Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Αγοράζουν καμένα ΙΧ από τις πληγείσες περιοχές για να «νομιμοποιήσουν» κλεμμένα

 


Σύμφωνα με το eleftherostypos.gr, «Χρυσή» ευκαιρία για τα κυκλώματα που κλέβουν αυτοκίνητα, αποτελούν τα καμένα αυτοκίνητα από τις πυρόπληκτες περιοχές, τα οποία προσπαθούν να αγοράσουν, προκειμένου στη συνέχεια να «νομιμοποιήσουν», αυτά που έχουν αρπάξει.

Το «σύστημα» είναι γνωστό στις αστυνομικές αρχές εδώ και χρόνια. Τα κυκλώματα αγοράζουν νόμιμα τρακαρισμένα ή κατεστραμμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια, χρησιμοποιούν τα στοιχεία και το πλαίσιο από το νόμιμο, για να τα περάσουν σε ένα κλεμμένο. Με αυτόν τον τρόπο «νομιμοποιείται» ένα κλεμμένο αυτοκίνητο με σκοπό σχεδόν πάντα να πουληθεί σε κάποιον ανυποψίαστο ενδιαφερόμενο.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, διακινήθηκαν πληροφορίες πως μέλη των παραπάνω κυκλωμάτων «οργώνουν» τις πληγείσες περιοχές, αναζητώντας αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί και προσφέροντας κάποια ελάχιστα χρήματα, για να τα αποκτήσουν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του carandmotor.gr, τα ποσά για ένα τέτοιο αυτοκίνητο κυμαίνονται από 300 έως 500 ευρώ.

Πηγή της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μιλώντας στο GRTimes.gr, ανέφερε πως στην υπηρεσία του δεν άκουσε να έχει γίνει ακόμα καταγγελία από τις πυρόπληκτες περιοχές, επιβεβαίωσε ωστόσο ότι η τακτική με την «μεταποίηση» των κλεμμένων αυτοκινήτων ισχύει και δεν αποκλείεται να εφαρμόζεται και με τα καμένα οχήματα.

Όπως εξήγησε, τα κυκλώματα παίρνουν το πλαίσιο και τις πινακίδες από αυτό που έχει μεταβιβαστεί νόμιμα και τα βάζουν στο κλεμμένο αυτοκίνητΟ, προκειμένου να το πουλήσουν επίσης «νόμιμα». Με αυτόν τον τρόπο υποτίθεται έφτιαξαν το αυτοκίνητΟ και το πούλησαν.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως αυτοί που αγοράζουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο «μπλέκουν», καθώς το συγκεκριμένο αυτοκίνητΟ, έχει μετά δύο ιδιοκτήτες… Αυτόν που του το έκλεψαν και αυτόν που το αγόρασε με όλα τα χαρτιά του, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κλεμμένο. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου