Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Αυγενάκης : «Η Σοφία και η κάθε Σοφία μάς έχει στο πλευρό της»

 



Αναλυτικά οι δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού:

«Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε. Βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να το κάνει. Να μεταφέρει ένα βίωμα που την πλήγωσε. Μαζί με αυτήν να παρακαλέσουμε και άλλους αθλητές που έχουν βιώσει παρόμοια βία, ψυχολογική, λεκτική ή σεξουαλική, να μιλήσουν.

Να «καθαρίσουμε» το τοπίο. Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές. Όταν ξεκινούσαμε, αυτό που είχαμε δει ήταν η αίσθηση μονιμότητας στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών. Η αίσθηση που είχαν πως είναι φοβεροί και τρομεροί και κανείς δεν θα τους πειράξει.

Η έπαρση και ο ναρκισσισμός. Αυτά τελείωσαν και τελείωσαν μία και έξω με όσα περάσαμε με τις θητείες και το όριο ηλικιών. Το δικαίωμα των αθλητών να μιλούν και να έχουν εκπρόσωπο πλέον στα συμβούλια των Ομοσπονδιών. Όλο αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς αθλητές να ενεργοποιηθούν.

Η Πολιτεία είναι έτοιμη να σπάσει αυγά. Ο αθλητικός εισαγγελέας έχει κατάθεση από τον Νοέμβριο από τη Σοφία ονομαστικά και θα κάνει αυτό που πρέπει. Είμαι σίγουρος πως θα κάνει αυτό που πρέπει. Η Σοφία και η κάθε Σοφία μας έχει στο πλευρό της».

«Εάν δεν είχαμε προχωρήσει με το ξεσκαρτάρισμα με το μητρώο των αθλητικών σωματείων… Εάν δεν είχαμε προχωρήσει να σταματήσει η μονιμότητα των Ομοσπονδιών… Να σταματήσει αυτό το χάος. Όλα τα Όργανα θα επιληφθούν άμεσα», ανέφερε ακόμη ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε: «Η δική μας Σοφία βρήκε τη δύναμη και μίλησε δυνατά. Η Σοφία είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα με τις διακρίσεις της και τον χαρακτήρα της.

Μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα τα αθλητικά όργανα. Η ανακοίνωση του Καπράλου είναι προσωπική. Διάβασα την άκρως προκλητική ανακοίνωση της ελληνικής ομοσπονδίας ιστοπλοϊας και με θλίβει.

Είναι γκάφα. Να θυμηθούμε και άλλες υποθέσεις όπως του Νίκου Κακλαμανάκη. Μόνο οργή και θυμό προκαλεί η απερχόμενη διοίκηση της Ομοσπονδία της ιστιοπλοϊας. Εμείς θα πάμε μέχρι τέλους με την αθλητική μεταρρύθμιση».



Ήρθαν και στην Ελλάδα τα rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου

 



Νέα δυνατότητα διάγνωσης του Covid-19 με την πραγματοποίηση εκτεταμένων διαγνωστικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της πανδημίας δίνουν rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου που διατίθενται και στην Ελλάδα. Τα νέα τεστ γίνονται με τη λήψη σάλιου και όχι με τη λήψη δειγμάτων από το φάρυγγα και τη μύτη είναι πιο οικονομικά, απλούστερα στην εκτέλεση, λιγότερο ενοχλητικά, με μικρότερο κίνδυνο επιμόλυνσης και ο χρόνος εκτέλεσης είναι σαφώς πιο γρήγορος, δηλαδή δίνουν άμεσα αποτελέσματα και ίσως αποδειχθούν η πιο δραστική άμεση λύση για μείωση της διάδοσης του COVID 19, πολλαπλασιάζοντας την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και περιορίζοντας άμεσα τα θετικά κρούσματα.

Ειδικότερα, το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με δείγμα σάλιου, δίνει αποτέλεσμα μέσα σε 15 λεπτά, με ευαισθησία 95%, δίνοντας νέα προοπτική στην έγκαιρη διάγνωση του Covid 19 και την ευκαιρία για εκτενή διενέργεια τεστ. Η ευκολία και αμεσότητα με το δείγμα σάλιου, αναμένεται να πολλαπλασιάσει την δυνατότητα διάγνωσης, ενώ το συγκεκριμένο τεστ είναι ιδανικό και για παιδιά.

Πως γίνεται το τεστ αντιγόνου με δείγμα σάλιου

Ο εξεταζόμενος εισάγει σάλιο σε δοκιμαστικό σωλήνα στον οποίο προστίθεται το ειδικό διάλυμα / αντιδραστήριο αναμειγνύοντας το. Στην συνέχεια λαμβάνονται τρεις σταγόνες από το μίγμα και τοποθετούνται στην ειδική κασετίνα διάγνωσης, αναμένοντας το αποτέλεσμα εντός 15 λεπτών.

Μοριακά τεστ και ταχείας διάγνωσης

Στο ξεκίνημα της πανδημίας το μόνο αποδεκτό τεστ από τον ΠΟΥ ήταν το μοριακό PCR, που παραμένει να είναι ο χρυσός κανόνας για επιβεβαίωση των κρουσμάτων, ενώ πρόσφατα, όταν πιά δεν ήταν εφικτός ο έλεγχος της διάδοσης, έγινε αποδεκτό το τεστ διάγνωσης του αντιγόνου του COVID 19 το οποίο διαθέτει υψηλή αξιοπιστία, με την χρήση μέχρι σήμερα δειγματοληψίας ρινοφαρυγγικού δείγματος από εξειδικευμένο προσωπικό.

Το νέο τεστ αντιγόνου με δείγμα σάλιου δίνει την δυνατότητα εύκολης, πολλαπλής και γρήγορης διενέργειας τεστ για έγκαιρη απομόνωση των θετικών κρουσμάτων και καλύτερο έλεγχο της πανδημία, συμβάλλοντας στην σταδιακή επαναφορά της κανονικότητας στην οικονομία και στην κοινωνία.

Κλειδί στην αντιμετώπιση της πανδημίας η έγκαιρη διάγνωση και ιχνηλάτηση

Σύμφωνα με μελέτες, αν όλος ο κόσμος έκανε κατά μέσο όρο 2 τεστ τον μήνα θα μπορούσε να περιοριστεί η μεταδοτικότητα μέχρι και 70% με 80% σε μόλις ένα μήνα. Ο ερευνητής μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Στέφεν Κίσλερ ανέφερε ότι αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι εάν ένας ασθενής είναι μεταδοτικός, για να τον απομονώσουμε έγκαιρα και να μειώσουμε την μετάδοση στην κοινότητα και το τεστ αντιγόνων είναι το πιο ισχυρό και γρήγορο εργαλείο για να το αποδείξουμε.

Τα γρήγορα τεστ αντιγόνου και ειδικά τα νέα τεστ με δείγμα σάλιου τείνουν να αλλάξουν την δυνατότητα διάγνωσης του Covid-19 και αποτελούν την νέα στρατηγική για την έγκαιρη διάγνωση των κρουσμάτων γιατί είναι γρήγορα και φθηνά ανιχνεύοντας τις αντιγόνες πρωτεΐνες που επιτρέπουν τον εντοπισμό θετικών περιπτώσεων.

Το βασικό πλεονέκτημα των rapid test έναντι των μοριακών τεστ, είναι ότι γνωρίζει άμεσα ο εξεταζόμενος αν είναι θετικός ή αρνητικός και αυτό μειώνει την μετάδοση κατά δύο μέρες, με την έγκαιρη καραντίνα. Παράλληλα η ιχνηλάτηση επαφών μπορεί να ξεκινήσει 2 ημέρες νωρίτερα. Το κλειδί στον έλεγχο της πανδημίας είναι η ταχύτερη ιχνηλάτηση, ο έγκαιρος εντοπισμός των επαφών και η απομόνωσή τους.

Τα διπλά τεστ αντιγόνου με επιλογή δείγματος σάλιου ή ρινοφαρυγγικό, διατίθεται από την εταιρεία Newpharm A.E. η οποία έχει εξασφαλίσει την αποκλειστική αντιπροσώπευση για Ελλάδα και Κύπρο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Παρεμβαίνει η Εισαγγελία για τις καταγγελίες Μπεκατώρου παρά την παραγραφή της πράξης

 



Εισαγγελική παρέμβαση εκδηλώνεται από την Εισαγγελία της Αθήνας για τις δημόσιες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής παρενόχλησης, την οποία υπέστη πριν από χρόνια.

Το θέμα έχει λάβει, τεράστιες διαστάσεις και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου αναμένεται να διατάξει αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα για το τί ακριβώς έγινε και θα κληθεί τη Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη, η ολυμπιονίκης να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

Μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας η Σοφία Μπεκατώρου θα καταθέσει αναλυτικά για το περιστατικό, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η καταγγελθείσα πράξη φέρεται ότι τελέστηκε πριν από 23 χρόνια και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί.



Πειθαρχικό και ποινικό παράπτωμα θα είναι οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

 



Και άργησε!!!

Πειθαρχικό και ποινικό παράπτωμα θα είναι οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια, όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που τέθηκε από χθες Σάββατο σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Πειθαρχικά θα διώκεται και όποιος διακόπτει συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων, ενώ ως πειθαρχικό παράπτωμα ορίζεται και η αφισοκόλληση στους χώρους του πανεπιστημίου.

Πειθαρχικά παραπτώματα για τους φοιτητές είναι:

«Η εκούσια παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος, συμπεριλαμβανόμενης τόσο της εκπαιδευτικής, ερευνητικής ή διοικητικής λειτουργίας του όσο και της λειτουργίας των μονομελών και συλλογικών οργάνων και των υπηρεσιών του, καθώς και της απρόσκοπτης χρήσης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του.

Επίσης, απαγορεύεται η χρήση των στεγασμένων ή ανοικτών χώρων, των εγκαταστάσεων, των υποδομών και του εξοπλισμού του ιδρύματος χωρίς την άδεια των αρμόδιων οργάνων του».

Πειθαρχικά παραπτώματα είναι η αντιγραφή στις εξετάσεις και η λογοκλοπή.

«Το πειθαρχικό παράπτωμα μπορεί να τελεστεί και με παροχή συνδρομής σε τρίτο πρόσωπο ή διευκόλυνσή του για την τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος», ορίζει το νομοσχέδιο.

Ως προς τις ποινές, αυτές ξεκινούν από έγγραφη επίπληξη και συνεχίζουν και κλιμακώνονται με:

Απαγόρευση συμμετοχής σε εξετάσεις ενός ή περισσοτέρων μαθημάτων για μία ή περισσότερες εξεταστικές περιόδους

Προσωρινή ή μόνιμη απαγόρευση χρήσης εξοπλισμού ή εγκαταστάσεων του ιδρύματος

Προσωρινή αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας από έναν ως 24 μήνες 

Οριστική διαγραφή



Λαθρομετανάστες με ρόπαλο στην Χίο διέλυσαν κατάστημα

 



Ιδιοκτήτης καταστήματος στο κέντρο της πόλης της Χίου παρακολουθούσε αμέτοχος και φοβισμένος τον άγριο καυγά μεταξύ μιας ομάδας αλλοδαπών λαθρομεταναστών στον δρόμο.

Οι τρεις λαθρομετανάστες τσακωνόντουσαν έξω στον δρόμο και κάποια στιγμή αποφάσισαν να μπουν στο μαγαζί του ανθρώπου για να του το σπάσουν.

Παρά τις παρακλήσεις του να μην προκαλούν ζημιές, οι εισβολείς εξακολούθησαν για άγνωστο λόγο να του σπάνε το μαγαζί, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο ρόπαλο. Ο καταστηματάρχης και άλλοι πολίτες ειδοποίησαν αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, οι οποίοι ακινητοποίησαν δυο από τους μετανάστες ενώ ο τρίτος τράπηκε σε φυγή, κατασχέθηκε το ρόπαλο και σε βάρος των δύο αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, πρόκληση φθορών σε ξένη ιδιοκτησία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.



Αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα οι επικίνδυνοι ανήλικοι του Μετρό - Γνωστοί στις αρχές

 


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ασκήθηκε στους δύο ανήλικους για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο Μετρό.

Οι επικίνδυνοι ανήλικοι αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της απείθειας, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίον έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη 19/1/2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο ανήλικοι ήταν γνωστοί στο Αστυνομικό τμήμα Περιστερίου και είχαν απασχολήσει πολλές φορές.




Κτήνη στην Λιβαδειά κτύπησαν σκυλίτσα επειδή ξάπλωσε σε πυλωτή! Η κακοποίηση είναι πλέον κακούργημα

 



Αυτές τις μέρες σε μια πυλωτή, σε γειτονιά της Λιβαδειάς, βρήκε στέγη μια σκυλίτσα με τα νεογέννητα κουτάβια της. Τέσσερα πλασματάκια που κάποιοι “πολιτισμένοι” κάτοικοι δεν τα ήθελαν εκεί και τα έδιωχναν με βαρβαρότητα. Τα χτυπούσαν, φώναζαν, έκαναν τα πάντα για να μην τους πιάνουν και τους βρωμίζουν το χώρο. Σαν σκουπίδια. Ή χειρότερα από τα σκουπίδια. Γιατί τα ζώα δεν θέλουμε να τα βλέπουμε αλλά τα πραγματικά σκουπίδια τα πετάμε όπου να’ναι και δεν μας νοιάζει να ζούμε δίπλα τους.

Αφού λοιπόν έκαναν τα πάντα για να φύγουν από εκεί, τα κουταβάκια μαζί με τη μανούλα τους μεταφέρθηκαν σε ένα απέναντι οικόπεδο όπου γίνονταν κάποιες χωματουργικές εργασίες. Όπως ίσως διαβάσατε αυτές τις μέρες, κάποιος κάνοντας εκεί με τον εκσκαφέα δουλειές τα “έθαψε”. Ας πιστέψουμε ότι έγινε κατά λάθος και ότι δεν τα είδε. Οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers, που πήγαν να τα φροντίσουν, τα άκουσαν και ευτυχώς κατάφεραν να τα ξεθάψουν. Τα μικρά ανέλαβε ο δήμος.



Η συνέχεια της ιστορίας όμως είναι το ίδιο άσχημη. Η μανούλα, ψάχνοντας τα μωρά της και έχοντας αρχίσει κρύο και βροχή, εμφανίστηκε και πάλι στην πυλωτή. Για να βρει καταφύγιο να προστατευτεί.

Οι ίδιοι όμως μισάνθρωποι που δεν την ήθελαν, ούτε εκείνη ούτε τα παιδιά της, άρχισαν και πάλι τους τραμπουκισμούς σε μια αθώα ψυχή. Ένας κύριος από την πολυκατοικία άκουσε κάποια στιγμή φωνές, κάποια “ουστ κοπρόσκυλο”, και φασαρία. Κατέβηκε κάτω και βρήκε τη σκυλίτσα μέσα στα αίματα, να κλαίει και να φωνάζει από τον πόνο.

Το ζώο μεταφέρθηκε από το δήμο σε κτηνιατρείο όπου θα εκτιμήσουν την κατάστασή του.

Έχουν γίνει μηνύσεις κατά αγνώστων. Οι άνθρωποι του σωματείου επίσης θα δουν και τις κάμερες για να εντοπίσουν αυτόν που το έκανε. Αν όλα πάνε καλά για τη σκυλίτσα, θα προσπαθήσουν να της βρουν σπίτι για να μην πάει πάλι εκεί έξω.

Για κάθε πληροφορία που έχετε ή που θέλετε να μάθετε, μπείτε στη σελίδα των εθελοντών Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers.

Βοηθήστε τους με όποιον τρόπο μπορείτε. Βοηθάμε τους εθελοντές για να μπορούν να βοηθάνε τα ζώα.


Πηγή : petpet.news



Συνελήφθη οπλισμένος άντρας στον Καπιτώλιο

 



Βαριά οπλισμένος συνελήφθη στη Ουάσιγκτον καθώς προσπαθούσε να περάσει ένα από τα πολλά σημεία ελέγχου κοντά στο Καπιτώλιο, όπου ο Τζο Μπάιντεν θα ορκισθεί ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Ουέσλι Αλεν Μπίλερ, από την Βιρτζίνια, παρουσιάσθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε σημείο ελέγχου κοντά στο Καπιτώλιο, αναφέρεται σε έκθεση της αστυνομίας που επιβεβαιώνει πληροφορία του CNN.

Η αστυνομία βρήκε στην κατοχή του ένα περίστροφο έτοιμο για χρήσηκαι περισσότερες από 500 σφαίρες.





Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ Γιάννης Παπαδημητρίου

 


Μετά την απαράδεκτη στάση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας,  που ζήτησε από τη Σοφία Μπεκατώρου «να γίνει πιο συγκεκριμένη» στις καταγγελίες της, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ Γιάννης Παπαδημητρίου υπέβαλε την παραίτησή του, λέγοντας πως θέλει να «υπερασπιστεί το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος», ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες «ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος».

Η ανάρτηση του κ. Παπαδημητρίου

Κύριε Πρόεδρε,

ως μέλος της μεγάλης ιστιοπλοϊκής οικογένειας, αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και αφετέρου για την αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλουσα γιατί τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, «ως δυσάρεστο περιστατικό».

Κατόπιν αυτού υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ ώστε να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος. Επιπλέον, για να συμπαρασταθώ στην Σοφία που η ανακοίνωση της ΕΙΟ, την αφήνει εκτεθειμένη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Λυπάμαι γιατί η αντίδραση της Ομοσπονδίας είναι κατώτερη των περιστάσεων και εκθέτει τα μέλη της αλλά περισσότερο την πλειοψηφία του ιστιοπλοϊκού κόσμου που σέβεται την προσωπικότητα και την υπόληψη κάθε αθλήτριας και αθλητή. Περίμενα έκτακτη συγκρότηση ΔΣ και άμεση ενεργοποίηση των πειθαρχικών οργάνων, κάτι που δεν έγινε.

Καλώ τη δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος.


Γιάννης Παπαδημητρίου

Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς



Αυτός είναι ο... παράγοντας που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου

 


Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι ο άνθρωπος που κατονόμασε η χρυσή Ολυμπιονίκης ότι την κακοποίησε σεξουαλικά το 1998 - Ο ίδιος ο κ. Αδαμόπουλος διαψεύδει κάθε εμπλοκή του - Διαβάστε τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από υψηλόβαθμο και ενεργό μέχρι και σήμερα στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας.

Ήδη σιγά, σιγά κι άλλες αθλήτριες αρχίσουν να εμφανίζονται και να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά, ωστόσο η διαφορά είναι ότι η Μπεκατώρου πριν μιλήσει δημόσια για τον εφιάλτη που βίωσε, είχε βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα όπου κατήγγειλε τον συγκεκριμένο παράγοντα και τον κατονόμασε.

Κι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτήν την θλιβερή ιστορία είναι ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος (όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας) ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή!!!

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου (η συγκεκριμένη παράταξη έχει 7 διαδοχικές θητείες!!!). Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, ωστόσο άνθρωποι του χώρου έλεγαν ότι τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου με τον ίδιο να συνεχίζει ως γραμματέας. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να συνεχίσει να βρίσκεται στα πράγματα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σοφία Μπεκατώρου στις 20 Δεκεμβρίου μιλώντας στο Marie Claire, αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας, ενώ στο Πρώτο Θεμα που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε και νέες δηλώσεις της δις Ολυμπιονίκη για το συγκεκριμένο θέμα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Επίσης να σημειώσουμε ότι τον αντιπρόεδρο της Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας βαραίνει και η καταγγελία του Νίκου Κακλαμανάκη ο οποίος προσέφυγε στην ΕΦΙΠ (Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος).

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης και νυν προπονητής του Βύρωνα Κοκκαλάνη είχε δεχθεί φραστική επίθεση από τον Αδαμόπουλο σε συνάντηση της ολυμπιακής ομάδας (είχε ως θέμα την Ολυμπιακή προετοιμασία). Όπως αναφέρει στην καταγγελία του, ο Αδαμόπουλος απαίτησε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, ο οποίος συντόνιζε τη συζήτηση, να αφαιρέσει το λόγο από τον Κακλαμανάκη γιατί βρίσκεται σε αντιδικία με την Ομοσπονδία!

Αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα από τη ΝΔ

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προχωράει στην αναστολή της κομματικής του ιδιότητας ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος και αντιπρόεδρου της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στην Ανατολική Αττική.

Από τον κ. Αδαμόπουλο λάβαμε το εξής:

Κύριοι,

Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμά σας σε σχέση με το πρόσωπό μου και την κυρία Μπεκατώρου, τυγχάνουν παντελώς ανακριβή, ψευδή, συκοφαντικά και υποβολιμιαία, καθόσον ουδέποτε έλαβαν χώρα τα όσα ισχυρίζεται η κυρία Μπεκατώρου σε σχέση με το πρόσωπό μου. Για το λόγο αυτό σας καλώ όπως αποσύρετε άμεσα όλα τα δημοσιεύματα τα οποία με εμπλέκουν αδίκως με τις καταγγελίες της κυρίας Μπεκατώρου και επιφυλάσσομαι παντώς νομίμου δικαιώματός μου για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΟ


Πηγή : protothema.gr