Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτός είναι ο ληστής φαρμακείων και ζαχαροπλαστείων



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών: τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες, 44χρονου ημεδαπού που διέπραττε ληστείες σε φαρμακεία και ζαχαροπλαστεία, καθώς και  βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο εμφαίνεται ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης του.


Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 20-8-2019 στην περιοχή του Περιστερίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, 44χρονος ημεδαπός για ληστείες σε καταστήματα στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο ερευνών για την εξακρίβωση των στοιχείων του δράστη ληστειών που διαπράχθηκαν τις τελευταίες μέρες σε ζαχαροπλαστεία και φαρμακεία στην ευρύτερη περιοχή, κατάφερε να ταυτοποιήσει τον 44χρονο και να πιστοποιήσει την εγκληματική του δράση.

Ο ανωτέρω, συνελήφθη την στιγμή που μετέβαινε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, προκειμένου να θεωρήσει το Φύλλο Πορείας της Άδειας του, καθώς τυγχάνει έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης για ληστείες, και τις ανωτέρω ληστείες τις διέπραξε κατά τη διάρκεια χορηγηθείσας αδείας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 44χρονος εισέρχονταν στα καταστήματα είτε μεταμφιεσμένος με περούκα είτε φορώντας καπέλο και γυαλιά και προσποιούμενος αρχικά τον πελάτη προέβαινε σε μικρές συναλλαγές. Ακολούθως, και αφού επιβεβαιώνονταν ότι δεν υπάρχει πελάτης στο κατάστημα, με την απειλή πιστολιού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αποσπούσε χρήματα από το ταμείο.

Από τις έρευνες σε όχημα που χρησιμοποιούσε καθώς και σε δύο οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περούκες και είδη ρουχισμού που φορούσε κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τρείς (3) περιπτώσεις ληστειών στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ληστείας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον ΕΓΛΕΝΤΖΕ Χρήστο του Ιορδάνη και της Βασιλικής, γεννηθέντα στις 4-8-1975 στη Νίκαια.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306-7 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου