Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Η Ζέτα Δούκα υπέστη ψυχολογική και λεκτική βία από Κιμούλη : Mε έβριζε και με κλώτσησε

 


Μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» η Ζέτα Δούκα εξομολογήθηκε ότι ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης την έβρισε και την κλώτσησε στο θέατρο, ενώ όλη τη θεατρική σεζόν είχε υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία η αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα ότι ο Γιώργος Κιμούλης έφτασε στο σημείο να την κλωτσήσει.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» η Ζέτα Δούκα εξομολογήθηκε ότι ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης την έβρισε και την κλώτσησε στο θέατρο, ενώ όλη τη θεατρική σεζόν είχε υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία.

Η Ζέτα Δούκα μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!», αποκάλυψε ότι η ίδια είχε υποστεί σωματική και λεκτική βία από τον σκηνοθέτη – ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη κατά τη διάρκεια της παράστασης «Πιο κοντά». «Όλη τη χρονιά που συνεργάστηκα μαζί του ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού» ανέφερε η Ζέτα Δούκα, τονίζοντας: «Έκανε τα πάντα για να με ταράξει επί σκηνής και εκτός σκηνής υπήρχαν περιστατικά λεκτικής βίας».

Όπως αποκάλυψε, μια φορά την κλώτσησε και την έβρισε, ενώ ανέφερε ότι είχε αποφασίσει να κλείσει το θέατρο λόγω αυτών των συμπεριφορών, ωστόσο άλλαξε τη γνώμη της έπειτα από συνομιλία με τον επιχειρηματία του θεάτρου.



Επιτέλους εύκολες απελάσεις για λαθρομετανάστες Πακιστανούς - Μπαγκλαντεσιανούς - Ασφαλείς οι χώρες τους

 


Με κοινή απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, επικαιροποιείται ο κατάλογος ασφαλών χωρών καταγωγής και αυτό σημαίνει ότι ξεκινούν απελάσεις γιατί οι χώρες του θεωρούνται ασφαλείς και δεν έχουν λόγω να βρίσκονται στην χώρα μας.

Ειδικότερα, κατόπιν εισηγήσεως του Γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, προστίθενται το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, χώρες από τις οποίες προέρχεται μεγάλος αριθμός μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα και η εγκληματικότητα ειδικά των Πακιστανών είναι σε έξαρση.

Παράλληλα, διατηρούν το χαρακτηρισμό τους ως ασφαλείς χώρες καταγωγής οι: Γκάνα, Σενεγάλη, Τόγκο, Γκάμπια, Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Αλβανία, Γεωργία, Ουκρανία, Ινδία και Αρμενία.

Επισημαίνεται ότι η Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί για τον καθορισμό ασφαλών τρίτων χωρών και ασφαλών χωρών καταγωγής, συνεχίζει το έργο της και σύντομα θα υποβάλει τις προτάσεις της για την αναμόρφωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει τον καθορισμό των τρίτων χωρών που χαρακτηρίζονται ως ασφαλείς, ώστε να επαναπροωθηθούν λαθρομετανάστες στις χώρες τους.

 

 




Ο νέος Ποινικός Κώδικας ελάφρυνε την ποινή ειδικού φρουρού που προσπάθησε να βιάσει κοινωνική λειτουργό

 


Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης που είχε καταδικάσει τον ειδικό φρουρό σε κάθειρξη 7 ετών και 10 ημερών, καθώς ο νέος Ποινικός Κώδικας επί ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται εγκληματικά ακόμα σε ισχύει προβλέπει ευμενέστερη μεταχείριση για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης

Ειδικός φρουρός, μετά από τσάρκα σε κλαμπ της Κρήτης μαζί με τρεις συναδέλφούς του και αφού είχαν καταναλωθεί μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, μπήκε λίγο προτού χαράξει μέσα στο σπίτι ανύπαντρης γυναίκας που είχαν στο παρελθόν μικρής διάρκειας σχέσεις, αποπειράθηκε να την βίασει, συνελλήφθη και καταδικάστηκε, αλλά ο νέος Ποινικός Κώδικας τού έδωσε την δυνατότητα να ελαφρύνει την ποινή της κάθειρξης των 7 ετών και 10 ημερών που του επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης.

Η κοινωνική λειτουργός, στην εκπνοή του Νοεμβρίου 2012 ένα βράδυ μετά τα μεσάνυκτα (1,45 π.μ.) επέστρεφε στο σπίτι της μετά από επίσκεψη που είχε κάνει σε φίλη της, η οποία έμενε πολύ κοντά της και είχε τα γενέθλια της.

Ανέβηκε στο διαμέρισμά της, στο 2ο όροφο της πολυκατοικίας και έπεσε αμέσως για ύπνο, χωρίς όμως να θυμάται με βεβαιότητα αν κλείδωσε την πόρτα του διαμερίσματος.

Περίπου 6,30 π.μ. ο ειδικός φρουρός, αφού τελείωσε τη διασκέδασή του με τους συναδέλφους του, πήγε στην διπλανή οικοδομή από την πολυκατοικία στην οποία διέμενε η άτυχη γυναίκα, ανέβηκε στον δεύτερο όροφο και μπήκε στο διαμέρισμά της αφού κατόρθωσε και άνοιξε την κεντρική πόρτα.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση εμπειρογνώμονα, η κεντρική πόρτα είχε κατασκευαστικό πρόβλημα και το φύλλο της πόρτας δεν εφάρμοζε ακριβώς στο κούφωμα, ενώ σε απόσταση 3gm από τον «αφαλό» της κλειδαριάς της πόρτας, υπήρχαν σημάδια από κατσαβίδι.

Η κοινωνική λειτουργός μέσα στον ύπνο της άκουσε θόρυβο και σηκώθηκε να δει τι γίνεται και τότε «πάγωσε» όταν είδε τον ειδικό φρουρό.

Μόλις την αντιλήφθηκε εκείνος έβαλε τα δάκτυλά του στο λάρυγγά της, ώστε να παρεμποδίζεται η αναπνοή της και να μην μπορεί να φωνάξει.

Ταυτόχρονα την χτύπησε στο κεφάλι μ' ένα φωτιστικό και την έριξε στο πάτωμα ανάσκελα. Κατέβασε την πιζάμα της και τα εσώρουχό της και ακολούθως, το δικό του παντελόνι και το εσώρουχο του, όπως περιγράφεται στην δικαστική απόφαση.

«Η γυναίκα αντιστεκόταν και ο αστυνομικός την χτυπούσε στο σώμα της συνεχώς. Την έσπρωξε κάτω από το κρεβάτι και ενώ εκείνη αμύνονταν χτυπώντας τον με τα πόδια της και φωνάζοντας εκείνος την απείλησε λέγοντας τη φράση: "Μην φωνάζεις γιατί θα βγάλω το όπλο. Θα σε σκοτώσω μωρή"».

Στη συνέχεια, «την σήκωσε όρθια και συνέχισε να την χτυπά στο σώμα της. Στιγμιαία κατόρθωσε να ξεφύγει από τα χέρια και έτρεξε προς την μπαλκονόπορτα. Έπιασε την λαβή της πόρτας για να την ανοίξει προκειμένου να καλέσει σε βοήθεια. Όμως ο εκείνος πρόλαβε και την έπιασε από τα μαλλιά. Την ακινητοποίησε και συνέχισε να την χτυπά».

Αμέσως μετά, την έπιασε και την υποχρέωσε να στηριχθεί στα γόνατά της και όπως περιγράφεται στην δικαστική απόφαση, «επιχείρησε να την βιάσει παρά φύση, πλην όμως, δεν είχε στύση και ενώ εκείνος επιχειρούσε να αυνανιστεί πρόλαβε η παθούσα και πήρε το κινητό της από τη θέση που βρισκόταν και με γρήγορες κινήσεις το έβαλε κάτω από το κρεβάτι και πάτησε το πλήκτρο της τελευταίας κλήσης».

Στο τηλεφώνημα απάντησε ο αδελφός της ο οποίος έμενε σε παραδιπλανό διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας.

Τότε η άτυχη γυναίκα, φώναξε με όλη της την δύναμη: «Βοήθεια, με βιάζουν».

Όμως, η κραυγή αυτή εξόργισε τον κατηγορούμενο και την χτύπησε με βιαιότητα στο γοφό. Στο μεταξύ, εντός ελάχιστων λεπτών ο αδελφός της βρέθηκε έξω από την πόρτα του διαμερίσματός της και τη χτυπούσε δυνατά.

Ο δράστης, ενόψει της αναπάντεχης αυτής εξέλιξης, ανέβασε το εσώρουχο του και το παντελόνι του, χωρίς όμως να το κλείσει εντελώς και κινήθηκε προς την πόρτα, την οποία και άνοιξε και με ετοιμότητα και ψυχραιμία απάντησε στον αδελφό της «όπα ρε φίλε, και εγώ να βοηθήσω ήρθα» και σπρώχνοντάς τον εξήλθε τρέχοντας από το διαμέρισμα», ενώ η αδελφή του η οποία προσπαθούσε να ντυθεί φώναζε στον αδελφό της «πιάστον».

Από τις φωνές ξύπνησε ένας Σύριος που έμενε στην ίδια πολυκατοικία, τον κυνήγησε, τον ακινητοποίησε προσωρινά, όμως έπειτα από πάλη κατόρθωσε να ξεφύγει ο ειδικός φρουρός με το αυτοκίνητο του. Ο αδελφός της κοινωνικής λειτουργού, τον κυνήγησε με το μηχανάκι του.

Του ξέφυγε μεν, αλλά συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, ενώ ο δράστης προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ, όπου και εντοπίσθηκε ελαφρά τραυματισμένος. Ο ειδικός φρουρός υποστήριξε ότι εκείνη «του άνοιξε την πόρτα λόγω της υπάρχουσας μεταξύ τους ερωτικής σχέσης και ότι πήγε για να της ζητήσει να κάνουν έρωτα, όπως είχαν πράξει δυο φορές το τελευταίο δεκαπενθήμερο».

Οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό του, με το σκεπτικό ότι «ακόμα και ερωτική σχέση να υπήρχε μεταξύ τους, από τη στιγμή που εκείνη δεν συνήνεσε στην ερωτική συνεύρεση και του το κατέστησε γνωστό και μάλιστα αντέδρασε σθεναρά, η εκ μέρους του άσκηση βίας προκειμένου να την εξαναγκάσει στη συνουσία ή σε ανοχή ασελγών πράξεων που επεδίωκε στοιχειοθετεί το έγκλημα της απόπειρας βιασμού, διότι ο νόμος προστατεύει τη γενετήσια ελευθερία του ατόμου, το οποίο είναι ελεύθερο να αυτοδιαθέσει τον εαυτό του και δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να συνευρεθεί με κάποιον χωρίς την συναίνεσή του».

Στην απολογία του ενώπιον του ακροατηρίου ο ειδικός φρουρός «δεν αρνήθηκε ότι επέμενε στην παθούσα "να κοιμηθεί μαζί του" και ότι εκείνη αρνιόταν πεισματικά πράγμα που το θεώρησε απόρριψη και τον εξόργισε γιατί θίχτηκε ο εγωισμός του, καθώς, όπως μέχρι τότε δεν τον είχε απορρίψει γυναίκα».

Εξάλλου, όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση, από εργαστηριακό έλεγχο, «στο εσώρουχο της παθούσας, το οποίο ήταν σχισμένο από την ασκηθείσα βία στο ένα του άκρο (γοφό), βρέθηκε γενετικό υλικό του κατηγορουμένου και στο εσώρουχο του κατηγορουμένου βρέθηκε γενετικό υλικό της εκείνης».

Το Εφετείο Κρήτης, κατά την πλειοψηφία έκρινε, ότι ο ειδικός φρουρός «τέλεσε το έγκλημα της απόπειρας βιασμού, καθόσον άσκησε σωματική βία σε βάρος της εγκαλούσας με σκοπό να κάμψει την αντίσταση αυτής και να την εξαναγκάσει σε κατά φύση και παρά φύση συνουσία, πλην, όμως, ο σκοπός του δεν επιτεύχθηκε, καθόσον η σθεναρή αντίσταση της εγκαλούσας, η ικανότητα αυτής να επινοήσει τρόπο χρησιμοποίησης του κινητού της τηλεφώνου και οι κραυγές της, προκάλεσαν την εμφάνιση του αδελφού της στο διαμέρισμα της εγκαλούσας, η οποία ματαίωσε τα σχέδια του κατηγορούμενου».

Τελικά, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξη 7 ετών και 10 ημερών για απόπειρα βιασμού, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για οδήγηση αυτοκινήτου υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Ο ειδικός φρουρός προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση.

Οι αρεοπαγίτες από τους λόγους που επικαλέστηκε, δέχθηκαν μόνο τις επιεικέστερες ρυθμίσεις του νέου Ποινικού Κώδικα που ισχύουν από 18.11.2019 και απέρριψε όλους τους υπόλοιπους ισχυρισμούς.

Το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ανάπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο Κρήτης προκειμένου να επανεξετάσει τις ποινές που επιβλήθηκαν για τα αδικήματα της: α) απόπειρας βιασμού και β) επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αλλά και για κάνει επανακαθορισμό της συνολικής ποινής, ενώ οι αρεοπαγίτες διέγραψαν την παρεπόμενη ποινή της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του για 2 έτη, που του είχε επιβληθεί, καθώς δεν προβλέπεται πλέον η ποινή αυτή.


Πηγή : protothema.gr



Ο Ζαχαριάδης ξεφτιλίστηκε πανηγυρίζοντας την νίκη ΣΥΡΙΖΑ το 2015! Να του θυμίσουμε τι έγινε;

 


Μεγάλη ιστορική τομή το πισωγύρισμα της χώρας σε όλους τους τομείς...

Με μία ανάρτηση στο Twitter, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης είπε να ξεφτιλιστεί "γιορτάζοντας" την επέτειο της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου 2015, χαρακτηρίζοντάς την "μεγάλη ιστορική τομή". 

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υπογραμμίσει ότι οι 2 μεγαλύτερες στιγμές ήταν η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας περισσότερο την κοινωνία.

 Το ευτυχισμένο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: "Έξι χρόνια από τη μεγάλη νίκη της 25ης Ιανουαρίου 2015. Μεγάλη ιστορική τομή. Μπορούν να γραφτούν χιλιάδες σελίδες για αυτή την πορεία που ξεκίνησε τότε, οι μεγαλύτερες στιγμές αδιαμφισβήτητα ήταν: Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια. Η πατριωτική Συμφωνία των Πρεσπών".

 

 

 

Να θυμίσουμε στο νούμερο του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ τι πέτυχε η κυβέρνηση ξεφτίλα

Καταρχήν δεν αναφέρει ότι η μεγάλη πορεία των απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με ψέματα, δολοφονίες χαρακτήρων, κατασυκοφάντηση πολιτικών αντιπάλων, με στημένες κατηγορίες και στημένους δικαστικούς υπαλλήλους για να απαγγείλουν κατηγορίες

Η μεγάλη πορεία του θιάσου ξεκίνησε με το Go Back κυρία Μέρκελ που είχε κάνει σημαία ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε σε μεγάλη αγάπη με την Μέρκελ, που έφτασε μέχρι την εντολή ξεπουλήστε την Μακεδονία με την συμφωνία των Πρεσπών.

Ποιος ξεχνάει το δημοψήφισμα, το σκίσιμο των μνημονίων, φέρνοντας τα νούμερα και ένα τρίτο μνημόνιο. 

Αν γιορτάζει κάποιος την επέτειο είναι ο Σόιμπλε. Από τα μνημόνια βγαίναμε τον Φεβρουάριο του 15 αλλά όχι, του προσφέρατε στο πιάτο την εκπαραθύρωση της χώρας από το ευρώ και μας καταδικάσατε σε άλλα 4 χρόνια κακομοιριάς τη στιγμή που στην υπόλοιπη Ευρώπη γινόταν κοσμογονία.

Γιορτάζεις λοιπόν νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ την έναρξη της περίφημης διαπραγμάτευσης; 

Το κλείσιμο των τραπεζών; 

Το άνοιγμα των συνόρων;

Την αποφυλάκιση εγκληματιών;

Το πούλημα της Μακεδονίας για μερικές συντάξεις;

Της πρώτης (και τελευταίος) φοράς αριστερά;

Και μην ξεχνάμε κατά Πολάκη «γάμησαν την μεσαία τάξη» ως πολιτική επιλογή και προσπάθησαν να φιμώσουν τα ΜΜΕ για να καλύψουν τα εγκλήματα τους.




Αγωγή Τσίπρα σε Κουρτάκη - Παπαχρήστο που αποκάλυψαν την βίλα στο Σούνιο

 


Αγωγή κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστου κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Γιάννης Κουρτάκης δημοσιεύοντας στο twitter φωτογραφίες της αγωγής, κάνει λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για λήψη χρηματικής ικανοποίησης με τον ισχυρισμό ότι υπέστη ηθική βλάβη την οποία μάλιστα αποτιμά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

«Πριν από λίγο μου επιδόθηκε αγωγή του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά 1 εκατ. ευρώ. Πέραν των όσων ισχυρίζεται ο τέως πρωθυπουργός, έχει ιδιαίτερη σημασία και ο Δικηγόρος που επέλεξε. Είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης. Να του προτείνω και μάρτυρα; Μίμη Παπαγγελόπουλο», σημειώνει ο Γιάννης Κουρτάκης στην ανάρτησή του.


Σε δεύτερη ανάρτηση, ωστόσο, ο Γιάννης Κουρτάκης γλεντάει τον Αλέξη Τσίπρα που λέει ψέματα και για το από πότε είναι βουλευτής και υπάρχει στην αγωγή αναφορικά με το πότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά.

«Πάντως ούτε στο βιογραφικό δεν λέει την αλήθεια ο @atsipras. Στην πρώτη παράγραφο διαβάζω, στην αγωγή του, ότι είναι βουλευτής από το 2012. Υποθέτω ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα που είχε εκλεγεί το 2009. Αυτά παθαίνει κανείς όταν βρίσκει τσάμπα δικηγόρο», αναφέρει ο Γιάννης Κουρτάκης.


Η αγωγή έγινε μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με την εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο που ξεμπρόστιασαν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνει, αλλά με εκβιασμούς, απειλές, εκφοβισμούς και αγωγές δεν πρόκειται να πείσει την κοινωνία» σχολίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος με ανάρτησή του στο twitter.

 




Συμπαραγωγή Γαλλίας-Ελλάδας σε φρεγάτες

 


Η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη για την πώληση της νέας γενιάς φρεγατών στην Ελλάδα, συζητώντας μάλιστα ένας μέρος τους να παράγεται στη χώρα μας, υπογραμμίζει η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλόρανς Παρλί σε συνέντευξή της στην Καθημερινή. 

Λίγες ώρες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια των 18 μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, η κα Παρλί περιγράφει την στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών και σημειώνει ότι οι συζητήσεις για διμερή συμφωνία ασφαλείας συνεχίζονται, "ώστε να είμαστε έτοιμοι να την επισημοποιήσουμε μόλις θα είναι δυνατό". 

Αναφερόμενη στην Τουρκία, τονίζει ότι η ρητορική του καθησυχασμού είναι θετική αλλά πρέπει να επιβεβαιώνεται και από γεγονότα, και προσθέτει: "Θα είμαστε άτεγκτοι ως προς το θέμα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου". 

Η Γαλλίδα υπουργός επισημαίνει ακόμη ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η ελληνική αεροπορία θα συμμετέχει στην πολυεθνική άσκηση "Skyros" με εύρος από την Ελλάδα έως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία, και τον Φεβρουάριο ελληνική φρεγάτα θα ενταχθεί στην ομάδα κρούσης του αεροπλαφόρου "Σαρλ ντε Γκωλ"


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Θορύβησε το Κρεμλίνο ο Ναβάλνι

 



Μέχρι πρότινος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέφευγε να μνημονεύσει έστω και το όνομα του Αλεξέι Ναβάλνι, αντιμετωπίζοντας ως περιθωριακό πρόσωπο το πλέον προβεβλημένο στέλεχος της ρωσικής αντιπολίτευσης. Φαίνεται, όμως, ότι το κύμα των διαδηλώσεων υπέρ της απελευθέρωσης του Ναβάλνι, που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο σε δεκάδες ρωσικές πόλεις, από το Βλαδιβοστόκ και τη Σιβηρία μέχρι την Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα, ανάγκασαν τον Ρώσο πρόεδρο να αλλάξει τακτική.

Στη διάρκεια επικοινωνίας του μέσω τηλεδιάσκεψης με φοιτητές, ο Πούτιν χαρακτήρισε «παράνομες» και «επικίνδυνες» τις διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του Ναβάλνι, ο οποίος συνελήφθη και φυλακίστηκε πρόσφατα σε αεροδρόμιο της Μόσχας, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία, όπου νοσηλευόταν, για παραβίαση των όρων αποφυλάκισης ύστερα από προγενέστερη καταδίκη του.

«Καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του στο πλαίσιο του νόμου. Οτιδήποτε πέραν των ορίων του νόμου δεν είναι μόνο αντιπαραγωγικό, αλλά και επικίνδυνο», υποστήριξε. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στη Ρωσική Επανάσταση του 1917 και στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, το 1991, ως παραδείγματα της δυστυχίας που μπορεί να φέρει στον λαό η υπέρβαση της νομιμότητας. 

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη, ο Πούτιν αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στην καταγγελία του Ναβάλνι ότι κατέχει πολυτελές παλάτι στη Μαύρη Θάλασσα, για την ανέγερση του οποίου σπαταλήθηκε δημόσιο χρήμα. Το σχετικό βίντεο έχουν επισκεφθεί περίπου 86 εκατ. χρήστες της πλατφόρμας YouTube. «Δεν παρακολούθησα την ταινία, γιατί δεν έχω χρόνο να βλέπω τέτοιου είδους πληροφόρηση, αλλά είδα κάποια βιντεοκλίπ… Τίποτε από αυτά που είδα δεν ανήκει ούτε ανήκε ποτέ σε μένα ή σε συγγενείς μου», διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πάνω από 3.700 άνθρωποι συνελήφθησαν από την αστυνομία, η οποία επιστράτευσε βίαιες μεθόδους για να διαλύσει τις διαδηλώσεις του περασμένου Σαββάτου. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, με το πρακτορείο Reuters να κάνει λόγο για περίπου 40.000 διαδηλωτές και την αστυνομία να τους περιορίζει σε 4.000. Η ρωσική πρωτεύουσα έχει γίνει θέατρο σημαντικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας την τελευταία δεκαετία. Το 2012, περίπου 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους New York Times, διαδήλωσαν εναντίον της κυβέρνησης, ενώ το 2019, οι αμφισβητούμενες δημοτικές εκλογές πυροδότησαν ένα καλοκαίρι πολιτικής διαμαρτυρίας.

Το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία συζητήθηκε στη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. Οι Βαλτικές χώρες και η Πολωνία υποστήριξαν την πρόταση, αλλά η Γερμανία εμφανιζόταν να ευνοεί μια πιο σταδιακή προσέγγιση, με πρώτο στόχο την απελευθέρωση του Ναβάλνι και των συλληφθέντων. Η ρωσική αντιπολίτευση ετοιμάζει νέο κύμα διαδηλώσεων για την ερχόμενη Κυριακή, ενώ αύριο ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μιλήσει στο (διαδικτυακό) Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, για πρώτη φορά εδώ και εννέα χρόνια.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Καυστική απάντηση της ΝΔ στην κριτική του ΚΙΝΑΛ περί «εισαγόμενης ηλεκτροκίνησης»

 


«Όταν η λογική υποτάσσεται στη μικροπολιτική… Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει τον πρωθυπουργό επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί θετικό γεγονός την πώληση περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που βοηθάει το περιβάλλον», αναφέρει το σχόλιο της ΝΔ, απαντώντας στο ΚΙΝΑΛ για την ηλεκτροκίνηση.

Και συνεχίζει: «Η κριτική ασκείται επειδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εισαγόμενα κι όχι ελληνικά. Σύμφωνα λοιπόν με τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, μέχρι να κατασκευαστούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ελλάδα-για την κατασκευή των οποίων έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση- είναι καλύτερο να πωλούνται βενζινοκίνητα (επίσης εισαγόμενα φυσικά). Με αυτή την λογική θα έπρεπε να είχαμε μείνει στον ατμό και στον αραμπά μέχρι να παραχθούν ελληνικά βενζινοκίνητα. Κακός σύμβουλος η αντιπολιτευτική φτώχεια!».

Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020». «Χρέος μας τώρα είναι να υποστηρίξουμε τη δημιουργία ενός συνολικού οικοσυστήματος, που αφορά κυρίως στα σημεία φόρτισης στις πόλεις, στις εθνικές οδούς, έτσι ώστε μαζί με τα σημαντικά οικονομικά κίνητρα που δίνουμε ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας να κάνουν αυτή την επιλογή, να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού το ΚΙΝΑΛ ανέφερε: «”Έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020”. Ποιος έκανε την δήλωση; Δεν είναι ούτε ο CEO της Volkswagen, ούτε ο Elon Musk της Τesla. Είναι ο κ. Μητσοτάκης, στη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Μόνο που ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να πει ότι όλα όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν πέρυσι, είναι εισαγόμενα. Γιατί απλά δεν πιστεύει στην ανάπτυξη με παραγωγή στον τόπο μας. Όπως, δηλαδή, υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής».


Πηγή



Αφγανός λαθρομετανάστης κτύπησε άγρια Ελληνίδα για να κλέψει το ποδήλατο της

 


Σύμφωνα με ανάρτηση της Άμεσης Δράσης και του Χρήστου Μπαλάσκα,  24/1/2021 το πρωί περιπολικό, περιπολούσε στο κέντρο των Αθηνών. 

Επί των οδών Σωκράτους και Χαλκοκονδύλη οι αστυνομικοί άκουσαν μια γυναίκα να καλεί σε βοήθεια. Πλησιάζοντας είδαν έναν άνδρα να χτυπάει με μανία με γροθιές και κλωτσιές μία γυναίκα (Ελληνίδα) για να της κλέψει το ποδήλατό της.


 

Αμέσως το πλήρωμα του περιπολικού ακινητοποίησαν τον Αφγανό δράστη αν και προέβαλε αντίσταση και τον δέσμευσαν. 

Η γυναίκα είχε τραυματιστεί ελαφρά. Άπαντες μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου συντάχθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας. 



Υπεγράφη η συμφωνία για τα Rafale

 



Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλίδα ομόλογός, Φλοράνς Παρλί, υπέγραψαν εχθές Δευτέρα, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη σύμβαση για την προμήθεια των 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

«Η προμήθεια των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale αποτελεί ορόσημο στην διμερή αμυντική συνεργασία μας και, ευρύτερα, στις σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας» υπογράμμισε στη δήλωσή του μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η συμφωνία θα συμβάλλει «στην περαιτέρω ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας και της αποτρεπτικής ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, βασική αποστολή των οποίων είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδος μας».



Δηλώσεις κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Florence Parly, στο Μέγαρο Μαξίμου

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (σε ανεπίσημη μετάφραση):

Επιτρέψτε μου να πω κάποια λόγια στα γαλλικά.

Καλώς ήρθατε Κυρία Υπουργέ Άμυνας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε μια πραγματικά ιστορική στιγμή για την υπογραφή της συμφωνίας για την απόκτηση των 18 Rafale που θα αποτελέσουν τη νέα Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας, εγκαινιάζοντας ένα πρόγραμμα ανανέωσης εξοπλισμού και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι η τρίτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας εμπιστεύεται την γαλλική βιομηχανία καθώς προηγήθηκε και το Mirage F1 εδώ και περίπου μισό αιώνα και το Mirage 2000 εδώ και περίπου 30 χρόνια και η εκδοχή 2000-5, εδώ και 15 χρόνια.

Οι προκάτοχοι των Rafale έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους στους ουρανούς του Αιγαίου. Και οι πιλότοι είναι εξοικειωμένοι με τα χαρακτηριστικά των πτήσεων, ένας παράγοντας ο οποίος αναμφίβολα έπαιξε ρόλο στην επιλογή μας. Αλλά προφανώς ρόλο έπαιξε και η σημασία της άμεσης διαθεσιμότητας των αεροσκαφών.

Επομένως, σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία της στρατιωτικής και στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών μας. Αλλά και νέες ευκαιρίες για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Αυτή η αγορά αντανακλά το δόγμα της εθνικής μας στρατηγικής σύμφωνα με τo οποίo η άμυνα μας είναι ένας “δίδυμος” πυλώνας της εξωτερικής μας πολιτικής.

Άλλωστε η θωράκιση της Ελλάδας ποτέ δεν αποτέλεσε κίνδυνο για κάποια άλλη χώρα. Αντιθέτως ήταν πάντα ένας παράγοντας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένδειξη της ανάγκης άμεσης και πιο στενής στρατιωτικής συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο στη Μεσόγειο. Στη “mare nostrum” , όπως την αποκαλεί εύστοχα ο Πρόεδρος Macron, εφόσον εκεί συναντώνται τα ζωτικά συμφέροντα όλων των χωρών της Ε.Ε.

Στο τρέχον πλαίσιο, ωστόσο, γίνεται και προωθητική παράμετρος των διερευνητικών επαφών που ξεκινούν με την Τουρκία. Γιατί η ειλικρίνεια και η ισορροπία είναι προϋποθέσεις που ευνοούν τον διάλογο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, που είναι και το αντικείμενο των διερευνητικών.

Φέτος, η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της. Η στήριξη της Γαλλίας ήταν μεγάλη και τότε, όπως και σήμερα. Όχι μόνο μέσω των μηνυμάτων της δικής της Επανάστασης, που αποτέλεσε έμπνευση για τη δική μας επανάσταση. Αλλά και εμπράκτως.

Η συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γαλλία έρχεται από πολύ μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά. Το διδάσκει η Ιστορία. Και αυτό αποδεικνύεται και από τις επιλογές των χωρών μας στο πέρασμα του χρόνου.

Με σταθερό στόχο την περιφρούρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας, αυτόν τον δρόμο ακολουθούμε και τώρα.

Αγαπητή Florence καλώς ήρθατε στην Αθήνα για άλλη μια φορά.

Δήλωση της Υπουργού Άμυνας της Γαλλίας Florence Parly (σε ανεπίσημη μετάφραση):

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας ευχαριστώ κατ’ αρχάς για την υποδοχή σας. Περάσαμε, ο ομόλογός μου, ο Νίκος, και εγώ κάποιες ιστορικές ώρες.

Νομίζω ότι είμαι σε θέση να πω ότι, σήμερα, η διμερής σχέση μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας σημείωσε πρόοδο. Όπως, όμως, και η ίδια η Ευρώπη.

Γιατί αυτή η στρατηγική εταιρική σχέση για την οποία είχατε μιλήσει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο- στις 29 Ιανουαρίου 2020- με τον πρόεδρο Μακρόν, εγγράφεται σε ένα πλαίσιο στο οποίο επιθυμούμε να προαγάγουμε όλο και περισσότερο την Ευρώπη μας και να συμβάλουμε από κοινού, μεταξύ μας ως Ευρωπαίοι, στην προστασία των συμπολιτών μας και της ασφάλειάς μας.

Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω θερμότατα τις ελληνικές ομάδες εργασίας που κατέστησαν δυνατή πρώτα τη διαπραγμάτευση και έπειτα την υπογραφή, σε χρόνο ρεκόρ, μιας σημαντικής σύμβασης.

Μιας σύμβασης που θα επιτρέψει την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών μας.

Το 2020 υπήρξε μια πλούσια χρονιά. Και έχουμε, κύριε Πρωθυπουργέ, ένα πρόγραμμα ιδιαίτερο πυκνό για τις επόμενες ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι δύο αεροπορίες μας θα διεξάγουν κοινές ασκήσεις σε μερικές μέρες. Υπάρχει, επίσης, και το σχέδιο για νέα κοινή άσκηση τον Απρίλιο. Αλλά και στη συνέχεια καθώς το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα περιπολεί στη Μεσόγειο, έχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα θα μας συνοδεύσει με μια φρεγάτα κατά την επιχείρηση αυτή. Επομένως, το βλέπετε και εσείς, εργαζόμαστε και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, και για τη διμερή μας σχέση και για την Ευρώπη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η περαιτέρω διεύρυνση των εξαιρετικών διμερών σχέσεων, η συνεργασία στον αμυντικό τομέα και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.






Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου

 



Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται από την 06:00 ώρα σήμερα (26 Ιανουαρίου 2021) έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα.

Για την έκδοση της Απόφασης ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη:

η συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,

ο κίνδυνος περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορωνοϊού από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων,

η από 22-01-2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τα (100) άτομα.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Διευκρινίζεται ότι μέχρι σήμερα ίσχυε καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων.