τρίποντα του Τζόσεφς ενώ ο Μπίγκμπι-Ουίλιαμς μείωσε σε 51-64 στο 29' ωστόσο η Ελλάδα απάντησε με σερί 9-0 και προηγήθηκε 51-73 στο 31'25" με το κάρφωμα του Παπαγιάννη. Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Μίσσας απέσυρε τον σέντερ των Κινγκς και η Εθνική έπαιξε χωρίς κλασικό 5άρι αλλά με τους Πρίντεζη, Αγραβάνη στο παρκέ. Εν συνεχεία ο Μήτογλου πέτυχε το πρώτο του καλάθι με την Εθνική Ανδρών κάνοντας το 61-85 στο 37'45" με τρίποντο ενώ η Ελλάδα επικράτησε με 64-92 κι έκανε το 2/2 στο τουρνουά της Πάτρας.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 34-51, 51-66, 64-92.



Πηγή : gazzetta.gr


Β. Κορέα: Εξετάζει το ενδεχόμενο επίθεσης στην αμερικανικής επικράτειας νήσο Γκουάμ



Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι "εξετάζει προσεκτικά" ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη Βόρεια Κορέα ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών θα αντιμετωπιστεί με "φωτιά και οργή".

Εκπρόσωπος του Λαϊκού Στρατού της Κορέας δήλωσε μέσω του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA ότι το πρόγραμμα επίθεσης θα "τεθεί σε εφαρμογή οποιαδήποτε στιγμή με πολλαπλό και διαδοχικό τρόπο" μόλις λάβει την απόφαση ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Σε άλλη δήλωση που αποδίδεται σε διαφορετικό εκπρόσωπο του στρατού, η Βόρεια Κορέα δήλωσε επίσης ότι μπορεί να εκτελέσει μια επίθεση για προληπτικούς λόγους εάν οι ΗΠΑ εκδηλώσουν σημάδια πρόκλησης.


Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ