Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Μητσοτάκης : «Πάει πολύ κ. Τσίπρα να με αποκαλείτε εσείς αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης»

 



Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος από το βήμα της βουλής στον Αλέξη Τσίπρα είπε: 

«Δεν εκπλήσσομαι από την στάση του κ. Τσίπρα. Σε κάθε εθνική κινητοποίηση ήταν απέναντι. Απέναντι στην πανδημία, στο μεταναστευτικό και την θωράκιση των συνόρων, στις εθνικές συμφωνίες για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας, στα γενναία μέτρα αναχαίτισης της ενεργειακής κρίσης και τώρα απέναντι στην αναβάθμιση της ΕΥΠ. Όπως και τώρα η ζωή κ. Τσίπρα θα διαψεύσει το νέο σενάριο καταστροφολογίας. Φυσικά και έγινε λάθος αλλά μόλις το έμαθα τόλμησα να διαχωρίσω την θέση μου από πρακτικές άλλων εποχών κι εσείς σηκώνετε το δάχτυλο έχοντας δυο υπουργούς σας στο ειδικό δικαστήριο και πέντε σας έχουν κατηγορήσει για παρακολουθήσεις. Πάει πολύ, είπε, εσείς να με αποκαλείτε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. εσείς που σας έχουν καταγγείλει 5 πρώην συνεργάτες σας για παρακολουθήσεις. Πανούσης, Βαλαβάνη, Κοτζιάς, Βαρουφάκης, Λαφαζάνης».

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να διευκρινίσετε κάτι που είχατε πει το 2019 στην Βουλή κ. Βαρουφάκη είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε και στο βιβλίο σας. Άκουσα τον κ. Τσίπρα να αναφέρεται στην περίοδο του κ. Ρουμπάτη ως μια χρυσή περίοδο. Δεν ήταν. Προσωπικά ξέρω ότι επί Ρουμπάτη το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε εναντίον της κυβέρνησής μας με τον κ. Ρουμπάτη να παίζει σημαντικό ρόλο».

Είναι απολύτως ξεκάθαρο είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν το θέμα. Είναι ανέντιμο και ανήθικο και ψέμα να παρουσιάζεται μια αστοχία ως εντολή της κοινωνίας και μέσα από την μεγαλοποίηση να προσφέρετε στο πιάτο αυτά για τα οποία καραδοκούν όλοι όσοι είναι εκτός συνόρων.

Ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε τι σημαίνει η φράση του κ. Τσίπρα “δεν αρκεί η εναλλαγή στην εξουσία” και τι σημαίνει η φράση “ανασύνταξη της 3ης ελληνικής δημοκρατίας”.

«Είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο ένα μεμονωμένο σφάλμα να ανάγεται σε πρόβλημα της δημοκρατίας που χρειάζεται ανάταξη και ανασύνταξη. Πως θα γίνει με συνταγματική αναθεώρηση ή με συντακτική Βουλή; Προσέξτε καλά κ. Τσίπρα γιατί τα κακώς κείμενα στην ΕΥΠ έχουν διαχρονική διαδρομή. Δεν μπορείτε και δεν επιτρέπεται με ένα σφάλμα να ανοίγετε θέματα που ανήκουν σε άλλες εποχές. Να μας πείτε το σχέδιό σας. Μήπως με δικαστές διορισμένους από τον κ. Πολάκη;», είπε ο πρωθυπουργός.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου