Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Θεανώ Φωτίου : Οι παρακολουθήσεις υποκινούνται από μεγαλοεπιχειρηματίες που δεν είναι ικανοποιημένοι

 


Έργα και ημέρες των χρήσιμων ηλίθιων Συριζαίων που βάζουν μπροστινούς μεγαλοεπιχειρηματίες επειδή δεν έφαγαν και θέλουν να φάνε σε βάρος της χώρας.

Έντονο διάλογο είχαν στην Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης με την Θεανώ Φωτίου όταν η βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων υποκινείται από μεγαλοεπιχειρηματίες που δεν είναι ικανοποιημένοι με την κατανομή των 72 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Διασπαθίσετε σε ημέτερους το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το ταμείο γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δις ευρώ των ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ» είπε χαρακτηριστικά η Φωτίου καρφώνοντας το βρώμικο σχέδιο που κρύβεται πίσω απο τον χρήσιμο ηλίθιο Αλέξη Τσίπρα και Βαξεβάνη που μπήκαν μπροστινοί από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ευχαριστώντας την βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την διαπίστωσή της σημειώνοντας πως «μας είπατε κα Φωτίου πως επιχειρηματίες που δεν είναι ευχαριστημένοι από τον τρόπο που μοιράσαμε τα χρήματα, βγάζουν τα θέματα για τις παρακολουθήσεις. Μόλις ακυρώσατε την προπαγάνδα ότι εμείς δίνουμε χρήματα σε μεγάλους επιχειρηματίες. Μας είπατε ότι δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί εμείς δίνουμε τα χρήματα στον κόσμο - και καλά κάνουμε - . Δια στόματος βουλευτού και πρώην υπουργού ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν και τα δύο θέματα: και των υποκλοπών και των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Μοιράσαμε τα χρήματα όχι όπως θέλουν οι επιχειρηματίες γι αυτό και μας χτυπούν. Έχετε δίκιο . Οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες τους».




ΝΔ για ομολογία Ματζουράνη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τις παρακολουθήσεις

 


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ σχολιάζοντας την ομολογία του δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη και υπεύθυνου του Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνη αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων και ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις και ξεκάθαρα σπιλώνουν επίτηδες με σχέδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο δικηγόρος και υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης σε πρόσφατη συνέντευξή του ομολόγησε πως τα αποδεικτικά στοιχεία παρακολουθήσεων για τις λίστες Βαξεβάνη έχουν καταστραφεί, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε… μάρτυρες.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης στον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, αλλά μόνο μαρτυρίες. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μαντζουράνης επανέρχεται στο θέμα των αποδείξεων και των προστατευόμενων μαρτύρων αναφέροντας πως δεν βλέπει μεγάλες δυνατότητες αποδεικτικών στοιχείων παρά μόνο αν υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Το “έργο” ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για “λίστες” παρακολουθήσεων, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό, χωρίς κανένα στοιχείο και αναφορά σε δύο ανώνυμες “πηγές”. Συνεχίστηκε με τον κ. Βαξεβάνη να καλείται από τον Εισαγγελέα και να μην καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο. Τώρα ήρθε και ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, κ. Μαντζουράνης, να ζητήσει, παραδεχόμενος την έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου, την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων.

Το “έργο” το έχουμε ξαναδεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τις “αποκαλύψεις” Χίου-Βαξεβάνη “πόνταρε” σε επανάληψη της Νοβάρτις όταν με κουκουλοφόρους, “κρέμασε στα μανταλάκια” 10 πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί τελικά ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της Δικαιοσύνης, ότι τίποτα, από όσα είπαν δεν ίσχυε. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα! Γιατί τη λάσπη, την τοξικότητα και τον διχασμό που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ως σωσίβιο τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά!».





Αθλιότητα Τούρκων ήθελαν να χρεώσουν τη νοσηλεία στην Ελληνίδα τραυματία


 

Τελικά δεν είναι μόνο οι πολιτικοί στην Τουρκία παλιάνθρωποι, αλλά και ορισμένοι Τούρκοι υγειονομικοί που δεν έχουν ίχνος ηθικής, ανθρωπιάς και φιλότιμου.

Δεν φτάνει που η Ελληνίδα τραυματίστηκε από την τρομοκρατική ενέργεια άλλων; Από προβοκάτσια των Τούρκων με σχέδιο Εντογάν; Κανένας δεν μπορεί να ξέρει, ζητάνε και τα νοσήλεια αντί να βοηθήσουν.

Στην Ελλάδα θα επιστρέψει οδικώς τις επόμενες ώρες η 26χρονη Ελληνίδα που τραυματίστηκε από τη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Η επιστροφή κρίθηκε επιτακτική μετά την χυδαία στάση των τουρκικών αρχών προκαλεί όπως κατήγγειλε ο πατέρας της 26χρονης, τον οποίο, οι Τούρκοι υπεύθυνοι στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε μετά τον τραυματισμό της στο πόδι από θραύσμα, ενημέρωσαν ότι η κόρη του θα χρεωθεί τη νοσηλεία και την επέμβαση.

«Μιλήσαμε με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και μας είπε πως θα επιστρέψει το παιδί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει στην Ελλάδα, αλλά αυτό καθυστερεί γιατί πρέπει να της αφαιρεθεί το θαύσμα από το πόδι της, κάτι που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα. Μου είπαν ότι θα της κάνουν επισκληρίδιο για να της κάνουν την επέμβαση, που θα την χρεωθεί, όπως θα χρεωθεί (ενν: το θύμα της επίθεσης) και την επέμβαση και τη νοσηλεία στο νοσοκομείο. Τους είπα ότι είναι απαράδεκτο ξένος υπήκοος, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, να μην δέχεται την ιατρική φροντίδα που πρέπει» είπε ο πατέρας της 26χρονης.

Όσον αφορά την κατάσταση της κόρης του είπε ότι «το κορίτσι είναι σε αρκετά κακή κατάσταση. Είναι σοκαρισμένο και λόγω του τραύματος που έχει στο πόδι της».

Μιλώντας για τις στιγμές που ακολούθησαν μετά την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη ο πατέρας της 26χρονης είπε ότι «πήγε αμέσως το μυαλό μου στο παιδί, αλλά έλεγαν τις πρώτες ώρες πως δεν υπήρχε Έλληνας μεταξύ των τραυματιών. Προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε, αλλά το τηλέφωνο ήταν κλειστό και μας έζωσαν τα φίδια. Χθες το πρωί δεχθήκαμε κλήση από ένα τηλέφωνο με απόρρητο αριθμό και ακούσαμε το παιδί να κλαίει και να ουρλιάζει και να λέει πως είναι στο νοσοκομείο. Το τηλέφωνο ήταν ανθρώπου από το προξενείο, τους ευχαριστώ πολύ και αυτούς».




Άνοιξαν οι πύλες για τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου - Προσοχή σε ακροαριστερούς με εντολές για μπάχαλο

 


Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του, για να τιμήσει την 49η επέτειο της εξέγερσης.

Σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου και αύριο, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, οι πύλες θα παραμένουν ανοικτές από τις 8:30 έως τις 21:00. Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου, οι πύλες θα ανοίξουν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00, ενώ ισχύουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις .

Τους εορτασμούς αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να αμαυρώσουν ομάδες ακροαριστερών κακοποιών που ελέγχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες ακροαριστερές οργανώσεις και επιδιώκουν το μπάχαλο.

Σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν κατά τον καθιερωμένο τριήμερο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ο σχεδιασμός βασίζεται πάνω στα μέτρα που είχαν ληφθεί το 2019, στην προ Covid εποχή και συζητήθηκαν εκτενώς σε ευρεία σύσκεψη όλων των υπηρεσιακών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τον σχεδιασμό, για την εφαρμογή των μέτρων θα διατεθούν περίπου 5.500 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες, ενώ σε επιφυλακή θα είναι το σύνολο των αστυνομικών της ΓΑΔΑ. Σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές, θα κλείσουν όλες οι πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας και θα φρουρούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως και το ιστορικό ίδρυμα, που θα σφραγιστεί αμέσως μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση της πορείας.



Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανεύθυνες οι δηλώσεις Σοϊλού - Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι

 


Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Ουάσινγκτον στις ανεύθυνες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Απορρίπτουμε και είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από οποιαδήποτε ανεύθυνα σχόλια, ανέφερε δικαιολογημένα για την αθλιότητα του Τούρκου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και στέκονται αλληλέγγυες με την Τουρκία, τον πολύτιμο σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ.

Απορρίπτουμε και είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από οποιαδήποτε ανεύθυνα σχόλια που υποδηλώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν οποιονδήποτε ρόλο ή ευθύνη σε αυτήν την απεχθή επίθεση εναντίον Τούρκων πολιτών.

Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις τουρκικές αρχές στην έρευνά τους».

Ο φαιδρός Σοϊλού με εντολή του Ερντογάν, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά των ΗΠΑ δηλώνοντας: «Λάβαμε το μήνυμα που μας δόθηκε και ξέρουμε ποιο είναι το μήνυμα. Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της Αμερικανικής Πρεσβείας. Δεν δεχόμαστε, απορρίπτουμε, τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συμμαχία μας με ένα κράτος που συντηρεί το Κομπάνι και θύλακες τρομοκρατίας (…) πρέπει να συζητηθεί».

Ο Σοϊλού κατηγορεί τους μαχητές του PKK και συμμάχους τους, που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, ότι διέπραξαν τη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Το PKK αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.



Ομολογία από Ματζουράνη ότι σπιλώνουν τον πρωθυπουργό χωρίς αποδείξεις : Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις λίστες Βαξεβάνη

 


Τόση λάσπη, τόση τοξικότητα, τόση βρώμα, τόσο υπόκοσμος που οι πολίτες παρακολουθούν και σιχαίνονται περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα αποδεικτικά στοιχεία παρακολουθήσεων για τις λίστες Βαξεβάνη έχουν καταστραφεί, δήλωσε απλά ο δικηγόρος και υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος απηήθυνε κάλεσμα σε ...μάρτυρες (όπως καταλάβατε τύπου Novartis κουκουλοφόρους, η όχι, που προσπάθησαν να σπιλώσουν και πάλι πολιτικά πρόσωπα, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται στο ειδικό δικαστήριο)

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης στο δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο αναφέρεται ξεκάθαρα στο σημείο (03':44'' - 04':29'') ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, αλλά μόνο μαρτυρίες και αυτό αποδεικνύει την χυδαιότητα των δημοσιευμάτων και την προσπάθεια σπίλωσης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης χωρίς ούτε ένα στοιχείο.

Μαντζουράνης: Τα γραφεία έκλεισαν. Μεταφέρθηκαν. Ο λογιστής άλλαξε και τα μηχανήματα όδευσαν αρχικά προς κάποια οικία, στα υπόγεια κάποιας κατοικίας στο Ψυχικό και μετά προς άγνωστων κατεύθυνση. Αυτό τι σημαίνει; Οτι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχτεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες.

Καρβουνόπουλος: Αρα πώς θα βγει άκρη κύριε Μαντζουράνη, αφού δεν θα έχουμε τα αποδεικτικά στοιχεία;

Μαντζουράνης: Αυτό θα μπορέσει να γίνει με μαρτυρίες πια.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης (20':56'' - 21':35'') ο κ. Μαντζουράνης επανέρχεται στο θέμα των αποδείξεων και των προστατευόμενων μαρτύρων αναφέροντας πως δεν βλέπει μεγάλες δυνατότητες αποδεικτικών στοιχείων παρά μόνο αν υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες.

Μαντζουράνης: Αρα υπάρχει πλέον μία νομική ασπίδα προστασίας αυτών των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ή προστατευόμενων μαρτύρων, όπως λέγονται, οι οποίοι αν θελήσουν και αν προχωρήσει η έρευνα θα έχουν την κατάλληλη προστασία. Δεν βλέπω μεγάλες δυνατότητες άλλων αποδεικτικών στοιχείων εκτός μόνο των στοιχείων που τηρούν οι πάροχοι, όπου όταν γίνονται οι επισυνδέσεις, οι πάροχοι πρέπει να κρατάνε στοιχεία για ένα χρονικό διάστημα.

Η συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη





Άρθρο-κόλαφος Bloomberg για Ερντογάν

 



Δριμεία επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν εξαπολύει μέσω του πρακτορείου Bloomberg ο δημοσιογράφος Andreas Kluth.

Σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο το πρωί της Δευτέρας, ο δημοσιογράφος -πρώην αρχισυντάκτης της Handelsblatt Global και συντάκτης του Economist- που πλέον καλύπτει θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής στο Bloomberg, τονίζει ότι για να συνεχίσει η Δύση να εμποδίζει τις πρακτικές του Πούτιν, η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και να απειλεί με πόλεμο κατά της Ελλάδας.

«Μέρος του να είσαι ή να γίνεσαι σύμμαχος είναι να συμφωνείς ποιοι είναι είναι οι κοινοί εχθροί σου και ποιοι όχι. Διαφορετικά, δεν θα υπήρχε εξαρχής η ανάγκη για τη συμμαχία. Αλλά αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, ειδικά όταν ένας σύμμαχος βρίσκεται σε ένα ταξίδι εγωισμού αντάξιο ενός Οθωμανού σουλτάνου», αναφέρει ο Kluth, «φωτογραφίζοντας» τον Ερντογάν.

Στη συνέχεια του άρθρου του, μάλιστα, δεν διστάζει να ονοματίσει αυτόν τον σύμμαχο, λέγοντας ότι για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, αυτός είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Κινείται μόνο για τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να κάνει τα πράγματα άσκοπα πολύπλοκα. Για να φανεί δυνατός στη χώρα του πριν από τις εκλογές τον προσεχή Ιούνιο, συνεχίζει να τα βάζει με φίλους και εχθρούς, χωρίς να τον ενδιαφέρει καθόλου το αν οι αηδίες του υπονομεύουν τη δυτική συνοχή και την ευρωπαϊκή ασφάλεια γενικότερα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του Bloomberg.

«Ο Ερντογάν εκβιάζει τους Σουηδούς να υιοθετήσουν την άποψή του για την πολιτική στη Μέση Ανατολή»

Ακολούθως, ο Kluth αναφέρεται τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην κοινή γραμμή των συμμάχων του ΝΑΤΟ κατά του προέδρου Πούτιν, εξαιρώντας, ωστόσο, από αυτήν, τους προέδρους τόσο της Ουγγαρίας όσο και της Τουρκίας. Θέτει στο επίκεντρο της ανάλυσής του τις «ίσες αποστάσεις» του Ερντογάν, που κάποιες φορές αποδεικνύονται αποτελεσματικές -όπως στην περίπτωση της συμφωνίας για τα σιτηρά- ενώ άλλες προκαλούν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο Ερντογάν συμπεριφέρεται ακόμη πιο ανεύθυνα στην περίπτωση της Σουηδίας και της Φινλανδίας, οι οποίες θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, μια κίνηση που θα ωφελήσει τόσο τις ίδιες όσο και τη συμμαχία.

«Αλλά η Τουρκία και η Ουγγαρία κωλυσιεργούν για την επικύρωση των δύο προσχωρήσεων. Ο Ερντογάν είναι το κύριο πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, εκβιάζει τους Σουηδούς να υιοθετήσουν την άποψή του για την πολιτική στη Μέση Ανατολή. Για τον Ερντογάν, όλες οι κουρδικές οργανώσεις, είτε εδρεύουν στην Τουρκία, τη Συρία ή αλλού, είναι τρομοκράτες που πρέπει να απαγορευτούν και να καταπολεμηθούν. Και θέλει και άλλες χώρες, κυρίως η Σουηδία, να ακολουθήσουν την ίδια γραμμή», τονίζει ο Kluth.

Όπως εξηγεί, οι Σουηδοί φαίνονται πλέον έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Ερντογάν όσο καλύτερα μπορούν. Και έχουν δίκιο να το κάνουν. Για τη Σουηδία, η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η ασφάλεια κατά της Ρωσίας είναι πολύ πιο σημαντικές από την πολιτική απέναντι στους Κούρδους.

«Ο Ερντογάν απειλεί με πόλεμο εναντίον μιας άλλης χώρας του ΝΑΤΟ»

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Bloomberg, εκεί που ο Ερντογάν βρίσκεται εντελώς εκτός γραμμής είναι το Αιγαίο. Όπως υπογραμμίζει, η έχθρα μεταξύ των δύο «κατ' επίφαση συμμάχων», της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι η χειρότερη εσωτερική ένταση του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες. Ο Kluth αναφέρεται εκτενώς στα ζητήματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές, από τα νησιά του Αιγαίου και τα δικαιώματα για έρευνες για φυσικό αέριο, τονίζοντας ότι τον τελευταίο καιρό, οι φιλονικίες δεν μένουν πλέο στα λόγια.

Παραθέτει τις καταγγελίες της Ελλάδας για τις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου από την Τουρκία, καθώς και τις τουρκικές αιτιάσεις για παρενόχληση αεροσκαφών κατά τη διάρκεια κοινής αποστολής του ΝΑΤΟ.

«Με τέτοιους συμμάχους, ποιος χρειάζεται εχθρούς;», διερωτάται ο δημοσιογράφος, επικαλούμενος, μάλιστα, τις απειλές Ερντογάν ότι θα έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ. «Καλά διαβάσατε», λέει ο Kluth. «Ο Ερντογάν στην πραγματικότητα απειλεί με πόλεμο εναντίον μιας άλλης χώρας του ΝΑΤΟ».

«Οι Τούρκοι να υπενθυμίσουν στον πρόεδρό τους ότι πρέπει να αποτρέψουμε τον Πούτιν από την κλιμάκωση του πολέμου»

Κατόπιν, ο δημοσιογράφος αναδεικνύει την απογοήτευση των συμμάχων του ΝΑΤΟ όταν ο Ερντογάν αγόρασε τους S-400 από τον Πούτιν, σημειώνει, ωστόσο, ότι σε αντίθεση με την Ουγγαρία, η Τουρκία είναι στρατηγικά απαραίτητη για το ΝΑΤΟ, τόσο λόγω της έκτασης του στρατού της (ο δεύτερος μεγαλύτερος του ΝΑΤΟ, μετά τις ΗΠΑ) όσο και λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Σύμφωνα με τον Kluth, η προσπάθεια των συμμάχων να καταλάβουν τι πραγματικά θέλει ο Ερντογάν έχει γίνει η δεύτερη εμμονή, μετά την ανάλυση των προθέσεων του Πούτιν. Τα διακυβεύματα είναι πολλά: Μπορεί ο Ερντογάν απλώς να κομπάζει ενόψει των εκλογών ή μπορεί να αναζητά στρατιωτικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ. Μπορεί, όμως, και να επιδιώκει την ανοικοδόμηση της Τουρκίας κατ' εικόνα και ομοίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως ο Πούτιν φαντασιώνεται την αποκατάσταση της αυτοκρατορίας των Τσάρων. Πάνω από όλα, τονίζει ο Kluth, τα μέλη του ΝΑΤΟ προσπαθούν να αποσαφηνίσουν εάν ο Ερντογάν θα είναι αξιόπιστος σύμμαχος σε περίπτωση πολέμου.

«Οι καιροί που ζούμε είναι πολύ σοβαροί για τέτοιου είδους περισπασμούς. Η Δύση πρέπει να παραμείνει ενωμένη και δυνατή. Για αυτό, πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με τους Σκανδιναβούς και να αφήσουμε στην άκρη αρχαίες αλλά κενές διαμάχες όπως αυτή μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Ένας στόχος πρέπει να υπερισχύει όλων των άλλων: να αποτρέψουμε τον Πούτιν από την κλιμάκωση και τη διεύρυνση του πολέμου του. Όπως θα πρέπει να υπενθυμίζουν οι Τούρκοι στον πρόεδρό τους, αυτό είναι προς το συμφέρον τόσο της Τουρκίας όσο και του ΝΑΤΟ», καταλήγει ο δημοσιογράφος του πρακτορείο Bloomberg.


iefimerida.gr



Αυστηρή απάντηση από Θεοδωρικάκο, Οικονόμου σε Άγκυρα


 

Στις εξωφρενικές και προκλητικές τουρκικές αιτιάσεις έδωσαν αυστηρή απάντηση τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι κουρδικές οργανώσεις του ΡΚΚ (που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από ΗΠΑ-Ε.Ε.) και η κουρδική Πολιτοφυλακή YPG στη Βόρεια Συρία, την οποία η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει ως σύμμαχο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Η Ελλάδα φυλάσσει πάρα πολύ καλά τα σύνορά της και κανένας δεν μπορεί να μπει παράνομα στη χώρα, άρα δεν θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της. Είμαστε από θέση αρχών ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Επιστρέφοντας μάλιστα τα πυρά στον Σοϊλού, πρόσθεσε πως «οι γείτονές μας γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι, από τον Φλεβάρη-Μάρτη του 2020, οι παράτυποι μετανάστες που έρχονται με οργανωμένο τρόπο ως ασύμμετρη απειλή αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και πάντοτε με βάση το Διεθνές Δίκαιο». Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αφού χαρακτήρισε τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης «αποτρόπαια και καταδικαστέα», ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα έχει ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας παντού στον κόσμο.



Η βομβιστική επίθεση ευνοεί τον Ερντογάν και δεν είναι λίγοι που μιλάνε για προβοκάτσια

 


Στημένο το έγκλημα; Δεν θα ήταν απίθανο σε ένα καθεστώς να συμβεί, ειδικά λίγο πριν τις εκλογές για να στηρίξει το αφήγημα και να εξασφαλίσει τυχόν επανεκλογή.

Η αιματηρή επίθεση με 6 νεκρούς και 81 τραυματίες στην καρδιά του εμπορικότερου δρόμου της Κωνσταντινούπολης το απόγευμα της Κυριακής, ευνοεί ξεκάθαρα μόνο τον Ταγίπ Ερντογάν.

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ), σε ανακοίνωσή του μέσω του πρακτορείου Firat, απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη στην επίθεση της λεωφόρου Ιστικλάλ, υπογραμμίζοντας ότι δεν στοχοποιεί ποτέ αμάχους, αλλά διεξάγει έναν δίκαιο και θεμιτό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Αφήνοντας να πλανώνται υπόνοιες για προβοκάτσια της τουρκικής κυβέρνησης, το ΡΚΚ κατηγόρησε την Αγκυρα ότι «στοχοποιεί εκ νέου το Κομπάνι», προσπαθώντας προφανώς να εκμαιεύσει την άδεια Αμερικανών και Ρώσων για νέα επίθεση. 

 Η βομβιστική επίθεση, επιτρέπει στον Ερντογάν να συσπειρώσει προεκλογικά το έθνος και να εμφανίσει διεθνώς την Τουρκία «θύμα της τρομοκρατίας»

Η περίεργη σύλληψη και αστραπιαία σύλληψη της 23χρονης "ύποπτης" από τη Συρία επιβεβαίωσε το κυβερνητικό αφήγημα, «ομολογώντας» την εκπαίδευση και τις σχέσεις της με το ΡΚΚ.

Το μνημείο των θυμάτων που στήθηκε σε μηδενικό χρόνο και σχεδόν αμέσως λες και ήταν από πάντα έτοιμο.

Με λίγα λόγια από ένα επικίνδυνο καθεστώς όλα να τα περιμένεις ειδικά όταν εκπροσωπεί τα άκρα.



Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται σταθερά και ισχυρά

 



Οι φθινοπωρινές προβλέψεις που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστοποιούν ότι, στην «καρδιά» της ενεργειακής κρίσης και των εντονότερων πληθωριστικών πιέσεων των τελευταίων δεκαετιών, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται σταθερά και ισχυρά, εμφανίζοντας αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα. Συγκεκριμένα:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι, το 2022, η Ελλάδα θα παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερο των προηγούμενων εκτιμήσεων και διπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ενώ, για το 2023, έτος σημαντικής επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, ακόμη και ύφεσης σε κάποιες χώρες, η Ελλάδα προβλέπεται ότι θα παρουσιάσει τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και τριπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Επιπρόσθετα, η Ελλάδα εμφανίζεται μακράν πρώτη στην αύξηση των επενδύσεων για την τριετία 2022-2024, με διψήφια, μάλιστα, άνοδο -η μοναδική χώρα- τη φετινή χρονιά.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, παρουσιάζεται μεν υψηλός το τρέχον έτος και αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, αλλά είναι χαμηλότερος από αρκετές άλλες χώρες και προβλέπεται να διαμορφωθεί στο επίπεδο του ευρωπαϊκού μέσου όρου τα επόμενα έτη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η Κυβέρνηση και η σημαντική ενίσχυση του κατώτατου μισθού αμβλύνουν τις πληθωριστικές πιέσεις που δέχεται το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Μέτρα που, όπως τονίζει και η Επιτροπή, παρότι ενισχύθηκαν σημαντικά έναντι των  εαρινών προβλέψεων, εντάσσονται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, διασφαλίζοντας έτσι τη δημοσιονομική σταθερότητα και την -πολύ καλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο- πορεία βελτίωσης των δημοσιονομικών μεγεθών.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τη συστηματική και αποτελεσματική προσπάθεια που καταβάλει η Κυβέρνηση για να στηρίξει τους πολίτες έναντι των σφοδρών και επάλληλων κρίσεων, να ισχυροποιήσει την ελληνική οικονομία και να τονώσει την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.



Τρία συμπεράσματα ως υποδείγματα καλών πρακτικών για τις δημόσιες πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση

 


Από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων της περιόδου 2016-21:

Πιστεύω ότι από όλο αυτό το εγχείρημα, το οποίο παρουσιάσαμε σήμερα, πρέπει να κρατήσουμε τρία συμπεράσματα ως υποδείγματα καλών πρακτικών για τις δημόσιες πολιτικές τις οποίες η δική μας κυβέρνηση επιθυμεί να ασκεί.

Το πρώτο, ότι το δημόσιο, το κράτος μάλλον, μπορεί να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για να μπορεί να υλοποιεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα δημόσιες πολιτικές. Αυτό, νομίζω, το αποδείξαμε στην πράξη και μέσα από συνεργασία με πιστοποιημένους δικηγόρους για την έκδοση των συντάξεων, αλλά και μέσα από την επιστράτευση δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα, εταιρειών συμβούλων, όπως η PwC, εταιρειών πληροφορικής που ούτως ή αλλιώς δουλεύουν με το δημόσιο, έτσι ώστε να μπορέσουμε μέσα από αυτή τη δημιουργική ώσμωση να περάσουμε και στο δημόσιο βέλτιστες πρακτικές λειτουργίες.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορούμε να πάμε πουθενά χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας. Εκεί νομίζω ότι και η συνεισφορά του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του επιτελείου του Κυριάκου Πιερρακάκη υπήρξε απολύτως καθοριστική.

Ό,τι δεν μπορούμε να μετρήσουμε, δεν μπορούμε να το αξιολογήσουμε. Kαι αυτό με φέρνει στο τρίτο συμπέρασμα, ότι μπορούμε να προχωράμε σε αλλαγές του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο σκληρός πυρήνας του κράτους, δημιουργώντας πλαίσια κινήτρων και αντικινήτρων, για να αλλάξουμε συμπεριφορές και να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.




Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των εκκρεμών κύριων συντάξεων


 

Ολοκληρώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ η εκκαθάριση των εκκρεμών κύριων συντάξεων, ενώ παράλληλα οι νέες συντάξεις εκδίδονται σε μόλις 2 μήνες. Η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής κύριων συντάξεων παρουσιάστηκε, σε ειδική εκδήλωση, στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή και την ομάδα έργου για την Εκκαθάριση των Συντάξεων.

Το πρόβλημα υπήρχε διαχρονικά, οξύνθηκε ωστόσο από την ίδρυση του ΕΦΚΑ το 2016 και εντάθηκε σταδιακά. Είναι ενδεικτικό πως το καλοκαίρι του 2019 οι συνολικές εκκρεμείς ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές υποθέσεις ξεπερνούσαν το 1 εκατομμύριο. Επιπλέον, πάνω από 30.000 φάκελοι ήταν ξεχασμένοι σε υπόγεια και αποθήκες του Φορέα χωρίς κανένας να γνωρίζει την ύπαρξη τους. Οι οφειλές της Πολιτείας σε καθυστερούμενες συντάξεις άγγιζαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ, οι πολίτες ήταν ευλόγως αγανακτισμένοι, με έναν ΕΦΚΑ σε κατάσταση πλήρους αποδιοργάνωσης.

Από τότε ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια οριοθέτησης του προβλήματος και παραγωγής πολιτικών ικανών να το αντιμετωπίσουν οριστικά, με γνώμονα τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Στην προσπάθεια αυτή:

Συγκροτήθηκε ειδική ομάδα έργου για την αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων.

Υλοποιήθηκαν, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σημαντικές αυτοματοποιήσεις για την έκδοση των συντάξεων Δημοσίου.

Υλοποιήθηκαν κομβικές για τον Φορέα νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, όπως η θέσπιση των συντάξεων fast track(μέσος χρόνος έκδοσης λιγότερο από 3 μήνες), η εφαρμογή της προκαταβολής σύνταξης (πάνω από 100.000 ωφελούμενοι) και η δημιουργία του θεσμού των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων (έκδοση σύνταξης ακόμα και σε 60 ημέρες).

Τέθηκε σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός Πύργος Ελέγχου για την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του συνόλου των εκκρεμοτήτων σε κάθε διεύθυνση και περιφερειακή ενότητα.

Ψηφιοποιήθηκε το σύνολο των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Υλοποιήθηκαν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σημαντικές αυτοματοποιήσεις για την έκδοση των συντάξεων Δημοσίου.

Δόθηκε προτεραιότητα στην εκκαθάριση προβληματικών τ. Ταμείων.

Δημιουργήθηκαν Ενιαία Κέντρα Απονομών σε όλη την Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι ενισχύθηκαν με 3.000 σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επιβραβεύθηκαν μέσα από ένα νέο – διευρυμένο ως προς τους δικαιούχους- σύστημα bonus και λειτούργησαν κάτω από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο επίτευξης εβδομαδιαίων στόχων.

Τέθηκαν σε λειτουργία το Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας για την άμεση επικοινωνία των υπαλλήλων με τους εν αναμονή συνταξιούχους, τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας πιστοποίησης αναπηρίας, η υπηρεσία myEFKAlive, 35 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ο ενιαίος αριθμός εξυπηρέτησης 1555 που βελτίωσαν σημαντικά το επίπεδο εξυπηρέτησης των 6,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Οι παραπάνω πολιτικές απέφεραν σταδιακά το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και σήμερα ο e-ΕΦΚΑ διαθέτει ένα νέο ολοκληρωμένο μηχανισμό απονομής κύριων συντάξεων, απαλλαγμένο από τις παθογένειες του παρελθόντος και ικανό να δίνει συντάξεις στους πολίτες χωρίς τις πολύμηνες καθυστερήσεις του παρελθόντος. Συγκεκριμένα:

Μέσα στους τελευταίους 22 μήνες εκδόθηκαν πάνω από 470.000 συντάξεις, το 1/6 δηλαδή του συνόλου των εν ενεργεία συνταξιούχων.

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση του συνόλου των εκκρεμών συντάξεων των ετών 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 και 2021. Τονίζεται πως απομένουν 9.500 εξαιρετικά προβληματικές περιπτώσεις προ του 2021, όπου στη πλειονότητα τους η καθυστέρηση οφείλεται σε υπαιτιότητα του ασφαλισμένου (εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, οφειλές άνω των ορίων που δεν έχουν ρυθμιστεί, απουσία ιατρικής γνωμάτευσης κλπ). Η πλειονότητα των περιπτώσεων αυτών κρίνονται ως ανελαστικές και αναμένεται να εκδοθούν απορριπτικές αποφάσεις.

Έχει ήδη εκκαθαριστεί ήδη 85% των αιτήσεων του 2022.

Οι οφειλές της Πολιτείας σε καθυστερούμενες συντάξεις, από 487 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2019 έχουν σήμερα πρακτικά μηδενιστεί.

Ο e-ΕΦΚΑ εκδίδει πλέον πάνω 1.250 συντάξεις την ημέρα, ενώ το 2019 δεν ξεπερνούσε τις 500 απονομές.

Ο μέσος χρόνος έκδοσης των νέων συντάξεων του 2022 είναι λιγότερο από 2 μήνες, ενώ ο μέσος χρόνος έκδοσης μιας σύνταξης το 2019 ξεπερνούσε τους 18 μήνες.

Όλες οι παραπάνω μεταρρυθμίσεις υλοποιήθηκαν με 900 λιγότερους υπαλλήλους. Μαζί με το αποτελεσματικό management, δόθηκαν και σημαντικά κίνητρα, ψηφιακά εργαλεία και σύγχρονος εξοπλισμός στους υπαλλήλους προκειμένου να αυξήσουν σημαντικά την απόδοση τους και να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των κύριων συντάξεων δίνει τη θέση της στην εκκαθάριση και των ληξιπρόθεσμων επικουρικών και εφάπαξ το επόμενο διάστημα. Ήδη μάλιστα παρατηρείται σημαντική βελτίωση στην αποκλιμάκωση των εκκρεμών επικουρικών. Το σχέδιο που υλοποιείται περιλαμβάνει:


Δημιουργία Πύργου Ελέγχου για την παρακολούθηση των εκκρεμοτήτων σε όλη την Ελλάδα.

Μετακίνηση υπαλλήλων από τα κέντρα απονομής κύριων συντάξεων στα αντίστοιχα των επικουρικών και των εφάπαξ.

Ενεργοποίηση διαδικασίας fast track και για τις επικουρικές.

Έμφαση στα προβληματικά παλαιά Ταμεία επικουρικών.

Υλοποίηση αυτοματοποιήσεων για τις επικουρικές και εφάπαξ δημοσίου.

Και αυτό το πρόβλημα αναμένεται να έχει αντιμετωπιστεί οριστικά μέσα στους επόμενους μήνες.



Το σχέδιο φθοράς της Κυβέρνησης πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά

 


Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου:


«Η διερεύνηση της λειτουργίας λογισμικών παρακολούθησης στην ελληνική επικράτεια, σε κάθε της πτυχή και έκφανση, έχει ήδη ξεκινήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη, με τη συνδρομή των δημοσίων αρχών.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση δρομολογεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος, έχοντας ξεκαθαρίσει εξαρχής την αδιαπραγμάτευτη βούλησή της για την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων και την απηνή τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων, όσο και των διασπορέων ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών.

Η τροφοδότηση της κοινής γνώμης με πληθώρα δημοσιευμάτων και μάλιστα σε δόσεις, τα οποία στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο, συσκοτίζει και δεν διαφωτίζει. Ιδίως, όταν πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες αδιαφανείς πηγές. Υλικό που είναι πολύ χρήσιμο για τη συγγραφή μυθιστορημάτων κατασκοπείας, στα οποία εσχάτως εξειδικεύεται ο κ. Βαξεβάνης, αλλά εντελώς ακατάλληλο για την διερεύνηση των πτυχών της υπόθεσης.

Εξάλλου, είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η Κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της Αντιπολίτευσης. Με βάση τα δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά.

Η Κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με απόλυτη θεσμικότητα και σοβαρότητα, ώστε να λάμψει η αλήθεια, να διασφαλιστεί η ομαλότητα και να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα.

Το σχέδιο φθοράς της Κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν».




Μητσοτάκης κατηγορεί ευθέως Τσίπρα :«Να μας πει ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους»

 



Όλη η Ελλάδα και η υφήλιος έχει καταλάβει ότι ο χρήσιμος ηλίθιος Αλέξης Τσίπρας, εύκολος να ξεπουλήσει την Ελλάδα και να καταστρέψει όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για να επιστρέψει στην εξουσία, είναι απλά ένας μπροστινός, πίσω κρύβονται υπόκοσμος και ξένα συμφέροντα όπως η Ρωσία και η Τουρκία.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με σοβαρές αιχμές, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στάση του στο θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων με τη Γαλλία.

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο πρωθυπουργός έδωσε απαντήσεις στο θέμα των υποκλοπών, λέγοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για όσα καταγγέλλονται.

«Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο. Ο καθένας στον ρόλο του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αμφισβητούν ακόμη και το αδιάβλητο των εκλογών -Ο αριστερός τραμπισμός στο μεγαλείο του

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι παράταξη αλλά συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και που ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Για να προσθέσει: «Γι' αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μέχρι και "παιδεραστές" μάς αποκάλεσαν οι άθλιοι!».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Τώρα προετοιμάζουν την ήττα τους αμφισβητώντας ακόμη και το σημαντικότερο κεκτημένο της ίδιας της Μεταπολίτευσης: το αδιάβλητο των εκλογών. Ο αριστερός τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλέστηκε, μάλιστα, μια ρήση του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Θέλουν να πείσουν ότι είναι στηρίγματα της Δημοκρατίας αυτοί ακριβώς που την απειλούν».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε: «Την ώρα που υποδεχόμασταν δύο ακόμη γαλλικά μαχητικά Rafale, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Γάλλο πρέσβη και τον απείλησε ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία αν δεν υπάρχει, λέει, ελληνική προστιθέμενη αξία. Μάλιστα. Θα ανατινάξει δηλαδή μια εθνική επιτυχία που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων, που ασφαλώς δεν είχαν θέση σε μια διακρατική συνεργασία. Πώς εννοεί, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας την εγχώρια προστιθέμενη αξία για την οποία μίλησε; Μόνο σε μεσάζοντες αυτή παραπέμπει.

Πώς αντιλαμβάνεται, αλήθεια, την τροποποίηση μιας αμυντικής εταιρικής σχέσης με μια συμμαχική χώρα; Τι θα γίνει δηλαδή εάν δεν συμφωνήσει; Δεν θα παραλάβουμε τα υπόλοιπα μαχητικά, οι φρεγάτες Bellhara θα μείνουν μισοκτισμένες στα ναυπηγεία; Από το "Go back μαντάμ Μέρκελ" πήγε δηλαδή στο "Go back μίστερ Μακρόν"».

Πρόσθεσε επίσης: «Πώς τολμά να κάνει κάτι τέτοιο ειδικά τώρα; Να μας πει ευθέως ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια με την ίδια του την πατρίδα. Γιατί κανείς δεν μπορεί να επικαλείται ηθικό πλεονέκτημα όταν ο ίδιος αποδεικνύεται ηθικό μειονέκτημα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε εξωθεσμικά κέντρα: «Είμαστε εμπόδιο σε κάποιους λίγους, ισχυρούς. Αλλά δεν πειράζει. Είμαστε με τους πολλούς. Άλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Και όποιος τα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα την πολιτική ζωή. Η κυβέρνηση έχει πει ότι θέλει συμμάχους τους επιχειρηματίες. Αλλά ούτε υποβολείς ούτε ρυθμιστές τούς θέλει και τους ανέχεται. Ας μην αμφισβητήσει κανείς και την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας.

Έχω προτείνει, άλλωστε, στον κ. Τσίπρα να δοκιμάσει τη δική του εμβέλεια καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας, αλλά δεν τολμά. Και σε αυτούς που ζητούν να μην κάνω όσα έχω δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό, λέμε "όχι, ευχαριστώ". Επαναλαμβάνω προς κάθε κατεύθυνση: Ο καθένας τον ρόλο του».

Πρόσθεσε οργισμένος : «Σε όσους θέλουν την Ελλάδα Μπανανία, τους απαντώ "λάθος διεύθυνση". Και εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις, τους προειδοποιώ: Θα είμαστε απέναντί τους. Είμαι εκλεγμένος από τον λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Οι αντίπαλοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, η οποία θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις Δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ήμασταν πολύ ειλικρινείς όταν είπαμε ότι στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη εντοπίστηκε επιχειρησιακή αστοχία, αναγνωρίστηκαν ευθύνες. Πρώτος εγώ τις ανέλαβα και μίλησα για αυτές, προχωρήσαμε αμέσως σε μια πρώτη θεραπεία, αυξάνοντας τα φίλτρα ελέγχου στις νόμιμες επισυνδέσεις, ενεργοποιήθηκαν και η Δικαιοσύνη και η Βουλή, πρωτοβουλίες που αναγνώρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής PEGA όταν ήρθε εδώ και είχε ουσιαστικές συζητήσεις με πολλούς κρατικούς αξιωματούχους».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ένα σύγχρονο πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ και για την ασφάλεια των επικοινωνιών, και ένα πλαίσιο που καθιστά την Ελλάδα την πρώτη χώρα που απαγορεύει ρητά την εμπορία, χρήση και διακίνηση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της.




Τσίπρας ανίκανος να κάνει αντιπολίτευση με στημένες κατηγορίες χωρίς αποδείξεις κάνει ερώτηση

 



Ξένα και εγχώρια συμφέροντα βρήκαν τον χρήσιμο ηλίθιο Αλέξη Τσίπρα και κάνουν παιχνίδι με τους θεσμούς, την χώρα και την οικονομία.

Η κοινωνία είναι πεπεισμένη ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενορχηστρώνει χωρίς ούτε μία απόδειξη το δήθεν σκάνδαλο των υποκλοπών, και το κάνει με εντολή ξένων συμφερόντων που τους χαλάει την δουλειά ο Μητσοτάκης, καθώς και τοπικών συμφερόντων που δεν έφαγαν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ανθελληνικά, ανεύθυνα και καταστροφικά για την χώρα ο Αλέξης Τσίπρας αδιαφορώντας για την πορεία της Ελλάδας, θέλει να κάνει το παιχνίδι που έχει διαταχθεί να κάνει με την υπόσχεση ότι θα τον ξανακάνουν κυβέρνηση σε βάρος της χώρας.

Επίκαιρη ερώτηση επανακατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό για το στημένο και χωρίς αποδείξεις σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο μεγαλύτερος ανθέλληνας πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας χωρίς ούτε ένα στοιχείο σκοπεύει να ζητήσει άμεσα από την ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διαλευκανθεί αν πράγματι υπήρξε κάποιος εκ των υπουργών του που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες του predator και σε διαδικασία «επίσημης» επισύνδεσης από την ΕΥΠ.

Για να υπενθυμίσουμε, αυτός που σηκώνει το στημένο αφήγημα των υποκλοπών είναι αυτός που η κυβέρνηση του έχει στα χέρια της παράνομα λογισμικά από το 2016, έχει υπογράψει το 2018 συμβάσεις με εταιρίες παράνομων λογισμικών, έχει κατηγορηθεί ευθέως από στελέχη του ότι τους παρακολουθούσε και το 2019, φρόντισε να αλλάξει τον νόμο και να κάνει τις υποκλοπές πλημμέλημα από κακούργημα για να παρακολουθεί με τους συντρόφους μέχρι και σήμερα όποιον θέλει και όποτε θέλει.