Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Χωρίς ίχνος ντροπής και ηθικής ο Βαρουφάκης ξεφτιλίστηκε στην ανακρίτρια κρύβοντας τους δράστες

 


Η συμπεριφορά του Βαρουφάκη αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πόσο φαιδρός είναι, προκαλώντας την δικαιοσύνη, την πολιτεία, τους πολίτες και τους αντιεξουσιαστές που τον έσπασαν στο ξύλο.

Αυτός ο φαιδρός πολιτικός που κυκλοφορεί ελεύθερος παρά τα εγκλήματα κατά της χώρας όταν ήταν υπουργός οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ, και παρά το ακροαριστερό ξύλο που έφαγε συνεχίζει να είναι γελοίος και προκλητικός, παραπλανώντας την δικαιοσύνη καλύπτοντας τους δράστες που τους είδε όπως φαίνεται στα βίντεο ξεκάθαρα όλους.

Το γραφείο της σοβαρής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεσης της επίθεσης εναντίον του, η οποία σημειώθηκε πριν από μια εβδομάδα στα Εξάρχεια, πέρασε σήμερα και κατέθεσε ο φαιδρός, Γιάνης Βαρουφάκης με την ίδια τακτική της παραπλάνησης.

Κατά την παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο ο Βαρουφάκης δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και δεν αναγνώρισε δήθεν στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων, τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν. Σε δήλωσή του ανέφερε μάλιστα ότι είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών. 

Για να προκαλέσει περισσότερο χωρίς ίχνος ντροπής και ηθικής, ο Βαρουφάκης έστρεψε στα βέλη του κατά της κυβέρνησης, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό, την αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, για τον οποίο ανέφερε πως έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά - καλά καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ. ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Συμπέρασμα κανένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή την χώρα δεν πρέπει να ασχολείται με τον Γιάνη με ένα ν Βαρουφάκη.

Κακός η δικαιοσύνη, σοβαροί δικαστικοί λειτουργοί, και η ΕΛ.ΑΣ.,  ασχολούνται με τον Βαρουφάκη, έπρεπε να τον αφήσουν στην μοίρα του και έρμαιο κάθε ακροαριστερού που θέλει να διαμαρτυρηθεί, γιατί όπως φαίνεται θέλει να παραπλανήσει για να μην τιμωρηθούν οι δράστες!!



Μητσοτάκης: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Κατά την έναρξη της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός τόνισε:



«Καλημέρα σας, η Κυβέρνηση προχωρά σήμερα, στην τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%.

Έτσι από την 1η Απριλίου, αυτός θα φτάσει τα 780 ευρώ από τα 650 ευρώ -θυμίζω- που ήταν το 2019. Κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί ετησίως σχεδόν τρεις επιπλέον μισθοί στο εισόδημα περίπου 600.000 εργαζομένων.

Η νέα αύξηση, προφανώς και θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό. Αναλυτικά θα μιλήσει για όλα αυτά σε λίγο ο Υπουργός Εργασίας.

Δεν έχω αυταπάτες. Ξέρω, ξέρουμε ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές, ενώ πιέζονται ακόμα περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Είναι κάτι το οποίο το ακούω συνέχεια, ειδικά από νέες και νέους οι οποίοι δύσκολα τα βγάζουν πέρα.

Η νέα αυτή αύξηση, προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα. Σίγουρα, όμως, προσφέρει μία πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Θέλω να τονίσω ότι το τελικό ποσό το οποίο έχει συμφωνηθεί, βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας. Είναι, ωστόσο, μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που -θέλω να θυμίσω- τόσο πολύ στηρίχθηκαν από την ελληνική Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, η εθνική οικονομία παραμένει σε μία ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, η ανεργία υποχωρεί σταθερά, οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται. Τώρα κατά συνέπεια είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με μία γενναία αύξηση του βασικού μισθού, γιατί το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το καρπώνονται δίκαια όλοι».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας και η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρα Κάπη.



Κατώτατος μισθός στα 780 ευρώ - Στα 479 ευρώ το επίδομα ανεργίας

 


Σε ανακοινώσεις σε απευθείας σύνδεση από υπουργείο Εργασίας προχώρησε ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης για την αύξηση του κατώτατου μισθού , ο οποίος από την 1η Απριλίου θα διαμορφώνεται στα 780 ευρώ.

Η αύξηση θα συμπαρασύρει προς τα πάνω συνολικά 19 επιδόματα, μεταξύ των οποίων και το επίδομα ανεργίας. Προηγήθηκε κατ' ιδίαν συνάντηση του υπουργού με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 780 ευρώ. 34,34 ευρώ το κατώτατο ημερομίσθιο,  πρόκειται για αύξηση κατά 9,4%, την τρίτη διαδοχική που γίνεται κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ.

Τι μένει τελικά στην τσέπη του εργαζομένου; Το 2019 έμεναν 548 ευρώ. Σήμερα, με 14 καταβολές θα του μένουν 667 ευρώ.

Όσον αφορά τις τριετίες ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το καθεστώς θα αλλάξει για όσους συμπλήρωσαν το δικαίωμα το 2012 «όταν η ανεργία πέσει κάτω από το 10%».

Η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω μια σειρά από επιδόματα όπως το επίδομα ανεργίας. «Ήταν 399 ευρώ το 2019 και στη συνέχεια ανέβηκε στα 438 ευρώ και πλέον θα είναι 479 ευρώ. Δεν αυξάνεται μόνο αυτό αλλά συνολικά 19 επιδόματα», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.





Κάνουν έρευνα για τον γερανό της ΕΛ.ΑΣ. που δεν υπάκουσε στους αντιεξουσιαστές

 


Πηγαίνοντας να παραλάβει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Γεροβασίλη που το είχαν σπάσει οι σύντροφοι της ακροαριστεροί κακοποιοί, και με τον φόβο ότι οι ακροαριστεροί αλήτες θα κάψουν το όχημα και θα σπάσουν στην καλύτερη στο ξύλο τους αστυνομικούς, προτίμησε να σπρώξει τους κάδους και αν διαφύγει σώζοντας την ζωή του.

Η πρόκληση είναι ότι έχει διαταχθεί έρευνα, επειδή οι προκλητικοί ακροαριστεροί απαιτούσαν από το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. να περιμένει πίσω από το οδόφραγμα που θα έστηναν οι ακροαριστεροί κακοποιοί, και θα αφού έβαζαν φωτιά στους κάδους, θα αποφάσιζαν και για το μέλλον του οχήματος μαζί με την τύχη όσων ήταν μέσα στο όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Και φυσικά καλά έκανε το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. που επιτάχυνε για να γλιτώσει!!!!

Στο οπτικό υλικό που κάνει το γύρο του διαδικτύου φαίνεται ένας γερανός της ΕΛ.ΑΣ να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ακαδημίας, την ίδια ώρα που στο δρόμο βρίσκονταν διαδηλωτές, και ακροαριστεροί κακοποιοί που προσπάθησαν να του φράξουν τον δρόμο με κάδους σκουπιδιών.

Το συμβάν σημειώθηκε τη στιγμή που στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονταν σε εξέλιξη επεισόδια με τους ακροαριστερούς κακοποιούς να συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τρεις αντιεξουσιαστές προσπαθούν να στήσουν κάδους επί της Ακαδημίας ως οδόφραγμα προκειμένου να κόψουν τον δρόμο στον γερανό και να βάλουν φωτιά. Το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. ανέπτυξε ταχύτητα κάνοντας ελιγμό για να αποφύγει τους κάδους, να γλιτώσουν την ζωή τους οι επιβαίνοντες .

Ένας κάδος που σπρώχτηκε στη συνεχεία χτύπησε έναν διαδηλωτή και τον έριξε στην άσφαλτο.  

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τη ΓΑΔΑ διεξάγεται έρευνα αναφορικά με περιστατικό που σημειώθηκε με υπηρεσιακό γερανοφόρο όχημα στις 13:45 στην οδό Ακαδημίας, αν και φαίνεται ξεκάθαρα στα video τι έχει συμβεί.

Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, δε, αναφέρουν πως το γερανοφόρο όχημα βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να απομακρύνει το σπασμένο συνοδευτικό όχημα της Όλγας Γεροβασίλη, που πριν λίγο οι σύντροφοι της Συριζαίας το είχαν διαλύσει.

Και η Γεροβασίλη, στην γραμμή Βαρουφάκη, διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ για το γερανοφόρο όχημα στην Ακαδημίας, υπέρ των ακροαριστερών κακοποιών συντρόφων της.





Metron Analysis: Στις 7,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

 



Απώλειες για τα τρία μεγαλύτερα κόμματα, χωρίς όμως σημαντική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, κατέγραψε η δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι στις 5,8 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων στις 7,4.




Αναλυτικά, στην εκτίμηση ψήφου, τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση η πρόθεση ψήφου):

Νέα Δημοκρατία 33,7% (26,3%)

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία 26,3% (20,5%)

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής 11,8% (9,2%)

ΚΚΕ 7,5% (5,9%)

Ελληνική Λύση 5,2% (4,0%)

ΜέΡΑ25 4,5% (3,5%)

Κόμμα Κασιδιάρη ("Εθνικό Κόμμα Έλληνες") 4,6% (3,6%)

Το 94% εκτιμά ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ενώ μόλις το 5%  πιστεύει ότι δεν υπάρχουν. 

Το 80% αποδίδει ευθύνες σε όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, ενώ το 19% εκτιμά ότι ευθύνεται κυρίως η σημερινή κυβέρνηση.

Μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, σύμφωνα με τους πολίτες, αποτελεί η οικονομία, με 21%, η ακρίβεια με 19% και το πολιτικό σύστημα με 15%. Στο 6% βρίσκεται η απάντηση "η ανεπάρκεια/ανικανότητα της κυβέρνησης".

Στο δίλημμα "αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή κυβερνήσεις συνεργασίας", οι δεύτερες παίρνουν το προβάδισμα με 51%, έναντι 46% υπέρ της αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος.

Θετική είναι η αξιολόγηση για την κυβέρνηση, με 32%, ενώ για την αξιωματική αντιπολίτευση μόλις 16%, με αρνητική κρίση να εκφράζουν για τη μεν κυβέρνηση το 61%, για τον δε ΣΥΡΙΖΑ το 77%.

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου για τη θέση του Πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 32%, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Αλέξης Τσίπρας  μόλις 16%, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης 3%.

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει στις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 60%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 22% και το ΠΑΣΟΚ 3%.



Με όνομα βρέφους που πέθανε το 1991 η Ρωσίδα κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα

 



Το τέλος δράσης της Ρωσίδας κατασκόπου που από το 2018 είχε εγκατασταθεί στην χώρα μας, ξεκίνησε πριν δύο μήνες όταν οι αρχές της Σλοβενίας συνέλαβαν μια συνάδελφο της. 

Η ίδια, λέει στους γνωστούς της ότι φεύγει για κάτι δουλειές και ότι θα επιστρέψει σε έναν μήνα, όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ. Κλείνει τα προφίλ της στα social media, κατεβάζει και το σαιτ του καταστήματος και χάνεται από προσώπου γης.

Με την κάλυψη που της παρέχει η νέα της ζωή στην Ελλάδα, αναπτύσσει κατασκοπευτική δραστηριότητα σε βάρος της χώρας μας από το 2018. Η 35χρονη Ρωσίδα Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα ή η 33χρονη, σύμφωνα με τα νόμιμα χαρτιά, Ελληνίδα φωτογράφος «Μαρία Τσάλλα», κατάφερε για πέντε χρόνια να τρυπώσει στην ελληνική κοινωνία και να αποτελεί κομμάτι αυτής.

Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, παραποιούν ατομικά έγγραφα που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. 

Η Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα ήρθε στην Ελλάδα ως «παιδί ομογενών» και έναν χρόνο αργότερα πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα. Γράφτηκε στο δημοτολόγιο δήμου της Αττικής ενώ έναν χρόνο αργότερα με ληξιαρχική πράξη επανεγγράφηκε σε δήμο εκτός Αττικής.



Οι ελληνικές υπηρεσίες, προσπαθούν να διαπιστώσουν ποια ήταν η κατασκοπευτική δραστηριότητα της Ρωσίας στη χώρα μας, ποιες ήταν οι εντολές της καθώς είχε τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερα τόσο στην Ελλάδα, όσο και την Ευρωπαική Ένωση και παράλληλα με την κάλυψη της φωτογράφου να μπορεί ανενόχλητη να τραβάει φωτογραφίες χωρίς να κινεί την προσοχή και να δημιουργεί υποψίες για τη διπλή ζωή και τη δράση της και ίσως να κάνει και παράνομες υποκλοπές.

Το σίγουρο είναι ότι εκτελούσε εντολές από τους Ρώσους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών. Μέχρι που, τον περασμένο Ιανουάριο, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας της, την απέσυραν άρον-άρον, καθώς είχαν πληροφόρηση ότι είχε ταυτοποιηθεί από την ΕΥΠ και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή της.

Στα υψηλά κλιμάκια της ΕΥΠ, περίμεναν δύο μήνες μήπως επιστρέψει από τη Μόσχα η Ιρίνα, μέχρι που πλησίασαν τον επί δύο χρόνια σύντροφό της στην Ελλάδα και την υπάλληλό της στο κατάστημα «Galazio» του Παγκρατίου, για να διαπιστώσουν ότι, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, δεν θα επιστρέψει στη χώρα μας.

Έτσι, προχώρησαν στο δεύτερο μέρος του σχεδίου τους και δημοσιοποίησαν την υπόθεση, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν στοιχεία για τη δράση της.



Και ο ανθέλληνας Κούλογλου με Σοφί ιντ Βέλντ συνεχίζουν την προσπάθεια διασυρμού της χώρας μας

 


Κανένας δεν περίμενε ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου θα έχει τέτοιο μένος με την χώρας μας δείχνοντας έναν απίστευτο ανθελληνισμό, προσπαθώντας να κάνει όσο μεγαλύτερο κακό μπορεί στην Ελλάδα.

Η, βρώμικη και χυδαία επιχείρηση που έχει στηθεί προκειμένου να διασυρθεί η χώρα δεν έχει όριο και δεν σταμάτησε ούτε με την τραγωδία των Τεμπών.

Ποιος δεν θυμάται την αθλιότητα των αριστερών και ακροαριστερών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της επιτροπής Libe, που χωρίς κανένα σεβασμό στα θύματα των Τεμπών, ήρθαν στην Ελλάδα ζητώντας συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας για θέματα δήθεν Κράτους δικαίου, παίζοντας το παιχνίδι που έχουν στήσει σε βάρος της χώρας μας εδώ και μήνες.

Και αφού τους έκραξαν εντός της Ελλάδας, αλλά κυρίως από τις Βρυξέλες, ο αποδεδειγμένα πλέον Στέλιος Κούλογλου επανέρχεται στον βρώμικο ρόλο του να κάνει κακό στην χώρα, καταγγέλλοντας τη Φον Ντερ Λάιεν, και γράφοντας τα εξής:

«Η κα Φον Ντερ Λάιεν να σταματήσει να συγκαλύπτει τα σκάνδαλα στην Ελλάδα του κου Μητσοτάκηαπλώς & μόνο επειδή ανήκουν στην ίδια πολιτική ομάδα. Έλλειψη δράσης από την Κομισόν στο πλαίσιο του καθήκοντος ειλικρινούς και καλόπιστης συνεργασίας»


Το σχόλιο της θρασύτατης Σοφί ιντ Βέλντ Ολλανδέζας Βουλευτού που παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ για να διασύρει την χώρα μας, άλλωστε οι Ολλανδοί είναι γνωστοί ανθέλληνες γράφει  : «Αντιμετωπίζουμε μια Ομερτά από τα Κράτη-Μέλη. Όχι μόνο δεν συνεργάζονται, αλλά κάνουν ότι μπορούν για να σιωπήσει το Ευρωκοινοβούλιο. έχω κακά νέα να τους μεταφέρω – δεν πρόκειται ποτέ να σιωπήσω».

Κολλημένοι λοιπόν στο σύστημα παρακολουθήσεων, με σχέδιο δράσης, αποκλειστικά τον διασυρμός της Ελλάδας μας, ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα αρχηγό που έχει καταγγελθεί ανοικτά απο στελέχη του ότι του παρακολουθούσε, και μαζί με ακροαριστερούς και αριστερούς Ευρωπαίους βουλευτές που οι περισσότεροι είναι ανθέλληνες, συνεχίζουν την επιχείρηση που έχει στηθεί σε βάρος όλων των Ελλήνων.
























Ομολόγησε ο Παππάς ότι υπήρχε σύστημα τηλεδιοίκησης και διασύρεται πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Ομολογία Νίκου Παππά ότι υπήρχε σύστημα τηλεδιοίκησης στην Λάρισα, δείχνει την απόπειρα εξαπάτησης της κοινωνίας με την φαιδρή πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού δυστυχήματος.

Ο Νίκος Παππάς ξεφτίλισε και τον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα ψέματα είπε στο Mega, και ο κόσμος αναρωτιέται; Μετά την καταδίκη του ο Νίκος Παππάς συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ψέμα σε ότι λέει;

Ο Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποίησε σειρά fake news  πατώντας πάνω σε αυτά που ο φιαδρός Χρήστος Σπίρτζης που κρύβεται, παρουσίασε ως “επιτεύγματα” κατά τη διάρκεια που διετέλεσε υπουργός Μεταφορών και Υποδομών με πρώτο από όλα ότι το 2019 παραδόθηκε το  68% του έργου τηλεδιοίκησης των σιδηροδρόμων και δεύτερο στη σειρά ότι  δεν λειτουργούσε το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης της Λάρισας.

Το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε  με την κατάθεση των εγγράφων από τον Γιώργο Γεραπετρίτη ο οποίος ως προς το θέμα της παράδοσης από την προηγούμενη κυβέρνηση του 68% του έργου εξήγησε, ότι «παραδίδω ένα έργο» σημαίνει το παραδίδω λειτουργικό μετά από δοκιμή σε χρήση και όχι ότι έχει γίνει πρόβλεψη της εκταμίευσης των ποσών.

Τα έγγραφα που παρουσίασε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Παππάς, επιβεβαιώνουν τελικά ότι στην Λάρισα από τον Νοέμβριο του 2022 υπήρχε σύστημα τηλεδιοίκησης και πως ήταν υποχρεωτικό για τους σταθμάρχες να προχωρούν σε αυτόματη χάραξη πορείας με την χρήση του ηλεκτρονικού πίνακα. 

Το έγγραφο 9055036 του ΟΣΕ της 23ης Δεκεμβρίου 2022  που έδωσε και ο Παππάς εκτός από τον Γεραπετρίτη στη δημοσιότητα αφορά ειδικά το κρίσιμο τμήμα εξόδου από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη και σημειώνει συγκεκριμένα ότι «οι σταθμάρχες Λάρισας υποχρεωτικά θα σχηματίζουν τη διαδρομή με χρήση κομβίων αφετηρίας-στόχου». Δηλαδή θα πρέπει να γίνεται αυτόματη χάραξη της διαδρομής στον τοπικό πίνακα τηλεδιοίκησης, χωρίς τη χρήση φωτοσημάτων (όπως αναφέρεται στο έγγραφο) και όχι με χειροκίνητη χάραξη. Η χειροκίνητη παρέμβαση με κλειδί (μανιβέλα) γίνεται μόνο όταν δεν λειτουργεί το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης.

Αυτή είναι η πραγματικότητα διότι το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης της Λάρισας λειτουργεί πλήρως, όπως προκύπτει από το κατατεθέν στη Βουλή  πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής της ΕΡΓΟΣΕ της 1ης Νοεμβρίου 20222.

Ολοκληρώνεται έτσι με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και για ακόμα μία φορά ο διασυρμός της φαιδρής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και καταρρέει κάθε απόπειρας εξαπάτησης και πολιτικής εκμετάλλευσης του τραγικού δυστυχήματος.








Υπ.Μεταφορών σε Παππά: H προχειρότητα και η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύουν

Για προχειρότητα και ανευθυνότητα κατηγορεί τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά το υπουργείο Μεταφορών σχετικά με όσα υποστήριξε στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το υπουργείο,  οι πολίτες απαιτούν αλήθειες και σαφείς απαντήσεις για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και κατηγορεί την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το εργαλειοποιήσει πολιτικά με τις δηλώσεις του αρμόδιου τομεάρχη αντιβαίνει στην πολύ σαφή ελληνική γλώσσα και στην πραγματικότητα.

Και προσθέτει :

Αντιβαίνει στην ελληνική γλώσσα διότι σύμφωνα με το κατατεθέν υπ’ αριθμ. 9055036/23.12.2022 έγγραφο του ΟΣΕ που αφορά ειδικά το κρίσιμο τμήμα εξόδου από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη “οι σταθμάρχες Λάρισας υποχρεωτικά θα σχηματίζουν τη διαδρομή με χρήση κομβίων αφετηρίας-στόχου”. Δηλαδή θα πρέπει να γίνεται αυτόματη χάραξη της διαδρομής στον τοπικό πίνακα τηλεδιοίκησης, χωρίς τη χρήση φωτοσημάτων (όπως αναφέρεται στο έγγραφο) και όχι με χειροκίνητη χάραξη. Η χειροκίνητη παρέμβαση με κλειδί (μανιβέλα) γίνεται μόνο όταν δεν λειτουργεί το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης.

Αντιβαίνει, επιπλέον, στην πραγματικότητα διότι το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης της Λάρισας λειτουργεί πλήρως, όπως προκύπτει από το κατατεθέν στη Βουλή από 01.11.2022 πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής της ΕΡΓΟΣΕ. Και για να μην μένει καμία απορία, ενημερώνουμε ότι την κρίσιμη μέρα του δυστυχήματος τα δρομολόγια από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη συντελέστηκαν με αυτόματη χάραξη. Το τελευταίο δρομολόγιο που έγινε με τον τρόπο αυτό ήταν περί ώρα 22.20, λίγο πριν το δυστύχημα, και ακολούθησε μετά το δυστύχημα δοκιμαστική χάραξη περί ώρα 01.00 που επιβεβαίωσε την ορθή λειτουργία του πίνακα. Προς τούτο, βρίσκεται στη διάθεση των ανακριτικών αρχών σχετική ανάλυση κινήσεων, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από το αυτόματο σύστημα που διαθέτει ο τοπικός πίνακας. Όσον αφορά τη χρήση μανιβέλας σε μεμονωμένες αλλαγές, αυτή γίνεται αποκλειστικά και μόνο όταν ο πίνακας σηματοδότησης έχει απωλέσει τον έλεγχο χειρισμού αλλαγής, κάτι το οποίο δεν συνέβη την επίμαχη νύχτα, όπως φαίνεται και από τις καταγραφές.

Με θέματα τα οποία είναι εύλογα μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας οφείλουμε όλοι να είμαστε φειδωλοί και προσεκτικοί, χωρίς κραυγές και ανοίκειους χαρακτηρισμούς. Δυστυχώς, η προχειρότητα και ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει. Το Υπουργείο θα συνεχίσει την υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ενημέρωση του κοινού.