Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Η ΕΕ ανοίγει τα σύνορα για εμβολιασμένους ταξιδιώτες

 


Η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να έχει δώσει πλέον το πράσινο φως για το άνοιγμα των συνόρων στους εμβολιασμένους πολίτες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το μέτρο θα αφορά στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες (και με τις δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer, Moderna και AstraZeneca, και τη μία δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson) και ικανοποιεί το σχετικό αίτημα τόσο της ελληνικής όσο και πολλών άλλων κυβερνήσεων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρακτορείο επικαλέστηκε την Τετάρτη ευρωπαϊκές πηγές που δεν κατονομάζει, την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πορτογαλικής προεδρίας σχετικά με τη σύνταξη του κανονισμού για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει από την αρχή του μήνα την απελευθέρωση των μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους, πράγμα που φαίνεται να γίνεται πλέον αποδεκτό και απο΄τα σώματα που λαμβάνουν τις οριστικές αποφάσεις σε ενωσιακό επίπεδο.


Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



«Δερματολόγος» η Google - Νέο έξυπνο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης


 

Η Google παρουσίασε ένα νέο «έξυπνο» εργαλείο που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει κάποιον να εντοπίσει πιθανές βλάβες στο δέρμα του, στα μαλλιά και στα νύχια του, με βάση τις φωτογραφίες του σώματός του που τραβά ο χρήστης. Το εργαλείο θα βοηθήσει στην αυτοδιάγνωση διαφόρων παθήσεων, από την ακμή έως το μελάνωμα, και θα επιτρέψει στους ασθενείς να πηγαίνουν ταχύτερα στον δερματολόγο για να αναζητήσουν θεραπεία.

Ο «βοηθός δερματολογίας» (Dermatology Assist), που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο Google I/O, θα είναι διαθέσιμος αργότερα εντός του έτους. Η εφαρμογή έχει ήδη εγκριθεί για χρήση ως ιατρικό εργαλείο στην Ευρώπη, ενώ δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τους Financial Times.

Το νέο εργαλείο μπορεί να αναγνωρίσει 288 παθήσεις του δέρματος αλλά δεν υποκαθιστά την ανάγκη ιατρικής διάγνωσης και θεραπείας. Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να αναπτυχθεί ο ειδικός αλγόριθμος που «εκπαιδεύτηκε» με μία βάση δεδομένων από 65.000 εικόνες δερματολογικών παθήσεων, καθώς επίσης πολλές άλλες χιλιάδες εικόνες υγιούς δέρματος. Η ακρίβεια της διάγνωσης του συστήματος είναι ανάλογη εκείνης των δερματολόγων.

Ο χρήστης θα συνδέεται στον λογαριασμό του Google, θα «ανεβάζει» ύποπτες φωτογραφίες σημείων του δέρματός του στην ειδική ιστοσελίδα Derm Assist και θα καλείται να απαντήσει διαδικτυακά σε ορισμένες γραπτές ερωτήσεις σχετικά με πιθανά συμπτώματα. Στη συνέχεια, ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα αναλύει τις εικόνες, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες, για να παρουσιάσει έναν κατάλογο με πιθανές παθήσεις. Εάν κάποια περίπτωση παρουσιάζει άκρως ανησυχητικά συμπτώματα, ο αλγόριθμος θα συμβουλεύει τον χρήστη να δει αμέσως γιατρό.

Καθησυχάζοντας τυχόν ανησυχίες των χρηστών για κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων τους, η Google διαβεβαίωσε ότι η εφαρμογή δεν θα χρησιμοποιείται για το «σερβίρισμα» στοχευμένων διαφημίσεων, ενώ οι φωτογραφίες του δέρματος θα αποθηκεύονται μόνο μετά από έγκριση του χρήστη και με αποκλειστικό σκοπό την καλύτερη μάθηση του αλγόριθμου, ώστε να γίνει καλύτερος στο μέλλον.

Η εφαρμογή -που θα είναι δωρεάν- βασίζεται σε προηγούμενα «έξυπνα» εργαλεία της Google για την ανίχνευση συμπτωμάτων ορισμένων καρκίνων και της φυματίωσης. Μέχρι στιγμής κανένα από αυτά τα εργαλεία δεν έχει εγκριθεί ως εναλλακτική λύση που να καθιστά περιττή τη διάγνωση από εξειδικευμένο γιατρό. Μπορούν, πάντως, να βοηθήσουν ακόμη και τους μη εξειδικευμένους γιατρούς (π.χ. γενικούς γιατρούς) να κάνουν πιο σωστές διαγνώσεις.

Σύμφωνα με τη Google, κάθε χρόνο στη μηχανή αναζήτησής της γίνονται περίπου δέκα δισεκατομμύρια αναζητήσεις σχετικά με προβλήματα στο δέρμα, στα μαλλιά και στα νύχια, γεγονός που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Σχεδόν δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εκτιμάται ότι έχουν κάποιο λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό πρόβλημα στο δέρμα τους. Η Google ανέφερε ότι οι άνθρωποι κάνουν σωστή αυτοδιάγνωση για τα δερματικά προβλήματά τους μόνο στο 13% των περιπτώσεων.

«Οι ασθένειες του δέρματος ως κατηγορία αποτελούν ένα τεράστιο παγκόσμιο βάρος. Οι άνθρωποι στρέφονται στη Google για να ψάξουν τις ανησυχίες τους σχετικά με το δέρμα τους. Οι περισσότερες περιπτώσεις είναι θεραπεύσιμες, όμως ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός αντιμετωπίζει μία κρίσιμη έλλειψη δερματολόγων», δήλωσε η δρ Πέγκι Μπούι της Google Health και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Ανταγωνίστριες εταιρείες της Google, όπως οι Apple, Amazon και Microsoft, αναπτύσσουν σταδιακά ολοένα μεγαλύτερη παρουσία στο πεδίο της υγείας με τη χρήση μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης, παρέχοντας διάφορες υπηρεσίες σε καταναλωτές, γιατρούς και φαρμακευτικές εταιρείες.

Άλλες καινοτομίες

Στο ίδιο συνέδριο η Google έκανε και άλλες ανακοινώσεις. Μεταξύ άλλων, αναπτύσσει μία κάμερα κινητού τηλεφώνου που ανιχνεύει καλύτερα τον τόνο του δέρματος ενός ανθρώπου, κάτι που αφορά πρωτίστως τους μη λευκούς. Η «αντιρατσιστική» κάμερα θα είναι έτοιμη αργότερα μέσα στο έτος.

Επίσης, η εφαρμογή Google Photos θα χρησιμοποιεί πλέον τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθά τον χρήστη στη δημιουργία άλμπουμ από τις φωτογραφίες του. Εάν π.χ. κάποιος δεν θέλει να περιλάβει φωτογραφίες που του θυμίζουν κάποια άσχημη περίοδο της ζωής του (όπως έναν χωρισμό), η εφαρμογή θα τον βοηθά να τις αφαιρεί ή θα τον βοηθά να συμπεριλάβει σε ένα άλμπουμ τις φωτογραφίες που έχουν ομοιότητες μεταξύ τους (π.χ. τον ίδιο καναπέ). Ακόμη, ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργήσει κινούμενες εικόνες, συνενώνοντας φωτογραφίες τραβηγμένες σε μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους.

Η Google ανακοίνωσε, επίσης, ότι η επερχόμενη αναβάθμιση Android 12 στο λειτουργικό σύστημά της θα είναι «η μεγαλύτερη σχεδιαστική αλλαγή στην ιστορία του Android». Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει περισσότερες δυνατότητες προστασίας των προσωπικών δεδομένων του χρήστη, έτσι ώστε να αποκτήσει περισσότερο έλεγχο στις εφαρμογές (apps) που χρησιμοποιεί στις συσκευές του. Για παράδειγμα, ένα φωτάκι στην κορυφή της οθόνης θα δείχνει εάν μία εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα ή το μικρόφωνο.

Επίσης, η Google έκανε γνωστό ότι αναπτύσσει ένα νέο σύστημα βιντεοδιάσκεψης, που θα επιτρέπει στο πρόσωπο με το οποίο συνομιλεί κανείς να εμφανίζεται μπροστά του τρισδιάστατα με πολύ ρεαλιστικό τρόπο. Η τεχνολογία, που κάνει χρήση πολλαπλών καμερών, βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και είναι απίθανο να υλοποιηθεί σύντομα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Καλογρίτσας: Στο κανάλι ήμουν «μπροστινός», είχα τις μετοχές του Νίκου Παππά για το ΣΥΡΙΖΑ Channel

 


Νέο SMS από τον Νίκο Παππά με το οποίο ο πρώην υπουργός τον παροτρύνει να αποτανθεί  στον διευθυντή λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανό, φέρεται να υποστηρίζει πως διαθέτει ο Χρήστος Καλογρίτσας στην Προανακριτική Επιτροπή, δηλώνοντας ότι θα το αναζητήσει προκειμένου να το καταθέσει. 

Ο Καλογρίτσας ισχυρίστηκε επίσης ότι υπάρχει  έγγραφο που αναφέρεται στο "μοίρασμα" των ποσοστών του ίδιου ως "μπροστινού" και της CCC στο αποκαλούμενο ΣΥΡΙΖΑ Channel, σημειώνοντας πως ο ίδιος συμμετείχε με τις μετοχές του Νίκου Παππά.

Ο μάρτυρας ανέφερε: «Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήρθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου, το οποίο λέει πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος», για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Επίσης, σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά».




Θράσος απο το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν :«Μην ξεχνάμε τις φρικαλεότητες της Ελλάδας»

 


Έχει τερματίσει η αθλιότητα και η προκλητικότητα από το καθεστώς του επικίνδυνου δικτάτορα Ερντογάν.

Το καθεστώς εξαπέλυσε νέες ρουκέτες προς την Ελλάδα με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων. 

Η προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για φρικαλεότητες της Ελλάδας και για δηλώσεις που αποσκοπούν στη διαστρέβλωση της ιστορίας.

«Αν και δε πρέπει να ξεχνάμε τις άμεσες φρικαλεότητες που έχει διαπράξει η Ελλάδα σε αυτά τα εδάφη, απορρίπτουμε εντελώς τις αβάσιμες δηλώσεις του ελληνικού κοινοβουλίου και των αρχών με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου του 1919 που αποσκοπούν στη διαστρέβλωση της ιστορίας. Ομοίως καταδικάζουμε τις προσπάθειες των αντι-τουρκικών ομάδων και συμφερόντων να εξαπατήσουν τρίτες χώρες προβάλλοντας τις κατηγορίες εκτός Ελλάδος που δεν έχουν καμία βάση», αναφέρει χαρακτηριστικά η μακροσκελής ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκαλώντας το κοινό αίσθημα και την ανθρωπότητα.



Διπλώματα οδήγησης: Εξετάσεις από τα 17, εξεταστής στο μπροστινό κάθισμα και κάμερες

 


Αλλάζουν όλα για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για την εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

Αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αντικείμενο την εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου επιχειρείται η αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει την εκπαίδευση, τη θεωρητική εξέταση και πρακτική δοκιμασία υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, με σκοπό την προαγωγή της διαφάνειας, τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας και τη γενικότερη προαγωγή του επιπέδου της οδικής ασφάλειας της χώρας.

Επιχειρείται, επίσης, ο καθορισμός ενός συστήματος ελέγχου και εποπτείας των διαδικασιών θεωρητικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, καθώς και αξιολόγησης των εξεταστών των υποψήφιων οδηγών και οδηγών.  

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης και τυχόν ενσωμάτωση σχολίων, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Υπενθυμίζονται οι βασικοί άξονες του νέου θεσμικού πλαισίου: 

1.Έλεγχος ταυτοπροσωπίας σε δύο στάδια και με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, στα πρότυπα του gov.gr στις θεωρητικές εξετάσεις.

2.Δειγματοληπτικός έλεγχος ταυτοπροσωπίας υποψήφιων οδηγών στις θεωρητικές εξετάσεις: Η φωτογραφία του Δελτίου Εξέτασης υποψηφίου θα διασταυρώνεται με ψηφιακή φωτογραφία, που θα λαμβάνεται κατά την είσοδο του υποψηφίου στο εξεταστικό κέντρο, από κάμερα η οποία θα τοποθετηθεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται το γνωστό φαινόμενο του να προσέρχεται στις εξετάσεις άτομο διαφορετικό από τον υποψήφιο. 

3.Την πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων θα διενεργεί ένας εξεταστής, ο οποίος πλέον θα κάθεται στη μπροστινή θέση του συνοδηγού, ενώ ο εκπαιδευτής θα κάθεται στο πίσω κάθισμα. Σταματά έτσι το φαινόμενο του να παρεμβαίνει ο εκπαιδευτής στον τρόπο οδήγησης του υποψηφίου, κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

4.Για την εξασφάλιση της διαφάνειας, της αξιοπιστίας και του ευρύτερου ελέγχου των πρακτικών εξετάσεων, η όλη δοκιμασία καταγράφεται με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι σύμφωνη με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων, σε αντίθεση με την προβληματική πρόβλεψη στο Νόμο του 2018 επί Υπουργίας Χρ. Σπίρτζη. 

Προβλέπεται πλέον ειδικότερα η χρήση φορητής – κι όχι μόνιμης – κάμερας 360ο, που διαθέτει μικρόφωνο και ειδική αποσπώμενη κάρτα μνήμης,, στην οποία αποθηκεύεται όλη η διαδικασία της πρακτικής δοκιμασίας.

Η κάμερα εικονίζει ευδιάκριτα ολόκληρη την καμπίνα του οχήματος και τους συμμετέχοντες στη διαδικασία.

5.Δημιουργείται Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για την υποστήριξη και διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με τη χορήγηση, επέκταση και ανανέωση της άδειας οδήγησης. Επιπλέον, συστήνεται και λειτουργεί στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τράπεζας θεμάτων για τις θεωρητικές εξετάσεις.  

6.Καταρτίζεται και τηρείται Μητρώο Εξεταστών Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψήφιων Οδηγών. Το Μητρώο αυτό θα είναι ανοιχτό σε όλους τους τους δημοσίους υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ. Προβλέπεται και η δυνατότητα εγγραφής ιδιωτών.

7. Καταρτίζεται και τηρείται Μητρώο Εποπτών για τον έλεγχο και την εποπτεία των θεωρητικών και των πρακτικών εξετάσεων. Στο Μητρώο αυτό θα εντάσσεται και το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και το προσωπικό της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. 

8.Η επιμόρφωση Εξεταστών και Εποπτών θα γίνεται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

9.Προβλέπεται σύστημα αξιολόγησης του έργου των εξεταστών, από την αρμόδια οργανική μονάδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Το σύστημα αξιολόγησης θα συνοδεύεται από ένα μηχανισμό επιβράβευσης και κυρώσεων, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στη διαγραφή από το Μητρώο Εξεταστών. 

10.Για πρώτη φορά υπάρχουν ειδικές προβλέψεις που διευκολύνουν τις εξετάσεις ειδικών κατηγοριών υποψηφίων. Προβλέπεται ειδικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο και ειδική θεωρητική εξέταση ατόμων που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες και όσων απολαμβάνουν το καθεστώς διεθνούς προστασίας στη χώρα μας. Επιπλέον, προβλέπεται ειδική θεωρητική εξέταση κωφών και βαρήκοων υποψηφίων στην ελληνική νοηματική γλώσσα, καθώς και με υπότιτλους. 

Προβλέπεται επίσης η ίδρυση ιδιωτικών Κέντρων Αξιολόγησης Ικανότητας και Προετοιμασίας Οδήγησης για άτομα με κινητικά προβλήματα (αντίστοιχα με το κρατικό κέντρο «ΗΝΙΟΧΟΣ»), ώστε να μην επιβαρύνονται περαιτέρω τα Άτομα με Αναπηρία. 

+1: Παρέχεται η δυνατότητα σε όσους νέους και νέες έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, να παρακολουθήσουν και να λάβουν σχετική πιστοποίηση για τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα οδήγησης στις σχολές οδήγησης. 

Με τη συμπλήρωση του 17ου έτους της ηλικίας τους, μπορούν να δώσουν θεωρητικές εξετάσεις.

Με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους, οι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα, όπως συμβαίνει σήμερα, να δηλώσουν συμμετοχή στη διεξαγωγή της πρακτικής δοκιμασίας για την απόκτηση άδειας οδήγησης. 

5 ρυθμίσεις για τα ιστορικά οχήματα 

Το Β΄ Μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνει νομοθετική ρύθμιση για την ταξινόμηση και κυκλοφορία των ιστορικών οχημάτων. Τα βασικά σημεία της πρότασης συνοψίζονται στα εξής:

· Α. Χαρακτηρισμός ενός οχήματος ως όχημα ιστορικού ενδιαφέροντος

Σχετική βεβαίωση χορηγείται αποκλειστικά από φορείς που υποδεικνύονται ή/και εκπροσωπούν νόμιμα στην Ελλάδα τη Δ.Ο.Α. ή τη Δ.Ο.Μ. ή τη Δ.Ο.Π.Ο. για οχήματα τουλάχιστον 30 ετών. Οι άνω φορείς χορηγούν κάθε 5 χρόνια πιστοποιητικό συμμόρφωσης οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος.

· Β. Χορήγηση στοιχείων κυκλοφορίας (άδειας και ειδικών πινακίδων)από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών

Προϋποθέσεις: Βεβαίωση χαρακτηρισμού, Πιστοποιητικό συμμόρφωσης, Τεχνικός έλεγχος οχήματος, διαγραφή του οχήματος από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ακολούθως, γίνεται εγγραφή του στο Μητρώο Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος του Υπουργείου. Καταβάλλεται τέλος έκδοσης αδείας και πινακίδων.

· Γ. Κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος 

Κυκλοφορούν με τους όρους και προϋποθέσεις των άρθρων 88 και 90 του Κ.Ο.Κ., ασφαλίζονται υποχρεωτικά και επιτρέπεται να κυκλοφορούν στον μικρό δακτύλιο. Καταβάλλονται Τέλη Κυκλοφορίας, με εξαίρεση τα οχήματα άνω των 45 ετών.

· Δ. Πρόστιμα και κυρώσεις 

Για παραβάσεις του ΚΟΚ επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον ΚΟΚ κυρώσεις, ενώ για παραβάσεις του παρόντος νόμου επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 500 – 5.000 ευρώ στους Φορείς (εκπρόσωποι ή υποδεικνυόμενοι από ΔΟΑ, ΔΟΜ, ΔΟΠΟ) και στους ιδιοκτήτες των οχημάτων και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας για 6 μήνες. 


Πηγή : newsit.gr



Θα τους "τελειώσουν" - Τι ζήτησε ο Χρυσοχοϊδης από τον εισαγγελέα για τους 500 ποινικούς της λίστας

 



Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με το οργανωμένο έγκλημα!!!

Λίστα 500 ποινικών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της νύχτας με εκβιάσεις και με πληρωμένα συμβόλαια θανάτου παρέδωσε σήμερα το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στο έγγραφο αυτό ζητείται από τον υπουργό να μην υπάρχει ατιμωρησία των ποινικών, να ενοποιηθούν οι δικογραφίες για δολοφονικές ενέργειες και να υπάρχει συνολικά αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στην χώρα.

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να "τελειώσει" τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.




Φάκελο με στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα παρέδωσε ο Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

 


Ο υπουργός συνοδευόταν από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, και παρέδωσαν φάκελο με υπόμνημα της αστυνομίας καθώς και στοιχεία για τη διαχρονική εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από αναλυτικά στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα, ο κ. Χρυσοχοΐδης συζήτησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ανάγκη μίας μεγαλύτερης ευελιξίας και πιο άμεσης συνεργασίας εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών σε ό,τι αφορά τη διαχείριση υποθέσεων οργανωμένου εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λόγω των απανωτών γεγονότων τον τελευταίο καιρό, με εκτελέσεις συμβολαίων θανάτων και επιθέσεις στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε, εκτός των άλλων, από τον κ. Πλιώτα την ενίσχυση της συνεργασίας με τις κατά τόπους εισαγγελίες και την αξιολόγηση όλων των υποθέσεων με τρόπο ορθολογικότερο και εξατομικευμένα, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στο θέμα της τρομοκρατίας υπάρχει αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος ανταποκρίνεται ακαριαία όταν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πρέπει να επέμβει άμεσα σε μία υπόθεση. Αυτό θεωρείται επιτακτικό και για τις υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και για να αξιολογούνται ανάλογα με την περίπτωση οι εμπλεκόμενοι σε σοβαρές υποθέσεις και παράλληλα να εξετάζονται άμεσα όλες οι παράμετροι, ανάλογα με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, όπως αποφυλακίσεις κρατουμένων, που πολύ συχνά αμέσως μετά συλλαμβάνονται πάλι για τα ίδια αδικήματα.

Η σημερινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοΐδη και εντάσσεται σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία περιλαμβάνονται και σχετικές νομοθετικές εξαγγελίες από πλευράς υπουργείου Δικαιοσύνης, (όπως αυστηροποίηση ποινών, κλ.π.).


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Η ιστορία των μαύρων πλακών στο οδόστρωμα της Πιάτσας στην Κέρκυρα

 


Σε άλλους έχουν κάνει εντύπωση, σε άλλους είναι αδιάφορες, αλλά μαθαίνοντας την ιστορία τους σίγουρα θα κοιτάνε κάτω περπατώντας.

Το 1906, για δεκαοκτώ συνεχόμενες ημέρες (4 έως 22 Απριλίου), μια σειρά σεισμών και εκρήξεων στο Βεζούβιο στην Ιταλία άφησαν πίσω τους 227 νεκρούς. 

Στη Napoli, η στέγη της αγοράς του Monteliveto κατέρρευσε, σκοτώνοντας άλλα 11 άτομα.

Οι Κερκυραίοι για να βοηθήσουν τις οικογένειες των θυμάτων έκαναν δωρεές και την Κυριακή 14 Μαΐου διοργάνωσαν συναυλία για τα θύματα του Βεζούβιου με τη Φιλαρμονική της Κέρκυρας. 



Τα έσοδα από τη συναυλία που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στις οικογένειες των θυμάτων. Ο δήμος της Napoli, σε αντάλλαγμα για αυτήν τη συνεισφορά, δωρίζει μεγάλες πλάκες μαύρες από λάβα Βεζούβιου που χρησιμοποιήθηκαν για το ντύσιμο των οδών Φιλαρμονικής και Μιχαήλ Θεοτόκη (η λεγόμενη «Πιάτσα»).




Στο πειθαρχικό πηγαίνει ο Ι.Σ.Λ. την γυναικολόγο που τα έβαλε με τα εμβόλια

 



Είχαμε την γιατρό στην Λαμία που κλείστηκε στο ψυχιατρείο, τώρα έχουμε και την γιατρό στην Λάρισα που η ανευθυνότητα της την οδηγεί στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Η ανεύθυνη γιατρός έγραψε στο facebook και φρόντισε να εξαφανίση μετά απο λίγο, μετά τις αντιδράσεις όσων διάβαζαν τις αθλιότητες: «Πείτε όχι στα εμβόλια κατά του COVID. Μεγάλες παρενέργειες. Η Pfizer έχει θησαυρίσει. Τα κέρδη της τρισεκατομμύρια. Διαταραχές στο ανθρώπινο DNA και καταστροφή σταδιακή αγγείων από όλα τα εμβόλια. Θεραπείες υπάρχουν γρήγορες. Αλλά απόδειξη ότι από Σεπτέμβριο έρχονται και τα μονοκλωνικά αντισώματα. Πολλοί νεκροί από τον COVID-19 αλλά από ενδονοσοκομειακές επιμολύνσεις. Ο απλός ελληνικός λαός το έχει αντιληφθεί. Παρακαλώ πολύ μην παραπλανούμε τον λαό μας και όλη την ανθρωπότητα. Να είμαστε γενναίοι και να το λέμε, άλλωστε το ξέρουν όλοι σχεδόν. Μακριά από την παγκοσμιοποίηση. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Η Γη φτάνει για όλους μας».


Η ανακοίνωση του Ι.Σ.Λ. που καταδικάζει την ανεύθυνη γιατρό:


«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, με αφορμή δημοσιεύματα, αναρτήσεις και σχόλια συναδέλφων στα Μ.Μ.Ε και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γύρω από την Covid-19 και τον εμβολιασμό που βλάπτουν τη Δημόσια Υγεία, υπενθυμίζει προς όλους τους γιατρούς ότι ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας με σαφήνεια επισημαίνει:

''Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία. Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα. Η παρουσία του ιατρού πρέπει να περιορίζεται στα αναγκαία για την ενημέρωση πλαίσια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκρύπτεται σκοπός διαφήμισης'', και

''Δεν επιτρέπεται η διά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας…''.

Επιπρόσθετα, κατά την Ιατρική Νομοθεσία αποτελεί μείζον πειθαρχικό παράπτωμα ''η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα''.

Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, εκ της θεσμικής του θέσης θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, αγωνίζεται κατά προτεραιότητα για την προάσπισή της και διαβεβαιώνει τους συμπολίτες μας ότι δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από συναδέλφους που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ''».




Αλιγάτορας κυνηγάει ψαρά, σε βίντεο καταγράφηκε η επίθεση


 

Ο 22χρονος άνδρας από τη Φλόριντα ψάρευε αμέριμνος στον υγροβιότοπο Έβεργκλεϊντς, καταγράφοντας την διαδικασία σε βίντεο.

Όταν ο 22χρονος έπιασε το πρώτο ψάρι, έκανε όρεξη ένας κροκόδειλος που βρισκόταν στην περιοχή και ο αλιγάτορα μήκους 4 σχεδόν μέτρων, βγήκε από το νερό και άρχισε να κυνηγάει τον ψαρά.






Interview: Στο 15,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ -Ικανοποιημένο το 95% από τη διαδικασία εμβολιασμού

 



Στο 15,5% η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για τη ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 37%, 

ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%,

το ΚΙΝΑΛ με 7,1%, 

το ΚΚΕ με 5,6%, 

η Ελληνική Λύση με 5,1% 

και το ΜέΡΑ25 με 3,7%. 

Το «Άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 8,1%, ενώ αναποφάσιστοι είναι περίπου ένας στους δέκα.



Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με 50%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται και πάλι τρίτος με μόλις 22%, αφού οι πολίτες επιλέγουν για δεύτερο τον «Κανέναν» με 28%.

Το 50% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης δήλωσε ότι έχει ήδη εμβολιαστεί, το 24% έχει προγραμματισμένο ραντεβού και το 26% φαίνεται ότι δεν θα εμβολιαστεί ή εμφανίζεται επιφυλακτικό.

Παρακάτω οι μετρήσεις όσο αφορά την διαδικασία του εμβολίου :








Νετανιάχου: Γυρίσαμε τη Χαμάς πολλά χρόνια πίσω


 

Μπορεί ο Τζο Μπάιντεν και η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία που έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, με νέες του δηλώσεις, αρνήθηκε να προσδιορίσει πότε θα επιστρέψει η ηρεμία στην περιοχή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε την Τρίτη ότι η επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα «γύρισε τη Χαμάς πολλά χρόνια πίσω» και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να «χτυπά» τη Γάζα «για όσο διάστημα είναι απαραίτητο, ώστε να αποκαταστήσει την ηρεμία στους πολίτες του Ισραήλ».

Σε επίσκεψή του στη Νότια Διοίκηση των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) και σε μια τοπική αεροπορική βάση, ο Νετανιάχου είπε ότι «η Χαμάς δέχτηκε πλήγματα που δεν περίμενε».

«Οι εχθροί που βρίσκονται γύρω μας, μπορούν να δουν το τίμημα που θα πληρώσουν, για τις επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον μας», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν νωρίτερα σε διαμερίσματα αξιωματούχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν οι IDF. Τα διαμερίσματα χρησίμευαν ως «υποδομές τρομοκρατίας», πρόσθεσαν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, τις οποίες η παλαιστινιακή οργάνωση χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια προηγούμενων εχθροπραξιών με το Ισραήλ.


Πηγή : protothema.gr



Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με το Νηπιαγωγείο Πάχνης στην περιοχή της Ξάνθης

 



Με τους 17 μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, που βρίσκεται στην περιοχή της Ξάνθης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε διαδικτυακά το μάθημα, το οποίο πλέον γίνεται ξανά δια ζώσης, ενώ οι μαθητές του εξέφρασαν τη χαρά τους για την επιστροφή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, που ανήκουν στη μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα της Θράκης, μιλούν άριστα ελληνικά τα οποία διδάσκονται στο σχολείο και τραγούδησαν στον Πρωθυπουργό ένα τραγούδι για τον κορονοϊό το οποίο έγραψαν μόνοι τους.

Η νεαρή Ντοά, η οποία κατά τη διάρκεια του lockdown είχε στείλει στον Πρωθυπουργό βίντεο ζητώντας του να ανοίξει τα σχολεία γιατί της είχαν λείψει οι συμμαθητές και η νηπιαγωγός της, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κλείσουν ξανά οι σχολικές μονάδες, ενώ παράλληλα είπε ότι θα ήθελε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή κι έναν προτζέκτορα με διαδραστικό πίνακα για την τάξη της. «Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, το αίτημά σου θα ικανοποιηθεί αμέσως» της απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια

Την ελπίδα ότι «θα συμμετέχουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες που ενώνουν τα σχολεία με την ηγεσία, τις διευθύνσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και όλα αυτά για το καλό των σχολείων», διατύπωσε η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου, Ολυμπία Τζιώτζη, η οποία επεσήμανε ότι σε πολλές περιπτώσεις αναπληρωτές δάσκαλοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να καλύψουν τις ανάγκες μικρών σχολείων όπως το νηπιαγωγείο Πάχνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη και ευχαρίστησε την κ. Τζιώτζη και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς για το έργο τους, ειδικά εν μέσω των προκλήσεων που προκάλεσε η πανδημία, ενώ τόνισε ότι «το Υπουργείο προχωρά ύστερα από παραπάνω από μία δεκαετία σε μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση».

«Επειτα από 12 χρόνια θα αρχίσει σταδιακά να κλείνει αυτή η πληγή αναπληρωτών νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών, που καλύπτουν όμως ουσιαστικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες», είπε.

«Να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και στην Ολυμπία και στην Διευθύντρια Εκπαίδευσης. Καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, όχι μόνο εν μέσω κορονοϊού αλλά και ευρύτερα. Είναι τεράστια προσπάθεια και πραγματικά αυτή δεν περνάει καθόλου απαρατήρητη. Να ξέρετε ότι πραγματικά είμαστε ευγνώμονες για το πάρα πολύ σημαντικό έργο που κάνετε», είπε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία έλαβε μέρος στην τηλεδιάσκεψη.

Ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως θρησκείας

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Εύη Στυλιανίδου, σημείωσε ότι το σχολείο της Πάχνης βρίσκεται «σε μία περιοχή όπου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καθιέρωσε την ισονομία και την ισοπολιτεία», προσθέτοντας πως «αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης παρέμβασης είναι και τα νηπιαγωγεία μας, η εκπαίδευση της προσχολικής αγωγής».

«Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε αυτή την πολιτική -όπως ξέρει πολύ καλά ο Δήμαρχος- έμπρακτα, έτσι ώστε να δίνουμε τις δυνατότητες σε όλα τα Ελληνόπουλα, ανεξαρτήτως θρησκείας, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για πρόοδο στη ζωή τους», τόνισε ο Πρωθυπουργός, αποσαφηνίζοντας ότι η ισοπολιτεία και η ισονομία στη Θράκη «αποτελεί αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή, όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης αλλά και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά».

Σταθερή στήριξη και ενδιαφέρον

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι τα παιδιά θα ήθελαν μία παιδική χαρά στον οικισμό τους, με τον Πρωθυπουργό να προσθέτει ότι η πολιτεία είναι έτοιμη να βοηθήσει τον Δήμο Μύκης ώστε το έργο να υλοποιηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για την περιοχή. «Ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά είναι που σας έχουμε στον τόπο μας, με φυσική παρουσία, αλλά και τηλεφωνικά και με τηλεδιάσκεψη», είπε. «Σας ευχαριστώ όχι μόνο σαν Πρωθυπουργό αλλά και σαν άνθρωπο, διότι είστε συνέχεια, μα συνέχεια, δίπλα μας».

Το νηπιαγωγείο της Πάχνης έμεινε κλειστό όσο ήταν σε ισχύ τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού και ολοι οι μαθητές συμμετείχαν απρόσκοπτα στο μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης, με την υποστήριξη και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο προσέφερε 13 tablets.

Το σχολείο έχει ενισχυθεί και με άλλες δωρεές, καθώς με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης έλαβε παιχνίδια αυλής που δωρήθηκαν από ιδιώτες, ενώ το Δ’ Σώμα Στρατού έχει εγκαταστήσει στο κτήριο σύστημα air conditioning.

Στη συζήτηση με τα παιδιά έλαβε μέρος επίσης η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για Θέματα πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέττα Μακρή.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

Καταρχάς και στην Ολυμπία και στην κα Στυλιανίδου θερμά συγχαρητήρια για τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε στο νηπιαγωγείο της Πάχνης αλλά και συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ξέρω πόσο δύσκολα ήταν εν μέσω κορονοϊού να μπορέσετε να κρατήσετε την επικοινωνία με τα παιδιά ζωντανή. Χαίρομαι πάρα πολύ που ξαναβλέπω τα παιδιά στην τάξη, με τις μάσκες τους, με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, διότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη σχολική τάξη, είναι κάτι το οποίο το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά.

Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω την Ολυμπία ότι το Υπουργείο προχωρά ύστερα από παραπάνω από μία δεκαετία σε μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Έπειτα από 12 χρόνια θα αρχίσει σταδιακά να κλείνει αυτή η πληγή αναπληρωτών νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών, που καλύπτουν όμως ουσιαστικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Και να πω και στον αγαπητό Δήμαρχο και στην κα Στυλιανίδου ότι πράγματι η ισοπολιτεία και ισονομία στη Θράκη έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, είναι μία διαρκής προσπάθεια η οποία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή, όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης αλλά και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά.

Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε αυτή την πολιτική -όπως ξέρει πολύ καλά ο Δήμαρχος- έμπρακτα, έτσι ώστε να δίνουμε τις δυνατότητες σε όλα τα Ελληνόπουλα, ανεξαρτήτως θρησκείας, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για πρόοδο στη ζωή τους.

Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο το κάνετε πράξη μέσα από τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε στο νηπιαγωγείο της Πάχνης.

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι από φέτος η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα είναι πραγματικότητα για όλα τα Ελληνόπουλα στη χώρα μας. Είναι μία πολύ σημαντική επένδυση την οποία κάνουμε στα νέα παιδιά διότι γνωρίζουμε τη σημασία της προσχολικής αγωγής για την καλή ακαδημαϊκή προώθηση των παιδιών μας αλλά και για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τη διαδικασία της κοινωνικοποίησης που τόσο μεγάλη σημασία έχει και θα εξακολουθούμε να επιμένουμε σε αυτή την πολιτική.

Τέλος, μιας και ο κορονοϊός ακόμα, αγαπητέ Δήμαρχε, δεν μας έχει εγκαταλείψει πλήρως, θέλω να ζητήσω και τη δική σου συνδρομή ώστε να εντατικοποιήσουμε τις διαδικασίες των εμβολιασμών. Ειδικά στην Ξάνθη είμαστε λίγο πίσω σε σχέση με τους εθνικούς μέσους όρους και θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και χρειαζόμαστε την αρωγή των τοπικών αρχόντων στο να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να προστατεύσουν όχι μόνο τους εαυτούς τους αλλά αλλά και τις κοινότητες τους και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα στην οποία όλοι προσδοκούμε.

(…)

Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ, ειδικά στην κα Ολυμπία, θα μεριμνήσουμε για τις υποδομές που σας λείπουν και ο Δήμαρχος θα μεριμνήσει για την παιδική χαρά. Παιδιά γεια σας, ευχαριστούμε πολύ.





Ο Μπαχτσελί νομίζει ότι μπορεί να μπει η Τουρκία στην Ιερουσαλήμ


 

Ο πάντα προκλητικός Ισλαμιστής Μπαχτσελί προτρέπει την Τούρκικη κυβέρνηση να μπεί στο Ισραήλ λες και είναι εύκολο να το κάνει:

«Πρώτον το Ισραήλ πρέπει αμέσως να σταματήσει αυτές τις βάναυσες επιθέσεις, αν αποσυρθεί από τα εδάφη που έχει καταλάβει και να εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς εκεχειρίας.

Στην Ιερουσαλήμ πρέπει να δοθεί ένα ειδικό καθεστώς , το πολιτικό περιεχόμενο του οποίου θα καθοριστεί ταυτόχρονα και με τη συμφωνία από τα μέλη των εκπροσώπων των τριών θρησκειών.

Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να κινητοποιηθούν για τη σύσταση στην περιοχή ενός δικαίου συστήματος δύο ισότιμων κρατών.

Το τουρκικό έθνος που γνωρίζει το πνεύμα και την υφή της Ιερουσαλήμ, πόλης των πολιτισμών, πρέπει να παρέμβει για μία νέα επιτήρηση.

Αν υπάρξει έκκληση να πάμε εμείς, να τρέξουμε να εμφανιστούμε σαν από μηχανής θεός, να μπούμε ως όπου αρκεί η δύναμή μας. Κάθε σπιθαμή της Ιερουσαλήμ έχει δικά μας ίχνη και μνημεία. Η Ιερουσαλήμ μας γνωρίζει και εμείς τη γνωρίζουμε.

Αν οι ΗΠΑ προβάλλουν εμπόδιο σ’ αυτό, ν΄ ανοίξουμε αμέσως το θέμα της ιδιότητας μας ως μέλους του ΝΑΤΟ.. Να εκκενώσουμε αμέσως το Κιουρετζικ και το Ιντσιρλίκ και να φύγουν




Έρχεται νέα ρύθμιση με 100 και 120 δόσεις


 

Τα χρέη της πανδημίας θα επιχειρήσει να ρυθμίσει η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών, αμέσως μόλις αυτή δείξει ότι θα αποτελέσει παρελθόν και πάντων πριν από το τέλος του έτους, με νέα ρύθμιση για 100 και 120 δόσεις.

Τα χρέη της πανδημίας, έχουν φτάσει τα 7 δις περίπου και το οικονομικό επιτελείο δρομολογεί δυο μέτρα για να αντιμετωπίσει μια νέα έκρηξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία και ταυτόχρονα να διευκολύνει τους φορολογούμενους που πλήττονται από την πανδημία.

Επιστρέφουν οι 100 και 120 δόσεις για τους πληττόμενους φορολογούμενους που τις έχασαν μετά το Μάρτιο του 2020. Να σημειωθεί ότι θα είναι η τρίτη φορά που το υπουργείο Οικονομικών δίνει αυτή τη δυνατότητα στους οφειλέτες της Εφορίας.

Με χιλιάδες επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα ρευστότητας και να βλέπουν με αβεβαιότητα την επόμενη ημέρα, εξετάζεται το σενάριο να διευρυνθεί η περίμετρος των φορολογικών οφειλών της υγειονομικής κρίσης που θα ενταχθούν στη ρύθμιση πέραν αυτών που έχουν «παγώσει» έως το τέλος του 2021.

Στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για υπαγωγή  στη νέα ρύθμιση του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ που δεν εξοφλήθηκαν από επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία.

Στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι να διατηρηθούν οι 24 άτοκες δόσεις και στην περίπτωση που ο φορολογούμενος επιλέξει περισσότερες δόσεις αυτές να επιβαρύνονται με χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 2,5%. Η νέα ρύθμιση θα «τρέξει» από το 2022 με την καταβολή της πρώτης δόσης έως το τέλος Ιανουαρίου.



Η Ισπανία έστειλε στρατό στα σύνορα με το Μαρόκο για να σταματήσει τους λαθρομετανάστες

 


Στρατεύματα έχει αναπτύξει η Ισπανία στη Θέουτα στα σύνορα με το Μαρόκο, μετά την άφιξη τουλάχιστον 6.000 μεταναστών που κολύμπησαν στον ισπανικό θύλακα Θέουτα από το γειτονικό Μαρόκο.

Οι μετανάστες έφτασαν από το πρωί της Δευτέρας στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα, από τους οποίους 4.000 στάλθηκαν πίσω στο Μαρόκο, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.



Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης την αποστολή νέων αστυνομικών ενισχύσεων στην περιοχή για να αντιμετωπίσει τη μαζική και αιφνίδια εισροή χιλιάδων μεταναστών από το γειτονικό Μαρόκο.

Η Μαδρίτη κάλεσε την Μαροκινή πρέσβειρα για να της εκφράσει τη «δυσαρέσκεια» της και λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση αυτή, το Ραμπάτ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί άμεσα την πρέσβυ του για «διαβουλεύσεις». 

Από το πρωί της Δευτέρας, σχεδόν 8.000 μετανάστες έχουν εισέλθει στον ισπανικό θύλακα Θέουτα κολυμπώντας ή πεζή, σε ένα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ακύρωσε σήμερα προγραμματισμένο ταξίδι του στο Παρίσι λόγω της κρίσης, και επισκέφθηκε το απόγευμα τη Θέουτα, υποσχόμενος να «αποκαταστήσει την τάξη (…) στα σύνορα». Περιέγραψε την μαζική εισροή μεταναστών ως μια «σοβαρή κρίση για την Ισπανία και επίσης για την Ευρώπη».

Η Θέουτα και η Μελίγια είναι τα μοναδικά χερσαία σύνορα ανάμεσα στην Αφρική και την Ευρώπη.








Τα SMS που αντάλλασσε με τον Νίκο Παππά -«Νίκο μου, καμάρι μου, λεβέντη μου»


 


Μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου για τις λεπτομέρειες της συνάντησης στο Πόρτο Χέλι αντάλλαξαν ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας, οι δυο τους είχαν συνεννοηθεί να επικοινωνήσουν πριν από την επίμαχη συνάντηση, καθώς ο Καλογρίτσας φοβόταν ότι διαφορετικά αυτή δεν θα είχε αποτέλεσμα. Μάλιστα, στην αλληλογραφία φαίνεται να ανησυχεί και για την τύχη της εγγυητικής επιστολής, καθώς, όπως αναφέρει με κεφαλαία γράμματα, «ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ».

Ακολουθούν τα SMS:

Καλογρίτσας: Νίκο μου! Καμάρι μου! Και λεβέντη μου! Επειδή στις 19:00 αναχωρώ για Πόρτο Χέλι, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά (μάλλον τίποτα) πρέπει να ξέρω κάτι

Παππάς: Να μιλήσουμε

Καλογρίτσας: Το SMS το προηγούμενο που έλαβες βγήκε λάθος, ακολουθεί ολοκλήρωσή του:

…..από χθες, είπες σήμερα το απόγευμα θα τα λέγαμε. Επειδή στις 19:00….. να ξέρω κάτι φρόντισε πριν φύγω να με ενημερώσεις, γιατί αν δεν μιλήσουμε αποτέλεσμα (μάλλον) δεν θα έχουμε!

(ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΑΡΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

Εσύ ξέρεις, εσύ αποφάσισε!!!! Ξανά λέω: ΑΝ δεν τα πούμε…τζίφος θα είναι το Πόρτο Χέλι

Παππάς: Οκ. Μιλάμε πριν φύγεις κατά τις 6

Καλογρίτσας: Περιμένω

Να περάσω από σένα;

Κατά τις 6, σύντροφε, πού; Σε εσένα ή εδώ;

Παππάς: Περίμενε λίγο

Καλογρίτσας: Ό,τι πεις, και όταν πεις! Αρκεί να φεύγω από σένα στις 7






Πηγή: iefimerida.gr 



Μητσοτάκης: «Ελλάδα και Γερμανία δεν έχουν πλέον σχέση οφειλέτη - πιστωτή»

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε το απόγευμα σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσαν το γερμανικό φόρουμ Hessischer Kreis και η Boston Consulting Group με θέμα «Το αναπτυξιακό παράδειγμα της Ελλάδας: τολμηρές μεταρρυθμίσεις, έξυπνες και βιώσιμες επενδύσεις στο μέλλον».

Στον διάλογο που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Ingo Mandt, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Hessischer Kreis, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας, η ψηφιοποίηση του κράτους, οι προοπτικές του τουρισμού το 2021 και οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά και έθεσαν ερωτήματα 150 προσκεκλημένοι του Hessischer Kreis.

Η συζήτηση άρχισε με το ερώτημα από την πλευρά του Ingo Mandt για το πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι ηγέτες της ΕΕ έπεισαν την καγκελάριο Merkel να υιοθετήσει την ιδέα του κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού και του Ταμείου Ανάκαμψης. Απαντώντας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως «όταν ξέσπασε η πανδημία, τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ήμουν ανάμεσα στους οκτώ ηγέτες, αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, που έστειλαν τότε επιστολή στον Charles Michel, ζητώντας κάποιου είδους μηχανισμό ευρωπαϊκού δανεισμού με στόχο την στήριξη όλων των κρατών-μελών για την ανάκαμψή τους μετά την πανδημία».

Πρόσθεσε ότι «τότε υπήρχαν μεγάλες επιφυλάξεις σε πολλές βορειοευρωπαϊκές χώρες, όχι μόνο στις “φειδωλές” αλλά και στη Γερμανία ως προς την αξία αυτής της ιδέας. Πιστεύω ωστόσο πως κατέστη απολύτως εμφανές από ένα σημείο κι έπειτα ότι χρειαζόμασταν μια συντονισμένη αντίδραση όχι μόνο σε νομισματικό αλλά και σε δημοσιονομικό επίπεδο».

«Η Καγκελάριος Merkel όντως συντάχθηκε με την ιδέα μας αλλά νομίζω ότι ήταν ευκολότερο να πείσουμε την Καγκελάριο από το να πείσουμε τις τέσσερις “φειδωλές χώρες”» σχολίασε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που οι προϋποθέσεις που σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ευθυγραμμίζονται σε σημαντικό βαθμό με τις πολιτικές μας προτεραιότητες. Ακόμα και πριν ξεσπάσει η πανδημία, είχαμε καταστήσει την κλιματική αλλαγή και τον ψηφιακό μετασχηματισμό βασικούς πυλώνες του πακέτου μεταρρυθμίσεων που προωθούσαμε». Ως παράδειγμα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, τον Σεπτέμβριο του 2019, ανακοίνωσα ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο για το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων μας το αργότερο έως το 2028».

Αμοιβαία επωφελής η σχέση με τη Γερμανία, υπόδειγμα πράσινης επένδυσης η ηλεκτροκίνηση στην Αστυπάλαια

Συζητώντας με τον Ingo Mandt για τη σχέση Ελλάδας και Γερμανίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειωσε: «Δεν πρόκειται πια για μια σχέση οφειλέτη – πιστωτή, δεν πρέπει να την βλέπουμε μέσα από αυτό το πρίσμα, θα πρέπει να είναι μια σχέση αμοιβαία επωφελής, όπου οι επιχειρηματικές μας κοινότητες θα συνεργάζονται περισσότερο».

«Υλοποιούμε ένα εξαιρετικό έργο με τη Volkswagen στην Αστυπάλαια, η οποία θα καταστεί ένα παράδειγμα κινητικότητας με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό εγχείρημα, αμοιβαία επωφελές, καθώς δείχνει σε όλους τι μπορούμε να κάνουμε για την ταχύτερη μετάβαση προς μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία» τόνισε.

«Φέτος, περισσότερες παρά ποτέ απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, αναμένω σημαντικό ενδιαφέρον και από την Ευρώπη»

Για το κεφάλαιο του τουρισμού και την πρόταση της Ελλάδας για ένα ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό για τις μετακινήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ενθαρρύνει τους επισκέπτες να έρθουν στη χώρα καθώς τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Δεν πρόκειται να κάνουμε οποιονδήποτε συμβιβασμό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια καθώς θα καλοσωρίζουμε ανθρώπους στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο,

το καλοκαίρι του 2021 είναι πολύ διαφορετικό από το καλοκαίρι του 2020», επισήμανε.

«Πέρυσι ήμασταν στο 25% του 2019, φέτος ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσει το 50%» σημείωσε ο Πρωθυπουργός για τον τουρισμό και το αναμενόμενο οικονομικό του αποτύπωμα τη φετινή χρονιά.

Μιλώντας για χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει προχωρήσει σημαντικά ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα. «Φέτος το καλοκαίρι έχουμε περισσότερες προγραμματισμένες απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παρά ποτέ, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι οι πολίτες των ΗΠΑ θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα» ανέφερε, προσθέτοντας ότι αναμένει επίσης σημαντικό ενδιαφέρον από τη Γερμανία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η αποδοχή από τους πολίτες μας ωθεί να επιταχύνουμε περαιτέρω την ψηφιοποίηση του κράτους»

Ερωτηθείς για την πρόοδο της Ελλάδας στην ψηφιοποίηση του κράτους και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Αυτός είναι ένας σημαντικός μετασχηματισμός, κάθε νέα υπηρεσία σχεδιάζεται από το μηδέν, από την αρχή έως το τέλος στο ψηφιακά, η ιδέα δεν είναι να προσθέσουμε μόνο μια ψηφιακή διασύνδεση αλλά να αξιοποιήσουμε ουσιαστικά τις διαδικασίες. Σε αυτό το πνεύμα το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι για παράδειγμα πλήρως ψηφιακό».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι η «η αποδοχή αυτών των υπηρεσιών από τους πολίτες ήταν τόσο ενθουσιώδης που μας ωθεί ουσιαστικά να επιταχύνουμε περαιτέρω το πρόγραμμα της ψηφιοποίησης του κράτους».



Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ

 


Υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών που υπηρετούν στην ΕΜΑΚ προβλέπει διαταγή που εξέδωσε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η διαταγή εκδόθηκε με πρωτοβουλία και απόφαση του ίδιου του Αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη, που τυγχάνει και πρώην επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ανώτατος αξιωματικός του Σώματος, που ρωτήθηκε σχετικά, διευκρίνισε ότι η ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει -κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο τον κόσμο.

Κατά συνέπεια, το προσωπικό της οφείλει να είναι εμβολιασμένο τόσο για κορωνοϊό όσο και για άλλες μεταδοτικές ασθένειες προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Σε όσους από τους υπηρετούντες στις ΕΜΑΚ δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19, το Αρχηγείο δίνει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 11 Ιουνίου 2021 να τον προγραμματίσουν, εφόσον το επιθυμούν, διαφορετικά, όσοι δεν θέλουν τελικά να κάνουν το εμβόλιο, θα αντικατασταθούν από άλλους πυροσβέστες, που έχουν εμβολιαστεί και αυτοί θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες.



Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις «αντισημιτικές» δηλώσεις του Ερντογάν

 



Η Ουάσιγκτον κατήγγειλε την Τρίτη (18/5) τις δηλώσεις που έκανε μία ημέρα νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τις «αντισημιτικές» και καλώντας να αποφεύγονται «εμπρηστικά σχόλια που μπορεί να υποκινήσουν ακόμη περισσότερη βία» στη Μέση Ανατολή.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά τις πρόσφατες αντισημιτικές δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν σχετικά με τον εβραϊκό λαό», ανέφερε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο Tούρκος πρόεδρος, που αυτοπροβάλλεται ως υπερασπιστής της παλαιστινιακής υπόθεσης, επέκρινε τη Δευτέρα το Ισραήλ για τα συνεχιζόμενα πλήγματα που καταφέρνει στη Λωρίδα της Γάζας, εξαπολύοντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς περί «δολοφόνων» οι οποίοι «σκοτώνουν παιδιά πέντε κι έξι ετών».

«Μόνο όταν ρουφάνε αίμα χορταίνουν», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Οι εχθροπραξίες ξέσπασαν τη 10η Μαΐου, όταν έγινε η πρώτη εκτόξευση ομοβροντίας ρουκετών από τη Χαμάς εναντίον πόλεων του νότιου Ισραήλ, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους 700 και πλέον Παλαιστίνιους οι οποίοι τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και τη Δευτέρα με την ισραηλινή αστυνομία στην πλατεία των Τεμενών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχή που κατέχει – παράνομα με βάση το διεθνές δίκαιο – το Ισραήλ από το 1967. Αφορμή των διαδηλώσεων αυτών ήταν η απειλή αναγκαστικής έξωσης οικογενειών Παλαιστινίων προς όφελος ισραηλινών εποίκων.

Από την έναρξη της νέας σύρραξης, πάνω από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους τουλάχιστον 59 παιδιά, και πάνω από 1.300 άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Από τα φραστικά πυρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν γλίτωσε ούτε ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν, με τον τούρκο πρόεδρο να δηλώνει «γράφετε ιστορία με χέρια βουτηγμένα στο αίμα».

Ο Τζο Μπάιντεν έχει επαναβεβαιώσει επανειλημμένα την παραδοσιακή αμερικανική στήριξη στο Ισραήλ και στο δικαίωμα του εβραϊκού κράτους να «αμύνεται».

Οι σχέσεις ανάμεσα στη νέα αμερικανική κυβέρνηση και την Τουρκία, εξαρχής τεταμένες, ενδέχεται να γνωρίσουν νέα επιδείνωση, ωστόσο οι πρόεδροι των δύο χωρών δεν αποκλείεται να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου του NATO στις Βρυξέλλες, τον επόμενο μήνα.

Στο Συμβούλιο του ΟΗΕ συνεχίζει να καταγράφεται αδιέξοδο επί οκτώ ημέρες, χωρίς να έχει υιοθετηθεί ούτε μια απλή ανακοίνωση για τη σύρραξη, εξαιτίας της ένστασης που προβάλλουν οι ΗΠΑ, που θεωρούν μια τέτοια κίνηση αντιπαραγωγική σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.


Πηγή : cnn.gr