Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Με όνομα βρέφους που πέθανε το 1991 η Ρωσίδα κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα

 



Το τέλος δράσης της Ρωσίδας κατασκόπου που από το 2018 είχε εγκατασταθεί στην χώρα μας, ξεκίνησε πριν δύο μήνες όταν οι αρχές της Σλοβενίας συνέλαβαν μια συνάδελφο της. 

Η ίδια, λέει στους γνωστούς της ότι φεύγει για κάτι δουλειές και ότι θα επιστρέψει σε έναν μήνα, όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ. Κλείνει τα προφίλ της στα social media, κατεβάζει και το σαιτ του καταστήματος και χάνεται από προσώπου γης.

Με την κάλυψη που της παρέχει η νέα της ζωή στην Ελλάδα, αναπτύσσει κατασκοπευτική δραστηριότητα σε βάρος της χώρας μας από το 2018. Η 35χρονη Ρωσίδα Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα ή η 33χρονη, σύμφωνα με τα νόμιμα χαρτιά, Ελληνίδα φωτογράφος «Μαρία Τσάλλα», κατάφερε για πέντε χρόνια να τρυπώσει στην ελληνική κοινωνία και να αποτελεί κομμάτι αυτής.

Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, παραποιούν ατομικά έγγραφα που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. 

Η Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα ήρθε στην Ελλάδα ως «παιδί ομογενών» και έναν χρόνο αργότερα πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα. Γράφτηκε στο δημοτολόγιο δήμου της Αττικής ενώ έναν χρόνο αργότερα με ληξιαρχική πράξη επανεγγράφηκε σε δήμο εκτός Αττικής.



Οι ελληνικές υπηρεσίες, προσπαθούν να διαπιστώσουν ποια ήταν η κατασκοπευτική δραστηριότητα της Ρωσίας στη χώρα μας, ποιες ήταν οι εντολές της καθώς είχε τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερα τόσο στην Ελλάδα, όσο και την Ευρωπαική Ένωση και παράλληλα με την κάλυψη της φωτογράφου να μπορεί ανενόχλητη να τραβάει φωτογραφίες χωρίς να κινεί την προσοχή και να δημιουργεί υποψίες για τη διπλή ζωή και τη δράση της και ίσως να κάνει και παράνομες υποκλοπές.

Το σίγουρο είναι ότι εκτελούσε εντολές από τους Ρώσους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών. Μέχρι που, τον περασμένο Ιανουάριο, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας της, την απέσυραν άρον-άρον, καθώς είχαν πληροφόρηση ότι είχε ταυτοποιηθεί από την ΕΥΠ και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή της.

Στα υψηλά κλιμάκια της ΕΥΠ, περίμεναν δύο μήνες μήπως επιστρέψει από τη Μόσχα η Ιρίνα, μέχρι που πλησίασαν τον επί δύο χρόνια σύντροφό της στην Ελλάδα και την υπάλληλό της στο κατάστημα «Galazio» του Παγκρατίου, για να διαπιστώσουν ότι, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, δεν θα επιστρέψει στη χώρα μας.

Έτσι, προχώρησαν στο δεύτερο μέρος του σχεδίου τους και δημοσιοποίησαν την υπόθεση, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν στοιχεία για τη δράση της.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου