Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Κτήνη στην Λιβαδειά κτύπησαν σκυλίτσα επειδή ξάπλωσε σε πυλωτή! Η κακοποίηση είναι πλέον κακούργημα

 



Αυτές τις μέρες σε μια πυλωτή, σε γειτονιά της Λιβαδειάς, βρήκε στέγη μια σκυλίτσα με τα νεογέννητα κουτάβια της. Τέσσερα πλασματάκια που κάποιοι “πολιτισμένοι” κάτοικοι δεν τα ήθελαν εκεί και τα έδιωχναν με βαρβαρότητα. Τα χτυπούσαν, φώναζαν, έκαναν τα πάντα για να μην τους πιάνουν και τους βρωμίζουν το χώρο. Σαν σκουπίδια. Ή χειρότερα από τα σκουπίδια. Γιατί τα ζώα δεν θέλουμε να τα βλέπουμε αλλά τα πραγματικά σκουπίδια τα πετάμε όπου να’ναι και δεν μας νοιάζει να ζούμε δίπλα τους.

Αφού λοιπόν έκαναν τα πάντα για να φύγουν από εκεί, τα κουταβάκια μαζί με τη μανούλα τους μεταφέρθηκαν σε ένα απέναντι οικόπεδο όπου γίνονταν κάποιες χωματουργικές εργασίες. Όπως ίσως διαβάσατε αυτές τις μέρες, κάποιος κάνοντας εκεί με τον εκσκαφέα δουλειές τα “έθαψε”. Ας πιστέψουμε ότι έγινε κατά λάθος και ότι δεν τα είδε. Οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers, που πήγαν να τα φροντίσουν, τα άκουσαν και ευτυχώς κατάφεραν να τα ξεθάψουν. Τα μικρά ανέλαβε ο δήμος.



Η συνέχεια της ιστορίας όμως είναι το ίδιο άσχημη. Η μανούλα, ψάχνοντας τα μωρά της και έχοντας αρχίσει κρύο και βροχή, εμφανίστηκε και πάλι στην πυλωτή. Για να βρει καταφύγιο να προστατευτεί.

Οι ίδιοι όμως μισάνθρωποι που δεν την ήθελαν, ούτε εκείνη ούτε τα παιδιά της, άρχισαν και πάλι τους τραμπουκισμούς σε μια αθώα ψυχή. Ένας κύριος από την πολυκατοικία άκουσε κάποια στιγμή φωνές, κάποια “ουστ κοπρόσκυλο”, και φασαρία. Κατέβηκε κάτω και βρήκε τη σκυλίτσα μέσα στα αίματα, να κλαίει και να φωνάζει από τον πόνο.

Το ζώο μεταφέρθηκε από το δήμο σε κτηνιατρείο όπου θα εκτιμήσουν την κατάστασή του.

Έχουν γίνει μηνύσεις κατά αγνώστων. Οι άνθρωποι του σωματείου επίσης θα δουν και τις κάμερες για να εντοπίσουν αυτόν που το έκανε. Αν όλα πάνε καλά για τη σκυλίτσα, θα προσπαθήσουν να της βρουν σπίτι για να μην πάει πάλι εκεί έξω.

Για κάθε πληροφορία που έχετε ή που θέλετε να μάθετε, μπείτε στη σελίδα των εθελοντών Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers.

Βοηθήστε τους με όποιον τρόπο μπορείτε. Βοηθάμε τους εθελοντές για να μπορούν να βοηθάνε τα ζώα.


Πηγή : petpet.news



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου