Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Φαρμακευτικές επενδύσεις 519 εκατ. ευρώ μέσω του «Ελλάδα 2.0»

 


Στο πλαίσιο της δράσης «Μεταρρύθμιση του συστήματος clawback & συμψηφισμός του με ερευνητικές και επενδυτικές δαπάνες», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», θα υλοποιηθούν 53 φαρμακευτικές επενδύσεις, συνολικού ύψους 519,28 εκατ. ευρώ, έως τα τέλη του 2023. H συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 246,78 εκατ. ευρώ και η ιδιωτική συμμετοχή σε 272,50 εκατ. ευρώ.

Τα 53 έργα πληρούν το σύνολο των προϋποθέσεων συμμετοχής και των όρων επιλεξιμότητας. Σημειώνεται πως στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων  υποβλήθηκαν, συνολικά, 65 αιτήματα ενίσχυσης, από 40 δυνητικούς δικαιούχους.

Η δράση απευθύνεται σε φαρμακευτικές επιχειρήσεις που υποχρεούται σε καταβολή ποσού αυτόματης επιστροφής (clawback) της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ και της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η πρώτη επενδυτική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για  το επενδυτικό clawback, αποκτά νέα πνοή και δημιουργεί επενδύσεις της τάξης άνω του μισού δισ. ευρώ που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα φέρουν στην Ελλάδα νέα υψηλή τεχνολογία. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου