Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Τέσσερις Βρετανίδες με κορονοϊό την «κοπάνησαν» από ξενοδοχείο καραντίνας

 


Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου από τέσσερις Βρετανίδες, που είχαν διαγνωστεί θετικές στο κορoνοϊό

Οι τέσσερις κοπέλες τις προηγούμενες ημέρες έφεραν ήπια συμπτώματα, έκαναν rapid test και βγήκαν θετικά. Στην συνέχεια ίσχυσε και για αυτές το πρωτόκολλο και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας στο Κερί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ermisnews.gr, τα ξημερώματα της Δευτέρας, αναχωρούσε η πτήση τους για την Αγγλία και οι τέσσερις κοπέλες αποφάσισαν να το σκάσουν από το ξενοδοχείο καραντίνας και να πετάξουν πίσω στην πατρίδα τους.

Από το ξενοδοχείο στο Κερί, αντιλήφθηκαν ότι οι τέσσερις Βρετανίδες λείπουν από τα δωμάτια τους, ειδοποίησαν τον ΕΟΔΥ και αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου.

Έτσι, όταν οι τέσσερις κοπέλες έφθασαν στο αεροδρόμιο του νησιού, τις περίμεναν αστυνομικοί, οι οποίοι τις οδήγησαν σε ειδική αίθουσα του αεροδρομίου. Από εκεί με ασθενοφόρα οδηγήθηκαν ξανά στο ξενοδοχείο καραντίνας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Φυλάκιση 5 έτη και αποζημίωση 4 εκατ. για γυρισμένα χιλιόμετρα σε ΙΧ


 

Το… δρόμο δείχνει Δικαστής στις ΗΠΑ ο οποίος καταδίκασε επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που τα πωλούσε με δεκάδες χιλιάδες γυρισμένα χιλιόμετρα.

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς για επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ που γύριζε τα χιλιόμετρα στα οχήματα που πωλούσε καθώς ο δικαστής αποφάσισε να επιβάλει 5 έτη φυλάκιση και διέταξε να αποζημιώσει με 4 εκατ. δολάρια τους ανυποψίαστους καταναλωτές που είχε εξαπατήσει!

Ειδικότερα σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου ο 48χρονος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Shmuel Gali από το 2006 έως το 2011 άλλαξε τα χιλιόμετρα σε περίπου 690 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που αγόρασε και τα πούλησε σε δημοπρασίες χονδρικής στην Πενσυλβάνια και στο Νιου Τζέρσεϋ. Κατά μέσο όρο, ο επιτήδειος έμπορος μείωνε κατά τουλάχιστον 100.000 χλμ. τα διανυθέντα χιλιόμετρα.

Επιπλέον, ο αδελφός του Gari, Chime Gari, συμμετείχε στην επιχείρηση εξαπάτησης και σύμφωνα με το δικαστήριο οι δύο αδελφοί αγόραζαν αυτοκίνητα σε άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ δηλώνοντας ψεύτικο όνομα εμπόρου.

Η Πενσυλβάνια έχει εκδώσει μια άδεια κυκλοφορίας οχήματος που αντικατοπτρίζει τις αλλαγές που έδωσε ο Garris στους αγοραστές με πλασματικούς αριθμούς διανυθέντων χιλιομέτρων στη δημοπρασία.

Το γύρισμα των χιλιομέτρων στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πωλούσαν οι επιτήδειοι έμποροι έκαναν πολύ πιο επικερδείς τις πωλήσεις. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, οι αδελφοί κατέθεσαν τα χρήματα κυρίως σε πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στη Νέα Υόρκη και τα χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν περισσότερα αυτοκίνητα.

«Ένα αυτοκίνητο είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές που κάνουν πολλοί καταναλωτές», δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Boynton. «Το γύρισμα των χιλιομέτρων στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εξαπατά τους αγοραστές και κρύβει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την αξιοπιστία του οχήματος. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεχίσει να συνεργάζεται με συνεργάτες επιβολής του νόμου για τη δίωξη του γυρίσματος των χιλιομέτρων.”

«Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αποτελούν έναν από τους πυλώνες της αμερικανικής οικονομίας που απαιτούν διαφάνεια και ακεραιότητα. Η οικονομική εμπειρογνωμοσύνη του IRS-CI ήταν απαραίτητη για να αποκαλυφθεί αυτή η εγκληματική επιχείρηση που διαπράχθηκε από τον Shmuel Gali, ο οποίος έλαβε μια δίκαιη ποινή σχετικά με την εγκληματική του δραστηριότητα», δήλωσε ένας εμπειρογνώμονας της εταιρείας IRS-CI.

Η υπόθεση διερευνήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και την NHTSA όπως επίσης και το Γραφείο Έρευνας για Απάτες Οδομέτρων αλλά και από την Υπηρεσία Ελέγχου Οικονομικών Υποθέσεων.


Πηγή



Εξοργίζει τους πολίτες ο Ηλιόπουλος και ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν το δράμα της Ηλιούπολης

 



Είναι απίστευτο το θράσος και η αθλιότητα του Ηλιόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεχιζόμενες ανακοινώσεις που αφορούν την υπόθεση στην Ηλιούπολη.

Πήρε η άθλια Κουμουνδούρου τις καταγγελίες του δικηγόρου της 18χρονης που αναφέρθηκε ο άνθρωπος σε πάρα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά το trafficking, και αντί να παρακολουθήσει στα σοβαρά τις εξελίξεις, κάνει ανακοινώσεις πολιτικοποιώντας το ανθρώπινο δράμα.

Η αθλιότητα της Κουμουνδούρου : "Οι καταγγελίες της συνηγόρου της 18χρονης από την Ηλιούπολη για κύκλωμα trafficking πίσω από τον εν ενεργεία αστυνομικό που την κακοποιούσε και την εξέδιδε εκθέτουν ακόμα περισσότερο την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη".

Είναι τέτοια η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρεται σε προσπάθεια συγκάλυψης επειδή η αστυνομία δεν δείχνει το πρόσωπο του αστυνομικού ενώ όποιος ξέρει γράμματα και δεν είναι Συριζαίος ξέρει ότι η εντολή για δημοσιοποίηση φωτογραφιών δίνεται μόνο απο τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!!!!

Η συνέχεια της αθλιότητα για να έχουμε να ασχολούμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού είμαστε αποδεδειγμένα ανίκανοι σε όλα : 

"Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που αντί να ζητάει και τα ρέστα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, οφείλει να απαντήσει άμεσα για τη νέα προσπάθεια συγκάλυψης", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και παραθέτει συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Γιατί δεν επέτρεπαν στη 18χρονη να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της και το έκαναν μόνο μετά την κοινωνική κατακραυγή στα social media;

2. Γιατί αστυνομικοί προσπαθούσαν να πείσουν τη 18χρονη να αλλάξει δικηγόρο;

3. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να δοθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του αστυνομικού στη δημοσιότητα ώστε να αναγνωριστεί και από τυχόν άλλα θύματα trafficking;

4. Ποιους προσπαθούν να καλύψουν;".



Έ.Δ.Ε. : Για τις καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης ευθύνεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης


 

«Βασικός και κύριος λόγος των καθυστερήσεων δεν είναι οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί αλλά τα τεράστια δομικά προβλήματα που δεν κατάφερε κανένας υπουργός Δικαιοσύνης να επιλύσει είτε γιατί δεν μπορούσε είτε γιατί δεν ήθελε» επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε ανακοίνωσή της.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΔΕ έχει ως εξής:

Μετά τις περσινές αναφορές του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Πικραμένου περί της ανάγκης αλλαγής του τρόπου αξιολόγησης των δικαστικών λειτουργών κατά τα πρότυπα της Σχολής Πολέμου και τις ανάλογες προβλέψεις του Σχεδίου Πισσαρίδη, ακολούθησαν φέτος οι συντονισμένες πρωτοβουλίες δημοσιογράφου- διευθυντή του γραφείου Τύπου του κ. Πικραμένου, να συλλέγει στοιχεία για τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων και να δέχεται επώνυμες αναφορές δικηγόρων και πολιτών για μεγάλες καθυστερήσεις με συγκεκριμένες ονομαστικές αναφορές σε δικαστές, την ίδια χρονική στιγμή που η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων υποβάλει αιτήματα στον Άρειο Πάγο ζητώντας στατιστικά στοιχεία ανά Δικαστήριο σχετικά με τον χρόνο καθυστέρησης και επιπλέον να πληροφορηθεί εάν επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε δικαστικούς λειτουργούς που εμφανίζουν καθυστέρηση.

Ήταν πέρσι τον Οκτώβριο όταν η Ε.Δ.Ε. πληροφορήθηκε τυχαία τις επισκέψεις Ολλανδών εμπειρογνωμόνων που ασχολούνταν με την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης και μεθαύριο ο Υπουργός της Δικαιοσύνης συμμετέχει σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Αξιολόγηση- Επιθεώρηση των Δικαστικών Λειτουργών».

Για όσα προετοιμάζει το Υπουργείο δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Και οι τρόποι ακόμα που γίνεται αυτή η προετοιμασία δεν μας είναι καθόλου άγνωστοι. Βρισκόμαστε πλέον στο τελευταίο στάδιο της δημιουργίας ψευδών κοινωνικών εντυπώσεων που σκοπεύουν αφενός να επιρρίψουν τις ευθύνες της καθυστέρησης στη λειτουργία της Δικαιοσύνης στους «αδιάφορους» δικαστές και εισαγγελείς και αφετέρου να βρουν ένα καλό πρόσχημα για βαθιές αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης. Δεν εξηγεί φυσικά κανένας στους πολίτες ότι ο βασικός και κύριος λόγος των καθυστερήσεων δεν είναι οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί αλλά τα τεράστια δομικά προβλήματα που δεν κατάφερε κανένας Υπουργός Δικαιοσύνης να επιλύσει είτε γιατί δεν μπορούσε είτε γιατί δεν ήθελε. Όπως και η πεισματική άρνηση να συζητήσει η Πολιτεία τρόπους που με υπευθυνότητα και στηριγμένη σε μελέτες κατέθεσε η Ένωσή μας (ενδεικτικά η θεσμοθέτηση της ουσιαστικής δικαστικής μεσολάβησης και η προκαθορισμένη κατά κεφαλήν ανώτατη χρέωση υποθέσεων).

Είναι επίσης γνωστό σε όλους ότι ο αριθμός των δικογραφιών αυξάνεται κάθε χρόνο σε ποσότητα (με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας) και δυσχεραίνει το δικαστικό έργο με την προσθήκη νέων αντικειμένων που απαιτούν ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση των προσπαθειών ενώ η μικρή αύξηση των οργανικών θέσεων Δικαστών και Εισαγγελέων που εξαγγέλθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης στα τέλη του 2019 και ψηφίστηκε νομοθετικά το 2020 δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί στην πράξη.

Η δημόσια συζήτηση που αφορά την ουσία του προβλήματος της καθυστέρησης στην απονομή Δικαιοσύνης και επηρεάζει άμεσα την υπηρεσιακή κατάσταση των φορέων της Δικαστικής Λειτουργίας πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, με ευθύνη του Υπουργείου, ερήμην των ίδιων των δικαστικών λειτουργών. Η ομόφωνη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών επισήμανε ότι με τον τρόπο που χειρίζεται το ζήτημα η Ελληνική Κυβέρνηση παραβιάζει βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου. Το Υπουργείο αδιαφορεί γι αυτές τις επισημάνσεις. Η Ένωσή μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και το Δικαστικό Σώμα θα τοποθετηθεί συνολικά στις επιχειρούμενες αλλαγές».



Συνελήφθη ο άνθρωπος που στρατολόγησε τους δολοφόνους του Ζοβενέλ Μοΐζ

 



Η αστυνομία της Αϊτής συνέλαβε έναν Αϊτινό υπήκοο για την δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ την Τετάρτη 7 Ιουλίου.

Όπως είπε, ο συλληφθείς είχε «πολιτικούς στόχους» και ήταν αυτός  που στρατολόγησε τους καταδρομείς που διέπραξαν τη δολοφονία.

«Πρόκειται για ένα άτομο που εισήλθε με ιδιωτικό αεροπλάνο στην Αϊτή, έχοντας πολιτικούς στόχους», ανακοίνωσε ο Λεόν Σαρλ, ο γενικός διευθυντής της αϊτινής αστυνομίας.

Κατά την άφιξή του στη χώρα τον Ιούνιο, ο Κριστιάν Εμανουέλ Σανόν, 63 ετών, αϊτινής υπηκοότητας, συνοδευόταν από πολλούς Κολομβιανούς, υπεύθυνους για την ασφάλειά του, σύμφωνα με λεπτομέρειες που έδωσε ο Λεόν Σαρλ, ο γενικός διευθυντής της αϊτινής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσία αρκετών υπουργών.

«Αρχικά ήθελαν να τον συλλάβουν»

«Η αποστολή αργότερα άλλαξε» εξήγησε ο Σαρλ. «Η αποστολή ήταν να συλλάβουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και η επιχείρηση άλλαξε από εκεί: 22 άλλα άτομα μετά εισήλθαν στην Αϊτή», πρόσθεσε.

Οι ανακρίσεις που έγιναν στους 18 Κολομβιανούς πολίτες που έχουν συλληφθεί από την Τετάρτη επέτρεψαν στην αστυνομία της Αϊτής να μάθει ότι ο Κριστιάν Εμανουέλ Σανόν προσέλαβε τους 26 καταδρομείς μέσω των υπηρεσιών μιας βενεζουελάνικης εταιρείας ασφαλείας, με ονομασία CTU, με έδρα τη Φλόριντα.

«Όταν εμείς, η αστυνομία, κλείσαμε τον δρόμο αυτών των δολοφόνων αφού είχαν διαπράξει το έγκλημά τους, το πρώτο άτομο που ένας από τους δράστες κάλεσε ήταν ο Κριστιάν Εμανουέλ Σανόν. Αυτός, από την πλευρά του, ήρθε σε επικοινωνία με δύο άλλους ανθρώπους που θεωρούμε ότι είναι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ», τόνισε ο γενικός διευθυντής της αϊτινής αστυνομίας χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για τις ταυτότητες αυτών των δύο υπόπτων.

Στη χώρα Αμερικανοί αξιωματούχοι

Μέλη του FBI, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έφτασαν στην Αϊτή την Κυριακή και συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή της αϊτινής αστυνομίας. Η αμερικανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε σε χωριστές συναντήσεις με τους βασικούς παράγοντες της πολιτικής σκηνής, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Κλοντ Ζοζέφ.

Κανένας Αϊτινός αστυνομικός δεν τραυματίστηκε κατά τις επιχειρήσεις σύλληψης των Κολομβιανών φερόμενων μισθοφόρων, τρεις από τους οποίους σκοτώθηκαν.


Πηγή



Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πέταξε... στο Διάστημα

 


Λίγο μετά τις 17:30 (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε το live του πρώτου επιβατηγού ταξιδιού στο διάστημα το σκάφος της Virgin Galactic. Μεταδόθηκε ζωντανά, ενώ παρουσιαστής της «εκτόξευσης» ήταν ο Στέφεν Κόλμπερτ. Συμπαρουσίαζε η μηχανικός Βερόνικα ΜακΓκάουαν,  αλλά και άλλοι εκπαιδευόμενοι αστροναύτες.   

Όλα πήγαν βάση σχεδίου. Το διαστημικό αεροσκάφος, μετέφεραν άλλα δύο μέχρι να φτάσουν σε συγκεκριμένα χιλιάδες πόδια ώστε να είναι δυνατή η εκτόξευση του στο διάστημα.  Το διαστημικό αεροπλάνο εκτόξευσε τους πυραυλοκινητήρες του, έκλινε σχεδόν απευθείας προς τα πάνω και επιτάχυνε περίπου τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου για να φτάσει στην άκρη του διαστήματος. 

Για το ταξίδι επιστροφής, το VSS Unity έχει σχεδιαστεί για να περιστρέφει τα φτερά του και τα πτερύγια της ουράς προς τα πάνω. Αυτό βοηθά το αεροπλάνο να φρενάρει στην ατμόσφαιρα καθώς βυθίζεται πίσω στη Γη. Περίπου 10 μίλια πάνω από το έδαφος ο όχημα πρέπει να περιστρέψει τα φτερά του στη θέση του, ώστε να μπορεί να γλιστρήσει προς την προσγείωση του διαδρόμου.

Ο Μπράνσον, είχε αυτό το όνειρο από μικρός. Η προσπάθεια και η έρευνα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ξεκίνησε από το 2004.  Στο live, ο ίδιος εξιστόρησε  πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα, αποκαλύπτωντας ότι η πρώτη φορά που το σκέφτηκε, ήταν  ένα μικρό αγοράκι. «Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται» τονίζει ο ίδιος.

Είναι μια κομβική στιγμή, για τα επιβατικά ταξίδια στο... διάστημα.   Ο Μπράνσον,  είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει πρώτα να δοκιμάσει ο ίδιος τη ριψοκίνδυνη αυτή πτήση στο διάστημα, πριν ξεκινήσουν τα επιβατικά ταξίδια του χρόνου.

Για τον σχεδιασμό του ταξιδιού, χρειάστηκε η βοήθεια ειδικών επιστημόνων εξειδικευμένων στην αεροναυπηγεία με ειδικότητα σε διαστημικά σκάφη.  Σε παλιότερη συνέντευξη του πριν από πολλά χρόνια, μια τηλεθεάτρια τον είχε ρωτήσει «έχεις σκεφτεί να ταξιδέψεις στο διάστημα;», ο Μπράνσον τότε απάντησε «θα το ήθελα πολύ!».






Αυξήθηκαν οι εισαγωγές λόγω μετάλλαξης Δέλτα

 


Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αύξηση παρατηρείται στις εισαγωγές λόγω κορωνοϊού στα νοσοκομεία της χώρας και κυρίως σε Αττική και Κρήτη, τις δύο περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας και της μετάλλαξης Δέλτα.

Ενδεικτικά στις 28 Ιουνίου καταγράφηκαν 33 εισαγωγές , ενώ στις 9 Ιουλίου καταγράφηκαν 68 εισαγωγές.

Στα στοιχειά αυτά δεν περιλαμβάνονται τα ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα που διαγνώστηκαν αυτή την εβδομάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Καθηγητή Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Στέλιος Λουκίδης προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι νοσηλείες και να φτάσουν ακόμη και τις 400 ή 500. Εξήγησε ότι για να αποτιμηθεί ότι η νέα αύξηση των κρουσμάτων «δεν βγάζει νοσηλείες» θα πρέπει να περάσουν επτά με δέκα ημέρες.



Το σκοτεινό παρελθόν του αστυνομικού που εξέδιδε την 19χρονη

 


Στο μικροσκόπιο εσωτερικών υποθέσεων βρίσκεται ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι εξέδιδε τη 19χρονη κοπέλα από την Ηλιούπολη.

Ένταλμα σύλληψης έβγαλε η Αστυνομία, για ακόμη έναν άνθρωπο, ο οποίος φέρεται να είναι συνεργός του 39χρονου αστυνομικού. Σύμφωνα με το Star, πρόκειται για ένα άτομο το οποίο επισκεπτόταν καθημερινά το διαμέρισμα του αστυνομικού, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι γείτονες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα, o 39χρονος αστυνομικός που βαρύνεται σχεδόν με το μισό ποινικό κώδικα είχε εμμονή με τις ροζ ταινίες. Κατά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκάλεσε αίσθηση η μπλούζα που φορούσε, αφού εμφανίστηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή με μπλούζα που παρέπεμπε στην πιο γνωστή εταιρεία παραγωγής αισθησιακών ταινιών στην Ελλάδα.

«Η ζωή μου είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία», λέει μέσα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 39χρονος. Μια ιστορία φρίκης με πρωταγωνιστή τον ίδιο που ικανοποιούσε πάνω στην άτυχη 19χρονη κοπέλα τα αρρωστημένα του ένστικτα.

Σύμφωνα με το Mega, υπηρετούσε στις πεζές περιπολίες στην Αθήνα και η παραβατική του συμπεριφορά φαίνεται πως ήταν γνωστή στους κόλπους της αστυνομίας. Ο 39χρονος τον περασμένο Ιούνιο φέρεται να είχε εκτοξεύσει σοβαρές απειλές σε βάρος συναδέλφων κάτι που δεν συνάδει με την ιδιότητα του αστυνομικού.

Ο 39χρονος ήταν πολύ ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνήθιζε να αναρτά φωτογραφίες στις οποίες δεν έκρυβε το πάθος του για τα όπλα, όπως σε μία όπου απεικονίζεται να πυροβολεί στόχους.

Τα γούστα του ήταν ακριβά. Κάτι που όχι μόνο δεν έκρυβε αλλά φρόντιζε να το προβάλλει κιόλας. Άλλοτε ποζάρει πίνοντας ακριβές σαμπάνιες κι άλλοτε πάνω σε υπερπολυτελές σκάφος φωτογραφίζεται με φόντο μαρίνα της Αττικής.



Φρόντιζε ωστόσο να κρύβει τα πιο σκοτεινά σημεία της ζωής του. Τον Φεβρουάριο του 2020 έγραφε στο Facebook για την πραγματική ευτυχία και την αγάπη.

«Για εμένα ευτυχία δεν είναι τα χρήματα ούτε καν οι όμορφες στιγμές. Ευτυχία είναι να έχεις ανθρώπους αληθινούς γύρω σου που σε αγαπάνε πραγματικά» ανέφερε.

Σε δηλώσεις του, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πρόεδρος αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι πρόκειται για μια τραγική ιστορία.

Πριν από λίγες ώρες, η 19χρονη, σε μία μαραθώνια κατάθεση, αποκάλυψε τη φρίκη που βίωνε, καθώς, όπως η ίδια δήλωσε, ο πατέρας της την κακοποιούσε και την υποχρέωνε να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις μέσα στο ίδιο το σπίτι τους, ενώ ο αστυνομικός την κακοποιούσε, τη βίαζε και την εξέδιδε κατ' εξακολούθηση.

Με χειροπέδες στα χέρια οδηγήθηκαν την Κυριακή το πρωί στο γραφείο του εισαγγελέα, στη Σχολή Ευελπίδων, ο πατέρας και ο αστυνομικός που φέρονται να εξέδιδαν τη 19χρονη κοπέλα από την Ηλιούπολη.

Το κορίτσι, που κατάφερε να αποδράσει απο το κολαστήριο της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου Ηλιούπολης οπου την είχε φυλακίσει ο 41χρονος αστυνομικός και άγρια χτυπημένη να ζητήσει βοήθεια απο την υπάλληλο μιας καφετέριας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στους «Αδιάφθορους» όλα όσα φρικτά υπέστη.

Μαζί με τον αστυνομικό, ο οποίος υπηρετούσε στις πεζές περιπολίες στην Αθήνα και τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία, συνελήφθη και ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος όπως προέκυψε από την εξέτασή της στους αστυνομικούς, από την ηλικία των 11 έως 17 ετών, με ξύλο και απειλές εξανάγκαζε το κοριτσάκι σε γενετήσιες πράξεις μέσα στο σπίτι τους.

Γ. Καλλιακμάνης για 19χρονη στην Ηλιούπολη

Το παιδί, μετά τη μαραθώνια κατάθεσή του στους αστυνομικούς, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ αναμένεται να γίνει και ιατροδικαστική εξέταση.

Η γνωριμία με τον 41χρονο αστυνομικό

Οι πληροφορίες λένε οτι το κορίτσι, γνώρισε πριν απο περίπου δύο μήνες τον 41χρονο αστυνομικό ο οποιος την παρέσυρε και σύναψαν σχέση. Όμως στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν.

Ο άνδρας που υπήρξε υπερασπιστής του νόμου, μεταμορφωθηκε για μια ακόμα φορά στον πιο σκληρό του παραβάτη και ο εφιάλτης για την 19χρονή που μόλις είχε τελειώσει το σχολείο και όπως αναφέρει στο protothema.gr ο ένας εκ των δυο συνηγορων της κ. Ιωάννης Μυκωνιάτης, ο βασανιστής της, «την είχε αιχμαλωτίσει. Δεν της επέτρεψε καν να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις», είχε ήδη ξεκινήσει.

Ο δράστης αφού την απόκοψε από το ήδη προβληματικό οικογενειακο της περιβάλλον, στη συνέχεια με απειλές και ξύλο, την εξέδιδε μέσω internet. Μάλιστα όπως κατήγγειλε στο Τμήμα της Ηλιούπολης οπου προσέφυγε χθες το μεσημέρι με την υπάλληλο που την έσωσε, είπε οτι την χτυπούσε, την βίαζε ενω την απειλούσε με το όπλο του. Την είχε δε, αναγκάσει να κλεισει όλους τους λογαριασμούς στα social media προκειμένου να σβήσει εντελώς το στίγμα της για να μπορεί να την ελέγχει απόλυτα.

Η νεαρή, μετά την αποδραση απο το διαμέρισμα - κολαστήριο και την καταγγελία στο Τμήμα, οδηγήθηκε στα γραφεία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ όμως λίγο πριν τη μια με υπηρεσιακό όχημα που έφερε συμβατικές πινακίδες αναχώρησε για το νοσοκομείο. Μάλιστα η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε με τέτοια μυστικότητα, όπου ακόμα και η έτερη συνηγορος της κυρία Αντωνία Λεγάκη τόνισε στο protothema.gr πως «λίγο πριν τη μία, είδαμε ενα συμβατικό όχημα της Αστυνομίας να φεύγει και δεν γνωρίζουμε που είναι η εντολέας μας…».

Ο αστυνομικός, μετά την καταγγελία της 19χρονης οδηγήθηκε στο Τμήμα της Ηλιούπολης και απο εκεί στα γραφεία των «Αδιάφθορων» για να εξεταστεί.

Λίγη ώρα αργότερα η προσαγωγή έγινε σύλληψη ενώ συνελήφθη και ο πατέρας της. Η πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τοποθετήθηκε με αφορμή την υπόθεση της Ηλιούπολης.

Απαντώντας στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, περί συγκάλυψης, ο υπουργός έκανε λόγο για χυδαία στάση από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είχα κανένα σκοπό να κάνω δηλώσεις γι’ αυτή τη δραματική ανθρώπινη ιστορία. Με αναγκάζει όμως η χυδαία στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Η αστυνομία και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προέβη χθες σε 2 συλλήψεις, με τη μία να άφορα αστυνομικό. Ο συλληφθείς αστυνομικός, που ήδη τελούσε σε κατάσταση αργίας με απόλυση, κατηγορείται για βαριά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η εμπορία ανθρώπων», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ.Χρυσοχοΐδης.

Σχολιάζοντας την υπόθεση της 18χρονης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι έχουμε να κάνουμε με συλλογικό τραύμα. Ανάρτηση στο Twitter για την υπόθεση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η ΕΛΑΣ κρατούσε για ώρες ένα 18χρονο κορίτσι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρο. Το κορίτσι ήταν φυλακισμένο από αστυνομικό που το κακοποιούσε και το εξέδιδε. Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία. Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη».


Πηγή : protothema.gr