Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Την Πέμπτη απολογείται στην ανακρίτρια ο Νίκος Παππάς


 

Συνεχίζεται σήμερα η απολογία του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη.

Η δικαστική έρευνα είχε ξεκινήσει από τις δικές του αναφορές ότι ο Νίκος Παππάς είχε οργανώσει σχέδιο και κινούσε παρασκηνιακά τα νήματα, ώστε ο επιχειρηματίας να αποκτήσει κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας το οποίο θα ήλεγχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διερεύνηση του ρόλου του Νίκου Παππά στο διαγωνισμό την τηλεοπτικών αδειών του 2016 είχε ξεκινήσει μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας στις αρχές Ιουλίου 2020 στο πλαίσιο της αντιδικίας του με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC. Είχε κάνει λόγο για εικονική συναλλαγή, από την οποία είχε καταφέρει να λάβει τα 3 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνταν ως εγγυητική επιστολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

Σε βάρος του Νίκου Παππά η Βουλή έχει ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Ο πρώην Υπουργός έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί μεθαύριο Πέμπτη. Όταν κλείσει ο κύκλος των απολογιών το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί για το εάν η υπόθεση θα οδηγηθεί σε Ειδικό Δικαστήριο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου