Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Ξανά ξεφτιλίστηκε ο Αμβρόσιος: Αφόρισε Ηλία Μόσιαλο, Χρήστο Χωμενίδη



Αυτή η τραγική και επικίνδυνη προσωπικότητα, πρώην μητροπολίτης Αμβρόσιος, ξανά χτύπησε, αφορίζοντας τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλο και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου που τον αφήνουν να λειτουργεί.

Ο απαράδεκτος Αμβρόσιος που δεν τον θέλει ούτε ο θεός, διάβασε μπροστά από την εικόνα της Παναγίας τον αφορισμό, χωρίς ίχνος ντροπής.

Τον Μάιο του 2020 ο Αμβρόσιος είχε αφορίσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά!

Σε ανακοίνωσή της τότε η Ιερά Σύνοδος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αναφέροντας ότι αρμοδιότητα επιβολής αφορισμού έχει μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών της και πως κάθε άλλη απόφαση που εκδίδεται «είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη».

Παρόλα αυτά, αυτή η γραφική προσωπικότητα Αμβρόσιος συνεχίζει να προκαλεί χωρίς να ντρέπεται!!!!



Θετικός στον κορωνοϊό ο Αλέξης Τσίπρας



Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σε μοριακό έλεγχο που υποβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου και αφού είχε γυρίσει από τα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Twitter, έχει ήπια συμπτώματα, ενώ τόσο η Μπέττυ Μπαζιάνα, όσο και τα παιδιά τους, είναι αρνητικοί. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε:  «Σε προληπτικό μοριακό έλεγχο βρέθηκα χθες βράδυ θετικός. Ευτυχώς η Μπέττυ και τα παιδιά είναι αρνητικοί. Έχω μέχρι στιγμής ήπια συμπτώματα και ελπίζω να είμαι σύντομα υγιής».




Ο ακροαριστερός φασισμός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον ακροδεξιό φασισμό.

 


Ο αριστερός φασισμός είναι ένας όρος ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί, με σκοπό την παρομοίωση τάσεων εντός της αριστερής πολιτικής με πρακτικές του φασισμού.

Το 1960 ο Αμερικανός νεοσυντηρητικός κοινωνιολόγος Σίμορ Μάρτιν Λίπσετ (Seymour Martin Lipset) χαρακτήρισε αριστερό φασισμό ορισμένες κυβερνήσεις σε χώρες της Λατινικής Αμερικής (όπως του Χουάν Περόν στην Αργεντινή και του Βάργκας στη Βραζιλία).



Η πιο γνωστή χρήση του όρου προέρχεται από τον κοινωνιολόγο Γιούργκεν Χάμπερμας, για να αποστασιοποιηθεί από αριστερές ριζοσπαστικές φοιτητικές ομάδες που εμφανίστηκαν την δεκαετία του 1960 στη Γερμανία. Σε διάλεξη που έδωσε με θέμα «Η Φανταστική Επανάσταση και τα Παιδιά της», κατηγόρησε τον τότε ηγέτη του φοιτητικού κινήματος, Ρούντι Ντούτσκε, ως αριστερό φασίστα. Ο Γιούργκεν Χάμπερμας είχε προβεί σε αυτό το χαρακτηρισμό, σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει τη νεομαρξιστική Σχολή της Φρανκφούρτης από τη σύνδεσή της με τις βίαιες διαμαρτυρίες και την ακροαριστερή τρομοκρατία που δρούσε εκείνη την εποχή στη Γερμανία. 

Ο επίσης κοινωνιολόγος Ίρβινγκ Λιούις Χόροβιτς αναφέρει αυτόν τον όρο αριστεροί φασίστες, το 1984, στο βιβλίο του Winners and Losers, όπου αναλύει την κριτική του Λένιν προς τους αριστεριστές του καιρού του.

Στην Ελλάδα ο όρος χρησιμοποιείται για περιπτώσεις όπως πράξεις βίας από ακροαριστερές οργανώσεις μέσα σε πανεπιστήμια, ή άλλες περιπτώσεις.

Είθισται στις μέρες μας η λέξη φασίστας να λειτουργεί περισσότερο ως αξιολογικός χαρακτηρισμός παρά ως στοιχείο της πολιτικής ταυτότητας. Η δήθεν «επαναστατική» αριστερά με τη βία που ασκεί στα πανεπιστήμια και εκτός, δείχνει το πόσο φασιστικά λειτουργεί. 



Η διαρκή χρήση βίας που χρησιμοποιούν οι αριστερές και ακροαριστερές ομάδες που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια, δικαιολογούν τη χρήση του όρου φασίστας για τον χαρακτηρισμό ατόμων που επιβάλλονται με τη βία αδιαφορώντας για ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες. 

Η βία, βαπτιζόμενη ως επαναστατική, δεν υπήρξε ποτέ ξένη για την επαναστατική Αριστερά. Αντιθέτως, υπήρξε απαρέγκλιτη προϋπόθεση για την εκπλήρωση πολιτικών στοχεύσεων. 

Οι αναρχικοί αντιγράφουν τις δράσεις των συντρόφων τους Χρυσαυγιτών. Η βία και η πολιτική δράση αυτού του τύπου εμφιλοχωρεί σε αυτόν το χώρο και τα Πανεπιστήμια δεν αποτελούν εξαίρεση. Δεν πρόκειται για βία περιστασιακή, αλλά για βία ιδεολογική, βία που παρουσιάζεται ως αναγκαιότητα απο τους ακροαριστερούς για να δικαιολογήσουν την δράση τους. 

Το αφήγημα του δίκαιου αγώνα αιτιολογεί στη συνείδηση τους τον ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και τις εγκληματικές πράξεις τους. 

Υπάρχουν τελικά στην αριστερά φασίστες; Φυσικά και υπάρχουν όπως και την δεξιά. Είναι ακροαριστεροί, αντιδημοκρατικοί, υστερούν στο πεδίο των ιδεών να επιστρατεύουν βίαια μέσα για την επιβολή τους.

Είναι καιρός να τους αντιμετωπίσει η πολιτεία όπως αντιμετώπισε και την Χρυσή Αυγή. Είναι καιρός να χαρακτηριστούν ως εγκληματική οργάνωση για να τελειώνουμε και με αυτούς, δεν χρειάζονται στην κοινωνία, παράσιτα είναι!!



Νοσοκομείο Ρεθύμνου κατά του Παύλου Πολάκη



Απαντώντας σε χθεσινή ανάρτηση του ακροαριστερού τραμπούκου του Τσίπρα και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλου Πολάκη, που απειλούσε και έβριζε τον Θάνο Πλεύρη, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε Δελτίο Τύπου και υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Ελευθέριος Μαρκάκης, «ενημερώνει ότι η κυρία Π. Π. προσήλθε στις 11:20 το πρωί στα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου» και σημειώνει:

«Τα εξεταστήρια ήταν κατειλημμένα από βαριά πάσχοντες ασθενείς, για αρκετή ώρα.

Στις 2 το μεσημέρι κλήθηκε για εξέταση και δεν προσήλθε. Η νοσηλεύτρια των επειγόντων επικοινώνησε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο που έδωσαν, ενημέρωσε ότι μπορεί η ασθενής να προσέλθει για εξετάσεις και ο κύριος που απάντησε εκ μέρους της είπε ότι θα την πάει στο σπίτι επειδή είχε κουραστεί και ότι θα την φέρει ξανά το απόγευμα. Ενημερώθηκαν από την νοσηλεύτρια ότι από τη στιγμή αποχώρησης από το ΤΕΠ, η σειρά περιστατικού δεν διατηρείται και αργότερα η αναμονή μπορεί να είναι μεγάλη . Δεν υπήρξε περαιτέρω επικοινωνία με την ασθενή.

Στις 5 το απόγευμα ενημερώνεται η Διοίκηση του Νοσοκομείου τηλεφωνικά ότι η μητέρα του κύριου Πολάκη βρίσκεται στο χώρο των επειγόντων κατόπιν κλήσης του κου Πολάκη. Ενημερώθηκε ο ιατρός του ΤΕΠ προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ασθενής όπως κάθε πολίτης. Η ασθενής αναζητήθηκε από το προσωπικό καθώς ανέμενε σε χώρο εκτός του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης βρέθηκε σε καλή γενική κατάσταση, ενώ η ίδια στη συνέχεια εξήλθε οικειοθελώς από το Νοσοκομείο.

Η μητέρα του κύριου Πολάκη αντιμετωπίστηκε όπως κάθε πολίτης και ακολουθήθηκε πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Εάν ο κ. Πολάκης επιθυμεί η οικογένειά του να έχει διαφορετική αντιμετώπιση σε βάρος των υπόλοιπων ασθενών, λυπόμαστε αλλά δεν ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές από τα δημόσια νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι ουδέποτε υπήρξε απαγόρευση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την διεξαγωγή test PCR σε ασθενή του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Διευκρινίζεται δε, ότι η αναφορά στην διενέργεια pcr τεστ αποκλειστικά σε ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας, αφορά στους θετικούς με rapid τεστ ασθενείς όπως συντάχτηκε και υπεγράφη από την Ιατρική Υπηρεσία και την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου εξυπηρετούνται όλοι οι συμπτωματικοί ασθενείς που χρήζουν εξέτασης και αντιμετώπισης και η λήψη RAPID, PCR ή RAPID PCR test βρίσκεται στην κρίση του ιατρού ανάλογα με την κλινική εικόνα που παρουσιάζει ο ασθενής, ακολουθώντας πιστά τα επιστημονικά πρωτόκολλα.

Τυχόν παραπομπή ασθενούς από μέρους του Νοσοκομείου σε ιδιωτική δομή ουδέποτε έγινε με απόφαση ή έγκριση της Διοίκησης του Νοσοκομείου»





Λύκος στην Πάρνηθα επιτέθηκε και έφαγε σκύλο - Σοκ στην οικογένεια που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο


 

Με προεδρικό διάταγμα του 1985 τα οικοσιτα ζώα απαγορεύονται στους εθνικούς δρυμούς ακόμα και αν φορούν λουράκι ή φίμωτρο. Μία απόφαση όμως που δεν έχει επικοινωνηθεί και παραμένει άγνωστη στην πλειοψηφία του κόσμου.

Τα σκυλιά ιδιαίτερα που αποτελούν κόκκινο πανί για τους λύκους, απαγορεύονται στα δάση.

Θύμα του λύκου, ο σκύλος του διευθυντή προγράμματος του Myradio 104,6  Νίκος Νικολακόπουλος που τον είχε βγάλει βόλτα μαζί με την κόρη του στην Πάρνηθα.

«Γυρίζω και βλέπω την κόρη μου πίσω και τον σκύλο, τον οποίο τον έχει δαγκώσει ένας μαύρος λύκος, παθαίνω σοκ, φωνάζω δυνατά, σηκώνω τα χέρια μου ψηλά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Νικολακόπουλος.

Η κόρη του από τον φόβο της άφησε το λουρί και ο λύκος άρπαξε το σκυλί και εξαφανίστηκε στο δάσος. Ο ίδιος προσπάθησε να τρομάξει τον λύκο για να σώσει το σκυλί. «Θα μπορούσαμε να μην έχουμε γυρίσει… έτσι όπως επιτέθηκε, βεβαίως πήγε για το σκυλί, αλλά θα μπορούσα να είμαι εγώ ή πολύ περισσότερο η κόρη μου»  τόνισε.



Μητσοτάκης στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

 


«Οικοδομείται δυναμική για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα»

Στη «δυναμική που οικοδομείται», βήμα-βήμα, για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα αναφέρεται με δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα εφημερίδα «The Telegraph» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και στο Μουσείο της Ακρόπολης το «θραύσμα Fagan» από το Μουσείο Antonino Salinas του Παλέρμο, η οποία ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Πρωθυπουργός τονίζει στην «Telegraph» ότι η συμφωνία με το Μουσείο της Ιταλίας θα μπορούσε να αποτελέσει έναν οδικό χάρτη για τη συμφωνία με τη Βρετανία.

«Η συζήτηση άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή» σημειώνει ο Πρωθυπουργός για όσα ακολούθησαν μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson στις 16 Νοεμβρίου. «Η δική μου αίσθηση είναι ότι όντως οικοδομείται μια δυναμική και ασφαλώς ο “ελέφαντας στο δωμάτιο” είναι η συζήτηση που θα πρέπει να κάνουμε με το Βρετανικό Μουσείο» υπογραμμίζει στις δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα.

Ο Πρωθυπουργός σημειώνει ότι η επίσκεψη στην Downing Street και η δημοσιότητα που έλαβε το ζήτημα βοήθησε να δημιουργηθεί «ένα μεγάλο κύμα διεθνούς υποστήριξης» για αυτό το σκοπό, με δεδομένο ότι και η κοινή γνώμη στη Βρετανία υποστηρίζει το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών (με βάση και την τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την επίσκεψη του Νοεμβρίου).

«Πρόκειται για ένα σημαντικό θραύσμα, ένα τμήμα της ζωφόρου που αναπαριστά τους θεούς και το οποίο βρισκόταν στη Σικελία για περίπου δύο αιώνες», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπογραμμίζει ότι η επιστροφή του θραύσματος από την Ιταλία αποτελεί «σημαντικό βήμα» και τονίζει «δεν επιστρέφεται ως δάνειο αλλά ως κατάθεση για οκτώ χρόνια με την προοπτική να παραμείνει στη χώρα επ’ αόριστον».

Λ. Μενδώνη: Μακροχρόνια κατάθεση (‘deposito’) με προοπτική να παραμείνει σε μόνιμη βάση (‘sine die’)

Όπως εξήγησε, στις 5 Ιανουαρίου, ανακοινώνοντας τη συμφωνία, η Λίνα Μενδώνη η ιδιαιτερότητα και η σημασία της περίπτωσης του θραύσματος Fagan, από τον λίθου VI της ανατολικής ζωφόρου του Παρθενώνα, δεν έγκειται στην μακροχρόνια κατάθεση (‘deposito’) προς έκθεση του θραύσματος στο Μουσείο Ακρόπολης, αλλά στην προοπτική να παραμείνει σε μόνιμη βάση (‘sine die’) στο Μουσείο της Ακρόπολης, επανενωμένο για πάντα με την ζωφόρο του Παρθενώνα.

«Η πρόθεση και η επιδίωξη της Κυβέρνησης της Σικελίας να επαναπατριστεί οριστικά το απότμημα του Παλέρμο στην Αθήνα, επιβεβαιώνει τους μακρότατους δεσμούς πολιτιστικής συνάφειας και αδελφοσύνης των δύο περιοχών, καθώς και εμπράγματη αναγνώριση μιας κοινής μεσογειακής ταυτότητας» τόνισε η Υπουργός.

Το ρεπορτάζ της «Telegraph» σημειώνει ότι το θραύσμα του Παρθενώνα από το Μουσείο Antonino Salinas στο Παλέρμο της Ιταλίας θα παρουσιαστεί την Δευτέρα στο νέο του σπίτι, στο Μουσείο της Ακρόπολης, και θα λάβει τη θέση του στη ζωφόρο του Παρθενώνα, η οποία γίνεται όλο και πιο πλήρης με κάθε τμήμα που επιστρέφεται.

Νωρίτερα, στις 3 Ιανουαρίου, σε μια κίνηση συμβολισμού και ουσίας, ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Πολιτισμού έστειλαν μήνυμα επανένωσης όλων των τμημάτων του Παρθενώνα, με την επιστροφή των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο, με αφορμή την εκδήλωση για την επιστροφή δέκα θραυσμάτων των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο της Ακρόπολης.



Ένας Daddys Tsoulfas έστησε συναυλία και μετά προσπάθησε να διαφύγει από την ΔΙΑΣ


 

Ένας τράπερ που τον λένε Daddy Tsoulfa, συνελήφθη για υπαίθρια συναυλία στον Άγιο Δημήτριο.

Η διεξαγωγή της συναυλίας έγινε προκλητικά παρά τα μέτρα, και γονείς που τα παιδιά τους βρίσκοταν να ακούσουν τον  Daddy Tsoulfa, κατήγγειλαν την παράνομη διοργάνωση στην αστυνομία.

Ο Daddy Tsoulfa όταν είδε τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, προσπάθησε να διαφύγει με σκούτερ, που οδηγούσε κάποιος άλλος., όπως δείχνει βίντεο που δημοσιεύτηκε από θαυμαστές του.



Η συναυλία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα με τη συμμετοχή αυτού του Daddy Tsoulfa, καθώς και άλλων τράπερς και το παρών έδωσαν περισσότεροι γύρω στους 50 νεαρούς.

Κάποιοι γονείς παιδιών που παρακολουθούσαν τη συναυλία κατήγγειλαν στην αστυνομία το παράνομο event με αποτέλεσμα οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να φτάσουν στο σημείο και να τη διακόψουν.



Ο Daddy Tsoulfa, οδηγήθηκε στο κρατητήριο.





Κτήνη στα Χανιά κρέμασαν σκυλί σε πλατεία χωριού

 


Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα που δεν το χωράει ανθρώπινος νους βρέθηκαν σήμερα κάτοικοι και τουρίστες του χωριού Μεγάλα Χωράφια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όταν διερχόμενοι της κεντρικής πλατείας αντίκρισαν το άψυχο σώμα ενός σκυλιού το οποίο κρεμόταν από τσιγκέλι.

Όπως μάλιστα καταγγέλλει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, με έδρα τον Γαλατά Χανίων, Νατάσα Μπομπολάκη, το πτώμα του άτυχου ζώου φωτογράφησαν έντρομοι τουρίστες, «αλλά και ένας υπάλληλος της καθαριότητας του δήμου που το ξεκρέμασε και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών! Από εκεί το έβγαλε άλλος πολίτης» .

Η ίδια μάλιστα μιλώντας στο GRTimes, αναφέρει ότι το κρέμασμα ζώων και ιδιαίτερα των σκύλων, στην Κρήτη είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο το οποίο είχε σταματήσει για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά φαίνεται πλέον ότι επανέρχεται. «Πριν από περίπου ένα χρόνο κρέμασαν άλλα δύο σκυλάκια στην περιοχή. Μάλιστα το πρώτο, ήταν εντελώς απάνθρωπο, καθώς πριν το κρεμάσει το έγδαρε και του έβγαλε τα νύχια. Μάλιστα οι δράστες συνελήφθησαν όμως τα συγκεκριμένα ζητήματα, παρά την αυστηροποίηση του νόμου, έχουν κολλήσει κάπου στην εισαγγελία» τονίζει χαρακτηριστικά.

Η ατιμωρησία ενθαρρύνει τους δράστες

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να είναι αυτό που ωθεί τους δράστες σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις, η κα. Μπομπολάκη, αναφέρει πως «όταν τα ζώα είναι δεσποζόμενα όπως σε αυτή την τελευταία περίπτωση στα Μεγάλα Χωράφια, συχνά αυτού του είδους οι δολοφονίες ζώων, έχουν να κάνουν είτε με κτηματικές, είτε με κτηνοτροφικές διαφορές. Είναι ένα μήνυμα που στέλνεται» αναφέρει.

Προσθέτει ωστόσο, ότι «υπάρχουν και περιπτώσεις που αφορούν αδέσποτα ζώα, όπου εκεί απλά υπάρχει διαστροφή. Κάθε δολοφονία κρύβει μια διαστροφή μέσα της, πολύ περισσότερο όταν έχει να κάνει με ζώα που δεν σου φταίνε σε τίποτα. Εκείνο όμως που πρέπει να καταλάβουν άπαντες, είναι ότι κίνητρο για τους δράστες που προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις είναι η ατιμωρησία. Τί να το κάνω εάν ο νόμος ορίζει πως τέτοιους είδους υποθέσεις έχουν αναχθεί σε κακούργημα, όταν ο δράστης παραμένει ατιμώρητος και περιμένει να δικαστεί. Για τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις χρειάζεται άμεση και παραδειγματική τιμωρία. Αν θέλουμε να αναφερθούμε σε αυτό το ζήτημα πραγματικά και να δούμε την ουσία του προβλήματος σε αυτό πρέπει να σταθούμε. Στο ζήτημα της ατιμωρησίας» σημειώνει η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Το θέμα το έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Χανίων

Στο μεταξύ από τις αρχές των Χανίων έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. «Όπως σας είπα το συγκεκριμένο σκυλί ήταν δεσποζόμενο και ο ιδιοκτήτης του βρέθηκε και έχει δώσει κατάθεση. Υπάρχουν εικασίες για το ποιος μπορεί να το έχει κάνει όμως αυτό μένει να διαλευκανθεί από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Χανίων που έχει αναλάβει την υπόθεση» ανέφερε στο GRTimes, η κα. Μπομπολάκη.


Πηγή: GR TIMES




Τραβάει το σχοινί ο Ακάρ

 


Τραβάει το σχοινί ακόμα περισσότερο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σε νέες δηλώσεις του σε δημοσιογράφους υπερασπίστηκε το Casus Belli, λέγοντας ότι «είναι ζήτημα εθνικής ασφαλείας για την Τουρκία».

«Με την Ελλάδα έχουμε κάποια προβλήματα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο. Θέλουμε να τα επιλύσουμε με ειρηνικό τρόπο και με διάλογο», είπε. 

Αναφερόμενος στο Καστελόριζο, σημείωσε ότι πρόκειται για «ένα νησί 10 τετρ. χιλιομέτρων, απέχει 600 χιλιόμετρα από την Ελλάδα, ενώ 1.950 μέτρα από την Τουρκία. Για το νησί αυτό διεκδικεί θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Στην Ακαδημία μας η κανονική κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα. Χρησιμοποιήσαμε αυτή την έκφραση για να δείξουμε πόσο κοντινή είναι η απόσταση. Εκφράσαμε μια πραγματικότητα».

«Αν αυξήσετε τα χωρικά σας ύδατα σε 12 μίλια, αυτό σημαίνει ότι εμείς για να μπούμε στα διεθνή ύδατα πρέπει να ζητήσουμε άδεια;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ο λύκος ακόμη και αν είναι βασιλιάς στα πρόβατα, δεν κάνει τέτοια κατανομή». «Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το έκανες 6 μιλιά, δόξασε την κατάσταση σου και παρέμεινε εκεί», είπε, σημειώνοντας: «Εμείς αυτό που λέμε είναι να υπάρχει ειρήνη και ηρεμία, σε αυτές τις συνθήκες και οι δυο πλευρές και ο ελληνικός λαός και ο τουρκικός λαός να επωφεληθούν τα πλούτη και να ζήσουν με ευδαιμονία».

«Αυτό, όπως το λέμε, δεν σημαίνει αδυναμία, το ότι προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας δεν σημαίνει ότι είναι απειλή», συνέχισε, προειδοποιώντας την Ελλάδα «να μην κάνουν λάθος υπολογισμό,  λέγοντας ότι “τώρα είναι η στιγμή για τα 12 μίλια”».

«Αυτό τον λάθος υπολογισμό τον έκαναν και άλλοι δηλώνοντας “μετά την 15η Ιουλίου αυτός ο στρατός δεν μπορεί να κάνει τίποτα”. Όμως αυτός ο στρατός ένα μήνα μετά πραγματοποίησε την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη και μετά από μάχες σώμα με σώμα, νίκησε το ISIS. Άρα να μην μας δοκιμάζουν σε αυτό το θέμα και να μην μπουν σε τέτοια περιπέτεια. Ελπίζω να μην κάνουν ένα τέτοιο λάθος», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Η Ελλάδα προσποιείται τη χώρα – θύμα»

Διατηρώντας την προκλητική ρητορική των τελευταίων ημερών, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγόρησε νωρίτερα το Σάββατο την Αθήνα, μεταξύ άλλων, για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης, επιμένοντας στο αφήγημα της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση των νησιών, ενώ καταλόγισε την Ελλάδα πως, όπως είπε, «προσποιείται ότι είναι χώρα – θύμα, μεταμφιεσμένη σε πρόβατο».

«Η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς σε τουλάχιστον 16 από τα 23 αποστρατικοποιημένα νησιά σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης και άλλες διεθνείς συνθήκες, εξοπλίζοντας τα και επιπλέον, συμπεριλαμβάνοντας αυτά τα νησιά σε στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ και σε άλλες ασκήσεις. Χρησιμοποιεί τρίτες χώρες για της διεκδικήσεις της. Και προσπαθούν να τους ξεγελάσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης για τον μειονοτικό βουλευτή Σαντίκ Αχμέτ.

«Επίσης διεκδικεί κυριαρχία νησιών νησίδων και βραχονησίδων των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συνθήκες, και μάλιστα ορισμένα από αυτά τα νησιά τα βάζει προς πώληση. Η Ελλάδα συνεχίζει τις παράλογες και παράνομες διεκδικήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο», συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, καταλογίζοντας εκ νέου στην Ελλάδα ρόλο επιτιθέμενου.

«Παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, η Ελλάδα προσπαθεί να διαστρεβλώσει όλες τις αλήθειες και προσποιείται ότι είναι χώρα – θύμα μεταμφιεσμένη σε πρόβατο, για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες. Εκμεταλλεύεται την ένταξη στην ΕΕ, για να σχηματίσει συμμαχίες στο εσωτερικό της, δημιουργώντας μια τεχνητή απειλή και προσπαθεί να μετατρέψει τα προβλήματα με την Τουρκία σε πρόβλημα Τουρκίας – Ε.Ε., Τουρκίας – ΗΠΑ ή Τουρκίας – ΝΑΤΟ», συνέχισε ο κ. Ακάρ, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα ενεργεί κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, σχεδόν για κάθε θέμα που εκκρεμεί να επιλυθεί μεταξύ μας, της κοινής λογικής, των σχέσεων καλής γειτονίας και της ιστορικής πραγματικότητας. Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί με κοινή λογική ή με το διεθνές δίκαιο, η μονομερής βούληση των γειτόνων μας να αυξήσουν τα χωρικά τους ύδατα σε 12 μίλια, τα οποία σήμερα είναι 6 μίλια, και να διεκδικούν εναέριο χώρο 10 μιλίων ενώ τα χωρικά ύδατα είναι μόνο 6 μίλια. Στην εποχή μας, και στην ιστορία δεν υπάρχει μια τέτοια πρακτική». 

Συνεχίζοντας, καταλόγισε στην Ελλάδα επεκτατισμό, ενώ έκανε μίλησε για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη, αλλά και για καταπιεστικές πρακτικές από την ελληνική πλευρά. 

«H Ελλάδα, η οποία ιδρύθηκε επίσημα το 1832 με μία έκταση 47.517 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μέσα και γύρω από την Πελοπόννησο, μέχρι σήμερα μέσα από επτά φάσεις έχει τριπλασιαστεί σε μέγεθος περίπου, και αυτό είναι σαφής ένδειξη αυτού του επεκτατισμού», σημείωσε προσθέτοντας: «Συνεχίζει τις περιοριστικές και καταπιεστικές πρακτικές της στους Τούρκους σε θέματα όπως η εκπαίδευση, η ίδρυση συλλόγων, η εκλογή των δικών τους θρησκευτικών ηγετών, τα ιδρύματα, η ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου και ιδιαίτερα η άρνηση της “τουρκικής” ταυτότητας. Οι πράξεις αυτές της Ελλάδας, που έκλεισε τους συλλόγους που ίδρυσαν οι “Τούρκοι της Δυτικής Θράκης” μόνο με την αιτιολογία ότι στα ονόματά τους αναγραφόταν η λέξη “Τούρκος”, έχουν καταδικαστεί και καταχωρηθεί με απόφαση του ΕΣΔΑ».

«Το να λες “Δεν υπάρχουν Τούρκοι”, να κλείνεις “τουρκικά σχολεία και συλλόγους”, να εμποδίζεις το άνοιγμα των τζαμιών, σημαίνει να αρνείσαι όλες τις δημοκρατικές και σύγχρονες αξίες και τα ιστορικά γεγονότα. Η ΕΕ και τα τρίτα μέρη αγνοούν επίμονα αυτή την αδικία και την παρανομία, και καταφεύγουν σε κάθε είδους εξαπάτηση για να κάνουν την Τουρκία να δείχνει ως επιθετική, ανατρέποντας εντελώς τα γεγονότα με μια τρομακτική παράδοξη προσέγγιση», τόνισε επίσης.


Μανώλης Κωστίδης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Τεράστιος βράχος έπεσε πάνω σε τουρίστες - 7 νεκροί

 


Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά και τρεις ακόμη αγνοούνται μετά την αποκόλληση και την πτώση μέρους απόκρημνου φυσικού τοίχου από βράχια, που συνέθλιψε τουριστικά πλεούμενα το Σάββατο (8/1) κοντά σε καταρράκτη, σε λίμνη της νοτιοανατολικής Βραζιλίας η οποία αποτελεί μαγνήτη για τους επισκέπτες της περιοχής, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα.

Αρκετοί τραυματίες υπέστησαν κατάγματα· ένα από τα θύματα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο, έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Άλλοι 23 άνθρωποι χρειάστηκαν φροντίδες για ελαφρύτερους τραυματισμούς, σύμφωνα με τις αρχές.

Το πελώριο κομμάτι βράχου ξαφνικά αποκολλήθηκε από το φαράγγι κι έπεσε πάνω σε σκάφη που έπλεαν στα πράσινα νερά της λίμνης Φούρνας, στην περιοχή Καπιτόλιου, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις.

Σε δραματικά αποσπάσματα βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ακούει κανείς τις κραυγές πανικού των τουριστών καθώς ο πελώριος όγκος βράχων πέφτει στο νερό, συνθλίβοντας τρία πλεούμενα.






Την Δευτέρα θα υπάρχουν self test στα σχολεία για όσους δεν βρήκαν λόγω ελλείψεων

 


Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται όχι μόνο από τους μη εμβολιασμένους μαθητές, αλλά και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όσοι μαθητές δεν πρόλαβαν, θα κάνουν τεστ στα σχολεία την Δευτέρα

Μιλώντας στο δελτίο του One, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλέξανρος Κόπτσης, τόνισε πως όσοι γονείς δεν έχουν προμηθευτεί self test μπορούν να το πράξουν από τη διεύθυνση του σχολείου, μόνο για την πρώτη ημέρα.

«Θα διαθέσουμε από τα αποθέματα αυτά, που κανονικά είναι για τις στενές επαφές, αλλά θα διατεθούν για την πρώτη και μόνο ημέρα από το απόθεμα», υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6.000.000 τεστ σε 1.287.000 δικαιούχους.

Ωστόσο, τα κρούσματα των πρώτων ημερών μετά το άνοιγμα των σχολείων θα κρίνουν εάν θα χρειαστούν ή όχι περαιτέρω μέτρα στον τρόπο λειτουργίας τους.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας έκαναν γνωστά τα εξής:

• Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

•  (Παρασκευή και Σάββατο), λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.

Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν σελφ τεστ, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα σελφ τεστ.

Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με σελφ τεστ για το άνοιγμα της Δευτέρας.

Για τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία, απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η υπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις, τονίζοντας ότι χθες, Παρασκευή, υπήρχαν σε φαρμακαποθήκες δύο εκατ. τεστ.

Η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτίμησε ότι με τα self tests των παιδιών για να πάνε σχολείο, θα βρεθούν περισσότερα θετικά κρούσματα, «πιθανότατα όμως η θετικότητα δεν θα είναι μεγαλύτερη», όπως είπε.

Εξήγησε ότι η θετικότητα είναι μεγάλη τις ημέρες των αργιών, καθώς οι περισσότεροι που κάνουν τεστ έχουν συμπτώματα. Έφτασε στο 20% και 24%, ενώ τις άλλες ημέρες η θετικότητα είναι στο 10%, «και πάλι υψηλή, όμως», σημείωσε η Μίνα Γκάγκα.

Τρεις στους 4 έχουν πάρει τα self tests που τους αναλογούν

– Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6 εκατ. τέστ 1.287.000 δικαιούχους. Δηλαδή 3 στους 4 δικαιούχους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν πάρει τα τεστ που τους αναλογούν.

– Λόγω της υψηλής ζήτησης, σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία και έως αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί του Σαββάτου, έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες, αλλά και από το απόθεμα της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.

– Εκτιμάται ότι, Σάββατο, διατέθηκαν πάνω από ένα εκατ. τεστ.

– Υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων.




Ακροαριστεροί φασίστες απειλούν τον πρύτανη του ΑΠΘ

 


Αντιδράσεις από Θεοδωρικάκο και Οικονόμου.

Σε μια απειλητική κίνηση προχώρησαν οι γνωστοί ακροαριστεροί τραμπούκοι των πανεπιστημίων στην περιοχή της Καμάρας, θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή τους στη λήξη της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό» εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από 34 χρόνια.



Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι ακροαριστεροί τραμπούκοι αφισοκόλλησαν σε στάσεις λεωφορείων κηδειόχαρτα, με τα οποία καταφέρονται κατά του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου.

Οι αφίσες περιλαμβάνουν απειλητική φρασεολογία και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ενώ αναφέρουν ότι ο κ. Παπαϊωάννου «επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του». Μάλιστα με στον ίδιο υβριστικό τόνο αναγράφουν ότι «Η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο Στέκι στο Βιολογικό».

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ δέχεται απειλές για τη ζωή του εδώ και καιρό, από τέτοια ακροαριστερά αποβράσματα.



Μήνυμα στήριξης στον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου, που δέχεται απειλές κατά της ζωής του, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Κάτω από τα μπάζα της τελειωμένης πλέον ψευτοκατάληψης κάποιων στο ΑΠΘ βρίσκονται η αλαζονεία τους, ο αυταρχισμός τους, η αθλιότητά τους, ο φασισμός τους και η παράνοιά τους. Είμαστε στην πράξη και με αποφασιστικότητα με τον Πρύτανη, με τους φοιτητές, με τους καθηγητές, με τη λογική, με την ελευθερία, με την ασφάλεια και την εφαρμογή των Νόμων στα πανεπιστήμια. #Ασφάλειαπαντού, ασφάλεια για όλους!» έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος στον λογαριασμό του στο Facebook.

Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos
14 ώρες πριν

Κάτω από τα μπάζα της τελειωμένης πλέον ψευτοκατάληψης κάποιων στο ΑΠΘ βρίσκονται η αλαζονεία τους, ο αυταρχισμός τους, η αθλιότητά τους, ο φασισμός τους και η παράνοιά τους. Είμαστε στην πράξη και με αποφασιστικότητα με τον Πρύτανη, με τους φοιτητές, με τους καθηγητές, με τη λογική, με την ελευθερία, με την ασφάλεια και την εφαρμογή των Νόμων στα πανεπιστήμια. #Ασφάλειαπαντού, ασφάλεια για όλους!

#TakisTheodorikakos #ΤάκηςΘεοδωρικάκος #Θεοδωρικάκος #ελληνικήαστυνομία #hellenicpolice

1.2K
74
31

Για γνωστούς τραμπούκους που «φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους όπως είχαν συνηθίσει», κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διαμηνύοντας παράλληλα ότι «η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες.

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Οικονόμου:

«Ένας χώρος εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που βρισκόταν επί δεκαετίες υπό κατάληψη, αποδόθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γνωστούς τραμπούκους να απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και να φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, όπως είχαν συνηθίσει.

Είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα αλλάζει και στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση».