Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Σε «ξένα χέρια» - και επισήμως- ο «Αστέρας» Βουλιαγμένης


Η δημοσίευση σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεων του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου που έχει εκπονηθεί και εγκριθεί αναφορικά με τις υποδομές που μπορούν να προστεθούν στην επιφάνεια γης και τα υφιστάμενα ακίνητα σε όλη την έκταση που καταλαμβάνει το ξενοδοχείο «Αστέρας» στην Βουλιαγμένη, απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ στην αραβικών συμφερόντων νέα ιδιοκτήτρια του, την εταιρεία «ApolloInvestment».

Όπως αναφέρεται
σε ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, στις 17 Σεπτεμβρίου υπεγράφη η σύμβαση μεταβίβασης της πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της «ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΑΞΕ («ΑΣΤΗΡ»)», μεταξύ της ΕΤΕ και του ΤΑΙΠΕΔ ως πωλητών, της «ApolloInvestmentHoldCo» ως αγοραστή και της «JermynStreetRealEstateFundIVL.P.» ως εγγυητή.

Υπενθυμίζεται ότι η «ApolloInvestmentHoldCo» είναι Εταιρία Ειδικού Σκοπού (SPV), 100% θυγατρική της «JermynStreetRealEstateFundIVL.P.»

Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, «η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την εκπλήρωση των σχετικών προαπαιτούμενων συμβατικών όρων. Σημειώνεται ότι οι όροι αυτοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την έκδοση και δημοσίευση του σχετικού Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) στο ΦΕΚ»


Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

Πηγή : bloko.gr


Γιατί οι έρευνες λένε ότι οι Έλληνες δεν είμαστε ευτυχισμένοι;


Σαν να μην είχαμε αρκετά προβλήματά, έρχονται και οι μελέτες να μας τρίψουν στη μούρη αριθμούς και ποσοστά που «αποδεικνύουν» ότι σαν χώρα βρισκόμαστε στον πάτο της λίστας της ευτυχίας, της κοινωνική δικαιοσύνης, της ευημερίας, ενώ χτυπάμε πρωτιά ως δυστυχισμένοι και καταθλιπτικοί. Η αλήθεια είναι ότι ένα πέπλο μιζέριας μας έχει καλύψει και σπάνια αν σου απευθύνουν την ερώτηση "Τι κάνεις;" θα απαντήσεις ένα χαμογελαστό "πολύ καλά", χωρίς να

ακολουθήσει ένα 10λεπτο παραπόνων, ενώ ακόμα πιο σπάνια θα παραδεχτείς ότι είσαι καλά, χωρίς να αισθάνεσαι την ανάγκη να δικαιολογηθείς στο συνομιλητή σου γι' αυτό. Οκ, το τι μας κάνει ευτυχισμένους -αν το έχουμε βρει- για τον καθένα μας είναι κάτι εντελώς προσωπικό και διαφορετικό, κι αν ρωτήσεις τον διπλανό σου αυτή τη στιγμή σίγουρα θα έχετε διαφορετική άποψη για τον ορισμό της ευτυχίας. Μάλιστα πολλές φορές προσπαθώντας να γίνουμε ευτυχισμένοι, και συνειδητοποιώντας πόσο δύσκολο είναι αυτό, φτάνουμε ακριβώς στα αντίθετα αποτελέσματα. Είναι όμως η ευτυχία κάτι που μπορεί να μετρηθεί σε μια έρευνα; Και μάλιστα για μια ολόκληρη χώρα;

Σύμφωνα με την «Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας 2013» (World Happiness Report 2013) από την SDSN (Sustainable Development Solutions Network) για τα Ηνωμένα Έθνη, η Ελλάδα βρίσκεται στην 70η θέση της κατάταξης μεταξύ 156 χωρών. Σε μία άλλη έρευνα με τίτλο «Well-BeingIndex» που πραγματοποίησε ο οργανισμός Gallup-Healthways, ανάμεσα σε 135 χώρες οι Έλληνες βρίσκονται στην 100η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ευτυχίας, ενώ καταλαμβάνουμε και την τέταρτη θέση  ανάμεσα στις δέκα πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου. Σε άλλο δημοσίευμα στο Business Insider, η Ελλάδα εμφανίζεται ως η τρίτη πιο δυστυχισμένη χώρα ανάμεσα σε 21 χώρες.

Σε μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Baylor με επικεφαλής τον καθηγητή Patrick Flavin από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών, με σκοπό να διαπιστωθεί ποια σχολή σκέψης είναι ορθότερη, συγκρίνοντας διαφορετικές κυβερνητικές πολιτικές και θέτοντας το ερώτημα «Πόσο ικανοποιημένοι είστε με τη ζωή σας αυτές τις μέρες;», οι Έλληνες απάντησαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, λαμβάνοντας την προτελευταίοι θέση στην κατάταξη της ευτυχίας ανάμεσα σε 21 χώρες. Μάλιστα σε μία ακόμα πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με τον δείκτη κοινωνικής δικαιοσύνης που ανέπτυξαν οι ερευνητές του γερμανικού ιδρύματος Bertelsmann, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση της κατάταξης στο σύνολο των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε.

Όπως δείχνει η πολυδιαβασμένη μελέτη του Γιάννη Ιωαννίδη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα PLoS Medicine το 2005 με θέμα «Γιατί τα ευρήματα των περισσότερων δημοσιευμένων επιστημονικών ερευνών είναι αναληθή», οι περισσότερες έρευνες είναι ανυπόστατες και με λανθασμένα στατιστικά στοιχεία. Η αλήθεια είναι ότι όσοι ασχολούνται με την στατιστική παραδέχονται ότι σε λάθος χέρια μπορεί να βγάλει ανυπόστατα και ανήθικα αποτελέσματα. Τι συμβαίνει όμως με αυτές τις έρευνες; Και γιατί τόση εμμονή για το αν είμαστε ευτυχισμένοι; Μπορεί η ευτυχία να μετρηθεί με μία μαθηματική εξίσωση; Και τελικά μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα είμαστε ευτυχισμένοι; Επικοινώνησα λοιπόν με τον Oliver Burkeman, συντάκτη στην εφημερίδα Guardian και συγγραφέα των βιβλίων «The Antidote: Happiness for People Who Can't Stand Positive Thinking» και «HELP! How to Become Slightly Happier and Get a Bit More Done», ο οποίος υποστηρίζει ότι ένας πολιτικός μπορεί να χρησιμοποιήσει τις στατιστικές για την ευτυχία για να μας αποσπάσει τη προσοχή από οικονομικές στατιστικές.

VICE: Γιατί υπάρχει τέτοια εμμονή με τις έρευνες που επιδιώκουν να μετρήσουν πράγματα όπως η ευτυχία και η δυστυχία;

Oliver Burkeman: Νομίζω πως γενικά έχουμε εμμονή με τη μέτρηση, εν μέρει επειδή πιστεύουμε πως εάν καταφέρουμε να μετρήσουμε την ευτυχία, θα μπορέσουμε επίσης και να την αυξήσουμε. Επίσης είμαστε ανταγωνιστικά ζώα -θέλουμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι από άλλους ανθρώπους η από άλλες χώρες- δε μας φτάνει να είμαστε αντικειμενικά πιο χαρούμενοι

Πως μπορεί να μετρηθεί η ευτυχία και ποια είναι τα γενικά κριτήρια; Είναι τα ίδια για όλο τον κόσμο; Κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε τέτοιες έρευνες;

Αυτές οι έρευνες γενικά επικεντρώνονται στη γενική ικανοποίηση από τη ζωή, ή εναλλακτικά από το πώς κρίνουν οι συμμετέχοντες τη διάθεση τους τη μέρα που διεξάγεται η έρευνα, ή την μέρα πριν και ούτω καθεξής. Είναι ενδιαφέρον το ότι αυτές οι δυο προσεγγίσεις αντιφάσκουν μεταξύ τους - μπορεί πολύ εύκολα κανείς να είναι ικανοποιημένος με τη ζωή του χωρίς να βιώνει πολλές στιγμές ευτυχίας, καθώς είναι εξίσου εύκολο κανείς να ζει πολλές χαρούμενες στιγμές, άλλα να μην είναι εν τέλει ευχαριστημένος με τη ζωή του. Οπότε πρέπει να σιγουρευτούμε ότι συγκρίνουμε όμοια πράγματα.

Υποστηρίζεις ότι οι έρευνες έχουν θετικά άλλα και αρνητικά χαρακτηριστικά. Μπορείς να μας δώσεις μερικά παραδείγματα και από τις δύο πλευρές;

Είναι χρήσιμο για κυβερνήσεις και άλλες οργανώσεις να σκέφτονται την «επιτυχία» ενός κράτους σε πλαίσια που δεν περιορίζονται μόνο σε ότι έχει σχέση με την οικονομική ανάπτυξη. Υπάρχει και η άποψη ότι η ευημερία των ανθρώπων (και των ζώων, ανάλογα με την φιλοσοφία σου!) είναι το μόνο που πραγματικά μετράει – οπότε είναι καλό να συγκεντρωνόμαστε σε αυτό, με αυτή την έννοια. Τα προβλήματα συμπεριλαμβάνουν το γεγονός ότι ένας πολιτικός μπορεί να χρησιμοποιήσει τις στατιστικές για την ευτυχία για να μας αποσπάσει τη προσοχή από οικονομικές στατιστικές, και το ότι να επιχειρεί κανείς να αυξήσει την ευτυχία μιας χώρας μπορεί να είναι εν τέλει πολύ κακός τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Φαντάζομαι ότι κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι δεν είναι δουλειά των πολιτικών εξ αρχής.

Μπορεί μια τέτοια έρευνα να είναι όντως ενδεικτική της ευτυχίας ή της δυστυχίας μιας χώρας;

Μπορεί να σου δώσει μια ιδέα στο περίπου, πιστεύω. Δεν ξέρω πόσο σημαντική είναι όμως. Η ερώτηση είναι τι ενδεχομένως κάνουμε με αυτές τις πληροφορίες.

Ανήκουμε σε μια κοινωνία που έχει εμμονή με την ευτυχία. Πολλές φορές εξισώνουμε την επιτυχία με τα λεφτά, τη δουλειά και την κοινωνική υπόληψη με την ευτυχία. Προφανώς, ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων βγαίνει αρκετά δυστυχισμένος από αυτή τη διαδικασία. Τι κάνουμε λάθος; Πως μπορούμε να είμαστε πιο χαρούμενοι, ότι και αν σημαίνει αυτό;

Γενικώς είμαστε πολύ κακοί στο να προβλέπουμε τι θα μας κάνει ευτυχισμένους. Νομίζουμε ότι είναι τα υλικά αγαθά όταν είναι πολύ πιο πιθανό να είναι οι εμπειρίες και οι υψηλής ποιότητας κοινωνικές σχέσεις. Πιστεύουμε πως θα είμαστε ευτυχισμένοι αν νοιώθουμε ανώτεροι των άλλων, όταν στη πραγματικότητα είναι η σύνδεση με τους άλλους που μας φέρνει την ευτυχία. Πιστεύουμε ότι αποκλείοντας τις αρνητικές σκέψεις και ασκώντας «θετική σκέψη» θα επιτύχουμε την ευτυχία, ενώ αυτό πραγματικά γίνεται μαθαίνοντας να είμαστε ανοιχτοί στην αρνητικότητα, την απαισιοδοξία και τις άσχημες (άλλα και τις καλές) πλευρές τις ζωής. Αμφιβάλλω πως θα μπορέσουμε ποτέ να αποχωριστούμε αυτές τις αυτό-περιοριστικές νοοτροπίες, άλλα μπορούμε να τις έχουμε υπόψη, και να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις χειρότερες εκδοχές τους.



Μελπομένη Μαραγκίδου

VICE


Ο Γ. Καμίνης έχρισε αντιδήμαρχο Τουρισμού τον Αρη Σπηλιωτόπουλο. Θύελλα αντιδράσεων...


Τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Μπορείς» και δημοτικό σύμβουλο, όρισε ως Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων, ο δήμαρχος Γ. Καμίνης.
H θέση αυτή ισοδυναμεί στην πράξη με θέση αντιδημάρχου και ερμηνεύεται ως αντάλλαγμα για τη στήριξη που έδωσε η ΝΔ για να εκλεγεί δήμαρχος στον β' γύρο έναντι του Γ. Σακελλαρίδη.
Σχολιάζοντας την αποδοχή από τον κ. Σπηλιωτόπουλο της πρότασής του, ο κ. Καμίνης σημειώνει ότι η προσπάθεια για μία Αθήνα εξωστρεφή, για μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, απαιτεί μια νέα νοοτροπία που υπαγορεύει «να ξεχάσουμε τις διαχωριστικές γραμμές του χθες, να υπερβούμε τη λογική των νικητών και των ηττημένων, να κάνουμε μία νέα αρχή. Να λειτουργήσουμε από κοινού για το συμφέρον της Αθήνας».
Γι αυτό, σημειώνει, απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας τόσο στον κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη, όσο και στον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο. Και προσθέτει: «Αποτελεί τιμή η αποδοχή εκ μέρους του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου της πρότασής μου και η συμφωνία μας να αναλάβει τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Τουριστικής Προβολής της πόλης της Αθήνας. Εμείς κάνανε την αρχή. Ελπίζουμε να βρούμε ανταπόκριση και να ανοίξουμε όλοι μαζί μία νέα σελίδα στην Αυτοδιοίκηση».
pagkrati.gr 


Δεν ήξερες; Δεν ρώταγες; Γιατί τέτοια κόντρα οι αρχαιολόγοι;



Η υπόθεση του τάφου στην Αμφίπολη  έχει προκαλέσει μόνο το παγκόσμιο ενδιαφέρον και έχει δημιουργήσει αγωνία για το μεγάλο μυστικό που κρύβει σε όλους τους Έλληνες και τα ξένα ΜΜΕ.

Πραγματικά γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά από σοβαρούς αρχαιολόγους όπως η κυρία Περιστέρη, δεν καταλαβαίνουμε την διαμάχη που έχει ξεσπάσει και ποιο το όφελος της κόντρας μεταξύ της κυρίας Περιστέρη και της συναδέλφου της κυρίας Παλαγγιάς.

Η ανακάλυψη είναι σπουδαία και δεν νομίζω ότι χρειάζονται τέτοιες κόντρες μεταξύ αρχαιολόγων για πολλούς και διάφορους λόγους τους οποίους γνωρίζουμε όλοι και όλες και γιατί δίνουν βολές για αρνητικά σχόλια γιατί τα τελευταία χρόνια μόνο αρνητικά σχόλια και προσβολές έχουμε να λαμβάνουμε διεθνώς.

Από συζητήσεις σε πηγαδάκια θεωρούν  ως περίεργη την τοποθέτηση της αρχαιολόγου κυρίας Παλαγγιάς για ότι πρόκειται για ρωμαϊκό τάφο ειδικά επειδή δεν έχει περάσει από ότι λέγεται ούτε από έξω από τον τάφο της Αμφίπολης και δεν καταλαβαίνουν τον λόγο που βιάζεται μια καθηγήτρια αρχαιολόγος να μιλήσει και με σιγουριά  πριν ολοκληρωθεί καν η ανασκαφή.

Δεν είναι πρωτόγνωρο στο χώρο της αρχαιολογίας και  είναι πέρα ως πέρα ελληνικό φαινόμενο αυτή η κόντρα που έχει δημιουργηθεί χωρίς να ευνοεί κανένα στην Ελλάδα παρά μόνο τους πονηρούς σκοπούς των γειτόνων και όσον φθονούν τον πολιτισμό της χώρας μας.

Και μπορεί να μην είναι μόνο η αρχαιολόγος Πελαγγία που θεωρεί τον τάφο ρωμαϊκό αλλά είναι και άλλοι συνάδελφοι της που από τα πρώτα ευρήματα άρχισαν να αμφισβητούν τα πάντα και τους πάντες χωρίς λογική λέγοντας ο καθένας την δικιά του θεωρεία.

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί να ακούγεται του καθενός το μακρύ του και το κοντό του αλλά το αποτέλεσμα θα έρθει μετά την ολοκλήρωση της ανασκαφής και τότε θα θέλει ο Έλληνας να ακούσει και πάλι τους αμφισβητίες η τους σίγουρους για την εποχή και την καταγωγή των ευρημάτων εάν θα πουν συγνώμη και να απολογηθούν λέγοντας ότι ¨δεν ήξερες δεν ρώταγες; Γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει!'

Λίγη σοβαρότητα την έχει ανάγκη αυτή η άμοιρη ταλαίπωρη χώρα.


newsotherwise.gr


Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Παντρεύτηκε τη Δευτέρα, σκοτώθηκε την Τετάρτη ο χειριστής του τζετ σκι στη Σαντορίνη


Ο άτυχος Βρετανός τουρίστας που έχασε χθες τη ζωή του σε δυστύχημα με τζετ σκι στη Σαντορίνη, βρισκόταν στο νησί για το μήνα του μέλιτος...
Δύο μόλις μέρες μετά τον γάμο του έχασε τη ζωή του ο 39χρονος Βρετανός τουρίστας, Jeremy Hope, που παντρεύτηκε στη Θήρα τη Δευτέρα και απολάμβανε τον μήνα του μέλιτος στο νησί....

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο νεόνυμφο,  που το απόγευμα της Τετάρτης συγκρούστηκε με το τζετ σκι που οδηγούσε με άλλο τζετ σκι που οδηγούσε ένας πολύ καλός του φίλος.
Ο Jeremy Hope μετά τη σύγκρουση των τζετ, βγήκε στην παραλία όπου αρχικά θεώρησε ότι τα τραύματα από τη σύγκρουση ήταν επιπόλαια και συνέχισε να κάνει ηλιοθεραπεία μαζί με τη σύζυγό του Σάρα.

Στη συνέχεια ωστόσο αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία ενώ ένας γιατρός διέγνωσε εσωτερική αιμορραγία και ξεκίνησε η προσπάθεια μεταφοράς του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η αντίστροφη μέτρηση όμως είχε άρχισει για τον άτυχο 39χρονο...

Ο Jeremy ξεψύχησε κατά την αερομεταφορά του στο Ηράκλειο, βυθίζοντας στο πένθος τη γυναίκα της ζωής του και τους φίλους του,  ενώ ο φίλος του συνελήφθη...

πηγή: mirror


Χειροπέδες σε ιδιοκτήτες πασίγνωστου σουβλατζίδικου στο Χαλάνδρι


Επί έναν ολόκληρο χρόνο οι αποδείξεις που έδιναν στους πελάτες τους οι ιδιοκτήτες του πασίγνωστου σουβλατζίδικου στο Χαλάνδρι ήταν ... μαϊμούδες.
Σύμφωνα με την αστυνομία είχαν ειδικό λογισμικό στον υπολογιστή με αποτέλεσμα να τυπώνουν αποδείξεις πανομοιότυπες με τις νόμιμες.

Οι πελάτες δεν καταλάβαιναν το παραμικρό και έφευγαν βέβαιοι ότι έχουν πάρει νόμιμη απόδειξη.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 41χρονος και η 38χρονη ιδιοκτήτες του σουβλατζίδικου στα όρια Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου κατηγορούνται πως δεν έκοψαν 373 αποδείξεις συνολικής αξίας 217.247 ευρώ ενώ ενώ η εταιρεία απέφυγε την απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 40.585 ευρώ.

Και οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή : newsit.gr


"Συγνώμη λάθος" από το υπουργείο για τη νέα γκάφα με τον ΕΝΦΙΑ


Mε τον μειωμένο συντελεστή θα υπολογίζεται ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο ΕΝΦΙΑ, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπως ακριβώς προβλέπεται και για τα ξενοδοχεία.
Αυτό διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σαφής είναι και η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού για το θέμα που προέκυψε, λόγω ασάφειας που υπήρξε στη διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή και η οποία είχε προστεθεί την τελευταία στιγμή στο σχετικό νομοσχέδιο ύστερα από παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη.

Όπως αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού «έπειτα από συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι η λογική της διάταξης που προστέθηκε στον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων με το ψηφισθέν στις 11/9/2014 νομοσχέδιο είναι οι προβλέψεις που ισχύουν για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (ξενοδοχεία) να εφαρμόζονται και στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα, αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα πλην τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων - βιλών του άρθρου 46 παρ.5 του ν 4179/2013)».

Το θέμα αναμένεται να αποσαφηνιστεί και στη σχετική εγκύκλιο εφαρμογής του νόμου που θα εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το απίθανο ταξίδι ενός σκύλου από την Πενσυλβάνια στο Όρεγκον


Πενσιλβάνια

Μυστήριο αποτελεί το πώς ένας σκύλος που εξαφανίστηκε από την Πενσυλβάνια βρέθηκε 3.000 μίλια μακριά σε ένα καταφύγιο ζώων στο Όρεγκον.

Ο επτάχρονος Γκίτζετ εξαφανίστηκε τον περασμένο Απρίλιο από το σπίτι του Πενσυλβάνια.

Πέντε μήνες αργότερα και μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες του ιδιοκτήτη του να τον βρει, ο σκύλος εντοπίστηκε να ζει σε ένα καταφύγιο ζώων στο Όρεγκον.

Ο Γκίτζετ βρέθηκε χάρη σε μικροτσίπ που διέθετε και που αποκάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης του ζούσε κοντά στη Φιλαδέλφεια.

Παραμένει μυστήριο πώς ο σκύλος κατάφερε να φτάσει τόσο μακριά.

Τώρα το καταφύγιο ζώων και ο ιδιοκτήτης του Γκίτζετ ψάχνουν τρόπο να επιστρέψει ο σκύλος στο σπίτι του. Ο ιδιοκτήτης του δεν έχει τα χρήματα να ταξιδέψει μέχρι το Όρεγκον, ενώ το καταφύγιο ζώων δεν παρέχει τα έξοδα μεταφοράς του σκύλου.

Newsroom ΔΟΛ


Έμεινε όνειρο η ανεξαρτησία της Σκωτίας - Κοντά στο 55% το “όχι” στην Ανεξαρτησία

                                              Η γκάιντα και το Big Ben παραμένουν υπό την ίδια... σημαία - ΦΩΤΟ REUTERS

- Συγχαρητήρια από τον Κάμερον στον επικεφαλής της εκστρατείας του “όχι”
- Ισχυρό χαρτί στα χέρια των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας της Σκωτίας το 45%
- Στοίχημα να επανέλθει η ενότητα στη χώρα
Το ποσοστό, το
οποίο μπορεί να διαμορφωθεί κοντά στο 55% προς 45% ωστόσο αφήνει πίσω του μια βαθιά πληγή στη Σκωτία.
Η ανεξαρτησία μπορεί να έμεινε ένα άπιαστο όνειρο όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος όμως υπάρχει και άλλη ανάγνωση.

Τα πράγματα θα πρέπει πριν ακόμη ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα να θεωρούνται δεδομένα, ήδη μάλιστα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνεχάρη τον επικεφαλής της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας Αλιστερ Ντάρλινγκ.

Το ποσοστό του "όχι" στην ανεξαρτησία της Σκωτίας θα φθάσει το 55%, έναντι 45% για το "ναι", σύμφωνα με την πρόβλεψη που μεταδίδει το BBC.
Ωστόσο πλέον μιλάμε για μια περιοχή που κατά το ήμισυ δεν επιθυμεί την παραμονή της στη Βρετανία. Το “όχι” φαίνεται πως ήταν επιλογή φόβου έναντι των οικονομικών δυσκολιών, όπως άλλωστε ήταν και η ένωση πριν 307 χρόνια...

Το... μεγάλο ξεκαθάρισμα μπορεί να έγινε με το δημοψήφισμα, παράλληλα όμως επιβεβαιώθηκε και η άρνηση πολλών να εντάσσονται σε ένα ενιαίο κράτος και μάλιστα για πρώτη φορά με τόσο επίσημο τρόπο.
Παρά την ήττα εκείνων που επιθυμούν την ανεξαρτησία το νόμισμα διαβάζεται και από την πίσω όψη, πλέον γνωρίζουν ότι οι μισοί πολίτες της χώρας αυτής δεν επιθυμούν κοινή μοίρα με την υπόλοιπη Βρετανία.
 newsit.gr


Οι 1.013 σωματοφύλακες της ΕΛ.ΑΣ.


Αναδημοσίευση του θέματος από το σάιτ της ΑΠΑΣΑ ( apasa.gr )
<<Εντατικοποίηση στο έπακρο των μέτρων προστασίας>> των Ο. Τρέμη, Σ. Κοσσιώνη και Μπ. Παπαδημητρίου διέταξε μέχρι νεωτέρας η Γ.Α.Δ.Α. στις 3 Σεπτεμβρίου. <<Προς πρόληψη και αποφυγή οποιουδήποτε εκτρόπου>>, συμπληρώνεται στην
ανακοίνωση.
Το ερώτημα δεν είναι γιατί διατάχθηκε στενότερη φύλαξη, αλλά γιατί να φυλάσσονται δημοσιογράφοι από Αστυνομικούς που θα έπρεπε να ήταν στην υπηρεσία όλων των πολιτών. Θυμόμαστε, μάλιστα, ότι με τυμπανοκρουσίες είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 ότι θα απαλλαγούν χιλιάδες Αστυνομικοί από το <<πατριωτικό>> καθήκον της προστασίας δημοσιογράφων, δικηγόρων και λοιπών <<επιφανών>>, προκειμένου να προσέχουν τους πολίτες.
Τελικά αυτό όχι μόνο δεν τηρήθηκε, αλλά και οι 600 Αστυνομικοί που είχαν επιστρέψει στα αστυνομικά τμήματα μετήχθησαν εκ νέου στις φρουρές επωνύμων, καθώς είχαν αυξηθεί τα αιτήματα των VIP που θεωρούν τους εαυτούς τους υποψήφια θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων. Πάντως έχουμε τη υποψία ότι το κασέ των δημοσιογράφων τους επιτρέπει να προσλάβουν σωματοφύλακες για να τους προσφέρει όσα τα συμφέροντα που υπηρετούν, τους στερούν: το αίσθημα της ασφάλειας. Αλλά του τζάμπα η μάνα δεν έκλαψε ποτέ."


Πηγή: Εφημερίδα ‘’Η εποχή’’, bloko.gr


Αλλαγές στην εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από το επόμενο έτος


Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να εισαχθεί το μάθημα της Πληροφορικής στις Πανελλαδικές εξετάσεις επανέλαβε από τη Βουλή, ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Α' Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Ρεπούση, διαβεβαίωσε, ότι η Υπουργική Απόφαση και οι εγκύκλιοι που θα τη συνοδεύουν, σχετικά με τις ομάδες Προσανατολισμού στο Λύκειο θα εκδοθούν πριν από τις 30 Μαΐου 2015.
«Με το νόμο 4186 του 2013 θεσπίστηκε το νέο λύκειο, μια θεσμική αλλαγή που αφορούσε, τόσο στη διάρθρωση των σπουδών των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, όσο όμως και στη διαδικασία πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η εφαρμογή του νόμου αυτού ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά. Εφαρμόστηκε στην Α' Λυκείου για πρώτη φορά. Αυτό το έτος επεκτείνεται και στη Β' Λυκείου, γιατί πάμε σε μια σταδιακή μετάβαση της αλλαγής, και το επόμενο σχολικό έτος θα πάμε με την επέκταση της εφαρμογής και στην Γ' Λυκείου και θα έχουμε την ολοκλήρωση του νέου Λυκείου. Φέτος οι μαθητές της Β' Λυκείου καλούνται να επιλέξουν μία από τις δύο ομάδες μαθημάτων προσανατολισμού, Ανθρωπιστικές ή Θετικές Επιστήμες.
Την ερχόμενη χρονιά, οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ τριών ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού, αλλά καθώς και το επιστημονικό πεδίο εξειδίκευσης το οποίο τους οδηγεί σε αντίστοιχα Τμήματα των ΑΕΙ.
Τη Δευτέρα συναντάται ο Υπουργός Παιδείας με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη για να δουν πώς θα ενταχθούν και οι Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές μέσα στο όλο σύστημα.
Ακόμη υπάρχει δεδομένη η θέληση του Υπουργείου Παιδείας, να εισαχθεί το μάθημα της Πληροφορικής στις Πανελλαδικές εξετάσεις.


Πηγή: iefimerida.gr