Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Δεν άρεσε η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στους συντρόφους και επιτέθηκαν με μολότοφ στα γραφεία του


 


Κακά τα ψέματα, όσο και να μην το δείχνουν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, τρέμουν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η άνοδος αυτή δεν αρέσει και στις ακροαριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τα πράγματα σφίγγουν για αυτούς περισσότερο.

Επίθεση με τρεις μολότοφ εξαπέλυσαν αντιεξουσιαστές εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.

Από την δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη δεν σημειωθήκαν τραυματισμοί.

Υπέστη ζημιές ένα όχημα στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναβαρίνου. Δεν έγιναν προσαγωγές.



Επεσαν οι υπογραφές στο «deal» του Facebook με την ελληνική Accusonus

 



Υπεγράφη κατά πληροφορίες η συμφωνία ανάμεσα σε «Facebook» και «Accusonus» δια της οποίας ο αμερικανικός πολυεθνικός όμιλος εξαγοράζει την ελληνική startup.

Το ακριβές ποσό ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Tα προϊόντα της ελληνικής Accusonus, startup η οποία ιδρύθηκε το 2013, χρησιμοποιούνται από πολλούς βραβευμένους με Grammy παραγωγούς που έχουν συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Μπομπ Ντίλαν, Λου Ριντ, Σακίρα και πολλοί ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Meta Platforms θα εξαγοράσει το 100% της Accusonus από τους ιδρυτές και μετόχους της Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη και Μιχάλη Τζάννε, όπως και έτερο μέτοχό της, το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη, σε αποτίμηση (enterprise value) που κινείται στην περιοχή μεταξύ 70 και 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ποια είναι η εταιρεία

Πρόκειται για εταιρεία που αναπτύσσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία βοηθούν στην επεξεργασία ήχου και βίντεο. Επαγγελματίες και μη έχουν τη δυνατότητα μέσω των αλγορίθμων της να επιδιορθώνουν άμεσα τον ήχο στα βίντεό τους, δίνοντας μάλιστα την εντύπωση πως έχουν γυριστεί εντός ενός επαγγελματικού στούντιο.

Η Accusonus δραστηριοποιείται στην Αθήνα και στην Πάτρα όπου διατηρεί γραφεία, ενώ η έδρα της είναι στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Παράλληλα η Facebook σχεδιάζει την ίδρυση θυγατρικής στη χώρα μας, προκειμένου να προχωρήσει και σε νέες εξαγορές.

Η Accusonus απασχολεί πάνω από 50 άτομα και σύμφωνα με στοιχεία του Crunchbase, μέχρι προσφάτως είχε σηκώσει 3,9 εκατ. δολάρια από την αγορά, γνωστοποιώντας το 2019 ότι εξασφάλισε επένδυση ύψους 3,3 εκατ. δολ. (Series A).

Στον γύρο εκείνο ηγήθηκε το ελληνικό Venture Friends και συμμετείχαν το επίσης ελληνικό Big Pi Ventures, το IQBility του ομίλου Quest, η PJ Tech Catalyst της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και μια ομάδα Αμερικανών επενδυτών υπό τον Michael Tzannes, συνιδρυτή της accusonus και πρώην CEO της εταιρείας Aware, η οποία πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας DSL.


in.gr



EUROPOL: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παιδιών μεταναστών από την Ελλάδα στη Γερμανία

 



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παιδιών μεταναστών από την Ελλάδα στη Γερμανία, από την EUROPOL και την Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα μία βλάβη σε αεροπλάνο έδωσε περίπου δυόμισι χρόνια «παράταση δράσης» σε ένα από τα σοβαρά κυκλώματα παράνομης διακίνησης μικρών παιδιών μεταναστών, από την Ελλάδα στην Γερμανία, το οποίο όμως εξαρθρώθηκε τελικά πριν από δύο μέρες, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, που υλοποιήθηκε υπό το συντονισμό της EUROPOL, με τη συμμετοχή αστυνομικών αρχών της Γερμανίας.

Το κύκλωμα διακίνησης παιδιών ήταν οργανωμένο σε Ελλάδα και Γερμανία

Η όλη επιχείρηση, με την κωδική ονομασία, «Operation Hook» εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και του προγράμματος EMPACT, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, που ηγείται η χώρα μας.

Πρόκειται για κύκλωμα οργανωμένο και στην λεπτομέρεια, αφού διέθετε μέχρι και «δομές» με παιδικά δωμάτια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία, με ειδική μπέιμπι σίτερ, καθώς τα παιδάκια ήταν ηλικίας από 3 έως 7 ετών και είχαν ανάγκη από φροντίδα, μέχρι να καταλήξουν στον προορισμό τους.

Για την μεταφορά κάθε παιδιού τα μέλη του κυκλώματος εισέπρατταν από 4.500- 6.000 ευρώ, ενώ διευκόλυναν και ενήλικες για να μεταβούν επίσης στην Γερμανία με διαβατήρια που χρέωναν από 500 έως 1.200 ευρώ το ένα.

Συνελήφθη σε συνεργασία της EUROPOL με την ΕΛ.ΑΣ. ο αρχηγός του κυκλώματος

Συνελήφθη, εκτός των άλλων, στην Αθήνα, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 41χρονος Σύρος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ακόμα 5 αλλοδαπούς, από τους οποίους οι 2 είναι μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας. Επίσης αναζητείται μια ακόμα γυναίκα, που έχει εκδοθεί σε βάρος της Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για τη συμμετοχή της σε παράνομες προωθήσεις μεταναστών.

Από το υλικό που συγκεντρώθηκε προέκυψε η εμπλοκή του διεθνικού εγκληματικού δικτύου σε τουλάχιστον 10 υποθέσεις, παράνομης διακίνησης μεταναστών, προωθώντας συνολικά 7 ανήλικους και 5 ενήλικες μετανάστες, με τελικό προορισμό τη Γερμανία.

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης παιδιών

Η εξάρθρωση του κυκλώματος, που είχε μια μυθιστορηματική εξέλιξη, αποτελεί ουσιαστικά επιτυχία των ελληνικών αρχών, καθώς, τον Σεπτέμβριο του 2019, είχαν την πληροφορία για μεταφορά ενός κοριτσιού 3 ετών, από μια νεαρή γυναίκα από την Συρία, η οποία το παρέλαβε από την Αθήνα και μετέβαιναν αεροπορικώς στην Γερμανία.

Η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε τις γερμανικές αρχές να την ελέγξουν, αλλά από μια απρόσμενη εξέλιξη, η σύλληψη της ματαιώθηκε και μαζί με αυτή και η αποκάλυψη του κυκλώματος. Το αεροπλάνο έπαθε βλάβη κατά τη διάρκεια της πτήσης και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην Ιταλία, απ' όπου η γυναίκα κατάφερε με άλλο τρόπο να μεταφέρει το κοριτσάκι στον προορισμό του, αποφεύγοντας τον έλεγχο στο γερμανικό αεροδρόμιο.

Αυτό ωστόσο αποτέλεσε την αρχή για το «ξήλωμα» του κυκλώματος, καθώς η γυναίκα μπήκε στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών στην Γερμανία και διαπιστώθηκε ότι έκανε συχνά σύντομα ταξίδια στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια 26χρονη, νόμιμη κάτοικο Γερμανίας μητέρα ενός παιδιού, η οποία είχε καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση, καθώς έκανε τις μεταφορές των παιδιών εμφανιζόμενη ως μητέρα τους, είτε με τα στοιχεία του πραγματικού παιδιού της, είτε με άλλα στοιχεία. Επίσης μετέφερε στον αρχηγό της οργάνωσης τα έγγραφα που χρησιμοποιούσαν για κάθε παιδί, ή και για τους γονείς τους, οι οποίοι είχαν την ελπίδα ότι θα τα ακολουθούσαν κάποια στιγμή.

Τα έγγραφα που χρησιμοποιούσαν τα αγόραζαν στη μαύρη αγορά από νόμιμους μετανάστες στην Γερμανία. Μεταξύ αυτών που κατηγορούνται ως βασικό στέλεχος της οργάνωσης είναι και ένας ακόμα Σύρος 32 ετών, ο οποίος αγόραζε τα έγγραφα και ταυτόχρονα παραλάμβανε στην Γερμανία τα παιδάκια από την 26χρονη και τα φιλοξενούσε προσωρινά.

Σύρος που διέμενε στον Άγιο Παντελεήμονα ο αρχηγός του κυκλώματος

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το «στρατηγείο» της οργάνωσης ήταν ένα διαμέρισμα 120 τ.μ. στον 'Αγιο Παντελεήμονα, που νοίκιαζε ένας 41χρονος Σύρος, ο οποίος φέρεται ως ηγετικό στέλεχος.

Στο διαμέρισμα αυτό είχε διαμορφώσει ένα δωμάτιο για προσωρινή φιλοξενία των παιδιών, ενώ είχε και μία γυναίκα επίσης από την Συρία, η οποία είχε ρόλο μπέιμπι σίτερ για όσο διάστημα έμεναν εκεί.

Η μεταφορά γινόταν αεροπορικώς από τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, απευθείας για Γερμανία, ή μέσω Ισπανίας, Ελβετίας και Ιταλίας, είτε με πλοίο από την Ηγουμενίτσα στην Ιταλία και από εκεί με διάφορα μέσα για Γερμανία.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, ο τελικός προορισμός των παιδιών ήταν συνήθως κάποιοι συγγενείς στην Γερμανία, αλλά ενδεικτικό της αγωνίας των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους κάπου που πίστευαν ότι θα είχαν ένα καλύτερο μέλλον, είναι ότι έπαιρναν το ρίσκο να καταλήξουν σε κάποιες δομές φιλοξενίας στην Γερμανία, κάτι που συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις.

Για την υπόθεση έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία η γερμανική κοινή γνώμη, καθώς εκτενές δημοσίευμα έχει η εφημερίδα BILD, μνημονεύοντας τις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται στην Ελλάδα για τυχόν και άλλα μέλη της οργάνωσης, καθώς και από την EUROPOL, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρακλάδια και σε άλλες χώρες.

iefimerida.gr



Ευχές του Πρωθυπουργού για ανάρρωση στον Ερντογάν και την σύζυγο του

 



Οι ευχές του Πρωθυπουργού για γρήγορη ανάρρωση στο Ταγίπ Ερντογάν.

Εύχομαι στον Τούρκο πρόεδρο και την σύζυγο του γρήγορη ανάρρωση από την COVID19, αναφέρει στα αγγλικά στην ανάρτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό:

«Σας ευχαριστώ για τις καλές σας ευχές κύριε πρωθυπουργέ. Η γυναίκα μου εγώ στέλνουμε τους θερμούς μας χαιρετισμούς σε εσάς, την οικογένεια σας και τον Ελληνικό λαό», απάντησε σε μήνυματα του στο twitter o ο Τούρκος πρόεδρος.



Οικονόμου για Τασία Χριστοδουλοπούλου: Η σιωπή του Τσίπρα συνιστά αποδοχή και συναίνεση

 



Τα όσα προκλητικά και καθεστωτικά είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει αίσθηση σε όλους τους πολίτες και σχολιάστηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση των συντακτών την περασμένη Πέμπτη 

«Η δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε κομματική εκδήλωση, μετά τις ανάλογες θέσεις του κ. Πολάκη, αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η λογική άλωσης της Δικαιοσύνης και του Κράτους», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, που επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να «προκαλέσει ακραία πόλωση και διχασμό, να προκαλέσει τοξικότητα, να ευτελίσει, να εξαχρειώσει, να εκβαρβαρίσει την πολιτική ζωή, να απαξιώσει τους Θεσμούς του δημοκρατικού Πολιτεύματος και να αμφισβητήσει τη Δικαιοσύνη. Δεν πρόκειται μόνο για τον κ. Πολάκη, αλλά για μια συνολική αντίληψη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η σιωπή του κ. Τσίπρα συνιστά ολοφάνερη αποδοχή και συναίνεσή προς τη στάση αυτή».

«Είμαστε ανυποχώρητα απέναντι σε αυτές τις τακτικές. Είμαστε ανυποχώρητα απέναντι σε αυτή τη λογική. Ο πολιτικός αγώνας που δίνουμε είναι αυτός της θεσμικότητας, της αξιοπρέπειας, του ήθους και της πολιτικότητας. Και γι’ αυτό δεν θα τους παρακολουθήσουμε. Μας χωρίζει άβυσσος και δεν θα παίξουμε με το ΣΥΡΙΖΑ στο ταμπλό της πόλωσης, της ευτέλειας και του διχασμού», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Και κατέληξε: «Δεν μας ενδιαφέρουν οι στείρες αντιπαραθέσεις και ξέρουμε ότι αυτές αποδοκιμάζονται από τους πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση. Στο «όχι σε όλα», απαντάμε με «ανάπτυξη για όλους». Στο λαϊκισμό απαντάμε με δράσεις δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, που τονώνουν την κοινωνική συνοχή.

Στις ακρότητες απαντάμε με τα αποτελέσματα της πολιτικής μας: Την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, την τόνωση των εξαγωγών τη δυναμική ανάπτυξη που ήδη συντελείται, το σεβασμό και τη στήριξη της Δικαιοσύνης και των Θεσμών της Δημοκρατίας. Χτίζουμε γέφυρες με το αύριο, χτίζουμε γέφυρες με το μέλλον, όταν η αντιπολίτευση ορθώνει τείχη για να εμποδίσει την μετάβαση της χώρας και της κοινωνίας στο αύριο».



Νεκρός ο 5χρονος Ραγιάν που ανασύρθηκε από το πηγάδι

 


Νεκρός είναι τελικά ο 5χρονος Ραγιάν που ανασύρθηκε από το πηγάδι μετά από τουλάχιστον 5 ημέρες. 

Την περιπέτεια απεγκλωβισμού του μικρού παιδιού παρακολουθούσε όλος ο πλανήτης με κομμένη την ανάσα.

Δυστυχώς ο 5χρονος Ραγιάν, δεν τα κατάφερε.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, το αγόρι ήταν τυλιγμένο σε μια κίτρινη κουβέρτα αφού απεγκλωβίστηκε από το τούνελ. Οι γονείς του είχαν μεταφερθεί στην περιοχή με ασθενοφόρο προτού ανασυρθεί ο πεντάχρονος. 

Ο Ραγιάν Αουράμ, 5 ετών, έπεσε στο πηγάδι στο χωριό του στους λόφους του Τσεφτσαουέν. Οι διασώστες άνοιξαν οριζόντιο τούνελ για να φθάσουν στον θύλακα όπου βρισκόταν το αγόρι, αφού αφαίρεσαν μεγάλο μέρος της πλαγιάς.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στους γονείς του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι και μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.




300.000 οι πολίτες που δεν έκαναν τρίτη δόση - Θεωρούνται ανεμβολίαστοι απο αύριο


 

Ακυρώνεται από αύριο Δευτέρα 7/2, το πιστοποιητικό εμβολιασμού για περίπου 300.000 πολίτες που δεν έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοιό.

Συγκεκριμένα, περί τους 300.000 υπολογίζονται όσοι επτά μήνες μετά την δεύτερη δόση, δεν προχώρησαν στην τρίτη.

Οι προαναφερθέντες χάνουν επί της ουσίας το πιστοποιητικό τους και θεωρούνται ανεμβολίαστοι από την Δευτέρα, εφόσον δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση, επτά μήνες μετά την δεύτερη δόση ή τρεις μήνες μετά, εάν έχουν κάνει μονοδοσικό εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται πως αυτό συνεπάγεται την αδυναμία εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ, το οποίο θα πληρώνουν οι ίδιοι, πριν μεταβούν στην δουλειά τους ενώ το ίδιο μέτρο αναμένεται πως θα ισχύσει και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.