Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Νεκρός φύλακας εταιρείας μετά από ληστεία



Ένας φύλακας μεταφορικής έχασε τη ζωή του μετά από ληστεία που σημειώθηκε στην εταιρεία όπου εργαζόταν στον Κορυδαλλό.

Το θύμα βρέθηκε από την κόρη του, η οποία ειδοποίησε άμεσα στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια στους αστυνομικούς, την ειδοποίησε ο πατέρας της ότι άγνωστοι μπήκαν στη μεταφορική εταιρεία που εργαζόταν στον Κορυδαλλό και αφού τον ακινητοποίησαν άρπαξαν ότι είχαν να πάρουν και έφυγαν.

Η γυναίκα πήγε στο σημείο που ήταν ο πατέρας της και όταν τον εντόπισε, ειδοποίησε ασθενοφόρο και το 100.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Δεν έχει διευκρινιστεί το πώς επήλθε ο θάνατος του άνδρα. 


Μίνα Καραμήτρου
Πηγή : cnn.gr


Το αυτοκίνητο που σκότωσε περισσότερα από 17 άτομα



Ο Stephen King έγραψε ένα από τα πιο γνωστά του βιβλία με τίτλο "Christine", που αργότερα γυρίστηκε και σε ταινία, εμπνευσμένος από το αυτοκίνητο που πιστεύεται πως είναι στοιχειωμένο σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Το αυτοκίνητο μάρκας Dodge μοντέλο GoldenEagle του 1964, αγοράστηκε αρχικά από την αστυνομία της Old Orchard Beach ως περιπολικό. Αργότερα πωλήθηκε σε έναν ηλικιωμένο άνδρα της περιοχής και στη συνέχεια το αυτοκίνητο άρχισε να δημιουργεί την ανατριχιαστική του φήμη.


Και οι τρεις αστυνομικοί που οδήγησαν το αυτοκίνητο βρήκαν φρικτό θάνατο σε παράξενες δολοφονίες-αυτοκτονίες, σκοτώνοντας τις οικογένειες τους και κατόπιν τον εαυτό τους.
Αργότερα το αμάξι ήρθε στα χέρια της οικογένειας Wendy Allen που είναι και οι ιδιοκτήτες του αυτή την στιγμή, αλλά αποδείχθηκε προβληματικό καθώς οι πόρτες του άνοιγαν από μόνες τους ενώ βρισκόταν σε αυτοκινητόδρομο. Παραδόξως το GoldenEagle δεν φέρθηκε βίαια στην οικογένεια Allen, όπως έκανε σε τόσους πολλούς.

Η Wendy Allen αναφέρει ότι το αυτοκίνητο σκότωσε 14 ανθρώπους αλλά όπως φαίνεται ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος...

Τις δεκαετίες '80 και '90 μέλη από διάφορες τοπικές εκκλησίες βανδάλισαν το αυτοκίνητο και όπως φαίνεται όλοι όσοι ήταν υπεύθυνοι για τον βανδαλισμό σκοτώθηκαν σε φρικιαστικά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Η Allen αναφέρει πως και οι υπόλοιποι 32 άνθρωποι από τις δυο ομάδες πέθαναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκ των οποίων οι τέσσερις από κεραυνό.

Από όλες τις ιστορίες που σχετίζονται με αυτό το αυτοκίνητο, οι πιο φρικιαστικές είναι αυτές που εμπλέκονται και παιδιά. Δυο παιδιά, το ένα την δεκαετία του '60 και το άλλο του '80 χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο και πετάχτηκαν στον απέναντι δρόμο και προσγειώθηκαν είτε κάτω άπω τον προφυλακτήρα του GoldenEagle ή πάνω στην κουκούλα του. Και τα δύο παιδιά πέθαναν πριν προλάβει να φθάσει το ασθενοφόρο.

Η τελευταία ιστορία είναι η πιο ανατριχιαστική...Το 2008 ένα παιδί τόλμησε απλά να ακουμπήσει το αυτοκίνητο και δυο εβδομάδες αργότερα σκότωσε όλη του την οικογένεια μαζί με τον σκύλο και στη συνέχεια έκαψε το σπίτι του.

Σήμερα το αυτοκίνητο είναι διαλυμένο μετά από μια ακόμα επίθεση ομάδας πιστών της εκκλησίας το 2010 καθώς αποφάνθηκαν πως το αυτοκίνητο είναι... δαιμονισμένο! Η ομάδα έκλεψε το αυτοκίνητο, το τεμάχισε και τα κομμάτια του τα μοίρασε σε διάφορες μάντρες, ωστόσο οι εκκλήσεις της Wendy Allen για βοήθεια στο διαδίκτυο εισακούστηκαν και τα περισσότερα κομμάτια βρέθηκαν και τους επιστράφηκαν.

Η ίδια εκκλησιαστική ομάδα έχει χαρακτηρίσει την ίδια ως «Η θαλασσινή μάγισσα της Old Orchard Beach» και υποστηρίζει πως χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για να κάνει θανάσιμα ξόρκια. Η ίδια απαντά στις κατηγορίες: «Λέω πως είναι απλά ένα αυτοκίνητο που πέρασε στα χέρια της οικογένειάς μου για χρόνια και ο κόσμος διαβάζει πάρα πολύ σχετικά με τα πράγματα που συνέβησαν σε ανθρώπους γύρω από το αυτοκίνητο,. Κοιτάξτε εμένα, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, είμαστε όλοι καλά, δεν είμαστε; Αν το αυτοκίνητο ήταν καταδικασμένο να σκοτώνει τους πάντες τότε γιατί δεν είναι κανένας μας νεκρός;»




Πηγή : newsauto.gr


Μητσοτάκης: Ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, θα ξημερώσει σύντομα μια φωτεινή Ελλάδα



Eπίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέτσοβο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, θα ξημερώσει σύντομα μια φωτεινή Ελλάδα

«Ύστερα από μια δεκαετία κρίσης ξημερώνει για την πατρίδα μας μια καλύτερη μέρα» ήταν το αισόδοξο μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μέτσοβο, όπου και έκανε την πρώτη στάση της σημερινής του περιοδείας στην Ήπειρο.  

«Αισθάνομαι ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει επιτέλους ενωμένη και  μακριά από τους διχασμούς του παρελθόντος να προχωρήσει μπροστά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου, και πρόσθεσε: “Μετά από τόσα χρόνια κρίσης αφήνουμε στην άκρη πολλά από αυτά που μας πλήγωσαν, τον διχασμό, την τοξικότητα, την ψεύτικη πόλωση, για να ανακαλύψουμε πάλι την ουσία της πολιτικής. Αυτή την οποία υπηρέτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής διαδρομής του ο Ευ. Αβέρωφ. Και η ουσία της πολιτικής δεν είναι άλλη από το να αγωνιζόμαστε για να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες. Αυτή την παρακαταθήκη του Ευ. Αβέρωφ, αυτήν την έμφαση στο αποτέλεσμα, στον ρεαλισμό της πολιτικής καλούμαστε όλες και όλοι εμείς, και εγώ ως Πρόεδρος της ΝΔ, τιμώντας έναν προηγούμενο πρόεδρο της ΝΔ, να υπηρετήσουμε»”.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μοντέλο ανάπτυξης του Μετσόβου και την καθοριστική συμβολή του εθνικού ευεργέτη Ευάγγελου Αβέρωφ σε αυτό. «Ο Ευ. Αβέρωφ είχε το δικό του όραμα για το πώς πρέπει να αναπτυχθεί αυτός ο ευλογημένος τόπος», τόνισε, και πρόσθεσε: «Αυτό το μοντέλο του Μετσόβου, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από την τόνωση και υποστήριξη των φυσικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων αυτού του τόπου -κτηνοτροφία, προστασία του περιβάλλοντος, πολιτιστική παράδοση, οι τέχνες, στις οποίες τόσο πολλοί Μετσοβίτες διακρίθηκαν εδώ στα βουνά της Ηπείρου- αυτό το ξεχωριστό μοντέλο το οποίο κατάφερε και δρομολόγησε εν πολλοίς ένας άνθρωπος, διότι έβλεπε πιο μπροστά από την εποχή του, καλούμαστε να το κάνουμε κανόνα και όχι μια φωτεινή εξαίρεση».

Αναφερόμενος στους Ηπειρώτες Ευεργέτες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «στο ίδιο πνεύμα και στο ίδιο κλίμα πρέπει και εμείς να κοιτάξουμε πέρα από τα προβλήματα της καθημερινής διαχείρισης και να δούμε οραματικά και φιλόδοξα τις προοπτικές του τόπου μας. Και να σταθούμε επίσης με σεβασμό σε αυτή τη γενιά των μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών, οι οποίοι σε πολύ δύσκολες εποχές για τον τόπο μας με τόσο μεγάλη γενναιοδωρία προσέφεραν την περιουσία τους για το κοινό καλό.  Αυτή η γενιά των Ηπειρωτών ευεργετων αποτελούν φάρο για το πώς μια νέα γενιά ευεργετών οι νέοι εύποροι, οι πλούσιοι του 21ου αιώνα πρέπει να αντιλαμβάνονται τις δικές τους υποχρεώσεις συνολικά απέναντι στην κοινωνία». 

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε εκ νέου από το Μέτσοβο το δίλημμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλιου, περιγράφοντας το όραμά του για μια φωτεινή Ελλάδα. «Οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ σαφείς» είπε, εξηγώντας: «Ή θα συνεχίσουμε στη στασιμότητα, στη μιζέρια, στη  φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, όπως αυτή δρομολογήθηκε με συνειδητές κυβερνητικές επιλογές τα τελευταία 4 χρόνια ή θα κάνουμε ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον με μία νέα πολιτική που θα μειώνει φόρους, θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε ελληνικής περιφέρειας». Συμπλήρωσε δε ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορεί να είναι ποτέ πραγματικά αυτοδύναμη αν δεν έχει μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται ισχυρά, αν δεν μπορούμε να δημιουργούμε πολύ πλούτο για να μπορούμε στη συνέχεια να υποστηρίζουμε το κοινωνικό μας κράτος, να παρέχουμε στήριξη στους πιο αδύναμους, να στηρίζουμε την δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία».

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε τον σύντομο χαιρετισμό του υπενθυμίζονας ότι «Στις 26 Μαΐου έγινε το πρώτο βήμα, όμως στις 7 Ιουλίου ξεκινάμε πάλι από την αρχή, για την μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μέτσοβο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον επανεκλεγέντα περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, που του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία. Επίσης επισκέφθηκε την πινακοθήκη Αβέρωφ καθώς και το οινοποιείο «κατώγι Αβέρωφ».

Μετά το Μέτσοβο ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στα Ιωάννινα, όπου και συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Μωυσή Ελισάφ, και τον συνεχάρη για την εκλογική επιτυχία του.


Ξέφραγο αμπέλι οι φυλακές σε όλη την χώρα! Κακοποιοί κάνουν ότι θέλουν



Το πρώτο πεντάμηνο του 2019 έχουν χάσει τη ζωή τους στον Κορυδαλλό οκτώ κρατούμενοι.

Οι φυλακές Κορυδαλλού δεν παρουσιάζουν πλέον εικόνα καταστήματος σωφρονισμού, αφού οι κρατούμενοι έχουν χωριστοί σε αντίπαλες συμμορίες που θυμίζουν τις φατρίες της ιταλικής Καμόρα.

Παραμορφωμένα πρόσωπα από τον άγριο ξυλοδαρμό, σκισμένα χέρια και βαθιές πληγές από αυτοσχέδια μαχαίρια στα σώματα των κρατουμένων. Οι εικόνες των τραυματιών από την τελευταία συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού, που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, αποτυπώνουν το καθεστώς βίας και ανομίας που επικρατεί στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.


Οι λιγοστοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι παρακολουθούν τις συγκρούσεις ως απλοί θεατές, ανήμποροι να αντιδράσουν στον ακήρυκτο πόλεμο που έχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα νεκρούς και τραυματίες. Αντίπαλες συμμορίες φυλακισμένων συγκρούονται με σφοδρότητα και οι υπάλληλοι περιορίζονται να μαζεύουν πτώματα και τραυματίες, με τις φυλακές να παρουσιάζουν εικόνα πλήρους διάλυσης.

Την περασμένη Κυριακή 9 Ιουνίου άλλο ένα άγριο επεισόδιο καταγράφηκε στο αιματοβαμμένο ημερολόγιο των φυλακών Κορυδαλλού. Οι νέες συμπλοκές ξεκίνησαν στη Β’ πτέρυγα μεταξύ κυρίως Γεωργιανών και Αφγανών κρατουμένων που χρησιμοποίησαν κατά τα επεισόδια αιχμηρά αντικείμενα, τα οποία είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν στην κατοχή τους. Από τα αυτοσχέδια μαχαίρια τραυματίστηκαν τρεις νεαροί κρατούμενοι από το Αφγανιστάν ηλικίας 22, 23 και 30 ετών, που κρατούνται για εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και στο Θριάσειο Νοσοκομείο, ανάλογα με τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους.



Αντίπαλες συμμορίες

Οι φυλακές Κορυδαλλού δεν παρουσιάζουν πλέον εικόνα καταστήματος σωφρονισμού, αφού οι κρατούμενοι έχουν χωριστοί σε αντίπαλες συμμορίες που θυμίζουν τις φατρίες της ιταλικής Καμόρα. Από την αρχή του χρόνου, ένας έως δύο κρατούμενοι πέφτουν νεκροί κάθε μήνα και οι υπεύθυνοι για τη διαχείριση της κατάστασης αδυνατούν να βάλουν φρένο στο αιματοκύλισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κλιμάκιο του CPT, της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη των βασανιστηρίων, που βρέθηκε πρόσφατα για έλεγχο στον Κορυδαλλό, ρωτούσε τους κρατουμένους «ποιος κάνει κουμάντο στις φυλακές».

Εκτός από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, εξάλλου, αμείλικτοι είναι και οι αριθμοί, καθώς μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2019 έχουν χάσει τη ζωή τους στον Κορυδαλλό οκτώ κρατούμενοι. Κάποιοι από αυτούς δολοφονήθηκαν από αντίπαλες ομάδες και κάποιοι πέθαναν από χρήση ναρκωτικών ή άλλα αίτια. Η αρχή έγινε στις 14 Ιανουαρίου με τη δολοφονία του διαβόητου Αλβανού κακοποιού Αλμπερτ Μπάκο και τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 18 Ιανουαρίου, ένας Ελληνας κρατούμενος, 66 ετών, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Στις 28 Ιανουαρίου 33χρονος Αλβανός, συνεργός του φερομένου ως αρχηγού της μαφίας των φυλακών, πέθανε στη Δ’ πτέρυγα και αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε σε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Αργότερα όμως από την ιατροδικαστική διερεύνηση προέκυψε ότι έπεσε και αυτός θύμα εγκληματικής ενέργειας και συγκεκριμένα στραγγαλίστηκε από άγνωστο δράστη.

Ο κύκλος του αίματος συνεχίστηκε στις 11 Φεβρουαρίου, όταν Τούρκος κρατούμενος βρέθηκε κρεμασμένος στο ψυχιατρείο των φυλακών. Ακολούθησε το μακελειό της 7ης Μαρτίου με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες και στις 20 Μαρτίου ένας Ελληνας πέθανε από ανακοπή επίσης στο ψυχιατρείο. Στις 17 Μαΐου 60χρονος Ελληνας που είχε δολοφονήσει πριν από ενάμιση χρόνο την πρώην νύφη του στην Κρήτη βρέθηκε νεκρός στις φυλακές και ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου, ένας ακόμα Ελληνας κρατούμενος, 50 ετών, βρέθηκε νεκρός από συγκρατουμένους του, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του θανάτου του. Η άγρια συμπλοκή της 9ης Ιουνίου είχε μόνο τραυματίες από καθαρή τύχη, καθώς χρησιμοποιήθηκαν αιχμηρά αντικείμενα ως φονικά όπλα.

Εικόνα διάλυσης παντού

Δεν είναι, πάντως, μόνο ο Κορυδαλλός ξέφραγο αμπέλι, αφού δύο κρατούμενοι έχουν δολοφονηθεί το τελευταίο διάστημα και στις φυλακές Τρικάλων, στις 12 Απριλίου και την 1η Μαΐου. Επίσης 44χρονος βρέθηκε νεκρός πριν από λίγες ημέρες στο κελί του στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας και σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα.

Την εικόνα διάλυσης του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας συμπληρώνουν οι πρόσφατες αποδράσεις επικίνδυνων κακοποιών. Αρχικά τέσσερις Αλβανοί κρατούμενοι απέδρασαν από το Τμήμα Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη, αφού αφαίρεσαν το όπλο του αστυνομικού φρουρού και κράτησαν όμηρο μία γυναίκα αστυνομικό, ενώ αρχικά επιχείρησαν να διαφύγουν με περιπολικό. Από τους τέσσερις δραπέτες στη συνέχεια συνελήφθησαν οι τρεις και διαφεύγει ο πιο σκληρός της ομάδας, γνωστός ως «Τίτι».

Αλλά και ο περίφημος «τοξοβόλος» του Συντάγματος, Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, κατάφερε να δραπετεύσει πρόσφατα από τις Αγροτικές Φυλακές της Τίρυνθας στην Αργολίδα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέο σώου του επικίνδυνου Τσίπρα! Παιχνίδια με τα εθνικά θέματα



Λίγες ημέρες πριν τελειώσουμε μια για πάντα μαζί του ο Αλέξης Τσίπρας κάνει παιχνίδια με τα εθνικά θέματα.

Σε ένα ακόμα κακοστημένο σόου προχώρησε η τελειωμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενη ένα εθνικό θέμα,. 

Ο Αλέξης Τσίπρας νομίζει ότι θα κερδίσει πόντους κάνοντας τον σοβαρό και τον ικανό και ζήτησε σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ για να κάνει επικοινωνιακό σώου. Για να δώσει την εικόνα του "ηγέτη" ο τελειωμένος Αλέξης Τσίπρας ακύρωσε ξαφνικά την επίσκεψή του σε Κω και Νίσυρο επικαλούμενος μείζων εθνικό θέμα, κάτι που αν ίσχυε θα έπρεπε να έχει κάνει ήδη εδώ και μέρες, αλλά ο λαοπλάνος είναι πάντα λαοπλάνος.

Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε μόνο για δύο ώρες απλά για να φανεί ότι συνεδρίασε και αποφάσισε  και προχωρήσουν μαζί με την Κύπρο σε διπλωματικές επαφές που θα οδηγήσουν σε διεθνείς κυρώσεις κατά της Τουρκίας εφόσον έχει πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Θα αρκούσε μια απλή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Αναστασιάδη για να αποφασιστεί να κινηθούν μαζί Ελλάδα και Κύπρος, αλλά θα χάλαγε το σώου.

Το μεγαλύτερο σώου ήταν όταν βγήκε ο Αλέξης Τσίπρας απο το Μαξίμου δυστυχώς όχι ακόμα για πάντα για να κάνει δήλωση και να καθησυχάσει τους πολίτες