Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Διευθύντρια σχολείου νομίζει ότι είναι στις καλόγριες και απαγορεύει τα σορτσάκια

 


Μητέρα μαθητή της Β' Γυμνασίου καταγγέλλει πως στο σχολείο του γιου της απαγορεύουν σε μαθήτριες να φορούν σορτς και κοντές φούστες λόγω ευπρέπειας.

Σε έγγραφη καταγγελία πως διευθύντρια σχολείου απαγορεύει σε μαθήτριες να φορούν σορτσάκια και κοντές φούστες προχώρησε γονέας μαθητή του 15ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις της στη Voria.gr η γονέας 14χρονου μαθητή της Β' Γυμνασίου, η διευθύντρια του εν λόγω σχολείου είπε στις μαθήτριες πως είναι υποχρεωμένες να φορούν μόνο μακριές φούστες και παντελόνια για λόγους ευπρέπειας, στο πλαίσιο του κανονισμού του σχολείου. «Μια μέρα ήρθε ο γιος μου στο σπίτι και αναρωτήθηκε τι θα φορέσει την επόμενη ημέρα, αφού σε ένδειξη μίας άτυπης "αλληλεγγύης" και τα αγόρια θα έπρεπε να φορούν μακριά παντελόνια και όχι σορτς» προσθέτει η γονέας του μαθητή. Όπως λέει, μετά από αντιδράσεις γονέων η διευθύντρια επέτρεψε στα αγόρια να φορούν «ό,τι θέλουν».

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 24 Μαΐου και έκτοτε η γονέας έχει απευθυνθεί στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και στην ίδια τη διευθύντρια, η οποία την παρέπεμψε στον κανονισμό του σχολείου. Μετά και την άκαρπη επικοινωνία της με την επικεφαλής του σχολικού ιδρύματος, η γονέας απέστειλε έγγραφη καταγγελία προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας την παρέμβασή τους «ώστε να σταματήσει ο αναχρονιστικός αυτός, άτυπος κανονισμός».

Να σημειωθεί πως ο κανονισμός του σχολείου αναφέρει πως «η εμφάνιση των μαθητών/τριών οφείλει να χαρακτηρίζεται από ευπρέπεια. Θα πρέπει να αποφεύγονται φαινόμενα επίδειξης ή αισθητικών προκλήσεων, ώστε να προστατευτούν και οι ίδιοι οι μαθητές που προσφεύγουν σε ακραίες στυλιστικές επιλογές από την υπερέκθεση και τις αντιδράσεις συμμαθητών τους αλλά και να διασφαλίζονται οι χαμηλοί τόνοι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η ενδυμασία και οι στυλιστικές επιλογές δεν υπόκεινται σε περιορισμούς αλλά είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είναι ευπρεπείς και να συνάδουν με το μέτρο, την αισθητική και την αξιοπρέπεια».



«Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που πάρθηκε μία τέτοια απόφαση. Στην εποχή που ο σεξισμός αγριεύει έρχεται ένα σχολείο να "ποινικοποιήσει" τα… σορτς των παιδιών υπό τον φόβο.. ποιου; Τυχόν παρενόχλησης;» διερωτάται η γονέας του 14χρονου μαθητή, τονίζοντας πως «δεν γίνεται να ενοχοποιούμε το ρούχο και αύριο-μεθαύριο ένα κορίτσι να πιστεύει πως αν βγει έξω φορώντας σορτσάκι μπορεί να πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης». Παράλληλα επισημαίνει πως τα παιδιά βρίσκονται στο καταλληλότερο στάδιο για να διαπαιδαγωγηθούν σεξουαλικά και να λάβουν μία συμβουλευτική όσον αφορά τον σεβασμό απέναντι στον άλλο και την αμφίεσή του.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου ανέφερε στη Voria.gr πως «δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά» και πως «οι μαθήτριες μπορούν να φορούν ό,τι θέλουν», χωρίς ωστόσο να δεχθεί να απαντήσει σε περαιτέρω διευκρινιστικές ερωτήσεις λόγω «φόρτου εργασίας».

Σε επικοινωνία της Voria.gr με τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ. Ζωή Βαζούρα, επιβεβαιώθηκε πως υπάρχει η έγγραφη καταγγελία, ωστόσο όπως δήλωσε «δεν έχουμε δυνατότητα παρέμβασης. Το παραπέμψαμε στο σχολείο, στον Σύλλογο Διδασκόντων δηλαδή, που είναι καθ' ύλιν αρμόδιος για το ζήτημα». Επισημαίνεται πως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η γονέας με τη διευθύντρια του σχολείου, η τελευταία, όπως καταγγέλλει η γονέας, της απάντησε πως «δεν είναι υποχρεωμένη» να απαντήσει εγγράφως στην καταγγελία και πως δεν χρειάζεται να την καλέσει για να συζητήσει το θέμα σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων.


Πηγή: voria.gr



Διάλογοι ΣΟΚ των κακοποιών στην Ζάκυνθο - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 


Δηλώσεις σχετικά με την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 37χρονης ημεδαπής και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 53χρονου ημεδαπού, που έλαβαν χώρα την 9η Ιουνίου 2020 στη Λιθακιά Ζακύνθου.

Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Πέτρου Τζεφέρη:

« Καλησπέρα σας.

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία εδώ, στον χώρο του αμφιθεάτρου, όπου παρέχεται η δυνατότητα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη παρουσίαση μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο λόγος που σας καλέσαμε σήμερα είναι για να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα των ερευνών μας, οι οποίες οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας ημεδαπής και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του συζύγου της, που έλαβε χώρα την 9η Ιουνίου 2020 στη Λιθακιά Ζακύνθου.

Για να φτάσουμε στην εξιχνίαση αυτού του εγκλήματος, άμεσα αναπτύχθηκε στενή συνεργασία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου.

Από την πρώτη στιγμή πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες, συλλέχθηκαν στοιχεία και πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες προανακριτικές πράξεις. Σταδιακά και ύστερα από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των ερευνητικών δεδομένων στοιχειοθετήθηκε ο ρόλος κάθε δράστη.

Όπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκονται δέκα άτομα, από τους οποίους ένας έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους τόσο κατά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όσο και κατά το χρόνο διάπραξης και μετά την τέλεση της εγκληματικής πράξης.

Συγκεκριμένα, πέντε από τους δράστες, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες προχθές Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εντοπίστηκαν οι έξι από τους δράστες, ενώ ένας ακόμα εμφανίστηκε αυτοβούλως.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν και συνέδραμαν στη συγκεκριμένη υπόθεση, για τη μεθοδικότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και κατάφεραν να έχουμε σήμερα απτά αποτελέσματα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας παρουσιάσουν οι Εκπρόσωποι Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α’ Απόστολος Σκρέκας και Υπαστυνόμος Α’ Άννα Ευθυμίου.

Σας ευχαριστώ.»


Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμου Α’ Απόστολου Σκρέκα:


«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια όσων ανέφερε ο κ. Διοικητής, θα ήθελα να σας ενημερώσω συνοπτικά, για το ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης:

Όπως ήδη γνωρίζετε, μεσημβρινές ώρες της 09-06-2020 στη Ζάκυνθο, δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, πυροβόλησαν επανειλημμένα σε βάρος 53χρονου ημεδαπού και 37χρονης ημεδαπής, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, οδηγούμενη από τον πρώτο. Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της συνοδηγού και ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού, ενώ οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τη συνολική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, όπως σχηματίσθηκε σταδιακά σε χρονικό διάστημα ενός έτους, προέκυψαν με χρονολογική σειρά τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια του εγκλήματος, αλλά και μετά από αυτό, καθώς και η εμπλοκή καθενός από τους δράστες.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 04/05-06-2020, δύο από τους συλληφθέντες (38 & 36 ετών αντίστοιχα), κανόνισαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά του φουσκωτού σκάφους ιδιοκτησίας 44χρονου κατηγορουμένου – μη συλληφθέντα, από την Αθήνα στην Ηλεία.

Εκεί το σκάφος, παρελήφθη από 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης) και με τη βοήθεια 50χρονου συλληφθέντα, το απέκρυψε σε αποθήκη ξυλείας ιδιοκτησίας του τελευταίου, όπου και παρέμεινε κρυμμένο έως και την 08-06-2020.

Βραδινές ώρες της 08-06-2020, οι συλληφθέντες (38 & 39 ετών), μετέβησαν από την Αθήνα στην Ηλεία, όπου σε αποθήκη-ξυλουργείο συναντήθηκαν με τον 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης) και τον 60χρονο συλληφθέντα, ιδιοκτήτη της αποθήκης.

Στη συνέχεια, οικείο πρόσωπο του 60χρονου μετέφερε το σκάφος με φορτηγό όχημα, από την αποθήκη σε λιμάνι μικρών σκαφών, σε παράκτια περιοχή της Ηλείας. Την ίδια μέρα (08-06-2020), οι συλληφθέντες 38 και 39 ετών, έθεσαν εν πλω το σκάφος και μετέβησαν στη Ζάκυνθο.

Κατά την άφιξή τους, τους ανέμεναν οι συλληφθέντες 35 & 36 ετών και η μη συλληφθείσα 27 ετών, με τους οποίους ενώθηκαν σε ομάδα και αναζήτησαν το 53χρονο θύμα.

Αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος την 09-06-2020, οι 38χρονος και 39χρονος συλληφθέντες, με τη βοήθεια συνεργών τους, εγκατέλειψαν σε άγνωστο σημείο τη μοτοσικλέτα, επιβιβάσθηκαν στο ίδιο φουσκωτό σκάφος και διέφυγαν από τη Ζάκυνθο.

Την επόμενη μέρα (10-06-2020), ο 35χρονος συλληφθείς μετέβη σε λιμάνι της Ζακύνθου, όπου με διάφορα καθαριστικά είδη, καθάρισε το σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ζακύνθου την 11-06-2020 και κατασχέθηκε.

Αναφορικά με την επιχείρηση θα σας μιλήσει η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α’ Άννα - Αννιέλα Ευθυμίου.

Σας ευχαριστώ.»


Δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμου Α’ Άννας - Αννιέλας Ευθυμίου:


«Καλησπέρα και από εμένα,

Σε συνέχεια των όσων αναφέρθηκαν, απογευματινές ώρες της 07/06/2021 πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν έξι (6) από τους δράστες της υπόθεσης, ενώ την 08/06/2021 εμφανίστηκε αυθόρμητα ένας (1) ακόμη κατηγορούμενος. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο (2) άτομα τα οποία αναζητούνται και ένας (1) έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, πλην του ενός (1) εκ των κατηγορουμένων, που είναι ήδη κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης, ενώ πρωινές ώρες σήμερα (9 Ιουνίου 2021) οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικά με το ποινικό παρελθόν των δραστών, ενδεικτικά αναφέρεται ότι έξι (6) από τους κατηγορουμένους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα, όπως γ ια απόπειρα ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, απειλή, εξύβριση, σωματικές βλάβες, πλαστογραφία, τοκογλυφία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Σας ευχαριστώ.»

Διαλόγους - «φωτιά» από την ογκώδη δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της συζύγου του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο δημοσιεύει το Newsbomb.gr :

Τον περασμένο Ιούνιο ο 38χρονος φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας (το άτομο που πυροβόλησε) κάλεσε στο τηλέφωνο άντρα και του είπε να πάει στο λιμάνι για να τους περιμένει. Μαζί του βρισκόταν ο 39χρονος, δεύτερος φυσικός αυτουργός (οδηγός της μηχανής).

Μετά από λίγη ώρα, τους παρέλαβε από το σημείο όπου τους άφησε το σκάφος και αντιλήφθηκε ότι ήταν βρεγμένοι. Αμέσως μετά μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν.

Στη διαδρομή ο 39χρονος, δεύτερος φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, πήρε το κινητό τηλέφωνο του άντρα και άκουγε ειδήσεις για τη δολοφονία που είχε μόλις διαπραχθεί. Ο 39χρονος άρχισε να φωνάζει και να βρίζει απευθυνόμενος στον 38χρονο συνεργό του. Του έλεγε ότι δεν πέθανε ο Ντίμης Κορφιάτης αλλά είχε σκοτώσει μόνο την «π…» (σ.σ. βωμολοχία).

Συγκεκριμένα ο 39χρονος του είπε: «Μόνο την π… σκότωσες». Ο 38χρονος συνεργός του απάντησε με τη φράση: «Ναι μ…(σ.σ. βωμολοχία), ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του», ενώ ο ίδιος συνέχισε λέγοντάς του: «Έχεις ιδέα από 45αρι πως τρυπάει; Επειδή έχεις, μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δεν θα γλιτώσει».

Ο 39χρονος στη συνέχεια είπε ότι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο όπου θα διακομιζόταν ο τραυματίας (Ντίμης), για να «το τελειώσουν» αν ήταν ακόμα ζωντανός. Ο 38χρονος ωστόσο επέμενε ότι σίγουρα θα πέθαινε και ότι τον είχε πετύχει.

Μετά ο 39χρονος του είπε: «Στον π… (σ.σ. βωμολοχία) τον μπάτσο τον… (σ.σ. αναφέρεται το όνομα του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού) να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ». Λίγο αργότερα σταμάτησαν σε ένα απόμερο σημείο, όπου ο 38χρονος και ο 39χρονος πέταξαν τα ρούχα τους και τα κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους. Μάλιστα ο 39χρονος βιαζόταν να σταματήσουν για να σπάσει και να πετάξει το κινητό του.

Κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα, ο 39χρονος ανέφερε στον άντρα που τους μετέφερε ότι η μηχανή που χρησιμοποίησαν για την τέλεση του εγκλήματος δεν θα βρισκόταν ποτέ, γιατί θα την έκαναν κομμάτια. Επίσης το σκάφος που χρησιμοποίησαν για να μεταβούν στη Ζάκυνθο στις 8 Ιουνίου 2020 αλλά και για τη διαφυγή τους από εκεί μετά το έγκλημα, θα το έπαιρνε ένα άτομο που θα το επέστρεφε και πάλι στη Ζάκυνθο

Ο 39χρονος συνέχισε μετά να παρακολουθεί τις ειδήσεις σχετικά με τη δολοφονία και παράλληλα κάλεσε μερικές φορές την κοπέλα του, πιθανόν μέσω εφαρμογής και τη ρωτούσε τι είχε μάθει για τον Ντίμη και τη γυναίκα του, εάν είχαν πεθάνει και οι δύο.



Ο Τσίπρας στην πορεία κάνοντας τον αριστερό και ότι δεν κυβέρνησε ποτέ

 


Σήμερα απεργούν ο δημόσιος τομέας (ΑΔΕΔΥ) και ο κρατικοδίαιτος των ΔΕΚΟ (ΓΣΕΕ) για ένα νομοσχέδιο που αφορά τους ιδιωτικούς υπαλλήλους οέοοοο!!

Για ένα νομοσχέδιο που αφήνει παντελώς ανέγγιχτες τις πρόνοιες του καταστροφικού νόμου 1264/82 και επιχειρεί περιφερειακές ρυθμίσεις ήσσονος σημασίας και αυτό είναι πολύ σοβαρό, αλλά ποιός έχει διαβάσει το νομοσχέδιο οι αριστεροί;;

Κατά τα λοιπά ο "θιγόμενος" ιδιωτικός τομέας λειτουργεί στήν πλειοψηφία του. (λιανεμπόριο, super markets, εστίαση, τουρισμός). Εξαιρούνται οι οικοδόμοι και οι ναυτικοί, εξ αιτίας της ΠΑΜικής "περιφρούρησης", απο 20ρηδες ανεπάγγελτους συνδικαλιστές, και συνεδικαλιστές που ζήτημα να έχουν δουλέψει 5 ώρες γεμάτες στην ζωή τους.

Ο μεγαλύτερος απατεώνας στην ιστορία της χώρας, ο απόλυτος ψεύτης πολιτικός, κατέβηκε στην πορεία κάνοντας τον αριστερό και ξεχνώντας ότι διέλυσε την χώρα, και την μεσαία τάξη, κάνοντας άνω κάτω το εργασιακό και της συντάξεις με αρχηγό του υπουργείου τον Κατρούγκαλο και μετά την Αχτσιόγλου.

Εάν εξαιρέσεις τον Δημήτρη Κουτσούμπα που αυτή είναι η δουλειά τλυ να καταγγέλει, οι Φώφη Γεννηματά και ο Αλέξης Τσίπρας με λίγα λόγια οι τελειωμένοι πολιτικά, ο ένας εμφανίστηκε μήπως κερδίσει κάτι και επιβιώσει στο ΚΙΝΑΛ, και ο άλλος για να εξαπατήσει τον κόσμο κάνοντας τον αριστερό, μήπως επιβιώσει και αυτός στο κόμμα του.

Σε εξέλιξη είναι οι κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, καθώς και άλλοι εργασιακοί φορείς, συλλογικότητες με κάλεσμα σε λαθρομετανάστες και μετανάστες, στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκέντρωση γίνεται κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Οι συγκεντρώσεις ήταν προγραμματισμένες για τις 10 το πρωί από το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια και για τις 11:00 από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολούθησαν και πορείες στη Βουλή.



Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο Τσίπρας κατέβηκε στην πορεία για να στείλει το μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του νομοσχεδίου, συνομίλησε και χαιρέτισε τον κόσμο (κυρίως λαθρομετανάστες που εξαπατούνται εύκολα). Η πραγματικότητα είναι ότι έγινε ακόμα μία προσπάθεια απο την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα να εξαπατήσει όσους περισσότερους μπορεί να παραπληροφορήσει, και να πει ψέματα μπροστά στις κάμερες όπως κάνει κάθε φορά.




Ψάχνει που θα κρυφτεί ο αρχιμαφιόζος που ξεμπροστιάζει τον δικτάτορα Ερντογάν

 


Άρχισε το κυνηγητό για τον αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ, ώστε να σταματήσει ο δικτάτορας Ερντογάν τις αποκαλύψεις για τα όσα έχει κάνει.

Είναι σίγουρη η εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, που τον ψάχνουν γιατί στο Ντουμπάι που λέει ο αρχιμαφιόζος ότι είναι, δεν είναι.

Είναι σίγουρο ότι ο αρχιμαφιόζος ετοιμάζει σοβαρές αποκαλύψεις για τον δικτάτορα της Τουρκίας και αυτό θέλει να το σταματήσει ο Ερντογάν. Έτσι λοιπόν ο κακοποιός και συνέταιρος στις βρωμιές, όπως προκύπτει του δικτάτορα Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι θα μετακινηθεί από το σημείο όπου βρίσκεται (κατά τον ίδιο στο Ντουμπάι) και επειδή το ταξίδι του θα είναι μεγάλης διάρκειας ενδέχεται να μην δημοσιεύσει την προσεχή Κυριακή το νέο του βίντεο.

Ο Πεκέρ έχει απειλήσει επίσης και με αποκαλύψεις για τον Μπεράτ αλ Μπαϊράκ γαμπρό του Ερντογάν και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας.

Όλη η υφήλιος πλέον αναρωτιέται τι άλλο θα ακούσει για το καθεστώς στην Τουρκία και πόσο μπλεγμένος μέσα στον υπόκοσμο είναι ο δικτάτορας Ερντογάν.



Σκεφτείτε στην θέση του γιού του Μητσοτάκη να ήταν ο γιός του Τσίπρα, του Κουτσούμπα κτλπ.

 


Δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνουν την αθλιότητα τους οι Συριζαίοι, που δεν έχουν καμία ηθική αναστολή.

Η αθλιότητα δεν έχει να κάνει με την αριστερά, το κέντρο η την δεξιά, η την έχεις, η δεν την έχεις, Κανένας από τον χώρο της δεξιάς, της κεντροδεξιάς και του κέντρου δεν θα έκανε άθλια σχόλια για τον γιό του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για τις προσωπικές του σχέσεις και την προσωπική του ζωή, απλά γιατί έχουν ηθική και αξιοπρέπεια κάτι που λείπει από τους αριστερούς, ακροαριστερούς Συριζαίους.

Αριστεροί και ακροαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε ευκαιρία αρχίζουν την ανθρωποφαγία.

Οι επιθέσεις αυτές δεν νομίζουμε να είναι τυχαίες, είναι μεθοδευμένες απο την Κουμουνδούρου και όχι απο τον Αλέξη Τσίπρα, νομίζοντας ότι έτσι θα πλήξουν τον αντίπαλο, αλλά συμβαίνει το αντίθετο και η κοινωνία τους σιχαίνεται περισσότερο.

Ο γιός του Πρωθυπουργού, η ο γιός του Αλέξη Τσίπρα, του Κουτσούμπα, του Βαρουφάκη, του Βελόπουλου, της Γεννηματά μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν, όταν πρόκειται για τα προσωπικά του, και όσοι τους πιάσουν και τους πιάνουν στο στόμα τους είναι άθλια αποβράσματα της κοινωνίας και σίγουρα δεν έχουν δικά τους παιδιά.

Αυτή η επίθεση μίσους, που δέχτηκε για την προσωπική επιλογή της Μαρίας Σάκκαρη και του γιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου (εάν ισχύει), ξεπερνάει κάθε ανώμαλα ένστικτα και εξοργίζει την κοινωνία

Μια Ελληνίδα κάνει περήφανη την πατρίδα όλων μας, και ένα νέο παιδί βρίσκεται στις κερκίδες και πανηγυρίζει. Αυτό και τίποτα παραπάνω. Αντί να ασχολούνται με τις επιτυχίες, ρίχνουν χολή, αλλά έτσι λειτουργεί η αριστερά και η ακροαριστερά που αποτελείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η θλίψη των Συριζαίων φαίνεται από αυτά που γράφουν :





Θέλετε και άλλα; 

«Τους πληρώνουμε, δεν έχουν δουλέψει ποτέ», 

«θα γίνει και η Σάκκαρη σύζυγος πρωθυπουργού», 

«πανηγυρίζουν οι δεξιοί για ένα άθλημα των πλουσίων». 

Βρίζουν την οικογένεια Μητσοτάκη, βρίζουν τη Σάκκαρη, βρίζουν το άθλημα, βρίζουν τον Τσιτσιπά, αυτοί που δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία εκτός από δηλητήριο.

Κάθε γιός η κόρη του οποιουδήποτε πολιτικού αρχηγού, έχει το ελεύθερο να κάνει σχέση με οποιαδήποτε και οποιοδήποτε. Και όποιος μπαίνει στο σπίτι του καθενός κοιτώντας από την κλειδαρότρυπα, κινείται στα όρια της ανωμαλίας.

Το ίδιο ισχύει και για τους αθλητές και την προσωπική τους ζωή. Θα ρωτήσει κανέναν από τους επικριτές της αν θα κάνει δεσμό με τον γιο του Μητσοτάκη ή τον οποιοδήποτε; Έλα κάντε μας την χάρη και κάντε κάτι για να την αναξιοπρέπεια σας.

Όσοι βγάζουν τέτοια χολή για νέα παιδιά έχουν χάσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς.

Οι ύβρεις σε βάρος των οικογένειών των πολιτικών είναι η μεγαλύτερη αθλιότητα που μπορεί να γίνει και αυτό πρέπει να προβληματίσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να μαζέψει τους άθλιους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχει κανένα δικαίωμα να «πλήξει» το παιδί του Τσίπρα επειδή δεν γουστάρει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν φταίνε τα παιδιά κανενός πολιτικού επειδή κάποιοι δεν θέλουν τους πολιτικούς.


Κώστας Βουκελάτος



Σήμερα ο ημιτελικός της Σάκκαρη - Αύριο ο Τσιτσιπάς


 

Ο δρόμος για το τρόπαιο είναι μπροστά της και δείχνει εύκολος. 

Στον ημιτελικό η Σάκκαρη κοντράρεται με αθλήτρια σε χαμηλότερη θέση από αυτήν, την Τσέχα Κρεϊτσίκοβα (νο 33), ενώ και οι δύο αντίπαλες του άλλου ημιτελικού είναι σε χαμηλότερες θέσεις. Η Ρωσίδα Παβλιτσένκοβα (νο 32) που κοντράρεται με τη μεγάλη έκπληξη, τη Σλοβένα Ζίντανσεκ (νο 85).

Οι δύο ημιτελικοί γίνονται σήμερα και μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση. Στις 16.00 ξεκινά η μάχη Παβλιτσένκοβα-Ζίντανσεκ και περίπου στις 17.30 η μάχη της Σάκκαρη. 

Τόσο η Μαρία όσο και η αντίπαλός της η Κρεϊτσίκοβα είναι πρωτάρες σε ημιτελικό Grand Slam τουρνουά.

Η Τσέχα έχει κερδίσει δύο Grand Slam τίτλους, αλλά ήταν στο διπλό. Μετέχει μόλις για τρίτη φορά στο κυρίως ταμπλό Grand Slam τουρνουά στο μονό και μετράει 10 συνεχόμενες νίκες φέτος. Μια φορά έχουν ξαναπαίξει τον περασμένο Μάρτιο στο τουρνουά του Ντουμπάι και η Τσέχα νίκησε με 2-0.

Στον τέταρτο ημιτελικό σε Grand Slam τουρνουά στην καριέρα του θα παίξει αύριο ο Τσιτσιπάς, με στόχο να πάρει για πρώτη φορά το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό.

Το 2019 και το 2021 δεν τα κατάφερε στο Αυστραλιανό ΟΡΕΝ, ούτε και το περασμένο φθινόπωρο στο προηγούμενο Ρολάν Γκαρός.

Τότε τον είχε σταματήσει ο Τζόκοβιτς. Τώρα θα βρει απέναντί του τον Γερμανό Ζβέρεφ, ο οποίος είναι μία θέση κάτω από τον Στέφανο στην παγκόσμια κατάταξη, στο νο 6.

Η προϊστορία είναι στο πλευρό του Τσιτσιπά, ο οποίος μετράει 5 νίκες και 2 ήττες στις 7 συναντήσεις του με τον Ζβέρεφ.

Ο Γερμανός επικράτησε την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυο τους στο τουρνουά του Ακαπούλκο.

Η δεύτερη νίκη του είναι μακρινή στο τουρνουά της Ουάσινγκτον το 2018. Ανάμεσα στις δύο ήττες του ο Τσιτσιπάς έχει νικήσει 5 φορές τον Γερμανό, ο οποίος έχει αγωνιστεί άλλη μία φορά σε ημιτελικό Grand Slam στην Αυστραλία το 2020, ενώ έπαιξε και στον τελικό του US OPEN το 2020.

Ο Γερμανός έχει επιστρέψει στις κορυφαίες θέσεις μετά από μια άσχημη περίοδο στην προσωπική του ζωή που του στοίχισε και στο τένις. Στο πρώτο ματς του Ρολάν Γκαρός κόντεψε να χάσει από αντίπαλο των προκριματικών, αλλά γύρισε το ματς από 0-2 σε 3-2 και έκτοτε έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια.

Οι αυριανοί ημιτελικοί μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση και ξεκινούν στις 15.50 και στις 19.00. Πιθανότατα ο ημιτελικός Τσιτσιπάς-Ζβέρεφ θα είναι ο πρώτος χρονικά.



Ξεκινά η Γραμμή 4 του Μετρό

 



Μετά από καθυστερήσεις πολλών ετών, επιτέλους ξεκινάει το μεγαλύτερο δημόσιο έργο  που θα γίνει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, η Γραμμή 4 του Μετρό.

Η αρχική Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό – στα τέλη της δεκαετίας του ’90 – προέβλεπε την κατασκευή δύο επεκτάσεων: Της Γραμμής 2 από το Πανεπιστήμιο προς το Άλσος Βεΐκου, και της Γραμμής 3 από την Πανόρμου προς το Μαρούσι.

Για κατασκευαστικούς και λειτουργικούς λόγους, το 2004 επελέγη η δημιουργία μια νέας Γραμμής – της Γραμμής 4 σε σχήμα U – με συνένωση σε κάποια σημεία με το υπάρχον δίκτυο, με πρώτη εξαγγελία για την εκκίνηση του διαγωνισμού το 2005.

Το 2006 ολοκληρώθηκαν οι μελέτες συγκοινωνιακού επιπέδου και οι μελέτες σε επίπεδο engineering ξεκίνησαν το 2008. Από τότε έγιναν πολλά, και το έργο πήγε αρκετά ‘‘πίσω’’. Από τα μνημόνια του 2010, μέχρι την περήφανη διαπραγμάτευση του 2015.

Στα μέσα του 2017 ξεκίνησε ο διαγωνισμός, ξεκίνησε όμως και ο “χορός” των δικαστικών προσφυγών στο ΣτΕ, που έβαλε “φρένο” στην υλοποίηση του έργου.

Η Κυβέρνηση μας παρέλαβε ένα έργο σταματημένο, που αντιμετώπιζε πολλά και σύνθετα προβλήματα, και είχε ένα και μοναδικό στόχο: Να το ξεμπλοκάρει, ώστε μετά από 15 και πλέον χρόνια να μπει σε τροχιά υλοποίησης. Τελικά υπογράψαμε τη Σύμβαση στις 29 Μαρτίου 2021.

Η Γραμμή 4 έχει σχεδιαστεί με σκοπό την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών του κέντρου της Αθήνας και γι’ αυτό προβλέπεται η κατασκευή νέων σταθμών σε κομβικά σημεία του κέντρου, όπως π.χ. τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι. 

Επίσης, η Γραμμή 4 θα διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών σε πολλά σημαντικά κτήρια και εγκαταστάσεις, όπως δικαστήρια, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά Ιδρύματα κλπ.

Αποσυμφορούνται σταθμοί επιβαρυμένοι όπως πχ ο σταθμός του Συντάγματος, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η δικτύωση των υφιστάμενων Γραμμών Μετρό με δύο σταθμούς ανταπόκρισης, στο Πανεπιστήμιο και τον Ευαγγελισμό.

Το έργο θα έχει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς εκτιμάται ότι η μέση εξοικονομούμενη ημερήσια ενέργεια υπολογίζεται σε 1.216 μεγαβατώρες και η μέση ημερήσια μείωση του διοξειδίου του άνθρακα υπολογίζεται σε 318 τόνους. 

Υπολογίζεται ότι με τη Γραμμή 4 θα μετακινούνται συνολικά περίπου 340.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ οι μετακινήσεις με ΙΧ αναμένεται να μειωθούν κατά 60.000.

Οι πρόδρομες εργασίες, θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, αφορούν αρχαιολογικές εργασίες και μετατόπιση δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφελείας σε όλους τους χώρους που θα γίνουν οι σταθμοί μετρό και τα φρέατα, κυκλοφοριακές μελέτες και παρακάμψεις. 

Η συνολική προβλεπόμενη δαπάνη του έργου κυμαίνεται περίπου στο 1,6 δισ ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Εξετάζεται μάλιστα η εφαρμογή ενός νέου χρηματοδοτικού μοντέλου ΒΙΜ (Building Information Modeling), που ενισχύεται από την Κομισιόν και  αποτελεί μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης.  




Ψηφιακοί τίτλοι σπουδών για αποφοίτους Γυμνασίων, Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων

 


Τη δυνατότητα να εκδίδουν ψηφιακά το απολυτήριο ή το πτυχίο τους έχουν οι απόφοιτοι Γυμνασίων, Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων από το σχολικό έτος 2016-2017 και εξής. Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στο gov.gr, στην κατηγορία «Εκπαίδευση / Αποφοίτηση από το σχολείο».

Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτούνται κωδικοί Taxisnet, ενώ για όσο διάστημα ο απόφοιτος είναι ανήλικος, οι τίτλοι εκδίδονται με ενέργειες των κηδεμόνων.

Το απόσπασμα του τίτλου που εκδίδεται έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα, αποθηκεύεται στην θυρίδα του πολίτη (https://my.gov.gr/) και μπορεί είτε να σταλεί ηλεκτρονικά σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, είτε να τυπωθεί και να κατατεθεί.

Όπως και στις διαδικασίες που έχουν προηγηθεί (ηλεκτρονικές εγγραφές στα νηπιαγωγεία και την ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς), στόχος είναι η μείωση τόσο του απαιτούμενου χρόνου εξυπηρέτησης του πολίτη, όσο και των διοικητικών βαρών για τις υπηρεσίες.



Η ελληνική οικονομία εισέρχεται στον δρόμο της ανάκαμψης


 

Η πανδημία της COVID-19 ήταν μεγάλο σοκ για την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή οικονομία, όπως και για την ελληνική. Ωστόσο, μία σειρά θετικών δεικτών και οι πρόσφατες εξελίξεις, δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία σημείωσε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ανθεκτικότητα και ότι εισέρχεται στον δρόμο της ανάκαμψης:


Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021 πέτυχε ανάπτυξη της τάξης του 4,4%. Αυτή η επίδοση την κατατάσσει στις τέσσερις υψηλότερες θέσεις της ΕΕ.

Το ΑΕΠ εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 2,3% στο πρώτο τρίμηνο του 2021 σε ετήσια βάση, καλύτερα από ό,τι ανέμενε η κυβέρνηση, καθιστώντας ρεαλιστική την επίτευξη της πρόβλεψής της για ανάπτυξη 3,6% φέτος. Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και ο ΟΟΣΑ, έχουν κάνει ακόμη υψηλότερες εκτιμήσεις, προβλέποντας ρυθμό ανάπτυξης 4,1% και 3,8%, αντίστοιχα.

Παρά τις πιέσεις από την πανδημία, τα αποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της απασχόλησης, απορρόφησαν τις επιπτώσεις στην αγορά εργασίας. Η ανεργία, μειώθηκε το 2020 στο 16,4%, από 17,3% το 2019.

Το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στις ελληνικές τράπεζες, μειώθηκε σημαντικά στα 47,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2020, από 75,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2019.

Τους τελευταίους 9 μήνες, η Ελλάδα αναβαθμίστηκε από δύο οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, τον Moody's και τον S&P.

Η Ελλάδα άντλησε συνολικά 25 δισ. ευρώ από τις αγορές, με ιστορικά χαμηλό κόστος από τον Ιούλιο του 2019.

Οι τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 25 δισ. ευρώ από την αρχή της κρίσης της πανδημίας.

Ο δείκτης PMI, που αντανακλά την πορεία της μεταποίησης, αυξήθηκε τον Μάιο στις 58 μονάδες από 54,4 τον Απρίλιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Απρίλιο του 2000. Επιπλέον, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής αυξήθηκε κατά 5,5% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ESI) έφτασε σχεδόν στα προ της πανδημίας επίπεδα, σημειώνοντας αύξηση στις 108,6 μονάδες από 97,9 τον Απρίλιο.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και υπήρξαν ξένες άμεσες επενδύσεις, παρά την πανδημία, όπως της Microsoft που επέλεξε την Ελλάδα για το νέο data center της, της Pfizer που ανακοίνωσε τη δημιουργία δεύτερου κόμβου στη Θεσσαλονίκη και της Volkswagen (και του πιλοτικού προγράμματός της) για ηλεκτροκίνηση στην Αστυπάλαια.

Παρά τις δυσκολίες της περιόδου, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς πέντε αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας της. 

Οι παραπάνω θετικοί δείκτες και εξελίξεις είναι ο καρπός μίας υπεύθυνης, καλά σχεδιασμένης και αποτελεσματικής εφαρμογής της στρατηγικής της κυβέρνησης, η οποία διαμορφώνει στέρεη βάση για την ανάκαμψη της οικονομίας.



Κυρ. Μητσοτάκης: θα ξανακαλέσω όλους τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα

 


Απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της από 30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Θέσπιση, περιεχόμενο και διαδικασία έκδοσης Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19” (Α’ 87) και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»:


Υπάρχουν σήμερα περιοχές της χώρας μας για ειδικούς λόγους, κάποιοι μπορεί να είναι κατανοητοί, κάποιοι είναι ακατανόητοι σε εμένα, που υστερούν στα ποσοστά εμβολιασμού.

Ο μαζικός εμβολιασμός των συμπολιτών μας που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, είναι ο μόνος τρόπος για να αποκλειστεί ένα τέταρτο κύμα του κορονοϊού.

Και μόνο έτσι θα προστατεύσουμε την υγεία αλλά και την τσέπη του κάθε πολίτη, την εθνική οικονομία αλλά και την πολύτιμη φήμη της χώρας μας.

Και στην Ελλάδα των νέων οριζόντων δεν επιτρέπεται να υπάρχουν δύσπιστοι απέναντι στην επιστήμη και απέναντι στο δικό τους καλό.

Σε λίγο, βέβαια, ως προς το ζήτημα των εμβολιασμών, την πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η Πολιτεία, θα την διαδεχθεί και η επίσημη θέση της για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Πολύ σύντομα, μετά από αίτημα μου θα γνωμοδοτήσει δημόσια η επιτροπή βιοηθικής. Και η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμάτευση της θα αποφασίσει με ευαισθησία, αλλά και με σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία.

Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, ωστόσο, θα είναι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα που θα διαδεχθεί τις σημερινές εκκλήσεις. Αναφέρομαι ειδικά σε αυτή τη συζήτηση η οποία έχει ξεκινήσει για τις διευκολύνσεις. Προτιμώ τον όρο αυτόν από τον όρο προνόμια ή ελευθερίες που μπορεί να έχουν οι πολίτες μας, συμπολίτες μας οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι.

Είναι μια συζήτηση η οποία θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και η επίσημη αφετηρία της θα είναι η χρονική εκείνη στιγμή που όπως είπα πριν, όλοι οι συμπολίτες μας θα μπορούν εντός σύντομου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο το οποίο επιθυμούν να κάνουν. Και βέβαια ουδείς -να δώσω ένα ενδεικτικό μόνο παράδειγμα- το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει, παραδείγματος χάρη, σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει, ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους συμπολίτες μας.

Προτιμώ πάντως το σωστό να πηγάζει από την ίδια την κοινωνία, παρά να επιβάλλεται σε αυτήν. Και γι’ αυτό και θα ξανακαλέσω όλους τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα.



Από το Σάββατο επεκτείνεται το ωράριο και επανέρχεται η μουσική στα καταστήματα

 


Την επαναφορά της μουσικής στα καταστήματα εστίασης, την διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας και την κατάργηση σε λίγες εβδομάδες της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του εχθές Τετάρτη (09/06).

Από το Σάββατο (12/06) η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 01:30 έως τις 05:00 ενώ από την 1η Ιουλίου καταργείται το εν λόγω μέτρο.

Επίσης, από το ερχόμενο Σάββατο επανέρχεται η μουσική στα καταστήματα εστίασης αλλά μόνο στους εξωτερικούς χώρους, όπου θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι και απαγορεύεται ακόμα ο χορός.

Από την 1η Ιουλίου επίσης, ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα και στις δεξιώσεις θα μπορούν να παρίστανται έως 300 άτομα.

Αναλυτικά :

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η κυκλοφορίας (curfew) επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Από την ίδια ημερομηνία -δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.

Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.

Τέλος, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.



Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

 



«Παραλύει» την Πέμπτη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ, δείχνοντας την αντίδρασή τους στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Μαζί με την ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ και ΕΚΑ, περιέργως κάποιοι οργάνωσαν να συμμετάσχουν και αλλοδαπούς, μετανάστες και λαθρομετανάστες.

Χειρόφρενο τραβούν όλη την ημέρα της Πέμπτης τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.