Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Άγνωστος εισέβαλε σε αρτοποιείο στον Κολωνό και πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη

 


Σε αρτοποιείο στην οδό Β. Ηπείρου στον Κολωνό εισήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες άγνωστος δράστης, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη, ενώ αφαίρεσε και την ταμειακή μηχανή.

Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές με περίστροφο στην κοιλιά και στον θώρακα το θύμα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» σε κρίσιμη κατάσταση.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν γύρω στις 04:10 τον ύποπτο και τον προσήγαγαν. Ο ίδιος αρνείται να δώσει στοιχεία και μεταφέρεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ταυτοποίηση.

Προανάκριση διεξάγει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. 


Γιάννης Σουλιώτης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Το hypercar που κυκλοφορεί ο Lewis Hamilton


 

Με την 760 LH, ειδική έκδοση του συγκλονιστικού supercar που έχει παραχθεί σε ένα μόνο κομμάτι – ειδικά για τον Βρετανό άσο της Formula 1. Γι’ αυτό και έχει τα αρχικά του, κυκλοφορεί ο Lewis Hamilton.

Αυτό το τέρας των 760 αλόγων που προέρχονται από τον συγκλονιστικό V12 χωρητικότητας 7.3 λίτρων της AMG, κάνει τα 0-100 σε 2.6 δευτερόλεπτα.





Ο Εισαγγελεας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών



Σφίγγουν τα πράγματα για τους κακοποιούς που έβαλαν σχέδιο να κάψουν την χώρα.

Έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών με κεντρικό σχεδιασμό διέταξε σήμερα ο εισαγγελεας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας προσδίδοντας νέα διάσταση στις αιτίες των καταστροφικών πυρκαγιών που αφάνισαν δάση περιουσίες, καλλιέργειες προκαλώντας πρωτοφανή οικολογική καταστροφή.

Το εισαγγελικό έγγραφο :

Π ρ ο ς τους κ.κ.:


1) Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών (Εποπτεύουσα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος)

2)  Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής

 

Κοιν.: 1) Διευθυντή Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων

             Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος

2) Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Λάμπρο Σοφουλάκη


Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός πυρκαγιών, ασυνήθους έντασης και έκτασης, που εκδηλώθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες, με συνέπεια να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημίες στο φυσικό περιβάλλον (και ιδίως στο δασικό πλούτο της χώρας), σε κτίρια, εγκαταστάσεις, σε αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες και σε τουριστικές υποδομές, με κίνδυνο μάλιστα για τη ζωή μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας, καθώς και ο «συγχρονισμός» στην εκδήλωσή τους, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης προανάκρισης κατά το άρθρο 245 παρ. 2 ΚΠΔ, παράλληλα βεβαίως και ανεξάρτητα από τον σχηματισμό των επί μέρους (κατά τόπο) δικογραφιών από τις δικαστικές αρχές και τους ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Π.Σ., να συγκεντρώσετε όλα τα κρίσιμα στοιχεία που παρέχουν ενδείξεις για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή για τέλεση του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1 και 2 ΠΚ: συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού (άρθρα 264 παρ. 1 και 265 παρ. 1 στοιχ. β, γ ΠΚ). Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί, σε όλο το εύρος του, το ποινικό δικονομικό οπλοστάσιο (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια, ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεων κ.λπ) για να ελεγχθεί και να αξιοποιηθεί κάθε χρήσιμη σχετική πληροφορία.

Για την πρόοδο της προανάκρισης κατά το σχηματισμό της συναφούς ποινικής δικογραφίας, η Εποπτεύουσα Εισαγγελέας Εφετών θα ενημερώνει τον αρμόδιο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λάμπρο Σοφουλάκη.


Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

 

 Βασίλειος Η. Πλιώτας



Εγκρίθηκαν τέσσερις στρατηγικές επενδύσεις, συνολικού ύψους περίπου 761.350.000 ευρώ

 


Την έγκριση για τέσσερις στρατηγικές επενδύσεις, συνολικού ύψους περίπου 761.350.000 ευρώ, αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ). Συγκεκριμένα, αποφάσισε την ένταξη των εξής 4 επενδύσεων στις διαδικασίες των Στρατηγικών Επενδύσεων του ν. 4608/2019:


Ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ Φ/Π 700 MW» του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ΕΝΙΠΕΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ»

Ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 362,75 MW» του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ΚΑΡΑΤΖΗΣ ΑΕ» 

Ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «VOULA PROJECT» του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «VHPH PROPERTIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» 

Ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ - ΝΗΣΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ, Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ELIVI HOTELS SA» 

Παράλληλα, ενέκρινε την τροποποίηση προηγούμενης απόφασης ΔΕΣΕ που αφορά στην ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ» στο Νομό Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ΒΗΤΑ ΠΡΩΤΗ ΑΕ», στις διαδικασίες των Στρατηγικών Επενδύσεων του ν. 3894/2010. 


Παρά το θέρος, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων προχωρά κανονικά τις εργασίες της.


Οι επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, του real estate και του τουρισμού, συνολικού ύψους περίπου 761.350.000 ευρώ, που εγκρίθηκαν αποδεικνύουν ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα παραμένει αμείωτο.  

Οι τέσσερις αυτές νέες στρατηγικές επενδύσεις θα δημιουργήσουν 300 νέες θέσεις εργασίας.

Με το νομοσχέδιο που πολύ σύντομα έρχεται σε δημόσια διαβούλευση και θα αποτελεί πλέον τη "Βίβλο των Στρατηγικών Επενδύσεων",  βελτιώνουμε ακόμα περισσότερο το επενδυτικό περιβάλλον, επιταχύνουμε σημαντικά τις διαδικασίες αδειοδότησης και ελέγχου και ενισχύουμε το ήδη ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.



Ενεργός συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της πρόληψης και της διαχείρισης των πυρκαγιών

 


Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης στο μέτωπο των πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες και μετά από σύσκεψη με συμμετοχή της Πολιτικής και της Στρατιωτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της πρόληψης και της διαχείρισης των πυρκαγιών.


Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη προληπτικά και εξαιτίας της προγνώσεως για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες αναπτύξει τον μηχανισμό επιτήρησης και επέμβασης που απαιτείται και προβλέπεται στο Σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ.

Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου συνεργάζονται στενά με τους αρμόδιους φορείς του κρατικού μηχανισμού με προσωπικό, επίγεια και εναέρια μέσα για την πρόληψη, αντιμετώπιση και κατάσβεση των πυρκαγιών σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων επί 24ώρου βάσεως έρχονται και ικανοποιούνται όλες οι αιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα τις τρείς τελευταίες ημέρες έχει διατεθεί στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προσωπικό που ανέρχεται σε 500 άτομα περίπου, 63 οχήματα πάσης φύσεως, 4 ερπυστριοφόρα μηχανήματα του Μηχανικού, καθώς και 39 Αεροσκάφη και Ελικόπτερα για αεροπυρόσβεση και επιτήρηση πληγεισών περιοχών καθώς και περιοχών επικίνδυνων για πρόκληση πυρκαγιάς.

Η συνδρομή αυτή των ΕΔ από σήμερα και καθ΄ όλο τον μήνα Αύγουστο ενισχύεται έτι περαιτέρω:

Με διπλασιασμό των περιπόλων πυρασφάλειας και πυροφυλακίων που θα ξεπεράσουν τον συνολικό αριθμό των 300, σε όλες τις πληγείσες περιοχές καθώς και σε περιοχές υψηλού κινδύνου για πρόληψη πυρκαγιάς.

Με επιτήρηση από αέρος σε όλη την επικράτεια από επανδρωμένα και μη επανδρωμένα ιπτάμενα μέσα με κάλυψη σχεδόν όλης της επικράτειας καθημερινά.

Με τήρηση επιπλέον  των προβλεπομένων από το Σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» ανά Σχηματισμό τμημάτων επιφυλακής 50 ατόμων με κατάλληλα μέσα και υλικά για την διάθεσή τους όπου και όταν απαιτηθεί.

Με διάθεση μηχανημάτων Μηχανικού στις κατά τόπους αρμόδιες αρχές εφόσον απαιτηθεί.

Με διάθεση κατάλληλων Ναυτικών Μονάδων για ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε περίπτωση ανάγκης εκκένωσης.




Μέτρα στήριξης των πληγέντων από την πυρκαγιά στην ΒΑ Αττική


 

Σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, άλλα στελέχη του κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού, ο περιφερειάρχης Αττικής και οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής διαμορφώθηκαν 5 άξονες για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης. Αυτοί είναι:


της κοινωνικής προστασίας,

της στεγαστικής συνδρομής και αποκατάστασης των υποδομών,

της οικονομικής ενίσχυσης και φοροελαφρύνσεων,

της στήριξης αγροτικών εκμεταλλεύσεων

της αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τους παραπάνω άξονες δράσης, προβλέπονται τα παρακάτω μέτρα:


Υπουργείο Εσωτερικών:


Άμεση καταβολή του ποσού των 600 ευρώ στους πληγέντες για τις πρώτες ανάγκες διαβίωσης και έως 6.000 ευρώ για τις δαπάνες οικοσκευής.

Άμεση καταβολή μίας πρώτης χρηματοδότησης με το ποσό των 180.000 ευρώ το οποίο θα διοχετευτεί στους πληγέντες και θα κατανεμηθεί ως εξής:

90.000 ευρώ για τον Δήμο Αχαρνών,

60.000 ευρώ για τον Δήμο Κηφισιάς

30.000 ευρώ για τον Δήμο Διονύσου

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών:


Άμεση χορήγηση στεγαστικής συνδρομής έπειτα από σχετική αυτοψία που θα διενεργηθεί σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια.

Άμεση χορήγηση επιδότησης ενοικίου στους πληγέντες που έχουν μείνει άστεγοι.

Υπουργείο Οικονομικών:


Απαλλαγή των πληγέντων από την καταβολή ΕΝΦΙΑ.

Άμεση επιχορήγηση των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων τόσο για επιχειρήσεις, όσο και για φυσικά πρόσωπα στις περιοχές που κηρύχθηκαν ή θα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των πληττόμενων.

Ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:


Άμεση αποζημίωση μέσω του ΕΛΓΑ των απωλειών που υπέστησαν οι παραγωγοί σε μελισσοσμήνη, ζωικό κεφάλαιο και στις δενδρώδεις καλλιέργειες καθώς και στις καλλιέργειες με οπωροκηπευτικά.

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας που καταβάλλεται και σε πνεύμα κατανόησης, αναζητείται χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να αποζημιωθούν ακόμα και οι παραγωγοί που δεν είχαν ασφαλισμένο το φυτικό τους κεφάλαιο στον ΕΛΓΑ.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:


Όλες οι καμένες εκτάσεις κηρύσσονται αναδασωτέες.

Άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην πρότερη κατάσταση, είτε μέσω φυσικής αναγέννησης, είτε μέσω τεχνητής αναδάσωσης. Όπου η φυσική αναγέννηση δεν είναι δυνατή, οι εκτάσεις εντάσσονται στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων.

Άμεση δρομολόγηση των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων που χρειάζονται, προκειμένου να θωρακιστεί η περιοχή. Για το λόγο αυτό άμεσα χρηματοδοτούνται τα δασαρχεία για αντιπλημμυρικές μελέτες και αντιδιαβρωτικά έργα.



Σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι


 

Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους πολίτες για τις πυρκαγιές:


"Συμπολίτες μου,


Αντιμετωπίζουμε στην πατρίδα μας μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Όπως, δυστυχώς συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες. Μετά από 10 ημέρες καύσωνα καλούμαστε να διαχειριστούμε ταυτόχρονα δεκάδες δασικές πυρκαγιές. Τρεις από αυτές, στην Αττική, στην Εύβοια και στην Ηλεία είναι τεραστίων διαστάσεων και έντασης.


Η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών. Δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη.

Ο κρατικός μηχανισμός και ειδικά οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής, έχουν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Οφείλουμε να τους δείξουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη μας, αναγνωρίζοντας ότι μερικές φορές τους ζητάμε να κάνουν πράγματα που απλά ξεπερνούν τις δυνάμεις τους.

Δυστυχώς, τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική. Αύριο περιμένουμε ισχυρούς Δυτικούς Ανέμους σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Μιλάμε για συνθήκες πρωτόγνωρες καθώς έχουν προηγηθεί πολλές μέρες έντονου καύσωνα, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε πυριτιδαποθήκη.

Με την Πολιτική Προστασία έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.


Σας ζητώ να περιορίσετε τις άσκοπες μετακινήσεις και να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί.

Αν δοθεί εντολή εκκένωσης από κάποια περιοχή, σας παρακαλώ να συμμορφωθείτε. Τα σπίτια ξαναχτίζονται και τα δέντρα θα ξαναφυτρώσουν αλλά η ανθρώπινη ζωή δεν αναπληρώνεται.

Και σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Κράτος, αυτοδιοίκηση, εθελοντές, πολίτες, όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Θα υπάρξει χρόνος και για κριτική και για αυτοκριτική. Αλλά όχι τώρα.


Στους συμπολίτες μας που είναι δικαιολογημένα θυμωμένοι, οργισμένοι, γιατί έχασαν τις περιουσίες τους θέλω να τους πω ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα τους. Όπως ήταν δίπλα στους πολίτες που χτυπήθηκαν από τον "Ιανό" και από άλλες πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Οι περιουσίες θα αποκατασταθούν και οι γεωργοί μας θα αποζημιωθούν. Και φυσικά οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχθούν αμέσως αναδασωτέες, όπως, άλλωστε, επιβάλλει το Σύνταγμα.


Τέλος, έχουμε χρέος να θωρακίσουμε την πατρίδα μας απέναντι στην πραγματικότητα της Κλιματικής Αλλαγής. Δεν ψάχνω ούτε για άλλοθι ούτε για δικαιολογίες. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου στην οργάνωση του κράτους, αλλά αυτά δεν αρκούν όταν έχεις απέναντί σου ένα φυσικό φαινόμενο τέτοιας έκτασης. Τις τελευταίες μέρες δώσαμε μάχες που κερδίσαμε και άλλες που χάσαμε. Η πολιτεία θα προσπαθεί κάθε μέρα να γίνεται καλύτερη. Είναι ανάγκη και οι πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι.



Μετά τις αντιδράσεις η Γερμανία στέλνει κατόπιν εορτής βοήθεια στην Ελλάδα εξοργίζοντας

 



Όλη η Ευρώπη στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα και έστειλε όποια βοήθεια σε ανθρώπινο δυναμικό και αεροπλάνα μπορούσε με πρώτη, την Γαλλία.

Αντίθετα η Γερμανία απέδειξε για ακόμα μία φορά πόσο ανθέλληνες είναι.

Ιδιαίτερη συζήτηση προκάλεσε η μη εμπλοκή της Γερμανίας. Εντέλει, πάρθηκε η απόφαση να σταλούν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την Έσση και κλιμάκιο από τον οργανισμό Τεχνικής Βοήθειας της χώρας. 

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Συνολικά λοιπόν κατόπιν εορτής και από την Τρίτη θα είναι διαθέσιμα δύο πεζοπόρα τμήματα 221 ατόμων με 46 οχήματα. 

Η καθυστέρηση αυτή εξόργισε τους Ευρωπαίους, και αποτέλεσε θέμα συζήτησης και αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Γερμανία.



Η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν τόσο φαιδρή που δεν μπορεί να συγκριθεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη

 


Η αλήθεια είναι ότι όλες αυτές η μέρες η άθλια αντιπολιτευτική κριτική που διάλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μία φορά τον απαξίωσε περισσότερο στα μάτια των πολιτών, σε βαθμό που τους εξόργισε κιόλας, για το θράσος και την χυδαιότητα τους.

Μην αναφερθούμε και για την εμπλοκή συντρόφων στους εμπρησμούς, που συζητιέται έντονα και είναι υπό διερεύνηση.

Η κυβέρνηση δεν έχει κρυφτεί ποτέ και αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν, ενώ έχει ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις και προσαγωγές για εμπρησμούς και έπεται συνέχεια.

Αυτό που έχει σημασία τώρα, και εν πολλοίς θα ελαφρύνει το πολιτικό κόστος, είναι το πόσο γρήγορα, με πόσο επαγγελματισμό και σοβαρότητα θα αρχίσει την αναδιοργάνωση του κράτους.

Ποιός ασχολείται με το τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και οι εφημερίδες τους; Κανένας τους ξέρουμε, τους γνωρίζουμε, μάθαμε την ανικανότητα τους, τις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις τους που μόνο από ατζαμοσύνη χαρακτηρίζονται.

Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν από τη στιγμή που κατηγορούσε το αποτυχημένο Κράτος. Για να υπερασπιστεί αυτό, το αποτυχημένο κράτος που αρνούνταν πεισματικά να μεταρρυθμίσει ο κ. Τσίπρας έπαιξε το περίφημο εγκληματικό θέατρο το τραγικό βράδυ της πυρκαγιάς στο Μάτι. Για να υπερασπιστεί τις χειρότερες παθογένειες της Μεταπολίτευσης, είπε ψέματα και φέρθηκε με απόλυτη χυδαιότητα. Εξαπάτησε τους Έλληνες ακόμα μία φορά χωρίς να σεβαστεί 102 ψύχες που κάηκαν, και αυτό το έκανε για να μην παραδεχτεί ότι είναι ανίκανος και φαιδρός.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε ουκ ολίγες αναρτήσεις τους, αδημονούσαν να καταστραφούν όλο και περισσότερες περιοχές, και να φτάσουμε τους 100 νεκρούς για να βγουν να πανηγυρίσουν θυμίζοντας μας το Μάτι, και να χαρούν που θα έχουν να λένε. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κοιτάνε προς τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την καταστροφή ψάχνοντας τι έχει συμβεί.

Ο λούμπεν τρόπος που έχει επιλέξει να πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο Τσίπρας δεν μας αφορά καθόλου γιατί τους έχουμε απαξιώσει, είναι ένα τίποτα που δεν πρέπει ούτε να ακούμε, ούτε να παίρνουμε στα σοβαρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ήταν τόσο τραγικό που δεν μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισης, δεν έχει ξανά υπάρξει τόσο άθλια κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει να ανέχεται να συγκρίνουν τη διακυβέρνησή του με αυτή του Αλέξη Τσίπρα. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να τον προσβάλλει προσωπικά. Δύο χρόνια τώρα έχει κληθεί να διαχειριστεί πλήθος κρίσεων, κάποιες από αυτές παγκόσμιας κλίμακας και έχει σταθεί απέναντι τους συγκροτημένα, οργανωμένα, με θάρρος χωρίς να πει ούτε ένα ψέμα. 

Η μόνη κρίση που είχε να διαχειριστεί ο Τσίπρας ήταν στη Μάνδρα και το Μάτι όχι απλώς δεν τις διαχειρίστηκε αλλά προσπάθησε να πει ψέματα, να παίξει θέατρο για να καλύψει την ανικανότητα και ανεπάρκεια του.

Δεν είναι ποτέ δυνατόν να συγκρίνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι η μέρα με την νύχτα, η σοβαρότητα με την φαιδρότητα, η ικανότητα με την ανικανότητα.

Ας πάμε, επιτέλους, μπροστά, δεν μας νοιάζει τι λέει ο απαξιωμένος Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει γρήγορα η κυβέρνηση Μητσοτάκη να δείξει, τον επαγγελματισμό και την σοβαρότητα που διαθέτει για να αρχίσει την αναδιοργάνωση του κράτους.



Ένωση Ποινικολόγων - Μαχόμενων Δικηγόρων: «Δεν θα αναλάβουμε την υπεράσπιση κανενός εμπρηστή»

 


Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων  με επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα γνωστοποίησε ότι «δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση κανενός εμπρηστή».

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις σύνδεσης αυτών των πυρκαγιών μεταξύ τους, τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, καθώς και ενδεχόμενη ύπαρξη και δράση επιχειρησιακά δομημένης εγκληματικής ή εγκληματικών (ενδεχομένως και τρομοκρατικών) οργανώσεων (σε όλες ή στις περισσότερες περιπτώσεις) που δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν την δράση τους στο μέλλον, για τούτο και πρέπει να υπάρξει άμεση και αποφασιστική απάντηση όλων μας και ειδικά του νομικού κόσμου σ’αυτή την τραγωδία, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας μας και κυρίως αυτό των επόμενων γενεών.

Αθήνα 8.8.2021


Προς Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Βασίλειο Πλιώτα


Θέμα: ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ-ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ


 Κύριε Εισαγγελέα


 Τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας σε όλη της την επικράτεια αντιμετώπισε και συνεχίζει ν’αντιμετωπίζει, από εκατοντάδες πυρκαγιές, μια τεράστια περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή, χωρίς ευτυχώς μέχρι σήμερα ανθρώπινα θύματα.

Προφανώς οι κλιματολογικές συνθήκες (παρατεταμένος καύσωνας, ξηρασία, κλιματική αλλαγή) θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν σε ένα βαθμό ένα τέτοιο φαινόμενο, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε γειτονικές χώρες.

Προφανώς χρειαζόταν καλύτερη πρόληψη (αντιπυρικές ζώνες, περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, λειτουργικοί κρουνοί, υπογειοποιημένα καλώδια υψηλής τάσης κλπ) που θα είχαν περιορίσει τα καταστροφικά αποτελέσματα, και ενδεχομένως να υπάρχουν και πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων αρχών, που πρέπει να διερευνηθούν και ποινικά.

Είναι όμως αδιαμφισβήτητο το γεγονός διαχρονικά μάλιστα, ότι τέτοιες καταστάσεις και συνθήκες εκμεταλλεύονται διάφοροι επίδοξοι εμπρηστές για οικονομικούς και αντεθνικούς συνήθως λόγους.

Κύριε Εισαγγελέα

Πληροφορηθήκαμε δημοσιογραφικά, ότι ήδη έγιναν συλλήψεις για κακουργηματικό εμπρησμό δάσους στον Άγιο Στέφανο, Καπανδρίτι, Κρυονέρι, στη Καλαμάτα, στη Φωκίδα, ότι έχουν ανευρεθεί εμπρηστικά σύνεργα στη Βαρυμπόμπη, στα πάρκο Τρίτση, ότι μια γυναίκα πήγε να βάλει φωτιά στο Πεδίο του Άρεως και ότι ο Δήμαρχος Θεολόγου, αλλά και κάτοικοι και φορείς στην Εύβοια και την Αττική, έχουν καταγγείλει εμπρησμούς, ενώ είναι πολύ πιθανόν τις επόμενες μέρες να υπάρχουν και άλλες συλλήψεις.

Η Ένωση μας πιστεύει ότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις σύνδεσης αυτών των πυρκαγιών μεταξύ τους, καθώς και ενδεχόμενη ύπαρξη και δράση επιχειρησιακά δομημένης εγκληματικής ή εγκληματικών (ενδεχομένως και τρομοκρατικών) οργανώσεων (σε όλες ή στις περισσότερες περιπτώσεις) που δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν την δράση τους στο μέλλον, για τούτο και πρέπει να υπάρξει άμεση και αποφασιστική απάντηση όλων μας και ειδικά του νομικού κόσμου σ’αυτή την τραγωδία, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας μας και κυρίως αυτό των επόμενων γενεών.

Ζητάμε τον άμεσο ορισμό Ειδικού Εφέτη Ανακριτή που με την εμπειρία του και τις γνώσεις του θα μπορέσει να συντονίσει τις ενέργειες των κατά τόπους εισαγγελικών και ανακριτικών υπαλλήλων αλλά κυρίως να συλλέξει και να διερευνήσει τη σύνδεση όλων των εμπρησμών και των εμπρηστών που έχουν συλληφθεί η θα συλληφθούν στο μέλλον σε όλη την επικράτεια.

Αυτός θα μπορέσει να διατάξει άμεσα όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται, για να ληφθεί γενετικό υλικό από όλα τα ευρήματα, να διερευνηθούν τα στίγματα (κυψέλες και τριγωνισμός) των τηλεφώνων των συλληφθέντων και όχι μόνο, στις επίμαχες περιοχές, να αξιοποιηθεί βιντεοσκοπημένο υλικό από κάμερές ασφαλείας, αν διερευνήσει οικονομικά στοιχεία, καθώς και να διατάξει άμεσα κάθε άλλη απαραίτητη ανακριτική ενέργεια.

Η Ένωση μας και ειδικότερα τα μέλη του ΔΣ, με ευαισθησία σε αυτή την εθνική και οικολογική καταστροφή δηλώνουμε ότι προτιθέμεθα αφενός να μην αναλάβουμε την υπεράσπιση κανενός εμπρηστή, αφετέρου να δηλώσουμε ατομικά ο καθένας μας παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί δικαίωμα του καθενός.


Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων
22 ώρες πριν

Αθήνα 8.8.2021
Προς Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Βασίλειο Πλιώτα

Θέμα: ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ-ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Κύριε Εισαγγελέα...

Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Τεράστια επιτυχία - Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική πόλο

 


Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει η Εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Στον τελικό του τουρνουά απέναντι στη Σερβία, η ελληνική ομάδα ηττήθηκε απο με 13-10, αλλά την ανέβασε στο βάθρο με το ασημένιο μετάλλιο. 

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 7-8, 9-10, 10-13.

Οι ομάδες:

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος.

Σερβία (Σάβιτς): Μίτροβιτς (Τ), Μάντιτς, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς, Φιλίποβιτς, Πρλαϊνοβιτς, Σ. Μίτροβιτς.



Η άθλια αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκκενώσεις στις πυρκαγιές

 


Δεν υπάρχει εθνική τραγωδία που να μην έχει αφήσει τη «βουρδουλιά» της στο σώμα της κυβέρνησης που κλήθηκε να την αντιμετωπίσει.

Δεν υπάρχει εθνική τραγωδία για την οποία να μην καταλογίστηκαν ευθύνες για τους πολιτικούς (κατ’ αρχήν) υπεύθυνους, άσχετα με τις προσπάθειες που κατέβαλαν να την αντιμετωπίσουν όσο πιο αποτελεσματικά γινόταν…

Αυτό που βιώνει η Ελλάδα τις τελευταίες πύρινες μέρες είναι αναμφίβολα μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, που το εύρος και το βάθος των συνεπειών της είναι αδύνατον να προβλεφθούν τούτες τις ώρες. Η αυτοκριτική θα γίνει, και οι ευθύνες θα καταλογισθούν, όταν τελειώσει η μάχη επιβίωσης που δίνεται τώρα. Κι οι ευθύνες πάντα προσωποποιούνται. Συχνά επί δικαίους και αδίκους…

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να καπηλευτεί την τραγωδία, να την «πατσίσει» με το ολοκαύτωμα του Ματιού και την εκατόμβη των αποτεφρωμένων ανθρώπων. Ο τρόπος που ασκεί αντιπολίτευση και κριτική στην κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα ρεβανσιστικός -«βάρδιά μου και βάρδιά σου»-, χυδαίος, απελπισμένος και πολιτικά όχι μόνο ατελέσφορος αλλά και ανόητος, παιδαριώδης.

Στην κρίσιμη φάση της πανδημίας, κατακεραύνωνε ως «αντιλαϊκό» κάθε μέτρο ελέγχου και περιορισμού που αποφάσιζε και επέβαλλε η κυβέρνηση. Κι όταν τα μέτρα ανακαλούνταν, την… κατηγορούσε ότι αδιαφορεί για την υγεία του λαού, υπακούοντας στις προσταγές των «πανίσχυρων οικονομικών συμφερόντων-χορηγών της»! Σαμποτάριζε το εμβολιαστικό πρόγραμμα και πριμοδοτούσε τους αντιεμβολιαστές, αμφισβητούσε τα στοιχεία κρουσμάτων, νοσηλευομένων στις ΜΕΘ, νεκρών, μην μπορώντας να κρύψει (σαν την πόρνη με τη χαρά της…) την προσδοκία για περισσότερους νεκρούς, περισσότερο όλεθρο, κατάρρευση της κυβέρνησης!

Κάνει ακριβώς το ίδιο σήμερα με τον πύρινο όλεθρο! Δεν μπορεί να χωνέψει ότι…. δεν κάηκαν άνθρωποι! Ολοφύρεται που δεν υπάρχουν απανθρακωμένα πτώματα να τα χρεώσει στον Μητσοτάκη, να αμβλύνει τις εντυπώσεις και τη λαϊκή κατακραυγή για το «δικό του» Μάτι, προσπαθεί να ξαναστήσει «άνω πλατείες», μάχεται απελπισμένα να ρίξει (!) την κυβέρνηση. Και το κάνει με τον (μόνο που ξέρει…) ανόητο και αναποτελεσματικό τρόπο που ξέρει. Τη λάσπη, τη χυδαιότητα, την ακραία και αλόγιστη πόλωση, τη διαίρεση της κοινωνίας.

Η «θετική» παρακαταθήκη από το Μάτι είναι ότι πρώτος στόχος της πολιτείας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Να απομακρυνθεί έγκαιρα και με ασφάλεια ο απειλούμενος πληθυσμός. Να υπάρχει επεξεργασμένο σχέδιο εκκενώσεων, οι κατάλληλες υποδομές, το εκπαιδευμένο προσωπικό. Και, δόξα τω Θεώ, δεν θρηνήσαμε θύματα, το σωτήριο «112» που εγκατέστησε και λειτούργησε ο Πιερρακάκης απέδωσε άψογα! Δεν αποκλείεται λίγες από τις εκκενώσεις που διατάχθηκαν να ήταν εσπευσμένες, ίσως και υπερβολικές. Σώθηκαν, όμως, ανθρώπινες ζωές! Στο τέλος της ημέρας, αυτό μετράει.

Γι’ αυτό και ο… πρωτόγονων ενστικτωδών αντιδράσεων ΣΥΡΙΖΑ, που διέπραξε την απρέπεια, το αίσχος, τη χυδαία ποταπότητα να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση «κυβέρνηση εκκενώσεων βόθρων», είναι υπόλογος απέναντι στην απελπισμένη και αγωνιούσα για την επαύριον κοινωνία.

Η (σκληρή…) κριτική αντιπολίτευση που άσκησε η ΝΔ για το Μάτι αφορούσε τα προκλητικά ψέματα του ίδιου του κ. Τσίπρα και των επιτελών του το βράδυ του ολέθρου, το «δεν υπάρχουν θύματα», όταν προωθούνταν σάκοι για την αποκομιδή των αποτεφρωμένων, το «ψάχνω για λάθη αλλά δεν βρίσκω…», το κρύψιμο του τότε πρωθυπουργού επί μιαν ολόκληρη εβδομάδα. Το αποκρουστικά χυδαίο «αστειάκι» στους πυρόπληκτους του Ματιού «και να σας δώσω τώρα οικονομική βοήθεια, θα τη φάτε…»!

Ο… «ριζοσπαστικά αριστερός» τρόπος του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση (στον Έβρο, το προσφυγικό, την πανδημία και τις οικονομικές συνέπειές της) αποδείχθηκε στις δημοσκοπήσεις ότι δεν τον ωφέλησε -το αντίθετο μάλιστα. Δεν συγκινεί τη δημοκρατική κεντρώα μάζα των ψηφοφόρων (στην οποία διατείνεται ότι θέλει να απευθυνθεί ο κ. Τσίπρας). Ικανοποιεί μονάχα ένα κολλημένο στο παρελθόν «ριζοσπαστικό» τμήμα των ψηφοφόρων του, ένα τμήμα μόνο του κόμματός του, και φυσικά δίνει τροφή για τα πληρωμένα τρολ του διαδικτύου, που καθημερινά εμούν και προκαλούν την κοινωνία.

Η κυβέρνηση νομοτελειακά θα υποστεί πολιτικό κόστος από τον πρωτοφανή πύρινο όλεθρο. Θα πληρώσει τη «στραβή που έτυχε στη βάρδιά της», άσχετα και ίσως πέραν των αντικειμενικών ευθυνών της. Αυτό που θα της πιστωθεί, όμως, θα είναι ότι δεν είχαμε νεκρούς, το ότι επί των ημερών της η πολιτεία κεφαλαιοποίησε επαγωγικά τα λάθη του παρελθόντος, δεν είπε ψέματα, δεν το έπαιξε άψογη και υπεράνω.

Αυτό που έχει σημασία τώρα, και εν πολλοίς θα ελαφρύνει το πολιτικό κόστος, είναι το πώς, πόσο γρήγορα, με πόσο επαγγελματισμό και σοβαρότητα θα αρχίσει την αναδιοργάνωση του κράτους.

Γιατί η καταστροφή του παγκόσμιου κλίματος, η ερημοποίηση τεράστιων εκτάσεων (και στην Ελλάδα), οι δολοφονικοί καύσωνες και οι βιβλικές πυρκαγιές θα μας συνοδεύουν του λοιπού. Και απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εθνική και παγκόσμια συνεργασία. Όχι κομματική αντιπολίτευση του περασμένου αιώνα…


ΘΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: iefimerida.gr 



650.000 στρέμματα οι καμένες εκτάσεις σε Εύβοια, Αττική και Λακωνία

 


Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 8 Αυγούστου είχαν καεί περίπου 460.000 στρέμματα στην Εύβοια, 80.000 στρέμματα στην Αττική και 110.000 στρέμματα στη Λακωνία, ανεβάζοντας το σύνολο των καμένων εκτάσεων τουλάχιστον στα 650.000 στρέμματα από τις φωτιές.

12:20 το μεσημέρι της Κυριακής ο ευρωπαϊκός περιβαλλοντικός δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε εικόνες υψηλής ανάλυσης από τις καμένες περιοχές σε Εύβοια, Αττική και Λακωνία, βοηθούμενος από τις ανέφελες συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr επεξεργάστηκε αυτές τις εικόνες, ώστε να εκτιμήσει το μέγεθος των καμένων εκτάσεων και κατέληξε στις παραπάνω εκτιμήσεις.



Η χαρτογράφηση από την επιχειρησιακή μονάδα BEYOND του ΕΑΑ της καμένης έκτασης με βάση την εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-2, η οποία ελήφθη χθες στις 12:20, οδήγησε στην εκτίμηση ότι η καμένη έκταση στην Αττική υπολογίζεται σε 6.747 εκτάρια (περίπου 68.000 στρέμματα), κάπως μικρότερη από την εκτίμηση του meteo για 80.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις του Πληροφοριακού Συστήματος για τις Δασικές Πυρκαγιές στην Ευρώπη (European Forest Fire Information System – EFFIS), στην Εύβοια περίπου το 38% των καμένων περιοχών είναι δασικές εκτάσεις και το 24% άλλες φυσικές εκτάσεις, στην Αττική το ποσοστό των δασικών εκτάσεων ανέρχεται σε 37% περίπου και των λοιπών φυσικών εκτάσεων σε περίπου 34%, ενώ στη Λακωνία το 7% ήταν δασικές εκτάσεις και το 55% άλλες φυσικές εκτάσεις.



Σε διαθεσιμότητα ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. για απαράδεκτη δήλωση περί «πολιτικού μέσου»

 



Σάλος προκλήθηκε από την αποκάλυψη του προέδρου της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας Δημήτρη Δημητρακόπουλου ότι ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας με τον οποίο επικοινώνησε για να ζητήσει τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος τον ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο.

«Ο ταξίαρχος της Αστυνομίας ρώτησε την Πυροσβεστική αν μπορεί να σταλεί ένα πυροσβεστικό για να σβήσει τα σπίτια που καίγονταν. Αρνήθηκαν να στείλουν και ο Ταξίαρχος με ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο» δήλωσε ο πρόεδρος του χωριού μιλώντας στο Arcadia Spot.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο (στο 06:45) την αποκαλυπτική καταγγελία του κ. Δημητρακόπουλου:


Άμεση αντίδραση από την ΕΛ.ΑΣ.

Η καταγγελία του προέδρου της Χώρας Γορτυνίας πήρε δημοσιότητα μέσα από τα social media, «αναγκάζοντας» το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να κινηθεί άμεσα.

Διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ο ταξίαρχος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα».


Πηγή : in.gr



Σοκ για τη γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο

 


Ο 49χρονος δράστης που διατηρεί ταβέρνα στην περιοχή, πυροβόλησε πισώπλατα τη 47χρονη μέσα στο κατάστημα, fish spa, του οποίου ήταν ιδιοκτήτρια και στη συνέχεια συνέχεια επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο δράστης είναι πατέρας τριών παιδιών και το θύμα μητέρα δύο παιδιών και σύμφωνα με πληροφορίες διατηρούσαν εξωσυζυγική σχέση, για την οποία είχε πληροφορηθεί η σύζυγος του δράστη πριν ένα έτος.

Έτσι, η σχέση τους διεκόπη, ωστόσο, το θύμα είχε καταγγείλει στην αστυνομία πως δεχόταν απειλές από τον άνδρα.

Το απόγευμα της Κυριακής ο 49χρονος επισκέφτηκε την επιχείρηση της 47χρονης και με κυνηγετική καραμπίνα την πυροβόλησε στην πλάτη. Μάλιστα από τα σκάγια τραυματίστηκε στο χέρι και ένας τουρίστας. 

Ο 49χρονος μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή.

Η γυναίκα διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατο της.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν από την πρώτη στιγμή την ταυτότητα του δράστη και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Λίγη ώρα αργότερα το όχημα του εντοπίστηκε. Εκείνος είχε στρέψει την καραμπίνα εναντίον του και είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι για να δώσει τέλος στην ζωή του.

Με ασθενοφόρο του ΕΑΚΒ διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου σε κρίσιμη κατάσταση και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη και προσπαθούν να τον σταθεροποιήσουν.