Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Αυτοί είναι οι Ρομά μέλη συμμορίας, που διέπρατταν κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών (3) ημεδαπών, μέλη εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας και συνελήφθησαν στις 10-4-2018.

Ειδικότερα :

Είκοσι τρείς (23) διαρρήξεις και κλοπές, από οικίες και διαμερίσματα στη Γλυφάδα, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά την χθεσινή σύλληψη τριών ημεδαπών ηλικίας 19, 22 και 23 ετών, μελών εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε διακεκριμένες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή.

Οι παραπάνω δράστες εντοπίστηκαν, χθες (10 Απριλίου 2018) το πρωί, από περιπολούντες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής, την στιγμή που είχαν διαρρήξει μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στη Γλυφάδα και αφαιρούσαν αντικείμενα.

Οι δράστες, αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς, επιχείρησαν να διαφύγουν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, οι δύο σε αποθήκη παρακείμενης οικίας και ο τρίτος σε πυλωτή πολυκατοικίας, έχοντας στην κατοχή του ένα διαρρηκτικό εργαλείο –κατσαβίδι, με το οποίο είχαν ενεργήσει τη διάρρηξη της παραπάνω οικίας.

Σημειώνεται ότι οι δράστες αντιστάθηκαν σθεναρά κατά την σύλληψη τους ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν χρήματα και διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά και ρολόγια καθώς και κινητά τηλέφωνα, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε από την ιδιοκτήτρια του παραπάνω διαμερίσματος και της αποδόθηκαν.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης, κατάφερε να εξιχνιάσει, μέχρι στιγμής, άλλες (22) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, που είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας με την συμμετοχή των παραπάνω δραστών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες ήταν ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα και με την ίδια ή διαφορετική - κατά περίπτωση – σύνθεση, από τις αρχές του 2018 προέβαιναν συστηματικά σε διαρρήξεις οικιών και διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους, παραβίαζαν συνήθως παράθυρα, πατζούρια ή μπαλκονόπορτες με τη χρήση διαρρηκτών εργαλείων και αφού εισέρχονταν και ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Μεταξύ των υποθέσεων που εξιχνιάστηκαν είναι και η διάρρηξη οικίας Αντιδημάρχου του οικείου Δήμου, που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες προχθές (9 Απριλίου 2018).

Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της αντίστασης και σήμερα οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, σε βάρος του 19χρονου συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για απόπειρα απόδρασης και απλή σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, γιατί επιχείρησε να αποδράσει από τα κρατητήρια της παραπάνω Υπηρεσίας, απωθώντας και χτυπώντας αστυνομικό.


Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1) ΜΟΥΣΤΑΦΑ Μιχαήλ της Ειρήνης, αγνώστου πατρός, γεννηθέντα στις 24-7-1996 στην Αθήνα



2) ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Λουκά της Ευαγγελίας, αγνώστου πατρός, γεννηθέντα στις 24-7-1995 στην Πάτρα



3) ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Σωτήρη του Τριαντάφυλλου και της Χριστίνας, γεννηθέντα στις 24-5-1999 στο Ναύπλιο



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8986895 του Τμήματος Ασφάλειας Γλυφάδας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


'Άγριο κράξιμο στον Αλέξη Τσίπρα τον φώναζαν ψεύτη στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν


Όσους στημένους και να είχαν βάλει οι Συριζαίοι για να χειροκροτούν, δεν μπόρεσαν να καλύψουν το κράξιμο στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον Χάρρυ Κλυνν και την ώρα που έμπαινε στην εκκλησία, κάποιοι στημένοι άρχισαν να χειροκροτούν αλλά οι πολίτες που τον γιούχαραν ήταν περισσότεροι και φώναζαν  «ψεύτη».




Κατηγορούμενος για βιασμό έδειξε το πέος του στο δικαστήριο για να αποδείξει την αθωότητά του



Στόχος του δικηγόρου του ήταν να πετύχει την απαλλαγή του πελάτη του, λόγω... απόχρωσης.

Άφωνοι έμειναν οι ένορκοι μιας δίκης για το έγκλημα του βιασμού στο Νιου Χέιβεν των ΗΠΑ πριν από λίγες μέρες, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα θέαμα που σίγουρα δεν περίμεναν να δουν ποτέ μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου. 

Ο 26χρονος Ντέσμοντ Τζέιμς, ο οποίος κατηγορείται ότι το 2012 βίασε μια άγνωστή του γυναίκα, στάθηκε μπροστά στο σώμα τον ενόρκων, στο δικαστή και σε δεκάδες άλλα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο δικαστήριο και, μετά από εντολή του δικηγόρου του, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του και τους έδειξε το πέος του για δέκα δευτερόλεπτα.

Ο νεαρός Αφροαμερικανός δεν προέβη στην παραπάνω πράξη για να δείξει την περιφρόνησή του στο νομικό σύστημα των ΗΠΑ, αλλά στο πλαίσιο της υπερασπιστικής του γραμμής, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται τελείως άδικα από το θύμα. 

Η άτυχη γυναίκα είχε καταθέσει στις αρχές πριν από έξι χρόνια ότι ο βιαστής της είχε πέος ελαφρά πιο ανοιχτόχρωμο από το υπόλοιπο δέρμα του και είχε αναγνωρίσει τον Ντέσμοντ Τζέιμς από μια σειρά υπόπτων, με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Τζέιμς, η αναγνώριση εκείνη ήταν λάθος αφού η γυναίκα δεν μπορούσε να δει καλά το πρόσωπο του βιαστή της, αλλά είχε προλάβει να κοιτάξει το μόριό του. Σκοπός της επίδειξης ήταν επομένως να αποδείξει ότι ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να είχε βιάσει τη γυναίκα, αφού το δικό του πέος είναι πιο σκούρο από το υπόλοιπο δέρμα του, κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσε να έχει αλλάξει ο ίδιος με τεχνητό τρόπο.

Μπορεί ο δικηγόρος του 26χρονου να θεωρεί το γεγονός αυτό αρκετό για να απαλλαγεί ο πελάτης του, ωστόσο ο εισαγγελέας έχει αντίθετη άποψη, αφού πιστεύει ότι αυτού του είδους οι «κινήσεις εντυπωσιασμού» δεν έχουν την παραμικρή επιρροή στην υπόθεση.

«Έχουν περάσει έξι χρόνια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είδους τριχοφυία είχε τότε στην περιοχή, πώς ήταν ο φωτισμός, τι ακριβώς μπορεί να είχε δει το θύμα στην επώδυνη αυτή στιγμή της ζωής της. Η ενοχή ή όχι του δράστη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο σε αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια του» δήλωσε ο εισαγγελέας μετά την παράξενη αυτή επίδειξη. 


Νάνσυ Κουλούρα
Πηγή : protothema.gr


Μεταμνημονιακές δεσμεύσεις έως το 2022


Δεσμεύσεις ως το 2022 αναλαμβάνει η κυβέρνηση με το επικαιροποιημένο μνημόνιο που προέκυψε από την τέταρτη αξιολόγηση, το οποίο –επιπλέον– αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί από 1/1/2019 η μείωση του αφορολογήτου, παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ότι το ενδεχόμενο αυτό έχει αποκλειστεί.

Το κείμενο που ανήρτησε χθες στην ιστοσελίδα της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά ουσιαστικά ένα νέο –τέταρτο– μνημόνιο χωρίς λεφτά, η εφαρμογή του οποίου θα παρακολουθείται στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας που αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθεί στο επόμενο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Η ιδέα της καθαρής εξόδου, μετά τη δημοσιοποίηση του επικαιροποιημένου μνημονίου, δείχνει να έχει χάσει κάθε περιεχόμενο.

Για να μην αφήσει καμία αμφιβολία ότι βλέπει μακριά, πέραν της 20ής Αυγούστου, το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου σημειώνει στην εισαγωγή του: «Η επιτυχία της ανάκαμψης θα απαιτήσει τη σταθερή εφαρμογή των συμφωνηθεισών πολιτικών για πολλά χρόνια». Στο σημείο αυτό μιλά για την «πολιτική δέσμευση» που είναι απαραίτητη, καθώς και για την τεχνική βοήθεια που θα παράσχει η ευρωπαϊκή πλευρά. Γενικά, το κείμενο διαπνέεται από μια λογική συνέχειας (δεσμεύσεων, συνεργασίας κ.τ.λ.) και όχι τέλους του μνημονίου.

Το κείμενο ακυρώνει ουσιαστικά και το περίφημο ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης. Το αντιμετωπίζει ως ένα κείμενο που δεν είναι τελικό, καλεί την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με τους κοινωνικούς εταίρους για την οριστικοποίησή του, σημειώνει ότι στα σημεία που είναι «γενικό» πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί με λειτουργικά μέτρα πολιτικής, ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία του και –το αποκορύφωμα– βάζει σφήνα ένα Επιστημονικό Αναπτυξιακό Συμβούλιο, στο οποίο θα συμμετέχει ένα Συμβουλευτικό Πάνελ από ξένους επενδυτές, εκτός από τους κοινωνικούς εταίρους και τις κλαδικές επιχειρηματικές οργανώσεις, προκειμένου να «βοηθήσει» την κυβέρνηση στην εφαρμογή της αναπτυξιακής της στρατηγικής.

Παράλληλα, αποδυναμώνει τα φιλόδοξα κυβερνητικά σχέδια για την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, αφού ορίζει σαφώς ότι «δεν θα δέχεται καταθέσεις από το κοινό, ούτε θα εμπλέκεται σε άμεσο δανεισμό». Επίσης, θα διασφαλισθεί ότι η τράπεζα δεν θέτει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Τα προαπαιτούμενα του επικαιροποιημένου μνημονίου κάθε άλλο παρά έχουν μειωθεί από το τέλος της προηγούμενης αξιολόγησης. Σχεδόν 90 δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν πράξη τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ενώ σε τουλάχιστον 20 γίνεται αναφορά σε μεταμνημονιακές υποχρεώσεις.

Οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις ξεκινούν από τα δημοσιονομικά: Ως προαπαιτούμενο θα ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2019-22, που θα προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ώς το 2022. Μάλιστα, ανοίγει παράθυρο και για πρόσθετα μέτρα, αφού σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη της τις υφιστάμενες και μελλοντικές αποφάσεις δικαστηρίων, οι συνέπειες των οποίων πρέπει να αντισταθμιστούν.

Από κει και πέρα, στις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις περιλαμβάνονται τα εξής:

• Η μείωση των συντάξεων το 2019 για να εξοικονομηθεί 1% του ΑΕΠ, αλλά και η μείωση του αφορολογήτου, επίσης από το 2019, «αν το ΔΝΤ, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της τελικής αξιολόγησης και βάσει μιας διαφανούς πρόβλεψης, θεωρήσει ότι χρειάζεται μια εμπροσθοβαρής εφαρμογή για να επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019». Διαφορετικά, το αφορολόγητο θα μειωθεί το 2020.

• Η πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ ώς τον Δεκέμβριο του 2019.

• Η ολοκλήρωση του κτηματολογίου ώς τις 31/6/2021.

• Η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων που ξεπερνούν τον ορίζοντα του μνημονίου (μεταξύ άλλων, ΔΕΣΦΑ το τέλος του 2018, Ελληνικό τον Δεκέμβριο του 2018, ΔΕΗ πώληση 17%).

• Οι τοποθετήσεις στελεχών στο Δημόσιο ώς τον Δεκέμβριο του 2018.

• Οροφές στην απασχόληση και στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να μειώνεται το κόστος μισθοδοσίας ως ποσοστό του ΑΕΠ έως το 2022.


ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Επίθεση ΠΟΑΣΥ σε Τόσκα και ηγεσίας ΕΛ.ΑΣ.: Δείχνετε ανοχή και απάθεια




Για ανοχή και απάθεια, που προκαλεί εντύπωση, κατηγορεί τη φυσική και πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), υποστηρίζοντας οι επιθέσεις, οι προπηλακισμοί και οι λοιδορίες κατά αστυνομικών που συμμετέχουν στα μέτρα τάξης στα συμβολαιογραφικά γραφεία από τους διαμαρτυρόμενους, τείνει να καθιερωθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά και από τις νέες απαράδεκτες επιθέσεις, προπηλακισμούς και λοιδορίες των συναδέλφων μας, κατά τη διάρκεια μέτρων τάξης, έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία, η Ομοσπονδία μας επανέρχεται στο κοινωνικό θέμα των πλειστηριασμών, επισημαίνοντας και καταγγέλλοντας τα εξής:

1. Καταγγέλλουμε τις δήθεν διαμαρτυρίες και το μένος με το οποίο αυτές εκδηλώνονται συστηματικά κάθε Τετάρτη, καθόσον στρέφονται πλέον αποκλειστικά εναντίον των αστυνομικών λες και αυτοί οι ίδιοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν και πραγματοποιούν τους πλειστηριασμούς και έχουν και την ευθύνη αυτών.

2. Μας προξενεί εντύπωση η απάθεια και η ανοχή που επιδεικνύει η πολιτική και φυσική ηγεσία μπροστά σε αυτό το φαινόμενο που τείνει να καθιερωθεί με χαρακτηριστικά «σκηνοθεσίας» και για ευρύτερες στοχεύσεις.

Το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ ανακοίνωσε, μετά και τη σημερινή διεξοδική συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου των 58 Πρωτοβαθμίων Ενώσεών της, ότι δεν θα ανεχθεί την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και θα λάβει πρωτοβουλίες για την προστασία των συναδέλφων που βρίσκονται εκτεθειμένοι στις συνεχιζόμενες επιθέσεις.

Στην πλάτη του Έλληνα Αστυνομικού δεν θα επιτρέψουμε να παίζονται παιγνίδια για την πολιτική ανέλιξη ορισμένων…

Την προσεχή Τετάρτη, εφόσον επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο, η Ομοσπονδία μας θα δηλώσει παρούσα, δίπλα στους αστυνομικούς που καλούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται δια της αστυνομίας.

Την ευθύνη την έχουν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα, αλλά και η σημερινή Κυβέρνηση που νομοθέτησε τους πλειστηριασμούς και όχι ο Έλληνας αστυνομικός που κράτησε όρθια τη χώρα μας για να δέχεται τώρα, ως σάκος του μποξ, τη δικαιολογημένη αγανάκτηση όσων έχουν βρεθεί στη «μαύρη λίστα» των ξένων funds και των εγχώριων υπηρετών τους».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ν.Δ.: Οι δεσμεύσεις της χώρας, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης παραμένουν βαριές για τα επόμενα χρόνια



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του Eurogroup :

«Η τεχνική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση, που επιβεβαιώθηκε στο σημερινό Eurogroup, αποδεικνύει τελικά ότι “το κρασί νέρωσε πολύ”.

Οι δεσμεύσεις της χώρας, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης παραμένουν βαριές για τα επόμενα χρόνια και η εποπτεία αυξημένη και αυστηρή.

Συγκεκριμένα:

Επιβεβαιώνεται η υλοποίηση των ήδη ψηφισμένων από την Κυβέρνηση μειώσεων συντάξεων από το 2019 και του αφορολόγητου ορίου από το 2020, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο η τελευταία μείωση να έρθει χρονικά νωρίτερα.

Επαναλαμβάνεται η δέσμευση της Κυβέρνησης για επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, της τάξεως του 3,5% του Α.Ε.Π. για μία πενταετία.

Αναδεικνύεται η δέσμευση συνεπούς υλοποίησης συμφωνημένων πολιτικών για πολλά χρόνια, αποδεικνύοντας έτσι ότι η “καθαρή έξοδος” από τα προγράμματα είναι μία ακόμη κυβερνητική αυταπάτη.

Διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ στα σημερινά επίπεδα, επιβάλλεται η κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. και στα υπόλοιπα νησιά και ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάργησης του ΕΚΑΣ.

Όσο για τις αναγκαίες ρυθμίσεις για το χρέος, για μία ακόμη φορά αναβάλλονται.  

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πει όλη την αλήθεια στους πολίτες για τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου που μόνη της ψήφισε και έρχονται σε λίγους μήνες».




Αλητεία Τσίπρα ξεπουλάει το όνομα Μακεδονία και ρίχνει την ευθύνη στην ιστορία της χώρας



Για το Σκοπιανό ο απίστευτος λαοπλάνος Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να βάλει απλά ένα προσδιορισμό μπροστά από το όνομα της «Μακεδονίας», παραδέχτηκε ότι το όνομα Μακεδονία το χαρίζει στα Σκόπια.

Ο ανεκδιήγητος χαρακτήρισε «νίκη το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα Μακεδονία. Δεν πάμε να δώσουμε πάμε να πάρουμε αυτό που έδωσαν άλλοι» είπε εξάλλου ο κ. Τσίπρας για το Σκοπιανό. «Λέγονται 70 χρόνια ‘’Μακεδονία’’ αλλά έχουν ρίζες σλάβικες και αλβανικές, και το παραδέχονται οι άνθρωποι… Είναι κέρδος να βάλουμε ένα προσδιορισμό» εξήγησε


Με ευθύνη της κυβέρνησης κακοποιοί απειλούν «Το Πεδίον του Αρεως ανήκει στους ναρκομανείς»


Αφίσες στο  κέντρο της Αθήνας με κεντρικό πρόσωπο την Μιμή Ντενίση κόλλησε μία ομάδα που αυτοαποκαλείται γιατί δεν έχει καμία σχέση με τον φοιτητικό χώρο «αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αρχιτεκτονικής», εξαπολύοντας νέες απειλές κατά των κατοίκων στο Πεδίο του Άρεως, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή της κυβέρνησης σε κάθε είδους εγκληματικότητα.


Πρώτα είχαμε το αυτοαποκαλούμενο «Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ», γκέτο κακοποιών και λαθρομεταναστών στο οικονομικό πανεπιστήμιο, τώρα έχουμε το γκέτο κακοποιών άλλης σχολής «αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αρχιτεκτονικής», που απειλούν ότι θα κάνουν τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως να «φεύγουν τρέχοντας από το Πάρκο», η αντίστοιχη ομάδα της Αρχιτεκτονικής διακηρύσσει ότι «οι ηλίθιοι ντόπιοι μικροαστοί ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ στο Πεδίο του Άρεως»

Νέες απειλές κατά των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως που δραστηριοποιούνται για την εκδίωξη των εμπόρων ναρκωτικών και την ανάταξη του μεγαλύτερου Πάρκου της Αθήνας απευθύνει με εκτεταμένη αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας ομάδα που αυτοαποκαλείται «αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αρχιτεκτονικής». 

Μετά το «Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ» που απειλούσε ότι θα κάνει τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως να «φεύγουν τρέχοντας από το Πάρκο», η αντίστοιχη ομάδα της Αρχιτεκτονικής διακηρύσσει ότι «οι ηλίθιοι ντόπιοι μικροαστοί ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ στο Πεδίο του Άρεως», αφού αυτό ανήκει στους «χρήστες ουσιών» καθώς και «σε υποκείμενα όπως οι τρανς (διεμφυλικοί)». 

Το «αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αρχιτεκτονικής»… κατηγορεί τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως για «συγκαλυμμένο ρατσισμό» επειδή ζητούν «ασφάλεια, καθαρισμό και φωτισμό» (!) και επειδή διαμαρτύρονται για το εμπόριο ναρκωτικών, όπως είχε κάνει η ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο) τον περασμένο Οκτώβριο με το συμβολικό κλείσιμό της. 

Γίνεται επίσης υποτιμητική αναφορά στους ανθρώπους που κάνουν τζόκινγκ στο Πεδίον του Άρεως αλλά και σε όσους… μαζεύουν τα περιττώματα των σκυλιών τους! 

Στην αφίσα στοχοποιείται ευθέως η ηθοποιός Μιμή Ντενίση με μεγάλη φωτογραφία από τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία της ομάδας «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως» να βάψει λευκή την πρόσοψη του ερειπωμένου αναψυκτηρίου «Green Park», όπου τις νύχτες μεταφέρεται η πιάτσα ναρκωτικών από το εσωτερικό του Πάρκου, ενώ γίνεται αναφορά και στον Γιώργο Πατούλη, ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων. 

Σε ερώτηση του ΣΚΑΪ προς την «Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως» σχετικά με τις νέες απειλές λάβαμε την απάντηση ότι «δεν πρόκειται να μπούμε σε διάλογο με καμία ομάδα που ουσιαστικά υπερασπίζεται τη λειτουργία ενός απάνθρωπου κυκλώματος πώλησης ναρκωτικών, το οποίο θησαυρίζει από την εξαθλίωση της ζωής νέων κοριτσιών και αγοριών, ακόμα και με τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση».

Με πληροφορίες από το skai.gr


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Βρέθηκε κρεμασμένος έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης


Τέλος στη ζωή του έδωσε σήμερα το πρωί ένας άνδρας στην περιοχή πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 10 το πρωί ο 37χρονος άνδρας Ρουμανικής καταγωγής βρέθηκε απαγχονισμένος σε δέντρο σε υπαίθριο χώρο πίσω από τα δικαστήρια, πλησίον των αρχαίων.

Το άψυχο σώμα του άνδρα εντόπισε διερχόμενος πολίτης, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές.

Στο σημείο έχουν φτάσει περιπολικά της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δείτε τη φωτογραφία του thestival.gr από το σημείο:



ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΑΜΑΡΤΖΙΔΗΣ
thestival.gr


Η Β. Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνική σύρραξη: «Bλακώδεις» οι δηλώσεις του Πενς



Στις ΗΠΑ πέταξε η Βόρεια Κορέα το μπαλάκι για το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση Κιμ -Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «βλακώδη» τη σύγκρισή της με τη Λιβύη που έκανε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ενώ προειδοποίησε ότι η Πιονγιάνγκ μπορεί να κάνει τις ΗΠΑ «να δοκιμάσουν μια τρομερή τραγωδία».

«Επαφιέται εξολοκλήρου στις ΗΠΑ αν θα μας συναντήσουν στο τραπέζι ή σε μια πυρηνική αντιπαράθεση», είπε η υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσόε Σον Χούι.

«Ούτε θα εκλιπαρήσουμε τις ΗΠΑ για διάλογο, ούτε θα μπούμε στον κόπο να προσπαθήσουμε να τις πείσουμε, αν δεν θέλουν να καθίσουν μαζί μας να μιλήσουμε», διεμήνυσε.

Παράλληλα επέκρινε με οξύ τρόπο τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Fox News o Aμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ότι «αν δεν προχωρήσει σε συμφωνία [για το πυρηνικό του πρόγραμμα] ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τότε αυτό θα τελειώσει όπως το λιβυκό μοντέλο».

«Δεν μπορώ να κρύψω την κατάπληξη μου όταν τέτοιες βλακώδεις δηλώσεις βγαίνουν από το στόμα του Αμερικανού αντιπροέδρου», είπε η Τσόε.

«Με τα σχόλια που κάνουν υψηλόβαθμοι Αμερικανοί πολιτικοί, που δεν έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα και συγκρίνουν τη Βόρεια Κορέα με τη Λιβύη και την τραγική της μοίρα, σκέφτομαι ότι δεν μας ξέρουν και τόσο καλά. Για να δανειστώ τα λόγια τους, μπορούμε και εμείς να κάνουμε τις ΗΠΑ να γευτούν μια τρομερή τραγωδία, που δεν έχουν ζήσει, ούτε φανταστεί μέχρι σήμερα».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι θα πρότεινε στον Κιμ να επανεξετάσει τη συμμετοχή του στη σύνοδο -η οποία προγραμματίζεται να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη--εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να προσβάλλουν τη Βόρεια Κορέα ενώ εκείνη επιδεικνύει καλή θέληση.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Κοντονής: Και νόμιμος και παράνομος ο Ρουβίκωνας



«Το να πετάς τρικάκια να διαμαρτυρηθείς για κάτι που διαφωνείς είναι στα όρια της πολιτικής 

διαμαρτυρίας, σε άλλες περιπτώσεις έχουμε κατάφωρη καταπάτηση του νόμου», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στις ενέργειες της ομάδας αντιεξουσιαστών του «Ρουβίκωνα», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι είναι «άδικες και εκτός της πραγγματικότητας» οι αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση καλύπτει τον Ρουβίκωνα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, o κ. Κοντονής, σημείωσε σχετικά ότι «είναι διαφορετικό πράγμα να υπάρχουν κάποιες, έστω οριακές, αλλά εντός των πλαισίων του νόμου, ενέργειες μίας συλλογικότητας και είναι διαφορετικό να έχουμε βιαιοπραγίες ή επιθέσεις σε μεμονωμένους επαγγελματίες ή λειτουργούς».

«Είναι γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις συλλήψεων έχουν εκδοθεί απαλλακτικές αποφάσεις. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε ξεκάθαρη παραβίαση του νόμου. Δηλαδή, το να μπαίνουν δέκα σε ένα συμβολαιογραφείο, να προπηλακίζουν και να προβαίνουν σε δολιοφθορές είναι απαράδεκτο. Ή το να μπαίνουν σε πρεσβείες δημιουργεί και πολιτικά προβλήματα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Αναφερόμενος στις απειλές που εξαπέλυσαν μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι και η λεκτική βία αποτελεί μορφή βίας και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός κατήγγειλε και μίλησε καθαρά για τις απειλές κατά του προέδρου της ΝΔ».

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, σχετικά με το ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα είναι «μωρά», υπογράμμισε ότι ο κ. Τόσκας αναφερόταν «στην πολιτική σκέψη και συγκρότησή τους» και όχι στη δράση τους.

Πηγή : kathimerini.gr


Αστυνομικοί με ποδήλατα ανέλαβαν δράση στην πόλη της Ρόδου



Με τέσσερα συνολικά ποδήλατα (τα δύο από τα οποία μάλιστα θα είναι ηλεκτροκίνητα) ξεκίνησαν από χθες συντονισμένα και καθημερινά πλέον, οι περιπολίες των αστυνομικών της περιοχής μας, εντός της πόλεως Ρόδου.

Η ομάδα των επίλεκτων αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, θα πραγματοποιεί περιπολίες και εντός της Μεσαιωνικής Πόλης, τόσο τις πρωϊνές όσο και τις απογευματινές και βραδινές ώρες, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της προστασίας των πολιτών καθώς και των επισκεπτών μας.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος του σχεδιασμού που έκανε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για αρκετές πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.

Το πρόγραμμα  εντάσσεται στο μέτρο της “εμφανούς αστυνόμευσης'' και εφαρμόζεται ήδη στη Ρόδο από τον Απρίλιο του  2016.

Η εφαρμογή του θεσμού αποτελεί σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης τοπικών ζητημάτων και προβλημάτων και στοχεύει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί - ποδηλάτες  διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη και είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη, όπως ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο.

Οι βασικές αρμοδιότητες του μέτρου είναι:

• Η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,

• Η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών, και

• Η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.

«Είναι μια άλλη όψη της Αστυνομίας σήμερα» είχε δηλώσει πριν από λίγες εβδομάδες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, υπογράμμισε ότι η πορεία της συγκεκριμένης δράσης και η αγάπη με την οποία την αποδέχτηκε η κοινωνία, παρά το γεγονός ότι αρχικά αμφισβητήθηκε από κάποιους, αποδεικνύουν πως «ήταν μια εξαιρετική επιλογή, μια εξαιρετική απόφαση» και επιβεβαιώνει την επιτυχία της βασικής φιλοσοφίας και της συλλογικής αντίληψης της σύγχρονης αστυνομίας.

Πηγή: rodiaki.gr 


Σε ταπεινωτική, από πολιτικής άποψης, υποχώρηση υποχρεώνεται ο κ. Σπίρτζης για την Εγνατία Οδό



Σε μια ταπεινωτική, από πολιτικής άποψης, υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα αναγκάζουν οι θεσμοί τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για το θέμα της Εγνατίας Οδού.

Τον υποχρεώνουν να εξαιρέσει την Εγνατία Οδό από τον διαγωνισμό για τα ηλεκτρονικά διόδια, να τερματίσει στο τέλος του έτους τα «ελευθέρας» για μόνιμους κατοίκους και επαγγελματίες, να θεσπίσει άμεσα τη νέα τιμολογιακή πολιτική των διοδίων που ενέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ και να κατασκευάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τους εναπομείναντες σταθμούς διοδίων.

Οι προβλέψεις του αναθεωρημένου μνημονίου σε σχέση με την Εγνατία Οδό συνιστούν μια πολιτική ήττα του υπουργού έναντι του ΤΑΙΠΕΔ, εξέλιξη που εξηγεί την οργισμένη αντίδραση του κ. Σπίρτζη κατά του Ταμείου την προηγούμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σπίρτζης καλείται:

• Να εξαιρέσει ρητά έως τις 15 Ιουνίου την Εγνατία Οδό από τον διαγωνισμό για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών διοδίων. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, τα ηλεκτρονικά διόδια θα τοποθετούνταν κατά προτεραιότητα στην Εγνατία, καθώς για την εφαρμογή τους στους υπόλοιπους, παραχωρημένους, αυτοκινητόδρομους απαιτείται η συναίνεση των παραχωρησιούχων και των δανειστών τους (η οποία βέβαια δεν πρόκειται να δοθεί χωρίς ανταλλάγματα).

• Να εγγυηθεί, μέσω υπουργικής απόφασης, ότι ο μελλοντικός παραχωρησιούχος της Εγνατίας Οδού θα είναι ελεύθερος να τοποθετήσει όποιο σύστημα διοδίων επιθυμεί, με μπάρες ή χωρίς, και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη συλλογή των διοδίων.

• Να θεσπίσει, μέχρι τις 30 Ιουνίου, την τιμολογιακή πολιτική για την Εγνατία και τους κάθετους άξονές της, την οποία ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Η νέα τιμολόγηση θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ από 1.1.2019.

• Να διευκρινίσει με νέα απόφαση ότι τα «ελευθέρας» για εργαζομένους και μόνιμους κατοίκους στις περιοχές περί την Εγνατία θα ισχύουν έως το τέλος του έτους, χωρίς δυνατότητα παράτασης.

• Να εγκρίνει την έναρξη λειτουργίας των σταθμών διοδίων Θεσσαλονίκης και Ασπροβάλτας σε διάστημα μιας εβδομάδας από την ολοκλήρωση της κατασκευής τους (για τον τελευταίο, η Εγνατία θα πρέπει να υπογράψει άμεσα σύμβαση).

Παράλληλα, η Εγνατία Οδός θα πρέπει:

• Να ενεργοποιήσει τις συμβάσεις προαίρεσης (δηλαδή τη δυνατότητα επέκτασης των συμβάσεων που υπέγραψε με την «Ακτωρ») για την κατασκευή όλων των μετωπικών και πλευρικών σταθμών που προβλέπει ο σχεδιασμός (πλην τεσσάρων, που μετατίθενται για τον Ιούλιο).

• Να ζητήσει από τον εργολάβο να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή των σταθμών διοδίων Στρυμονικού και Καβάλας.

Τέλος, η διυπουργική επιτροπή για τις αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να συμπεριλάβει όρο στη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας, περί μελέτης και κατασκευής πρόσθετων έργων στα τμήματα Χαλάστρας-Πολύκαστρου του άξονα Χαλάστρας-Ευζώνων και Χριστού-Αμπελας του άξονα Θεσσαλονίκης-Προμαχώνα (συνολικά 54 χλμ). Στόχος είναι η αναβάθμιση των δύο τμημάτων σε επίπεδο αυτοκινητοδρόμου.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι θα κοπούν οι συντάξεις το 2019 – Έβαλε τέλος στις ελπίδες της κυβέρνησης


«Οι δεσμεύσεις πρέπει να υλοποιούνται» από όλες τις πλευρές, διαμήνυσε ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει ενδεχόμενο να αποφευχθεί η περικοπή των συντάξεων του 2019, κλείνοντας ουσιαστικά κάθε παράθυρο επαναδιαπραγμάτευσης.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, σημείωσε πως τη τήρηση των συμπεφωνημένων είναι ζήτημα αξιοπιστίας, ενώ σχολίασε με νόημα ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αποδείξει ότι πάντα θέλουν να κάνουν το κομμάτι που τους αναλογεί.

«Αυτό σημαίνει μεταρρυθμίσεις», είπε.

Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε παράλληλα πως είναι «απαραίτητο» να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα ως το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία που θα δρομολογεί ολοκλήρωση του προγράμματος.

Είπε πως θα ακολουθήσει μετα-Μνημονιακή εποπτεία η οποία όμως δεν θα ισοδυναμεί με τέταρτο Μνημόνιο. Η Αθήνα πάντως θα οφείλει να πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.

«Η τεχνική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση, που επιβεβαιώθηκε στο σημερινό Eurogroup, αποδεικνύει τελικά ότι ‘το κρασί νέρωσε πολύ’», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενη στο αποτέλεσμα του Eurogroup.

«Επιβεβαιώνεται η υλοποίηση των ήδη ψηφισμένων από την κυβέρνηση μειώσεων συντάξεων από το 2019», σημειώνει η ΝΔ, ενώ επισημαίνει πως το πλέγμα μέτρων και δεσμεύσεων που έχουν συμφωνηθεί αποδεικνύει πως «η ‘καθαρή έξοδος’ από τα προγράμματα είναι μια ακόμη κυβερνητική αυταπάτη».

«Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πει όλη την αλήθεια στους πολίτες για τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου που μόνη της ψήφισε και έρχονται σε λίγους μήνες», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τo Εurogroup του Ιουνίου θα λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

«Για την Ελλάδα, τα νέα είναι πολύ καλά», είπε ο Μ. Σεντένο, σημειώνοντας ότι όταν υπάρχει «αμοιβαία εμπιστοσύνη» φτάνουμε σε συμβιβασμό.

Στο θέμα του χρέους, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αντάλλαξαν απόψεις για το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης που θα εφαρμοστεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και πρόσθεσε ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι σήμερα έγινε μια «καλή» συζήτηση για το θέμα του χρέους, σημειώνοντας ότι η «δουλειά» θα εντατικοποιηθεί. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι προετοιμάζεται η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA), στη βάση της τεχνικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην τελευταία αξιολόγηση.

Ο Κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε επίσης ότι η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας της τέταρτης αξιολόγησης ανοίγει το δρόμο για την τελευταία εκταμίευση δανείων του προγράμματος προς την Ελλάδα. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι εκκρεμεί η δόση ύψους 1 δισ. ευρώ , η οποία συνδέεται με τη λειτουργία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η οποία είναι διαθέσιμη ως τα μέσα Ιουνίου.

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ο Μ. Σεντένο ανέφερε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σύντομα, δεδομένου ότι το ελληνικό πρόγραμμα λήγει. Πρόσθεσε, ότι σε αυτό το στάδιο, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το ζήτημα του χρέους και ότι όλες οι πλευρές έχουν τη βούληση να διασφαλίσουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα θα είναι επιτυχής. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει πλήρη πρόσβαση στις αγορές.

«Προτεραιότητα» είναι στο Eurogroup του Ιουνίου να αποφασιστούν όλα τα επιμέρους ζητήματα για την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον ερχόμενο Αύγουστο επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Μ. Σεντένο υπογράμμισε ότι υπάρχει «δέσμευση» από όλες τις πλευρές και δήλωσε «αισιόδοξος» ότι αυτό θα επιτευχθεί. Όπως ανέφερε, στη σημερινή συνεδρίαση επικυρώθηκε η τεχνική συμφωνία μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών για την τέταρτη αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι όταν υπάρχει «αμοιβαία εμπιστοσύνη» και «κυριότητα των μεταρρυθμίσεων» είναι δυνατή η εύρεση «συμβιβασμών».

Επιπλέον, ανέφερε ότι σήμερα συζητήθηκε το πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που θα διασφαλίσει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του και διαπιστώθηκε κάποια «σύγκλιση». Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε η εντολή να στους θεσμούς να προετοιμάσουν μια τελική έκθεση ανάλυσης βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας (DSA) και στους εκπροσώπους των υπουργείων οικονομικών (EWG) να ολοκληρώσουν την τεχνική εργασία σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ρέγκλινγκ: Ο ESM εργάζεται για την τελική έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

Τέλος, ο επικεφαλής το Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλιγκ χαιρέτισε και αυτός την τεχνική συμφωνία με τις ελληνικές αρχές, τονίζοντας ότι αυτή ανοίγει τον δρόμο για την επόμενη και τελευταία εκταμίευση, ενώ υπενθύμισε ότι εκκρεμεί και η εκταμίευση για ένα ακόμα δισ. ευρώ που συνδέεται με την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και την καλή λειτουργία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Όπως είπε, τα σχετικά στοιχεία αναμένεται να κατατεθούν στις αρχές του επόμενου μήνα, καθώς τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα ως τα μέσα Ιουνίου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ESM εργάζεται για την τελική έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και το πλαίσιο της μελλοντικής επιτήρησης και επεσήμανε ότι «από την πλευρά της Ελλάδας το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή» των συμφωνηθέντων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Φρικτές αποκαλύψεις: Βρετανοί βίαζαν και έσβηναν τσιγάρα στον πρωκτό των αγωνιστών της ΕΟΚΑ



Βιασμοί, γρονθοκοπήματα, κλωτσιές, μαστιγώματα, απειλές για αποκοπή γεννητικών οργάνων, βίαιη τοποθέτηση ενός μεταλλικού κουβά στο κεφάλι του θύματος, σβήσιμο αναμμένων τσιγάρων στον πρωκτό του θύματος, εικονικούς πνιγμούς, στέρηση ύπνου είναι μερικές από τις καταγγελλόμενες πρακτικές βασανιστηρίων.

Λεπτομέρειες των περιγραφών των βασανιστηρίων στα χέρια Βρετανών στρατιωτών που Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ έχουν δώσει σε βρετανικό δικαστήριο αποκαλύπτει η εφημερίδα Metro του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου εξετάζει εδώ και καιρό την αγωγή 34 αγωνιστών της ΕΟΚΑ σε βάρος της βρετανικής κυβέρνησης.

Μία πρώτη διαδικαστική νίκη ήρθε προ μηνών, όταν ο δικαστής έκρινε πως η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί με βάση το βρετανικό και όχι το κυπριακό δίκαιο, το οποίο είναι πιο αυστηρό ως προς την παραγραφή αδικημάτων λόγω παρέλευσης χρόνου.

Το δημοσίευμα της Metro αναφέρει ως καταγγελλόμενες πρακτικές βασανιστηρίων τις εξής: το βιασμό μίας νεαρής φοιτήτριας, γρονθοκοπήματα, κλωτσιές, μαστιγώματα και απειλές για αποκοπή γεννητικών οργάνων, βίαιη τοποθέτηση ενός μεταλλικού κουβά στο κεφάλι του θύματος και χτύπημα του με σφυρί, σβήσιμο αναμμένων τσιγάρων στον πρωκτό του θύματος, εικονικούς πνιγμούς, στέρηση ύπνου, βίαιη κατάποση αλατιού, σφίξιμο ενός «σιδερένιου στέμματος» γύρω από το κεφάλι του βασανιζόμενου μέχρι να τρέξει αίμα από τα αυτιά και τα μάτια του, ξυλοδαρμούς που σε μία περίπτωση οδήγησαν σε απώλεια νεφρού, εικονικές εκτελέσεις και τοποθέτηση ενός βασανιζόμενου σε φέρετρο ως απειλή.


Η λονδρέζικη εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης την απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός Άμυνας Μαρκ Λάνκαστερ στον κυπριακής καταγωγής βουλευτή Πάμπο Χαραλάμπους, ο οποίος είχε ζητήσει γρήγορη διευθέτηση της υπόθεσης για λογαριασμό Κύπριου κατοίκου της περιφέρειάς του στο βόρειο Λονδίνο που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

«Η κυβέρνηση θεωρεί τα βασανιστήρια μία αποτρόπαιη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και με συνέπεια και χωρίς επιφυλάξεις καταδικάζει τέτοιες πρακτικές», ανέφερε η απάντηση του Βρετανού υφυπουργού.

«Υφίσταται απόλυτη απαγόρευση των βασανιστηρίων στο διεθνές δίκαιο και δεν μπορεί να δικαιολογούνται υπό οποιαδήποτε συνθήκη, συμπεριλαμβανομένων για παράδειγμα του πολέμου και των έκτακτων καταστάσεων», συνέχιζε ο κ. Λάνκαστερ.

Πρόσθετε ότι αν και είναι ενήμερος για τις καταγγελίες σε βάρος των Βρετανών στρατιωτών την περίοδο 1955-59, δεν είναι σε θέση να συζητήσει μεμονωμένες περιπτώσεις όπως αυτή του ψηφοφόρου του κ. Χαραλάμπους καθώς «η εκδίκαση είναι σε εξέλιξη».


Η επόμενη προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση είναι τον Οκτώβριο.

Οι Κύπριοι αγωνιστές επιδιώκουν να λάβουν αποζημιώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση, όπως συνέβη στην περίπτωση 5.000 και πλέον εναγόντων από την Κένυα, που είχαν καταγγείλει βασανιστήρια από τις βρετανικές αποικιοκρατικές δυνάμεις κατά την εξέγερση των Μάο-Μάο τις δεκαετίες του 1950 και 1960.

Ο συνήγορος των αγωνιστών της ΕΟΚΑ Κέβιν Κονρόι δήλωσε ότι οι πελάτες του, όλοι πάνω από 80 ετών πλέον, αγωνίζονται για την αναγνώριση των βασανιστηρίων που υπέστησαν. «Πολλοί υποφέρουν ακόμα καθημερινά από τα φυσικά και ψυχολογικά τραύματα που υπέστησαν τότε. Τρεις από τους ενάγοντες έχουν πεθάνει κατά τη διαδικασία, ενώ άλλοι δεν μπορούν πλέον να ενεργήσουν μόνοι. Θα πιέσουμε τώρα να φέρουμε το ζήτημα σε πλήρη δίκη, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα απονεμηθεί δικαιοσύνης στους πελάτες μας».


Μανώλης Καλατζής
Πηγή : protothema.gr



Κοινή Δήλωση Τομ. Οικ. & Ανάπτ. κ. Ντ. Μπακογιάννη & Τομ. Οικον. κ. Χρ. Σταϊκούρα για Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων



H Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη δημοσιοποίηση των οριστικών στοιχείων εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, στο δήθεν σχέδιο ανάπτυξης που κατέθεσε αναφέρει ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι το κύριο χρηματοδοτικό εργαλείο για την εθνική στρατηγική ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί το ΠΔΕ για δημοσιονομικούς λόγους προκειμένου να αυξήσει το πρωτογενές πλεόνασμα, αγνοώντας την μεγάλη αναπτυξιακή διάσταση αυτών των πόρων»

 Πλήρης Δήλωση

«Η Κυβέρνηση, στο δήθεν σχέδιο ανάπτυξης που κατέθεσε, τονίζει τη σημασία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι το κύριο χρηματοδοτικό εργαλείο για την Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης».

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ΠΔΕ για δημοσιονομικούς λόγους προκειμένου να αυξήσει το πρωτογενές πλεόνασμα, αγνοώντας την μεγάλη αναπτυξιακή διάσταση αυτών των πόρων.  

Συγκεκριμένα:

       Το 2017, οι δαπάνες του Προγράμματος έκλεισαν στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας, πολύ χαμηλότερα από τον στόχο που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει.  Με αυτό τον τρόπο στέρησε, σωρευτικά τη διετία 2016-2017, 1,3 δισ. ευρώ από την πραγματική οικονομία.

       Το 2018 οι δαπάνες του Προγράμματος παρουσιάζουν αρνητική απόκλιση έναντι του στόχου, με αυξητική μάλιστα τάση από μήνα σε μήνα. Ήδη η απόκλιση ξεπερνά συνολικά τα 550 εκατ. ευρώ το 1οτετράμηνο του 2018.
 Αποδεικνύεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης.

 Για να γίνει αυτό, χρειάζεται σοβαρό σχέδιο, ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική και πολιτική βούληση, και όχι ένα ασαφές ευχολόγιο που η ίδια η πραγματικότητα το ακυρώνει».


Ζευγάρι στην Κέρκυρα συνελήφθη σε ερωτικό τρίο με ανήλικο 13χρονο



Ανήθικη πρόταση έκανε ένα ζευγάρι Κερκυραίων σε 13χρονο αγόρι και μάλιστα δύο φορές. Την πρώτη φορά που το ζευγάρι ηλικίας 40 και 45 ετών ζήτησε από τον 13χρονο να συνευρεθούν ερωτικά αλλά ο ανήλικος δε δέχτηκε.

Η πρόταση έγινε και δεύτερη φορά από το ζευγάρι των Κερκυραίων και ο μικρός δέχτηκε αλλά τον πήρε χαμπάρι η μητέρα του όπου και κάλεσε την αστυνομία.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω το ζευγάρι των Κερκυραίων να συνουσιάζεται με τον 13χρονο.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Κέρκυρας με βαριές κατηγορίες για την αποπλάνηση ανηλίκου.


Συνεχίζονται οι ταυτοποιήσεις για Μπουτάρη, ούτε μία δεν έχουμε ακούσει για Ρουβίκωνα και επίθεση στο ΣτΕ



Συνεχίζονται με ζήλο οι ταυτοποιήσεις για τη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και δεν έχουμε ακούσει ακόμα μέχρι σήμερα ούτε μία ταυτοποίηση για την επίθεση των αναρχικών του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ.

Ένας 44χρονος εν ενεργεία αστυνομικός σε υπηρεσία της Θεσσαλονίκης ταυτοποιήθηκε ανάμεσα σε άλλους δύο, έναν 43χρονο καταστηματάρχη και έναν 57χρονο συνταξιούχο, για συμμετοχή στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον 44χρονο αστυνομικό που κατηγορείται, από το 2013 και έπειτα, του είχε αφαιρεθεί το όπλο, καθώς «κόπηκε» στα καθιερωμένα ψυχιατρικά τεστ, ενώ, όπως προσθέτουν οι ίδιες πληροφορίες, εκτελεί υπηρεσία γραφείου.

Και οι τρεις, κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εξύβρισης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.


Κυριάκος Μητσοτάκης : Οι πιο πολλοί που έχουν σήμερα υπουργικές θέσεις δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο



«Να βρίσκεται κανείς ξαφνικά ουρανοκατέβατος σε μια θέση ευθύνης, χωρίς να υπάρχει τίποτα στο βιογραφικό του που να μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορεί να πετύχει, κατά κανόνα οδηγεί σε αποτυχία. Και το σημερινό σύστημα εξουσίας πάσχει και εκεί, όχι μόνο εκεί. Το σημερινό σύστημα εξουσίας πάσχει βαθιά στο ζήτημα της εντιμότητας και του αξιακού κώδικα. Το να εξαπατάς τους πολίτες συνειδητά και να κάνεις τα ακριβώς ανάποδα από αυτά τα οποία έχεις πει, είτε επειδή αισθάνεσαι ότι είχες αυταπάτες είτε επειδή συνειδητά εξαπάτησες τους πολίτες, δεν ενδιαφέρει. Αλλά είναι βέβαιο ότι αξιακός κώδικας και ηθικός μπούσουλας δεν υπάρχει. Αλλά πάσχει τραγικά και στο ζήτημα της αποτελεσματικότητας διότι, ναι, οι πιο πολλοί που έχουν σήμερα υπουργικές θέσεις δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο. Αυτή είναι η πραγματικότητα και έτσι τουλάχιστον επιβεβαιώνεται και από τα βιογραφικά τους». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη σήμερα, Πέμπτη 24 Μαΐου, στην παρουσίαση του βιβλίου «Ηγεσία» του κ. Δημήτρη Μπουραντά. Και πρόσθεσε: «Και βέβαια έχουμε και μια κοινή γνώμη, να το πούμε αυτό, η οποία έχει πιστεύω δοκιμαστεί σε πολλά διαφορετικά στυλ ηγεσίας. Δηλαδή έχει δει πολλούς: έχει δει ηγέτες, έχει δει τσαρλατάνους, έχει δει λαοπλάνους, έχει δει δημαγωγούς και είναι νομίζω πιο ευαισθητοποιημένη πια στο να μπορεί να ξεχωρίζει αν κάποιος πραγματικά είναι ειλικρινής και λέει αλήθεια. Διότι μπορεί να μην υπάρχει μια απόλυτη αλήθεια αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του να λες την αλήθεια έτσι όπως την αντιλαμβάνεσαι και να λες συνειδητά ψέματα». 



Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ένας σύγχρονος ηγέτης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Στην Ελλάδα κάνουμε τη διάκριση μεταξύ πολιτικών και τεχνοκρατών, ως εάν ο πολιτικός να είναι κάτι διαφορετικό από τον τεχνοκράτη και αυτές οι έννοιες να μην τέμνονται. Πιστεύω ότι με αυτήν την έννοια ο ηγέτης, ο καλός πολιτικός, πρέπει να είναι και πολιτικός και τεχνοκράτης. Εννοώ, πρέπει να μπορεί να πει μια ιστορία, να κινητοποιήσει κόσμο, να έχει το μεγάλο όραμα, αλλά θα πρέπει και να μπορεί να το εφαρμόσει στην πορεία. Δεν αρκεί να εκλεγείς μόνο. Πρέπει να είσαι και καλός αφού εκλεγείς. 

Άρα, εάν δεν έχεις βασικές διοικητικές ικανότητες, αυτό είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορείς να το κάνεις. Και βέβαια, από τη στιγμή που μπαίνουμε στη λογική του να συζητήσουμε ποιος είναι ο καλός manager, πάμε σε πιο σκληρά χαρακτηριστικά διοίκησης, τα οποία πιστεύω ακράδαντα ότι ο ηγέτης πρέπει να έχει σήμερα. Δεν μπορεί ο ηγέτης να μην έχει στοχοθεσία. Δεν μπορεί ο ηγέτης να μη χτίζει μία ομάδα γύρω του. Δεν μπορεί ο ηγέτης να μην αξιολογεί το προσωπικό του. Δεν μπορεί ο ηγέτης να μην παρακολουθεί, να μην έχει δείκτες απόδοσης». Και πρόσθεσε: «Όταν ανέλαβα τη Νέα Δημοκρατία και αρχίσαμε να κάνουμε όλες αυτές τις αλλαγές, με κατηγόρησαν διάφοροι ότι θέλω, λέει, να μετατρέψω την Νέα Δημοκρατία σε επιχείρηση. Είπα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι επιχείρηση, γιατί είναι Κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει ως προς το διοικητικό της κομμάτι, να διοικείται, με κανόνες επιχείρησης, με οικονομική διαφάνεια, με διαδικασίες. Με άλλα λόγια, με ένα σύστημα διοίκησης του οποίου οι βασικοί κανόνες δεν διαφοροποιούνται είτε όταν διοικείς μία επιχείρηση είτε όταν διοικείς ένα Κόμμα. Προφανώς, όταν συζητάς για πιο περίπλοκα συστήματα, όπως το Κράτος, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, αλλά οι κανόνες διοίκησης πρέπει να υπάρχουν». 

«Υπάρχουν οι γενικές διοικητικές ικανότητες, αλλά υπάρχουν και ειδικές ικανότητες», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Σήμερα η πολιτική έχει γίνει εξαιρετικά σύνθετη υπόθεση. Το οποίο σημαίνει ότι αν δεν έχεις κάποια βασική εξοικείωση με το αντικείμενό σου, η δυνατότητα να μάθεις κατά τη διάρκεια της δουλειάς, δεν υπάρχει. Ούτε υπάρχει χρόνος. Θα πέσεις σε ένα Υπουργείο και θα καλείσαι να διαχειρίζεσαι κρίσεις κάθε μέρα, αν όχι κάθε ώρα. Άρα, μια βασική εξοικείωση με το αντικείμενο, είναι απαραίτητη. Και μετά υπάρχει και κάτι ακόμα το οποίο για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία:  Πίστη σε ένα κοινό όραμα. Εκεί είναι η δουλειά του ηγέτη, ο οποίος δεν είναι manager. Έγκειται ακριβώς στο να εμπνεύσει πολλούς καλούς ανθρώπους. Να στοιχηθούν μαζί του -όχι πίσω του,  μαζί του- για να μπορέσουν να κάνουν μία μεγάλη αλλαγή. Και αυτό το οποίο χρειάζεται σήμερα η χώρα πάνω απ’ όλα, είναι μία συστράτευση πολλών ανθρώπων, οι οποίοι τι θα πουν; Θα αφήσουν την ασφάλεια του καναπέ, θα κληθούν να αναλάβουν ρίσκο. Δεν θα περιοριστούν μόνο στην καλοπροαίρετη κριτική αλλά θα πουν: “ναι, θέλουμε και εμείς να σηκώσουμε τα μανίκια μας, να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτή τη χώρα καλύτερη”. Ο καθένας στο αντικείμενό του. Αυτό είναι μία βαθιά εσωτερική διαδικασία, η οποία πιστεύω ότι αφορά πολύ κόσμο. Αφορά ας πούμε τον κάθε δημόσιο υπάλληλο. Να δώσω ένα παράδειγμα: αν σήμερα η χώρα κρατιέται όρθια, κρατιέται από αρκετούς καλούς δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι χωρίς σύστημα, χωρίς διαδικασίες, χωρίς αξιολόγηση, απλά επειδή έχουν μία εσωτερική συνέπεια και μια αγάπη για τη δουλεια τους, ξυπνούν το πρωί και καλύπτουν και αυτούς οι οποίοι λουφάρουν».



Για το πως θα πρέπει να ασκεί τα καθήκοντά του  ένας Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Ο Πρωθυπουργός στην Ελλάδα έχει συνταγματικά πάρα πολλές αρμοδιότητες.  Είναι ένας ισχυρός κοινοβουλευτικός Πρωθυπουργός, έχει σημαντική εξουσία στα χέρια του. Δεν έχει, όμως, τις διοικητικές δομές για να υλοποιήσει αποτελεσματικά την εξουσία που διαθέτει.  Με άλλα λόγια δεν έχει ένα καλά οργανωμένο Γραφείο Πρωθυπουργού, με μια Γραμματεία της Κυβέρνησης που θα είναι ένας μηχανισμός εφαρμογής των αποφάσεων που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παίρνει. Αυτό γιατί συμβαίνει; Γιατί είμαστε ακόμα στο κατάλοιπο του ηγέτη ο οποίος δεν είναι manager. Θεωρούσαμε ότι απλά βγαίνοντας κάποιος στο μπαλκόνι και λέγοντας, ωραία πράγματα και “μαγεύοντας” τα πλήθη με τη δύναμη των λέξεών του, ότι κάπου η δουλειά του ηγέτη τελείωνε εκεί. Στη δική μας περίπτωση η δουλειά του ηγέτη τελειώνει στο να εκλεγείς. Τότε, όμως, αρχίζει η πραγματική δουλειά.

 Άρα εκείνες οι διοικητικές δομές που θα επιτρέψουν στον ηγέτη γρήγορα και αποτελεσματικά να εφαρμόσει τις αποφάσεις του, έχουν τεράστια σημασία. Και έχουν τεράστια σημασία σε μία χώρα η οποία μετά από 8 χρόνια κρίσης με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες αναλύσεις που έχουν γίνει για το τι πήγε στραβά και το τι πρέπει να γίνει. Δεν έχουμε, ξέρετε, καινούρια πράγματα να πούμε για το τι πρέπει να γίνει. Το πώς θα γίνουν, όμως, αυτά τα οποία όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να γίνουν, είναι σήμερα το βασικό ζητούμενο. Στη σημερινή συγκυρία αυτό το οποίο λείπει από την πολιτική δεν είναι μόνο το όραμα, δεν είναι μόνο η μεγάλη εικόνα, είναι και εκείνες οι βασικές διοικητικές διαδικασίες για να μπορείς να φέρεις γρήγορα αποτελέσματα». 

Τέλος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι απαιτείται σεβασμός και εμπιστοσύνη στους πολίτες και σημείωσε: «Εγώ θέλω να προσθέσω μια λέξη στην εμπιστοσύνη και αυτός είναι ο σεβασμός. Όταν ο πολίτης αισθάνεται ότι το κράτος δεν τον σέβεται ή τον περιφρονεί ή αισθάνεται ότι δεν υπάρχει κάποια ανταποδοτικότητα σε αυτά τα οποία συνεισφέρει και σε αυτά τα οποία παίρνει από το κράτος, είναι πολύ πιθανόν να φέρεται με έναν τρόπο που θα μεγιστοποιήσει το δικό του προσωπικό όφελος αλλά όχι το κοινωνικό όφελος. Αν δηλαδή εγώ αύριο έρθω και πω: Μειώνω τη φορολογία, σας εμπιστεύομαι .Και κάνω μια συμφωνία αλήθειας μαζί σας. Με τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, ότι αν μειώσω το Φ.Π.Α. στην εστίαση και τον επαναφέρω στον χαμηλό συντελεστή  θα κόβεις αποδείξεις εκεί που ενδεχομένως δεν έκοβες. Αν δεν κόβεις θα είμαι πάρα πολύ αυστηρός, αλλά σε εμπιστεύομαι. Δεν σε θεωρώ apriori ένοχο. Σε θεωρώ καταρχήν έντιμο. Αυτό είναι μια τελείως διαφορετική  κουλτούρα η οποία εμένα προσωπικά μου ταιριάζει στο στυλ μου. Έχω μάθει στη δουλειά μου να γίνομαι πιο καχύποπτος, αλλά από τη φύση μου, μου αρέσει να βλέπω το καλό στους ανθρώπους και όχι το στραβό. Άρα θεωρώ ότι οι άνθρωποι είναι καλοί και έντιμοι και ικανοί μέχρις απόδειξης του εναντίου.  Νομίζω ότι το ίδιο πρέπει να ακολουθήσουμε και απέναντι στην κοινωνία. Να εμπιστευθούμε τους Έλληνες και την κοινωνία και πιστεύω ότι είμαστε σε μια ιστορική φάση τέτοια, που η κοινωνία θα μας το ανταποδώσει αυτό.  Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα όταν μιλάμε για κουλτούρα, για νόρμες το οποίο θα κληθούμε ως ηγέτες την επόμενη μέρα να αντιμετωπίσουμε. Διότι μιλάμε για μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ηγέτης μόνος του δεν κάνει τίποτα εάν δεν καταφέρει να αλλάξει τις συμπεριφορές. Εδώ θα κληθούμε όλοι μας να ξανασκεφτούμε διαφορετικά πώς  φερόμαστε,  πώς είμαστε οργανωμένοι ως κοινωνία. Και αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση».