Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή λέει όχι σε αποζημιώσεις πληγέντων και ο Τσίπρας κάνει τον καραγκιόζη στον κόσμο

 


Ποτέ δεν ήταν υπέρ της κοινωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα είναι υπέρ των συντρόφων αντιεξουσιαστών, τρομοκρατών και λοιπών συντρόφων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες στη Βουλή είπε όχι στην ψήφιση τροπολογίας για να δοθούν ενισχύσεις στους πληγέντες από την κακοκαιρία «Ιανό», και με τεράστια υποκρισία κάνει τον κοινωνικά ευαίσθητο ζητώντας απο την κυβέρνηση να βοηθήσει τους πληγέντες.

Μάλιστα αμολάνε τον αντρόπιαστο Αλέξη Τσίπρα να κάνει τον καραγκιόζη και τον δήθεν κοινωνικά ευαίσθητο, μιλώντας για την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση στη λήψη έκτακτων μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η οποία πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού και την απολιγνιτοποίηση, στη συνάντηση του με τους πέντε δημάρχους της περιοχής.

Ο αντρόπιαστος Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδειξε αδράνεια και δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την πανδημία, αλλά σημείωσε πως το ζήτημα είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε από εδώ και στο εξής αυτήν την πραγματικότητα, καθώς, όπως είπε, «πρώτιστο ενδιαφέρον μας είναι η δημόσια υγεία».

Είπε και άλλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν αναφέρουμε γιατί συμβάλουμε στην προσπάθεια του Τσίπρα να κοροϊδέψει τον κόσμο.



Η Γερμανική Welt προσπαθεί να αμφισβητήσει τα νούμερα του κορονοιού στην Ελλάδα

 




Πάντα ξέραμε ότι οι Γερμανοί δεν ήταν ποτέ φίλοι μας, όπως γνωρίζουμε ότι Γερμανικές εφημερίδες είχαν φιλοξενήσει κατά καιρούς και στημένα από την αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) άρθρα, για να κάνουν κακό στην χώρα κτυπώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και αφού δεν υπάρχει κάτι για να κτυπήσουν την κυβέρνηση, είπαν να αρχίσουν να αμφισβητούν την επιτυχία της Ελλάδας να κοντρολάρει την πανδημία, κάτι που δεν έχουν καταφέρει άλλες χώρες και ειδικά η Γερμανία.

Διαβάζουμε στην Deutshe Welle το ρεπορτάζ της Δήμητρας Κυρανούδη :

Εκτενές ρεπορτάζ της Welt επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στα αριθμητικά στοιχεία της Ελλάδας την περίοδο της πανδημίας και παρατηρεί: «Με μια πρώτη ματιά η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Καμία άλλη χώρα δεν κατάφερε να κρατήσει τα κρούσματα τόσο χαμηλά στο πρώτο κύμα της πανδημίας και να έχει την κατάσταση υπό έλεγχο μέχρι τώρα. Υπάρχουν όμως αμφιβολίες για το κατά πόσο τα επίσημα δεδομένα αποτυπώνουν μια ρεαλιστική εικόνα (…) Σύμφωνα με το Our World in Data η Ελλάδα καταγράφει καθημερινά μόνο περίπου 35 κρούσματα ανά 1 εκατομ. κατοίκων. Συγκριτικά, η Γερμανία 49 περιστατικά ανά 1 εκατομ. Μόνο η Νορβηγία ξεπερνά την Ελλάδα με 29 κρούσματα. Βρήκε λοιπόν η Ελλάδα την τέλεια συνταγή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού; Και αν ναι, γιατί η χώρα δεν θεωρείται πρότυπο παγκοσμίως» διερωτάται η Welt και παρατηρεί: «Δεν είναι τόσο απλό, γιατί ο αριθμός των νέων μολύνσεων δεν περιγράφει όλη την ιστορία».

Στη συνέχεια η Welt παραθέτει τις εκτιμήσεις του καθηγητή Γενετικής Εμμανουήλ Δερμιτζάκη από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης, ο οποίος συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση σε επιστημονικά θέματα και συνέβαλε στη δημιουργία ειδικών κέντρων για τεστ κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας. Σύμφωνα με τη Welt, «Ο Δερμιτζάκης γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και πιστεύει ότι ο απόλυτος αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό είναι υψηλότερος από εκείνον που παρουσιάζουν τα τεστ». O Eμ. Δερμιτζάκης εξηγεί στην Welt ότι στην Ελλάδα γίνονται κυρίως τεστ στοχευμένα σε ευάλωτες ομάδες. Σε αυτές περιλαμβάνονται πχ. εργαζόμενοι σε γηροκομεία ή μετανάστες. Αυτή είναι κατά τον ίδιο μια σωστή στρατηγική, ωστόσο όπως λέει: «δεν είναι χρήσιμη για την καταγραφή του ποσοστού μολύνσεων στον γενικό πληθυσμό». «Σύμφωνα με τον Δερμιτζάκη η υπόνοια ότι στην Ελλάδα των 10 εκατομ. κατοίκων έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό πολλοί περισσότεροι από ό,τι μπορεί να συναχθεί από τα επίσημα στοιχεία, προκύπτει από την αναλογία του αριθμού θανάτων από κορωνοϊό προς τον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων, που σε σύγκριση με την Ελβετία των 8,6 εκατομ. κατοίκων είναι ύποπτα υψηλή (…) Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των θανάτων στην Ελλάδα από τον Αύγουστο ήταν σταθερά σημαντικά υψηλότερος από ό, τι στην Ελβετία, σε ορισμένες περιπτώσεις διπλάσιος ή τριπλάσιος».

«Ο Δερμιτζάκης πιστεύει ότι το αυξημένο ποσοστό θανάτων στην Ελλάδα δεν μπορεί να αποδοθεί σε διαφορές στην υγειονομική περίθαλψη. Διότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε πολύ σοβαρά τον κορωνοϊό εξαρχής. Πράγματι, η Ελλάδα αντέδρασε πολύ νωρίς και με συνέπεια όταν ξέσπασε η κρίση του κορωνοϊού. Η χώρα έκλεισε τα σχολεία τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, περίπου παράλληλα με την Ιταλία, την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη από τον Covid-19» γράφει η Welt. Όπως αναφέρει ο καθηγητής Γενετικής: «στην πρώτη φάση της πανδημίας ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ενήργησε πολύ γρήγορα και αποφασιστικά για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, γιατί γνώριζε ότι το ελληνικό σύστημα υγείας είχε παθογένειες και δεν μπορούσε να αντέξει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων». Ωστόσο εκτιμά ότι η κυβέρνηση ήταν λιγότερο προετοιμασμένη για την έναρξη του δεύτερου κύματος και σημειώνει: «Όταν τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται ξανά στις αρχές Αυγούστου, η κυβέρνηση πανικοβλήθηκε επειδή δεν περίμενε τη νέα αύξηση των κρουσμάτων τόσο νωρίς και ανακοίνωνε νέα μέτρα κάθε εβδομάδα (…) Η Ελλάδα τα κατάφερε πολύ καλά στο πρώτο κύμα, αλλά ο πληθυσμός έχασε την επαγρύπνησή του κι έτσι ο κορωνοϊός μπόρεσε να εξαπλωθεί ξανά».

Ο Δερμιτζάκης θεωρεί ωστόσο, ότι στο μεταξύ η αναταραχή από τα νέα μέτρα έχει υποχωρήσει και η κυβέρνηση συνεχίζει να λαμβάνει θετικά προληπτικά μέτρα πχ. χαρακτηρίζοντας περιοχές ανάλογα με την εμφάνιση νέων κρουσμάτων σε ζώνες κινδύνου με διαφορετικά χρώματα, για παράδειγμα «πορτοκαλί» για την Αθήνα. Η Welt κλείνοντας σημειώνει: «Τώρα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, γιατί ακόμα, αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μολύνσεων στη χώρα από αυτόν που δείχνουν τα θετικά τεστ, ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες σταθερός. Για την ώρα άλλωστε επικρατούν καλοκαιρινές θερμοκρασίες, περίπου 22 βαθμοί στην Αθήνα, την περασμένη εβδομάδα άγγιξε μάλιστα τους 30. Οι άνθρωποι κάθονται έξω, συναντιούνται έξω. Το κρίσιμο ερώτημα είναι, πώς θα εξελιχθεί η μετάδοση και τα ποσοστά θανάτων όταν μπει το φθινόπωρο στην Αθήνα».


Πηγή: Deutshe Welle





Εκκενώθηκε κατάληψη στο Μεταξουργείο - 5 προσαγωγές

 



Εκκενώθηκε κτίριο που βρισκόταν υπό κατάληψη στο Μεταξουργείο και συγκεκριμένα στην οδό Φαβιέρου 36, το πρωί της Τετάρτης.  

Στην επιχείρηση εκκένωσης συμμετείχε ο δήμος Αθηναίων, στην κατοχή του οποίου βρίσκεται το εν λόγω κτήριο, καθώς και η ΕΛ.ΑΣ. 2 Έλληνες και 5 αλλοδαποί οι οποίοι ζούσαν σε άθλιες συνθήκες,προσήχθησαν, εντοπίστηκαν να ζουν μέσα στο κτίριο,  σε άθλιες συνθήκες. 

Μία εκ των κατοίκων, μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε στις Αρχές, νοσεί από κορωνοϊό καθώς τεστ στο οποίο υπεβλήθη την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε θετικό,  ενώ σήμερα περιμένει τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και ελέγχεται από τον ΕΟΔΥ.





Έχει ξεφύγει ο τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκης και εκτοξεύει νέες απειλές

 



Σε απόλυτο παραλογισμό έχει φτάσει ο γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και… πρωτοπαλίκαρο του Τσίπρα κ. Παύλος Πολάκης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ αναρτήσεων στα σοσιαλ μίντια με απειλές και ύβρις κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα. Κι όχι μόνο…


Οσο δε πλησιάζουν οι μέρες όπου θα βρεθεί στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για παράνομη ηχογράφηση του κεντρικού τραπεζίτη, (την ερχόμενη Παρασκευή είναι η δίκη), τόσο χάνει την ψυχραιμία του και κάνει νέα λάθη που τον εκθέτουν περαιτέρω, τόσο πολιτικά όσο και προσωπικά!


Λέει λοιπόν σε ανάρτησή του που αναδημοσιεύτηκε από το φιλόξενο σάιτ του φίλου του Κώστα Βαξεβάνη, ότι το δάνειο που πήρε από την τράπεζα Αττικής, «το πήρα γιατί ζοριζόμουνα καθώς ως υπουργος δεν δούλευα ως Γιατρος και ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑ ΜΙΖΕΣ;;;;;»


Δηλαδή παραδέχεται ο… απρόσεχτος βουλευτής ότι ως Γιατρός του ΕΣΥ έβγαζε περισσότερα από ότι ως βουλευτής, κάτι που είναι αδύνατον αν ρίξει κανείς μια ματιά στο μισθολόγιο των Γιατρών, εκτός αν εργαζόταν στην Ελβετία ή κάπου αλλού όπου οι μισθοί είναι πολλαπλάσιοι από ότι στην Ελλάδα. Ή πάλι αν θέλει να μας πει ότι ως γιατρός είχε και τα… τυχερά του…


Κάνει όμως άλλο ένα μεγάλο λάθος ο κ. Πολάκης και εκθέτει το κόμμα του, αφού αναφερόμενος σε ρύθμιση τράπεζας σε δάνεια εφοπλιστών, ουσιαστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για αδράνεια ή συγκάλυψη, αφού το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν που αποκάλυψε το θέμα. Και μάλιστα, η ΤτΕ έστειλε το πόρισμα στους εισαγγελείς κ.κ Ζαίρη και Τουλουπάκη εδώ και τρία χρόνια.


Το ίδιο πόρισμα που έκρυβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή…


Ολόκληρη η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.


ΑΡΧΙΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!!!!
Το Φλεβάρη του 2019 είχες κάνει έκτακτη σύσκεψη για το δικό μου νόμιμο δάνειο των 100.000 ευρώ το οποίο ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!!
Τώρα που αποκαλύφθηκε από το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ,πως η πέντε φορές ανακεφαλαιοποιημένη με τα δικά μας λεφτά Τραπεζα Πειραιώς του Σάλλα και του Μεγάλου ,ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ 900.000.000 ευρώ από δάνεια 1 ΔΙΣ ,που ειχε δώσει σε 5 εφοπλιστές ….
-ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ;;
-ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;
-ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;
-ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΤΑ ΧΟΡΗΓΗΣΑΝ;;;
Η θα κάνεις την πάπια;;
Με ακούς ΕΛΕΕΙΝΕ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ αρχιτραπεζιτη που σου κάτσαν στο λαιμό τα 100.000 του δικού μου δανείου που το πήρα γιατί ζοριζόμουνα καθώς ως υπουργος δεν δούλευα ως Γιατρος και ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑ ΜΙΖΕΣ;;;;;
Με ακούς ΕΛΕΕΙΝΕ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ υπονομευτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ήθελες προληπτική γραμμή και νέο μνημόνιο και τώρα ΚΑΤΑΠΙΝΕΙΣ ΑΜΑΣΗΤΑ 900.000.000 ευρώ που γλεντοκοπησαν τα φιλαράκια σου οι εφοπλιστές μαζί με τα κοράκια της Τράπεζας Πειραιώς και της ΜΑΡΦΙΝ του Βγενοπούλου;;;;;
Τίποτα δεν θα ξεχαστεί ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ και η ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!
ΥΓ Ψάχνω και εκείνο το πιθηκάκι της πληρωμένης δημοσιογραφιας τον Υποφαντη του βοθροκάναλου του ΣΚΑΙ ,να δω αν πήγε σε κάνα ΑΤΜ να δει αν βγάζει 900.000.000 ευρώ το μηχάνημα!!!!



667 νέα κρούσματα - 250 στην Αθήνα - 125 στη Θεσσαλονίκη

 




Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 667 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα. 199 (37.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.



Εμπρησμοί τη νύχτα σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες πολιτών

 




Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τη νύχτα σε περιοχές της Αττικής καταστρέφοντας αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες αθώων πολιτών.

Οι εμπρησμοί ξεκίνησαν στις 02.32 σήμερα Τετάρτη όταν άγνωστοι πυρπόλησαν τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα στη διασταύρωση των οδών Παπανδρέου και Ηρακλείου, στο Πέραμα.

Λίγα λεπτά αργότερα, νέα εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στην Αθήνα, επί της οδού Νεϊγύ, όπου τυλίχτηκαν στις φλόγες άλλα δύο αυτοκίνητα.

Και στις 03.58, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σταθμευμένο όχημα επί της οδού Δημοσθένους 69, στην Καλλιθέα.

Μαζί με το όχημα κάηκαν και τρεις παρακείμενες μοτοσικλέτες.





Ελλάδα - Αλβανία πάνε στη Χάγη

 



Ελλάδα και Αλβανία συμφώνησαν για την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη της διαφοράς σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. 

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Δένδια στα Τίρανα από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

Πριν την τελική παραπομπή, θα προηγηθούν διμερείς διαπραγματεύσεις εντός ενός ευλόγου και σαφώς προσδιορισμένου χρονικού διαστήματος, για παράδειγμα ενός ή δύο ετών.

Σε περίπτωση που, εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, δηλαδή σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων, η ελληνική και η αλβανική κυβέρνηση συμφώνησαν στη σύναψη ενός συνυποσχετικού, βάσει του οποίου οι διαφορές θα παραπεμφθούν στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Ο Έντι Ράμα χαρακτήρισε την Ελλάδα «στρατηγική εταίρο» και «πολύτιμη γείτονα».

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάι, με τον οποίο συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.