Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Προκλητικός και χωρίς ντροπή ο Ν.Παππάς: Οι πολίτες να σκεφτούν αν ζουν καλύτερα σήμερα ή το 2014



Με θράσος προκλητικός και κοροιδεύοντας χωρίς καμία ντροπή ο Ν. Παππάς μετά από καιρό απουσίας του ανέβηκε στο βήμα της βουλής για να μας κάνει πλάκα.

Αυτός ο απίθανος τύπος δεν έχει καμία αίσθηση των όσων λέει και δεν έχει κανένα συναίσθημα αυτοκριτικής πάντα προκλητικός και ψεύτης ξεστομίζει πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα προκαλώντας όλο τον λαό που υποφέρει από την ανικανότητα της κυβέρνησης του.

«Είναι η καλύτερη στιγμή να σκεφτεί ο λαός τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε έλθει η πολιτική αλλαγή τον Ιανουάριο». Είπε ο Νίκος Παππάς ζώντας σε άλλη διάσταση κοροιδεύοντας σίγουρα και κάνοντας πλάκα γιατί κανένας σοβαρός δεν λέει τέτοια πράγματα.

«Να σκεφτούν εάν η οικονομική τους θέση είναι καλύτερη σήμερα σε σχέση με την περίοδο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015»Τόλμησε να πει κρυμμένος μέσα στον βουλή γιατί εάν το ξεστομίσει αυτό εκτός βουλής έξω στον κόσμο θα τον κάνουν ασήκωτο από τις κλωτσιές.

Το τερμάτισε ο αντρόπιαστος φτάνοντας τους ακροατές στα όρια τους αφού είπε : «Το επιτυχές αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης έγινε λόγω πολύ καλής πολιτικής διπλωματίας. Να αναρωτηθεί ο κόσμος εάν η εφάπαξ 13η σύνταξη θα καταβάλλονταν; Θα υπήρχε μήπως πρόγραμμα που οδηγεί σε ανάπτυξη»;

Είπε και άλλα που δεν αξίζει να τα αναφέρουμε αφού ήταν με άλλα λόγια να λέμε ότι θέλουμε ότι κάνουν εδώ αυτός και τα συντρόφια του εδώ και δύο χρόνια και δεν λένε να ξεκουμπιστούν να γλιτώσει η Ελλάδα.


Καμίνης για το πιστολίδι στο κέντρο: Είχα προειδοποιήσει για την ανοχή στην ανομία



Ένας άντρας πυροβόλησε κατά αστυνομικών και στην συνέχεια αυτοκτόνησε

Είχα επισημάνει εγκαίρως ότι η ανοχή στην ανομία στο κέντρο της Αθήνας θα είχε τραγικά αποτελέσματα, τονίζει ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης σε δήλωσή του αναφορικά με το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί στην Βαρβάκειο Αγορά. 

Τα παραβατικά φαινόμενα «πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα», σημειώνει ακόμα ο δήμαρχος, που ευχήθηκε επίσης ταχεία ανάρρωση στον τραυματία από το περιστατικό αστυνομικό.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Καμίνη:

«Είχα επισημάνει εγκαίρως ότι η ανοχή απέναντι στην ανομία θα οδηγήσει σε τραγικά και ακραία περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη στο γνωστό στην αστυνομία σημείο διακίνησης ναρκωτικών στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς. Το εμπόριο ναρκωτικών, το παραεμπόριο καθώς και τα κυκλώματα εκμετάλλευσης ανθρώπων, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και να μην αμαυρώνουν την εικόνα μιας ασφαλούς πόλης όπως είναι η Αθήνα. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ».


Πηγή : protorhema.gr


Τούρκος αξιωματικός στο Spiegel: Δραπετεύσαμε στην Ελλάδα γιατί σκεφτήκαμε ότι μπορούσε να μας προστατεύσει



Τους φόβους του για τη ζωή του, σε περίπτωση που επιστρέψει στην Τουρκία, εξέφρασε ένας από τους αξιωματικούς που κινδυνεύει να εκδοθεί από την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στο Spiegel, ο Φεριντούν Τσομπάν- όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ- δήλωσε ότι όλοι ήταν εμβρόντητοι με την απόφαση του δικαστηρίου. Πρόκειται για έναν από τους τρεις Τούρκους αξιωματικούς που κινδυνεύουν να εκδοθούν από την Ελλάδα στην Τουρκία. Τις επόμενες ημέρες ο Αρειος Πάγος θα επανεξετάσει τις υποθέσεις.

«Ημασταν όλοι εμβρόντητοι. Διότι την ίδια εβδομάδα άλλοι δικαστές του ίδιου δικαστηρίου είχαν απορρίψει το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία των υπολοίπων πέντε της ομάδας μας», είπε ο 36χρονος σε ερώτηση για την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Φεριντούν Τσομπάν δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή του, αλλά και ότι στην Τουρκία «θα καταπατηθούν τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά μας. Θα πρέπει να το αντιληφθούν αυτό η Γερμανία, η Ελλάδα και όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη. Δραπετεύσαμε στη χώρα-μέλος της ΕΕ Ελλάδα επειδή σκεφθήκαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μας προστατεύσει».

Σε ερώτηση για το αν οι 8 εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, απάντησε: «Δεν κάναμε τίποτα λάθος. Δεν κάναμε τίποτα παράνομο. Οχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά σε όλη μας τη ζωή και τη σταδιοδρομία μας ως αξιωματικοί. Είπαμε στο δικαστήριο ότι είμαστε μια ομάδα διάσωσης. Κατά τη διάρκεια των ταραχών φύγαμε επειδή φοβηθήκαμε. Ουδεμία σχέση είχαμε με το πραξικόπημα».



Πηγή:  iefimerida.gr 


Κυριάκος Μητσοτάκης «Η κυβέρνηση ισοπεδώνει οικονομικά τη χώρα, διαλύει τους θεσμούς και πλήττει τη δικαιοσύνη»



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σήμερα Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων : 

«Η Κυβέρνηση δεν ισοπεδώνει μόνο οικονομικά τη χώρα. Διαλύει τους θεσμούς και πλήττει τη Δικαιοσύνη, προκαλώντας με τις μεθοδεύσεις της, αφενός κλίμα αναταραχής στους κόλπους της και αφετέρου κλίμα ανασφάλειας δικαίου στην ελληνική κοινωνία. Γνωρίζετε, ότι έχουμε αναλάβει κάθε δυνατή θεσμική πρωτοβουλία για να διασφαλιστεί η ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Στηλιτεύσαμε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Βουλή, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Αποδείξαμε σωρεία κυβερνητικών παρεμβάσεων σε συγκεκριμένες υποθέσεις. Όχι μόνο για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Αλλά για να σταματήσουν οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη από στελέχη της Κυβέρνησης, όπως ο κ. Πολάκης που έχει αναφερθεί επανειλημμένως με άκρως υποτιμητικά σχόλια για τους λειτουργούς της».



«Για πρώτη φορά, η Δικαστική εξουσία πρέπει να θωρακισθεί απέναντι στην συστηματική υπονόμευση του κύρους και της λειτουργίας της που συντελείται με ευθύνη της παρούσας Κυβέρνησης. Άλλωστε και εσείς πολλές φορές στηλιτεύσατε με ανακοινώσεις σας την συστηματική υπονόμευση των θεμελίων του νομικού μας πολιτισμού, όπως προέκυψε μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών. Στην πράξη καθημερινά αποδεικνύετε την προσήλωσή σας στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου. Η στάση σας λειτουργεί ως θεσμικό ανάχωμα στις επιδιώξεις μιας Κυβέρνησης που αντιλαμβάνεται την άσκηση της εξουσίας ως ένα σύστημα επιβολής της βούλησής της, πέρα και έξω από το  θεσμοθετημένο σύστημα κανόνων και αρχών».



Ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε πως «η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης είναι αναγκαίος όρος επιβίωσης κάθε  δημοκρατικής κοινωνίας» και πρόσθεσε: «Ακραίες πράξεις βίας με πρόσχημα τα κοινωνικά αίτια των αυτουργών, γενικώς και αορίστως, είναι μια ανεπίτρεπτη για εμάς πρακτική. Το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας και της επιβολής του νόμου είναι βασικό αγαθό ενός Κράτους Δικαίου. Και δεν αντιστρατεύεται τα αγαθά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αντιθέτως, τα διασφαλίζει προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.  Αυτή είναι και η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της Δικαιοσύνης η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.  Εμείς, δεν πάσχουμε από την ηθική δυσχρωματοψία του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα της επιβολής του νόμου και της απονομής της Δικαιοσύνης. Πιστεύουμε στους κανόνες λειτουργίας μιας ευνομούμενης κοινωνίας, ενός Κράτους Δικαίου, που αρμόζει σε μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα».



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης στην απονομή της Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία, ως αυριανή Κυβέρνηση, θα προωθήσει απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές: «Η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης», ανέφερε, «πρέπει να είναι βασικό εθνικό στοίχημα όχι μόνο με δημοκρατικό, αλλά και με αναπτυξιακό πρόσημο ... Γι’ αυτό απαιτούνται άμεσες και σοβαρές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών συνθηκών, αλλά με σεβασμό στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.  Τέτοιες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

- Περιορισμό της άσκοπης καταπόνησης των δικαστών λόγω υπερφόρτωσης των πινακίων των ακροατηρίων.

- Απλοποίηση νομοθεσίας: Με κωδικοποίηση βασικών νομοθετημάτων.

- Περιορισμό διαδικασίας Δικαστικών Συμβουλίων για συγκεκριμένες κατηγορίες αδικημάτων.

- Ενίσχυση εξωδικαστικών μορφών επίλυσης διαφορών: Με παροχή κινήτρων σε διαδίκους για προσφυγή σε Διαμεσολάβηση, Διαιτησία.

Επιπλέον, η προσπάθεια για ταχύτερη και ορθότερη απονομή Δικαιοσύνης περνάει απαραίτητα μέσα από τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών του συστήματος.

- Την εφαρμογή της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης / E-Justice (ανολοκλήρωτη επί σειρά ετών): Με ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων και προτάσεων και ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα για τον προσδιορισμό και τη έκδοση αποφάσεων.

- Την εγκατάσταση συστήματος μηχανοργάνωσης στο σύνολο των δικαστικών υπηρεσιών και βεβαίως τον εξοπλισμό των δικαστών με φορητούς υπολογιστές. Κάτι που εμείς θεωρούμε αυτονόητο.

- Τον εξορθολογισμό στην κατανομή του προσωπικού και ενίσχυση στις μεγάλες δικαστικές υπηρεσίες.

- Τη βελτίωση των δυσμενών συνθηκών λειτουργίας των δικαστηρίων, ειδικά στα ζητήματα της καθαριότητας και της ασφάλειας, ώστε να μην αποτελούν υγειονομικές βόμβες έτοιμες να εκραγούν.

- Την αναβάθμιση του συστήματος εκπαίδευσης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών».



«Παράλληλα με την αναμόρφωση της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «η Νέα Δημοκρατία έχει επεξεργασθεί ένα συνολικό πρόγραμμα αναμόρφωσης του Σωφρονιστικού Συστήματος.  Στόχος της είναι αφενός η βελτίωση των συνθηκών κράτησης και αφετέρου η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στις φυλακές για τον δραστικό περιορισμό των φαινομένων διαφθοράς και αναπαραγωγής εστιών εγκληματικότητας. Οι λύσεις στο προβληματικό και υπερκορεσμένο σωφρονιστικό σύστημα θα προέλθουν από τον εξανθρωπισμό του συστήματος. Όχι από διατάξεις, υπό όρους απόλυσης κρατουμένων, που με μαθηματική ακρίβεια επιστρέφουν στο έγκλημα, όπως αυτές που ατυχώς έχει ψηφίσει η παρούσα Κυβέρνηση. Η μαζική απόλυση των κρατουμένων δεν είναι μέτρο αντιμετώπισης της έλλειψης θέσεων φιλοξενίας στις φυλακές. Τα στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια έχουν απολυθεί περισσότεροι από 9.000 κρατούμενοι. 

Υπάρχουν, όμως, και άλλα ζητήματα που πλέον έχουν ωριμάσει και πρέπει να συζητήσουμε ανοιχτά και καλόπιστα, όπως η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων. Γνωρίζω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για ένα δικαστή να κατεβαίνει από την έδρα του ποινικού ακροατηρίου για να προλάβει να γράψει απόφαση σε πολιτικό δικαστήριο της επόμενης μέρας. Πιστεύω, όμως, ότι έχει έρθει η ώρα να συζητήσουμε το ζήτημα προκειμένου να βρούμε τη λύση. Το ίδιο ισχύει και για το χρόνο των δικαστικών διακοπών, αλλά και την επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας που συναντά κανείς σε όλες τις προηγμένες χώρες. Υπενθυμίζω ότι ήταν ο πρώτος νόμος που κατήργησε η παρούσα Κυβέρνηση όταν ανέλαβε την εξουσία». 

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης πρέπει να εξεταστεί και το ζήτημα του τρόπου επιλογής των Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί η εξάρτηση τους από κυβερνητικά όργανα. Επίσης, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε την κατοχύρωση στην πράξη της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των δικαστών».


ΕΚΤΑΚΤΟ : Πυροβολισμοί στη Βαρβάκειο με ένα νεκρό κι ένα τραυματία



Γιάννης Αθανασίου

Συμπλοκή σημειώθηκε πριν απο λίγο στην καρδιά της Αθήνας  στην πλατεία Θεάτρου στην Βαρβάκειο Αγορά. 

Άγνωστος άνδρας πυροβόλησε αστυνομικούς οι οποίοι επιχείρησαν να τον ελέγξουν με αποτέλεσμα,  να βγάλει το όπλο που είχε στην κατοχή του και να το στρέψει εναντίον των αστυνομικών πυροβολώντας τους.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανταπέδωσαν στα πυρά με αποτέλεσμα ο δράστης να επιχειρήσει να καλυφθεί. Κρύφτηκε πίσω από κάδο απορριμμάτων και εκεί, έδωσε με το όπλο τέλος στη ζωή του.

Ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.


Εάν ήσουν έξυπνος Τσίπρα το 1δις θα το επένδυες στην επιχειρηματικότητα και όχι στον λαϊκισμό που σε διακρίνει



Κώστας Βουκελάτος

Όταν έχεις 6,5 δις χρέος και παρουσιάζεις 5,5 δις πλεόνασμα επειδή δεν πληρώνεις τίποτα, δεν στηρίζεις την υγεία και την πρόνοια έχεις υπερφορολογήσει τα πάντα και έχεις κατακλέψει τις συντάξεις δεν βγαίνεις να κάνεις διάγγελμα.

Αντί να δώσει ο Τσίπρας την παράσταση του στην βουλή που συζητάει τον προϋπολογισμό μέχρι και σήμερα, προτίμησε να ξεφτιλιστεί περισσότερο με διάγγελμα.

Το διάγγελμα πρέπει να πει κάποιος του Τσίπρα ότι δεν είναι για λαϊκίζεις και να μοιράζεις σανό, το κάνεις όταν έχεις να πεις κάτι σοβαρό αλλά αυτή την κυβέρνηση και η σοβαρότητα έχουν τσακωθεί χρόνια τώρα.

Η εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα να χορηγήσει 617 εκατ. ευρώ σε 1.600.000 συνταξιούχους, δήθεν ως 13η σύνταξη από το υψηλότερο πρωτογενές εκφράζει την γελοιότητα που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του και τον ίδιο προσωπικά.

Η κυβέρνηση με την στάση πληρωμών, πέτυχε για το 2016 πρωτογενές πλεόνασμα κατά 1 δισ. ευρώ υψηλότερο από αυτό που περίμενε δηλαδή 1,9 δισ. ευρώ, αντί 900 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το τρίτο Μνημόνιο.

Τα πράγματα απλά και ο Ελληνικός λαός πρέπει να κατανοήσει την απόλυτη εξαπάτηση που του γίνεται κάθε μέρα και η κοροϊδία που διαπράττεται σε βαθμό κακουργήματος από αυτή την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργός της.

Ο αντρόπιαστος πρωθυπουργός της χώρας μας συνειδητά και ψυχρά βγήκε και έκανε τον περήφανο για ποιο λόγο; Επειδή εξήγγειλε την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων με ένα επίδομα, όταν έχει  υπερφορολογήσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, έχει αυξήσει τις οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, έχει μειώσει τις δημόσιες επενδύσεις διαλύοντας την οικονομία της χώρας.

Εάν ήταν σοβαρή αυτή η κυβέρνηση και έξυπνος αυτός ο πρωθυπουργός που έχουμε θα έπρεπε αυτά τα λεφτά που παρουσιάζει ως "επιτυχία"  να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και τις δημόσιες επενδύσεις που ενισχύουν την οικονομία, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα φέρουν έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία που δεν τους έχει αφήσει φράγκο η ανίκανη πολιτική που ασκεί.

Μοιράζοντας ελεημοσύνη σε ανθρώπους που τους έχεις κατακλέψει τις συντάξεις, ειδικά αφού θα τους τα πάρεις απο τον 1-1-2017 με την υπερφορολόγηση και την αύξηση ΦΠΑ που έχεις ετοιμάσει πληρώνοντας συνολικά άλλα 2,5 δις ευρώ δεν είσαι  μόνο λαϊκιστής δεν είσαι και έξυπνος γιατί προτιμάς εξαπατήσεις αντί να κάνεις ουσιαστική δουλειά.


Είμαι και μηχανικός!! Κύριε ημών Ιησού Χριστέ




Προχθές το διαδίκτυο πήρε και πάλι φωτιά για τον Τσίπρα, ο κόσμος γελάει ακόμα μέχρι σήμερα χωρίς να έχει συνέλθει και ας έχουν περάσει τρεις ημέρες. 

Ο λόγος είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να δηλώσει και να το παραδεχτεί ότι είναι και μηχανικός κατά την επίσκεψη του στον Πανάγιο τάφο και να δείξει ενδιαφέρον για τις εργασίες που γίνονται και ας μην καταλάβαινε τ του έλεγαν οι επαγγελματίες μηχανικοί που κάνουν τις εργασίες.

Σύμφωνα με άρθρο στα foititikanea.gr ο κύριος Τσίπρας που δηλώνει εύκολα ότι είναι και μηχανικός ήταν ο πρωταγωνιστής των αιώνιων φοιτητών. 

Πρώτον έκανε 10 χρόνια να πάρει πτυχίο, ωραία του το χαρίζουμε αυτό, ας πούμε ότι ο άνθρωπος είχε προβλήματα. Δεύτερον, δεν πάτησε ποτέ σε αίθουσα διδασκαλίας, αυτό το λένε οι συμφοιτητές του. Δεν τον είδαμε ποτέ μέσα σε τάξη.

Τώρα πώς το πήρε το πτυχίο αυτό είναι ένα άλλο θέμα το οποίο γνωρίζουν οι καθηγητές του και οι συμφοιτητές του.

Σύμφωνα με άρθρο στο stoxos.gr Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, ώρα 9.55 το πρωΐ στην ΝΕΤ. Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις έχει τελειώσει μία ωριαία συνέντευξή του στους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη – Μαριλένα Κατσίμη. 

Ξαφνικά όπως λέει ο stoxos.gr , μπαίνει στο στούντιο ο ομότιμος καθηγητής Οπλισμένου Σκυροδέματος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Θεοδόσης Τάσιος, για προγραμματισμένη συνέντευξη. Οι δύο παρουσιαστές ρωτούν τον απόφοιτο του ΕΜΠ, Αλέξη Τσίπρα, αν είχε καθηγητή στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών τον κ. Τάσιο. Ο Αλέξης δηλώνει πως δεν τον πρόλαβε, γιατί ο κ. Τάσιος συνταξιοδοτήθηκε πρίν το 1992 που εισήχθη στο ΕΜΠ…

Γίνεται διάλειμμα και αρχίζει η συνέντευξη του καθηγητού Θ. Τάσιου. Οι Συριζαίοι παρουσιαστές ρωτούν τον θρυλικό καθηγητή, αν θυμάται τον Τσίπρα από το Πολυτεχνείο. Ο Θεοδόσης Τάσιος αφήνει να εννοηθεί πως ο ίδιος θυμάται τον φοιτητή Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν θέλει να πει περισσότερα στην Τηλεόραση: Τα υπόλοιπα θα τα βγάλει σε Δελτίο Τύπου, δηλώνει με χιούμορ!..

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ο «Στόχος» είναι εις θέσιν να γνωρίζει πως ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος έχει απόλυτο δίκιο, πράγμα που σημαίνει πως ο Τσίπρας ψεύδεται, δηλώνοντας ότι δεν τον πρόλαβε ως καθηγητή της Έδρας Μπετόν Αρμέ στο ΕΜΠ. Ο γεννημένος στην Καστοριά τον  Ιανουάριο του 1930 Θεοδόσης Τάσιος δίδασκε οπλισμένο σκυρόδεμα στο ΕΜΠ μέχρι το 1997 που πήρε πτυχίο ο Τσίπρας, οπότε συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 67 ετών. Απλούστατα, το 1993 – 1995 που ο Τάσιος είχε φοιτητή τον Αλέξη, ο Τσίπρας ασχολείτο με διάφορες καταλήψεις κτηρίων και τα κομματικά του Συνασπισμού, αδιαφορώντας για το μάθημα. Δεν επρόκειτο δε να το περάσει σε καμμία περίπτωση, αν δεν επενέβαινε με μπιλιετάκι ο τότε Συνασπισμός του Νίκου Κωνσταντόπουλου, που ζήτησε φορτικά να περάσει ο Αλέξης το Μάθημα του Οπλισμένου Σκυροδέματος με το… «δημοκρατικό πενταράκι» που καθιέρωσε η Αριστερά στα Πανεπιστήμια, μετά την Μεταπολίτευση…

Συμπέρασμα δεν του δίνεις του Τσίπρα να κολλήσει ούτε πλαστικό σπιτάκι σκύλου αλλά τον ενδιέφεραν οι εργασίες στον Πανάγιο τάφο γιατί είναι και μηχανικός όπως έχει αρχίσει δειλά, δειλά να δηλώνει ξέροντας ότι σύντομα θα μείνει χωρίς δουλειά.

Βέβαια το θέμα είναι εάν θα θέλει ποτέ να δουλέψει γιατί μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει, δεν έχει ούτε ένα ένσημο  και θα ήταν δύσκολα τώρα μετά τα σαράντα να ξεκινήσεις να βγάζεις με τον ιδρώτα σου τα προς το ζην, έτσι και αλλιώς το διάστημα που θα κάνεις τον πολιτικό θα αμείβεσαι δυστυχώς από την βουλή πληρώνοντας ο ελληνικός λαός για να περνάς εσύ καλά όσα χρόνια θα εκλέγεσαι.


Κυριάκος Μητσοτάκης : 12+1 σημεία για την διαφάνεια



Επίθεση στην Κυβέρνηση για την κομματικοποίηση του Κράτους, την ανομία στη Δημόσια Διοίκηση και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στο 9ο Ετήσιο Συνέδριο Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος.



«Το πρόβλημα της χώρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι βαθιά θεσμικό και έχει στον πυρήνα του, την ρήξη εμπιστοσύνης των πολιτών με το πολιτικό σύστημα ... Για χρόνια, η κοινή γνώμη δηλητηριάστηκε με ψεύτικους διχασμούς μεταξύ δήθεν εντίμων και απατεώνων. Μεταξύ παρατάξεων που δήθεν εκπροσωπούσαν τη συστημική διαφθορά και διαπλοκή και αυτών που πρέσβευαν την ηθική υπεροχή όσων δεν είχαν διαχειρισθεί την εξουσία. Η ίδια η ζωή διέψευσε αυτές τις δημαγωγικές υπεραπλουστεύσεις … Αυτοί που ανήλθαν με τη σημαία των πολέμιων της διαφθοράς, κατάφεραν μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια να επαναφέρουν την ανομία στη Δημόσια Διοίκηση. Να κομματικοποιήσουν το Κράτος διορίζοντας κολλητούς και φίλους και - εν τέλει - να υπονομεύσουν τους ίδιους τους θεσμικούς αρμούς της Δημοκρατίας μας. 

Θυμίζω μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η επαναφορά των συνδικαλιστών στα πειθαρχικά συμβούλια, η υποβάθμιση της Διαύγειας, η επιστροφή των επίορκων υπαλλήλων και η διακοπή του επανελέγχου των μονιμοποιήσεων, όσων είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αποκορύφωμα όλων, όμως, είναι οι παρεμβάσεις που επιχείρησε η Κυβέρνηση. Πρώτον, στο χώρο της Δικαιοσύνης – παρεμβάσεις που καταγγέλθηκαν από τις ίδιες τις δικαστικές ενώσεις με πρωτόγνωρη ένταση και φρασεολογία ασυνήθιστα σκληρή – και δεύτερον, στο χώρο των Μ.Μ.Ε. Αλλά και η αντιμετώπιση των Ανεξάρτητων Αρχών, όπως γνωρίζετε, δεν ξεφεύγει από το ίδιο μοτίβο». 



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε, σε πρωτοποριακές ιδέες που κατέθεσε ως βουλευτής, καθώς  και σε πρωτοβουλίες που ανέπτυξε για την πάταξη της διαφθοράς και την εξυπηρέτηση του πολίτη ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Προχώρησε, επίσης, στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων που θα εφαρμόσει ως αυριανός πρωθυπουργός. Υπογράμμισε συγκεκριμένα:

« - Πρώτο, ενίσχυση και υποστήριξη του έργου των δικαστικών λειτουργών στη μάχη κατά της διαφθοράς, με την ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων, εργαλείων και υποστηρικτικών δομών για την αποτελεσματική δίωξη των υποθέσεων απάτης και διαφθοράς.

- Δεύτερο, δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού Συστήματος Εσωτερικού και Εξωτερικού Ελέγχου με βάση τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές, με ενίσχυση της συνεργασίας και άρση των επικαλύψεων.

- Τρίτο, διασύνδεση της αποστολής και της δράσης των δημοσίων οργανισμών με συγκεκριμένους στόχους για την ενίσχυση της διαφάνειας και της ακεραιότητας. 

- Τέταρτο, απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών με τη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να περιορίζεται η φυσική επαφή πολιτών και επιχειρήσεων με κρατικούς λειτουργούς. 

- Πέμπτο, συνεχής αξιολόγηση της προσήλωσης των δημοσίων στελεχών στις ηθικές αξίες τόσο κατά την πρόσληψη όσο και κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. 

- Έκτο, διασφάλιση της αμεροληψίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας απόδοσης πειθαρχικών ευθυνών για τους λειτουργούς και τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, που εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης και διαφθοράς.

- Έβδομο, θωράκιση και πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες και οικονομικών συμφερόντων, με επικέντρωση σε κατηγορίες υπόχρεων υψηλού κινδύνου. 

- Όγδοο, δημιουργία αποτελεσματικών εργαλείων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φαινομένων σύγκρουσης συμφερόντων κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας.

- Ένατο, βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και των τεχνικών για τον έλεγχο της διαφανούς χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων βάσει των επιτυχημένων διεθνών πρακτικών.

- Δέκατο, δημιουργία ευνοϊκού πλαισίου για τις εταιρίες που επιλέγουν να μην συμμετέχουν σε σχήματα απάτης και διαφθοράς και δίνουν στοιχεία στις Αρχές για τέτοιες υποθέσεις.

-Ενδέκατο, ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με τον ιδιωτικό τομέα, επαγγελματικές οργανώσεις κ.λ.π. για την ανάδειξη του αρνητικού αντίκτυπου της διαφθοράς για τις ζωές όλων μας, την υγεία, την Παιδεία, την υγιή επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων, την ανάπτυξη και την δίκαιη κατανομή των επιπτώσεων της κρίσης.

- Δωδέκατο, ενδυνάμωση και ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο μέτωπο κατά της διαφθοράς και στην απαίτηση για διαφάνεια και λογοδοσία στην άσκηση δημόσιας εξουσίας.

Και θέλω να προσθέσω και ένα ακόμη, το οποίο επίσης θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό. Ο εκλογικός νόμος που θα φέρουμε μετά από συνεννόηση στην επόμενη Βουλή θα αντιμετωπίζει και το ζήτημα του πολιτικού χρήματος προβλέποντας την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών Περιφερειών. Έτσι ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από το τρίγωνο, πολιτική – επιχειρήσεις – Μ.Μ.Ε.».


Ο Ερντογάν θέλει όλες τις εξουσίες επάνω του και προχωρά σε συνταγματική μεταρρύθμιση, δημοψήφισμα την άνοιξη



Το καθεστώς του σουλτάνου γίνεται ολοκληρωτικό απο την ανοιξη του 2017 και η δημοκρατία δείχνει να μην έχει πλέον θέση στην γείτονα χώρα.

Διαβάζουμε στο  Newsroom ΔΟΛ για τα σχέδια του επικίνδυνου σουλτάνου.


Το τουρκικό κυβερνών κόμμα, με την υποστήριξη του εθνικιστικού MHP, υποβάλλει στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση τη συνταγματική μεταρρύθμιση -που θα κάνει πιο προεδροκεντρικό το τουρκικό πολίτευμα- και σχεδιάζει να την θέσει σε δημοψήφισμα την άνοιξη. 

Η κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δείχνοντας στο 2019 για κοινή κοινοβουλευτική και προεδρική κάλπη.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουρετίν Τζανικλί ανέφερε πως το κείμενο υποβάλλεται την Παρασκευή στην Εθνοσυνέλευση, περιμένοντας ότι θα το υπερψηφίσουν εκτός από τους συγκυβερνώντες βουλευτές και οι βουλευτές του MHP.

Η συνέχεια θα δοθεί με δημοψήφισμα. «Το δημοψήφισμα θα μπορούσε να στηθεί το Μάρτιο ή τον Απρίλιο, αλλά θα μπορούσε να καθυστερήσει ακόμη και μέχρι το Μάιο» είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός. 

Μέχρι τώρα, στο τουρκικό Σύνταγμα το κέντρο της εκτελεστικής εξουσίας δεν είναι ο πρόεδρος αλλά ο πρωθυπουργός -ωστόσο ήδη το νυν σύστημα, που προέκυψε μετά την συνταγματική αναθεώρηση του 2007, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «ντε φάκτο προεδρικό». 

Το 2014 ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος εξελέγη με άμεσες εκλογές (αντί με κοινοβουλευτική ψηφοφορία, όπως είναι ο κανόνας στα μη προεδρικά συστήματα) καθώς ο Ερντογάν είχε ήδη αρχίσει να προετοιμάζει τη μετατροπή του πολιτεύματος σε προεδροκεντρικό.

Για να εγκριθούν αλλαγές στο Σύνταγμα από την Εθνοσυνέλευση απαιτούνται τουλάχιστον 330 «ναι» σε σύνολο 550 μελών. Το κυβερνών AKP έχει 316 βουλευτές και το MHP έχει 39.



Ένοπλη ληστεία με καταδίωξη και πυροβολισμούς στην Πεύκη



Μετά τη ληστεία σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας οι δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Στην Μεταμόρφωση εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και οι ληστές πυροβόλησαν εναντίον τους.

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και συγκεκριμένα την ώρα που έκλεινε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας γνωστής αλυσίδας, επί της Λ. Ειρήνης 27 στην Πεύκη. Δύο δράστες με όπλα στα χέρια αφαίρεσαν άγνωστο ποσό και τράπηκαν σε φυγή με μοτοσικλέτα.

Λίγο αργότερα, άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πραγματοποιούσαν αναζητήσεις για τους δράστες εντόπισαν μία μοτοσικλέτα με τους δύο υπόπτους και τους κάλεσαν να σταματήσουν, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί κανείς.

Αμέσως μετά οι δράστες ανέπτυξαν ιλιγγιώδη ταχύτητα και διέφυγαν με κατεύθυνση το Μενίδι. Στην περιοχή η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, δίχως όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.



Θοδωρής Παναγιωτίδης
Πηγή : news247.gr


Το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη προορίζει 600 σκυλιά για βομβιστές αυτοκτονίας



Ο Ιρακινός αξιωματικός των τεθωρακισμένων Φαχμί Αμπάς μιλώντας στο IRNA αποκάλυψε ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που πολιορκείται στη Μοσούλη έχει πιάσει 600 σκυλιά και τα προορίζει για επιθέσεις αυτοκτονίας.

Οι τζιχαντιστές σκέφτονται να δέσουν πάνω στα σκυλιά εκρηκτικά και ύστερα να τα στείλουν προς τις ιρακινές γραμμές.

Μόλις ο σκύλος-βομβιστής πλησιάσει τον στόχο εκείνοι θα ενεργοποιήσουν τη βόμβα με τηλεχειρισμό.

Το Ισλαμικό Κράτος επεξεργάζεται συνεχώς διαφόρους τρόπους για να σκορπίσει τον θάνατο με βόμβες.

Στο παρελθόν είχε παγιδεύει με εκρηκτικά μέχρι και οικόσιτα ζώα.

Αυτό που φαίνεται να ανησυχεί τους τζιχαντιστές είναι ότι το όπλο που τους χάρισε πολλές νίκες, οι βομβιστές αυτοκτονίας, δεν αποδίδουν πια. Οι αντίπαλοί τους έχουν μάθει να τους εξουδετερώνουν.

Μόνο μέσα στις πρώτες 19 ημέρες της μάχης της Μοσούλης οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν τουλάχιστον 100 επιθέσεις αυτοκτονίας πάνω στους Ιρακινούς. Δεν κατάφεραν να τους αναχαιτίσουν.

Ο Φαχμί Αμπάς τόνισε ότι οι Ιρακινοί στρατιώτες ενημερώνονται συνεχώς για τις νέες τακτικές των τζιχαντιστών και βρίσκονται διαρκώς σε επιφυλακή.



Πηγή : tribune.gr


Δολοφονία 35χρονης μητέρας 4 παιδιών






Σοκ στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας με μητέρα 4 παιδιών να εντοπίζεται νεκρή και ο θάνατος της να αποδίδεται σε δολοφονία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο θάνατος προήλθε από κυνηγετικό όπλο (ίσως μικρού διαμετρήματος) ενώ ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής. 

Ο σύζυγός της 35χρονης γυναίκας φέρεται να έχει καταθέσει πως η γυναίκα έφυγε χθες το βράδυ από το σπίτι χωρίς να προσδιορίζει το που ακριβώς θα πήγαινε, δεν την αναζήτησε όλη τη νύχτα που έλειπε από το σπίτι και την βρήκε σήμερα το πρωί νεκρή ο ίδιος, μέσα σε αυτοκίνητο, την στιγμή που πήγαινε με εργάτες για να μαζέψουν ελιές στα χωράφια.




Πηγή


Η CIA μιλά ανοιχτά για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές ώστε να εκλεχθεί ο Ντ.Τραμπ

Πηγή: REUTERS/Mike Segar


Η Ρωσία παρενέβη στην διαδικασία των αμερικάνικων εκλογών του 2016 για να βοηθήσει την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως επόμενου προέδρου, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία κατασκοπείας CIA, και όχι μόνο για να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο εκλογικό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με χθεσινό της δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους που έλαβαν ενημέρωση για το θέμα, η Post τονίζει πως οι υπηρεσίες κατασκοπείας έχουν εντοπίσει άτομα που έχουν συνδέσμους με την ρωσική κυβέρνηση και τα οποία χορήγησαν στα WikiLeaks χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αποκτήθηκαν παράνομα από την εθνική επιτροπή του Δημοκρατικού κόμματος και από άλλους λογαριασμούς, όπως του επικεφαλής της προεδρικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Τα άτομα που εντοπίστηκαν περιγράφονται ως μέλη μιας ευρύτερης επιχείρησης της Μόσχας να δώσει ώθηση στην υποψηφιότητα Τραμπ και να μειώσει τις πιθανότητες εκλογής της Κλίντον.

«Αποτελεί εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών ότι στόχος της Ρωσίας στην χώρα ήταν να ευνοήσει τον έναν υποψήφιο έναντι του άλλου και να βοηθήσει τον Τραμπ να εκλεγεί στην προεδρία», ανέφερε σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος. «Αυτή είναι η άποψη κοινής αποδοχής», συμπλήρωσε.

Ο αξιωματούχος είχε ενημερωθεί για μια παρουσίαση των υπηρεσιών πληροφοριών που έγινε από την CIA σε γερουσιαστές κεκλεισμένων των θυρών την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην απόρρητη αξιολόγηση της, παρέθεσε ένα ολοένα και μεγαλύτερο σύνολο αποδεικτικών στοιχείων από πολλαπλές πηγές. Η υπηρεσία τόνισε πως είναι «απόλυτα σαφές» ότι η εκλογή Τραμπ ήταν ο στόχος της Ρωσίας.

 Ήδη από τον Νοέμβριο οι ΗΠΑ κατηγορούσαν την Ρωσία για επιχείρηση κυβερνοεπίθεσης σε οργανισμούς και φορείς του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.
Ο υποψήφιος τότε Ντόναλντ Τραμπ τόνιζε πως δεν ήταν πεπεισμένος για την «ρωσική απειλή». Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου η αρμόδια ομάδα για την μετάβαση της εξουσίας, εξέδωσε ανακοίνωση χθες, κάνοντας λόγο για «ισχυρισμούς ανάμειξης ξένων μυστικών υπηρεσιών κατασκοπείας στις αμερικανικές εκλογές», χωρίς όμως να προβεί σε άμεση αναφορά στο θέμα.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν ήταν η πηγή άντλησης των mails, ανέφερε η Post. Τα υπό εξέταση άτομα, σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο δεν είχαν συγκεκριμένα στοιχεία, που να δείχνουν το Κρεμλίνο να δίνει εντολή στα άτομα να μεταβιβάσουν τα mails στα WikiLeak.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράμ Ομπάμα ζητά με την σειρά του από τις υπηρεσίες Πληροφοριών της χώρας να ερευνήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις και τις παρεμβάσεις από το εξωτερικό και έχουν έτοιμη την αναφορά τους πριν από την τελετή παράδοσης της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου. Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εσωτερικής ασφάλειας Λίσα Μόνακο δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου θα δοθούν στους κοινοβουλευτικούς και σε άλλους.

«Ο πρόεδρος έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες Πληροφοριών να διεξάγουν έναν πλήρη έλεγχο για το τι συνέβη στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του 2016», τόνισε η Μόνακο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου θα ερευνηθεί αν υπάρχει κοινό σχέδιο επί σειρά ετών την περίοδο των εκλογών, φτάνοντας ως τις προεδρικές εκλογές του 2008.

Η Μόνακο εξήγησε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις δεν είναι κάτι καινούργιο στη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων, όμως φέτος ενδέχεται να έχουν ξεπεράσει «ένα νέο όριο».

Το 2008, όταν η ίδια εργαζόταν στο FBI, η υπηρεσία είχε προειδοποιήσει τις ομάδες των τότε υποψηφίων για την προεδρία Μπαράκ Ομπάμα και Τζον Μακέιν ότι η Κίνα είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματά τους.



Πηγή : CNN.gr


Συγκρούσεις αγροτών και απεργών στο λιμάνι του Ηρακλείου



Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες το λιμάνι του Ηρακλείου, όταν αγρότες που ζητούσαν να ναυλωθεί πλοίο για τη μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων πολιόρκησαν οχηματαγωγό που βρισκόταν στο λιμάνι και επιτέθηκαν σε ναυτεργάτες που αρνήθηκαν να σπάσουν την απεργία. Μάλιστα, οι αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες προς το πλοίο, ενώ οι ναυτικοί απάντησαν με ρίψεις νερού! Οι αγρότες έβαλαν φωτιά και σε παλιά εκδοτήρια που βρίσκονται στο λιμάνι. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση. Τελικά, το πλοίο απέπλευσε, χωρίς να φορτώσει τις 150 νταλίκες που βρίσκονταν στο λιμάνι.

Την Πάρο και τα μικρά νησιά των Κυκλάδων γύρω από τη Νάξο άρχισαν από χθες να εφοδιάζουν με τρόφιμα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Νάξου, χρησιμοποιώντας μεγάλα καΐκια. Σε ορισμένα νησιά έχουν εξαντληθεί ή περιοριστεί πολύ πολλά αναγκαία προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης. Ελλείψεις παρατηρούνται τόσο σε γαλακτοκομικά όσο και σε κρέας, είδη για τα οποία η Νάξος έχει σημαντικές δυνατότητες. Οι Ναξιώτες αγρότες εμφανίζονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις μεταφορές με καΐκια.

Αντίστοιχα, διακίνηση εμπορευμάτων και επιβατών με βάρκες και ταχύπλοα πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τη Θεσπρωτία προς την Κέρκυρα (από τις περιοχές της Πλαταριάς, τα Σύβοτα και τη Σαγιάδα) και από την Κέρκυρα προς τη Θεσπρωτία (από τον Κάβο της Λευκίμμης, τις Μπενίτσες, τη Γαρίτσα και το Φαληράκι). Το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας προχώρησε σε καταγγελία, την οποία αναμενόταν να την κοινοποιήσει στις δικαστικές και λιμενικές αρχές, ζητώντας «να αντιμετωπιστεί η παρανομία».

Χθες νωρίς το πρωί το οχηματαγωγό «Mare di Levante», της ζακυνθινής κοινοπραξίας Ionian Group, εκτέλεσε δρομολόγιο στη γραμμή Ζάκυνθος - Κυλλήνη μεταφέροντας 328 επιβάτες, 88 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και 33 φορτηγά με ευπαθή προϊόντα, ενώ στην επιστροφή επιβιβάστηκαν 250 επιβάτες, 67 επιβατικά αυτοκίνητα και 24 φορτηγά. Στην ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας γίνεται λόγος για «την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του αγαπημένου μας νησιού, από τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί».

Ανάλογη κίνηση έγινε και από πλοίο της Kefalonian Lines που εκτέλεσε χθες νωρίς το πρωί δρομολόγιο από τον Πόρο Κεφαλονιάς έως την Κυλλήνη μετ’ επιστροφής.

Στην Κέρκυρα, πάντως, φάρμακα για το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, καθώς και πετρέλαιο θέρμανσης για τις ανάγκες ιδρυμάτων όπως του νοσοκομείου, του γηροκομείου και του ορφανοτροφείου μετέφεραν με πλοίο της γραμμής οι απεργοί ναυτεργάτες. Επίσης, μεταφέρθηκαν και τρεις ασθενείς προς Ηγουμενίτσα, ώστε να διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο Δήμος Ιεράπετρας κατέθεσε αίτημα για την κήρυξη της Κρήτης και του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την παρατεταμένη απεργία της ΠΝΟ. «Τα πλήγματα που έχουν δημιουργηθεί στον αγροτικό τομέα και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες είναι ανεπανόρθωτα. Ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται πλέον σε απόγνωση, αφού βλέπει τις καλλιέργειές του να καταστρέφονται και τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα να μένουν εγκλωβισμένα και αδιάθετα, οδηγώντας τον σε ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή», τονίζει ο δήμαρχος Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Στα Χανιά έγινε προσπάθεια για τη ναύλωση πλοίου προχθές με σκοπό τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων με 12 νταλίκες, χωρίς αποτέλεσμα λόγω κακοκαιρίας. Οι αγρότες διέθεσαν δωρεάν τις ντομάτες.




ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ
Έντυπη Καθημερινή


«Ομολογία» Χουλιαράκη: Το ΔΝΤ απαιτεί λήψη μέτρων 4,5 δισ. ευρώ εντός του 2016 για το 2019



Το ΔΝΤ συναρτά τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα με προκαταβολική λήψη μέτρων της τάξης 2,5% του ΑΕΠ  για το 2019 είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αλλά πρόσθεσε ότι έχει την αίσθηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα

Την απαίτηση του ΔΝΤ για άμεση λήψη δημοσιονομικών μέτρων 4,5 δισ. ευρώ εντός του 2016 παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017.

«Σχεδόν έχουμε κλείσει τους φάκελους της αξιολόγησης» είπε αρχικά ο υπουργός για να παραδεχθεί «μεγάλη εκκρεμότητα που παραμένει αποτελεί αναμφίβολα η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Το ΔΝΤ συναρτά τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα με προκαταβολική λήψη μέτρων της τάξης 2,5% του ΑΕΠ ή 4,5 δισ. ευρώ για το 2019. Απαιτεί προκαταβολική νομοθέτηση το 2016 για το 2019».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «η θέση του ταμείου στηρίζεται στην εκτίμησή του ότι το 2018 - 2019 και πέρα η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να πιάσει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος  3,5%» για να προσθέσει όμως ότι «Το ίδιο εργαλείο που οδηγεί το ΔΝΤ να προβλέπει χαμηλή επίδοση το 2018 και 2019 ήταν που το οδήγησε να πει ότι το 2015 θα έχουμε έλλειμμα. Τελικά για το 2015είχαμε πλεόνασμα. Το ίδιο συνέβη και για το 2016 που καταγράφουμε υπέρβαση στόχων. Η ελληνική κυβέρνηση με ηρεμία και εμπιστοσύνη οικοδομεί συμμαχίες. Αξιοποιεί τα ρήγματα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών οργάνων και έχει την αίσθηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα».

Ο κ. Χουλιαράκης προκειμένου να αποκρούσει τις εκτιμήσει του ΔΝΤ επισήμανε ότι η υπεραπόδοση των εσόδων για το 2016 θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το τελευταίο τετράμηνο παρατηρείται επιστροφή καταθέσεων με ρυθμό 1 δισ. ευρώ/μήνα, υπογραμμίζοντας δε ότι τα χρήματα πηγαίνουν σε προθεσμιακούς λογαριασμούς «γεγονός που δείχνει μεσομακροπρόθεσμη εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία».

Ο ίδιος σημείωσε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι «η ανάκτηση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας ώστε εντός 2017 να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές και το 2018 να αποβάλει την επιτροπεία. Αξιοπιστία είναι το μακροχρόνιο επιτόκιο δανεισμού. Οσο αποκτάς αξιοπιστίας τόσο πέφτει το επιτόκιο. Ο 2ος στόχος είναι να έχουμε δημοσιονομική προσαρμογή με κοινωνική δικαιοσύνη. Μεσοπρόθεσμα εντός του 2017 στόχος είναι η δημιουργία επιπλέον δημοσιονομικού χώρου εκεί που δεν υπάρχει με επισκόπηση δαπανών και διεύρυνση φορολογικής βάσης με επιπρόσθετα κίνητρα για χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ώστε ο προϋπολογισμός του 2018 να είναι ακόμα πιο δίκαιος».

«Προτεραιότητα μας είναι η ενίσχυση της ανάκαμψης της οικονομίας. Κλειδί είναι η άμεση ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης και η ένταξη σε ταχεία σε ποσοτική χαλάρωση ώστε να μην επιστρέψει η αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία αλλά και η ελληνική οικονομία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην Ευρώπη και διεθνώς από θέση ισχύος»


Πηγή : protothema.gr