Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Άνοιξαν οι πύλες για τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου - Προσοχή σε ακροαριστερούς με εντολές για μπάχαλο

 


Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του, για να τιμήσει την 49η επέτειο της εξέγερσης.

Σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου και αύριο, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, οι πύλες θα παραμένουν ανοικτές από τις 8:30 έως τις 21:00. Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου, οι πύλες θα ανοίξουν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00, ενώ ισχύουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις .

Τους εορτασμούς αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να αμαυρώσουν ομάδες ακροαριστερών κακοποιών που ελέγχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες ακροαριστερές οργανώσεις και επιδιώκουν το μπάχαλο.

Σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν κατά τον καθιερωμένο τριήμερο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ο σχεδιασμός βασίζεται πάνω στα μέτρα που είχαν ληφθεί το 2019, στην προ Covid εποχή και συζητήθηκαν εκτενώς σε ευρεία σύσκεψη όλων των υπηρεσιακών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τον σχεδιασμό, για την εφαρμογή των μέτρων θα διατεθούν περίπου 5.500 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες, ενώ σε επιφυλακή θα είναι το σύνολο των αστυνομικών της ΓΑΔΑ. Σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές, θα κλείσουν όλες οι πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας και θα φρουρούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως και το ιστορικό ίδρυμα, που θα σφραγιστεί αμέσως μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση της πορείας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου