Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Ο Γεραπετρίτης ξεφτίλισε τον ψεύτη και φαιδρό Τσίπρα

 

Φαιδρός, ψεύτης και πολιτικός απατεώνας ο Αλέξης Τσίπρας, έλεγε ψέματα μπροστά στον Γεραπετρίτη και αναγκάστηκε να το μαζέψει, μετά την αντίδραση του Γεραπετρίτη που αναφέρθηκε και σε μηνύσεις.

 Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού καθώς ο φιαδρός Αλέξης Τσίπρας τρεις φορές στην ομιλία του τον αποκάλεσε ψεύτη. 

Ουδέποτε ανέφερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, οτιδήποτε από αυτά που μνημόνευεσε ως “ψέματα” ο κ. Τσίπρας, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, λαμβάνοντας τον λόγο “επί προσωπικού” αμέσως μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ξεφτιλίζοντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

“Δηλώνω ευθέως, παρισταμένων των βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, που βρίσκονταν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ότι εγώ, ουδέποτε ανέφερα οτιδήποτε από αυτά που είπατε […] Δεν είπα κουβέντα για αυτά. Μπορείτε να το δείτε στα πρακτικά” είπε ο κ. Γεραπετρίτης. Απευθυνόμενος μάλιστα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ίδιας επιτροπής Γιώργο Κατρούγκαλο, είπε: Σε παρακαλώ, τώρα, Γιώργο, να αναφέρεις στον αρχηγό σου, εάν εγώ είπα τίποτα από αυτά που μνημόνευσε ως ψέματα”. Ο κ. Γεραπετρίτης παρακάλεσε τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει έως το τέλος της συνεδρίασης ότι (ο ίδιος) είπε 3 φορές ψέματα, γνωρίζοντας μάλιστα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι “προτίθεμαι να ασκήσω όλα τα δικαιώματα που έχω από την προσβολή την οποία μου κάνατε”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα ασκήσει τα σχετικά δικαιώματά του “διότι σε αυτή την εξαιρετικά εχθροπαθή ομιλία που κάνατε προ ολίγου, είπατε και ένα σωστό: Ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος και των νόμων”.

Αναφερόμενος στην παρέμβαση του κ. Γεραπετρίτη, ο φαιδρός Τσίπρας αντί να ανακαλέσει  είπε ότι “Χρειάστηκε σωσίβιο ο κ. Μητσοτάκης. Δεν μπορεί μόνος του. Ο κ. Γεραπετρίτης ανέλαβε το ρόλο..”. Για το θέμα της παρέμβασης, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον υπουργό Επικρατείας εάν, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, “γνωρίζατε ή όχι, σε επαλειμμένες ερωτήσεις – εσείς προσωπικά δεν απαντήσατε – απαντούσε ο κ. Κοντολέων λέγοντας ψέματα; Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε; Γιατί δεν απαντούσατε;” Το κρίσιμο ερώτημα, που αφορά τον κ. Μητσοτάκη, εσάς και τον (υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης) κ. Πιερρακάκη, που συνοδεύσατε εκείνη τη μέρα τον αποπεμφθέντα διοικητή της ΕΥΠ, που σε επανειλημμένες ερωτήσεις είπε ψέματα, και εσείς δεν σπεύσατε να διευκρινίσετε τι ακριβώς συμβαίνει. Εάν γνωρίζατε τι συμβαίνει, είστε κι εσείς και ο κ. Πιερρακάκης συμμέτοχοι και συνεργοί στο έγκλημα”,.

Είχε το θράσος ο φαιδρός Τσίπρας να πεί στον κ,. Γεραπετρίτη να “μην κουνάτε το δάχτυλο για μηνύσεις. εδώ μιλάμε πρωτίστως πολιτικά, ούτε για μηνύσεις ούτε για αγωγές [..] και πρόσθεσε: Υπάρχουν αξιόλογοι ακαδημαϊκοί, είστε από αυτούς, που μπαίνοντας στην πολιτική την κοσμούν. Υπάρχουν και πορείες (ακαδημαϊκών), που μπαίνοντας στην πολιτική, χάνουν την αξιοπιστία τους”.




Μητσοτάκης για παρακολουθήσεις: Συμφέροντα εντός κι εκτός θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις


 

«Δεν θα επιτρέψω η δημόσια ζωή να είναι αιχμάλωτη σε μια μακρά προεκλογική περίοδο»

« Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ένα πραγματικό θέμα διαμορφώνοντας δήθεν σκηνικό πολιτικής κρίσης. Και μια επιχειρησιακή αστοχία ως τάχα εντολή της κυβέρνησης. Εντολή που αποδίδετε κ. Τσίπρα σε εμένα προσωπικά και θυμίζει κάποιες αρνητικές στιγμές από το παρελθόν. Αυτό που λέτε είναι ψέμα, είναι ανήθικο και ανέντιμο. Γι αυτό και επιστρέφεται στον αποστολέα» εξερράγη ο πρωθυπουργός.

«Είναι κρίμα μέσα από την μεγαλοποίηση του θέματος να προσφέρετε στο πιάτο όσα χρειάζονται όσοι καραδοκούν εκτός συνόρων ποντάροντας στην αστάθεια. Δίνετε τόσο εύκολα επιχειρήματα σε όσους θέλουν την αποδυνάμωση των μυστικών μας υπηρεσιών». 

«Υπάρχουν συμφέροντα που επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις. Πάντα ήταν έτσι. Γνωρίζω καλά και τις δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης πορείας που σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας. Σε όλους αυτούς να απευθύνω σταράτα λόγια: Στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια από τα οποία κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα εγχώρια ΜΜΕ» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω. Στην Δημοκρατία μόνο ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και αυτή την τύχη δεν την εκχωρεί σε κανένα».

«Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας. Ζητάτε να μπει η χώρα σε δίμηνη-τρίμηνη περιπέτεια. Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία; Για σκεφτείτε τι θα γινόταν σήμερα με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ζητάτε εκλογές για να κάνετε το χατήρι όσων θέλουν την αστάθεια. Εγώ θα αναλάβω το κόστος να οδηγήσω την χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Θα το περάσουμε μαζί. Δεν θα φυγομαχήσω. Και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιον επιθυμεί».

«Η Δημοκρατία δεν ανέχεται τις σκιές. Και αν χάσουμε ένα μέρος του πολιτικού μας κεφαλαίου, ας είναι, δεν θα χάσουμε όμως το στοίχημα για γενναίες αλλαγές. Ένα λάθος γίνεται σφάλμα όταν δεν το διορθώνουμε. Είναι πολύ καλύτερο μια κυβέρνηση που βαδίζει στο σωστό δρόμο ίσως και με λάθη από μια κυβέρνηση που βαδίζει στο λάθος δρόμο χωρίς επιστροφή» είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.



Μητσοτάκης : «Πάει πολύ κ. Τσίπρα να με αποκαλείτε εσείς αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης»

 



Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος από το βήμα της βουλής στον Αλέξη Τσίπρα είπε: 

«Δεν εκπλήσσομαι από την στάση του κ. Τσίπρα. Σε κάθε εθνική κινητοποίηση ήταν απέναντι. Απέναντι στην πανδημία, στο μεταναστευτικό και την θωράκιση των συνόρων, στις εθνικές συμφωνίες για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας, στα γενναία μέτρα αναχαίτισης της ενεργειακής κρίσης και τώρα απέναντι στην αναβάθμιση της ΕΥΠ. Όπως και τώρα η ζωή κ. Τσίπρα θα διαψεύσει το νέο σενάριο καταστροφολογίας. Φυσικά και έγινε λάθος αλλά μόλις το έμαθα τόλμησα να διαχωρίσω την θέση μου από πρακτικές άλλων εποχών κι εσείς σηκώνετε το δάχτυλο έχοντας δυο υπουργούς σας στο ειδικό δικαστήριο και πέντε σας έχουν κατηγορήσει για παρακολουθήσεις. Πάει πολύ, είπε, εσείς να με αποκαλείτε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. εσείς που σας έχουν καταγγείλει 5 πρώην συνεργάτες σας για παρακολουθήσεις. Πανούσης, Βαλαβάνη, Κοτζιάς, Βαρουφάκης, Λαφαζάνης».

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να διευκρινίσετε κάτι που είχατε πει το 2019 στην Βουλή κ. Βαρουφάκη είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε και στο βιβλίο σας. Άκουσα τον κ. Τσίπρα να αναφέρεται στην περίοδο του κ. Ρουμπάτη ως μια χρυσή περίοδο. Δεν ήταν. Προσωπικά ξέρω ότι επί Ρουμπάτη το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε εναντίον της κυβέρνησής μας με τον κ. Ρουμπάτη να παίζει σημαντικό ρόλο».

Είναι απολύτως ξεκάθαρο είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν το θέμα. Είναι ανέντιμο και ανήθικο και ψέμα να παρουσιάζεται μια αστοχία ως εντολή της κοινωνίας και μέσα από την μεγαλοποίηση να προσφέρετε στο πιάτο αυτά για τα οποία καραδοκούν όλοι όσοι είναι εκτός συνόρων.

Ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε τι σημαίνει η φράση του κ. Τσίπρα “δεν αρκεί η εναλλαγή στην εξουσία” και τι σημαίνει η φράση “ανασύνταξη της 3ης ελληνικής δημοκρατίας”.

«Είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο ένα μεμονωμένο σφάλμα να ανάγεται σε πρόβλημα της δημοκρατίας που χρειάζεται ανάταξη και ανασύνταξη. Πως θα γίνει με συνταγματική αναθεώρηση ή με συντακτική Βουλή; Προσέξτε καλά κ. Τσίπρα γιατί τα κακώς κείμενα στην ΕΥΠ έχουν διαχρονική διαδρομή. Δεν μπορείτε και δεν επιτρέπεται με ένα σφάλμα να ανοίγετε θέματα που ανήκουν σε άλλες εποχές. Να μας πείτε το σχέδιό σας. Μήπως με δικαστές διορισμένους από τον κ. Πολάκη;», είπε ο πρωθυπουργός.



Μητσοτάκης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη : Αν νομίζει ότι είναι παράνομη να προσφύγει στα δικαστήρια - Και εγώ ήμουν θύμα συνακροάσεων


 

«Δεν δίστασα να παραδεχθώ το λάθος με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή  

«Παίρνω τον λόγο με την προσδοκία ότι η συζήτηση θα οδηγήσει σε λύσεις στα όποια κενά εντοπίζονται σε κρίσιμες κρατικές δομές. Με την πεποίθηση ότι παρά την μεγάλη τοξικότητα θα πετύχουμε συγκλήσεις. Παίρνω τον λόγο με την ελπίδα ότι η συζήτηση θα γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης» είπε ο πρωθυπουργός.

«Υποδέχθηκα με αυτοκριτική τα όσα συνέβησαν με την νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη. Όταν την πληροφορήθηκα δεν δίστασα να παραδεχθώ ότι ήταν λάθος. Στο οποίο απάντησα αμέσως με αλλαγές προσώπων στην ΕΥΠ και την γενική γραμματεία του πρωθυπουργού και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που φέρνει πρόσθετες εγγυήσεις. Δέχθηκα αμέσως να έρθει η υπόθεση στην Ολομέλεια Θεσμών και Διαφάνειας και συγκρότηση εξεταστικής με εισήγηση της μειοψηφίας, ένα δικαίωμα που θεσμοθετήθηκε από αυτή την κυβέρνηση. Παράλληλα κατέθεσα τέσσερις τομείς αλλαγών για νέο πλαίσιο στις μυστικές υπηρεσίες. Προσοχή, καμία πρωτοβουλία δεν πρέπει να υπονομεύσει το έργο τους. Θα πρέπει να ενισχύσει και όχι να βαλτώσει το έργο τους. Γιατί ήταν η ΕΥΠ που μας ενημέρωσε για την απόπειρα μαζικής εισβολής στον Εβρο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ΕΥΠ έχει μόνιμο μέτωπο με εσωτερική και εξωτερική τρομοκρατία πετυχαίνοντας επιτυχίες. Είναι επιτυχίες που ορθώς δεν γίνονται γνωστές. Ένα λάθος όμως αποκτά μεγάλες διαστάσεις. Τίποτα δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση τον πολύτιμο εθνικό βραχίωνα. Ένα ολίσθημα δεν πρέπει να μηδενίσει ένα σημαντικό, μετρήσιμο εθνικό έργο. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί πόσο πολύτιμες είναι οι πληροφορίες» συνέχισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε: «Είναι ένας ευαίσθητος βραχίονας, δεν επιτρέπεται να παραλύσει ούτε λεπτό» είπε ο πρωθυπουργός για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τονίζοντας ότι ένα ολίσθημα δεν πρέπει να ακυρώσει το κρίσιμο έργο της ΕΥΠ.

«Οπως ενημερώθηκα υπάρχουν σήμερα 500 παράνομα λογισμικά παγκοσμίως. Πολλά από αυτά παρέχουν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα. Η σύγχρονη δημοκρατία πρέπει να τα αντιμετωπίσει και να ισορροπήσει ανάμεσα στα αγαθά της επικοινωνίας και της ασφάλειας. Το ευρωκοινοβούλιο συγκρότησε ειδική επιτροπή και σε λίγο θα συνεδριάσει καθώς σε πολλές χώρες αποκαλύπτεται ότι γίνονται παρακολουθήσεις. Για να μην επικαλεστώ και την εμπειρία της σοσιαλιστικής Ισπανίας. Ενώ η σοσιαλιστική κυβέρνηση κατηγορούνταν ότι παρακολουθούσε βουλευτές αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν και ο ίδιος!» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και εγώ πληροφορούμαι από έγκριτους δημοσιογράφους ότι υπήρξα θύμα συνακροάσεων την εποχή που ήμουν υποψήφιος πρωθυπουργός όπως και η σύζυγος και η κόρη μου. Καταθέτω στα πρακτικά την ανάρτηση Τέλογλου. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα μας παρακολουθούσαν τότε με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό!» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάρτηση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλογλου και είπε ότι «θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα μας άκουγαν τότε με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό».

Για τις νόμιμες επισυνδέσεις είπε ότι εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα. Η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη ανέδειξε ένα κενό στο πρωτόκολλο. Η διαδικασία κινήθηκε κανονικά όπως όριζε η διάταξη που ψηφίστηκε από εσάς. Η διαφορά ήταν ότι αφορούσε έναν προβεβλημένο πολιτικό. Η ΕΥΠ θα έπρεπε να έχει άλλα φίλτρα στην συγκεκριμένη υπόθεση, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θύμισε ότι μπήκε άλλο ένα φίλτρο με την προσθήκη δεύτερου εισαγγελέα. «Σε όλο τον κόσμο οι δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών κινούνται από το απόρρητο και εκεί οφείλουν την αποτελεσματικότητά τους και τα στελέχη τους δεσμεύονται με δια βίου εχεμύθεια», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός, είπε ότι από την πρώτη στιγμή κάλεσε τον ενδιαφερόμενο να ενημερωθεί προσωπικά «καθώς γνωρίζετε ότι τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε αναφερόμενος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την έρευνα που κάνει ότι πρόκειται για έναν ακέραιο δικαστικό ο οποίος δεν πρέπει να στοχοποιείται.

«Αν ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει να αμφισβητεί τη νομιμότητα τον καλώ να προσφύγει σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια», είπε αναφερόμενος στη νομιμότητα της επισύνδεσης.

«Δεν πρόκειται να γίνουν φειγ βολάν τα αρχεία μιας μυστικής υπηρεσίας όπως κάνατε με την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Εμφανίζεστε ως προστάτες των θεσμών που εσείς πριονίζετε με τις δικές σας συμπεριφορές», είπε ακόμα.

Τόνισε ακόμα ότι τα δημόσια πρόσωπα δεν πρέπει να διαχωρίζονται με βάση την ιδιότητά τους και μόνο και να νιώθουν ότι είναι στο απυρόβλητο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα του Ξένου Τύπου λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη δημοκρατία και έχει την δύναμη να αντιμετωπίζει τις ελλείψεις της με διαρθρωτικές τομές.

Οι τέσσερις αλήθειες:

Πρέπει να εκλείψει κάθε σύγχυση που προκαλείται μεταξύ παρακολουθήσεων με παράνομα λογισμικά και νόμιμες επισυνδέσεις. Δεν υπάρχει σύστημα Predator στις ελληνικές υπηρεσίες

Η υπόθεση Ανδρουλάκη ανέδειξε ένα σοβαρό κενό. Η διαδικασία τηρήθηκε κανονικά. Όμως υποτιμήθηκε το γεγονός ότι η παρακολούθηση αφορούσε προβεβλημένο πολιτικό. Η ΕΥΠ έπρεπε να έχει τα κατάλληλα φίλτρα και να δείξει αντανακλαστικά. Να επανέλθουμε σε δεύτερο εισαγγελέα.

Σε όλο τον κόσμο οι δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών είναι απόρρητες. Ας μην κατασκευάζονται εντυπώσεις και σενάρια κατασκοπείας. Όσο αναγκαία είναι, άλλο τόσο δύσκολη είναι η δημόσια κατανόηση.

Η κυβέρνηση κάλεσε από την πρώτη ώρα τον κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί προσωπικά, καθώς τα στοιχεία δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν. Συμφωνήσαμε στην εκκίνηση όλων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο. Οφείλουμε να συνδράμουμε το έργο του, αντί κάποιοι να τον στοχοποιούν.

Για τον φαιδρό Αλέξη Τσίπρα είπε ο πρωθυπουργός: «Δεν εκπλήσσομαι από την στάση του κ. Τσίπρα. Σε κάθε εθνική κινητοποίηση ήταν απέναντι. Απέναντι στην πανδημία, στο μεταναστευτικό και την θωράκιση των συνόρων, στις εθνικές συμφωνίες για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας, στα γενναία μέτρα αναχαίτισης της ενεργειακής κρίσης και τώρα απέναντι στην αναβάθμιση της ΕΥΠ. Όπως και τώρα η ζωή κ. Τσίπρα θα διαψεύσει το νέο σενάριο καταστροφολογίας. Φυσικά και έγινε λάθος αλλά μόλις το έμαθα τόλμησα να διαχωρίσω την θέση μου από πρακτικές άλλων εποχών κι εσείς σηκώνετε το δάχτυλο έχοντας δυο υπουργούς σας στο ειδικό δικαστήριο και πέντε σας έχουν κατηγορήσει για παρακολουθήσεις. Πάει πολύ, είπε, εσείς να με αποκαλείτε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. εσείς που σας έχουν καταγγείλει 5 πρώην συνεργάτες σας για παρακολουθήσεις. Πανούσης, Βαλαβάνη, Κοτζιάς, Βαρουφάκης, Λαφαζάνης».

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να διευκρινίσετε κάτι που είχατε πει το 2019 στην Βουλή κ. Βαρουφάκη είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε και στο βιβλίο σας. Άκουσα τον κ. Τσίπρα να αναφέρεται στην περίοδο του κ. Ρουμπάτη ως μια χρυσή περίοδο. Δεν ήταν. Προσωπικά ξέρω ότι επί Ρουμπάτη το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε εναντίον της κυβέρνησής μας με τον κ. Ρουμπάτη να παίζει σημαντικό ρόλο».

Δεν ήταν είπε ακόμα συνειδητή μου επιλογή να αναφερθώ στα ζητήματα του παρελθόντος, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η πολιτική του διαδρομή έχει αποδείξει ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Είναι απολύτως ξεκάθαρο είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν το θέμα. Είναι ανέντιμο και ανήθικο και ψέμα να παρουσιάζεται μια αστοχία ως εντολή της κοινωνίας και μέσα από την μεγαλοποίηση να προσφέρετε στο πιάτο αυτά για τα οποία καραδοκούν όλοι όσοι είναι εκτός συνόρων.

Ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε επίσης τι σημαίνει η φράση του κ. Τσίπρα “δεν αρκεί η εναλλαγή στην εξουσία” και τι σημαίνει η φράση “ανασύνταξη της 3ης ελληνικής δημοκρατίας”.

«Είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο ένα μεμονωμένο σφάλμα να ανάγεται σε πρόβλημα της δημοκρατίας που χρειάζεται ανάταξη και ανασύνταξη. Πως θα γίνει με συνταγματική αναθεώρηση ή με συντακτική Βουλή; Προσέξτε καλά κ. Τσίπρα γιατί τα κακώς κείμενα στην ΕΥΠ έχουν διαχρονική διαδρομή. Δεν μπορείτε και δεν επιτρέπεται με ένα σφάλμα να ανοίγετε θέματα που ανήκουν σε άλλες εποχές. Να μας πείτε το σχέδιό σας. Μήπως με δικαστές διορισμένους από τον κ. Πολάκη;», είπε ο πρωθυπουργός.

Για την στάση του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Όπως γνωρίζετε αμέσως μετά την εκλογή μου κάλεσα τον κ. Ανδρουλάκη να συναντηθούμε και να γνωριστούμε και αρνήθηκε. Και τότε και τώρα. έχει πει ότι δεν επιθυμεί καμία σχέση με την κυβέρνηση και ότι δεν θα δεχόταν την παρουσία μου ως πρωθυπουργού ακόμα και αν επικρατήσει η ΝΔ στις εκλογές. Έχει δικαίωμα να επιλέγει τους φίλους και συμμάχους του αλλά να ξέρει ότι τους πρωθυπουργούς τους επιλέγει ο ελληνικός λαός».

«Να μας πείτε κ. Σκανδαλίδη αν ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε καλά όταν υπήγαγε την ευθύνη της ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο», είπε. Και πρόσθεσε: «Μάλλον ο αρχηγός σας έχει άλλα σχέδια. Η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το θέμα είναι απόλυτη και γι’ αυτό πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκη τους προκύψει Τσίπρας».

Αναφερόμενος στο περιστατικό στον Έβρο είπε: «Η Τουρκία έστειλε μια ομάδα μεταναστών σε δικό της έδαφος και μόλις οι πρόσφυγες μπήκαν στην ελληνική επικράτεια βρήκαν προστασία. Είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε άλλη κουβέντα. Είναι απαράδεκτο ελληνικά στόματα να αναμασούν τουρκικά επιχειρήματα».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εκτρέψει την πορεία της χώρας: «Γνωρίζω ότι υπάρχουν συμφέροντα εντός κι εκτός που θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις». Σε όλους αυτούς θα ήθελα να απευθύνω σταράτα λόγια στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα άλλα λιμάνια από τα οποία ζητούσαν κάποιοι ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξένα ΜΜΕ ούτε το μερικό θα γίνει ειδικό για να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση και ο τόπος. Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν γυρνάνε πίσω. Στην δημοκρατία αποφασίζει μόνο ο λαός και αυτό δεν το εκχωρεί σε κανέναν. Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας να μπει η χώρα σε τρίμηνη περιπέτεια. Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία; Κύριε Τσίπρα κάνετε το χατήρι σε αυτούς που δεν θέλουν το Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Εγώ θα αναλάβω το κόστος να οδηγήσω την χώρα σε σταθερό λιμάνι. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν υποτάσσεται σε πιέσεις. Κάνουμε και αυτοκριτική με τόλμη. Πέρυσι μίλησα με θάρρος δημόσια για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Σήμερα ο μηχανισμός λειτουργεί πολύ καλύτερα».



Τούρκος ιμάμης: Ξυλοδαρμός για όσους δεν νηστεύουν, οι γυναίκες που περπατούν μόνες είναι «κρέας»

 


Τούρκος ιμάμης προτείνει την ποινή του ξυλοδαρμού, για όσους αρνούνται να νηστέψουν.

Οι δηλώσεις του Χαλίλ Κονακτζί, ιμάμη σε τέμενος της Αγκύρας, κάνουν τον γύρο της Τουρκίας, με αρκετούς να είναι αυτοί που αντιδρούν στις δηλώσεις του σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα:

«Φυσικά και υπάρχει εξαναγκασμός στο Ισλάμ. Υπάρχει καταναγκασμός στη θρησκεία. Πώς υπάρχει; Υπάρχει ποινή για αυτούς που δεν προσεύχονται. Τώρα μπορεί να μην εφαρμόζεται. Υπάρχει επίσης ποινή στη θρησκεία για αυτούς που δεν νηστεύουν. Υπάρχει ο ξυλοδαρμός. Άρα υπάρχει καταναγκασμός στην θρησκεία».

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα στην Τουρκία χαρακτηρίζει τον ιμάμη «τρελό».

«Αυτός ο άνθρωπος είναι ιμάμης του τζαμιού, κυβερνητικό στέλεχος. Λέει ότι όσοι δεν νηστεύουν και δεν προσεύχονται πρέπει να κακοποιούνται» σημειώνει, λέγοντας πως είναι μελανό σημείο στην ιστορία οι δηλώσεις αυτές.

Σημειώνεται πως ο εν λόγω ιμάμης πρόσφατα είχε βάλει στο στόχαστρο τις γυναίκες που περπατούν στο δρόμο, συγκρίνοντας τες με «κρέας στα κρεοπωλεία». «Οι δρόμοι είναι σαν κρεοπωλείο. Μας αηδιάζει τώρα που βλέπουμε σάρκα. Γιατί; Αυτές οι γυναίκες δεν έχουν πατέρες, αδέρφια, συζύγους; Δεν ζηλεύεις καθόλου; Δεν έχεις ποτέ συνείδηση ​​όταν η κόρη ή η γυναίκα σου βγαίνει στον δρόμο έτσι και μοιράζεται ένα βίντεο;», είχε αναφέρει.


iefimerida.gr



Σάλος με τη λίστα δημοσιογράφων από πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τσίπρα -Έντονες αντιδράσεις


 

Σάλος έχει προκληθεί μετά την ανάρτηση στο facebook του Κωστή Παπαϊωάννου, πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τσίπρα και πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με τη λίστα ονομάτων δημοσιογράφων που υποτίθεται ότι έχουν διοριστεί σε κρατικές θέσεις.

Μάλιστα η λίστα με τα ονόματα συνοδεύεται από ειρωνικά σχόλια του Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος αποκαλεί τους δημοσιογράφους «μελισσούλες στο Μαξίμου» και προσθέτει ότι με το διορισμό τους «εξαγοράστηκε η ειδησεογραφική τους υποταγή και σιγή».

Οπως ήταν αναμενόμενο η ανάρτηση και τα σχόλια προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις, αφού θυμίζει λίστα προγραφών και συνιστά στοχοποίηση των δημοσιογράφων, με κάποιους να απαντούν πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Παράλληλα όμως υπήρξαν σχόλια όπως της Ελενας Ακρίτα, η οποία αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Κώστα Παπαϊωάννου γράφοντας για «σκατό στην κάλτσα των δημοσιογράφων που πηδάνε στη θάλασσα για να σωθούν»…

Η ανάρτηση του Κωστή Παπαϊωάννου

Ο Κωστής Παπαϊωάννου στην ανάρτησή του γράφει αναλυτικά ονόματα δημοσιογράφων, που, όπως λέει, έχουν διοριστεί στον κρατικό τομέα, ενώ αναφέρει πως στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλα ονόματα από γραφεία υπουργών, διοίκηση ΕΡΤ, ΑΠΕ και όσων έχουν εκμαυλιστεί από τη λίστα Πέτσα!

«Μελισσούλες στο Μαξίμου: Πελώνη, Πιπίνης, Τσιόδρας, Βλαστάρης, Μητρόπουλος, Χούκλη, Παναγιωταρέα, Παπαστάθης, Ευθυμίου, Ζαμπούκας, Μαριόλης, Ταχιάου, Κανέλλης, Παπαναγιώτου, Ψαριανός και άλλοι δημοσιογράφοι και "δημοσιογράφοι", ων ουκ έστι αριθμός, στον κορμό του επιτελικού κράτους. Οι περισσότεροι εντοιχισμένοι σε καινοφανείς, νεόδμητες ειδικές θέσεις στο γραφείο του πρωθυπουργού. Μια κυψέλη όπου ζουζουνίζουν δημιουργικές μελισσούλες.

Ακολουθούν γραφεία υπουργών, διοίκηση ΕΡΤ, ΑΠΕ. Και όσοι έχουν εκμαυλιστεί από τη λίστα Πέτσα….»



Οργισμένες αντιδράσεις

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απαντά ο Ηλίας Κανέλλης

Ο δημοσιογράφος των Νέων, Ηλίας Κανέλλης ήταν από τους πρώτους που αντέδρασε αναφέροντας ότι το μίσος για όσους έχουν άλλες πολιτικές απόψεις, οδηγεί σε τέτοιες λίστες. Και αφού διαψεύδει την πρόσληψή του σε κρατική θέση, επιφυλάσσεται για μηνύσεις.

«Πληροφορήθηκα ότι, με ανάρτησή του, ο Κωστής Παπαϊωάννου με περιλαμβάνει σε μια λίστα υπαλλήλων του Μαξίμου, κυβερνητικών δηλαδή υπαλλήλων. Επειδή δεν έχω καμία σχέση με καμία κυβέρνηση και με κανένα κόμμα, θα τον παρακαλέσω να αποκαταστήσει το λάθος του - αν και δύσκολα αποκαθίσταται μια δήθεν πληροφορία που ήδη διακινείται από αυτούς που πολιτεύονται με έμφαση στο μίσος απλώς επειδή με κάποιους έχουν πολιτικές διαφωνίες. Κρίμα γιατί με τον συγκεκριμένο έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και θα μπορούσε να ρωτήσει ζητώντας επιβεβαίωση.

Εν πάση περιπτώσει, για όσους ενδιαφέρονται για το επαγγελματικό μου προφίλ, είμαι δημοσιογράφος-αρθρογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, απ' όπου πληρώνομαι αφού είμαι ενταγμένος στο μισθολόγιο της εφημερίδας. Διατηρώ, επίσης, επί δώδεκα και πλέον χρόνια το περιοδικό The Books' Journal, και τον αντίστοιχο ιστότοπο booksjournal.gr, απ' όπου δεν πληρώνομαι, επειδή τα οικονομικά του περιοδικού δεν το επιτρέπουν.

ΥΓ. Αυτή τη φορά, αν χρειαστεί, προς άμυνά μου, θα χρησιμοποιήσω τις δυνατότητες που μου δίνει ο νόμος.»


Ανδρέας Παπαδόπουλος: Φασισμός σε όλο του το μεγαλείο

Ο δημοσιογράφος των Παραπολιτικών Ανδρέας Παπαδόπουλος έκανε λόγο για φασισμό σε όλο του το μεγαλείο.

«Ο άνθρωπος που έχει διατελέσει και γραμματέας στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δημοσιεύει μαύρη λίστα δημοσιογράφων. Απορώ πως δεν έβαλε και τις φωτογραφίες τους, όπως γινόταν με όσους είχαν ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο ή πως δεν έδωσε τις διευθύνσεις των σπιτιών τους. Κατά τα λοιπά, υπογράφει και άρθρο που κόπτεται, λέει, για τη δημοκρατία».


Ο πρώην δημοσιογράφος των Νέων Κώστας Ρεσβάνης

«Ο "Αντίφωνος" ή μάλλον "Φερέφωνος", κάποιος Κ. Παπαϊωάννου, βγήκε μετά από καιρό στο μεϊντάνι, σαν εκείνους που έδειχναν στους ναζί ΄Ελληνες πατριώτες. Ονομάτισε, σε όσους τραμπούκους καραδοκούν, δημοσιογράφους που δεν τυγχάνουν της ευαρέσκειάς του.

Να του πει κάποιος ότι οι καταξιωμένοι συνάδελφοι, που προσφέρει βορά σε κτήνη παρόμοια μ΄αυτόν, θα συνεχίσουν τη δουλειά τους και αυτός θα συνεχίσει να βρίσκεται στο μόνιμο στέκι του: στον οικείο του βόθρο».


Η αντίδραση του Αντύπα Καρύπογλου

«Η λίστα που ανέβασε ο Αντίφωνο Κωστής Παπαϊωάννου είναι ντροπιαστική για τον ίδιο. Υπηρέτησε σε υψηλή κυβερνητική θέση της προηγούμενης κυβέρνησης και μάλιστα ως αρμόδιος για δικαιώματα και ελευθερίες, η οποία έκανε το ίδιο και δεν τον πείραξε ποτέ και σήμερα το βρίσκει τραγικό, ενώ ταυτόχρονα γράφει και ανακρίβειες που παραβιάζουν βάναυσα την προσωπικότητα κάποιων.

Και κάνει ακριβώς το ίδιο μ' αυτό που κάνει η κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί. Η γελοιότητα και η ανηθικότητα της μείζονος αντιπολίτευσης είναι αυτή που οδηγεί πολλούς σοβαρούς ανθρώπους να εξακολουθούν να προτιμούν την κυβέρνηση ΚΜ, καταπίνωντας την αηδία τους. Ευτυχώς δεν καταπίνουν και τις αρχές και τις αξίες τους μαζί με την αηδία τους κι έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάποτε δεν θα έχουμε να διαλέξουμε μόνο μεταξύ κακών».


Η Ελενα Ακρίτα αναδημοσίευσε την ανάρτηση με απίστευτα σχόλια

Η Ελενα Ακρίτα αναδημοσίευσε στα sosial media τη λίστα με τα ονόματα των δημοσιογράφων που δημοσιοποίησε ο Κωστής Παπαϊωάννου, κάνοντας μάλιστα και διαδικτυακό διάλογο με τον Παύλο Πολάκη, ενώ έγραψε σχόλιο «αν σάς μυρίζει κάτι, είναι το σκατό στην κάλτσα των δημοσιογράφων».

«Αν σάς μυρίζει κάτι, είναι το σκατό στην κάλτσα των δημοσιογράφων που τόσα χρόνια δολοφονούσαν τους χαρακτήρες συναδέλφων τους και τώρα που βουλιάζει το πλοίο, πηδάνε στη θάλασσα για να σωθούν».



iefimerida.gr



Απειλεί και πάλι ο Ακάρ λες και θα τον φοβηθεί κάποιος

 


Οι Τούρκοι συνεχίζουν την τακτική τους, ψέμα, παραπληροφόρηση, προπαγάνδα, και απειλές που δεν τις φοβάται κανένας.

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Huriyet.

Ο προκλητικός Τούρκος Ακάρ μίλησε στον δημοσιογράφο της τουρκικής εφημερίδας από το γραφείο στο Άκσεχιρ όπου ο Κεμάλ Ατατούρκ είχε διατάξει στις 25 Αυγούστου του 1922 την επίθεση στις ελληνικές δυνάμεις.

«Δεν τα λέει όλα αυτό το αρχηγείο; είπε. «Αυτές τις μέρες που εορτάζουμε την εκατοστή επέτειο της μεγάλης νίκης, λέμε ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι “είδατε πόσο οδυνηρό ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε να διδαχθείτε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση», είπε.

«Στις 2 Ιουλίου ήρθε αίτημα από τους Αμερικανούς, που ήθελαν μαχητικά μας να προστατέψουν τα δικά τους στο πλαίσιο άσκησης του ΝΑΤΟ. Ζήτησαν 4 F-16, 1 HIK και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού. Είπαμε “ΟΚ” και άρχισαν οι πτήσεις. Κι οι πτήσεις αυτές αναφέρθηκε σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ. Σκεφτείτε το, το αναφέραμε στις 2 Ιουλίου κι η δραστηριότητα έγινε στις 22 Αυγούστου. Τότε ήταν που άλλαξε η Ελλάδα την καθορισμένη διαδρομή πτήσης προς νησιά με “μη στρατιωτικό καθεστώς”. Τι σήμαινε αυτή η αλλαγή; Ότι [η Ελλάδα” θέλει να περάσει η διαδρομή πάνω απ’ αυτά τα νησιά, να φέρει το ΝΑΤΟ εδώ, να καταστρατηγήσει τη Λωζάνη. Γι’ αυτό άλλαξαν τη διαδρομή το τελευταίο λεπτό. Μετά έρχονται και κλειδώνουν με το ραντάρ τα αεροσκάφη μας για τρία ή πέντε λεπτά. Κι όταν ρωτήσαμε “γιατί το κάνατε αυτό;”, απάντησαν: «δεν μας ενημέρωσαν γι’ αυτή την πτήση. Την αξιολογήσαμε ως «άγνωστο αεροσκάφος”. Τι εννοείτε, άγνωστο αεροσκάφος, άσκηση του ΝΑΤΟ δεν ήταν; Σωστά. Άγνωστο αεροσκάφος;

Στις 24 Αυγούστου είχαμε αεροσκάφη επικεφαλής της εκπαίδευσης Nexus Ace του ΝΑΤΟ. Ήρθαν εκεί και παρενόχλησαν κλειδώνοντάς στο ραντάρ για πέντε λεπτά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ήταν γνωστό ότι τα αεροπλάνα μας ήταν σε αποστολή του ΝΑΤΟ. Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στο ΝΑΤΟ. Οι αποστολής πτήσεων δημοσιεύονται μήνες νωρίτερα, τηρούνται αρχεία, γράφονται άρθρα. Μολαταύτα, στις 22 και 24 Αυγούστου παρενόχλησαν τα αεροσκάφη μας, που εκτελούσαν νατοΪκό καθήκον, κλειδώνοντάς τα στο ραντάρ», είπε ο ψεύτης Ακάρ.

Παραπληροφορώντας και λέγοντας πάλι ψέματα υποστήριξε ο Ακάρ «Εμείς δεν παρενοχλούμε κανέναν, αλλά δεν αφήνουμε και καμία παρενόχληση αναπάντητη (…) Είμαστε πολύ σοβαροί, δεν είναι αστείο.

Λέμε ότι έχετε 2.000 νησιά, αλλά βρίσκεστε κάτω από τη μύτη μας. Εξοπλίζετε τα νησιά, διεκδικείτε εναέριο χώρο 10 μιλίων παρά τα έξι μίλια των χωρικών υδάτων. Βρίσκεστε κάτω από τη μύτη μας και αποκαλείτε εμάς επεκτατικούς. Έλεος!».

Με την κουβέντα να στρέφεται στο τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν ο Ακάρ εκτόξευσε νέες απειλές σε Ελλάδα και Κύπρο: «Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να είναι χώρος κοινής εργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πάντα το ζητούσαμε και το ζητάμε. Δυστυχώς δεν βλέπουμε αποτελέσματα. Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, δεν επιτρέπουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας και των αδελφών μας [εννοεί τους Τουρκοκύπριους] και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένο γεγονός εκεί. Οι υπολογισμοί έχουν γίνει και το ερευνητικό μας σκάφος κάνει αυτή τη στιγμή εργασίες με τη φρεγάτα μας, TCG Gediz να το συνοδεύει στην περιοχή του πηγαδιού Yörükler-1.

Ελπίζουμε να μην κάνουν κάποιο λάθος. Όλοι γνωρίζουν ότι αν κάνουν λάθος, θα απαντήσουμε κι όλοι θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό».

Ο Ακάρ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει βέλη στην Ελλάδα και για το εξοπλιστικό της πρόγραμμα. «Λέμε ότι έχει ξεκινήσει ένας μάταιος κόπος εξοπλισμού στην Ελλάδα. Δαπανούν τα χρήματα του ελληνικού λαού σε όπλα και εξοπλισμό που έχουν ολοκληρώσει τη ζωή τους, μεταχειρισμάν αεροσκάφη, μεταχειρισμένα άρματα μάχης, μεταχειρισμένα κανόνια, ό,τι έχουν, η Γαλλία τα πουλάει στην Ελλάδα και κερδίζει χρήματα.

Δεν θα πάτε πουθενά με αυτά, όμως. Αν προσπαθείτε να υπερασπιστείτε την Ελλάδα μ’ αυτά, είναι πολλά για άμυνα. Δεν χρειάζεστε τόσα όπλα για να αμυνθείτε. Αλλά αν αυτά είναι κατά της Τουρκίας, είναι πολύ λίγα!», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην επιθυμία της Τουρκίας να αγοράσει F-16 από τις ΗΠΑ ο Ακάρ επανέλαβε όσα είπε προ ημερών και ο Τούρκος ΥΠ ΕΞ, Μεβλιούτ Τσαβούσογλου. 

«Η στρατιωτική μας αντιπροσωπεία πήγε στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. Δεν έχουμε προβλήματα με τη στρατιωτική αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Μελετάται τι θα μπορούσε να είναι τεχνικά δυνατό από τα ραντάρ, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και τις προσομοιώσεις στο νέο αεροσκάφος που θα αγοράσουμε. Η προσδοκία μας; Να ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου. Μιλήσαμε με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ χθες. Προφανώς, δεν αποδεχόμαστε κανέναν όρο».



Φαρμακευτικές επενδύσεις 519 εκατ. ευρώ μέσω του «Ελλάδα 2.0»

 


Στο πλαίσιο της δράσης «Μεταρρύθμιση του συστήματος clawback & συμψηφισμός του με ερευνητικές και επενδυτικές δαπάνες», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», θα υλοποιηθούν 53 φαρμακευτικές επενδύσεις, συνολικού ύψους 519,28 εκατ. ευρώ, έως τα τέλη του 2023. H συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 246,78 εκατ. ευρώ και η ιδιωτική συμμετοχή σε 272,50 εκατ. ευρώ.

Τα 53 έργα πληρούν το σύνολο των προϋποθέσεων συμμετοχής και των όρων επιλεξιμότητας. Σημειώνεται πως στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων  υποβλήθηκαν, συνολικά, 65 αιτήματα ενίσχυσης, από 40 δυνητικούς δικαιούχους.

Η δράση απευθύνεται σε φαρμακευτικές επιχειρήσεις που υποχρεούται σε καταβολή ποσού αυτόματης επιστροφής (clawback) της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ και της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η πρώτη επενδυτική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για  το επενδυτικό clawback, αποκτά νέα πνοή και δημιουργεί επενδύσεις της τάξης άνω του μισού δισ. ευρώ που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα φέρουν στην Ελλάδα νέα υψηλή τεχνολογία. 



e-ΕΦΚΑ: Νέο ρεκόρ στην έκδοση συντάξεων τον Ιούλιο

 


Τις 30.200 έφτασαν οι εκδόσεις κύριων συντάξεων από τον ΕΦΚΑ τον Ιούλιο. Πρόκειται για νέο μηνιαίο ρεκόρ έκδοσης που αποτυπώνει την πρόοδο που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες τόσο στο μέτωπο της αποκλιμάκωσης των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων όσο και στους χρόνους έκδοσης των νέων συντάξεων.

Παράλληλα, μηδενίστηκαν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις που υποβλήθηκαν το έτος 2019.

Υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη μηδενιστεί οι εκκρεμότητες για τα έτη 2016-2018.

Αντιστοίχως, προς μηδενισμό βαίνουν και οι εκκρεμείς συντάξεις του 2020, καθώς στα τέλη Ιουλίου είχε εκκαθαριστεί το 95,6% των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, ενώ για το 2021 το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 85,2%.

Για το 2022, το 82% των αιτήσεων που υποβλήθηκε κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους έχει ήδη εκδοθεί, στοιχείο που αποδεικνύει τη σημαντική επιτάχυνση ως προς τη διεκπεραίωση των νέων αιτήσεων, επιτάχυνση που σε πολλές περιπτώσεις επιτρέπει την έκδοση μιας σύνταξης ακόμη και εντός 60 ημερών.

Επιπλέον, κατά το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους, εκδόθηκαν 5.500 περισσότερες συντάξεις από όσες εκδόθηκαν ολόκληρο το 2020 (169.146 έναντι 163.819) και 46.000 περισσότερες σε σχέση με το 2019, όπου είχαν εκδοθεί 123.324 συντάξεις.

Με βάση επομένως τα στοιχεία του Ιουλίου, οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις περιορίστηκαν στις 56.000. Ωστόσο, ο αριθμός των συντάξεων που εκκρεμούν και που μπορούν να εκδοθούν είναι πολύ μικρότερος και υπολογίζεται στις 36.000. Και αυτό γιατί υπάρχουν περίπου 20.000 συνταξιοδοτικές περιπτώσεις που κρίνονται ως εν δυνάμει ανελαστικές ή αναμένεται να εκδοθούν γι' αυτές απορριπτικές αποφάσεις. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν περί τις 11.000 αιτήσεις, όπου δεν θεμελιώνεται εκ του νόμου συνταξιοδοτικό δικαίωμα, 2.000 αιτήσεις με οφειλές άνω των ορίων που δεν έχουν διευθετηθεί, 1.000 περιπτώσεις με ανοιχτές δικαστικές εκκρεμότητες με τον ΕΦΚΑ και 6.000 αιτήσεις που στερούνται ιατρικής γνωμάτευσης.


Ένα μεγάλο μέρος από αυτές τις 36.000 ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις έχουν ήδη εκδοθεί εντός Αυγούστου και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί στα επίσημα στοιχεία περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η πλειονότητα των συντάξεων που απομένουν αφορά σε συντάξεις Δημοσίου, όπου ήδη υλοποιείται ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης των εκκρεμοτήτων, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με στόχο τη δημιουργία μιας πλήρως αυτοματοποιημένης διαδικασίας έκδοσης.

Πλέον, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία του Ιουλίου, έχει εκδοθεί το 95% των κύριων συντάξεων, οι αιτήσεις των οποίων υποβλήθηκαν από το 2016 μέχρι και σήμερα. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά με την ενσωμάτωση των στοιχείων του Αυγούστου και την εκκαθάριση των εν δυνάμει ανελαστικών ή απορριπτικών αιτήσεων συνταξιοδότησης.



Εκτέλεση Προϋπολογισμού 7μηνου: Σε 1,1 δισ., έναντι στόχου 5,8 δισ., περιορίστηκε το πρωτογενές έλλειμμα

 


Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου – Ιουλίου 2022:

Παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 4.585 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 9.180 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2022 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022 και ελλείμματος 12.515 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 1.161 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 5.808 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 9.063 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2021.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 33.703 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4.803 εκατ. ευρώ ή 16,6% έναντι της εκτίμησης για το αντίστοιχο διάστημα που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022, παρά τα μειωμένα έσοδα του ΠΔΕ. Τα αυξημένα φορολογικά έσοδα του επταμήνου ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά τον μήνα Ιούλιο: (α) από την είσπραξη ποσού 644 εκατ. ευρώ από ANFA’s, τα οποία δεν είχαν προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό 2022 και (β) από την υπέρβαση κατά 636 εκατ. ευρώ της πρόβλεψης για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 36.852 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5.562 εκατ. ευρώ ή 17,8% έναντι του στόχου.




Συνεχίζεται το στρατηγικό άνοιγμα στις χώρες του Κόλπου

 


O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan. Αξίζει, μάλιστα, να υπογραμμιστεί ότι η επίσκεψη αυτή, λίγες μέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κατάρ και μερικές εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, είναι έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα, πόλος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής που οικοδομεί και εδραιώνει τις συμμαχίες με τις χώρες της περιοχής και εμπεδώνει το στρατηγικό άνοιγμα στις χώρες του Κόλπου.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή τα τελευταία δύο χρόνια  έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος στις διμερείς σχέσεις τονίζοντας ότι υπάρχει  μια πολύ γερή βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός: 

Ενημέρωσε για τις σημαντικές υποδομές που δημιουργούνται στη χώρα μας στον τομέα της εισαγωγής, αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, οι οποίες σε συνδυασμό με την στρατηγική γεωγραφική της θέση την καθιστούν κόμβο και πύλη εισόδου της ενέργειας προς την Ευρώπη καθώς και γέφυρα σύνδεσης της Μέσης Ανατολής με την Ευρώπη.

Τόνισε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν σταθερό στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας, με σημαντικό ρόλο στην περιοχή του Κόλπου και διεθνώς.

Υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης σταθερότητας και ειρήνης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, καθώς το τελευταίο που χρειάζεται η περιοχή σε αυτή την κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία, που οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δοκιμάζουν το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, είναι μια εστία έντασης στην περιοχή.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και κάλεσε εκ νέου τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να επισκεφθεί την Ελλάδα με αφορμή την Δ.Ε.Θ..

Σημειώνεται ότι η «Κοινή Διακήρυξη για τη δημιουργία Ευρείας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδος-Η.Α.Ε.», και η «Συμφωνία Συνεργασίας σε Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας», που υπεγράφησαν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Άμπου Ντάμπι τον Νοέμβριο του 2021 αποτελεί ισχυρή βάση της διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας.




Η Νέα Δημοκρατία δεν θα καταθέσει πρόταση για δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή


 

Η θέση της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την έρευνα που θα αναλάβει η Βουλή για την υπόθεση Ανδρουλάκη  είναι ξεκάθαρη.

Ασφαλώς πρέπει να αφορά το παρόν. Να περιλαμβάνει δηλαδή τη διερεύνηση όσων αφορούν τόσο στην επισύνδεση του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος και ο κανονισμός της Βουλής, όσο και την λειτουργία κακόβουλων λογισμικών, στο πλαίσιο της διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Παράλληλα, ωστόσο, θα πρέπει να ακουστούν και  πρόσωπα που είχαν την ευθύνη διοίκησης της ΕΥΠ στο παρελθόν. Και  αυτό όχι για  συμψηφισμούς, αλλά για να εντοπιστούν διαχρονικές παθογένειες και να διατυπωθούν βελτιωτικές προτάσεις για το μέλλον.

Αυτό θα είναι το πλαίσιο τοποθέτησης του Πρωθυπουργού  και με αυτό το γνώμονα θα κινηθεί η ΝΔ και στη συνέχεια.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα καταθέσει πρόταση για δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή. Έτσι άλλωστε θα τιμήσει τη δυνατότητα που η ίδια έδωσε στη κοινοβουλευτική μειοψηφία -με την πρότασή της που υιοθετήθηκε κατά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση- να προχωρά στη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών. Η ρύθμιση άλλωστε αυτή είναι ένας δείκτης δημοκρατικής ευαισθησίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Κυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας.




Αυτοί είναι οι 23 Ρομά κακοποιοί που έκλεβαν σπίτια και ΙΧ

 



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες είκοσι τριών (23) ημεδαπών , σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση, από δύο και περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και από κοινού, οι οποίες φέρεται να τελέσθηκαν από τέλη Μαΐου του 2021 έως τέλη Φεβρουαρίου του 2022 

Ειδικότερα :

Η πολύμηνη, μεθοδική και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου - Αναλήψεως οδήγησε στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία είκοσι επτά (27) μελών του κυκλώματος, οκτώ (8) εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 21 έως 59 ετών, με την πλειοψηφία τους να συνδέεται με συγγενικούς δεσμούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Αναλυτικότερα, τα μέλη του κυκλώματος ενεργώντας από κοινού, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και έχοντας διακριτούς ρόλους κατά περίπτωση, προσποιούνταν τους τεχνικούς ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, ανελκυστήρων κ.α. και με την πρόφαση βλάβης εντός της οικίας των υποψήφιων θυμάτων τους, εισέρχονταν στο εσωτερικό απ’ όπου αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα – τιμαλφή.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

  • η επιλογή συγκεκριμένης ηλικιακής μονάδας ως υποψήφια θύματα (ηλικιωμένοι)
  • ο εντοπισμός τους κυρίως σε περιοχές όπου λάμβαναν χώρα λαϊκές αγορές
  • η απασχόλησή τους κατά την είσοδο στην οικία τους
  • ο “εγκλωβισμός” τους σε συγκεκριμένο δωμάτιο ώστε να μην έχουν εικόνα της κίνησης των δραστών στους υπόλοιπους χώρους της οικία, πράγμα που πετύχαιναν με μετακίνηση ηλεκτρικών συσκευών προκειμένου να εντοπίσουν υποτιθέμενη βλάβη (π.χ. μετακίνηση ψυγείου, κουζίνας κ.λπ.) και
  • η μετακίνηση των δραστών από τις περιοχές κατοικίας τους (Νομός Αττικής, Νομός Μαγνησίας και Διαβατά Θεσσαλονίκης) προς τους στόχους τους που βρίσκονταν στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ακόμη και με νοικιασμένα οχήματα από εταιρείες προκειμένου να αποφύγουν πιθανή σύνδεσή τους με αξιόποινες πράξεις.

Με αυτή τη μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Μαΐου του 2021 έως τέλη Φεβρουαρίου του 2022, διέπραξαν (27) τουλάχιστον κλοπές, ενώ η αξία της λείας που αποκόμισαν (χρηματικά ποσά και κοσμήματα – τιμαλφή), εκτιμάται ότι ξεπερνά στο σύνολο τις (840.000) ευρώ.

Κατασχέθηκαν συνολικά πέντε (5) οχήματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της ομάδας για τη μετάβασή τους στους τόπους διάπραξης των παράνομων πράξεων, τη διαφυγή τους απ’ αυτούς και τη μεταφορά των κλοπιμαίων.

Σημειώνεται ότι, η πλειοψηφία των δραστών έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως σε συνεργασία με προσωπικό του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, αλλά και λοιπών Υπηρεσιών Ασφαλείας ανά την επικράτεια, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών του κυκλώματος, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα μετά την υποβολή της δικογραφίας.Πρόκειται για τους:

1. (επ.) ΣΑΜΠΑΝΗ (ον.) Σωτήριο του Χρήστου και της Χριστίνας, γεν. 13-05-1997 στην Αθήνα,


2. (επ.) ΡΑΜΟ (ον.) Παρασκευά του Δημητρίου και της Μαγδαληνής, γεν. 09-10-1985 στη Νίκαια Αττικής,


3. (επ.) ΡΑΜΟ (ον.) Ιωάννη του Αργυρίου και της Ευτυχίας, γεν. 26-09-2001, στη Θεσσαλονίκη,


4. (επ.) ΡΑΜΟ (ον.) Αθανάσιο του Παναγιώτη και της Σταυρούλας, γεν. 17-10-1986, στο Βόλο Μαγνησίας,



5. (επ.) ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ (ον.) Αναστάσιο του Αθανασίου και της Δήμητρας, γεν. 17-10-1984, στο Βόλο Μαγνησίας,


6. (επ.) ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ (ον.) Αλέξανδρο του Αντωνίου και της Σοφίας, γεν. 25-02-1992, στο Βόλο Μαγνησίας,


7. (επ.) ΒΕΛΛΗ (ον.) Χαράλαμπο του Γεωργίου και της Φωτεινής, γεν. 24-04-1989, στην Αθήνα,


8. (επ.) ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ (ον.) Σπυρίδωνα του Επαμεινώνδα και της Βασιλικής, γεν. 27-05-1999, στον Πειραιά,


9. (επ.) ΓΕΩΡΓΗ (ον.) Ιωάννη του Ανδρέα και της Ευαγγελίας, γεν. 23-09-1998, στο Άργος,



10. (επ.) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ (ον.) Χρήστο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεν. 31-01-1990, στη Ρόδο,


11. (επ.) ΣΤΕΦΑΝΗ (ον.) Άγγελο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεν. 22-06-1978, στην Αθήνα,


12. (επ.) ΚΑΜΠΕΡΗ (ον.) Ιωάννη του Βασιλείου και της Ευαγγελίας, γεν. 15-03-1963, στον Τύρναβο Λάρισας,


13. (επ.) ΚΑΜΠΕΡΗ (ον.) Παναγιώτη του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας, γεν. 03-01-1991, στον Τύρναβο Λάρισας,


14. (επ.) ΜΟΥΣΤΑΦΑ (ον.) Δημήτρη του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, γεν. 06-02-2001, στην Αθήνα,


15. (επ.) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ (ον.) Ιωάννη του Χρήστου και της Βασιλικής, γεν. 01-08-1964, στο Ηράκλειο Κρήτης,


16. (επ.) ΡΑΜΜΟ (ον.) Φώτη του Δημητρίου και της Σωτηρίας, γεν. 05-09-1991, γεν. στην Κύμη Αλιβερίου Ευβοίας,


17. (επ.) ΠΑΣΣΙΟ (ον.) Αντώνιο του Ανάργυρου και της Γεωργίας, γεν. 19-05-1995, στην Αθήνα,



18. (επ.) ΡΑΜΟ (ον.) Παναγιώτη του Νικολάου και της Ελευθερίας, γεν. 25-07-1990, στη Νίκαια Αττικής,


19. (επ.) ΚΑΜΠΕΡΗ (ον.) Χρήστο του Αποστόλου και της Χρυσής, γεν. 06-01-1999, στην Αθήνα,


20. (επ.) ΧΑΡΙΤΟ (ον.) Στέργιο του Παναγιώτη και της Ελευθερίας, γεν. 01-09-1992, στο Βόλο Μαγνησίας,



21. (επ.) ΜΕΛΕΤΗ (ον.) Αναστάσιο του Χρήστου και της Χρυσούλας, γεν. 02-10-1992, στο Βόλο Μαγνησίας,



22. (επ.) ΜΑΚΡΗ (ον.) Νικόλαο του Ελευθερίου και της Μαρίας, γεν. 10-07-1989, στην Αθήνα,



23. (επ.) ΡΑΜΟ (ον.) Δημήτριο του Αργυρίου και της Ευτυχίας, γεν. 10-08-1998, στο Βόλο Μαγνησίας,


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τελέστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-334804 και 2310-334790 του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου - Αναλήψεως , για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 07-11-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.