Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Ακροαριστεροί φασίστες απειλούν τον πρύτανη του ΑΠΘ

 


Αντιδράσεις από Θεοδωρικάκο και Οικονόμου.

Σε μια απειλητική κίνηση προχώρησαν οι γνωστοί ακροαριστεροί τραμπούκοι των πανεπιστημίων στην περιοχή της Καμάρας, θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή τους στη λήξη της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό» εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από 34 χρόνια.



Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι ακροαριστεροί τραμπούκοι αφισοκόλλησαν σε στάσεις λεωφορείων κηδειόχαρτα, με τα οποία καταφέρονται κατά του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου.

Οι αφίσες περιλαμβάνουν απειλητική φρασεολογία και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ενώ αναφέρουν ότι ο κ. Παπαϊωάννου «επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του». Μάλιστα με στον ίδιο υβριστικό τόνο αναγράφουν ότι «Η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο Στέκι στο Βιολογικό».

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ δέχεται απειλές για τη ζωή του εδώ και καιρό, από τέτοια ακροαριστερά αποβράσματα.



Μήνυμα στήριξης στον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου, που δέχεται απειλές κατά της ζωής του, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Κάτω από τα μπάζα της τελειωμένης πλέον ψευτοκατάληψης κάποιων στο ΑΠΘ βρίσκονται η αλαζονεία τους, ο αυταρχισμός τους, η αθλιότητά τους, ο φασισμός τους και η παράνοιά τους. Είμαστε στην πράξη και με αποφασιστικότητα με τον Πρύτανη, με τους φοιτητές, με τους καθηγητές, με τη λογική, με την ελευθερία, με την ασφάλεια και την εφαρμογή των Νόμων στα πανεπιστήμια. #Ασφάλειαπαντού, ασφάλεια για όλους!» έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος στον λογαριασμό του στο Facebook.

Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos
14 ώρες πριν

Κάτω από τα μπάζα της τελειωμένης πλέον ψευτοκατάληψης κάποιων στο ΑΠΘ βρίσκονται η αλαζονεία τους, ο αυταρχισμός τους, η αθλιότητά τους, ο φασισμός τους και η παράνοιά τους. Είμαστε στην πράξη και με αποφασιστικότητα με τον Πρύτανη, με τους φοιτητές, με τους καθηγητές, με τη λογική, με την ελευθερία, με την ασφάλεια και την εφαρμογή των Νόμων στα πανεπιστήμια. #Ασφάλειαπαντού, ασφάλεια για όλους!

#TakisTheodorikakos #ΤάκηςΘεοδωρικάκος #Θεοδωρικάκος #ελληνικήαστυνομία #hellenicpolice

1.2K
74
31

Για γνωστούς τραμπούκους που «φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους όπως είχαν συνηθίσει», κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διαμηνύοντας παράλληλα ότι «η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες.

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Οικονόμου:

«Ένας χώρος εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που βρισκόταν επί δεκαετίες υπό κατάληψη, αποδόθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γνωστούς τραμπούκους να απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και να φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, όπως είχαν συνηθίσει.

Είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα αλλάζει και στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου