Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Ο Κοντονής για συνέντευξη Τσίπρα στην Αυγή : Nόμιζα ότι διάβασα συνέντευξη του 2014.

 


Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Action 24, κάρφωσε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λέγοντας ότι μπορεί να ψηφίσει και να στηρίξει ΚΙΝΑΛ : «Διότι αυτή την ώρα θεωρώ ότι όποιος ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ χάνει την ώρα του -και βλέπετε τι γίνεται αυτή την περίοδο με την εσωκομματική διαδικασία που ακολουθείται».

Μίλησε για την συνέντευξη Τσίπρα στην "Αυγή" λέγοντας : «Είδα τη συνέντευξή του (Τσίπρα) στην "Αυγή" την περασμένη Κυριακή και νόμιζα ότι διάβασα συνέντευξη του 2014. Λυπάμαι αλλά ο πολιτικός λόγος που εκπέμπει πια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λόγος πολιτικής αναξιοπιστίας».

«Αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό, όλα μπορούν να γίνουν. Βλέπετε ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και το γεγονός ότι το κραταιό ΠΑΣΟΚ έφτασε να έχει ποσοστά κοινοβουλευτικής επιβίωσης, αυτό πρέπει γίνει μάθημα σε ορισμένους. Στην πολιτική μπορεί να γίνουν τα πάντα, ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητας και αξιοπιστίας του καθενός», συνέχισε.

Για την υπόθεση Novartis και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, ο Σταύρος Κοντονής σε ότι αφορά τον Αδωνι Γεωργιάδη και άλλα στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι η αρχειοθέτηση προφανώς δικαιώνει όλα τα πρόσωπα αυτά.

«Έχει δίκιο ο κ. Γεωργιάδης να οργίζεται. Όταν μια υπόθεση αρχειοθετείται και παραταύτα ορισμένοι επιμένουν να προσδίδουν σε έναν πολίτη οποιονδήποτε πολίτη, οχι μόνο υπουργό, ευθύνες τότε είναι επόμενο αυτός να εξοργίζεται», είπε χαρακτηριστικά ενώ αποδοκίμασε και την επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον Αρειο Πάγο χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ανεξήγητη.

«Καμιά υπόθεση δεν μπορεί να ανασυρθεί από το αρχείο με πολιτική εντολή. Δεν μπορώ να σχολιάσω τον παραλογισμό του κυρίου Πολάκη ο οποίος κινείται εκτός συνταγματικού πλαισίου. Η δικαιοσύνη απεφάνθη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται αυτές οι δηλώσεις. (...) Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές τέλεια και παύλα».

«Τα πολιτικά πρόσωπα τα δικαιώνει ως προς τις μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες τους ενέπλεκαν. Γιατί αυτοί οι μάρτυρες μίλησαν με ένα τρόπο πάρα πολύ επιπόλαιο, γιατί είδαμε τις καταθέσεις, πάρα πολύ επιπόλαιο, για πολιτικά πρόσωπα τα οποία εξ’ορισμού και εκ του νόμου δεν μπορούσαν να έχουν κάποια επαφή με αυτή την ιστορία», είπε καρφώνοντας ανοικτά τον ΣΥΡΙΖΑ για την πλεκτάνη που έστησε για να καταστρέψει πολιτικούς του αντιπάλους.

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις Πολάκη στη δικαιοσύνη, αναφερόμενος στη δήλωσή του για την ανάγκη δημιουργίας νέας σχολής δικαστών, αλλά και στα όσα είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου για το πώς σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δεύτερη φορά Αριστερά, χαρακτήρισε τις δηλώσεις απαράδεκτες, λέγοντας ότι «κινούνται εκτός συνταγματικού πλαισίου και δεν έχουν κανένα σεβασμό στην συνταγματική πρόβλεψη για την διάκριση των εξουσιών».

Μιλώντας για την αθλητική βία και το νομοσχέδιο που είχε φτιάξει ως υπουργός Αθλητισμού λέγοντας ότι το άλλαξε εν συνεχεία ο επόμενος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βασιλειάδης . «Αυτό το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή με την κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ αν το δείτε πως κατάντησε στο τέλος της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το γνωρίζετε. Το άλλαξε εντελώς ο επόμενος υπουργός αθλητισμού. Σας λέω και κάτι που εμένα με συγκλόνισε, ψηφίσαμε την κάρτα φιλάθλου με την οποία αυτοί που ήταν σεσημασμένοι δεν θα μπορούσαν να μπαίνουν στα γήπεδα. Όταν λοιπόν θεσμοθέτησε με την κάρτα φιλάθλου, όλοι αυτοί που σκοτώνονται σήμερα στα γήπεδα είχαν πάει με κοινούς δικηγόρους στην επιτροπή προστασίας προσωπικών δεδομένων για να πλήξουν το μέτρο της κάρτας φιλάθλου»



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου