Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτός είναι ο ληστής φαρμακείων και ζαχαροπλαστείων



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών: τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες, 44χρονου ημεδαπού που διέπραττε ληστείες σε φαρμακεία και ζαχαροπλαστεία, καθώς και  βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο εμφαίνεται ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης του.


Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 20-8-2019 στην περιοχή του Περιστερίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, 44χρονος ημεδαπός για ληστείες σε καταστήματα στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο ερευνών για την εξακρίβωση των στοιχείων του δράστη ληστειών που διαπράχθηκαν τις τελευταίες μέρες σε ζαχαροπλαστεία και φαρμακεία στην ευρύτερη περιοχή, κατάφερε να ταυτοποιήσει τον 44χρονο και να πιστοποιήσει την εγκληματική του δράση.

Ο ανωτέρω, συνελήφθη την στιγμή που μετέβαινε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, προκειμένου να θεωρήσει το Φύλλο Πορείας της Άδειας του, καθώς τυγχάνει έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης για ληστείες, και τις ανωτέρω ληστείες τις διέπραξε κατά τη διάρκεια χορηγηθείσας αδείας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 44χρονος εισέρχονταν στα καταστήματα είτε μεταμφιεσμένος με περούκα είτε φορώντας καπέλο και γυαλιά και προσποιούμενος αρχικά τον πελάτη προέβαινε σε μικρές συναλλαγές. Ακολούθως, και αφού επιβεβαιώνονταν ότι δεν υπάρχει πελάτης στο κατάστημα, με την απειλή πιστολιού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αποσπούσε χρήματα από το ταμείο.

Από τις έρευνες σε όχημα που χρησιμοποιούσε καθώς και σε δύο οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περούκες και είδη ρουχισμού που φορούσε κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τρείς (3) περιπτώσεις ληστειών στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ληστείας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον ΕΓΛΕΝΤΖΕ Χρήστο του Ιορδάνη και της Βασιλικής, γεννηθέντα στις 4-8-1975 στη Νίκαια.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306-7 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Σαμαράς : Ο Ρασπούτιν είναι ο πρώην αναπληρωτής Υ. Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη για την σκευωρία όσο αφορά πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση της Novartis.

«Ο,τι είχα να πω για την άθλια αυτή σκευωρία το είπα από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν κατονόμασε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έδωσε θετική απάντηση, συμπληρώνοντας ότι κατονόμασε ως σκευωρό και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που φέρει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν». 

«Τον έχω αποκαλύψει από καιρό και προφανώς το έκανα και σήμερα» συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε στο υπόμνημα του νέα στοιχεία, απαντώντας σε ένα προς ένα στα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί, και αναφέρθηκε σε ονόματα πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα οποία κατήγγειλε ως ενορχηστρωτές της υπόθεσης την οποία αποκάλεσε «σκευωρία». Στο υπόμνημα αναφέρθηκε και στους εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα αλλά και τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες.

Στην μηνυτήρια αναφορά 56 σελίδων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τα ονόματα που μηνύονται στην αποκαλούμενη συμμορία, είναι ο τέως Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης η Ρασπούτιν Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, οι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης καθώς και οι προστατευόμενοι μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Όλοι εγκαλούνται, για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ψευδορκία μάρτυρα, σύσταση συμμορίας, κ.λπ, στην μήνυσή του κάνει λόγο για «πρωτοφανή χυδαία πολιτικο-δικαστική σκευωρία που εξυφάνθηκε και εκτελέστηκε σε βάρος μου από τη μηνυόμενη συμμορία».


Eίναι ο Κατελης του ΣΥΡΙΖΑ! Νέο γέλιο με την Νοτοπούλου δεν έχει αίσθηση των όσων λέει!!



Γελάνε σε όλη την Ελλάδα με την Νοτοπούλου που δεν έχει φρένο σε όλα και λέει και κάνει.

Το νούμερο του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό νέο Ελγιν, με αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού κατά την ημέρα εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιολογικών ευρημάτων του σταθμού "Ελ. Βενιζέλος".

Η ανεκδιήγητη Νοτοπούλου είπε : «ως νέος Έλγιν, ανακοίνωσε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κοινωνία των πολιτών, την αρπαγή- απόσπαση των αρχαιολογικών ευρημάτων προκειμένου να τα στεγάσει στο υπό σχεδιασμό «Μουσείο αρχαιολογικών ευρημάτων του Μετρο», χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο ότι τα τα ευρήματα αμέσως μετά την κατασκευή του σταθμού του Μετρό θα επανατοποθετηθούν.

Χαζομάρα και αμορφωσιά, ο τέλειος παρανοϊκός συσχετισμός!!

Και όπως ήταν φυσικό την στόλισαν όπως της άξιζε στο twitter :







Επίθεση με καραμπίνα σε οδηγό λεωφορείου στην Αθήνα



Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον οδηγό του αυτοκινήτου που πυροβόλησε, το απόγευμα της Δευτέρας, έξω από το Κάραβελ, με καραμπίνα κατά οδηγού λεωφορείου.

Τα σκάγια δεν τον πέτυχαν, ωστόσο έχουν καρφωθεί στο τουριστικό λεωφορείο που εκείνη την ώρα ήταν άδειο από κόσμο. Από την πρώτη στιγμή φαινόταν ότι οι πυροβολισμοί δεν είχαν πολλές πιθανότητες να είναι προϊόν διαπληκτισμού στο δρόμο, κάτι που επιβεβαίωσε ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου.

Στην κατάθεσή του στην αστυνομία, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cnn.gr, «φωτογραφίζει» έναν πρώην συνάδελφό του, με τον οποίο παλαιότερα είχαν διαπληκτιστεί στο χώρο εργασίας του, μη αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να ήταν αυτός που πυροβόλησε, καθώς του έμοιαζε.

Παράλληλα, ο οδηγός απέκλεισε την πιθανότητα ο διαπληκτισμός να έγινε για τη θέση στάθμευσης ή για την προτεραιότητα, καθώς -όπως αποδείχθηκε και από την αυτοψία των αστυνομικών- το αυτοκίνητο του δράστη ήταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00, όταν οι δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν, με αποτέλεσμα ο οδηγός του ΙΧ να βγάλει όπλο και να πυροβολεί στη μπροστινή πόρτα του λεωφορείου.

Ο οδηγός του πούλμαν ειδοποίησε την αστυνομία που διεξάγει έρευνα για την υπόθεση και αναζητά τον οδηγό.

Από το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματίες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο ήταν άδειο.

Το λεωφορείο υπέστη μόνο υλικές ζημιές.


Πηγή : in.gr


Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αντιπρόεδρος της Κομισιόν



Ο κ. Σχοινάς θα είναι υπεύθυνος για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. Και εξηγώντας ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter θα καλύπτει τα θέματα μετανάστευσης, ασφάλειας, απασχόλησης και εκπαίδευσης.

Η νέα σύσταση της Κομισιόν θα έχει συνολικά οκτώ αντιπροέδρους, οι οποίοι αναλαμβάνουν τα σημαντικά χαρτοφυλάκια.

Συγκεκριμένα, αντιπρόεδροι εκλέχθηκαν οι εξής: Φρανς Τίμερμανς, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, Ζοζέ Μπορέιγ, Βέρα Γιούροβα, Μαργαρίτης Σχοινάς, Μάρος Σέφκοβιτς και Ντουμπράβκα Σουίτσα


Τι αίσχη έχει κάνει αυτός ο Ρασπούτιν χαλιναγωγώντας την δικαιοσύνη;


Πολύ κοντά να αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη και τις ποινικές του ευθύνες ο Ρασπούτιν του ΣΥΡΙΖΑ!! 

Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, προσήλθε πρίν λίγο για να καταθέσει, ως μάρτυρας για την υπόθεση της Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση, μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου τους και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Novartis με κύριο πρόσωπο τον Ρασπούτιν που όλοι ξέρουμε πλέον ποιος είναι και τις ποινικές ευθύνες που αντιμετωπίζει για την δράση του. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο Eυρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αναφερθεί στην πλήρη ταυτότητα του πολιτικού προσώπου με το όνομα «Ρασπούτιν». Εάν κάποιος, λοιπόν, από τους μάρτυρες κατονομάσει στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ποιο πολιτικό πρόσωπο είναι ο Ρασπούτιν, πρέπει αμέσως να διαβιβαστεί η δικογραφία αμελλητί στη Βουλή για τα περαιτέρω.


Ακολούθως, οι κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης θα συνεχίσουν την έρευνά τους μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα και στο πλαίσιο αυτό θα καλέσουν να καταθέσουν τόσο η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όσο και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Στέλιος Μανώλης και Χρήστος Ντζούρας.

Στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κατέθεσε χθες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και αύριο Τετάρτη θα καταθέσει ο κ. Βενιζέλος με νέα στοιχεία για την δράση του Ρασπούτιν.

Την Πέμπτη θα καταθέσει  εναντίον του Ρασπούτιν και της σκευωρίας ΣΥΡΙΖΑ και ο αντιεισαγγελέας κ. Αγγελής


Η αγάπη του προέδρου στα ζώα δεν κρύβεται



Διαβάζουμε στον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ίσως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζετε, αλλά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παραλείπει να μαζεύει στις περιοδείες του αδέσποτα, όπου αυτά τα βρει. Γατάκια και σκυλάκια.

Πηγαίνοντας για παράδειγμα στη Βέροια σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή που τον συνόδευε όταν πετάχτηκε μπροστά του ένα αδέσποτο σκυλάκι. Το μάζεψε, το εμβολίασε και το χάρισε σε ένα ίδρυμα για τα παιδιά. Το ίδιο έκανε πηγαίνοντας προς τη Βεργίνα, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά;


Ρώτησα αρμοδίως εάν πρόκειται να αποκτήσει και το Μέγαρο Μαξίμου το δικό του κατοικίδιο, όπως συμβαίνει στην Ντάουνιγκ Στριτ με την Ντελίν (ράτσας Τζακ Ράσελ) του Μπόρις Τζόνσον ή τον Πάτον του Ντόναλντ Τραμπ. Μάλλον, όπως κατάλαβα, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει (στην παρούσα φάση τουλάχιστον). Ωστόσο σας υπενθυμίζω την απάντηση που έδωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για τα αδέσποτα. Υποσχέθηκε ένα νέο πλαίσιο για τα αδέσποτα ζώα και τα ζώα συντροφιάς. Σας αποκαλύπτω ακόμα ότι πηγαίνοντας ο Πρωθυπουργός προς τον Μυστρά, πέτυχε στον δρόμο του ένα γατάκι, το οποίο και περιμάζεψε. Το έφερε μαζί του στην Αθήνα και το χάρισε και αυτό σε παιδάκια. Το ζεύγος Κυριάκου και Μαρέβας έχει στο σπίτι του κατοικίδιο. Ενα σκυλάκι που χάρισαν στην κόρη τους Δάφνη.


Η Τροχαία εντόπισε 296 μεθυσμένους οδηγούς στην Αττική σε τρεις ημέρες



Σε 3.553 ελέγχους αλκοτέστ που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου, ειδικά κοντά σε κέντρα διασκέδασης, το τριήμερο 6 με 8 Σεπτεμβρίου 2019, διαπιστώθηκε ότι 296 οδηγοί βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος. 

Από τον έλεγχο βρέθηκαν σε επικίνδυνη κατάσταση και συνελήφθησαν 9 οδηγοί, όπου και ακολουθήθηκε σε βάρος τους η διαδικασία του αυτοφώρου.

Κατά την ίδια δράση της Τροχαίας, βεβαιώθηκαν συνολικά 2.067 παραβάσεις και αναλυτικά:

- Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 27

- Υπερβολική ταχύτητα: 217

- Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 80

- Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 41

- Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου: 28

- Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ): 25

- Μη κατοχή ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου: 20

- Ωράριο εργασίας-ανάπαυσης/ταχογράφοι: 151

- Λοιπές παραβάσεις τροχαίας νομοθεσίας: 1.478

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν 283 οχήματα και αφαιρέθηκαν:

- 347 πινακίδες κυκλοφορίας

- 252 άδειες ικανότητας οδήγησης

- 207 άδειες κυκλοφορίας







Με βάση τον ποινικό κώδικα ΣΥΡΙΖΑ ο εισαγγελέας ζητάει την απαλλαγή μελών της Χρυσής Αυγής


Το έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ σε όλο του το μεγαλείο!!

Την απαλλαγή και των εννέα κατηγορουμένων, δίχως καν να μπει στην ουσία της υπόθεσης, επικαλούμενη το νέο Ποινικό Κώδικα ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η επίθεση χρυσαυγιτών σε βάρος του κοινωνικού χώρου «Συνεργείο» το 2013 στην Ηλιούπολη.

Ανάμεσά στους κατηγορούμενους ο ευρωβουλευτής Ιω. Λαγός και ο πρώην βουλευτής Νικ. Μίχος, η εισαγγελέας ζήτησε την παύση της ποινικής δίωξης. «Επειδή είμαστε σε μεταβατικό στάδιο με το νέο Ποινικό Κώδικα εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά για τους κατηγορούμενος καθως υπάρχουν κολλήματα δικονομικού χαρακτήρα» ανέφερε η εισαγγελέας : «ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κωδικας Ποινικής Δικονομίας έφεραν μεγάλες διαφοροποιήσεις και αλλαγές. Το κατά πόσο θα είναι επιτυχημένα θα φανεί στην πράξη» είπε.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, υπό το πρίσμα του νέο Ποινικού Κώδικα:

- Η απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας: έχει καταργηθεί, θα πρέπει να μετατραπεί σε απλή φθορά ξένης ιδιοκτησίας και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη αφού η έγκληση δεν υποβλήθηκε από τον ιδιοκτήτη του χώρου αλλά τον πολιτικώς ενάγοντα. Επίσης, για την πράξη που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 2 έτη ή χρηματική ποινή, έχει παύσει υφ’όρου η ποινική δίωξη, σύμφωνα με το νόμο 4411/2016.

- Η απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη: «Θα πρέπει να εξετάσουμε αν πράγματι οι βλάβες του πολιτικού ενάγοντα ήταν επικίνδυνες. Ο ίδιος αρνήθηκε την εξέτασή του από ιατροδικαστή και δεν προσκομίστηκε ποτέ σχετική ιατρική βεβαίωση. Αναγκαστικά θα βασιστούμε στις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίες είναι αντιφατικές και δεν δείχνουν το μέγεθος των βλαβών. Ο πολιτικώς ενάγων μίλησε για 15 άτομα που τον χτυπούσαν αλλά δεν έχουμε άλλη κατάθεση σχετική, δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες». Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η βλάβη του παθόντα δεν φέρει τα χαρακτηριστικά επικίνδυνης και για αυτό θα πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία σε απλή σωματική που «ένεκα της απειλούμενης ποινής έχει παύσει υφ’ όρων».

- Η ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις: «οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να απαλλαγούν αφού δεν μπορούμε να μιλάμε για ηθική αυτουργία αφού παύει η ποινική δίωξη ή καταργείται το κύριο αδίκημα».

- Η οπλοχρησία: εφόσον δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση για τις κύριες πράξεις, δεν τίθεται ζήτημα τέλεσης της οπλοχρησίας. Δεν προκύπτει ότι το όπλο χρησιμοποιήθηκε.

Με λίγα λόγια πολλά δώρα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποινικούς και κάθε εγκληματική δραστηριότητα!!!


Συγκρούσεις Πακιστανών - Αλγερινών - Αλβανών και Ελλήνων στην Θεσσαλονίκη



Άγριο ξύλο μεταξύ νεαρών σημειώθηκε πριν από λίγο στην Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Δύο ομάδες η μία αποτελεούμενοι από Πακιστανούς και Αλγερινούς και η άλλη από Έλληνες και Αλβανούς, συνεπλάκησαν θέλοντας με αυτό τον τρόπο να λύσουν τις διαφορές τους.

Η μία ομάδα προσέγγισε την άλλη. Στην αρχή στον καβγά συμμετείχαν λίγα άτομα, ωστόσο το επεισόδιο γενικεύθηκε. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι νεαροί χρησιμοποίησαν σιδερολοστούς και πέτρες από τα παρακείμενα παρτέρια.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά αρκετά άτομα, ενώ ένας νεαρός αφού ξυλοκοπήθηκε, μαχαιρώθηκε στην πλάτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλειονότητα τους, τα άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο ήταν ανήλικοι.

Στο σημείο εκτός από δυνάμεις του Λιμενικού, έσπευσαν αστυνομικοί των ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ. καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή: thestival.gr 


Συναγερμός στο ΓΕΝ: Χάθηκε στρατιωτικό υλικό από μονάδα στη Λέρο



Συναγερμός για τον εντοπισμό στρατιωτικού υλικού που χάθηκε από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου έχει σημάνει στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΝ, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, διαπιστώθηκε ότι λείπει στρατιωτικό υλικό, δίχως να προσδιορίζει αν πρόκειται για οπλισμό, εκρηκτικά ή κάτι άλλο.

Οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα, ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες αφαιρέθηκε ή χάθηκε το στρατιωτικό υλικό.


Πηγή : protothema.gr


Μάτι: Μόλις τρεις συντάξεις χηρείας σε έναν χρόνο


Άφωνοι… έμειναν οι βουλευτές όταν άκουσαν ότι από το 2018 ψηφίστηκε νόμος, σύμφωνα με τον οποίον οι χήρες και οι χήροι των θυμάτων από το Μάτι δικαιούνται το 100% της σύνταξης τους ή της συζύγου αλλά μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί μόλις τρεις (!) συντάξεις και αυτές λειψές, επειδή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει το κατάλληλο λογισμικό κι έπρεπε να τις υπολογίσει χειρογράφως το Υπουργείο Εργασίας.

Αυτό ανέφερε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Διατοπικού Συμβουλίου των Πληγέντων δημοσιογράφος Έμυ Κροκίδη.

Οι κάτοικοι είχαν κληθεί στην αρμόδια Επιτροπή για να καταθέσουν τις απόψεις τους στην συνεδρίαση που επεξεργάζεται την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την σύσταση της εταιρείας «Μάτι Ξανά».

Οι κάτοικοι ζήτησαν να υπάρξει επικαιροποίηση των δασικών χαρτών γιατί οι αεροφωτογραφίες προ του 1975, καθώς αυτοί δεν έχουν εφαρμογή με αυτό που υπάρχει σήμερα στην πραγματικότητα.

Πολλά ήταν τα παράπονα κατά του Δασαρχείου ότι δεν δίνει άδειες για ανακατασκευή και έχει κηρύξει την περιοχή αναδασωτέα, επισημαίνοντας ότι δεν μπορείς να κηρύξεις μια περιοχή αναδασωτέα αν δεν έχει κηρυχθεί δάσος με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή αν δεν υπάρχει κυρωμένος δασικός χάρτης.

Αίσθηση, επίσης, προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της Επιτροπής κατοίκων ότι παρά τις εξαγγελίες που κατά καιρούς έχουν γίνει από τους Πρωθυπουργούς και υπουργούς, οι εγκύκλιοι της ΑΑΔΕ σε σχέση με μέτρα ενίσχυσης των κατοίκων ήταν φτωχότερες από τις εξαγγελίες.

Η εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κατοίκων στο Μάτι, κ. Βαρβάρα Κασελούρη υποστήριξε ότι από τα 3.000 κτήρια τα οποία υπέστησαν ζημιές, αιτήσεις ανοικοδόμησης έχουν κατατεθεί μόνο για 900, εκ των οποίων έχουν εκδοθεί ήδη 500 άδειες.

Ζητήθηκε επίσης, να γίνουν μετρήσεις εδάφους, αέρα και θάλασσας σχετικά με θέματα ρύπανσης και μολύνσεων, όπως του αμιάντου, ώστε οι κάτοικοι να διαβεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς.

Επίσης αναφέρθηκε πως εάν δεν κοπούν και απομακρυνθούν τα καμμένα δέντρα, δεν μπορεί να απομακρυνθεί ο αμίαντος.

Και εάν δεν φύγει ο αμίαντος δεν μπορούν να κατεδαφιστούν κτήρια και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ανοικοδομηθούν.

Χαρακτηριστικοί αναφέρθηκε ότι Α η υλοτόμηση βρίσκεται στο 78% αλλά η περισυλλογή αμιάντου μόλις και αγγίζει στο 40%.

Δεν απουσίασαν, πάντως, από την ακρόαση φορέων και ορισμένα πράγματα που ακούστηκαν ως φάλτσα.

Για παράδειγμα η αναφορά του εκπροσώπου συλλόγου από το Κόκκινο Λιμανάκι, ο οποίος μιλώντας για το οικόπεδο παγίδα θανάτου στο οποίο εγκλωβίστηκαν και στην περιγραφή του θανάτου του 13χρονου κοριτσιού το οποίο στο σημείο εκείνο έπεσε από γκρεμό 6 μέτρων είπε ότι υπήρχε δίοδος μόλις 80 εκατοστών (!) προς τη θάλασσα αλλά η αιτία ήταν ένα δέντρο που υπήρχε στην μέση της διόδου και έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα ο κόσμος να πάει να βρει έξοδο στο μοιραίο οικόπεδο και να εγκλωβιστούν!

Φλεγόμενο δέντρο στο μέσον αυτής έσπρωξε τον κόσμο στο τραγικό οικόπεδο και ουσιαστικά επέρριψε τις ευθύνες στο δέντρο και όχι στο μονοπάτι… δίοδο… από τις παράνομες περιφράξεις.



Πηγή : newsit.gr


Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Μοιραστείτε το φυσικό αέριο προτού να είναι αργά



Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε σήμερα στα Κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, παρουσία του Τούρκου «πρέσβη» στα κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπαστσερί και άλλων αξιωματούχων. Μετά την ολοκλήρωση της  έγινε σύσκεψη  στο «προεδρικό» και στη συνέχεια Τσαβούσογλου και Ακιντζί προχώρησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στις δηλώσεις του,  ο Τούρκος ΥΠΕΞ παρότρυνε την ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί την τουρκική πρόταση για συνεργασία στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων «προτού να είναι αργά», κλιμακώνοντας τη ρητορική των προκλήσεων.

«Μοιραστείτε τους φυσικούς πόρους της Κύπρου προτού είναι πολύ αργά» ήταν τη Δευτέρα το μήνυμα – απειλή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς την κυπριακή κυβέρνηση σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακίντζι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε η πρόταση για συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων, η οποία απορρίφθηκε από την Ελληνοκυπριακή πλευρά, βρίσκεται ακόμη «στο τραπέζι».

Ο Τσάβουσογλου ισχυρίστηκε ότι «η Ελληνοκυπριακή πλευρά επιδιώκει μονομερείς πράξεις και δεν σκοπεύει να μοιραστεί τους φυσικούς πόρους του νησιού».

«Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση απέρριψε αμέσως την πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς για συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων με ημερομηνία 13 Ιουλίου, όπως έπραξε το 2011 και το 2012, αλλά η πρόταση αυτή βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι» δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να λάβει υπόψη της την πρόταση αυτή και να την αποδεχθεί «προτού είναι πολύ αργά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εάν όντως θεωρεί την τουρκοκυπριακή πλευρά ως συνιδιοκτήτη του νησιού.

Τσαβούσογλου: Η ε/κ πλευρά δεν μοιράζεται την πολιτική ισότητα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά έθεσε επί τάπητος τις εξελίξεις στο Κυπριακό και στην ΑΟΖ.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, επανέλαβε τη γνωστή θέση ότι η ε/κ πλευρά δεν φέρει βούληση για λύση. Αυτή η κατάσταση δεν έχει αλλάξει από το 2017 μέχρι σήμερα. Η ε/κ πλευρά δεν επιθυμεί να μοιραστεί την εξουσία και τον πλούτο με την τ/κ κοινότητα. Οι εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν ότι η ε/κ πλευρά δεν έχει αλλάξει τη στάση της για το ζήτημα της πολιτικής ισότητας, ανέφερε.

Τσαβούσογλου: Πάμε σε πενταμερή για να ξεκαθαρίσει το μοντέλο λύσης

«Η τουρκική πλευρά δεν αποκλείει κανένα μοντέλο λύσης, αρκεί αυτό να κατοχυρώνει την πολιτική ισότητα και την ασφάλεια των Τ/κ». Υπογραμμίζοντας αυτό το σημείο και αναφερόμενος στη σημασία μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό που θα είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα, ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά διαστήματα έχει θέσει επί τάπητος διάφορα μοντέλα.

Σε συνέχεια των δηλώσεων του είπε ότι, για αυτόν τον λόγο, υπάρχει ανάγκη για μια πενταμερή διάσκεψη, με άτυπο χαρακτήρα, έτσι ώστε οι πλευρές να ξεκαθαρίσουν το τι θα συζητηθεί στη συνέχεια στο Κυπριακό. Τότε θα ξεκαθαρίσουν και οι όροι αναφοράς. Πρόσθεσε επίσης ότι, πρώτα θα ξεκαθαρίσει το μοντέλο που θα συζητηθεί, μετά θα ξεκαθαρίσουν οι όροι αναφοράς και τέλος θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, θα πρέπει να συμφωνηθούν και οι αρχές, με βάση τις οποίες η ε/κ πλευρά θα μοιραστεί την εξουσία και τον πλούτο με την τ/κ κοινότητα. Η πολιτική ισότητα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Κάθε άλλου είδους εξέλιξη και επιλογή, σύμφωνα με την Άγκυρα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά χάσιμο χρόνου. Η τ/κ πλευρά δεν αποδέχεται το καθεστώς της μειονότητας και λύση που δεν θα κατοχυρώνει την πολιτική ισότητα και την ασφάλεια της.

Τσαβούσογλου: Η ε/κ πλευρά δεν μοιράζεται τον φυσικό πλούτο

Ο κ. Τσαβούσογλου επίσης αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της τουρκικής πλευράς για την συνέχιση των ξεχωριστών εργασιών στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η ε/κ πλευρά δεν επιθυμεί να μοιραστεί τον φυσικό πλούτο με την τ/κ κοινότητα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, η τουρκική πρόταση για το φυσικό αέριο παραμένει στο τραπέζι και η ε/κ πλευρά καλείται να εστιάσει σε αυτήν και να δείξει ότι είναι έτοιμη να μοιραστεί τον φυσικό πλούτο με την τ/κ πλευρά. Σε περίπτωση που δεν γίνει τελικά αποδεκτή αυτή η πρόταση, η τουρκική εταιρία ΤΡΑΟ θα συνεχίσει τις εργασίες της. Σε ό.τι αφορά την ε/κ πρόταση, ο κ. Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «δήθεν πρόταση», η οποία βασίζεται σε προϋποθέσεις και η οποία δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή.

Ακιντζί: Η ε/κ πρόταση για την ΑΟΖ Δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ΑΟΖ, ο Μουσταφά Ακιντζί απέρριψε την ε/κ πρόταση για το ζήτημα του φυσικού αερίου, με το σκεπτικό ότι απορρίπτει την ιδέα της συνεργασίας

Όπως δήλωσε, το ποσοστό του 30% στην ε/κ πρόταση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, καθώς η ε/κ πλευρά πρότεινε την κατανομή των κερδών με βάση τις αναλογίες στην πληθυσμιακή σύνθεση της Κύπρου.

Ο Μουσταφά Ακιντζί επέμενε στη σημασία των θέσεων και της πρότασης της τ/κ πλευράς στο ζήτημα της ΑΟΖ.

Νέα διαδικασία στο Κυπριακό

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό και το ζήτημα των ορών αναφοράς, ο κ. Ακιντζί υπογράμμισε τη σημασία της πολιτικής ισότητας και της αποτελεσματικής συμμετοχής των δύο πλευρών σε όλες τις αποφάσεις, σημεία που συμπεριλαμβάνονται στις προηγούμενες συγκλίσεις, στο Κοινό Ανακοινωθέν και στο Πλαίσιο Γκουτιέρες

Σχετικά με την προοπτική της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι η Τουρκία και η τ/κ πλευρά προσεγγίζουν θετικά αυτήν την ιδέα και υπενθύμισε ότι το ζήτημα των ορών αναφοράς ακόμη δεν έχει διευθετηθεί. Ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε σε ένα πλαίσιο λύσης, το οποίο θα εξασφαλίζει την πολιτική ισότητα, την ασφάλεια, την αυτονομία των Τουρκοκυπρίων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, Καθημερινή Κύπρου, Anadolu

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ