Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Απονομή «Αστυνομικού Σταυρού» σε Υπαρχιφύλακα για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε εκθέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο

 



Σε ειδική λιτή τελετή, κατά την οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, που πραγματοποιήθηκε την 9-12-2020 το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, απονεμήθηκε Αστυνομικό Μετάλλιο, με αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικός Σταυρός», στον Υπαρχιφύλακα ΓΕΜΕΛΙΑΡΗ Θεόδωρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, για εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Γεώργιος ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ, ο οποίος στην ομιλία του, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Αστυνομικό.

Η απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής Ταξίαρχου ΔΑΒΑΛΟΥ Δημητρίου, του Διοικητή του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου Υπαστυνόμου Α΄ ΚΑΡΑΣΣΑΒΙΔΗ Ελευθερίου και μελών της οικογένειας του τιμώμενου αστυνομικού.

Υπενθυμίζεται ότι, η απονομή του Αστυνομικού Σταυρού πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αναγνώσθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε ο τιμώμενος αστυνομικός, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Πιο συγκεκριμένα την 3-1-2016 και περί ώρα 05:35, ο Υπαρχιφύλακας ΓΕΜΕΛΙΑΡΗΣ Θεόδωρο , ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, στο 47ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου, στο ρεύμα προς Λαύριο, αντιλαμβανόμενος φλεγόμενο αυτοκίνητο, το οποίο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε παρακείμενο στύλο, με πράξη αυτοθυσίας και εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, απεγκλώβισε άμεσα τον οδηγό του.



Απονομή του «Αστυνομικού Σταυρού» σε δύο αστυνομικούς για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξαν εκθέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο

 



Σε ειδική λιτή τελετή, κατά την οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, που πραγματοποιήθηκε την 9-12-2020 το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, απονεμήθηκαν Αστυνομικά Μετάλλια, με αντίστοιχα διπλώματα «Αστυνομικός Σταυρός», στον Αρχιφύλακα ΜΟΥΡΤΙΚΑ Αργύριο και στον Υπαρχιφύλακα ΣΤΑΜΟΥΚΩΣΤΑ Σπυρίδωνα της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, για εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξαν κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Τα Αστυνομικά Μετάλλια απένειμε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Γεώργιος ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ, ο οποίος στην ομιλία του, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους Αστυνομικούς.

Η απονομή των Αστυνομικών Μεταλλίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ταξίαρχου ΚΟΥΤΣΙΒΙΤΗ Κωνσταντίνου και μελών της οικογένειας των τιμώμενων αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται ότι, η απονομή του Αστυνομικού Σταυρού πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αναγνώσθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξαν οι τιμώμενοι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή τους σε κίνδυνο.




Πιο συγκεκριμένα την 4-1-2018 και περί ώρα 19:30, ο Αρχιφύλακας ΜΟΥΡΤΙΚΑΣ Αργύριος και ο Υπαρχιφύλακας ΣΤΑΜΟΥΚΩΣΤΑΣ Σπυρίδων, υπηρετούντες στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας στην περιοχή της Αρτέμιδος, επέδειξαν εξαιρετική δραστηριότητα και με αυτοθυσία εισήλθαν σε φλεγόμενη οικία και υπό δυσμενείς συνθήκες και με κίνδυνο της ζωής τους, εντόπισαν εγκλωβισμένη ηλικιωμένη γυναίκα (92 ετών), η ζωή της οποίας κινδύνευε άμεσα και την μετέφεραν με ασφάλεια εκτός του φλεγόμενου κτιρίου.




Κωδικό όνομα «Turquesa II»: Επιχείρηση της Interpol σε τέσσερις ηπείρους για εμπορία ανθρώπων

 



Μια επιχείρηση που πρόσφατα συντόνισε η Interpol οδήγησε στη σύλληψη περισσότερων από 200 διακινητών και εμπόρων ανθρώπων που κρίθηκαν ύποπτοι για διακίνηση μεταναστών σε τέσσερις ηπείρους, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός αστυνομικής συνεργασίας με έδρα την Λιόν.

Η «επιχείρηση Turquesa II» πραγματοποιήθηκε μεταξύ 27ης Νοεμβρίου και 3ης Δεκεμβρίου σε 32 χώρες της αμερικανικής, αφρικανικής, ευρωπαϊκής και ασιατικής ηπείρου με την υποστήριξη του προγράμματος της Interpol κατά της παράνομης διακίνησης μεταναστών, της Europol, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον ‘Ελεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC).

Μεταξύ των περίπου 200 συλλήψεων, 30 αφορούσαν περιπτώσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης μεταναστριών ή εμπορίας ανθρώπων, υπογράμμισε η ανακοίνωση της Interpol.

Στο Μεξικό, η αστυνομία συνέλαβε, μεταξύ άλλων, τον φερόμενο ως αρχηγό μιας εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε μετανάστες από τις ακτές της Κούβας στο Μεξικό, όπου οι τελευταίοι στερούνταν την ελευθερία τους, απειλούνταν και βασανίζονταν, υπογραμμίζεται.

Συνολικά, σχεδόν 100 πιθανά θύματα εμπορίας εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στη Βραζιλία, τη Χιλή, την Δομινικανή Δημοκρατία, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ισπανία και την Ουρουγουάη, πρόσθεσε ο οργανισμός αστυνομικής συνεργασίας.

«Η επιχείρηση Turquesa II έδειξε ότι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται ευάλωτους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, και ζητούν μεγάλα χρηματικά ποσά από αυτούς χωρίς να τους απασχολεί η μεταχείρισή τους», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Interpol Γιούργκεν Στοκ.

Μια επιχείρηση στη Βραζιλία εναντίον των ομάδων οργανωμένου εγκλήματος, Sonho Americano, Lei do Retorno και CaiCai III, αποκάλυψε ότι οι εγκληματίες χρέωναν όσους προσπαθούσαν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ περίπου 22.000 δολάρια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, η Ιντερπόλ εξέδωσε 18 κόκκινες ειδοποιήσεις, 367 μπλε ειδοποιήσεις ζητώντας πληροφορίες για πιθανούς υπόπτους, 188 κίτρινες ειδοποιήσεις για αγνοούμενους και τέσσερις μπλε ειδοποιήσεις για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους τρόπους δράσης των εγκληματιών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Προς γενικό «lockdown» η Γερμανία: Εκτός ελέγχου η πανδημία - 30.000 νέα κρούσματα

 



Η χώρα απέτυχε να θέσει υπό έλεγχο την διασπορά της νόσου - Αποφάσεις την Κυριακή το πρωί - «Το αυστηρότερο lockdown είναι η μοναδική πιθανότητα να ανακτήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης», προειδοποίησε σε δραματικό τόνο ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ

Προς γενικευμένο «lockdown», ενδεχομένως ήδη από την Δευτέρα, κινείται η Γερμανία, καθώς τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού που εφαρμόστηκαν από τις 2 Νοεμβρίου δεν έχουν ως τώρα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα κρούσματα πλησίασαν σήμερα τις 30.000, ενώ ρεκόρ σημειώθηκε και στους θανάτους που συνδέονται με την Covid-19, οι οποίοι έφθασαν τους 598.

Την Κυριακή το πρωί, σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, αναμένεται να κριθεί η λειτουργία της αγοράς και των σχολείων για το προσεχές διάστημα, με τις τοπικές κυβερνήσεις να προσανατολίζονται πλέον η μία μετά την άλλη στην λήψη ακόμη και μονομερών μέτρων περιορισμού, ενώπιον του κινδύνου το δεύτερο κύμα της πανδημίας να τεθεί εκτός ελέγχου. «Πρέπει να πάμε σε άμεσο, αυστηρότερο lockdown. Είναι η μοναδική πιθανότητα να ανακτήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης», προειδοποίησε σε δραματικό τόνο ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ (CDU) δήλωσε ευθέως ότι χρειάζονται πλέον «εντελώς διαφορετικά, απολύτως σαφή, απολυταρχικά μέτρα», καθώς, όπως είπε, ο κόσμος «δεν έχει αντιληφθεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα». Ο ίδιος αποκάλυψε μάλιστα ότι εξακολουθεί να λαμβάνει μηνύματα από πολίτες που ζητούν χαλάρωση των περιορισμών για τις ημέρες των εορτών. «Η κοινωνική ζωή πρέπει να σταματήσει», τόνισε και προειδοποίησε για τον ορατό πλέον κίνδυνο τα νοσοκομεία της χώρας να επιβαρυνθούν υπερβολικά. Στην Σαξονία από την Δευτέρα θα κλείσουν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία και καταστήματα λιανικού εμπορίου, τουλάχιστον έως τις 10 Ιανουαρίου. Επιπλέον, θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από τις 22:00 έως τις 6:00 και για όλο το 24ωρο σε απόσταση μεγαλύτερη των 15 χιλιομέτρων από την κατοικία τους. «Αυτά τα μέτρα είναι δυστυχώς αναπόφευκτα, αν θέλουμε γιατροί και νοσηλευτές να κάνουν τη δουλειά τους σε ποιοτικές συνθήκες και όχι πλέον σε κατάσταση απόλυτης υπερφόρτωσης», διευκρίνισε ο κ. Κρέτσμερ.

Απόλυτο lockdown σε όλη τη χώρα ήδη πριν από τα Χριστούγεννα ζήτησε και ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας 'Αρμιν Λάσετ, ο οποίος ωστόσο υπεραμύνθηκε του αρχικού σχεδιασμού περί μερικής χαλάρωσης των μέτρων από 20 Δεκεμβρίου έως και 2 Ιανουαρίου. «Δεν ξέρω κανέναν που να μας είπε πριν από οκτώ εβδομάδες να πάμε σε καθολικό lockdown», δήλωσε ο κ. Λάσετ, για να προσθέσει ότι αρχικά υπήρχε η άποψη ότι τα Χριστούγεννα θα μπορούσαν να είναι κάπως διαφορετικά. «Η εκτίμηση ότι το μερικό lockdown θα αρκούσε δυστυχώς δεν επαληθεύτηκε και για αυτό αυτή η απόφαση (ενν.για γενικευμένο lockdown) είναι για μένα απαραίτητη. Σαφώς, γρήγορα και καλύτερα αύριο», είπε χαρακτηριστικά.

Ανάκληση της χαλάρωσης των περιορισμών που είχαν εξαγγελθεί για τις ημέρες των εορτών αποφάσισε σήμερα και η κυβέρνηση της Βρέμης, ανακοινώνοντας ότι οι συναντήσεις μπορούν να γίνουν μόνο μεταξύ πέντε ατόμων, χωρίς να συνυπολογίζονται τα παιδιά κάτω των 14 ετών. «Πρέπει να αποτρέψουμε μια υπερφόρτωση του συστήματος υγείας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αντρέας Μποφενσούλτε (SPD) έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση της Γερουσίας. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 23 Δεκεμβρίου, η παρουσία ωστόσο των μαθητών δεν θα είναι από την Δευτέρα υποχρεωτική, ενώ η πώληση αλκοολούχων ποτών θα απαγορεύεται, γεγονός που αφορά κυρίως την διάθεση του παραδοσιακού ζεστού κρασιού των εορτών (Glühwein).

Δραστικά μέτρα περιορισμού σχεδιάζει και το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, με αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων, απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, ακόμη και με απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών.

Περιορισμό στην κυκλοφορία επιβάλλει ήδη από αύριο η Βάδη - Βυρτεμβέργη, με τον Πρωθυπουργό Βίνφριντ Κρέτσμαν (Πράσινοι) να ανακοινώνει ότι μεταξύ 20:00 και 5:00 η έξοδος των πολιτών από το σπίτι θα γίνεται μόνο για ουσιαστικό λόγο».

Απόλυτος κατά οποιασδήποτε χαλάρωσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν ο καθηγητής επιδημιολογίας και αρμόδιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την υγεία, Καρλ Λάουτερμπαχ. «Φέτος δεν έχουμε τίποτα να γιορτάσουμε. Χιλιάδες άνθρωποι στα νοσοκομεία αγωνίζονται για να αναπνεύσουν», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00, όπως συνέβη στην Γαλλία. Εξήγησε μάλιστα ότι εάν οι περιορισμοί τεθούν σε εφαρμογή στις 21 Δεκεμβρίου, είναι απολύτως μη ρεαλιστικό να περιοριστούν τα κρούσματα κάτω από τα 50 ανά 100.000 κατοίκους έως τις 10 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», το επικείμενο lockdown θα κρατήσει πιθανότατα πολύ περισσότερο. Το αυριανό του τεύχος κυκλοφορεί μάλιστα με τον τίτλο «Η χειμερινή αποτυχία» και ασκεί κριτική στην πολιτική τάξη της χώρας, ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κρατίδια, ότι «αποκοιμήθηκαν» τον Σεπτέμβριο και περιορίστηκαν σε μέτρα περιορισμένης έκτασης.


Πηγή : protothema.gr



Νέα ξεφτίλα Ραγκούση αποκάλεσε τους αστυνομικούς «μισητά πρόσωπα» -«Ντροπή σου πολιτικέ γυρολόγε!»

 



Πρόεδρος αστυνομικών : «Ντροπή σου "πολιτικέ γυρολόγε" για την άστοχη δήλωση σου...άλλοι θα πρέπει να ντρέπονται που δεν σε μαζεύουν».

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η τραγική πολιτική προσωπικότητα ο Γιάννης Ραγκούσης προκαλεί την κοινωνία με όσα γράφει και λέει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ραγκούσης φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν βρισκόταν πράγμα απίθανο, σε άλλη παράταξη σοβαρή που δεν έχει μέσα στις τάξεις της τέτοια νούμερα για στελέχη θα τον είχαν διαγράψει.

Τώρα ήρθε η ώρα να προκαλέσει και τους αστυνομικούς υπαλλήλους, να προσβάλει το αστυνομικό Σώμα, τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους.

Πυρ και μανία είναι Αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα με τον απαράδεκτο Γ. Ραγκούση ο οποίος μιλώντας στη Βουλή – θέλοντας να κατηγορήσει την κυβέρνηση – υποστήριξε ότι «ντρέπονται τα παιδιά των Ελληνίδων και των Ελλήνων αστυνομικών να λένε ότι οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους είναι αστυνομικοί».

Ο Ραγκούσης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σ/ν: για την αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είπε, μεταξύ άλλων προκλητικών, τα εξής: «Έχετε οδηγήσει τους ακροδεξιούς θύλακες μέσα στην ΕΛΑΣ σε απαράδεκτη εξαλλοσύνη (…) Το χειρότερο από όλα που έχετε κάνει στην ΕΛΑΣ είναι ότι έχετε διαμορφώσει ξανά μετά από δεκαετίες τις συνθήκες ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικός που κατά βάση είναι παιδιά εργαζόμενα να ξαναγίνουν μισητά πρόσωπα στην ελληνική κοινωνία. Έχετε διαμορφώσει τις συνθήκες να ντρέπονται τα παιδιά των Ελληνίδων και των Ελλήνων αστυνομικών να λένε ότι οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους είναι αστυνομικοί».

Οι άθλιες δηλώσεις του Ραγκούση προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στους αστυνομικούς. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β.Α. Αττικής Κωνσταντίνος Τσουμάνης σε ανάρτησή του στα social media έγραψε: «Ντροπή σου "πολιτικέ γυρολόγε" για την άστοχη δήλωση σου...άλλοι θα πρέπει να ντρέπονται που δεν σε μαζεύουν».









Πλημμύρες στην Ακρόπολη: "Δημιουργούνται τουλάχιστον από το 2013"

 



Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα στην τσιμεντένια κατασκευή της Ακρόπολης, αναφέροντας πως αυτά προκαλούνται από τις ισχυρές βροχοπτώσεις εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια.

Το ΥΠΠΟΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: "Οι ισχυρές βροχοπτώσεις δημιουργούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη τουλάχιστον από το 2013. Η ελεύθερη επιφάνεια του αρχαιολογικού χώρου και το βραχώδες έδαφος έχουν πολύ μικρή απορροφητικότητα. Μετά τις πρώτες ζημίες το 2013 εκπονήθηκαν οι πρώτες προμελέτες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι οποίες εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ τον Δεκέμβριο 2014. Δυστυχώς δεν προχώρησε η υλοποίησή τους.

Το 2018 υπήρξαν βρoχοπτώσεις που προκάλεσαν φθορές των τειχών, ιδιαίτερα στην βόρεια κλιτύ. Εξ' αιτίας των ζημιών αυτών ο βόρειος περίπατος της Ακρόπολης έμεινε κλειστός για μεγάλο διάστημα.

Τα πρώτα υδραυλικά έργα αποχέτευσης αποστράγγισης έγιναν το 2020, στην ανατολική και νότια πλευρά του Παρθενώνα. Εκεί οι χθεσινές βροχές δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα. Οι μελέτες και τα έργα συνεχίζονται ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα στον Βράχο, χωρίς επιπλέον να πλημμυρίζουν οι οικιστικές περιοχές της Πλάκας".