Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Εικονική η διαγραφή Κουρουμπλή από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ούτε αυτόν δεν μπόρεσε ο Τσίπρας;

 


Σύμφωνα με το iefimerida, tον περασμένο Δεκέμβριο 2021, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του περί «δολοφόνων» της κυβέρνησης, με αφορμή τους νεκρούς από την πανδημία.

Πρόκειται για την μοναδική διαγραφή που έχει κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που ανέλαβε την προεδρία του Συνασπισμού το μακρινό 2008. Κι όμως, αποδεικνύεται ότι η διαγραφή δεν είναι πραγματική, όπως αποκάλυψαν τα «Παραπολιτικά», αφού ο κ. Κουρουμπλής φαίνεται να συμμετέχει κανονικά στις προσυνεδριακές διαδικτυακές εκδηλώσεις, με τον τίτλο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδεικνύεται από το παρακάτω βίντεο.

Σε αυτό, φαίνεται ο κ. Κουρουμπλής (στο 1:20 λεπτό) να συμμετέχει και να παίρνει το λόγο σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη Δυτική Αττική, με θέμα «Η Αριστερά του 21ου Αιώνα και το κόμμα της Νέας Αριστεράς». Μάλιστα έκανε και υποδείξεις για το πως θα πρέπει να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ποια να είναι η πολιτική του απέναντι στης διεύρυνση, σχολιάζοντας πως «πρέπει να κάνουμε τάλιρα το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για να γίνεται κατανοητό και να πάψουμε να βυζαντινολογούμε» για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Θέλουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι κυβερνώσα αριστερά ή θέλουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ που θα αυτοθαυμάζονται τα στελέχη του και θα θεωρούν ότι είναι οι πιο αμόλυντοι όλων των ανθρώπων και όλων των πολιτών».

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο:






Ξαναχτύπησε η Τζάκρη και ξεφτιλίστηκε - Συνέκρινε τους νεκρούς της πανδημίας με τον Εμφύλιο


 

Είχε καιρό να ξεφτιλιστεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, και είπε να κάνει την προκλητική της εμφάνιση.

Αυτή την φορά για να προκαλέσει περισσότερο και να ξεφτιλιστεί επίσης, έκανε σύγκριση των νεκρών του Εμφυλίου με τις απώλειες της πανδημίας.

Αυτό το έκανε αυτή η απίθανη σε όλη της θητεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησής της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό θα ξεπεράσουν αυτούς του εμφυλίου, ενώ στη συνέχεια ρώτησε γιατί φτάνουμε σε νεκρούς τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναρωτήθηκε «πού μπορεί να φτάσει ένας βουλευτής για να κάνει κριτική στους θανάτους από Covid-19, ώστε να συγκρίνει νεκρούς εμφυλίου με νεκρούς πανδημίας». Και τόνισε ότι «εμείς ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους και εσείς κοιτάτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να κάνετε μικροκομματική πολιτική». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο βρετανικό μοντέλο, υπενθυμίζοντας αυτό που είχε δηλώσει και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός, δηλαδή ότι το σύστημα καταγραφής θυμάτων Covid της Μεγάλης Βρετανίας οδηγεί σε μείωση κατά 20% των καταγεγραμμένων θανάτων σε σχέση με το μοντέλο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

ΝΔ: Προκλητικά ανιστόρητη σύγκριση, προσβάλλει όλα τα θύματα

Ανακοίνωση για τη δήλωση της κυρία Τζάκρη εξέδωσε και το γραφείο Τύπου της ΝΔ, το οποίο αναφέρει:

«Η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει κάθε σοβαρό θέμα μέσα από το πρίσμα του Εμφυλίου έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό το επίπεδο της εμμονής. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τη δήλωση της κυρίας Τζάκρη, η οποία μέσα στη Βουλή των Ελλήνων συνέκρινε τον αριθμό των νεκρών του Εμφυλίου με αυτόν της πανδημίας.

Η σύγκριση αυτή είναι τόσο προκλητικά ανιστόρητη, που προσβάλλει όλα τα θύματα – του τότε και του τώρα. Και υπενθυμίζει σε όλους την ολέθρια στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία: εκεί που όλες οι χώρες αντιλήφθηκαν την ανάγκη για ενότητα, η αξιωματική αντιπολίτευση είδε μία ακόμα ευκαιρία για διχασμό. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα διαρκές «όχι» σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει συνειδητά τον δρόμο της ενότητας όλων των Ελλήνων απέναντι στην πανδημία. Και θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο, όσο και αν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ο Πολακισμός είναι η μοναδική συγκολλητική ουσία όλων των συνιστωσών του»






Ο Κοντονής για συνέντευξη Τσίπρα στην Αυγή : Nόμιζα ότι διάβασα συνέντευξη του 2014.

 


Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Action 24, κάρφωσε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λέγοντας ότι μπορεί να ψηφίσει και να στηρίξει ΚΙΝΑΛ : «Διότι αυτή την ώρα θεωρώ ότι όποιος ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ χάνει την ώρα του -και βλέπετε τι γίνεται αυτή την περίοδο με την εσωκομματική διαδικασία που ακολουθείται».

Μίλησε για την συνέντευξη Τσίπρα στην "Αυγή" λέγοντας : «Είδα τη συνέντευξή του (Τσίπρα) στην "Αυγή" την περασμένη Κυριακή και νόμιζα ότι διάβασα συνέντευξη του 2014. Λυπάμαι αλλά ο πολιτικός λόγος που εκπέμπει πια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λόγος πολιτικής αναξιοπιστίας».

«Αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό, όλα μπορούν να γίνουν. Βλέπετε ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και το γεγονός ότι το κραταιό ΠΑΣΟΚ έφτασε να έχει ποσοστά κοινοβουλευτικής επιβίωσης, αυτό πρέπει γίνει μάθημα σε ορισμένους. Στην πολιτική μπορεί να γίνουν τα πάντα, ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητας και αξιοπιστίας του καθενός», συνέχισε.

Για την υπόθεση Novartis και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, ο Σταύρος Κοντονής σε ότι αφορά τον Αδωνι Γεωργιάδη και άλλα στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι η αρχειοθέτηση προφανώς δικαιώνει όλα τα πρόσωπα αυτά.

«Έχει δίκιο ο κ. Γεωργιάδης να οργίζεται. Όταν μια υπόθεση αρχειοθετείται και παραταύτα ορισμένοι επιμένουν να προσδίδουν σε έναν πολίτη οποιονδήποτε πολίτη, οχι μόνο υπουργό, ευθύνες τότε είναι επόμενο αυτός να εξοργίζεται», είπε χαρακτηριστικά ενώ αποδοκίμασε και την επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον Αρειο Πάγο χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ανεξήγητη.

«Καμιά υπόθεση δεν μπορεί να ανασυρθεί από το αρχείο με πολιτική εντολή. Δεν μπορώ να σχολιάσω τον παραλογισμό του κυρίου Πολάκη ο οποίος κινείται εκτός συνταγματικού πλαισίου. Η δικαιοσύνη απεφάνθη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται αυτές οι δηλώσεις. (...) Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές τέλεια και παύλα».

«Τα πολιτικά πρόσωπα τα δικαιώνει ως προς τις μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες τους ενέπλεκαν. Γιατί αυτοί οι μάρτυρες μίλησαν με ένα τρόπο πάρα πολύ επιπόλαιο, γιατί είδαμε τις καταθέσεις, πάρα πολύ επιπόλαιο, για πολιτικά πρόσωπα τα οποία εξ’ορισμού και εκ του νόμου δεν μπορούσαν να έχουν κάποια επαφή με αυτή την ιστορία», είπε καρφώνοντας ανοικτά τον ΣΥΡΙΖΑ για την πλεκτάνη που έστησε για να καταστρέψει πολιτικούς του αντιπάλους.

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις Πολάκη στη δικαιοσύνη, αναφερόμενος στη δήλωσή του για την ανάγκη δημιουργίας νέας σχολής δικαστών, αλλά και στα όσα είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου για το πώς σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δεύτερη φορά Αριστερά, χαρακτήρισε τις δηλώσεις απαράδεκτες, λέγοντας ότι «κινούνται εκτός συνταγματικού πλαισίου και δεν έχουν κανένα σεβασμό στην συνταγματική πρόβλεψη για την διάκριση των εξουσιών».

Μιλώντας για την αθλητική βία και το νομοσχέδιο που είχε φτιάξει ως υπουργός Αθλητισμού λέγοντας ότι το άλλαξε εν συνεχεία ο επόμενος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βασιλειάδης . «Αυτό το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή με την κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ αν το δείτε πως κατάντησε στο τέλος της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το γνωρίζετε. Το άλλαξε εντελώς ο επόμενος υπουργός αθλητισμού. Σας λέω και κάτι που εμένα με συγκλόνισε, ψηφίσαμε την κάρτα φιλάθλου με την οποία αυτοί που ήταν σεσημασμένοι δεν θα μπορούσαν να μπαίνουν στα γήπεδα. Όταν λοιπόν θεσμοθέτησε με την κάρτα φιλάθλου, όλοι αυτοί που σκοτώνονται σήμερα στα γήπεδα είχαν πάει με κοινούς δικηγόρους στην επιτροπή προστασίας προσωπικών δεδομένων για να πλήξουν το μέτρο της κάρτας φιλάθλου»



Συμμορία χούλγικαν χτύπησαν νεαρό στο Άλσος Βεΐκου


 

Τα περιστατικά οπαδικής βίας φαίνεται πως δεν σταματούν ακόμα και τώρα που υποτίθεται ότι η δολοφονία του Άλκη, έκανε δικαιοσύνη και αστυνομία να ενεργοποιηθούν περισσότερο.

Μία νέα επίθεση εκτυλίχθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο άλσος Βεΐκου, όταν μια ομάδα νεαρών πλησίασε έναν 20χρονο και τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι. Όταν αυτός απάντησε ότι δεν ασχολείται με ομάδες, οι νεαροί άρχισαν να τον βρίζουν κι ένας από αυτούς τον χτύπησε στο κεφάλι με καπνογόνο, τραυματίζοντας τον ελαφρά.

Ο νεαρός επέστρεψε στο σπίτι του και μαζί με τον πατέρα του πήγαν στο Τμήμα της περιοχής, όπου κατήγγειλαν όλα όσα είχαν συμβεί. 

Η Αστυνομία αναζητά τους νεαρούς, με τα χαρακτηριστικά που κατάφερε να συγκρατήσει το θύμα, ενώ δεν αποκλείει να πρόκειται και για κάποια συμμορία της περιοχής που να έχει κάνει αρπαγές κινητών από ανήλικα.



Προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος Αλβανός για την δολοφονία του Άλκη

 



Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του, ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, φερόμενος ως δράστης της στυγερής δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη. 

Ο ίδιος συνέχισε να αρνείται κάθε κατηγορία που του αποδίδεται και ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο του αλλά δεν αποβιβάστηκε από αυτό και δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση.

Ο 23χρονος κατονόμασε τους άλλους 10 συμμετέχοντες και είπε ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν, αλλά να εκφοβίσουν τους οπαδούς του Άρη. Δήλωσε μετανιωμένος για το τραγικό περιστατικό. Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε προφυλακιστέος.




Δέν έχει δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει αποπομπές όταν ανέχονται Πολάκη - Χριστοδουλοπούλου

 


Την ώρα που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδρασε άμεσα στην περίπτωση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα αποπέμποντας τον πρώτο και διαγράφοντας τον δεύτερο, ο ΣΥΡΙΖΑ με θράσος κάνει και κριτική!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να παίρνει μαθήματα, κατηγορεί και τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά για τα λεγόμενά του σε εκδήλωση, και καλεί τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει, όπως έκανε με τον προκάτοχό του.

Είναι τέτοιο το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, που ενώ εδώ και δύο εβδομάδες όλοι γίναμε μάρτυρες ακόμα μιας ακροαριστερής συμπεριφοράς του Παύλου Πολάκη!! Και μάρτυρες της καθεστωτικής νοοτροπίας της Τασίας Χριστοδουλοπούλου με κίνδυνο την δημοκρατία που εκφράζει τις θέσεις του Τσίπρα, δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε μία διαγραφή, για τα μάτια του κόσμου!!!



Την Πέμπτη απολογείται στην ανακρίτρια ο Νίκος Παππάς


 

Συνεχίζεται σήμερα η απολογία του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη.

Η δικαστική έρευνα είχε ξεκινήσει από τις δικές του αναφορές ότι ο Νίκος Παππάς είχε οργανώσει σχέδιο και κινούσε παρασκηνιακά τα νήματα, ώστε ο επιχειρηματίας να αποκτήσει κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας το οποίο θα ήλεγχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διερεύνηση του ρόλου του Νίκου Παππά στο διαγωνισμό την τηλεοπτικών αδειών του 2016 είχε ξεκινήσει μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας στις αρχές Ιουλίου 2020 στο πλαίσιο της αντιδικίας του με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC. Είχε κάνει λόγο για εικονική συναλλαγή, από την οποία είχε καταφέρει να λάβει τα 3 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνταν ως εγγυητική επιστολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

Σε βάρος του Νίκου Παππά η Βουλή έχει ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Ο πρώην Υπουργός έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί μεθαύριο Πέμπτη. Όταν κλείσει ο κύκλος των απολογιών το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί για το εάν η υπόθεση θα οδηγηθεί σε Ειδικό Δικαστήριο.



Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: 125 εκατομμύρια για την ψηφιοποίηση του ελληνικού κράτους

 


Ποσό ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ θα χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την ενίσχυση του έργου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα στην Αθήνα.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υπουργό Οικονομικών και διοικητή της ΕΤΕπ Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, αρμόδιο για την Ελλάδα, Christian Kettel Thomsen, με στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση δομών και υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου.

Η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί τόσο σε έργα από τα οποία θα επωφεληθεί άμεσα το σύνολο των πολιτών όσο και σε έργα έμμεσης ωφέλειας σε όλους τους επιμέρους τομείς αλληλεπίδρασης του πολίτη με το Δημόσιο.

Στην πρώτη κατηγορία, βρίσκονται έργα όπως το «Wi-Fi GR» για την ανάπτυξη 3.000 hotspot σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας, ενώ στη δεύτερη έργα όπως η υλοποίηση δικτύου υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Ιδιαίτερη στόχευση δίνεται στην καινοτομία, την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων από τους πολίτες και την προσαρμογή στις ανάγκες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, με χρηματοδότηση για δράσεις όπως οι Εθνικοί Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας.

Το πρόγραμμα, με ορίζοντα υλοποίησης τα επόμενα πέντε χρόνια, θα συμβάλει στο σχέδιο για τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό στο Ελληνικό Δημόσιο και την παροχή υπηρεσιών με στόχευση στην εξυπηρέτηση και τη θετική εμπειρία του πολίτη.

Ο Υπουργός Οικονομικών και Διοικητής της ΕΤΕπ Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε:

«Με αυτή τη συμφωνία-πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα προσφέρει 125 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προώθησης του ψηφιακού μετασχηματισμού σε ένα ευρύ φάσμα δημοσίων υπηρεσιών.

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν – και τα οποία εκτείνονται στους τομείς της δημόσιας υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της δικαιοσύνης, των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης – αναμένεται να διευκολύνουν τις συναλλαγές με τον δημόσιο τομέα και να βελτιώσουν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών.

Πρόκειται για σημαντικά έργα που προβλέπεται να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων, καθώς και στη βελτίωση υφιστάμενων, διοικητικών μηχανισμών, με άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και την οικονομία σε όλη τη χώρα».

Από τη μεριά του, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε:

«Το 2022 είναι το έτος που η εκθετική πρόοδος του ψηφιακού μετασχηματισμού θα ξεκινήσει να συναντά την υλοποίηση μεγάλων έργων τεχνολογίας και πληροφορικής. Οι πολίτες έχουν ήδη στα χέρια τους περισσότερες ψηφιακές δυνατότητες και, όσο προχωράμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, θα έχουν ακόμα περισσότερες, ακόμα καλύτερες, με ακόμα μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στην καθημερινότητά τους.

Για να το πετύχουμε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας για να αναβαθμίσουμε τις ψηφιακές υποδομές της χώρας. Η σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι διπλά σημαντική: αφενός, γιατί οι πόροι που εγκρίθηκαν θα κατευθυνθούν σε ιδιαίτερα κρίσιμα ψηφιακά έργα και, αφετέρου, διότι αντανακλά ευρύτερα την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Τέλος Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, υπεύθυνος για την Ελλάδα, Christian Kettel Thomsen είπε:

«Η πανδημία ανέδειξε νέες προκλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, και κατέδειξε την ανάγκη για καινοτομία, δημιουργία νέων βέλτιστων πρακτικών για τη δημόσια διοίκηση και επιτάχυνση της ψηφιοποίησης. Η Ελλάδα δείχνει ότι διαθέτει σημαντικό όραμα και φιλοδοξία να εργαστεί, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών συνιστά εθνική προτεραιότητα.

Η βελτίωση των ψηφιακών τεχνολογιών του ελληνικού δημόσιου τομέα θα συμβάλει στην ενίσχυση του συντονισμού και της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των κρατικών φορέων και των δημόσιων υπηρεσιών, δημιουργώντας παράλληλα ένα φιλικότερο περιβάλλον για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, και θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την προσέλκυση περαιτέρω επενδύσεων στη χώρα.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υποστηρίζει την ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα οπουδήποτε στην Ευρώπη, αλλά και σε όλον τον κόσμο, εφαρμόζοντας ένα εξειδικευμένο και στοχευμένο πρόγραμμα. Οι συνάδελφοί μας από τον τεχνικό τομέα έχουν πάρει πολύτιμα διδάγματα από κοινές προετοιμασίες και επισταμένη έρευνα, τα οποία θα μοιραστούν με στόχο την ενίσχυση της εφαρμογής παρόμοιων προγραμμάτων σε άλλα σημεία της Ευρώπης».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Συνελήφθησαν οι 3 από τους 5 βαρυποινίτες

 


Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι από κλιμάκια του Λιμενικού και της Αστυνομίας στο Λιμάνι του Ηρακλείου - Συνελήφθησαν οι 3 από τους 5 βαρυποινίτες στο κέντρο του Ηρακλείου - Βρέθηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο που είχαν κλέψει στις Σίσες

Μετά από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση της ΕΚΑΜ Κρήτης και άλλων υπηρεσιών, συνελήφθησαν, το βράδυ της Δευτέρας, 7 Φεβρουαρίου, οι τρεις από τους πέντε βαρυποινίτες που κατάφεραν να δραπετεύσουν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, τα ξημερώματα, της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις από τους τέσσερις Αλβανούς, που «έπεσαν» στα χέρια των αστυνομικών στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα κοντά στο Δημαρχέιο της πόλης, επιχειρούσαν να μεταβούν σε συγκεκριμένο σημείο, ώστε  να συναντηθούν με κάποιο άτομο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 43χρονο που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για ληστεία μετά φόνου και άλλα αδικήματα στην Αττική, έναν 32χρονο καταδικασθέντα για ληστείες και έναν 29χρονο για ναρκωτικά.

Οι τρεις δραπέτες εντοπίστηκαν πίσω από το Δημαρχείο Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης και οργανώθηκε επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν χωρίς να φέρουν αντίσταση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Μάλιστα, ο ένας από τους τρεις είχε στην κατοχή του μαχαίρι, ενώ επίσης βρέθηκαν πάνω τους και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, που είχαν προλάβει να προμηθευτούν, άγνωστο από ποιόν.

Επίσης, βρέθηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο, που είχαν κλέψει από το χωριό Σίσες Ρεθύμνου, το οποίο ερευνάται.

Η επιχείρηση για την σύλληψη των τριών κακοποιών πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου.

Οι τρείς μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο δραπετών συνεχίζονται.

Πρόκειται για τέσσερις σεσημασμένους Αλβανούς κι έναν Πακιστανό, καταδικασμένο σε τρις ισόβια για ανθρωποκτονίες,  οι οποίοι κατάφεραν να αποδράσουν σπάζοντας τα κάγκελα παραθύρου της τουαλέτας του υπογείου.

Το φορτηγάκι κίτρινου χρώματος ήταν το όχημα που βρήκαν παρκαρισμένο πέριξ του αστυνομικού μεγάρου Χανίων και με αυτό έφτασαν μέχρι τις Σίσες όπου εντοπίστηκε νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, στις Σίσες Ρεθύμνης και μάλιστα μέσα στο χωριό, άλλαξαν οι δραπέτες το όχημα που χρησιμοποίησαν για να απομακρυνθούν από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Οι δραπέτες μάλιστα επιχειρώντας να βρουν ένα άλλο μέσο, πήραν από κάτοικο των Σισών ένα αγροτικό όχημα, λευκού χρώματος με κόκκινες γράμματα Isuzu τύπου 1.5 καμπίνα. Σε αυτό το όχημα, εστίαζαν, μεταξύ άλλων, οι έρευνες της αστυνομίας


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν βραδινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, στο Ηράκλειο Κρήτης, οι τρεις (3) από τους πέντε (5) κρατούμενους, που είχαν αποδράσει πρωινές ώρες σήμερα από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο (2) δραπετών συνεχίζονται».



Σαρωτικοί έλεγχοι

Την ίδια ώρα σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης, σε λιμάνια και αεροδρόμια του νησιού. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το λιμάνι Ηρακλείου, όπου κλιμάκια του Λιμενικού και της Αστυνομίας, πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους, σε όλα τα οχήματα και κυρίως στα βαρέα για τον εντοπισμό τους.

Γιατί δεν δίνονται τα στοιχεία τους στην δημοσιότητα

Σημειώνεται πως τα στοιχεία των πέντε βαρυποινιτών δεν δίνονται στην δημοσιότητα, καθώς πρόκειται για άτομα που έχουν καταδικαστεί και εκτίουν τις ποινές τους.

Οι πέντε βαρυποινίτες

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται Ενορκη Διοικητική Εξέταση, κατ εντολή ιατάχθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε βάρος ενός αξιωματικού και τεσσάρων κατώτερων αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, ενώ σε τρεις (αξιωματικός και δύο κατώτεροι) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, για την απόδραση των πέντε βαρυποινιτών κρατουμένων από τα κρατητήρια της υπηρεσίας, σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, ξημερώματα.


Πηγή : neakriti.gr



Guardian: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα»

 



«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα. Τότε γιατί είναι τόσο δύσκολο να αποδεχτούμε την επανένωση τους;» Μ' αυτόν τον τίτλο η προϊσταμένη του πολιτιστικού τμήματος της εφημερίδας Guardian, η πολυβραβευμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρλοτ Χίγκινς, θέτει για μια ακόμη φόρα στο δημόσιο διάλογο της Βρετανίας, το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Στο εκτενές άρθρο γνώμης, μεταξύ άλλων:

Επισημαίνει ότι όσοι θα έβλεπαν τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέφουν στην Ελλάδα θα αισθάνονταν μια αλλαγή στην ατμόσφαιρα καθώς, η πολιτική της ταυτότητας των γλυπτών ξαναζωντανεύει και τα κληροδοτήματα της αποικιοκρατίας πλέον επανεξετάζονται εξονυχιστικά.

Αναφέρεται στις αρχαιότητες που έχουν ήδη επιστραφεί στον τόπο προέλευσής τους, όπως τα Νιγηριανά χάλκινα που λεηλατήθηκαν από τους Βρετανούς το 1897 σε μια επιδρομή στην πόλη Μπενίν. «Τα χάλκινα του Μπενίν που κρατούνταν στο Αμπερντίν και το Κέιμπριτζ έχουν σταλεί πίσω στην Νιγηρία. Αυτά που είναι στην Γλασκόβη αποτελούν αντικείμενο επίσημου αιτήματος και αυτά στην Γερμανία θα επιστραφούν επίσης». Δεν ξεχνάει να θυμίσει και την πρόσφατη σχετική συμφωνία του Αρχαιολογικού Μουσείου του Παλέρμο με το Μουσείο της Ακρόπολης.

Τονίζει επίσης τη ριζική στροφή θέσης της εφημερίδας Times η οποία μετά από 50 χρόνια άλλαξε γραμμή και πλέον υποστηρίζει και αυτή τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Υπογραμμίζει δε τον ρόλο που έχει παίξει ο Έλληνας πρωθυπουργός, λέγοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέστησε την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα σημείο συζήτησης στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Λονδίνο».

Σημειώνει την τελευταία δημοσκόπηση της YouGov όπου η πλειοψηφία των βρετανών τάσσεται υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών.




Εκατό εκατ. ευρώ σε 200.000 νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών

 



Από 30 έως 50% θα κυμαίνεται το ποσοστό της επιδότησης για την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, στο πλαίσιο του προγράμματος που αναμένεται να προκηρυχθεί ως τα μέσα του χρόνου. Το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό ύψους 100 εκατ. ευρώ με δυνατότητα εξασφάλισης επιπλέον πόρων εφόσον υπάρξει μεγάλη ζήτηση.

Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στη δράση, είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών (κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών) καθώς οι συσκευές αυτές δημιουργούν τα μεγαλύτερα φορτία ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές.

Για την αξιολόγηση των αιτήσεων θα ισχύσουν κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, με το ετήσιο εισόδημα να αποτελεί το σημαντικότερο από αυτά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και σε πολύτεκνους.

Εκτιμάται ότι θα αντικατασταθούν και θα ανακυκλωθούν περισσότερες από 380.000 ενεργοβόρες συσκευές.

Η μέση εξοικονόμηση ενέργειας που θα έχει το κάθε νοικοκυριό εκτιμάται στις 1.000 KWh τον χρόνο. Αυτό σημαίνει πως ένα νοικοκυριό με μεσαία κατανάλωση, έως και 5.000 KWh τον χρόνο, αναμένεται να πετύχει έως και 25% εξοικονόμηση ενέργειας. Στις περιπτώσεις μεγαλύτερης χρήσης, το ποσοστό μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 40%.

Από την εξοικονόμηση αυτή, εκτιμάται ότι οι πολίτες θα δουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών τους από 150 έως 300 ευρώ τον χρόνο.

Η συνολική εξοικονόμηση ηλεκτροπαραγωγής που θα πετύχει η χώρα μας, με την εφαρμογή του προγράμματος, εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 209.000 MWh τον χρόνο.

Η Ελλάδα θα πετύχει σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 126.000 τόνους ανά έτος.

Το όφελος της ελληνικής οικονομίας από τη μείωση των εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, λόγω της εγκατάστασης νέων συσκευών, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 15 έως 27 εκατ. ευρώ το χρόνο.



Επτά μέτρα ύψους 170 εκατ. ευρώ για στήριξη των αγροτών

 


Με σκοπό τη μείωση του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε επτά νέα μέτρα στήριξης των αγροτών, συνολικού ύψους 170 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα:


Υπεγράφη, από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2021, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αγρότες μας θα δουν το ποσό αυτό να συμψηφίζεται με τον επόμενο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ δεν θα υπάρξει καμία διακοπή ρεύματος πριν την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

Για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα καλυφθεί το 50% της ρήτρας αναπροσαρμογής για τους αγρότες και τις αγροτικές επιχειρήσεις, μέτρο το οποίο θα εξειδικευτεί με σχετική απόφαση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μειώνεται ο ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6%, ενώ ενισχύονται οι κτηνοτρόφοι με επιδότηση ύψους 7% επί του κύκλου εργασιών, δηλαδή επί του τζίρου που θα έχουν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022, με το ύψος της ενίσχυσης να εκτιμάται ότι φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ.

Μειώνεται μόνιμα ο ΦΠΑ στα λιπάσματα από το 24% στο 13%, μία παρέμβαση ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Εντάσσεται στο Μεταφορικό Ισοδύναμο η μεταφορά ζωοτροφών στην Κρήτη για το έτος 2022, μία παρέμβαση ύψους 8 εκατ. ευρώ. Αυτό το μέτρο θα εξειδικευτεί με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αυξάνεται κατά 50% το πρόγραμμα των μικρών νησιών του Αιγαίου για τη μεταφορά ζωοτροφών, δηλαδή κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Άμεση έκδοση της ΚΥΑ από το υπουργείο Οικονομικών ως προς την ήδη εξαγγελθείσα επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους νέους αγρότες που ανήκουν σε συλλογικά σχήματα και σε όσους εντάσσονται σε συμβολαιακή γεωργία, ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Τη δύσκολη αυτή ώρα των πολλαπλών μεγάλων εισαγόμενων κρίσεων, στεκόμαστε δίπλα στους παραγωγούς με πράξεις, όχι με λόγια. Η κυβέρνηση, το 2021, παρά το σφικτό δημοσιονομικό πλαίσιο, στήριξε τους αγρότες μας με 1 δισ. ευρώ.



Η Ελλάδα πρωταθλήτρια των επενδύσεων

 



Από το 4ο τρίμηνο του 2019 έως το 3ο τρίμηνο του 2021, η Ελλάδα, -σύμφωνα με ανάλυση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance, IIF)- αναδεικνύεται πρωταθλήτρια των επενδύσεων.

Στην περίοδο αυτή ο ρυθμός πραγματικής αύξησης των επενδύσεων (ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου) προσεγγίζει το 20% στην Ελλάδα, επίδοση που καθιστά τη χώρα μας παγκόσμια πρωταθλήτρια των επενδύσεων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη χώρα, ενώ μάλιστα στην ΕΕ σημειώνεται πτώση της τάξης του 10%.

Πρόκειται για έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των εξαιρετικά θετικών ειδήσεων των τελευταίων ημερών με τις πολύ μεγάλες επενδύσεις της JPMorgan, της Microsoft, της Amazon και πολλών άλλων παγκόσμιων κολοσσών και δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων, που δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σ’ αυτό το θετικό περιβάλλον, η Κυβέρνηση επιταχύνει ακόμη περισσότερο τον αναπτυξιακό βηματισμό της, με την προώθηση μεταρρυθμίσεων, με κορυφαία τον καινούργιο Αναπτυξιακό Νόμο που μόλις  ψηφίστηκε και ενεργοποιείται τις επόμενες εβδομάδες.




Σε ισχύ για ακόμη μια εβδομάδα τα υφιστάμενα μέτρα για την αποτροπή της διασπορά του νέου κορονοϊού

 


Διατηρούνται σε ισχύ για ακόμη μια εβδομάδα τα υφιστάμενα μέτρα για την αποτροπή της διασπορά του νέου κορονοϊού (ως και τη Δευτέρα 14η Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00).

Παύει να ισχύει από σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους πολίτες παρήλθε το επτάμηνο μετά την δεύτερη δόση χωρίς να προχωρήσουν στην αναμνηστική ή παρήλθε τρίμηνο από το μονοδοσικό εμβόλιο χωρίς να υπάρξει επαναληπτική δόση. 

Η παύση ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού συνεπάγεται αδυναμία εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή θα πρέπει να καλύπτουν πλέον ιδίοις εξόδοις το κόστος των τεστ που απαιτείται για την προσέλευση στην εργασία τους.

Επίσης από σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου όσοι ταξιδιώτες διαθέτουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό –έχει ισχύ 9 μηνών– δεν θα υποχρεούνται να κάνουν rapid ή PCR τεστ για να μπουν στην Ελλάδα. Το μέτρο αφορά στους εμβολιασμένους, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ισχύει ό,τι ίσχυε: θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για να μπουν στη χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι:

Από την 31η Ιανουαρίου απελευθερώθηκε το ωράριο λειτουργίας εστιατορίων και χώρων διασκέδασης, επιτράπηκε ξανά η μουσική, ωστόσο οι χώροι αυτοί υποχρεούνται να λειτουργούν μόνο με καθήμενους με αποστάσεις και 6 άτομα ανά τραπέζι το μέγιστο.

Η είσοδος σε εστίαση και διασκέδαση εξακολουθεί να επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους και όσους νόσησαν τους τελευταίους 3 μήνες.

Πρόσφατα άλλαξε επίσης ο τρόπος έκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης. Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν θετικό rapid test για να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται θετικό μοριακό έλεγχο PCR για να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.




Διαγραφή Πέτρου Δούκα απο την Νέα Δημοκρατία

 



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης».



O Μητσοτάκης απέπεμψε τον Λιβανό

 



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε έξαλλος με το που πληροφορήθηκε όσα ειπώθηκαν στο δημαρχείο Σπάρτης. Δεν περίμενε καν να μεταδοθεί το βίντεο στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης ή να εκδοθεί κάποια ανακοίνωση. 

Αντέδρασε ακαριαία και του ζήτησε να παραιτηθεί παρόλο που θεωρείται στέλεχος προσκείμενο στον πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.