Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Μαϊμού η καταγγελία ότι ταξίαρχος της ΕΛΑΣ "ζήτησε πολιτικό μέσο" για να στείλει βοήθεια

 


Ψευδής η καταγγελία.

Ανατροπή στην υπόθεση του ταξίαρχου της ΕΛΑΣ που τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά την ψευδή καταγγελία πως ρώτησε πολίτη αν έχει "πολιτικό μέσο" προκειμένου να στείλει πυροσβεστικό όχημα για τις φωτιές. 

Όπως αποδείχτηκε τελικά, η καταγγελία ήταν "μαϊμού" και ο ψεύτης θα υποστεί τις συνέπειες.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του αξιωματικού της αστυνομίας Διαμαντή Μπασαρά, ο πολίτης που είναι πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας ανακάλεσε τη δήλωσή του που προκάλεσε σάλο. Παράλληλα ο κ. Μπασαράς ξεκαθαρίζει πως ότι δεν υπήρξε ποτέ τηλεφωνική επικοινωνία με το προειρημένο περιεχόμενο μεταξύ του εντολέα του και του προέδρου της συγκεκριμένης κοινότητας.

Ειδικότερα, ο κ. Μπασαράς στη δήλωσή του για την υπόθεση αναφέρει τα εξής:

"Τις τελευταίες ώρες διακινείται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Γορτυνίας, αναφέρει ότι, για τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος στην πυρκαγιά, ρωτήθηκε από τον εντολέα μου σε μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία "εάν υπάρχει πολιτικό μέσο".

Ξεκαθαρίζεται, λοιπόν, ότι δεν υπήρξε ποτέ τηλεφωνική συνομιλία με το προειρημένο περιεχόμενο μεταξύ του εντολέα μου και του Προέδρου της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας. Άλλωστε, δεν είναι της δικαιοδοσίας του εντολέα μου να αποστέλλει πυροσβεστικά οχήματα για κατάσβεση, έργο που ανήκει στην Πυροσβεστική.

Είναι απολύτως κατανοητή η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, που έχει βυθίσει στην θλίψη την Ελλάδα, ωστόσο ουδείς μπορεί με αναληθείς και αβάσιμες δηλώσεις να καταστρέφει μια προσφορά τριάντα ετών στο κοινωνικό σύνολο.

Η συγκεκριμένη δήλωση ρητώς έχει ανακληθεί ως προς το πρόσωπο του εντολέα μου με χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και θα ζητηθεί να ανακληθεί και ενώπιον της Υπηρεσίας του, ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέα και δημοσίως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, άλλως, ο εντολέας μου θα αναγκασθεί προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για παροχή προστασίας".

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας είχε δηλώσει on camera πως "πήρα τηλέφωνο τον κύριο Ταξίαρχο από την Τρίπολη για να μου στείλει ένα πυροσβεστικό για να σβήσω αυτά που καίγονταν. Εκείνος ρώτησε τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, ο οποίος αρνήθηκε να μου στείλει και ο κύριος Ταξίαρχος με ρώτησε αν υπάρχει κάποιο πολιτικό μέσο".

Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση στα Social Media με την ΕΛΑΣ να εκδίδει ανακοίνωση έπειτα από λίγη ώρα και να αναφέρει πως ο αξιωματικός τίθεται σε διαθεσιμότητα ενώ ξεκινά ΕΔΕ για το περιστατικό. Τελικά όπως αποδείχτηκε η καταγγελία ήταν ψευδής.



Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ορίσει εκπρόσωπο στη Διακομματική για την Πολιτική Προστασία αν και του ζητήθηκε


 

Σε μια προσωπική αναφορά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι τα ζητήματα πολιτικής προστασίας χρειάζονται συνεργασία.

«Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι τα ζητήματα αυτά δεν είναι ζητήματα μικροπολιτικής. Δεν είναι ζητήματα μικροκομματικά. Είναι ζητήματα που χρειάζεται συνεργασία. Είναι πατριωτικό το καθήκον της συνεργασίας για τα θέματα αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς ενώ στη συνέχεια εστίασε στη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για την Πολιτική Προστασία και σε σχετική επιστολή που είχε σταλεί στον Αλέξη Τσίπρα.

«Λυπάμαι και χωρίς να έχω οποιαδήποτε διάθεση αντιπαράθεσης, αλλά εάν πραγματικά υπήρχε ενδιαφέρον, από τις 7 Ιουλίου που έχουμε αποστείλει επιστολές στους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τον ορισμό Εκπροσώπων στη Διακομματική επιτροπή Συναντίληψης και Συνεργασίας για τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ορίσει. Γιατί μέχρι χθες δεν είχε ορίσει ακόμη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην  συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Τσίπρας είπε ότι δεν κατέστη δυνατή η ενημέρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Χαρδαλιά, καθώς το τηλέφωνό του ήταν κλειστό, όπως είπε ο ίδιος αλλά το θέμα είναι ποιος τον πιστεύει.

Μάλλον είχε άλλα σχέδια ο ΣΥΡΙΖΑ για τις φωτιές!!!!



Στην φυλακή οι δύο εμπρηστές και η αλλοδαπή που έβαλε φωτιά στο Πεδίον του Άρεως


 

Σε δύο προφυλακίσεις και σε μία ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή προχώρησαν οι δικαστικές αρχές αναφορικά με τους τρεις συλληφθέντες -δύο άνδρες και μία γυναίκα- που φέρονται ως οι δράστες εμπρησμών στο Κρυονέρι, στην Πετρούπολη και στο Πεδίον του Άρεως.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 43χρονος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για εμπρησμό στο Κρυονέρι, προσποιούμενος τον εθελοντή. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 47χρονος άνδρας, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για δύο εμπρησμούς στο άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη.

Στη φυλακή οδηγήθηκε και η αλλοδαπή γυναίκα που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως την ώρα που φέρεται να επιχειρούσε να βάλει φωτιά αν και η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή.



Προσαγωγή στην Εύβοια ενός υπόπτου για εμπρησμό

 


Στην προσαγωγή ενός ατόμου, υπόπτου για εμπρησμό, προχώρησαν οι Αρχές στο Ασμήνιο Εύβοιας.

Οι κάτοικοι είχαν καταγγείλει ότι είχαν εντοπίσει γκαζάκια στην περιοχή καθώς και ένα αυτοκίνητο να κινείται στο βουνό.

Οι τοπικές Αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για το άτομο που φέρεται να έχει βάλει τη φωτιά στο σημείο, με αποτέλεσμα να αναζωπυρωθεί το μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί, λόγω των ισχυρών ανέμων.




Μητσοτάκης: Στεγαστική συνδρομή έως 150.000 ευρώ - Αποζημίωση επιχειρήσεων στο 70%


 

Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού :


«Καλό μεσημέρι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Αυτή την ώρα, δυστυχώς, αποχαιρετούμε τον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που έχασε τραγικά τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών. Το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε, μετά από αυτό, ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του, την οποία αποφάσισε πριν από λίγο η κυβέρνηση. Νομίζω, όμως, ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης.


Όπως ήδη γνωρίζετε, συνεδριάζουμε σήμερα εκτάκτως με αποκλειστικό θέμα την ενίσχυση κατοίκων και επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν από τις τελευταίες πυρκαγιές, αλλά και για να δρομολογήσουμε την ανάταξη των περιοχών που επλήγησαν. Πρώτα και πάνω απ’ όλα της βόρειας Εύβοιας, αλλά και της βόρειας Αττικής, της Ηλείας, αλλά και της Μάνης. 


Θυμίζω ότι, στο πλαίσιο της συνταγματικής επιταγής, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από αύριο κάθε έκταση που κάηκε κηρύσσεται αναδασωτέα.


Όπως είπα και χθες, ο απολογισμός και ο εντοπισμός των όποιων αδυναμιών θα γίνει μετά το τέλος της μάχης, η οποία τουλάχιστον στην Εύβοια ακόμα συνεχίζεται. Όμως το πρώτο ζητούμενο τώρα είναι οι λύσεις. Λύσεις που ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται με τις πρώτες αυτοψίες.


Όπως είχα την ευκαιρία να ανακοινώσω χθες, οι δράσεις θα χρηματοδοτηθούν πρωτίστως από τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών, άμεσα, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Και αν χρειαστεί θα διεκδικήσουμε και πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους.


Θέλω να θυμίσω ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνησή μας έχει διαθέσει για πληγέντες από άλλες φυσικές καταστροφές -με πιο μεγάλη αυτή του Ιανού- περίπου 1,1 δισεκ. ευρώ. Η Πολιτική Προστασία έχει ενισχυθεί με 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ήδη από τον Ιανουάριο δανειοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με 585 εκατομμύρια. Και βέβαια σε όλα αυτά, θα πρέπει να προσθέσουμε τους πόρους περίπου 16 δισεκ. ευρώ που προβλέπονται για πράσινες πολιτικές προσαρμογής και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα επόμενα επτά χρόνια.


Τα μέτρα τα οποία θα εγκρίνουμε σήμερα αφορούν ουσιαστικά τρία επίπεδα. 


Το πρώτο είναι το επίπεδο των άμεσων αποζημιώσεων για κάθε πυρόπληκτο σε όποια περιοχή της χώρας και αν βρίσκεται. Για φυσικά και νομικά πρόσωπα και για καταστροφές ή βλάβες σε υποδομές και σε περιουσίες.


Ταυτόχρονα, θα εγκρίνουμε και μια σειρά από μέτρα ανακούφισης για όλους όσοι δοκιμάστηκαν από τη φωτιά. Θα ανασταλούν οφειλές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ειδικά μάλιστα για τους δυο Δήμους της βόρειας Εύβοιας η αναστολή αυτή θα ισχύσει για όλους τους κατοίκους- ανεξάρτητα από το αν οι ίδιοι έχουν πληγεί- καθώς κρίνουμε ότι συνολικά η περιοχή αυτή έχει υποστεί μια πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά.


Το δεύτερο επίπεδο είναι το επίπεδο των έργων αποκατάστασης. Καθαρισμοί, συγκομιδή κορμών, τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα τα οποία πρέπει να γίνουν και φυσικά οι αναδασώσεις και η ενίσχυση της πρόληψης.



Και το τρίτο επίπεδο είναι το επίπεδο του μεσομακροπρόθεσμου σχεδιασμού της παραγωγικής ανασυγκρότησης, ειδικά της περιοχής της βόρειας Εύβοιας, στην οποία θα αναφερθώ στο τέλος της εισήγησής μου.


Θα ακολουθήσουν στη συνέχεια αναλυτικές παρουσιάσεις από τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, όπως και επιμέρους ενημερώσεις από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας.


Επιτρέψτε μου να σταθώ σήμερα, σύντομα, στις κεντρικές κατευθύνσεις των επιλογών μας, οι οποίες θα παρακολουθούνται από το γραφείο μου και θα συντονίζονται από ένα ειδικό επιτελείο υπό το Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, τον Χρήστο Τριαντόπουλο. Αυτές, λοιπόν, είναι: στεγαστική συνδρομή έως 150.000 ευρώ για κατοικίες που καταστράφηκαν ή έχουν ζημιές. Και άμεση, το τονίζω, άμεση προκαταβολή 20.000 ευρώ, 12.000 ευρώ ή 5.000 ευρώ ανάλογα με τον βαθμό φθοράς κάθε κτιρίου.


Τα ποσά αυτά θα καταβάλλονται με μία, το τονίζω, μία απλή αίτηση από τις 18 Αυγούστου στην πλατφόρμα arogi.gov.gr. Με εκταμίευση λίγες μέρες μετά, ουσιαστικά ενοποιούμε πια τα επιμέρους προγράμματα κρατικής αρωγής σε μία πλατφόρμα. Αρα με μία αίτηση, με ένα κλικ, ο υποψήφιος δικαιούχος θα μπορεί να καταθέτει τα στοιχεία του και πολύ σύντομα να λαμβάνει την κρατική ενίσχυση.


Οι επιχειρήσεις, τώρα, που χτυπήθηκαν θα αποζημιωθούν με το 70% των απωλειών τους, με το 20% να δίνεται ως προκαταβολή. Για τα δε ακίνητά τους θα λαμβάνουν αμέσως προκαταβολή 22.000 ευρώ, 12.000 ευρώ ή 5.000 ευρώ, ανάλογα με τις ζημιές τους.


Οι αγροτικές, οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με κτίρια, θα μπορούν και αυτές να εισπράξουν αθροιστικά τις ίδιες προκαταβολές. Επιπλέον, θα μπορούν να λάβουν και ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για τις καλλιέργειές τους, ανάλογα με την έκταση. Και αυτό πέραν των αποζημιώσεων που θα χορηγήσει ο ΕΛΓΑ για την παραγωγή τους.


Κάτοικοι και επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από τη φωτιά απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ, αναστέλλονται οι ασφαλιστικές, φορολογικές και δανειακές υποχρεώσεις τους, όπως και οι πλειστηριασμοί, και καθιερώνεται επιδότηση ενοικίου ύψους έως 500 ευρώ μέχρι να επισκευαστούν τα σπίτια τους.


Ειδικά, το τονίζω, στους δύο Δήμους οι οποίοι δοκιμάστηκαν στην Εύβοια, στον Δήμο Μαντουδίου και στον Δήμο Ιστιαίας, τα τελευταία αυτά μέτρα θα ισχύσουν για όλους τους κατοίκους, ανεξάρτητα από το αν υπέστησαν ζημιές. Και οι τοπικές επιχειρήσεις θα έχουν δικαίωμα αναστολής των συμβάσεων εργασίας για τρεις μήνες. Ξεχωριστή μέριμνα θα υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές των δύο αυτών Δήμων.


Τώρα, στον τομέα της αποκατάστασης: θα ξεκινήσουν άμεσα τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα με ευθύνη των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Εσωτερικών και προφανώς με τη συνεργασία, με τη στήριξη, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφεται αύριο υιοθετούμε μια σειρά από σημαντικές καινοτομίες, προκειμένου να επιταχύνουμε τις σχετικές διαδικασίες, ώστε να επιλέγονται γρήγορα οι περιοχές όπου πρέπει να απομακρυνθούν οι καμένοι κορμοί και να γίνουν τα σχετικά αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα.


Για το σκοπό αυτό, οι δασικές υπηρεσίες, που μέχρι σήμερα υπάγονται στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, θα μεταφερθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και οι σχετικές αποφάσεις θα εκδίδονται μέσα σε 30 μέρες.


Τέλος, εξαιρετικά μεγάλη σημασία αποδίδω στην πολιτική μας να κάνουμε την κοινωνία των πολιτών συμμέτοχη στην αναδάσωση, υιοθετώντας τον θεσμό του αναδόχου. Έτσι, ιδρύματα, ιδιώτες, επιχειρήσεις, σύλλογοι, θα μπορούν να αναλάβουν με δικά τους έξοδα τα έργα αποκατάστασης περιοχών και δασών. Θα μπορούν, δηλαδή, με μία πολύ γρήγορη διαδικασία να καταθέτουν τη σχετική μελέτη, με την οποία -από τη στιγμή που εγκρίνεται- θα μπορούν οι ίδιοι στη συνέχεια να προβαίνουν στην υλοποίηση όλων αυτών των έργων.


Θέλω να τονίσω ότι στην επιχείρηση αυτή το κράτος έχει ήδη δεσμεύσει 224 εκατομμύρια για την αναδάσωση 165.000 στρεμμάτων και εφόσον κριθεί ότι αυτό είναι απαραίτητο ο προϋπολογισμός αυτός μπορεί πάντα να αυξηθεί.


Τέλος, θέλω να θυμίσω ότι ήδη σε προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο, πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, έχουμε εγκρίνει το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Πολιτικής Προστασίας ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και αυτός είναι ένας προϋπολογισμός μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας, που περιλαμβάνει τα πάντα, από την αγορά νέων αεροσκαφών, οχημάτων και άλλων μέσων πυρόσβεσης, ως την προμήθεια σύγχρονων συστημάτων πυρανίχνευσης, την εκπαίδευση των στελεχών ως την ίδρυση 13 περιφερειακών κέντρων. Και βέβαια περιλαμβάνει και σημαντικότατες παρεμβάσεις πρόληψης για τα δάση μας, έτσι ώστε να προλαβαίνουμε, όπου αυτό είναι εφικτό, τις πυρκαγιές πριν αυτές πάρουν μεγάλη έκταση.


Αγαπητοί συνάδελφοι, όλα τα παραπάνω σημαίνουν πολλή και εντατική δουλειά. Όπως είπα, σε πρώτο χρόνο εργαζόμαστε για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, την αποκατάσταση των κατεστραμμένων περιοχών και την αντιπλημμυρική τους προστασία.


Παράλληλα όμως οφείλουμε, ειδικά για την Εύβοια, να σχεδιάσουμε ένα νέο ξεκίνημα. Και γι’ αυτό ακριβώς επέλεξα να συστήσω μια ειδική επιτροπή ανασυγκρότησης, οικονομικής ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας, που θα σχεδιάσει όχι την επόμενη, αλλά την μεθεπόμενη μέρα. Και πρότεινα -και με χαρά απεδέχθη- επικεφαλής αυτής της επιτροπής να είναι ο Σταύρος Μπένος. Ένας πολιτικός που ως Δήμαρχος είχε συνδεθεί με την αναμόρφωση της Καλαμάτας, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς το 1986.


Ως Υπουργός Εσωτερικών καθιέρωσε το θεσμό των ΚΕΠ, αλλά πάνω από όλα ως ενεργός πολίτης έχει αποδείξει την ευαισθησία του, εργαζόμενος για την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτιστικού περιβάλλοντος, ειδικά την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων μας. Έχει την πείρα και το όραμα για να πετύχει αυτό που θέλουμε.


Και κάτι τελευταίο: άκουσα πριν από λίγο τον κ. Τσίπρα να διατυπώνει κάποιες γενικές προτάσεις με τις οποίες είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς. Μερικές μάλιστα, όπως διαπιστώνετε, γίνονται ήδη πράξη. Εννοείται, λοιπόν, ότι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης είναι ευπρόσδεκτοι σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες. Άλλωστε και χθες ο ίδιος είπα ότι αν το καθήκον του σήμερα ανήκει στην εκλεγμένη κυβέρνηση, η ευθύνη του αύριο ανήκει σε όλους. Κατά συνέπεια κάθε θετική συμβολή, από όπου και αν προέρχεται είναι καλοδεχούμενη».





Ούτε ο Τσίπρας που είναι φαιδρός δεν ζήτησε παραιτήσεις, η Φώφη βιάστηκε κάνοντας μικροπολιτική

 



Κολλημένη στο παρελθόν η Φώφη δεν μπορεί να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση, και κοντράρεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ποιος είναι ο χειρότερος!!

Δέν έχει γίνει ο απολογισμός, δεν έχει ακούσει καλά τον πρωθυπουργό της χώρας, δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ειλικρινή συγνώμη από ένα σοβαρό πολιτικό, δεν περίμενε την συνέντευξη τύπο του Χαρδαλιά, αλλά βιάστηκε να κάνει μικροπολιτική αποδεικνύοντας το πόσο ακατάλληλη είναι να ηγείται του ΚΙΝΑΛ.

Τι είναι πιο εύκολο για να μην κουράζεται να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί; Να ζητήσει την άμεση αντικατάσταση των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Διαφορετικά, επισημαίνει, «η συγνώμη του Πρωθυπουργού είναι προσχηματική και για λόγους επικοινωνίας» το έβγαλε το πόρισμα η ίδια.

Δεν θα αναφερθούμε σε όσα είπε γιατί μας θυμίζει το παρελθόν, κατάφερε να ξεπεράσει και τον Τσίπρας σε λαικισμό και δεν έχει νόημα ούτε να την παρακολουθείς πλέον, ευχόμαστε οι συνυποψήφιοι της να είναι συγκεκριμένοι στις δηλώσεις τους, με ήθος πολιτικού όχι κολημμένου στο παρελθόν.



Όλα τα είχαμε εμφανίστηκε και ο Λουράντος να προκαλέσει και να εξοργίσει πολίτες

 


Έχει απαξιωθεί και δικαίως, δεν τον παίρνουν πλέον στα σοβαρά, γνωστός κράχτης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε να προκαλέσει και να εξοργίσει με μία άκρως προσβλητική ανάρτηση για τους δημοσιογράφους και ειδικά για τους ρεπόρτερ που εδώ και μία βδομάδα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών.

Ποιος άλλος από τον Κωνσταντίνο Λουράντο, που σε προκλητικό Συριζαίικο τόνο, έγραψε στο facebook: «Δώστε από μία μάνικα στους δημοσιογράφους που βρίσκονται σε όλα τα μέτωπα. Έτσι κι αλλιώς τα λεφτά για τα Canadair αυτοί τα πήρανε».

Το κείμενο του Λουράντου, κατακρίθηκε απο όσους το διάβασαν και δεν ήταν λίγοι αυτοί που του είπαν να το κατεβάσει, είναι εξαιρετικά προσβλητικό για όλους τους ρεπόρτερ των καναλιών που βρίσκονται επί τόπου στις πυρκαγιές, και είναι ντροπή του απο τον καναπέ του σπιτιού να κάνει κριτική.

Για αυτή του την ανάρτηση θα πρέπει να τον απαξιώσει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί καταλαβαίνουμε ότι θέλει να τον βάλουν κάποια στιγμή υποψήφιο λες και έχει πέραση στον κόσμο.

Ντροπή του απλά!!!!





Άγρια δολοφονία 20χρονου – Τον μαχαίρωσε συνομήλικός του για τα μάτια μιας γυναίκας

 


Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα στον οικισμό της Άνω Καμήλας Σερρών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο άτυχος νέος βρισκόταν με τρεις φίλους του στην πλατεία του χωριού του και εκεί ήταν και ο δράστης, όταν λίγο μετά τη 1:00 τα ξημερώματα άρχισαν να διαπληκτίζονται μεταξύ τους.

Κάποια στιγμή η παρέα άρχισε να διαπληκτίζεται. Τότε ένας από αυτούς έβγαλε ένα μαχαίρι και κάρφωσε τον 20χρονο στην καρδιά.

Αμέσως ο 21χρονος μόλις αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί τράπηκε σε φυγή. Οι φωνές που ακούστηκαν στην πλατεία κινητοποίησαν τον κόσμο ο οποίος βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα του θανάσιμα τραυματισμένου 20χρονου να βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος. Ο άτυχος νέος, που κατοικούσε σε διπλανό χωριό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η αστυνομία έσπευσε στο σημείο.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη στην ευρύτερη περιοχή, παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες που ήταν παρόντες στο φονικό και σχηματίζουν δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων σε βάρος του δράστη.



Το Boeing 747 - 200 της Ο.Α. που έσωσαν οι πιλότοι Μιγάδης και Φικάρδος

 



9 Αυγούστου 1978 η Ελλάδα θα ζούσε παραλίγο την μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία της ιστορίας με το Boeing 747 - 200 που θα έπεφτε η στον Άλιμο, η στο Παλαιό Φάληρο, η στην Καλλιθέα, η στο όρος Αιγάλεω, η στον Σαρωνικό.

Το Boeing 747 - 200 της Ο.Α., όμως νίκησε τους νόμους της Φυσικής και η Boeing, που δεν μπορεί να εξηγήσει πώς το έσωσαν οι πιλότοι, ακόμα και σήμερα θεωρεί ότι «έπεσε»…

Η πτήση θρίλερ 411 της Ολυμπιακής τον Αύγουστο του 1978, απο Αθήνα για Νέα Υόρκη, με το ολοκαίνουργιο Boeing 747 - 200, έμεινε στην ιστορία για το απαράμιλλο σθένος του πιλότου Μιγάδη, που κατόρθωσε να κρατήσει στον αέρα το αεροπλάνο, ξύνοντας τις πολυκατοικίες της Αθήνας. 

Όλες οι προσομοιώσεις της Boeing εως σήμερα δείχνουν οτι το αεροπλάνο παντα πέφτει και δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς τα κατάφεραν οι Έλληνες πιλότοι.

Το 1978 το τζάμπο της Ολυμπιακής με 392 επιβάτες και πλήρωμα, απογειώθηκε απο το αεροδρόμιο του Ελληνικού, και παραλίγο  να πέσει στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωση του. 

Η αεροπορική τραγωδία αποφεύχθη χάρη στον έμπειρο κυβερνήτη, Σήφη Μιγάδη, και τον συγκυβερνήτη Κώστα Φικάρδο, που κατάφεραν να κρατήσουν στον αέρα το αεροσκάφος. 

Το επίτευγμα του διδάσκεται στα σεμινάρια της Boeing, καθώς “νίκησε τους νόμους της φυσικής”, πετώντας σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος και με ελάχιστη ταχύτητα κάτω από το όριο της απώλειας στήριξης. 

Το γεγονός ότι δεν συνετρίβη θεωρείται «θαύμα» ενώ σε όλες τις προσομοιώσεις που έχουν γίνει το αεροπλάνο πάντα πέφτει. 

Η κατασκευαστική εταιρεία έχει χαρακτηρίσει εκείνο το αεροσκάφος  «lost» και το θεωρεί πεσμένο, παρόλο που οι πιλότοι της Ολυμπιακής, Μιγάδης - Φικάρδος, κατάφεραν να το προσγειώσουν με ασφάλεια…

Το χρονικό

Στις 14.00 το πλήρωμα πήρε τις θέσεις του και το αεροπλάνο μπήκε στον αεροδιάδρομο για την απογείωση.

Εκείνη την ημέρα το αεροσκάφος είχε 374 επιβάτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν Αμερικανοί τουρίστες και 160 τόνους καύσιμα, καθώς θα πετούσε απευθείας από Αθήνα για Νέα Υόρκη. 

Μαζί τους πετούσαν και 18 μέλη πληρώματος με κυβερνήτη τον κρητικό Σήφη Μιγάδη και συγκυβερνήτη τον Κώστα Φικάρδο.

Είχε 32 χρόνια εμπειρία και τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει το πιλοτάρισμα των jumbo της Ολυμπιακής. 

Συγκυβερνήτης ήταν ο Κ. Φικάρδος, στενός φίλος του Μιγάδη, με τον οποίο συνεργάστηκε πολλά χρόνια και έκαναν πολλά ταξίδια μαζί ….

Πριν οι ρόδες ξεκολλήσουν από το έδαφος, ακούστηκε μια έκρηξη από τον δεξί κινητήρα, ο οποίος εξερράγη λόγω υπερθέρμανσης των αγωγών ψύξης του στροβίλου, ενώ οι υπόλοιποι 3 έχασαν την ισχύ τους. 

Ο Μιγάδης δεν μπορούσε να σταματήσει και έδωσε εντολή στον Φικάρδο να μαζέψει τις ρόδες για να συνεχίσει. Ο πιλότος έδινε μάχη να ανυψωθεί και όσοι βρίσκονταν στο αεροδρόμιο πίστευαν ότι θα έπεφτε. 

Με ελάχιστο ύψος κατάφερε να περάσει το πρώτο εμπόδιο, που ήταν ο λόφος «Πανί» στον Άλιμο.

Το αεροπλάνο πλέον πετούσε με ταχύτητα ελάχιστα χαμηλότερη από αυτή που ήταν το όριο για την απώλεια στήριξης. 

Ενώ το όριο για την ελάχιστη ταχύτητα ασφαλείας πτήσης ήταν τα 180 μίλια/ω, το αεροπλάνο πετούσε με 158 μίλα/ω 

Η πορεία που μπορούσε ο κυβερνήτης να ακολουθήσει ήταν μόνο ευθεία και οριζόντια. 

Κάθε άλλη ενέργεια θα είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση του Τζάμπο 747, γιατί θα έχανε πολύτιμους κόμβους ταχύτητας.

Ο Μιγάδης επέλεξε να το κρατήσει σταθερό σε οριζόντια θέση, καθώς γνώριζε πολύ καλά την αεροδυναμική.  

Δεν τράβηξε πάνω τα χειριστήρια ώστε να ανεβάσει το αεροπλάνο, αλλά κόλλησε το αεροπλάνο στο έδαφος σε μικρή απόσταση ώστε να υπάρχει το φαινόμενο “ground effect” για αύξηση της άνωσης. Όπως είχε πει σε συνέντευξη του, παρέκαμψε πολλούς κανόνες και διαδικασίες που προβλέπονταν, προκειμένου να το κρατήσει στον αέρα. 

Δεν μπορούσε να το στρίψει και να κάνει ελιγμούς. 

Πήγαινε μόνο ευθεία και αποφάσισε να κινηθεί προς το όρος του Αιγάλεω, για να πέσει τουλάχιστον σε ακατοίκητη περιοχή.

Εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα, στο πιλοτήριο επικρατούσε σιγή. 

Παράλληλα ο μηχανικός βελτίωνε την κατάσταση των κινητήρων, ενώ οι κυβερνήτης – συγκυβερνήτης  ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και ψύχραιμοι. Αυτός ήταν ο λόγος που οι επιβάτες δεν κατάλαβαν τίποτα και μερικοί πίστευαν ότι η χαμηλή πτήση στην Αθήνα ήταν στο πρόγραμμα. 

Πολλοί έβγαζαν φωτογραφίες από τα παράθυρα, ενώ περνούσαν πάνω από τις στέγες των κτιρίων….

Το αεροπλάνο ενώ έχει φτάσει σε ύψος 209 πόδια (περίπου 70 μ)  κατεβαίνει στα 157 πόδια (55 μ.) περνάει πάνω από τις πολυκατοικίες του Αλίμου, του Φαλήρου, της Νέας Σμύρνης και της Καλλιθέας και κατευθύνονταν πλέον προς το όρος Αιγάλεω με σκοπό του κυβερνήτη να το ρίξει εκεί αποφεύγοντας οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή.

Όλοι στο θάλαμο διακυβέρνησης ήξεραν ότι με τέτοιες συνθήκες το αεροπλάνο δε μπορεί να κρατηθεί και θα πέσει.  

Το αεροπλάνο συνέχιζε να πετά στα 55 μέτρα ξύνοντας τις πολυκατοικίες και παρασέρνοντας ακόμα και κεραίες τηλεοράσεων.

Σιγά σιγά, η ταχύτητα άρχισε σταδιακά να αυξάνεται μετά από την παρέμβαση του μηχανικού και όταν ανέβηκε στα 170 μίλια/ω ο κυβερνήτης άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει το αεροπλάνο φτάνοντας σε  ύψος 300 πόδια (100μ) και κατευθύνθηκε προς το Σκαραμαγκά για να αδειάσει τις δεξαμενές του αεροπλάνου πριν να επιχειρήσει να προσγειωθεί.

Η όλη κρίσιμη διαδικασία κράτησε 93 δευτερόλεπτα.

Η προσγείωση στο Ελληνικό

Με λεπτούς χειρισμούς και μικρούς ελιγμούς ο Μιγάδης κατάφερε να το στρίψει και να επιστρέψει πίσω.  

Οι εργαζόμενοι του Ελληνικού που το είδαν να έρχεται από τον Πειραιά δεν το πίστευαν. 

Η άφιξη του αεροσκάφους έγινε σε πανηγυρικό κλίμα.

Δεν εξηγείται από μηχανικής και φυσικής άποψης η παραμονή τέτοιου αεροσκάφους στον αέρα, το οποίο πετάει κάτω από τα όρια απώλειας στήριξης. 

Η Boeing επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο πετούσε κάτω από αυτά τα όρια και σε κάθε προσομοίωση που έκανε, το αεροπλάνο πάντα έπεφτε!

Όπως είχε δηλώσει ο Μιγάδης το 1994 σε συνέντευξη του στην εκπομπή του Κώστα Παπαπέτρου «Μια στις χίλιες»:

«Όσοι ζούμε μετά από αυτό, ζούμε λαθραία».

Μετά την παρολίγον τραγωδία, πήρε ξανά τη θέση στο πιλοτήριο νέου αεροσκάφους και στις 6  το απόγευμα πέταξε με το υπόλοιπο πλήρωμα για τη Νέα Υόρκη. 

Η ψυχραιμία του, οι γνώσεις του και η εμπειρία του έσωσε χιλιάδες ανθρώπους.  

Αν είχε πέσει, θα ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία στα ελληνικά χρονικά. 

Ωστόσο, ο θρυλικός πιλότος της Ολυμπιακής, Σήφης Μιγάδης και το πλήρωμα καμπίνας συγκυβερνήτης και μηχανικός κατάφεραν να το προσγειώσουν και η πτήση 411 διδάσκεται ακόμα και σήμερα στους εκπαιδευόμενους πιλότους….



Ετοιμαστείτε για δηλώσεις του φαιδρού Τσίπρα - Ετοιμαστείτε να λουστείτε χυδαιότητες ενός ανήθικου

 


Ο Αλέξης Τσίπρας, σοκαρίστηκε με το χθεσινό συγνώμη του Πρωθυπουργού, γιατί είναι μια λέξη που δεν την πιστεύει, δεν την έχει ξεστομίσει ποτέ, και ετοιμάζεται μαζί με την Κουμουνδούρου για ρεσιτάλ χυδαιότητας και φαιδρότητας, ώστε να απαξιώσει το συγνώμη.

Για πάμε λοιπόν.....

Πώς να μην είμαστε υπέρ της κυβέρνησης, ναι έφτιαξε και έστησε από το μηδέν την αντίδραση του μηχανισμού και την  πολιτική προστασία και για όσα λάθη έγιναν που δεν κόστισαν ανθρώπινες ζωές θα αποδωθούν ευθύνες και θα βελτιωθεί ο κρατικός μηχανισμός ακόμα περισσότερο.

Όσοι υποτιμητικά απαξιώνουν  ως  «επιτελικό κράτος Μητσοτάκη», είναι γελοίοι, αυτή είναι η δουλειά τους, δύο χρόνια προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαξιώσουν ένα ικανό πρωθυπουργό και μια ικανή κυβέρνηση.

Δύο χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πολεμάει ασύμμετρες και πρωτόγνωρες απειλές, που εάν είχαν σκάσει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαν μπεί από τον Έβρο οι Τούρκοι μαζί με τους λαθρομετανάστες καταλαμβάνοντας την Θράκη,  και θα μετράγαμε πολλές δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, που θα την κυνήγαγε ο Πολάκης με αλόη βέρα και οποιοπαθητικά φάρμακα, κρύβοντας ακόμα και τον πραγματικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία.

Πόσες μάχες έδωσε αυτή η κυβέρνηση και κερδήθηκαν; Πολλές και αυτό το εκτιμά κάθε Έλληνας πολίτης που αισθάνεται εμπιστοσύνη.

Το 112 που μας ειδοποιεί για τον πιθανό κίνδυνο είναι επίτευγμα του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη και φτιάχτηκε σε χρόνο μηδέν, αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει ούτε μία ανθρώπινη ζωή.

Ο Μητσοτάκης έχει σθένος και ψυχραιμία ηγέτη, το χθεσινό συγνώμη δεν έχει ειπωθεί ποτέ από κανένα πολιτικό ηγέτη. Συγνώμη δεν έχει πει ακόμα ο μεγαλύτερο πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας που η ανικανότητα της κυβέρνησης του είχε ώς αποτέλεσμα 102 νεκρούς μόνο στο Μάτι, και για να μην πει συγνώμη τα φόρτωσε όλα στους νεκρούς και στις αυθαιρεσίες των κατοικιών τους.

Αυτό που ζήσαμε είναι όλεθρος ανυπολόγιστος; Ναι. Διαχειρίσιμος; Φυσικά και είναι διαχειρίσιμος, και θα πρέπει το κράτος να δείξει πόσο σοβαρό είναι αποκαθιστώντας τις ζημιές των ανθρώπων, και τα δάση που κάηκαν με άμεσες ενέργειες.

Οπότε ΝΑΙ στο επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη και αυτό το ΝΑΙ το λέει η πλειοψηφία των πολιτών.

Δε γίνεται να ισοβαθμήσει ο σημερινός όλεθρος με εκείνη την τραγωδία, στο Μάτι, ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας άρχισε χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής αμέσως την κριτική, χωρίς να σκέφτεται ότι χρεώθηκε δια βίου, ως πρωθυπουργός και συλλογικά η κυβέρνησή του την τραγωδία στο Μάτι, όχι ότι δεν απέτρεψε τη φωτιά, ότι δεν προστάτεψε τους ανθρώπους και είχαμε τόσους νεκρούς, σε μια μικρή φωτιά.

Το πλέον ανήθικο είναι ότι έστησαν σώου, έλεγαν ψέματα, εξαπατούσαν τους πάντες για να θάψουν ολιγωρίες και ευθύνες και μάθαμε το έγκλημα τους από τα δικόγραφα, τα ηχητικά ντοκουμέντα των ντροπιαστικών απειλών του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής στον εμπειρογνώμονα που έψαχνε τα πως και τα γιατί.

Το Μάτι θα είναι για πάντα το μαύρο μνημείο της πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα και το ότι δεν έχει ζητήσει συγνώμη δείχνει το πόσο φαιδρός και ανήθικος άνθρωπος είναι, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα μάθημα. Γιαυτό έχει απαξιωθεί και από τον Ελληνικό λαό, και όποτε βγαίνει να κάνει δηλώσεις εξαγριώνει περισσότερο.




Το πακέτο μέτρων που έχει ήδη αποφασιστεί για την ανακούφιση των πληγέντων


 

Το πακέτο μέτρων που έχει ήδη αποφασιστεί για την ανακούφιση των πληγέντων αφορά:


1 Την οικονομική ενίσχυση, ποσού 600 ευρώ, σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του. Οι οικογένειες που υπέστησαν ζημιά και είναι πολύτεκνες ενισχύονται με επιπλέον 600 ευρώ, ενώ επιπλέον οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ λαμβάνουν οι πληγείσες οικογένειες για κάθε μέλος τους που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας, και ενίσχυση 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή.


2 Την αναβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων όλων των πληγέντων για έξι μήνες και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια που κάηκαν στις πυρκαγιές. Ειδικά για το οφειλόμενο ποσό ασφαλιστικών εισφορών μετά το τέλος του εξαμήνου της αναβολής πληρωμής το ποσό που θα έχει συσσωρευτεί θα μπορεί να αποπληρωθεί σε 12 έως 24 μηνιαίες δόσεις.


3 Αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις και τις αγροτικές καλλιέργειες που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές. Οι επιχειρήσεις και οι αγρότες θα πάρουν άμεσα μια προκαταβολή και μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών θα πάρουν και το υπόλοιπο της αποζημίωσης.


4 Παροχή στεγαστικής συνδρομής για αποκατάσταση κτιρίων. Προβλέπεται συγκεκριμένα 80% δωρεάν κρατική αρωγή και 20% δανειοδότηση με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου με συγκεκριμένες προβλέψεις για άμεση εκταμίευση πόρων.


5 Επιδότηση ενοικίου. Ειδικότερα, σε συνέχεια της οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών, είναι σχεδιασμένο να δοθεί επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης των μόνιμων κατοίκων, οι κατοικίες των οποίων επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Παράλληλα, για τους πολίτες που πλήττονται από τις πυρκαγιές, με χρηματοδότηση -αρχικά 300.000 ευρώ- από το υπουργείο Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχωρά άμεσα στη μίσθωση δωματίων σε ξενοδοχειακές μονάδες, ώστε να φιλοξενηθούν οι πληγέντες


6 Αποζημίωση των αγροτών από τον ΕΛΓΑ. Ο οργανισμός θα στηρίξει τους αγρότες, των οποίων η παραγωγή επλήγη από τις πυρκαγιές, ενώ, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα διαμορφωθούν χρηματοδοτικά εργαλεία για να καλυφθούν και άλλες περιπτώσεις πληττόμενων αγροτών και παραγωγών του πρωτογενούς τομέα, που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο αποζημιώσεων του κανονισμού του ΕΛΓΑ.


7 Τέλος, θα ανακοινωθεί και η αναστολή για 6 μήνες της διενέργειας πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων. Κατά το χρονικό διάστημα του εξαμήνου αναστέλλονται οι προθεσμίες άσκησης ένδικων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης. Κατά το χρονικό διάστημα του εξαμήνου αναστέλλονται οι προθεσμίες άσκησης ένδικων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.



Εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός στους Θρακομακεδόνες

 


Εμπρηστικός  μηχανισμός εντοπίστηκε χθες στους Θρακομακεδόνες, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, δημοσιεύοντας φωτογραφία με τα σύνεργα του εμπρησμού (κατσαρόλες) που εντόπισαν μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ) έπειτα απο παραμονή τεσσάρων ημερών στις καμένες περιοχές της Αττικής, όπου προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Ο συγκεκριμένος εμπρηστικός μηχανισμός λειτουργεί ως εξής: 

Ζεσταίνεται η μπογιά που είναι τοποθετημένη μέσα στην κατσαρόλα, φλέγεται και μόλις σκάσει το γκαζάκι, η φλεγόμενη μπογιά εκτοξεύεται και κολλάει σε οποιαδήποτε επιφάνεια βρει. Ο αρχηγός της Ο.ΔΙ.Κ, Νίκος Γλυκογιάννης, ανέφερε στο protothema.gr ότι, αμέσως μόλις εντοπίστηκε ο εμπρηστικός μηχανισμός, ειδοποίησαν την Αστυνομία. "Ο μηχανισμός βρέθηκε δίπλα σε σπίτια, σε περιοχή των Θρακομακεδόνων και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΟΠΚΕ, έπειτα από την επικοινωνία που είχαμε με τις αστυνομικές Αρχές" συμπλήρωσε ο κ. Γλυκογιαννης. "Μας ζητήθηκε να υποδείξουμε το σημείο όπως και πράξαμε. Συγκεκριμένα, στην περιοχή έσπευσαν δυο τζιπ της ΟΠΚΕ, μαζί με δύο μέλη της ομάδας μας. Τα εμπρηστικά σύνεργα, εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ" πρόσθεσε.

Δείτε τη φωτογραφία: 





Αγοράζουν καμένα ΙΧ από τις πληγείσες περιοχές για να «νομιμοποιήσουν» κλεμμένα

 


Σύμφωνα με το eleftherostypos.gr, «Χρυσή» ευκαιρία για τα κυκλώματα που κλέβουν αυτοκίνητα, αποτελούν τα καμένα αυτοκίνητα από τις πυρόπληκτες περιοχές, τα οποία προσπαθούν να αγοράσουν, προκειμένου στη συνέχεια να «νομιμοποιήσουν», αυτά που έχουν αρπάξει.

Το «σύστημα» είναι γνωστό στις αστυνομικές αρχές εδώ και χρόνια. Τα κυκλώματα αγοράζουν νόμιμα τρακαρισμένα ή κατεστραμμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια, χρησιμοποιούν τα στοιχεία και το πλαίσιο από το νόμιμο, για να τα περάσουν σε ένα κλεμμένο. Με αυτόν τον τρόπο «νομιμοποιείται» ένα κλεμμένο αυτοκίνητο με σκοπό σχεδόν πάντα να πουληθεί σε κάποιον ανυποψίαστο ενδιαφερόμενο.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, διακινήθηκαν πληροφορίες πως μέλη των παραπάνω κυκλωμάτων «οργώνουν» τις πληγείσες περιοχές, αναζητώντας αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί και προσφέροντας κάποια ελάχιστα χρήματα, για να τα αποκτήσουν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του carandmotor.gr, τα ποσά για ένα τέτοιο αυτοκίνητο κυμαίνονται από 300 έως 500 ευρώ.

Πηγή της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μιλώντας στο GRTimes.gr, ανέφερε πως στην υπηρεσία του δεν άκουσε να έχει γίνει ακόμα καταγγελία από τις πυρόπληκτες περιοχές, επιβεβαίωσε ωστόσο ότι η τακτική με την «μεταποίηση» των κλεμμένων αυτοκινήτων ισχύει και δεν αποκλείεται να εφαρμόζεται και με τα καμένα οχήματα.

Όπως εξήγησε, τα κυκλώματα παίρνουν το πλαίσιο και τις πινακίδες από αυτό που έχει μεταβιβαστεί νόμιμα και τα βάζουν στο κλεμμένο αυτοκίνητΟ, προκειμένου να το πουλήσουν επίσης «νόμιμα». Με αυτόν τον τρόπο υποτίθεται έφτιαξαν το αυτοκίνητΟ και το πούλησαν.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως αυτοί που αγοράζουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο «μπλέκουν», καθώς το συγκεκριμένο αυτοκίνητΟ, έχει μετά δύο ιδιοκτήτες… Αυτόν που του το έκλεψαν και αυτόν που το αγόρασε με όλα τα χαρτιά του, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κλεμμένο. 



Συνελήφθη μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

 



Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και έπειτα από ληστεία σε τράπεζα, 48χρονος Έλληνας που καταζητείτο για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας :

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από ληστεία σε τράπεζα, 48χρονος ημεδαπός καταζητούμενος για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Σε βάρος του, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο συλληφθείς νωρίτερα πραγματοποίησε ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα σε περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης και διέφυγε με δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Άμεσα αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν να κινείται οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν.



Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.275 ευρώ, που προέρχονταν από την ληστεία, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov , 30 φυσίγγια και ασύρματος.

Επιπλέον, εντοπίστηκε και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία είχε διαφύγει αρχικά, για την οποία προέκυψε πως ήταν επίσης κλεμμένη.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση, θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Τσίπρας 102 νεκροί : Έψαξα και δεν βρήκα αστοχίες - Μητσοτάκης 2021: Ζητώ συγγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν

 


Έχουν περάσει 4 χρόνια και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ζητήσει ακόμα συγνώμη για τους 102 νεκρούς στο Μάτι, ούτε έχει αναλάβει την ευθύνη.

Μητσοτάκης - Τσίπρας δεν μπορούν να συγκριθούν, είναι φανερή η σοβαρότητα με την φαιδρότητα.

Ζητώντας συγγνώμη για τις αδυναμίες που καταγράφηκαν κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι οι όποιες αστοχίες θα εντοπισθούν και οι ευθύνες θα αποδοθούν.

ιλε στοχευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπτυξης ειδικά για την Εύβοια. 

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Οι τελευταίες ημέρες ήταν από τις πιο δύσκολες για την πατρίδα μας εδώ και δεκαετίες. Δώσαμε, και ακόμη δίνουμε, τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Αλλά αντιμετωπίζουμε μία φυσική καταστροφή πρωτόγνωρων διαστάσεων: σε λίγες μέρες ξέσπασαν 586 πυρκαγιές σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Mε φωτιές οι οποίες, λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα αλλά και της πολύμηνης ξηρασίας, σβήνουν πια πολύ δύσκολα.

Πολλές χώρες μάς συνδράμουν ήδη με μέσα και προσωπικό. Τις ευχαριστώ για την αλληλεγγύη τους. Κυρίως, όμως, ευγνωμονώ όλες και όλους που δίνουν τον αγώνα στο πεδίο. Παλεύουν με ένα φυσικό φαινόμενο που, συχνά, ξεπερνά τις δυνάμεις τους. Και όμως, δεν το βάζουν κάτω. Στα μαυρισμένα τους πρόσωπα βλέπουμε την Ελλάδα που αντιστέκεται και επιμένει. Ενώ το κύμα συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας που απλώνεται σε όλη την επικράτεια δηλώνει την απόφαση αυτού του λαού να ξαναχτίσει γρήγορα ό,τι γκρεμίστηκε.

Το ότι σώθηκαν άνθρωποι, με πλήρη σχέδια εκκένωσης, οφείλεται στον επαγγελματισμό της Πολιτικής Προστασίας, στη δράση της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Δεν ήταν αυτονόητο, ούτε δεδομένο. Το ίδιο ισχύει και για την προστασία πολλών οικισμών που τελικά δεν κάηκαν χάρη στην αυτοθυσία πυροσβεστών και εθελοντών, και φυσικά των πιλότων μας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέσα σε λίγα 24ωρα σε 141 περιοχές έγιναν 62 οργανωμένες απομακρύνσεις κατοίκων.

Η έκταση της καταστροφής, ειδικά στην Εύβοια και στην Αττική, μαυρίζει την καρδιά όλων μας. Και πρώτος εγώ ζητώ συγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν. Κατανοώ απόλυτα τον πόνο των συμπολιτών μας που είδαν τα σπίτια ή τις περιουσίες τους να καίγονται. Την αναστάτωση όσων μετακινήθηκαν όπως-όπως από τον τόπο τους.

Ακόμα και την οργισμένη απορία εκείνων που αναζητούσαν, για παράδειγμα, εναέρια βοήθεια, χωρίς να γνωρίζουν αν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούσαν αλλού ή αν οι συνθήκες ήταν απαγορευτικές.

Οι αντιδράσεις μας, ωστόσο, δεν πρέπει να είναι τυφλές. Οι τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει. Το πρώτο ζητούμενο, αυτήν την ώρα, είναι οι λύσεις. Ακριβώς όπως και πρώτο ζητούμενο ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Γι’ αυτό και ο απολογισμός αυτής της εμπειρίας οφείλει να μην περιλαμβάνει μόνο το τι χάθηκε, αλλά και το τι σώθηκε μέσα σε μία τέτοια φυσική λαίλαπα που δεν έχει προηγούμενο.

Είναι προφανές ότι η κλιματική κρίση χτυπά, πλέον, την πόρτα ολόκληρου του πλανήτη, με φωτιές που διαρκούν επί εβδομάδες. Αυτό είναι αιτιολογία, όχι, όμως, δικαιολογία ούτε και άλλοθι. Και θα το πω καθαρά: μπορεί να κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν φάνηκε αρκετό στην άνιση μάχη με τη φύση. Το ίδιο ξεκαθαρά, όμως, θα πω και ότι θα βρεθούμε δίπλα σε όσους έπληξε η πυρκαγιά. Όπως το κάναμε και άλλοτε, μετά τις πλημμύρες του «Ιανού» στη Θεσσαλία ή του μεγάλου σεισμού της Σάμου.

Έχουμε χρέος να σφίξουμε τα δόντια και να προχωρήσουμε. Και άλλες φορές η χώρα έζησε καταστροφές αλλά έμεινε όρθια. Το ίδιο θα συμβεί και σ’ αυτήν την περιπέτεια, μετατρέποντας τη θλίψη μας σε δύναμη. Θα συνεχίσουμε λοιπόν στα μέτωπα της κατάσβεσης, καθώς ο πόλεμος με τη φωτιά εξακολουθεί. Και, ταυτόχρονα, θα ξεκινήσουμε να επουλώνουμε τις πληγές μας: όσοι έχασαν σπίτια και περιουσίες θα αποζημιωθούν, οι καμένες εκτάσεις θα αναδασωθούν και θα δρομολογηθούν αμέσως τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Ήδη έχουμε εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης σημαντικούς πόρους για αναδασώσεις, κατά προτεραιότητα στην Εύβοια και την Αττική. Ενώ σήμερα ενέκρινα και συμπληρωματικό προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων ευρώ ειδικά για τις περιοχές αυτές. Και αν χρειαστεί θα υπάρξουν και πρόσθετες ευρωπαϊκές ενισχύσεις. Το στοίχημά μας είναι να γίνουν πρότυπα μιας νέας αρχής, μιας δυναμικής επανεκκίνησης, στην οποία είμαι σίγουρος ότι ιδρύματα, επιχειρήσεις και, πάνω απ’ όλους, η ίδια η κοινωνία των πολιτών θα ανταποκριθούν.

Εκεί θα φυτέψουμε όχι μόνο πολλά, αλλά και τα σωστά δέντρα, αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνογνωσία. Ώστε, και με τη βοήθεια της φύσης, τα δάση μας να ξαναγεννηθούν και η ζωή και η οικονομία να επιστρέψουν στους τόπους που πλήγωσαν οι φλόγες.

Οι ζημιές άρχισαν ήδη να καταγράφονται. Η γραφειοκρατία θα σαρωθεί. Και οι πρώτες αποζημιώσεις θα καταβάλλονται αμέσως, με απλή αίτηση κάθε ενδιαφερομένου, την οποία θα υποβάλει σε μία και μόνη ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Το πρόγραμμα της Πολιτικής Προστασίας του μέλλοντος, ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ξεκινά επίσης με την πρόληψη σε κεντρικό ρόλο. Το όλο Σχέδιο Ανασυγκρότησης τίθεται υπό την εποπτεία του Γραφείου Πρωθυπουργού. Για την Εύβοια, μάλιστα, δεσμεύομαι ότι θα υπάρξει στοχευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπτυξης του νησιού. Αύριο, στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Και τις επόμενες μέρες θα απαντήσω προσωπικά σε κάθε ερώτημα. Εύχομαι η επόμενη ημέρα να ανατείλει με διακομματική συναίνεση, γιατί αν το καθήκον του σήμερα ανήκει στην κυβέρνηση, η ευθύνη του αύριο ανήκει σε όλους μας.

Επιτρέψτε μου να κλείσω με μια προσωπική αναφορά. Ως Πρωθυπουργός επί 25 μήνες διαχειρίστηκα πολλές κρίσεις: από την ασύμμετρη επίθεση στον Έβρο μέχρι την επέλαση του κορονοϊού. Και από τις αλλεπάλληλες εθνικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι το μεγάλο στοίχημα του εμβολιασμού. Όλες είχαν πολύπλευρες συνέπειες στην οικονομία και στην κοινωνία. Και όλες έμοιαζαν στην αρχή ανυπέρβλητες. Αλλά όλες τις ξεπεράσαμε με πείσμα και ενότητα. Αυτό θα γίνει και τώρα, με τολμηρές αποφάσεις που θα αλλάξουν πολλά.

Είμαι βέβαιος ότι και τούτη η δοκιμασία θα γίνει ευκαιρία που θα μας διδάξει και θα μας κάνει καλύτερους. Γιατί η πρόκληση της κλιματικής κρίσης αφορά όχι μόνο τη δική μας, αλλά κυρίως την επόμενη γενιά. Προσωπικά, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που εξαρχής επέλεξα: να μιλώ στη γλώσσα της αλήθειας, να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, να αποκρούω διχασμούς και να ενώνω τους Έλληνες. Και να εργάζομαι σκληρά για την πατρίδα που μας αξίζει«.