Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Νοσοκομείο αρνείται να χορηγήσει σε ασθενή φάρμακο επειδή είναι ακριβό



Το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Αθήνας «Ανδρέας Συγγρός» αρνείται να χορηγήσει σε 40χρονο νοσηλευόμενο ασθενή φάρμακα για την συνέχιση της θεραπείας του, με το αιτιολογικό ότι είναι ακριβά, σύμφωνα με καταγγελία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Βύρωνα. 

Ο άνδρας νοσηλεύεται εδώ και περίπου έναν μήνα στο νοσοκομείο και σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, η αρμόδια κλινική ζήτησε από τον ίδιο τον ασθενή να καλύψει το κόστος αγοράς φαρμάκου που στοιχίζει περίπου 272 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι είναι ακριβό και το νοσοκομείο δεν έχει λεφτά να το αγοράσει. 

Μάλιστα, εξέδωσε ηλεκτρονική συνταγή και αξίωσε από τον ασθενή να αγοράσει το σκεύασμα, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι τα νοσοκομεία υποχρεούνται να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των νοσηλευόμενων ασθενών τους. 

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Βύρωνα διευκρινίζει ότι ο ασθενής είναι εδώ και πέντε χρόνια άνεργος, άρα και ανασφάλιστος, και θα πρέπει να τύχει της κάλυψης του νόμου περί ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων που ετέθη πρόσφατα σε εφαρμογή. 

Προς αποκατάσταση της νομιμότητας, εθελοντές του κοινωνικού ιατρείου επικοινώνησαν με την γραμματεία της διοίκησης του νοσοκομείου, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα με την διοικήτρια Χριστίνα Αντωνίου, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς απουσίαζε λόγω ασθένειας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Βύρωνα απαιτεί από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποκαταστήσει τα δικαιώματα του ασθενούς, ώστε να αποκτήσει το ταχύτερο δυνατό πλήρη πρόσβαση στην αναγκαία για το πρόβλημα υγείας του θεραπεία. 




Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr


Αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣτΕ στο Κολωνάκι: Ντροπή, κάνετε συναλλαγές και κοιτάτε μόνο τα λεφτά σας



Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο μετά τις 9:00 το πρωί ο κ.Σακελλαρίου περπατούσε σε κεντρικό δρόμο στο Κολωνάκι κοντά στην πλατεία. Οταν έγινε αντιληπτός από πολίτες που βρίσκονταν στο δρόμο και τις καφετέριες, δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες.

«Ντροπή σου», «είστε πουλημένοι», «κάνετε συναλλαγές για εσάς», «κοιτάτε μόνο τα λεφτά σας και τίποτα άλλο». Τελικά ο κ.Σακελλαρίου αποχώρησε από το σημείο, τα πνεύματα ηρέμησαν και το περιστατικό έληξε.

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Σακελλαρίου έχει βρεθεί της τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την απόφασή του να αναβάλει την εκδίκαση στο ΣτΕ της συνταγματικότητας ή αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο η οργή των πολιτών φαίνεται ότι ξεχείλισε μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι ανώτεροι δικαστικοί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον τελευταίο να τους υπόσχεται ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί των δικαστικών.  



Πηγή: iefimerida.gr 


Καινούργιες θεραπείες για το αναπνευστικό των διαβητικών




Νέα ευρήματα σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται τα μυϊκά κύτταρα του διαφράγματος θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καινούργιες θεραπείες για το αναπνευστικό σε άτομα με διαβήτη.

Ο διαβήτης είναι γνωστό ότι προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα σε ασθενείς οι οποίοι αδυνατούν να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος, με τη θεραπεία συχνά να απαιτεί αερόβια γυμναστική και προπόνηση αντοχής.

Ο δρ Harold Laughlin, από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι, αναφέρει ότι σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 ο οργανισμός δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην ινσουλίνη -αυτό περιλαμβάνει και τα κύτταρα που απαρτίζουν το διάφραγμα- λόγω μικρών αιμοφόρων αγγείων, τα οποία ουσιαστικά «εξαφανίζονται».

Η ομάδα του Laughlin έθετε υπό αμφισβήτηση προηγούμενες μελέτες που ερευνούσαν τα μυϊκά κύτταρα του διαφράγματος μαζί με άλλα κύτταρα των σκελετικών μυών. Δεδομένου του ότι αυτοί οι δύο τύποι κυττάρων είναι ομοίως διατεταγμένοι, έχουν συχνά μελετηθεί μαζί.

 Αμφισβήτηση

«Προηγούμενες έρευνες σχετικά με την αναπνευστική δυσχέρεια έχουν εστιάσει στις ομοιότητες στο σκέλος των σκελετικών μυών και στα κύτταρα διαφράγματος», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, δρ Laughlin. «Αυτό που διαπιστώσαμε αντιφάσκει ουσιαστικά με προηγούμενα ευρήματα και θα μπορούσε να καθοδηγήσει τη μελλοντική έρευνα της σχετικά με την αναπνευστική δυσχέρεια σε διαβητικούς».

Το πείραμα

Στη μελέτη τους, οι αρουραίοι ήταν σχεδιασμένοι γενετικά για να έχουν προδιάθεση για αντίσταση στην ινσουλίνη και για παχυσαρκία. Στη συνέχεια ανατέθηκαν σε δύο τύπους προγραμμάτων άσκησης: Ο ένας ήταν ένα πρόγραμμα προπόνηση αντοχής στο οποίο ο αρουραίους έτρεξε σε ένα διάδρομο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ο δεύτερος ήταν ένα πρόγραμμα κατάρτισης που απαιτούσε από τους αρουραίους να τρέχουν σε διάδρομο για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια, αξιολογήθηκε ποια γονίδια στις αρτηρίες του διαφράγματος είχαν ενεργοποιηθεί ή απενεργοποιηθεί σε αρουραίους κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ο δρ Laughlin κατέληξε: «Βρήκαμε ότι τα λεία μυϊκά κύτταρα στις αρτηρίες του διαφράγματος δεν υφίστανται προσαρμοστικές αλλαγές σε απάντηση της άσκησης κατάρτισης. Η κοινή γνώση μεταξύ των ερευνητών είναι ότι το σκέλος του σκελετικού μυός και ο μυς του διαφράγματος συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο και μπορεί, ως εκ τούτου, να μελετηθούν από κοινού.Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ακριβώς το αντίθετο: Σε παχύσαρκους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη, οι αρτηρίες του σκελετικού μυός και οι αρτηρίες του διαφράγματος προσαρμόζονται στην άσκηση με διαφορετικούς τρόπους».



Πηγή: Diabetes.uk


Ο Παππάς πήγε στην επιτροπή προκλητικός, ένοχος και επιθετικός





Διαβάζουμε το ρεπορτάζ στο newsit.gr και συμπεραίνουμε πόσο ένοχος είναι ο κ. Παππάς και αυτό βγαίνει καθαρά μέσα από την επιθετικότητα και την προκλητικότητα που δείχνει στις ερωτήσεις απατώντας με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!!

Tο ρεπορτάζ : 

Με επίθεση στη ΝΔ αλλά και στον Δημήτρη Κοντομηνά ξεκίνησε να απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες. Ήδη από την αρχή υπήρξαν αντιπαραθέσεις με τον κ. Βορίδη και τον κ. Βενιζέλο.

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως για τη σημερινή συνεδρίαση, διότι μπορεί να προσθέσει στον εξαντλητικό διάλογο γύρω από το νόμο που ψήφισε η Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες». Με αυτό τον τρόπο άνοιξε την τοποθέτησή του ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ο υπουργός, που έχει κληθεί σε ακρόαση για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών σταθμών, υπενθύμισε ότι ο διάλογος αυτός ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου του 2015 και έκτοτε, όχι μόνο στη Βουλή αλλά και δημοσίως κατά το μέγιστο βαθμό, έγινε ο διάλογος και, ήταν ένας διάλογος, όπως είπε, και μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της υπεράσπισης των ιδιαίτερων συμφερόντων των ιδιοκτητών. Ο υπουργός απευθύνθηκε στα πολιτικά κόμματα λέγοντας πως πρέπει «να είμαστε ειλικρινείς για το αν και ποιες πιέσεις ασκήθηκαν στο πολιτικό σύστημα, αν υπήρξε όφελος από την αδειοδότηση των σταθμών για το δημόσιο συμφέρον». Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ο Νίκος Παππάς ξεκίνησε σημειώνοντας ότι έχουν ήδη εισπραχθεί 90 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν για 15.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, για την αύξηση της απασχόλησης στα νοσοκομεία που έχουν μεγάλες ανάγκες και για να υλοποιηθεί πρόγραμμα «επαναπατρισμού» Ελλήνων που θα προσφέρουν στην πατρίδα. «Είναι συνολικά νίκη για τη δημοκρατία μας η ολοκλήρωση του διαγωνισμού αυτού. Δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν την Πολιτεία και ότι το δημόσιο συμφέρον θα κάμπτεται για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων», είπε ο υπουργός Επικρατείας. «Η ΝΔ να μας εξηγήσει πώς κάθε φορά που βήχει κάποιος καναλάρχης, παθαίνει η ίδια πνευμονία», είπε ο υπουργός Επικρατείας και τόνισε ότι πρόκειται για ένα λυπηρό φαινόμενο, κάνοντας πολιτική αποτίμηση στη στάση της ΝΔ.

Στην συνέχεια και ενώ είχαν αρχίσει να απαντά σε ερωτήσεις επιτέθηκε στον κ. Δημήτρη Κοντομηνά.

«Ο κ. Κοντομηνάς συμμετείχε στην δημοπρασία. Δεν κατέστη υπερθεματιστής και από την επομένη το κανάλι του άρχισε να με καθυβρίζει. Ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει κάνει αυτή την επιλογή γιατί ατύχησε στον διαγωνισμό. Είμαι σίγουρος ότι έχει κάνει και πλείστες αλλες επαφές με επιχειρηματίες για να δει ποια θα είναι η τύχη του σταθμού του».

Στο σημείο αυτό τον διέκοψε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης λέγοντας: «Λέει αλήθεια ή ψέμματα;»

Παππάς: «Θα απαντήσω όπως εγώ νομίζω. Είναι ευκαιρία να δει ο λαός χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και άθλιες επιθέσεις για πρόσωπα και οικογένειες. Κάθε φορα που βήχει ένας καναλάρχης παθαίνει πνευμονία η ΝΔ.

«Εσείς παθαίνετε Αλτσχάιμερ», του ειπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Παππάς συνέχισε απαντώντας στο ερώτημα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία, γιατί 4 άδειες.

Απάντησε ότι βασίστηκε σε δυο καμπύλες. Της απασχόλησης που ήταν διαρκώς φθίνουσα και των χρεών που ήταν διαρκώς αυξάνουσα. Αν παρατεινόταν και άλλο αυτό, εξήγησε, θα είχε μειωθεί και άλλο ο αριθμός των εργαζομένων και θα αυξάνονταν τα χρέη. 
Είπε ακόμα ότι έβαλαν ελάχιστο όριο απασχόλησης 400 ατόμων ανά τηλεοπτικό σταθμό πλήρους απασχόλησης. «Είναι υποκριτικό να λέγεται στην κυβέρνηση ότι δεν νοιάζεται για τις θέσεις εργασίας. Εάν κάνεις ανατρέξει στα πρακτικά της Βουλής θα αντιληφθεί ότι από όλες τις πτέρυγες υπήρχαν ανησυχίες για τον πληθωρισμό των καναλιών. Ο αριθμός 4 επελέγη με βάση την διεθνή εμπειρία αλλά και σε σχέση με τις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς».

Εκανε επίσης λόγο για αεροπειρατεία. «Καναλάρχες σε δύσκολους καιρούς για την χώρα και τον λαό πήραν το δίκτυο των κεραιών και να έχουν οι ίδιοι και την παραγωγή περιεχομένου. Αυτή η αεροπειρατεία σπάει και μπαίνουν κανόνες για όλους. Οι δικές τους προτεραιότητες δεν θα κάμπτουν το δημόσιο συμφέρον», είπε.

Σε άλλο σημείο της ακρόασης ο κ. Παππάς επιτέθηκε και πάλι στον κ. Κοντομηνά λέγοντας:

«Ο κ. Κοντομηνάς μπορεί να ισχυριστεί τέρατα και σημεία. όπως και να βάλει έναν δημοσιογράφο του να με ακολουθήσει στη Νέα Υόρκη. 
Ο ένας από τους δυο ήταν εργαζόμενος στον ALPHA. Λέω λοιπόν: ακόμα και αυτός ο δημοσιογράφος μπορεί να μην έχει ο ίδιος την ευθύνη. Υφίστανται αφόρητες πιέσεις και έλαβε εντολή να κάνει αυτό το τερατούργημα».

Ενταση επικράτησε μεταξύ του κ. Παππά και του κ. Βενιζέλου επι της διαδικασίας.


Υπήρξαν και άλλες στιγμές έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ειδικά όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθετε τα ερωτήματά του.

Όταν άρχισαν να διαμαρτύρονται άλλοι βουλευτες γιατί ο κ. Βενιζέλος είχε βγει εκτός χρόνου, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Θέλετε να με φιμώσετε;» 

«Φιμώνεσαι εσύ»; του απάντησε ο κ. Παππάς και όταν άρχισε να φωνάζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, ο κ. Βενιζέλος της είπε: «Μην βάζετε τα σώματά σας μπροστά για να προστατεύσετε τον κ. Παππά».

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τότε πολιτικό ατόπημα να τον κατηγορούν για φίμωση και ο κ. Βενιζέλος του είπε: «Είσαι εργολάβος της λάσπης».

Σε άλλο σημείο των ερωτήσεων και απαντήσεων ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τώρα που δεν υπάρχει ΕΣΡ ποιός εποπτεύει τις εκπομπές και τότε ο κ. Παππάς απάντησε:

«Εγώ έχω απομακρύνει τα παιδιά μου από την τηλεόραση το τελευταίο διάστημα».

«Είστε προνοητικός πατέρας. Για τα δικά μας παιδιά ρωτήσατε;» του απάντησε ο κ. Βενιζέλος.


Τα γραφεία της ΝΔ επισκέφτηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης



Τα νέα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, στο Μοσχάτο, επισκέφτηκε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος του κόμματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο γιος του και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ξενάγησε τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του.



Λίγο μετά ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε σχετική φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook. "Σήμερα είχαμε μια πολύ όμορφη επίσκεψη!", έγραψε στη λεζάντα που συνόδευσε τη φωτογραφία ο κ. Μητσοτάκης.




Παραίτηση Παραρά, από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος



Την παραίτησή του, από μέλος της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, υπέβαλε ο Καθηγητής Πέτρος Παραράς, ένα 24ώρο μετά την επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσης της Επιτροπής και τη συνάντηση των μελών της με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αιτία για την αποχώρηση του κ. Παραρά δεν αποτέλεσαν μόνον οι καταγγελίες, μεταξύ άλλων και του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, ότι διετέλεσε μέλος της επιτροπής εκλαϊκευσης του Συντάγματος επί χούντας, τις οποίες ο ίδιος αρνείται. Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τον επικεφαλής της επιτροπής καθηγητή Μ. Σπουρδαλάκη, αφήνει σαφώς αιχμές και για αυτή καθεαυτή την Επιτροπή καθώς όπως σημειώνει αποδέχθηκε τη συμμετοχή του, κατόπιν προτροπής του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, και είχε ενημερωθεί αρχικώς πως την Προεδρία της θα αναλάμβανε ο ακαδημαϊκός κ. Μ. Σταθόπουλος.

Ο ίδιος ο κ. Παραράς, μάλιστα, υποβαθμίζει την Επιτροπή σχολιάζοντας πως «η αρμοδιότητα της, όπως εξειδικεύθηκε χθες, δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου, αφού θα συνίσταται προεχόντως στη διερεύνηση της κοινής γνώμης, με ακροάσεις θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών και, γενικότερα, την επαφή με φορείς που εκφράζουν την κοινωνία, για την καταγραφή απλώς των απόψεών τους περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος».

«Όμως, τα αντικείμενα αυτά δεν εμπίπτουν στον κύκλο των επιστημονικών μου δραστηριοτήτων οι οποίες κινούνται μόνο στο χώρο του δημοσίου δικαίου» σημειώνει, πριν απαντήσει και στις αιτιάσεις για το πρόσωπό του. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος».

Το Μαξίμου

Οι καταγγελίες για σχέσεις του κ. Παρατά με το καθεστώς των συνταγματαρχών έφεραν, κατά πληροφορίες, σε δύσκολη θέση του Μαξίμου. Το πρωί της Παρασκευής, πάντως, σε κυβερνητική ανακοίνωση επιχειρήθηκε να δοθεί μία απάντηση καθώς η κυβέρνηση είδε «κανιβαλική προσπάθεια να πληγεί το κύρος της Επιτροπής» από άτομα που εμφανίζουν μέλος της ως συνεργάτη της χούντας. «ν ήταν έτσι, θα είχε οριστεί ο συγκεκριμένος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας Πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής επί των κυβερνήσεων Καραμανλή; Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης απόπειρας κανιβαλισμού;» σημειώνε το Μαξίμου. 



Πηγή 


Αύξηση 5% στο ρεύμα της ΔΕΗ



Μεσοσταθμικές αυξήσεις στο ρεύμα, αλλά και σε ορισμένες κατηγορίες τιμολογίων όπως για παράδειγμα τα επιχειρηματικά και τα αγροτικά, φαίνεται πως έρχονται από το νέο υπολογισμό του τέλους μείωσης των ρύπων στα τιμολόγια (ΕΤΜΕΑΡ) όπως προκύπτει από σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Πάντως, ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης διαβεβαίωσε στο Κοινοβούλιο, όπου συζητείται το εν λόγω θέμα, πως με την τροπολογία για ΕΤΜΕΑΡ δεν προκύπτουν επιβαρύνσεις στους καταναλωτές, ενώ από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, απάντησε: "Κοροϊδεύετε τον κόσμο, γιατί οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, και ιδίως η ΔΕΗ, θα μετακυλήσουν το αυξημένο κόστος στους καταναλωτές… Αυτοί θα επιβαρυνθούν στο τέλος".

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς για τους καταναλωτές, η αύξηση θα φτάσει ακόμη και το 5%, ενώ αναμένεται να εφαρμοστεί -ίσως και αναδρομικά- έπειτα από απόφαση της ΡΑΕ. Ο νέος υπολογισμός ήταν επιβεβλημένος ούτως ώστε να "κλείσει" η αξιολόγηση και πέρασε με τροπολογία από τον υπουργό περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη

Η αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ θα επιφέρει αύξηση στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού κατά 45 εκατομμύρια ευρώ για το 2017, ενώ η τροπολογία αποτελεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την τροπολογία αυξάνεται στο 100% από 75% για το 2017 η χρέωση των εκπροσώπων φορτίου που προκύπτει με την εφαρμογή της μεθοδολογίας. Η αναπροσαρμογή -όπως αναφέρεται στην τροπολογία- έχει ως στόχο την εξάλειψη του χρέους του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ μέχρι το τέλος του 2017.



Πηγή


Αμεση ανάλυση: Μια επιβλαβής συνάντηση




Λίγα θα μείνουν όρθια στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δυστυχώς το κύρος της Δικαιοσύνης δεν θα είναι ένα από αυτά. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκο Σακελλαρίου, επειδή «είχε παλιόκαιρο την ώρα που θα συνεδρίαζαν», αλλά στην επίσκεψη του ιδίου και των άλλων προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων στον πρωθυπουργό.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλική Θάνου, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίησή της και αναφέρθηκε στη δέσμευση του πρωθυπουργού για διατήρηση των ειδικών μισθολογίων των Δικαστών: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνάντηση θεωρούμε ότι δόθηκαν οι βάσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων των Δικαστών, θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση για να συζητηθούν οι επιμέρους λεπτομέρειες», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως «δεν τίθεται θέμα μειώσεως του μισθολογίου των δικαστών, ούτε αυξήσεων, αλλά διατήρησης του μισθολογίου μας και λάβαμε τη δέσμευση αυτή από τον πρωθυπουργό».

Υπάρχει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια. Οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας είναι για να προεδρεύουν των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Δεν είναι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δικαστών. Δεν παζαρεύουν, δεν συζητούν αυξήσεις με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τηρούν τις μέγιστες δυνατές αποστάσεις, έτσι ώστε να τεκμηριώνεται η ανεξαρτησία τους από την κορυφή της εκτελεστικής εξουσίας.

Ο φίλος δικηγόρος κ. Αντύπας Καρύπογλου έγραψε σήμερα μια ιστοριούλα την οποία παραθέτουμε αυτούσια: «Όταν ο Αντώνιος Ζηλήμων εξελέγη πρόεδρος του Αρείου Πάγου επί πρωθυπουργίας του Ελευθερίου Βενιζέλου, δεν επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό εθιμοτυπικώς, όπως συνηθιζόταν, αν και ήταν φίλος του, γεγονός το οποίο ανησύχησε τον Πρωθυπουργό ο οποίος ζήτησε από τον Γραμματέα του να επικοινωνήσει με τον φίλο πρόεδρο Α. Ζηλήμονα. Ο Πρόεδρος απάντησε στον Γραμματέα του Πρωθυπουργού: “Πείτε παρακαλώ στον κύριο Πρωθυπουργό, ότι ο πρόεδρος του ΑΠ από της ογδόης πρωϊνής μέχρι της τρίτης απογευματινής βρίσκεται στο γραφείο του εργαζόμενος. Θα θεωρήσει μεγάλη τιμή αν ο Πρωθυπουργός τον επισκεφθεί”. Το κείμενο μέσα στα εισαγωγικά είναι από την απόφαση 1/2011 της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (επί προσκλήσεως του τότε ΕισΑΠ Τέντε στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής)» (6.10.2016)

Δυστυχώς ο κ. Αλέξης Τσίπρας τούς έκανε την χάρη να υποβαθμίσει έτι περαιτέρω το κύρος της δικαιοσύνης. Εξήγγειλε on camera ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα δοθούν «οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».

Μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα είναι όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Σ.τ.Ε. εκτός του Μεγάρου Μαξίμου, στους δημοσιογράφους: «Το καθήκον μας ως δικαστών είναι να πιάσουμε τον σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας». Εδώ πρέπει να ρωτήσουμε: τι είναι οι δικαστές για «πιάνουν τον σφυγμό της κοινωνίας»; Αυτή είναι δουλειά των πολιτικών και στην οποία οι δικαστές πρέπει να αντιστέκονται βάσει αρχών. Δηλαδή, πιθανώς, αύριο ο «σφυγμός της ελληνικής κοινωνίας θα είναι ρατσιστικός. Τι θα κάνει το Σ.τ.Ε.; Θα νομιμοποιεί αποφάσεις τύπου Ορμπάν ή ακόμη και χειρότερες; Μην ξεχνάμε ότι ο σφυγμός της γερμανικής κοινωνίας το 1934, όταν δημιουργήθηκε το Volksgerichtshof, ήταν  ναζιστικός. Το να δηλώνει ένας δικαστής ότι αφουγκράζεται «το λαϊκό αίσθημα» είναι η αρχή του τέλους για το κράτος δικαίου, το οποίο εξ ορισμού προστατεύει τον ένα ή την μειοψηφική ομάδα έναντι αντιδημοκρατικών υπερβολών της πλειοψηφίας.

Επιπλέον οι αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας είναι για να απονέμουν δίκαιο και ουχί «να δίνουν ώθηση στην ελληνική κοινωνία», προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση, όπως είπε ο πρόεδρος του Σ.τΕ. Οι κοινωνίες, δια της πολιτικής διεργασίας δίνουν όποια ώθηση αυτές θέλουν και λύνουν τα όσα προβλήματα έχουν. Τα δικαστήρια απλώς ελέγχουν αν αυτές οι αποφάσεις είναι βάσει των αρχών δικαίου. «Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε μέχρι τώρα το δικαστήριο» κατέληξε ο κ. Σακελλαρίου. Δυστυχώς, ούτε αυτή είναι η δουλειά του Σ.τ.Ε. Το νομικό του πρόσωπο πρέπει να δείξει και κανένα άλλο. Τα άλλα είναι επικίνδυνα και για την Δικαιοσύνη, αλλά και για την Δημοκρατία.



Πηγή : kathimerini.gr


Μητσοτάκης: Εκλογές τώρα για να απαλλαγούμε από το ιστορικό ατύχημα του ΣΥΡΙΖΑ



Το αίτημά του για εκλογές, υποστηρίζοντας πως το κόστος διεξαγωγής τους είναι μικρότερο από αυτό της παραμονής της κυβέρνησης, επανέλαβε - μιλώντας σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο - ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε εκτροπή από τις επιταγές του συντάγματος. Η ΝΔ θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται το κράτος δικαίου στη χώρα. Η ΝΔ είναι υπεύθυνη πολιτική δύναμη η οποία σήμερα διεκδικεί, μετ΄ επιτάσεως τη διεξαγωγή εκλογών για να μπορέσουμε να βάλουμε επιτέλους την χώρα στη σωστή κατεύθυνση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μητσοτάκης.

«Η πολιτική αλλαγή δεν είναι μακριά. Πλησιάζει η ώρα που η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση», συνέχισε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «Παπαστράτειο» μέγαρο του Αγρινίου.

Ταυτόχρονα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «έχει συντελεστεί μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, που θα γίνει πραγματικότητα στις επόμενες εθνικές εκλογές και θα δώσει στη ΝΔ τη δυνατότητα να πετύχει μία σημαντική πολιτική, μία μεγάλη νίκη».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως «ιστορικό ατύχημα» και λέγοντας πως είναι «η πιο «ιδεοληπτική, η πιο ανίκανη στην ιστορία της μεταπολίτευσης».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «κέρδισε τις εκλογές στηριγμένη στο ψέμα και έτσι σήμερα καλείται να διαχειριστεί τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε».

Αναφερόμενος, δε, στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σύγκρουση με τη διαπλοκή, αλλά ο κ. Τσίπρας δρομολόγησε τη δικιά του διαπλοκή και έχτισε ένα νέο τρίγωνο διαπλοκής».

Σε αυτό το σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο απαράδεκτος νόμος Παππά θα καταργηθεί αμέσως από την κυβέρνηση της ΝΔ», προσθέτοντας πως «θα επιτρέψουμε να υπάρχουν περισσότερα κανάλια να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και να μη χάνονται θέσεις εργασίας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «συστηματικές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην λειτουργία της Δικαιοσύνης» και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε προσωπικά με τους επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων για να συζητήσει μισθολογικά ζητήματα. Γιατί δεν συζητήθηκαν αυτά με τις συνδικαλιστικές ενώσεις;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Εκφράζω τον προβληματισμό μου, για τη δήλωσή ότι οι δικαστές πρέπει να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας. Οι δικαστές πρέπει να ερμηνεύουν το Σύνταγμα και τους νόμους, και να είναι ανεξάρτητοι».

Ακολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπονομεύεται συστηματικά από μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται την Δικαιοσύνη, ως προέκταση της δίκης της εξουσίας».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ είναι θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα και δεν δέχεται οποιαδήποτε εκτροπή».

Σχετικά με την οικονομική πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όλα όσα έγιναν με το τρίτο μνημόνιο, έγιναν διότι η χώρα απώλεσε κάθε ίχνος και εμπιστοσύνη στο εξωτερικό». Και πώς να μην το απολέσει διερωτήθηκε «όταν είμαστε στα τέλη Οκτωβρίου και η αξιολόγηση δεν έκλεισε».
Και όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «τόσο στερούμε χρήματα που πρέπει να πάνε στις επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει την υπερφορολόγηση».

Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσποιείται ότι κάνει μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, διότι όπως συμπλήρωσε, «όλα είναι ένα σόου για να ικανοποιήσει τις εσωτερικές της συνιστώσες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ότι «εμείς ως ΝΔ δεν κοιτάμε το παρελθόν, κοιτάμε στο μέλλον, διότι θέλουμε να φέρουμε το χαμόγελο και την ελπίδα ξανά στον Έλληνα, να αισθάνεται ότι πατά στα ποδιά του και να είναι υπερήφανος για τη χώρα του».

Παράλληλα, αφού σημείωσε πως το κόμμα του είναι θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση, πρόσθεσε ότι ο άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι η «Συμφωνία Αλήθειας» που προτείνει η ΝΔ.

Συναντήσεις με δημάρχους και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων

Με το δήμαρχο Αγρινίου και πρόεδρο της περιφερειακής ένωσης δήμων Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Παπαναστασίου, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σημερινής του περιοδείας στην Αιτωλοακαρνανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γιώργος Παπαναστασίου έθεσε στον πρόεδρο της ΝΔ το ζήτημα της δημιουργίας επιχειρηματικού πάρκου στο Αγρίνιο, καθώς και της κάθετης σύνδεσης της πόλης, με τον Ιόνια Οδό.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου, χαρακτήρισε μάλιστα τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και το επιχειρηματικό πάρκο, ως «έργα ανάσα» για την περιοχή.

Επίσης, ο δήμαρχος Αγρινίου υπογράμμισε ότι η λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων συνδέεται ευθέως με την άμβλυνση της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία επενδύσεων στην περιοχή.

Όσον αφορά στην κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ο Γιώργος Παπαναστασίου είπε μεταξύ άλλων ότι «η Αιτωλοακαρνανία περιμένει με αγωνία την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής και της Ιόνιας Οδού» και πρόσθεσε: «Πρέπει όμως να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν και να συνδεθεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρου αυτού του οδικού άξονα, καθώς και η ενδοχώρα, με τον αυτοκινητόδρομο».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως αυτονόητο το έργο της κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η ολοκλήρωση της οποίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα αλλάξει το τοπίο όχι μόνον στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.
Παράλληλα, ανέφερε ότι θα στηρίξει τα αιτήματα του δήμου Αγρινίου, ώστε όπως είπε η Αιτωλοακαρνανία, μέσα από τέτοια έργα υποδομής, σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος και την οριοθέτηση των χρήσεων γης, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Ακόμα, πρόσθεσε, ότι με την ανάδειξη και την πλήρη αξιοποίηση των σημαντικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και του παραγωγικού της δυναμικού, η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να γίνει ένας πραγματικός επενδυτικός προορισμός.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Αιτωλοακαρνανία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε επίσης με δημάρχους και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, όπου ενημερώθηκε για τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συνάντηση και με το δήμαρχο Μεσολογγίου

Από την πόλη του Μεσολογγίου ξεκίνησε πάντως την περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Καραπάνος, υποδέχθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ στην κεντρική πλατεία, ενώ ακολούθησε συνάντηση των δύο ανδρών στο δημαρχείο.

Ο Νίκος Καραπάνος ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην ενίσχυση του θεσμού, με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους που θα επιτρέψουν, όπως είπε, παρεμβάσεις για την στήριξη των πολιτών.

Μιλώντας ειδικότερα για το Δήμο Μεσολογγίου, ο Νίκος Καραπάνος έκανε λόγο «για την ανάγκη αποκατάστασης άδικων αποφάσεων που ελήφθησαν κατά το παρελθόν και αφορούν τομείς όπως η Παιδεία, η υποβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, καθώς και η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας διοικητικών υπηρεσιών».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, όπου συνομίλησε με αρκετούς πολίτες.

Λίγο πριν αναχωρήσει από το Μεσολόγγι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το κέντρο λόγου και τέχνης «Διέξοδος» και ξεναγήθηκε στο ιστορικό μουσείο.

Επίσκεψη στο εργαστήρι για νέους με ειδικές ανάγκες «Παναγία Ελεούσα»

Δύο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και το εργαστήρι για νέους με ειδικές ανάγκες «Παναγία Ελεούσα», επισκέφθηκε επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στο νομό.

Ειδικότερα, φεύγοντας από το Μεσολόγγι, επισκέφθηκε την επιχείρηση «Αμάλθεια», στο Κεφαλόβρυσο, η οποία επεξεργάζεται και τυποποιεί ελιές και την εταιρία «Αυφαντής», στη γέφυρα του Αχελώου, κοντά στο Αγρίνιο, που επεξεργάζεται και τυποποιεί προϊόντα κρέατος.

Ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των δύο εταιριών, ενώ όπως ανέφερε στη συνέχεια, οι επιχειρήσεις χρειάζονται έμπρακτη στήριξη, διότι αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Β΄ εκπαιδευτική μονάδα του εργαστηρίου για νέους με ειδικές ανάγκες «Παναγία Ελεούσα», που βρίσκεται στο Αγρίνιο και ξεναγήθηκε στα εργαστήρια της υφαντικής, κεραμικής και στο τμήμα αυτισμού.

«Ο εθελοντισμός είναι βάλσαμο για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και χρέος της κοινωνίας είναι να σταθεί κοντά σε τέτοιου είδους έργα, που συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις δημόσιες δομές», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνεχάρη την πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ, τους εργαζόμενους και όλους τους εθελοντές για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά το εργαστήρι.


Πηγή : newsbomb.gr


Προφυλακιστέοι οι δύο από τους τρείς που βίασαν την 23χρονη στό ΑΠΘ




Γιάννης Αθανασίου

Μετά την απολογία τους στον τακτικό ανακριτή, δύο από τους τρεις αλλοδαπούς βιαστές της 23χρονης στο ΑΠΘ κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η νεαρή κοπέλα και ο 20χρονος φίλος της κατήγγειλαν ότι οι τρεις δράστες επιτέθηκαν εναντίον τους τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, ενώ ασέλγησαν σε βάρος της 23χρονης

Ο 20χρονος κι 27χρονος οδηγήθηκαν στις φυλακές, ενώ ο 17χρονος συγκατηγορούμενός τους, ως ανήλικος, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η επιμέλειά του θα ανατεθεί στην Υπηρεσία Ανηλίκων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορούμενοι κατάγονται από τη Συρία και την Αλγερία και αντιμετωπίζουν τις πράξεις του ομαδικού βιασμού, της ληστείας, της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών κ.ά. Σύμφωνα με την καταγγελία, αφού λήστεψαν τους δύο νεαρούς, στη συνέχεια προέβησαν σε ασελγείς πράξεις εναντίον της κοπέλας.

Μετά την καταγγελία η Αστυνομία εντόπισε τους τρεις άνδρες σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου κατά την αστυνομική έφοδο, βρίσκονταν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, ενώ από τον ίδιο χώρο κατασχέθηκαν περίπου 2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία φαίνεται ότι προορίζονταν για διακίνηση.


Φόβοι για επιθέσεις του μανιακού δολοφόνου της Αγραφιώτου



Οι ομοιότητες με επίθεση σε 26χρονη γυναίκα στον Πειραιά - Ο δράστης την έσυρε από τα πόδια και προσπάθησε να της βγάλει τα ρούχα.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Ασφάλειας μπαίνουν νέες σεξουαλικές επιθέσεις που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες σε γυναίκες σε περιοχές της Αττικής και δεν αποκλείεται να έγιναν από τον δολοφόνο της Ελευθερίας Αγραφιώτου που κυκλοφορεί ελεύθερος.

Μετά την ολοκλήρωση του διευρυμένου κύκλου καταθέσεων από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος, πλέον οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πως ο μανιακός προχώρησε στο έγκλημα στο δεύτερο υπόγειο πάρκινγκ του Σούπερ Μάρκετ στο Μαρούσι ψάχνοντας εκείνη την ημέρα ένα τυχαίο θύμα.

Για το λόγο αυτό και επειδή τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί είναι λιγοστά, ερευνούν σποραδικές επιθέσεις με σεξουαλικό κίνητρο που σημειώνονται σε βάρος γυναικών στα Δυτικά προάστια της Αττικής, αλλά και σε περιοχές του Πειραιά.

Συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε στην οδό Κλεισθένους στο κέντρο του Πειραιά συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να έγινε από τον δράστη της δολοφονίας της Αγραφιώτου.

Όπως γράφει η Espresso πριν από τέσσερις ημέρες, μια κοπέλα 26 ετών περπατούσε ανυποψίαστη στην οδό Κλεισθένους όταν της επιτέθηκε από πίσω ένας άγνωστος άνδρας, ο οποίος μιλούσε καλά ελληνικά και προσπάθησε να την ρίξει στο έδαφος.

Αμέσως μόλις βρέθηκε η 26χρονη στο έδαφος, ο επίδοξος βιαστής προσπάθησε να την σύρει απο τα πόδια σε κοντινό απόμερο σημείο, ενώ παράλληλα έκανε κινήσεις για να της κατεβάσει τα ρούχα.

Η κοπέλα παρά το πρώτο σοκ κατάφερε να επιστρατεύσει την ψυχραιμία της, να βάλει τις φωνές και παράλληλα να αντισταθεί στης προθέσεις του επίδοξου βιαστή.

Περαστικοί αλλά και κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει με αποτέλεσμα ο άγνωστος επίδοξος βιαστής να το βάλει στα πόδια.

Η επίθεση στην 26χρονη κοπέλα στον Πειραιά, έχει ομοιότητες με την επίθεση που δέχθηκε η Ελευθερία Αγραφιώτου.

Οι κινήσεις να ρίξει την κοπέλα στο έδαφος, και παράλληλα να της βγάλει τα ρούχα και κυρίως η κίνησή του να την σύρει σε απόμερο κοντινό σημείο, έχει πολλές ομοιότητες με τις πρώτες κινήσεις του δράστη στο υπόγειο γκαράζ του Σούπερ Μάρκετ στο Μαρούσι, όπου βρήκε φρικτό θάνατο η 69χρονη γυναίκα.



Πηγή : newsbeast.gr


ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα σκληρό βίντεο της επίθεσης του ισλαμιστή τρομοκράτη στη Μινεσότα



Στη δημοσιότητα δόθηκε από τις αμερικανικές αρχές βίντεο στο οποίο φαίνεται καρέ-καρέ η επίθεση του 20χρονου τρομοκράτη Νταχίρ Αντάν, σε μπορικό κέντρο στο Σαίντ Κλάουντ της Μινεσότα στις 17 Σεπτεμβρίου.

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τις αμερικανικές αρχές βίντεο στο οποίο φαίνεται καρέ-καρέ η επίθεση του 20χρονου τρομοκράτη Νταχίρ Αντάν, σε μπορικό κέντρο στο Σαίντ Κλάουντ της Μινεσότα στις 17 Σεπτεμβρίου. 

Ο Αντάν εισέβαλε στο εμπορικό κέντρο και κρατώντας δύο μαχαίρια πρόλαβε να μαχαιρώσει 10 άτομα, λίγο πριν επέμβουν οι αστυνομικοί πυροβολώντας τον δράστη.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Αντάν, που είναι Αμερικανός πολίτης με καταγωγή απο τη Σομαλία, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων φώναζε το όνομα του Αλλάχ και ρώτησε ένα απο τα θύματά του αν είναι μουσουλμάνος.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο 20χρονος είχε προσχωρήσει στο Ισλάμ πρόσφατα και το τελευταίο διάστημα είχε απομακρυνθεί απο τους φίλους του και πίεζε τις γυναίκες συγγενείς του να γίνουν "περισσότερο πιστές".

Το σκληρό βίντεο απο τις επιθέσεις του Νταχίρ και την εξουδετέρωσή του 






Πηγή: skai.gr


O Τραμπ έχει ξεπεράσει κάθε όριο : Μην πεθάνετε πριν με ψηφίσετε είπε σε ασθενείς τελικού σταδίου

 (Φωτογραφία:  Reuters )


Έχοντας ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο σε κάθε επίπεδο σε μια εκστρατεία-εθνική ντροπή για τις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται τώρα στους ασθενείς τελικού σταδίου «προστάζοντάς» τους να κρατηθούν ζωντανοί μέχρι την 8η Νοεμβρίου ώστε να του δώσουν την ψήφο τους.

«Δεν με νοιάζει πόσο άρρωστοι είστε. Δεν με νοιάζει εάν μόλις γυρίσατε από το γιατρό και σας έδωσε τη χειρότερη δυνατή πρόγνωση, που σημαίνει ότι τελείωσε. Δεν θα είστε εδώ σε δύο εβδομάδες. Δεν έχει σημασία. Κρατηθείτε μέχρι τις 8 Νοεμβρίου. Βγείτε και ψηφίστε» δήλωσε στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Νεβάδα.

«Και μετά αυτό που θα πούμε είναι: 'Σας αγαπάμε και θα σας θυμόμαστε πάντα» συνέχισε υπό τα χειροκροτήματα υποστηρικτών του.

«Το λέω αστειευόμενος, αλλά το εννοώ» προσέθεσε...





Πηγή : in.gr


Πρόταση για παραπομπή Καρχιμάκη για τις της τηλεφωνικές υποκλοπές κατά Καραμανλή




Την παραπομπή τεσσάρων προσώπων, μεταξύ των οποίων και του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη, για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών της περιόδου 2004 - 2005, προτείνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία-Σοφία Βαΐτση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθηνάς.

Συγκεκριμένα, για απόπειρα κατασκοπίας που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος προτείνεται να παραπεμφθεί στο εδώλιο ο πρώην αμερικανός πράκτορας William Bazil.

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται επίσης την παραπομπή σε δική για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας κατ' εξακολούθηση για δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ, με ηθικό αυτουργό τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να κατείχε απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός ενεπλάκη ύστερα από αναφορά που υπέβαλε σε βάρος του πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ.

Η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή του πρώην αμερικάνου πράκτορα και της συζύγου του, για το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, λόγω παραγραφής.



Χάσμα ΗΠΑ - Γερμανίας για το ελληνικό χρέος



Με το άνοιγμα της ετήσιας συνόδου του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέμεινε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν έδειξε καμία διάθεση να υποχωρήσει στις προϋποθέσεις που έχει θέσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Αντιθέτως, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επέμεναν ότι οι εκτιμήσεις του είναι πολύ απαισιόδοξες και ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου πρέπει να εφαρμοσθούν, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε είπε πως η συζήτηση για το χρέος είναι αποπροσανατολιστική, καθώς το χρέος δεν αποτελεί πρόβλημα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Και ναι μεν ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, τόνισε ότι η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, ωστόσο ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί περιέγραφε ένα χρονοδιάγραμμα με πολλές προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και την επιτυχία του προγράμματος, για μια «παγκόσμια» συμφωνία για το χρέος.

Σε ερώτηση της «Κ» για το τι απαντά στους Ευρωπαίους αξιωματούχους που ζητούν να υποχωρήσει στις απαιτήσεις της για την ελάφρυνση του χρέους, η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι «έχουμε δείξει ευελιξία στο παρελθόν προκειμένου να αξιολογήσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά ξεκάθαρα πιστεύουμε ότι όπως έχει, το χρέος δεν είναι βιώσιμο». Οπως πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ, οι προϋποθέσεις για να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα «δεν έχουν αλλάξει, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και επίσης πιστεύουμε ότι το χρέος πρέπει να είναι βιώσιμο στο μέλλον».

Απαντώντας, ο κ. Σόιμπλε αντέτεινε ότι η συζήτηση για το χρέος είναι αποπροσανατολιστική και ότι οι Ελληνες θα πρέπει να κάνουν πρώτα αυτά που υποσχέθηκαν. Οπως υποστήριξε, το δημόσιο χρέος δεν προκαλεί πρόβλημα στην ελληνική οικονομία την επόμενη δεκαετία, καθώς το κόστος αποπληρωμής του είναι χαμηλότερο από αυτό της Γερμανίας, όπως είπε χαρακτηριστικά. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι πρέπει να γίνει ανταγωνιστική μέσω μεταρρυθμίσεων και να δημιουργήσει μια δημόσια διοίκηση που να μπορεί να ανταποκριθεί σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Στην ομιλία του στο ινστιτούτo Peterson, o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόφσκις παραδέχθηκε ότι υπάρχει ανησυχία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ωστόσο πρόσθεσε ότι στο παρελθόν το ΔΝΤ δεν έχει δικαιωθεί για την υπερβολική του απαισιοδοξία.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου επέμενε σε μια συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το συντομότερο δυνατόν, σημειώνοντας πάντως ότι το πότε θα γίνει αυτό παραμένει ανοιχτό. Οπως τόνισε, «η μόνη σταθερή απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος, είναι η αναδιάρθρωση του χρέους. Οσο καθυστερείς να το κάνεις, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για την οικονομία... όταν μιλάμε για τη σχέση χρέους προς το ΑΕΠ, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι το ποσοστό μειώνεται όταν η οικονομία αναπτύσσεται... ενώ αυξάνεται όταν η οικονομία συρρικνώνεται».

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών και με την επικεφαλής του ΔΝΤ. Σημείωσε, ωστόσο, ότι το πρώτο θέμα στην ατζέντα θα είναι η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για την αποδέσμευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ και οι μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμοσθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Μιλώντας στο Atlantic Council, εξάλλου, εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτό θα γίνει πριν από το τέλος του έτους». Ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι «πρέπει να έχουμε το ΔΝΤ μέσα, είναι ένα στοιχείο ασφάλειας και εξασφάλισης για πολλά μέλη της Ε.Ε.». Ωστόσο, απέναντι στη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα που ζητεί το ΔΝΤ μεσοπρόθεσμα, ο κ. Μοσκοβισί επέμεινε ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου πρέπει να τηρηθούν.

Τέλος, η κ. Λαγκάρντ σημείωσε ότι η πρόσφατη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη πολύ περισσότερη δουλειά στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων και προανήγγειλε την αποστολή ομάδας του ΔΝΤ σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες στις 17 Οκτωβρίου, ώστε «να βοηθήσουμε στην αξιολόγηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM».

Από σήμερα θα έχουν σειρά συναντήσεων στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Χουλιαράκης. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα συναντηθούν με τους κ. Λιου, Μοσκοβισί, Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ, καθώς και με την κ. Λαγκάρντ. Επίσης, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ιταλίας και της Γαλλίας.


Έντυπη Καθημερινή