Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

«Επίθεση» της Άγκυρας στην Αθήνα με αφορμή την Τουρκική Ένωση Ξάνθης



Έντονη κριτική στην Αθήνα  ασκεί η Άγκυρα καταγγέλλοντας πως το Εφετείο Θράκης απέρριψε το αίτημα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για επανεγγραφή στα μητρώα σωματείων.

Η ΤΕΞ εκπροσωπεί την μουσουλμανική κοινότητα στην Θράκη – την οποία η Άγκυρα αποκαλεί μειονότητα – όμως είχε απαγορευτεί από τις ελληνικές Αρχές διότι το όνομά της περιείχε τον όρο «Τουρκική».

Η υπόθεση έφτασε έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, το οποίο δικαίωσε την ΤΕΞ, με συνέπεια το 2017 η ελληνική Βουλή να υπερψηφίσει τροπολογία που θεωρητικά θα επέτρεψε την επαναφορά της Ένωσης στο παλαιότερο καθεστώς.

«Η απόφαση του δικαστηρίου [της Θράκης] καταδεικνύει πως το νομοθέτημα που υιοθέτησε η ελληνική Βουλή δεν επαρκεί» για να ικανοποιηθούν τα δικαιώματα της Ένωσης, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Άγκυρας.

Η τουρκική διπλωματία σημειώνει πως προσδοκά την εγγραφή των μη κυβερνητικών οργανώσεων της «τουρκικής μειονότητας» στα βιβλία των ελληνικών Αρχών, και να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα κάνει παρεμβατικά παράπονα για την ελληνική Δικαιοσύνη την τελευταία διετία.

Έχει καταγγείλει προστασία «τρομοκρατών» λόγω των αποφάσεων για μη έκδοση και παροχή ασύλου σε αξιωματικούς που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, κι έχει ασκήσει παρόμοια κριτική με αφορμή τις άδειες που έχουν δοθεί στον βαρυποινίτη εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ζάεφ: Η Ελλάδα έλαβε erga omnes όνομα κι εμείς erga omnes ταυτότητα



H συμφωνία διασφαλίζει τον διαχωρισμό των «Μακεδόνων της Ελλάδας» από τους Μακεδόνες της ΠΓΔΜ, που έχουν ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό, είπε στο BBC ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

Με την συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα διασφάλισε όνομα erga omnes – δηλαδή απανταχού χρήση της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» – όμως από την πλευρά τους τα Σκόπια έλαβαν «erga omnes ταυτότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στο BBC.

Σημείωσε πως η συμφωνία διασφαλίζει τον διαχωρισμό των «Μακεδόνων της Ελλάδας» από τους Μακεδόνες της ΠΓΔΜ, που έχουν ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα.

Ο κ. Ζάεφ δήλωσε βέβαιος πως η συμφωνία θα επικυρωθεί με πλειοψηφία τουλάχιστον 70% στο δημοψήφισμα που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, όμως στον αντίποδα εξέφρασε την ανησυχία του για την μικρή συμπολιτευόμενη πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή.

«Ανησυχώ […] αλλά πιστεύω πως και οι δύο πλευρές θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», ανέφερε.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ, ο κ. Ζάεφ είπε ειρωνικά πως είναι «copy paste» και πανομοιότυπες, προσθέτοντας ότι αυτό καταδεικνύει ότι η συμφωνία είναι ισορροπημένη.

Κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει μια ευκαιρία στην συμφωνία των Πρεσπών, όμως διπλωματικά απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση του BBC εάν μελλοντικές κυβερνήσεις στα Σκόπια θα επιδιώξουν μια «Μεγάλη Μακεδονία».

Σημείωσε πως «Μεγάλη Μακεδονία» είχε ο Μέγας Αλέξανδρος ενώ σήμερα η ΠΓΔΜ έχει δική της Μακεδονία, ενώ προσέθεσε πως τα Σκόπια σέβονται ως αδιάβλητα τα υφιστάμενα σύνορα, πρόνοια που υπάρχει και στην συμφωνία των Πρεσπών.


Πηγή: skai.gr


Ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση οπτικών ινών μέχρι το σπίτι



Το πρώτο δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home – FTTH), που εξασφαλίζει υπέρ υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Ίντερνετ  100 – 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps, εγκαινίασε στο Παλαιό Φάληρο ο ΟΤΕ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ,  μέχρι το τέλος του έτους, δίκτυο με κάλυψη FTTH θα έχουν περίπου 150.000 νοικοκυριά, συνολικά σε έξι περιοχές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ήδη, ο ΟΤΕ έχει δρομολογήσει την υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού προγράμματος, ύψους 2 δισ. ευρώ, για κάλυψη με FTTH περίπου 1 εκατ. νοικοκυριών έως το 2022.

«Αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών μας σχεδίων, ήταν πάντα η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι. Σήμερα αποδεικνύουμε πως είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε, ενεργοποιώντας την πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home. Με ρεαλιστικά βήματα, συγκεκριμένη στρατηγική και επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2022, θα φέρνουμε την οπτική ίνα μέσα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ και πρόσθεσε: «Μέσα από τα δίκτυα νέας γενιάς που εγκαθιστούμε σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργούμε ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Με την τεχνολογία φτιάχνουμε ένα κόσμο, καλύτερο για όλους».

Έως το τέλος του 2019, η κάλυψη COSMOTE Fiber To The Home θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά, η κάλυψη FTTH του Ομίλου ΟΤΕ αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.

Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Τα νέα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, διατίθενται σε συγκεκριμένες περιοχές, παρέχοντας ταχύτητες 100 και 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps. Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να λάβουν και την ειδική ετήσια επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ, μέσα από τη δράση Superfast Broadband, αποκτώντας το ειδικό κουπόνι στο www.sfbb.gr.


Σε ό,τι αφορά τα μακεδονικά προϊόντα Κυβέρνηση και Κοτζιάς εκχώρησαν κεκτημένα δικαιώματα και έφεραν τη χώρα προ τετελεσμένων




H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, σχετικά με τα σοβαρά τετελεσμένα που δημιουργεί η συμφωνία των Πρεσπών και στο ζήτημα των μακεδονικών προϊόντων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και σε ό,τι αφορά τα μακεδονικά προϊόντα η Κυβέρνηση και ο κ. Κοτζιάς εκχώρησαν κεκτημένα δικαιώματα και έφεραν τη χώρα προ τετελεσμένων». 

ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ

«Μετά τον Πρωθυπουργό, που από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Β.Β.Ε. ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ευνοεί τα προϊόντα της Μακεδονίας μας σε σχέση με το παρελθόν, τη σκυτάλη παίρνει ο Υπουργός Εξωτερικών.

Στην απάντησή του σε σχετική Ερώτηση 32 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κοτζιάς θεωρεί ως επιτυχία ότι τα προϊόντα της γείτονος χώρας, που μέχρι χθες καταχρηστικά ονομάζονταν “μακεδονικά” θα μετονομαστούν σε προϊόντα της “Βόρειας Μακεδονίας”, με τη θέση της Συμφωνίας σε ισχύ.

Τον κ. Κοτζιά διαψεύδει όμως ο Πρωθυπουργός της γείτονος, κ. Ζόραν Ζάεφ ο οποίος δηλώνει απερίφραστα ότι οι επιχειρήσεις της ΠΓΔΜ θα χρησιμοποιούν τον όρο “Μακεδονικός” τόσο στη χώρα τους όσο και στο εξωτερικό!

Ο κ. Κοτζιάς επικαλείται το κοινοτικό κεκτημένο, που κατοχυρώνει τα μακεδονικά κρασιά ως προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) αποκλειστικά από Έλληνες οινοπαραγωγούς αλλά δεν ξεκαθαρίζει αν αυτά θα εξαιρεθούν ή όχι από τη διαπραγμάτευση της ονομασίας τους από την Μικτή Επιτροπή, όπως θα επέβαλε η αποκλειστικότητά τους. 

Και φυσικά ο Υπουργός Εξωτερικών δεν είπε τίποτε για την τύχη πλειάδας άλλων προϊόντων, όπως ο Μακεδονικός Χαλβάς.

Παραδέχεται ότι η χρήση των εμπορικών επωνυμιών θα βρίσκεται στον αέρα μέχρι το 2022, αγνοώντας την ταχύτητα των μηχανισμών της αγοράς και την εμπορική απώλεια των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας.

Δεν είπε λέξη για την τύχη των μακεδονικών μας προϊόντων στην περίπτωση διαφωνίας με τις αποφάσεις της Μικτής Επιτροπής, όταν θα τα συναγωνίζονται -δυστυχώς, από θέση ισχύος- αυτά μιας κρατικής οντότητας, έναντι μιας Ελληνικής Περιφέρειας, της Μακεδονίας μας.

Ο κ. Κοτζιάς μπορεί να θεωρεί επιτυχία ότι στη συμφωνία αναφέρεται πως Ελλάδα και ΠΓΔΜ “θα επιδιώξουν και θα βρουν αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις στα θέματα, που πηγάζουν από τα εμπορικά ονόματα, τα εμπορικά σήματα και brandnames/εταιρικές ονομασίες”. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως και σε ό,τι αφορά τα μακεδονικά προϊόντα η Κυβέρνηση εκχώρησε κεκτημένα δικαιώματα και έφερε τη χώρα προ τετελεσμένων». 


Αποκάλυψη: Προεκλογικό δωράκι στα ανασφάλιστα οχήματα



Σε απόλυτη προεκλογική εγρήγορση βρίσκεται η κυβέρνηση ΣυριζΑΝΕΛ, κάτι που αποδεικνύεται από αποφάσεις του κρατικού μηχανισμού, οι οποίες πολλές φορές περνούν στα… ψιλά.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ενώ οι διασταυρώσεις έφεραν τα πρώτα πρόστιμα, η δεύτερη φάση δείχνει να παγώνει από την Κυβέρνηση ενόψει εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο νόμος αναφέρει ρητά ότι εφόσον ο κάτοχος του ανασφάλιστου οχήματος δεν ανταποκριθεί σε προειδοποιήσεις και πρόστιμα και επιμένει να μην το ασφαλίζει, μετά από δύο μήνες χάριτος από την τελευταία διασταύρωση, τα στοιχεία του μεταβιβάζονται από την ΑΑΔΕ στο αστυνομικό τμήμα που ανήκει, οπού και τα όργανα επισκέπτονται το σπίτι του με εντολή την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και τις πινακίδες του.

Για να σταματήσει λοιπόν η εν μέσω προεκλογικής περιόδου… αναστάτωση των περίπου 500.000 κατόχων (και των οικογενειών τους) των ανασφάλιστων αυτοκινήτων -που επιμένουν να μην τα ασφαλίζουν και μετά τις προειδοποιήσεις-  η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με εγκύκλιο της, αντικαθιστά τη δίμηνη διορία σε εξάμηνη, δίνοντας ουσιαστικά περιθώριο… ανάσας των κατόχων ανασφάλιστων οχημάτων για μισό χρόνο. Χαρακτηριστικά η ΠΟΛ αναφέρει: «β. Στο πρώτο εδάφιο του άρθρο 6 της Απόφασης Αν. Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1033/2016, αντικαθίσταται η λέξη «διμήνου», με τη λέξη «εξαμήνου».»

Αναμένουμε να δούμε πως η Υφυπουργός και η Κυβέρνηση, θα κάνουν τους υπόλοιπους 5.500.000 κατόχων ασφαλισμένων αυτοκινήτων να νιώσουν την ανάλογη ασφάλεια που νιώθουν σήμερα αυτοί που δεν τα ασφαλίσουν, ξέροντας τον Γολγοθά που θα διανύσουν στην κακιά στιγμή που θα εμπλακούν σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα…

ΤΑΚΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ
Πηγή : newsauto.gr


Δικαστική αστυνομία μετά 26 χρόνια


Είκοσι έξι χρόνια από τότε που νομοθετήθηκε για πρώτη φορά η ίδρυση δικαστικής αστυνομίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε χθες την πραγματική ίδρυσή της, αρχικά σε Αθήνα και Πειραιά, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαστικές αρχές σε διαδικαστικά αλλά κρίσιμα θέματα, όπως η εκτέλεση χιλιάδων δικαστικών αποφάσεων που μένουν για χρόνια στα συρτάρια, στερώντας από το Δημόσιο έσοδα και ακυρώνοντας επί της ουσίας την εφαρμογή όσων αποφάσισε η Δικαιοσύνη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η δικαστική αστυνομία σε πρώτο στάδιο θα στελεχωθεί από αστυνομικούς και στη συνέχεια από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ θα είναι υπό την εποπτεία της εισαγγελικής αρχής, με στόχο τη συνδρομή των εισαγγελέων και των ανακριτών σε δύσκολες και περίπλοκες υποθέσεις για τις οποίες απαιτούνται ειδικές γνώσεις και η βοήθεια της δικαστικής αστυνομίας.

Παράλληλα, ο υπουργός εξήγγειλε σειρά νομοθετημάτων που αφορούν ευρύ φάσμα θεμάτων για τη λειτουργία και την απονομή της δικαιοσύνης, ανάμεσα στα οποία τη θεσμοθέτηση (πρώτη φόρα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους) κώδικα που θα διέπει τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ σε προχωρημένο ή σε τελικό στάδιο είναι και άλλα ουσιώδη νομοθετήματα, όπως αυτό για τις αρμοδιότητες του Ευρωπαίου εισαγγελέως, αλλά και οι διατάξεις που θα δρομολογήσουν την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την ίδρυση δύο νέων πρωτοδικείων στο Λεκανοπέδιο σε περιοχές που θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών σε όλη την Αττική.

Σημαντική ήταν και η ανακοίνωση από τον κ. Κοντονή ότι με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα διατεθούν δύο δικαστικές αίθουσες στο κτίριο Κεράνης στον Πειραιά, προκειμένου να διεξάγονται εκεί μεγάλες δίκες, που καρκινοβατούν έως σήμερα, μεταξύ των οποίων και η δίκη της Χρυσής Αυγής, που διανύει ήδη τον τρίτο χρόνο από την έναρξή της και δεν έχει ακόμη προχωρήσει αρκετά. Οι συγκεκριμένες δικαστικές αίθουσες θα διατεθούν στο Εφετείο της Αθήνας για διεξαγωγή δικών. Το κτίριο προοριζόταν αρχικά για τη στέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά, αλλά τελικώς παρέμεινε για χρόνια σε αχρησία λόγω της αντίδρασης των δικηγόρων του Πειραιά, που δεν ήθελαν να μετακινούνται έως εκεί.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Το προφίλ του άστεγου: Έλληνας στην πιο παραγωγική ηλικία των 18-44



Στα πιο δημιουργικά τους χρόνια εκατοντάδες Ελληνες άντρες αναγκάζονται να βρίσκουν «καταφύγιο» είτε στο δρόμο είτε σε διάφορες κοινωνικές δομές εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και της ανεργίας!

Η θλιβερή αυτή εικόνα, άλλωστε, αποτυπώνεται και στα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πρώτης πιλοτικής κρατικής καταγραφής του αριθμού των αστέγων στη χώρα μας, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο στους Δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Ιωαννίνων και Τρικαίων κατέγραψε συνολικά 1.645 άστεγους, 691 στο δρόμο και 954 σε δομές. Οι 793 βρίσκονται στην Αθήνα, εκ των οποίων οι 353 κοιμούνται στα παγκάκια και οι 440 σε δομές.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός ότι σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό των αστέγων είναι ελληνικής καταγωγής και άντρες, όταν στο παρελθόν, και συγκεκριμένα πριν από την υπογραφή του Μνημονίου στη χώρα μας, οι πιο πολλοί ήταν μετανάστες.

Σημαντικό είναι και το στοιχείο που αφορά στο ηλικιακό προφίλ των αστέγων, καθώς πρώτοι στη λίστα καταγράφονται άτομα από 18 έως 44 ετών, ενώ ένα μικρό ποσοστό είναι συνταξιούχοι. Οπως βέβαια και το ότι οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να μείνουν στο δρόμο εξαιτίας σοβαρών οικονομικών δυσκολιών και της ανεργίας. Πάντως, πριν βρεθούν εκτός σπιτικής στέγης, οι περισσότεροι διέμεναν σε σπίτι συγγενών ή σε οικία που είτε νοίκιαζαν είτε ήταν δική τους.


Σύμφωνα με το ερώτημα για το εισόδημα που συμπεριλαμβανόταν στα ερωτηματολόγια των δομών, το 25,9% απάντησε ότι έχει κάποιο εισόδημα εκτός εργασίας, ενώ το 6% έχει περιστασιακή ή πιο μόνιμη εργασία, αλλά το εισόδημα δεν είναι αρκετό για να του εξασφαλίσει την κατοικία. Το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης λαμβάνει το 20,2% των αστέγων.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, οι άμεσοι στόχοι της εθνικής στρατηγικής είναι, μεταξύ άλλων, η αποτύπωση του φαινομένου με επιστημονικό, τρόπο, η κωδικοποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας και η επεξεργασία προτάσεων βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου οι οποίες θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο.

Επίσης, η σύσταση διυπουργικού οργάνου που θα χαράσσει την πολιτική για τους αστέγους εντός του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής και η δημιουργία μόνιμου ψηφιακού μηχανισμού παρακολούθησης της αστεγίας.

Η κ. Φωτίου, αναφερόμενη και στις δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί για τους αστέγους, στάθηκε ιδιαιτέρα στη χρηματοδότηση νέων δομών αλλά και στη βελτίωση υφισταμένων, καθώς και στην ένταξή τους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), στο πρόγραμμα «Στέγη και Εργασία», καθώς και στο επίδομα στέγασης και ενοικίου.


ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ανησυχητικά αυξημένο το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών στην Ελλάδα



Μια ανησυχητική ευρωπαϊκή πρωτιά έχει η Ελλάδα στην έκθεση για την παιδική παχυσαρκία που πραγματοποίησε το κοινό ερευνητικό κέντρο (Joint Research Centre -JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς στη χώρα μας το 39% των παιδιών ηλικίας 11 ετών είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα.

Όπως φαίνεται στο χάρτη που συνέταξαν οι ειδικοί η Ελλάδα είναι μαζί με τη Μάλτα οι μοναδικές δύο χώρες στις οποίες το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία ξεπερνά το 35%. Μια κλίμακα πιο κάτω, στις χώρες, δηλαδή, στις οποίες το ποσοστό παχυσαρκίας των 11χρονων βρίσκεται ανάμεσα στο 31% και το 35% – είναι η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Πολωνία, η Ιταλία και η Ισπανία. Στην τρίτη κλίμακα, με το 25% των παιδιών ηλικίας 11 ετών να είναι παχύσαρκα, βρίσκονται χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Εσθονία και η Λετονία. Στον αντίποδα οι χώρες με τα λιγότερο παχύσαρκα παιδιά είναι η Ιρλανδία, η Δανία και η Ολλανδία με τα ποσοστά εκεί να είναι κάπου ανάμεσα στο 13% και το 15%.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία μπορεί να αποτελέσει την αρχή για παθήσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2, τα καρδιακά προβλήματα και ο καρκίνος. Η Ευρώπη, η οποία προσδοκούσε ότι θα μπορούσε να σταματήσει την προδιάθεση αυτή μέχρι το 2020, τώρα βλέπει τις ελπίδες να αποδεικνύονται – για την ώρα – φρούδες.


Πηγή : olivemagazine.gr


Ν.Δ.: Πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τις δηλώσεις του Επιτρόπου κ. Χαν

«Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία! 

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία. Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό. 

Όσο για τον επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του».


Ο ακροαριστερός Τσίπρας και ο ακροδεξιός Καμμένος ξεπούλησαν την Μακεδονία και ξεφτιλίζουν την χώρα διεθνώς



Με λίγα λόγια θα μείνουν στην ιστορία και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος σαν εθνικοί προδότες.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν συνεργάζονται τα επικίνδυνα άκρα, ξεφτιλίζοντας του Έλληνες και την χώρα διεθνώς με την ευκολία τους να ξεπουλάνε για την καρέκλα τα πάντα χωρίς κανένα πατριωτικό και ηθικό φραγμό.

Ανοίγουν οι πόρτες του ΝΑΤΟ για τα Σκόπια, δέκα χρόνια μετά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου και το ελληνικό βέτο από την κυβέρνηση Καραμανλή, η συμφωνία των Πρεσπών δίνει το πράσινο φως στην ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος χαιρέτισε την «ιστορική συμφωνία» όπως χαρακτήρισε το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο με την υπογραφή Νίκου Κοτζιά.

Τα άκρα είναι επικίνδυνα και πρέπει να απομονώνονται όχι να τους δίνεται το δικαίωμα να κυβερνούν χώρες.



Ήταν "δίκαιο" έγινε πράξη: Βόλεψαν την Ράνια Αντωνοπούλου προκλητικά στον ΟΟΣΑ



Τον Φεβρουάριο του 2018 ο Ελεύθερος Τύπος αποκάλυπτε ότι η τότε αν. υπ. Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου είχε αιτηθεί και λάμβανε επιδότηση ενοικίου για το σπίτι στο Κολωνάκι που νοίκιαζε μαζί με το σύζυγό της και τότε υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου.

Δηλαδή ο Ελληνικός λαός της πλήρωνε 12.000€ με νόμο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για ενοικίαση σπιτιού στο Κολωνάκι. Το προκλητικό είναι ότι σε περίοδο κρίσεις, μείωσης μισθών και συντάξεων, υπερφορολόγησης και κατασχέσεων απο την κυβέρνηση Τσίπρα η κ. Αντωνοπούλου μαζί με το σύζυγό της, Δημήτρη Παπαδημητρίου, είναι το πλουσιότερο ζευγάρι της κυβέρνησης με χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 3 εκατομμυρίων δολαρίων και δεν είχαν ανάγκη να τους πληρώνει ο ελληνικός λαός το ενοίκιο.

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, μετά την αποκάλυψη του Ελεύθερου τύπου, αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος των αποκαλύψεων για την επιδότηση ενοικίου που λάμβαναν (12.000 ευρώ το χρόνο), παρότι ήταν το πιο πλούσιο υπουργικό ζευγάρι της κυβέρνησης με χαρτοφυλάκιο εκατομμυρίων ευρώ. Και επειδή την στεναχώρησαν οι Συριζαίοι την διόρισαν προκλητικά στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.

Η τριετής παραμονή της εκεί συμβαδίζει με αποδοχές και επιδόματα αντίστοιχα του πρέσβη στο Παρίσι, αλλά και με την κάλυψη των εξόδων οίκησης της.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, «τα έξοδα οίκησης του Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ, όπως αυτά προκύπτουν από το μισθωτήριο συμβόλαιο, καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (τομέας Ανάπτυξης) μέχρι του ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 70% του επιδόματος αλλοδαπής του Μονίμου Αντιπροσώπου.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος και ο Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος εξομοιώνονται ως προς τις πάσης φύσεως αποδοχές και επιδόματα με τους υπηρετούντες στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι, στο βαθμό πρέσβεως και πληρεξουσίου υπουργού Β’ Τάξεως, αντιστοίχως.



Η δαπάνη για την καταβολή των ανωτέρω βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ο ελληνικός λαός θα πληρώνει στην κυρία πλέον και το ενοίκιο της και τα έξοδα της.




Τα αποτελέσματα του ξεπουλήματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: To NATO θα κάνει πρόσκληση στα Σκόπια



Το έγκλημα του ξεπουλήματος Αλέξη Τσίπρα - Πάνου Καμμένου με την υπογραφή Κοτζιά άνοιξε τον δρόμο είτε να ενταχθεί ως «Βόρεια Μακεδονία» σύμφωνα με τις Πρέσπες, είτε θα καταρρεύσει η συμφωνία και θα ενταχθεί ως ΠΓΔΜ.

Οι  Βρυξέλλες έβαλαν τέλος στο Βουκουρέστι και η Ελλάδα έχασε το πλεονέκτημα του βέτο, που δεν θα μπορεί πλέον να το θέσει.

Πρόσκληση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αλλαγή ονομασίας, θα απευθύνει το ΝΑΤΟ στα Σκόπια, σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου των Βρυξελλών.

Η πρόσκληση στα Σκόπια για ένταξη, θα γίνει μόλις επιτευχθεί μία κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος, εντός του πλαισίου του ΟΗΕ.

Η δήλωση που αναφέρεται στα Σκόπια:

«Στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου αποφασίσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα μεταθέσει την πρόσκληση στην ΠΓΔΜ για να μπει στη Συμμαχία, μόλις βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Καλωσορίζουμε την ιστορική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων στην επίλυση της ονομασίας. Σε συνάρτηση με την πολιτική μας, αποφασίσαμε να προσκαλέσουμε την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες για να ενταχθούν στη Συμμαχία μας. Η πλήρης εφαρμογή όλων των προκαθορισμένων εσωτερικών διαδικασιών, με σεβασμό στη συμφωνία για την επίλυση του ονόματος, είναι προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας.

Eπικροτούμε την κυβέρνηση για την ουσιαστική ενίσχυση καλών σχέσεων γειτονίας, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης σε ισχύ της Συνθήκης για τη Φιλία, την Καλή Γειτονία και την Συνεργασία με τη Βουλγαρία. Καλωσορίζουμε τις αποφασιστικές προσπάθειες της νέας κυβέρνησης τον περασμένο χρόνο και την ουσιαστική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε μια σειρά από αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ενθαρρύνουμε τις περαιτέρω προσπάθειες σε μεταρρυθμίσεις πριν και μετά την ένταξη, με σκοπό να ενισχυθεί η συμβολή της χώρας στη Συμμαχία.

Σημειώνουμε, επίσης, τις συνεχείς προσπάθειες για να οικοδομηθεί μια λειτουργική πολυεθνική κοινωνία, η οποία βασίζεται στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας και ενθαρρύνουμε περαιτέρω προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα. Καλούμε όλους τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο σε αυτές τις διαδικασίες και στην γρήγορη εφαρμογή της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Εκτιμούμε τη σταθερή στήριξη των Σκοπίων στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και στις αποστολές και στις εν εξελίξει συμβολές για τη διεθνή ασφάλεια».