Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Ρόδος: Άγνωστος εισήλθε στο Ορφανοτροφείο και επιχείρησε να ασελγήσει στα φιλοξενούμενα κορίτσια


Στο Ορφανοτροφείο της Ρόδου και με σκοπό να ασελγήσει στις κοπέλες που φιλοξενούνται εκεί εισέβαλε ένας άνδρας την Παρασκευή λίγο μετά τις 7 το πρωί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ροδιακής», το περιστατικό κατεγράφη από κάμερες και το υλικό του οποίου θα κατατέθηκε χτες στον Εισαγγελέα Ρόδου.

Όσον αφορά τον άνδρα, ο ίδιος εισέβαλε στο Ορφανοτροφείο Θηλέων και ανέβηκε στον όροφο που φιλοξενούνται 20 συνολικά κορίτσια (ηλικίας 9 έως 20 ετών), όπου άρχισε, σύμφωνα με μαρτυρίες να κατεβάζει τα παντελόνια του.

Ο δράστης ηλικίας περίπου 30 ετών έγινε αντιληπτός από μία κοπέλα που ήταν ξύπνια και άρχισε να φωνάζει βοήθεια με αποτέλεσμα ο άνδρας να εξαφανιστεί.

Το οπτικοακουστικό υλικό κατατέθηκε και στην Ασφάλεια Ρόδου που διερευνά την υπόθεση.



Πηγή : rodiaki.gr


DW: Αποκλεισμός της Τουρκίας από την Interpol;



Στο ναδίρ οι γερμανοτουκρικές σχέσεις μετά τη σύλληψη Ακανλί στην Ισπανία

Πολιτικοί σχεδόν όλων των γερμανικών κομμάτων θέτουν ζήτημα ακόμα και αποκλεισμού της Τουρκίας από την Ιντερπόλ μετά τη σύλληψη του τουρκογερμανού συγγραφέα Ακάνλι στην Ισπανία. Στο ναδίρ οι γερμανοτουκρικές σχέσεις.

Mετά την προσωρινή κράτηση του τουρκογερμανού αντικαθεστωτικού συγγραφέα Ντογκάν Ακάνλι στην Ισπανία από την Ιντερπόλ, με διεθνές ένταλμα που εξέδωσε η Τουρκία, ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Στέφαν Χάρμπαρτ έθεσε ζήτημα αποκλεισμού της Τουρκίας από την Ιντερπόλ. Μιλώντας στο Reuters τόνισε ότι «σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι υποψίες τότε θα πρέπει να συζητηθεί ένας αποκλεισμός της Τουρκίας από τις διεθνείς διαδικασίες της Ιντερπόλ». 

Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ υπάρχουν υποψίες ότι η τουρκική ηγεσία χρησιμοποιεί την Ιντερπόλ για να φιμώσει επικριτές της. «Αν αποδειχθεί αυτό θα πρέπει να συζητηθεί με τα υπόλοιπα μέλη της Ιντερπόλ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από την πλευρά του ο δικηγόρος του τουρκογερμανού συγγραφέα Ιλίας Ουγιάρ δήλωσε στην εφημερίδα Neue Passauer Presse ότι ο πελάτης του έπεσε θύμα μιας «στημένης υπόθεσης». Ο ίδιος ο Ντογκάν Ακάνλι τόνισε χθες σε συνέντευξή του ότι δεν φανταζόταν πως το χέρι της τουρκικής ηγεσίας μπορούσε να φθάσει μέχρι την Ισπανία. 

«Να αποτραπεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον» 

Το περασμένο Σάββατο ο Ντογκάν Ακάνλι συνελήφθη με τη βοήθεια της Ιντερπόλ κατά τη διάρκεια διακοπών στην Γρανάδα από την ισπανικές αρχές μετά από αίτημα της Τουρκίας, στην οποία ο συγγραφέας κατηγορείται για ληστεία μετά φόνου. Αφέθηκε ωστόσο ελεύθερος ένα 24ωρο αργότερα, με περιοριστικούς όρους, χάρη και στην παρέμβαση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. Στο ζήτημα αναφέρθηκε σε συνέντευξή της και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς την Τουρκία για «καταχρηστική προσφυγή» στην Ιντερπόλ. 

Για συνέπειες στην τακτική της Τουρκίας μίλησε στην εφημερίδα Rheinische Post και ο χριστιανοδημοκράτης Χέρμπερτ Ρόιλ, υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, του μεγαλύτερου πληθυσμιακά γερμανικού κρατιδίου: «Είναι ανησυχητικό ότι η Τουρκία κάνει κατάχρηση ενός διεθνούς αστυνομικού οργανισμού για να συλλάβει έναν αντικαθεστωτικό στην Ευρώπη. Θα πρέπει να εξεταστεί από κοινού με τις υπηρεσίες της Ιντερπόλ πώς μπορεί να αποτραπεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον». 

Στο ίδιο κλίμα ήταν οι δηλώσεις και του σοσιαλδημοκράτη υπουργού Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους: «Η Ιντερπόλ δεν είναι self service, να παίρνεις ότι θέλεις. Τόσο η Ιντεπόλ όσο και οι χώρες που καλούνται να εκδώσουν υπόπτους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές». 

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Αριστεράς Αντρέι Χούνκο έκανε λόγο για «ελλείψεις στο σύστημα της Ιντερπόλ και τάχθηκε υπέρ της ενδελεχούς εξέτασης ενταλμάτων σύλληψης από τον διεθνή αστυνομικό μηχανισμό. Παράλληλα ο αριστερός βουλευτής ζήτησε την ενίσχυση του προσωπικού της Ιντερπόλ. 

Γκάμπριελ: «Θα ενισχύσουμε αντιπολιτευτικές φωνές στην Τουρκία» 

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που δέχθηκε το Σαββατοκύριακο σφοδρότατη επίθεση από τον πρόεδρο Τ. Ερντογάν, επειδή απέρριψε την παρέμβαση του τούρκου προέδρου στις γερμανικές εκλογές, τόνισε σε εκδήλωση για την ευρωπαϊκή πολιτική στην πόλη Πέρλ, ότι μελλοντικά η Γερμανία θα «συνεργαστεί στενότερα» με εκείνους που δεν τάσσονται στο πλευρά του τούρκου προέδρου: «Περισσότεροι από τους μισούς Τούρκος έχουν δημοκρατικές πεποιθήσεις και δεν στήριξαν τον Ταγίπ Ερντογάν. Θεωρώ ότι πολλοί στην Τουρκία ελπίζουν ότι η Ευρώπη και η Γερμανία θα στηρίξουν τη Δημοκρατία στην Τουρκία και δεν θα παραμείνουν απλοί θεατές των εξελίξεων. Είναι λυπηρό ότι ο πρόεδρος Ερντογάν για να τονώσει τον τουρκικό εθνικισμό θέτει σε κίνδυνο την ιστορική φιλία Γερμανίας-Τουρκίας». 

Στις δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε προσωπικές απειλές σε βάρος της συζύγου του, που προέρχονταν προφανώς από οπαδούς του τούρκου προέδρου στη Γερμανία: «Όταν ο αρχηγός ενός κράτους επιτίθεται με αυτό τον τρόπο εναντίον ατόμων, τότε υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να οργανώσουν ακόμα και επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο». 


Dpa, Reuters / Στέφανος Γεωργακόπουλος 
Πηγή : tovima.gr


Αυτά είναι τα 12 μέτρα του Προϋπολογισμού που φέρνουν πρόσθετα βάρη 3,2 δισ. ευρώ



Πρόσθετα βάρη 3,2 δισ. ευρώ και νέα μέτρα φέρνει ο Προϋπολογισμός του 2018, ο οποίος ως γνωστόν θα πρέπει να υλοποιηθεί διαμορφώνοντας πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ή 6,62 δισ. ευρώ έναντι 3,45 (1,9% του ΑΕΠ) που αναμένεται να έχει το 2017.

Η πρόσθετη προσαρμογή θα προέλθει από την αύξηση κατά 1,2 δισ. ευρώ των φορολογικών εσόδων και του περιορισμού των φορολογικών δαπανών κατά συνολικά 600 εκατ. ευρώ και 1,4 δισ. ευρώ από την περικοπή δαπανών κυρίως από τον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας των συντάξεων.

Η πρόσθετη αυτή εξοικονόμηση θα προέλθει όχι τόσο από νέα μέτρα όσο από την ωρίμανση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ως αποτέλεσμα το 2016 η Ελλάδα να έχει το πρωτογενές πλεόνασμα-μαμούθ του 4,2% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, ούτε και το 2018 δεν θα είναι χρονιά χωρίς νέα μέτρα. Μετά την επιμονή των δανειστών, το οικονομικό επιτελείο υποχρεώθηκε να κλείσει το «κενό» που έβλεπαν οι δανειστές για τον επόμενο χρόνο και να υιοθετήσει νέα μέτρα 530 εκατ. ευρώ (0,3% του ΑΕΠ), τα οποία δεν διακρίνονται τόσο στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής όσο και στο αναθεωρημένο Μνημόνιο με την Ε.Ε.

Το πακέτο των μέτρων για το 2018 αφορά και αυξήσεις φόρων και επιβολή νέων τελών, αλλά και περικοπή δαπανών.

Συγκεκριμένα τα μέτρα του επόμενου χρόνου αφορούν:

1. Την κατάργηση της έκπτωσης κατά 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες εφόσον οι δαπάνες αυτές υπερβαίνουν συνολικά το 5% του ετήσιου ατομικού εισοδήματος με στόχο την εξοικονόμηση φορολογικών δαπανών 121 εκατ. ευρώ.

2. Τη μείωση κατά 50% του κονδυλίου που διατίθεται κάθε χρόνο για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης με στόχο την εξοικονόμηση 47 εκατ. ευρώ.

3. Την κατάργηση της έκπτωσης φόρου κατά 1,5% που ισχύει για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων με στόχο την εξοικονόμηση 68 εκατ. ευρώ.

4. Την επέκταση για ένα χρόνο της εισφοράς στη ναυτιλία με στόχο πρόσθετα έσοδα 107 εκατ. ευρώ.

5. Την κατάργηση της έκπτωσης που ισχύει για τη βoυλευτική αποζημίωση και τη φοροαπαλλαγή των δικαστικών με αποτέλεσμα πρόσθετα έσοδα 44 εκατ. ευρώ.

6. Την επιβολή φόρου επί των εισοδημάτων από περιστασιακές και βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ακίνητης περιουσίας, οι οποίες συνήθως εξυπηρετούνται μέσω της διεθνούς διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb, με βάση την κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων.

7. Την επιβολή φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα. Ο φόρος διαμονής θα ξεκινάει από 0,5 ευρώ για τα ξενοδοχεία με ένα ή 2 αστέρια και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και θα κλιμακώνεται μέχρι και τα 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση για τα πεντάστερα ξενοδοχεία.

8. Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε 32 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. Aπό την 1η-1-2018, στα νησιά των Νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου (πλην Ρόδου και Καρπάθου, όπου ήδη οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ έχουν καταργηθεί), οι συντελεστές ΦΠΑ θα αυξηθούν από τα επίπεδα του 5%, του 9% και του 17% στο 6%, στο 13% και στο 24%.

9. Την κατάργηση όλων των άλλων επιδομάτων για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης. Πιο συγκεκριμένα, θα καταργηθούν το επίδομα απροστάτευτων τέκνων (3 εκατ. ευρώ), τα επιδόματα ανεργίας για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας (5 εκατ. ευρώ) και τα επιδόματα φτώχειας και φυσικών καταστροφών (4 εκατ. ευρώ). Η συνολική εξοικονόμηση θα φτάσει τα 12 εκατ. ευρώ.

10. Την αυστηρή εφαρμογή των θεσμών του rebate για τη δαπάνη φαρμάκου και του claw back για τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγωνιστικά κέντρα με στόχο την εξοικονόμηση δαπανών 188 εκατ. ευρώ.

11. Την αύξηση της εισφοράς για τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσω του υπολογισμού των εισφορών στις ακαθάριστες αποδοχές με στόχο αύξηση εσόδων 53 εκατ. ευρώ για το 2018, 124 εκατ. ευρώ το 2019, 126 εκατ. ευρώ το 2020 και 128 εκατ. ευρώ το 2021.

12. Την επιβολή φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων, με συντελεστή 15% στο κέρδος που προκύπτει ανάμεσα στην τιμή κτήσης και την τιμή πώλησης κάθε ακινήτου. Ο φόρος θα επιβαρύνει τον πωλητή του ακινήτου, ενώ ο αγοραστής θα εξακολουθεί να επιβαρύνεται με φόρο μεταβίβασης 3% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Τέλος το 2018 έρχεται μαχαίρι 34,6% ή 1,8 δισ. ευρώ στο ανώτατο όριο του ποσού των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που αποδίδεται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού από τα φορολογικά έσοδα.

Συγκεκριμένα, από το 2018 και μετά, το ανώτατο όριο στο οποίο μπορεί να φθάσει το ποσό των ΚΑΠ που θα αποδίδεται στις περιφέρειες και τους δήμους όλης της χώρας από τα φορολογικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού περιορίζεται από τα 5,2 δισ. ευρώ στα 3,4 δισ. ευρώ.


Τάσος Δασόπουλος
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


Πήραν email οι 760.000 που δεν πλήρωσαν τον φόρο εισοδήματος που δεν πλήρωσαν τον φόρο εισοδήματος



Ηλεκτρονικές επιστολές σε περίπου 760.000 φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν πλήρωσαν εγκαίρως την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος συνολικού ύψους 340 εκατ. ευρώ απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω e-mail

Μέσω των ηλεκτρονικών επιστολών, οι οφειλέτες ενημερώνονται πως διαπιστώθηκε «μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στις 19 Αυγούστου 2017, ότι εκκρεμούν οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες , επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές».

Στη συνέχεια, οι φορολογούμενοι καλούνται να μεριμνήσουν για την τακτοποίηση των οφειλών «εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης» και παραπέμπονται στην εφαρμογή του Taxisnet «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» όπου και θα αναζητήσουν στη συνέχεια το ύψος του απλήρωτου χρέους τους στα «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης».

Αποστολέας του μηνύματος είναι το e-mail « OFEIL-noreply@taxinet.gr» ενώ στις επιστολές , στο επάνω μέρος αποτυπώνονται το όνομα του φορολογουμένου και το όνομα χρήστη (username) στο taxisnet και συνοδεύονται από την επισήμανση σύμφωνα με την οποία «για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».

Με αυτό τον τρόπο η ΑΑΔΕ ευελπιστεί να «πιέσει» τους φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος να προχωρήσει στην εξόφληση του ώστε να μην αντιμετωπίσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αφού οι «απειλές» αποδεικνύονται αποδοτικές αφού φέρνουν έσοδα στον κρατικό κορβανά.



Αντωνόπουλος Γιώργος
Πηγή : Dikaiologitika News



Ξανακτύπησε η τραγική προσωπικότητα Αυλωνίτου λέγοντας : Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί!



Διαβάζουμε στο protothema.gr και αναρωτιόμαστε; Δεν μπορούν να την μαζέψουν; 

Την αμολάν και μόνη της, αλλά είναι αλήθεια ποιος αντέχει να κάτσει μαζί της.

Απίστευτη Αυλωνίτου: Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί!

«Δεν γίνονται κατασχέσεις», «διαβάσατε τι είπε η... Χάζενπλαστ», «οι νέοι επιστήμονες λένε ότι θα πληρώσουν χαμηλότερες εισφορές». «ο συντονισμός στη φωτιά στην ανατολική Αττική ήταν άριστος» ορισμένες από τις «αλήθειες» της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ

Μια πραγματικότητα εντελώς διαφορετική από αυτή που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι με το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου επιχείρησε να παρουσιάσει η Ελένη Αυλωνίτου προκειμένου να δείξει ότι όλα βαίνουν καλώς με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος «οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί» με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «κατασχέσεις δεν γίνονται γιατί υπάρχει και δεύτερη δόση που μπορούν να πληρώσουν», «το 70% των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσουν χαμηλότερες εισφορές».

Θυμίζοντας, μάλιστα, τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε δηλώσει ότι έμποροι τον έπιαναν από τα καταστήματα για να του πουν «σωθήκαμε» με τις νέες εισφορές, η κυρία Αυλωνίτου είπε ότι «μου λένε οι νέοι επιστήμονες ότι θα πληρώσουμε χαμηλότερες εισφορές».

Σε μια κρίση ειλικρίνειας μέσα στον ορυμαγδό... θετικών ειδήσεων, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «πραγματικά υπάρχει αύξηση εισφορών αλλά για τους μεγαλύτερους σε εισοδήματα».

Παρά το... θετικό έργο της κυβέρνησης, ωστόσο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και να υπάρξει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου αλλά «δεν είπα και ότι χρειάζονται αλλαγές στα υπουργεία».

Κατά την ίδια φταίνε τα μέσα που παρουσιάζουν με «μονομέρεια» τις ειδήσεις γιατί, όπως είπε «δεν διαβάστε τι έγραψε η... Χάζενπλαστ (σ.σ. αναφέρεται στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt)».

Επανέλαβε, δε, τη ρητορική της Αυγής περί «ξεπλύματος» του ναζισμού από τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αντιδράσεις για την απόφαση Κοντονή η Ελλάδα να μην εκπροσωπηθεί στο συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας της ΕΕ για τα «εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων». «Αυτό το συνέδριο θέλει να εξισώσει τους νικητές με τους ηττημένους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έτσι να οδηγήσει σε αναθεωρητισμό ακόμα και των συνόρων». 

Η Ελένη Αυλωνίτου τοποθετήθηκε, τέλος, για τις φωτιές που έκαψαν επί τρεις ημέρες την ανατολική Αττική δίνοντας «συγχαρητήρια που σταμάτησαν εκεί που σταμάτησαν τη φωτιά». Κατά την ίδια «η φωτιά αντιμετωπίστηκε αμέσως γιατί με τέτοιους ανέμους θα είχε κάψει τα πάντα»..

«Εγώ είμαι ευχαριστημένη, ο συντονισμός ήταν άριστος» κατέληξε υποσχόμενη ότι «οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα».




Νέα Δημοκρατία για το Γκεμπελικό δημοσίευμα της Αυγή: Και εις κατώτερα



Η ακροαριστέρα επιτίθεται μέσα από την φυλλάδα της "Η ΑΥΓΗ" σε όποιον τόλμησε να καταδικάσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έγιναν από τον Στάλιν.

Είναι τέτοιο το μίσος τους κατά των «συστημικών» όπως τα ονομάζει ΜΜΕ, την Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ το Ποτάμι και
τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν διστάζει να εκδίδει κατάπτυστα Γκεμπελικά πρωτοσέλιδα.

Η εφημερίδα, με τίτλο: «Το δεύτερο ξέπλυμα του ναζισμού» και υπέρτιτλο «Από Μητσοτάκη και Γκέμπελς της ενημέρωσης» δείχνει ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ακροαριστερά που αντιπροσωπεύει.

Η Νέα Δημοκρατία μετά το πρωτοσέλιδο της Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση : 

«Τα γκεμπελικά πρωτοσέλιδα της "Αυγής" ξεπέρασαν σε αθλιότητα ακόμα και την πολιτική της Κυβέρνησης.

Πρόκειται ασφαλώς περί επιτεύγματος. 

Και εις κατώτερα».


Η Αυγή «φακελώνει» πολιτικούς και ΜΜΕ και τα κατηγορεί για ...ναζισμό




Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απλώνει χείρα βοηθείας στον κομμουνιστή δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο και ταυτόχρονα «ξεπλένει» τον σταλινισμό, η επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος «Αυγή» υποδεικνύει ονομαστικά κόμματα και ΜΜΕ επαναφέροντας την προπαγάνδα του διχασμού.

Με τίτλο στο εξώφυλλο «Το 2ο ξέπλυμα του ναζισμού», η «Αυγή» επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και σε ΜΜΕ, τα οποία αποκαλεί «Γκέμπελς της ενημέρωσης», επειδή δεν συμφωνούν με την σταλινική γραμμή.


Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει μάλιστα τον Αδωνι Γεωργιάδη και τα «Νέα», υπό την νέα διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, επειδή στηλίτευσαν την υποστήριξη υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στα κομμουνιστικά εγκλήματα.

Η «Αυγή» δεν διστάζει, μάλιστα, να διαχωρίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο από την γραμμή του ΠΑΣΟΚ επειδή καταδίκασαν την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να μην παραστεί σε διεθνές συνέδριο Μνήμης για τα εγκλήματα κομμουνιστών και ναζιστών στην Εσθονία, στις 23 Αυγούστου.



Πηγή:  iefimerida.gr 




Καρέ καρέ ο θάνατος Ρώσου αρσιβαρίστα σε καυγά



Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει καρέ καρέ την δολοφονία του Ρώσου πρωταθλητή της άρσης Βαρών, Αντρέι Ντρατσίοφ από τον Ανάρ Αλακβεράνοφ, κατά τη διάρκεια καυγά.

Οι δύο άντρες παλεύουν για μερικά δευτερόλεπτα και ο Αλεκβεράνοφ με μία κλωτσιά στο κεφάλι ρίχνει στο έδαφος τον Ντρατσίοφ και ενώ ο Ντρατσίοφ είναι πεσμένος στο έδαφος τον πλησιάζει και συνεχίζει να του ρίχνει γροθιές στο κεφάλι. 

Το μένος του σταμάτησε μόνο όταν οι παρευρισκόμενοι τον απομακρύνουν από τον Ντρατσίοφ.

Όπως έγινε γνωστό ο Ντρατσίοφ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή λόγω των βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που είχε υποστεί.

Ο Αλακβεράνοφ εξαφανίστηκε και αναζητείται από την αστυνομία για φόνο.






Ηρωίνη στη φυλακή για να πάρουν... μεθαδόνη


Είναι ο απόλυτος παραλογισμός, ακόμα και για το «σύμπαν» των φυλακών: Το πρόγραμμα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας θέτει μεταξύ άλλων ως προϋπόθεση για την ένταξη σε αυτό την ανίχνευση οπιούχων στα ούρα. Δεδομένου ότι οι κρατούμενοι ελέγχονται μήνες μετά τον εγκλεισμό τους, ουσιαστικά «καλούνται» να αναζητήσουν ηρωίνη εντός της φυλακής.

Σύμφωνα με τις απίστευτες καταγγελίες που έχει στη διάθεσή της η «Κ», κρατούμενος που «φαίνεται από 150 μέτρα μακριά ότι είναι χρήστης» δεν έγινε δεκτός επειδή δεν είχε τα χρήματα να αγοράσει ναρκωτικά πριν από την εξέταση. Αλλοι σπεύδουν να κάνουν χρήση ενώ για μεγάλο διάστημα ήταν «καθαροί», προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα της μεθαδόνης. Το πλέον απίστευτο: κρατούμενοι που δεν είναι τοξικομανείς επιχειρούν να ξεκινήσουν τη χρήση μόνο και μόνο γιατί το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ δίνει «χαρτί» που εξασφαλίζει τη μείωση της ποινής.

Ο Γ.Λ. εντάχθηκε στο πρόγραμμα υποκατάστασης με μεθαδόνη πέρυσι τον Ιούνιο. «Τότε ήμουν άρρωστος, “έπινα” μέσα στη φυλακή. Είναι πολύ εύκολο να βρεις ναρκωτικά μέσα. Ομως θέλει χρήματα και πολλοί δεν τα έχουν. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα βρεις να πιεις όταν είναι η ώρα της εξέτασης. Πολλοί κόβονται γι’ αυτόν τον λόγο, ενώ κάνουν μπαμ ότι είναι χρήστες. Παίζει δηλαδή να είσαι επί δύο μήνες άρρωστος, χάλια από τη χρήση και την ώρα της ουροληψίας να μην ανιχνευθεί η ουσία.

Αλλοι που μπορεί να έχουν να κάνουν χρήση καιρό για οικονομικούς λόγους, τρέχουν στους εμπόρους να βρουν ηρωίνη μόνο και μόνο για να γίνουν δεκτοί από τον ΟΚΑΝΑ, πίνουν, ξαναμπλέκουν. Είναι μια τρέλα». Πρόσφατα, κρατούμενος σε άθλια σωματική κατάσταση, δεν κατάφερε να ενταχθεί, διότι πήγε να ψωνίσει από τους εμπόρους, οι οποίοι τον κορόιδεψαν και του έδωσαν... ντεπόν. «Ξέμεινε και από τσιγάρα γιατί έδωσε όλα τα λεφτά του για ναρκωτικά για να περάσει τον έλεγχο», λέει συγκρατούμενός του. Ο Δ.Α. επίσης παρακολουθεί το πρόγραμμα εδώ και δύο χρόνια. «Ημουν καθαρός τότε και ξαναμπήκα στη χρήση μόνο και μόνο για να μπω στη μεθαδόνη και να έχω τις ευεργετικές διατάξεις. Εχω κατεβάσει τη δόση τώρα στα 40 ml, πάω καλά δηλαδή, αλλά είναι μεγάλο βάσανο το φάρμακο, έχω λιώσει».

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα προσμετρείται από τις αρχές για μείωση της κράτησης, θεωρείται «μεροκάματο». Αυτό έχει ως συνέπεια πολλοί να εκδηλώνουν ενδιαφέρον χωρίς να είναι χρήστες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Δεν επιβεβαιώνεται πάντως ότι παρακολουθεί το πρόγραμμα κρατούμενος που δεν ήταν προηγουμένως χρήστης. Το «στεγνό» πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ που επίσης λειτουργεί στις ίδιες φυλακές δεν χορηγεί το ίδιο χαρτί, με αποτέλεσμα να μη συγκεντρώνει το ίδιο ενδιαφέρον. «Στο ΚΕΘΕΑ αν σε βρουν να παίρνεις, σε πετάνε έξω. Στον ΟΚΑΝΑ σου ζητούν να πάρεις για να μπεις. Εχουμε μπερδευτεί!» λέει ο Γ.Λ.

Το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ στις φυλακές της Πάτρας ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου του 2014. Ηταν η πρώτη μονάδα σε κατάστημα κράτησης, ενώ ακολούθησε ο Κορυδαλλός. Σήμερα υπολειτουργεί. Το πρόγραμμα έχει να δεχθεί νέο κρατούμενο εδώ και έναν χρόνο. Από περίπου 100 χρήστες που το παρακολουθούσαν πριν από δύο χρόνια, τώρα έχουν μειωθεί στους 38 λόγω αποφυλακίσεων, μετακινήσεων κ.λπ.

Από τους δύο γιατρούς, ο ένας έχει παραιτηθεί, ενώ ο διαγωνισμός για πρόσληψη νέου βγήκε άγονος. Στο μεταξύ, η λίστα αναμονής ολοένα μεγαλώνει μετρώντας πάνω από 100 άτομα. Στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου το 85% των κρατουμένων είναι παραβάτες του νόμου περί ναρκωτικών. Συνολικά, στις ελληνικές φυλακές περίπου 4.000 κρατούμενοι είναι παραβάτες του νόμου περί ναρκωτικών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι χρήστες.

«Μέσα υπάρχουν ναρκωτικά...»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελο Καφετζόπουλο, το κριτήριο ανίχνευσης οπιούχων κατά την εξέταση των κρατουμένων αποτελεί «δικλίδα ασφαλείας», ώστε να μην μπαίνουν στο πρόγραμμα μη χρήστες.

«Πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για εξαρτημένα άτομα, ωστόσο κάποιος μπορεί να πάρει ουσία χωρίς να είναι τοξικομανής. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε στις φυλακές», λέει στην «Κ» διευκρινίζοντας πάντως ότι η ουροληψία δεν αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα για την έγκριση ή μη κάποιου κρατούμενου. Θεωρητικά, δηλαδή, μπορεί ένας κρατούμενος να μη γίνει δεκτός ακόμα και εάν βρεθεί η ουσία στις εξετάσεις του. Οπως αναφέρει, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι μπορεί να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα για υπό όρους απόλυση. «Επειτα από πολλές συζητήσεις έχουμε καταλήξει ότι δεν αρκεί η απλή χορήγηση υποκαταστάτων για την εφαρμογή ευνοϊκών διατάξεων. Για εμάς, θα πρέπει να αποδείξει ότι απέχει από τη χρήση και ότι κάνει βήματα στην κοινωνική επανένταξη. Την απόφαση πάντως την παίρνει ο εισαγγελέας».

Για το γεγονός ότι οι κρατούμενοι καλούνται να αποδείξουν ότι είναι χρήστες όσο βρίσκονται εντός της φυλακής, ο κ. Καφετζόπουλος είναι σαφής: «Ολοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ναρκωτικά μέσα. Αυτός ήταν ο στόχος, να μειώσουμε τη χρήση στη φυλακή».



ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αποκαλύψεις για τη φωτιά σε strip-club στην Συγγρού: «Το έκαψα για να μην το πάρουν οι τοκογλύφοι»



Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για την φωτιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στην Συγγρού. Όπως έγινε γνωστό, εμπρηστής ήταν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του, καθώς όπως δήλωσε "θα το έπαιρναν οι τοκογλύφοι".

Πρόκειται για το γνωστό strip – club «Lido Palace» που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Συγγρού, και το οποίο λειτουργούσε πολλά χρόνια. Εκεί ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Ο ένας από τους ιδιοκτήτες, ένας 68χρονος, παρουσιάστηκε αργότερα οικειοθελώς στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε ότι το πυρπόλησε γιατί θα του το έπαιρναν οι τοκογλύφοι!



«Εγώ έβαλα τη φωτιά στο μαγαζί μου. Χρωστάω στους τοκογλύφους 600.000 ευρώ και μου ζήτησαν το κέντρο. Τους απάντησα πως θα τους το δώσω, αλλά θα τους το δώσω καμένο! Έβαλα τη φωτιά γιατί έτσι κι αλλιώς το χάνω! Δεν είχα άλλη λύση…», είπε στους αστυνομικούς που τον άκουγαν εμβρόντητοι!

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό από πρόθεση και όπως είναι αναμενόμενο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Όταν ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά, το πολυσύχναστο μαγαζί ήταν κλειστό και μέσα υπήρχαν μόνο οι υπεύθυνοι λειτουργίας, οι οποίοι βγήκαν στο δρόμο μόλις είδαν τις φλόγες. Το νυχτερινό κέντρο στεγάζεται στο ισόγειο πολυκατοικίας, και οι κάτοικοί της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μην κινδυνεύσουν από τις φλόγες ή τον πυκνό καπνό.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεοδόσης Πάνου – Μίλτος Σακελλάρης
Πηγή : newsit.gr


Νεκρός ο καταζητούμενος οδηγός του βαν της επίθεσης στη Βαρκελώνη



Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε ο καταζητούμενος οδηγός του βαν, που έσπειρε το θάνατο στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαίωσε η ισπανική αστυνομία. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 22χρονος μαροκινής καταγωγής Γιουνές Αμπουγιακούμπ εξουδετερώθηκε στο Σουμπιράτς.

 Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, όπως σχολίασε η κρατική τηλεόραση και η εφημερίδα El Pais,  ο νεκρός ήταν ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ. και η αστυνομία μιλάει και για την ύπαρξη ενός τραυματία.

Στο έσπευσε ομάδα πυροτεχνουργών, οι οποίοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν με τη χρήση ρομπότ το σώμα του άνδρα, ώστε να εξετάσουν τη ζώνη με τα εκρηκτικά η οποία αποδείχθηκε ψεύτικη.



Απίστευτος Τραμπ: Βγήκε να δει την έκλειψη ηλίου με γυμνό μάτι!




Σπάνιο στιγμιότυπο χάρισε στα ΜΜΕ ο Ντόναλντ Τραμπ όταν επιχείρησε να παρακολουθήσει από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, την πρώτη μετά από 99 χρόνια ολική έκλειψη ηλίου στις ΗΠΑ. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος την έκλειψη με… γυμνό μάτι, την ώρα που οι βοηθοί του, του φώναζαν να μην κοιτάζει!

Τη στιγμή που ο Τραμπ φόρεσε τα γυαλιά ηλίου κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες και τα σχετικά πλάνα, ενώ οι φωτογραφίες ανέβηκαν άμεσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.




Πηγή : real.gr


«Πρέσινγκ» για κατασχέσεις ακόμα και για μικροποσά σε 670.000 οφειλέτες



Εφοριακοί θα τηλεφωνούν σε όσους καθυστερούν την δόση για να «μαζέψουν» τουλάχιστον 120 εκατ. ευρώ - Σε πλειστηριασμό με ένα «κλικ» στον υπολογιστή 3.671 ακίνητα για κόκκινα δάνεια - Κάνουν 23.000 πλειστηριασμούς το μήνα για να καλύψουν «τρύπα» 730 εκατ. στα έσοδα

Αντιμέτωποι με τα ειδοποιητήρια της εφορίας θα βρεθούν 670.000 φορολογούμενοι τις επόμενες ημέρες οι οποίοι θα κληθούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο κατάσχεσης του μισθού, της σύνταξής τους ή κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.   

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από την ΑΑΔΕ κινούνται με ρυθμό 23.000 το μήνα και θεωρούνται απαραίτητοι από την κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η «τρύπα» των εσόδων που έφτασε τον Ιούλιο τα 730 εκατ. ευρώ. Μόνο από την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων η «τρύπα» ήταν 340 εκατ. ευρώ. 


Πληρώνουν τη χαμένη ανάπτυξη 

Παράλληλα, η χαμηλότερη του αναμενομένου ανάπτυξη (απόρροια της καθυστέρησης της αξιολόγησης) οδηγεί την κυβέρνηση στην επιτάχυνση των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης εφόσον για κάθε 1% ανάπτυξης που δεν επιτυχγάνεται έναντι των προβλέψεων το κράτος χάνει 1 δισ. ευρώ από τους ανεμενόμενους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. 

Όσοι λάβουν στο email ή επιστολή της εφορίας στην διεύθυνση κατοικίας τους θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 15 ημέρες για να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους και να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.  


Αδιάκοπο κυνήγι και τηλεφωνήματα 

Στόχος της κυβέρνησης μέσα από τη διαδικασία της ειδοποίησης είναι να μαζέψει τουλάχιστον 120 εκατ. ευρώ από τα «φρέσκα» χρέη θέτοντας στο στόχαστρο πάνω από 300.000 φορολογούμενους οι οποίοι δεν κατάφεραν τον Ιούλιο να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για όσους δεν καταφέρουν να πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ. 

Τι θα συμβεί αν ένας φορολογούμενος δεν ανταποκριθεί στις γραπτές ειδοποιήσεις; Το πρώτο βήμα από την πλευρά της αρμόδιας διεύθυνσης είναι να του τηλεφωνήσει για τον ενημερώσει και προφορικά. Αν και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρξει συμμόρφωση ο ηλεκτρονικός φάκελος του οφειλέτη θα μπαίνει στη ζώνη των κατασχέσεων όπως έχει ήδη συμβεί για περίπου 1 εκατ. φορολογούμενους ακόμη και για ποσά λίγο πάνω από 500 ευρώ.


Ηλεκτρονικά και η πρώτη κατοικία  

Παράλληλα από το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κατοικιών, ακόμη και πρώτης κατοικίας, άνω των 300.000 ευρώ, για χρέη προς τις τράπεζες. Μέσω hi-tech διαδικασιών αναμένεται τους επόμενους μήνες να τεθούν σε πλειστηριασμό 3.671 ακίνητα. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον με ένα «κλικ», χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων και σε πρώτη φάση θα δοθεί προτεραιότητα σε ακίνητα άνω των 400.000 ευρώ των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν εμφανιστεί παρότι έχουν ειδοποιηθεί από την τράπεζα για το στεγαστικό τους δάνειο. 



Αργύρης Παπαστάθης
Πηγή : protothema.gr


Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης που διαπράχθηκε στο Βόλο


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης που έλαβε χώρα 21-08-2017 τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη του Βόλου.

Συνελήφθησαν, ως δράστες, την ίδια ημέρα το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο 22χρονοι και ένας 30χρονος.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες 21-08-2017 οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε οικία 85χρονης ημεδαπής. Εκεί, εισήλθαν με αντικλείδι στο εσωτερικό της οικίας και στη συνέχεια με τη χρήση λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος της ηλικιωμένης, την εξανάγκασαν να τους παραδώσει ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ.

Ακολούθως, οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με το προαναφερόμενο όχημα, ωστόσο μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθησαν και ομολόγησαν την πράξη τους.

Από την κατοχή τους, αλλά και κατά τις νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους κατασχέθηκαν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και το αντικλείδι που χρησιμοποίησαν ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, στην οικία του ενός 22χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (20,74) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.


Νέα Δημοκρατία : Το 13άρι των ψεμάτων του κ. Τσίπρα στην περσινή Δ.Ε.Θ.




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Το Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Τσίπρας επιδιώκουν απεγνωσμένα να γυρίσουν την ατζέντα του δημοσίου διαλόγου πολλές δεκαετίες πίσω. 

Χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο προπαγάνδας επιχειρώντας να κάνουν τους Έλληνες να ξεχάσουν τα πεπραγμένα τους: Την αβάσταχτη υπερφορολόγηση, την προκλητική τους ανικανότητα και τα συνεχή ψέματα. 

Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στην τακτική τους. Γυρίζουμε μόνο ένα χρόνο πίσω για να θυμίσουμε 13 ψεύτικες υποσχέσεις, από την περσινή ομιλία του κ. Τσίπρα, στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, στη Δ.Ε.Θ.

Του τις υπενθυμίζουμε για να μη τις επαναλάβει φέτος.

Ιδού, το 13άρι των ψεμάτων του κ. Τσίπρα στην περσινή Δ.Ε.Θ.:

  1. “Το πρώτο βήμα της αμέσως επόμενης περιόδου, είναι να κλείσει σύντομα και με θετικό πρόσημο η δεύτερη αξιολόγηση”. Η λέξη γρήγορα, όπως όλες οι λέξεις άλλωστε στο στόμα του κ. Τσίπρα, έχασε το νόημά της καθώς η δεύτερη αξιολόγηση δεν έκλεισε το φθινόπωρο του 2016, αλλά το καλοκαίρι του 2017 και πιο συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου 2017.
  2. “Το δεύτερο βήμα, είναι να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και οι τρόποι ελάφρυνσης του χρέους, σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων του Eurogroup”. Η δεύτερη αξιολόγηση έκλεισε με πολύμηνη καθυστέρηση, αλλά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενο και έχουν παραπεμφθεί για το 2018.
  3. “Το τρίτο βήμα, είναι να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Ε.Κ.Τ.”. Ανέκδοτο κατάντησε η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ., καθώς η Κυβέρνηση απέτυχε δυόμιση χρόνια τώρα να μας εντάξει σε αυτό.
  4. “Το τέταρτο βήμα είναι να καταφέρει η ελληνική οικονομία να καταγράψει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που όλοι προβλέπουν για το 2017”. Τελικά, ακόμη και η Κυβέρνηση ψαλίδισε τις προβλέψεις της για το 2017. Αντί για ανάπτυξη 2,7%, τώρα προβλέπει 1,8%, δηλαδή ρυθμό ανάπτυξης υποδιπλάσιο από αυτόν που μπορεί να τρέξει η Ελληνική οικονομία. Και μάλιστα, σε ένα διεθνές περιβάλλον που όλη η ευρωζώνη αναπτύσσεται ταχύτερα από ότι αρχικά αναμενόταν.
  5. “Αξιοποιούμε το πακέτο Γιούνκερ και αυξάνουμε τις δημόσιες επενδύσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο μεγαλύτερο επίπεδό τους από την αρχή της κρίσης”. Ο Γιούνκερ το ξέρει ότι αξιοποιήθηκε το “πακέτο του”; Γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του European Fund for Strategic Investment (EFSI), η Ελλάδα είναι ουραγός έχοντας δεσμεύσει λιγότερο από 1 δις ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου, ήδη από τον Αύγουστο 2015, γινόταν λόγος για αξιοποίηση πόρων ύψους 35 δις ευρώ. Όσο για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πέρυσι μειώθηκε κατά 118.000.000 ευρώ έναντι του 2015 και κατά 462.000.000 ευρώ σε σχέση με το στόχο του 2016.
  6. “Στόχος μας παραμένει να αποκλιμακώσουμε το ύψος του πλεονάσματος για το 2019 στο 2,5% και το 2020 στο 2%”. Αποδείχτηκε τόσο αποφασισμένος ο κ. Τσίπρας στην επίτευξη και αυτού του στόχου, που υπέγραψε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π., όχι μόνο για το 2019 και το 2020, αλλά μέχρι το 2022 και δέσμευσε τη χώρα σε διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060!
  7. “Με τα χαμηλότερα – εφικτά – πλεονάσματα, λοιπόν, και την ουσιαστική διεύρυνση της φορολογικής βάσης, θα έχουμε σε δυο χρόνια τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο, ώστε να μειώσουμε αισθητά τα φορολογικά βάρη”. Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα. Υποσχόταν μείωση φόρων και τελικά το μόνο που μείωσε ήταν το αφορολόγητο όριο!
  8. “Να αντικατασταθεί δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ από έναν δικαιότερο φόρο. Σε πρώτη φάση, όμως, μέσα στο 2017, προσανατολιζόμαστε στην επέκταση των απαλλαγών ώστε να ελαφρυνθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα”. Πάλι ψέμα. Καμία διεύρυνση των απαλλαγών δεν έγινε για τα ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού. Μόνο συρρίκνωσή τους. Γι’ αυτό ανυπομονούν να δουν την “ελάφρυνση” όσοι πάρουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ τις επόμενες μέρες.
  9. “Η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς”. Η υπόσχεση για προστασία από πλειστηριασμούς έγινε διαφήμιση των “άμεσων με ένα κλικ, καλών, αριστερών, ηλεκτρονικών πλειστηριασμών”.
  10. “Η διατήρηση των κύριων συντάξεων”. Μόνο που όσοι βγαίνουν στη σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου, ιδίως όσοι δούλεψαν περισσότερα χρόνια και με αυξημένες εισφορές, βλέπουν μειώσεις μέχρι 30%. Και ενώ οι παλιοί συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις 18% - 24% κατά μέσο όρο από την 1η Ιανουαρίου 2019.
  11.  “Για τους επιχειρηματίες, θεσπίζουμε λογαριασμό αποκλειστικής χρήσης για πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσίας και ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, χωρίς δυνατότητα κατάσχεσης”. Όχι μόνο ακατάσχετος λογαριασμός δεν έγινε, αλλά, αντίθετα μέχρι το τέλος Ιουνίου 2017 είχαν γίνει κατασχέσεις σε 954.114 φορολογουμένους, ενώ 1.600.000 φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της κατάσχεσης.
  12. “Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων  στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016, παγώνουν”. Το μόνο που πάγωσε είναι το αίμα των εργαζομένων που άρχισαν να πληρώνουν τις διογκωμένες ασφαλιστικές εισφορές του νόμου Κατρούγκαλου, που με την αλλαγή της βάσης υπολογισμού αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο από τη διάδοχό του.
  13. “Στο Ελληνικό, βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στο σημείο έναρξης των εργασιών”. Όσο “γρήγορα” έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση, άλλο τόσο “κοντά” είμαστε στην έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό.

Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σε καθένα από αυτά τα ζητήματα. Και όχι να πανηγυρίζει προκλητικά, ζώντας στο δικό της κόσμο, για τα δήθεν επιτεύγματά της, την ώρα που οι πολίτες πιέζονται και η οικονομία ακόμα δεν έχει επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν την έλευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αναμένουμε, επίσης, με ενδιαφέρον τις νέες υποσχέσεις και τα νέα ψέματα που θα σερβίρει φέτος ο κ. Τσίπρας, καθώς και τις δικαιολογίες του για την αποτυχία να ανταποκριθεί σε όσα ανέφερε πέρυσι. Ελπίζουμε να βρει κάτι πιο ευφάνταστο από το ότι “για όλα φταίνε οι άλλοι”». 


Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από σεισμό στην Ιταλία-έπεσε πολυκατοικία pic & vid



Έβγαλαν από τα ερείπια ζωντανό μωρό επτά μηνών.

Tο νησάκι Ίσκια, στην Νάπολη της Ιταλίας, που χτυπήθηκε από σεισμό 4 Ρίχτερ. Μπορεί η δόνηση να ήταν ασθενής, όμως ήδη έχει κοστίσει την ζωή σε δύο ανθρώπους, 26 έχουν τραυματιστεί, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι, παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια κτηρίων που κατέρρευσαν.

Περισσότερες ζημιές έχει υποστεί το χωριό Καζαμιτσιόλα, στο βόρειο τμήμα του νησιού. Εκεί κατέρρευσαν έξι κτήρια και από τα ερείπια ενός οι διασώστες ανέσυραν ζωντανό ένα μωράκι μόλις επτά μηνών, ενώ εξακολουθούν έως αυτή την ώρα να προσπαθούν να βγάλουν κι άλλα μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ αυτών και τα δύο αδερφάκια του, που είναι παγιδευμένα.

Μία νεκρή, δεκάδες τραυματίες και τουλάχιστον 10 αγνοούμενοι, θαμμένοι στα συντρίμμια, είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού των 4 Ρίχτερ που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας το νησί Ίσκια, στη νότια Ιταλία, κοντά στη Νάπολη.



Οι διασώστες έχουν εντοπίσει ζωντανά κάτω από τα ερείπια τρία παιδιά, τα οποία υπάρχει η ελπίδα να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν κατά την διάρκεια της νύχτας. Πριν από περίπου μια ώρα απεγκλωβίσθηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ιl Mattino, πρόκειται για ένα παιδί δέκα ετών, για ένα μωρό επτά μόλις μηνών και για μια έγκυο γυναίκα.




Άλλοι τρεις άνθρωποι έχουν εντοπισθεί, αλλά δεν απαντούν στους διασώστες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με την Rai, νεκρή είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκε όταν έπεσε μέρος του τοίχου της τοπικής εκκλησίας.

Νωρίτερα έφθασαν με πλοίο από τη Νάπολη πυροσβέστες και μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.



Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι συγκάλεσε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης, με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.



Πηγή