Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Εάν ήσουν έξυπνος Τσίπρα το 1δις θα το επένδυες στην επιχειρηματικότητα και όχι στον λαϊκισμό που σε διακρίνει



Κώστας Βουκελάτος

Όταν έχεις 6,5 δις χρέος και παρουσιάζεις 5,5 δις πλεόνασμα επειδή δεν πληρώνεις τίποτα, δεν στηρίζεις την υγεία και την πρόνοια έχεις υπερφορολογήσει τα πάντα και έχεις κατακλέψει τις συντάξεις δεν βγαίνεις να κάνεις διάγγελμα.

Αντί να δώσει ο Τσίπρας την παράσταση του στην βουλή που συζητάει τον προϋπολογισμό μέχρι και σήμερα, προτίμησε να ξεφτιλιστεί περισσότερο με διάγγελμα.

Το διάγγελμα πρέπει να πει κάποιος του Τσίπρα ότι δεν είναι για λαϊκίζεις και να μοιράζεις σανό, το κάνεις όταν έχεις να πεις κάτι σοβαρό αλλά αυτή την κυβέρνηση και η σοβαρότητα έχουν τσακωθεί χρόνια τώρα.

Η εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα να χορηγήσει 617 εκατ. ευρώ σε 1.600.000 συνταξιούχους, δήθεν ως 13η σύνταξη από το υψηλότερο πρωτογενές εκφράζει την γελοιότητα που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του και τον ίδιο προσωπικά.

Η κυβέρνηση με την στάση πληρωμών, πέτυχε για το 2016 πρωτογενές πλεόνασμα κατά 1 δισ. ευρώ υψηλότερο από αυτό που περίμενε δηλαδή 1,9 δισ. ευρώ, αντί 900 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το τρίτο Μνημόνιο.

Τα πράγματα απλά και ο Ελληνικός λαός πρέπει να κατανοήσει την απόλυτη εξαπάτηση που του γίνεται κάθε μέρα και η κοροϊδία που διαπράττεται σε βαθμό κακουργήματος από αυτή την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργός της.

Ο αντρόπιαστος πρωθυπουργός της χώρας μας συνειδητά και ψυχρά βγήκε και έκανε τον περήφανο για ποιο λόγο; Επειδή εξήγγειλε την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων με ένα επίδομα, όταν έχει  υπερφορολογήσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, έχει αυξήσει τις οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, έχει μειώσει τις δημόσιες επενδύσεις διαλύοντας την οικονομία της χώρας.

Εάν ήταν σοβαρή αυτή η κυβέρνηση και έξυπνος αυτός ο πρωθυπουργός που έχουμε θα έπρεπε αυτά τα λεφτά που παρουσιάζει ως "επιτυχία"  να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και τις δημόσιες επενδύσεις που ενισχύουν την οικονομία, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα φέρουν έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία που δεν τους έχει αφήσει φράγκο η ανίκανη πολιτική που ασκεί.

Μοιράζοντας ελεημοσύνη σε ανθρώπους που τους έχεις κατακλέψει τις συντάξεις, ειδικά αφού θα τους τα πάρεις απο τον 1-1-2017 με την υπερφορολόγηση και την αύξηση ΦΠΑ που έχεις ετοιμάσει πληρώνοντας συνολικά άλλα 2,5 δις ευρώ δεν είσαι  μόνο λαϊκιστής δεν είσαι και έξυπνος γιατί προτιμάς εξαπατήσεις αντί να κάνεις ουσιαστική δουλειά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου