Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Σήμερα ο ημιτελικός της Σάκκαρη - Αύριο ο Τσιτσιπάς


 

Ο δρόμος για το τρόπαιο είναι μπροστά της και δείχνει εύκολος. 

Στον ημιτελικό η Σάκκαρη κοντράρεται με αθλήτρια σε χαμηλότερη θέση από αυτήν, την Τσέχα Κρεϊτσίκοβα (νο 33), ενώ και οι δύο αντίπαλες του άλλου ημιτελικού είναι σε χαμηλότερες θέσεις. Η Ρωσίδα Παβλιτσένκοβα (νο 32) που κοντράρεται με τη μεγάλη έκπληξη, τη Σλοβένα Ζίντανσεκ (νο 85).

Οι δύο ημιτελικοί γίνονται σήμερα και μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση. Στις 16.00 ξεκινά η μάχη Παβλιτσένκοβα-Ζίντανσεκ και περίπου στις 17.30 η μάχη της Σάκκαρη. 

Τόσο η Μαρία όσο και η αντίπαλός της η Κρεϊτσίκοβα είναι πρωτάρες σε ημιτελικό Grand Slam τουρνουά.

Η Τσέχα έχει κερδίσει δύο Grand Slam τίτλους, αλλά ήταν στο διπλό. Μετέχει μόλις για τρίτη φορά στο κυρίως ταμπλό Grand Slam τουρνουά στο μονό και μετράει 10 συνεχόμενες νίκες φέτος. Μια φορά έχουν ξαναπαίξει τον περασμένο Μάρτιο στο τουρνουά του Ντουμπάι και η Τσέχα νίκησε με 2-0.

Στον τέταρτο ημιτελικό σε Grand Slam τουρνουά στην καριέρα του θα παίξει αύριο ο Τσιτσιπάς, με στόχο να πάρει για πρώτη φορά το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό.

Το 2019 και το 2021 δεν τα κατάφερε στο Αυστραλιανό ΟΡΕΝ, ούτε και το περασμένο φθινόπωρο στο προηγούμενο Ρολάν Γκαρός.

Τότε τον είχε σταματήσει ο Τζόκοβιτς. Τώρα θα βρει απέναντί του τον Γερμανό Ζβέρεφ, ο οποίος είναι μία θέση κάτω από τον Στέφανο στην παγκόσμια κατάταξη, στο νο 6.

Η προϊστορία είναι στο πλευρό του Τσιτσιπά, ο οποίος μετράει 5 νίκες και 2 ήττες στις 7 συναντήσεις του με τον Ζβέρεφ.

Ο Γερμανός επικράτησε την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυο τους στο τουρνουά του Ακαπούλκο.

Η δεύτερη νίκη του είναι μακρινή στο τουρνουά της Ουάσινγκτον το 2018. Ανάμεσα στις δύο ήττες του ο Τσιτσιπάς έχει νικήσει 5 φορές τον Γερμανό, ο οποίος έχει αγωνιστεί άλλη μία φορά σε ημιτελικό Grand Slam στην Αυστραλία το 2020, ενώ έπαιξε και στον τελικό του US OPEN το 2020.

Ο Γερμανός έχει επιστρέψει στις κορυφαίες θέσεις μετά από μια άσχημη περίοδο στην προσωπική του ζωή που του στοίχισε και στο τένις. Στο πρώτο ματς του Ρολάν Γκαρός κόντεψε να χάσει από αντίπαλο των προκριματικών, αλλά γύρισε το ματς από 0-2 σε 3-2 και έκτοτε έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια.

Οι αυριανοί ημιτελικοί μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση και ξεκινούν στις 15.50 και στις 19.00. Πιθανότατα ο ημιτελικός Τσιτσιπάς-Ζβέρεφ θα είναι ο πρώτος χρονικά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου