Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση δεν έχει περίοδο χάριτος

 


«Η κυβέρνηση δεν έχει περίοδο χάριτος» ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως διευκρίνισε η ίδια, «ο κόσμος περιμένει πολλά, την εφαρμογή και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, και έχει βάλει τον πήχη ψηλά».

«Θα τα καταφέρουμε, δεν ξέρουμε αν θα τα λύσουμε όλα, να είμαστε ρεαλιστές, αλλά αυτή είναι κυβέρνηση σκληρής δουλειάς, και δεν έχει περιθώρια ολιγωρίας, με στενό κορσέ χρονοδιαγραμμάτων» συμπλήρηωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τη χώρα, καθώς οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες. 

Η Ντόρα τόνισε αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχασε την επαφή του με την κοινωνία. Συμπλήρωσε ότι έχει ουσιαστικό ταυτοτικό πρόβλημα, δηλαδή αν είναι κόμμα εξουσίας με ουσιαστική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση ή κίνημα διαμαρτυρίας του «όχι σε όλα».

Σε ό,τι αφορά την ακροδεξιά, τόνισε ότι ανάλογα φαινόμενα έχουμε σε όλη την Ευρώπη, «το ζούμε και στο Συμβούλιο της Ευρώπης», σημείωσε ακόμα. 



Σπύρος Πνευματικός: παραδίδει την έδρα του στη ΝΔ

 


Στη Νέα Δημοκρατία παραδίδει την έδρα του ο Σπύρος Πνευματικός, ο οποίος είχε τεθεί εκτός εκλογικού αγώνα για δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με την αντιμετώπιση ασθενών με καρκίνο που βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Την απόφασή του ανακοίνωσε και επίσημα το πρωί της Τρίτης ο ίδιος με σχετική ανάρτησή του στο Facebook, όπου δηλώνει «υπόχρεος και ευγνώμων για την ψήφο και τη στήριξη των πολιτών της Εύβοιας». Εκφράζει δε τη βαθιά λύπη του «για την απογοήτευση που μπορεί να νιώσουν όσες και όσοι με στήριξαν με την επιλογή τους, αλλά θα ακολουθήσω τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε η βουλευτική έδρα να μείνει στη Νέα Δημοκρατία».

Μετά την ανακοίνωση του Σπύρου Πνευματικού η τρίτη έδρα της ΝΔ στην Εύβοια πηγαίνει στην Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

Η δήλωση του Σπύρου Πνευματικού:

«Είμαι ειλικρινώς υπόχρεος και ευγνώμων για την ψήφο και τη στήριξη των πολιτών της Εύβοιας. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση και η άνοδος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών της σπουδαίας αυτής περιφέρειας στη δεύτερη κάλπη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δικαιώνουν τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, στον οποίο συμμετείχα τα προηγούμενα χρόνια.

Παρά ταύτα, μετά τον θόρυβο και την ανησυχία που προξένησε σε συναθρώπους μου μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία της επιστημονικής και ιατρικής μου υπόστασης με αφορμή μιαν ατυχή αποστροφή δημόσιας συνομιλίας μου, ξεκαθάρισα ότι δεν θα συνεχίσω τη θητεία μου στη Βουλή. Λυπάμαι βαθύτατα για την απογοήτευση που μπορεί να νιώσουν όσες και όσοι με στήριξαν με την επιλογή τους, αλλά θα ακολουθήσω τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε η βουλευτική έδρα να μείνει στη Νέα Δημοκρατία».

Σπύρος Πνευματικός - Spiros Pnevmatikos
3 ώρες πριν

Είμαι ειλικρινώς υπόχρεος και ευγνώμων για την ψήφο και τη στήριξη των πολιτών της Εύβοιας. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση και η άνοδος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών της σπουδαίας αυτής περιφέρειας στην δεύτερη κάλπη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δικαιώνουν τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, στον οποίο συμμετείχα τα προηγούμενα χρόνια.
Παρά ταύτα, μετά τον θόρυβο και την ανησυχία που προξένησε σε συναθρώπους μου μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία της επιστημονικής και ιατρικής μου υπόστασης με αφορμή μιαν ατυχή αποστροφή δημόσιας συνομιλίας μου, ξεκαθάρισα ότι δεν θα συνεχίσω τη θητεία μου στη Βουλή. Λυπάμαι βαθύτατα για την απογοήτευση που μπορεί να νοιώσουν όσες και όσοι με στήριξαν με την επιλογή τους, αλλά θα ακολουθήσω τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε η βουλευτική έδρα να μείνει στη Νέα Δημοκρατία.

162
48
11


Το νέο πολιτικό τοπίο

 



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν διαμορφώσει κι εκφράζουν ένα πλειοψηφικό  ρεύμα στην κοινωνία, υπέρ του προοδευτικού εκσυγχρονισμού και του υπεύθυνου πατριωτισμού. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία του εξασφάλισαν την πολιτική κυριαρχία και οδήγησαν τη ΝΔ στο 40% με αυξημένα τα ποσοστά ύστερα από 4 χρόνια στην κυβέρνηση  και τη διαχείριση αλλεπάλληλων εξωγενών κρίσεων. Οι πολίτες επιβράβευσαν την προσπάθεια που έγινε, τη συνέπεια λόγων και έργων, την αναγνώριση και τη διόρθωση λαθών, τον προγραμματικό λόγο για το μέλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που όλα αυτά τα χρόνια επένδυσε, στην τοξικότητα, στον διχαστικό λόγο και στην ισοπεδωτική κριτική, υπέστη συντριβή. Δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην κοινωνία και παρουσίαζε μια εικόνα της Ελλάδας που απείχε παρασάγγας από την πραγματικότητα.
 
Το ΠΑΣΟΚ έχει άνοδο αλλά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια τόσο  εντυπωσιακή πτώση, «εισέπραξε» μόνο ένα μικρό τμήμα.

Παράλληλα στη νέα Βουλή συμμετέχουν τέσσερα μικρότερα κόμματα, που εκφράζουν αντισυστημικές δυνάμεις, που τις είδαμε σε ακόμη μεγαλύτερη έκταση στη δεκαετία της κρίσης, όταν «φούσκωσαν τα πανιά» αντισυστημικών κομμάτων και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. 

  • Να θυμηθούμε ότι στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ είχαν 14,5% (7,5 οι ΑΝΕΛ και 6,9%)  η Χρυσή Αυγή ενώ το 2015 το ποσοστό αυτό ήταν στο 11%. Η Χρυσή Αυγή ήταν στο 6,2% και οι ΑΝΕΛ στο 4,7%.
  • Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τότε η ΝΔ ήταν στο 29% ενώ σήμερα είναι  πάνω από 40% διευρύνοντας διαρκώς την απήχησή της. Καλύπτει δηλαδή έναν πολύ ευρύτερο χώρο και κυριαρχεί πολιτικά.
  • Επίσης αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι οι αντισυστημικές δυνάμεις, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά τις συναντάμε σε όλη την Ευρώπη (σε πολλές χώρες με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη) και στις ΗΠΑ.

Το φαινόμενο μιας αντισυστημικής στάσης, αντιμετωπίζεται με την ενίσχυση της δημοκρατίας, την αποφυγή του διχαστικού λόγου, τη συμπεριληπτικότητα, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων,  ώστε κάποιοι να μην νιώθουν περιθωριοποιημένοι.




Το νέο κυβερνητικό σχήμα


 


  • Πρόκειται για μια κυβέρνηση με προσανατολισμό στην υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμιστικών στόχων, τους οποίους έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μια «Κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο Πρωθυπουργός παραλαμβάνοντας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • Τα κεντρικά προγραμματικά ζητήματα που θέσαμε προεκλογικά για αύξηση μισθών που θα προκύψει από την ανάπτυξη, για αναμόρφωση του ΕΣΥ, για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη, για μια Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή, για μείωση των ανισοτήτων  θα είναι ο οδηγός της κυβερνητικής δράσης. Από την υλοποίηση αυτών των στόχων θα κριθούμε.
  • Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο κοινωνικό πρόσημο της κυβέρνησης και στη μείωση των ανισοτήτων. Πέραν των οριζόντιων πολιτικών για τη συμπεριληπτικότητα, που αφορούν στο σύνολο του κυβερνητικού έργου, δημιουργείται νέο Υπουργείο για την Οικογένεια και την Κοινωνική Συνοχή. Δομικές αλλαγές αποτελούν επίσης  η μεταφορά στο Υπουργείο Οικονομικών όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Ταμείο Ανάκαμψης) για την επιτελική διαχείριση των δημοσίων πόρων/επενδύσεων 80 δις ευρώ για την επόμενη θητεία. Στις δομικές αλλαγές περιλαμβάνεται και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του Αθλητισμού στο Παιδείας με αναπληρωτή υπουργό.


Στον Τόλκα του έλεγε ο κόσμος να διώξουν την κυβέρνηση τελικά έδιωξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο


 

Πάλι δεν έχουν πάρει το μήνυμα, και συνεχίζουν με την ίδια άθλια πολιτική που τους έστειλε στο 17,5%.

Το ότι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα παρά το χαστούκι που έφαγαν από τον Ελληνικό λαό, φαίνεται σε κάθε τους δήλωση.

Απολαύστε τον Τόλκα που είπε : "Ο ελληνικός λαός πολλές φορές μας έλεγε κάντε κάτι να φύγει αυτή η κυβέρνηση", τελικά όμως ο ελληνικός λαός έκανε κάτι και έδιωξε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχουν καταλάβει ακόμα.





Μεθυσμένος Μαροκινός παρενόχλησε κοπέλα δίπλα στον σύντροφό της

 


Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr ένας Μαροκινός σε κατάσταση μέθης παρενόχλησε μια κοπέλα μπροστά από κατάστημα ψιλικών, στο οποίο συχνάζουν αλλοδαποί. Ο σύντροφός της αντέδρασε και ζήτησε εξηγήσεις από τον μεθυσμένο Μαροκινό. Τότε εκείνος έσπασε ένα μπουκάλι και του επιτέθηκε, τραυματίζοντάς τον στο χέρι.

Ο 30χρονος αμύνθηκε και κατάφερε να απομακρύνει τον Μαροκινό, προστατεύοντας την κοπέλα του. Στη συνέχεια επενέβησαν κι άλλοι αλλοδαποί, οι οποίοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι μπροστά από το ψιλικατζίδικο και ξυλοφόρτωσαν τον Μαροκινό. Κάτοικοι που βρίσκονταν στη γειτονία μόλις άκουσαν τις φασαρίες ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και πέρασαν χειροπέδες στον Μαροκινό, ο οποίος έβριζε και φώναζε. Διασώστες του ΕΚΑΒ παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον 30χρονο Έλληνα που δέχτηκε την επίθεση αλλά και στον δράστη. Το θύμα μαζί με την κοπέλα του μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλουν μήνυση κατά του Μαροκινού.





Σπαρτιάτες - Δομνίκη Παπαδοπούλου: «Μου έστελναν μηνύματα ότι θα με σκοτώσουν»

 


Η Δομνίκη Παπαδοπούλου μίλησε για απειλές που δέχτηκε από τους αυτοαποκαλούμενους «Αγνούς Εθνικιστές» των "Σπαρτιατών" ότι «θα με σκοτώσουν, θα με δείρουν», επειδή είχε αναρτήσει φωτογραφίες της στο διαδίκτυο, που τις θεώρησαν άσεμνες.

Η Δομνίκη Παπαδοπούλου, που ήταν υποψήφια βουλευτής με τους «Σπαρτιάτες» διαγράφηκε από το κόμμα, λίγες ώρες μετά την είσοδό του στη Βουλή. 

Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 αναφέρει πως «δέχτηκε το κόμμα επιθέσεις από ακραίους ακροδεξιούς που αυτοαποκαλούνται “αγνοί εθνικιστές”, έπαιρναν τηλέφωνο στα γραφεία αυτοί και έλεγαν διάφορα, “βίζιτα”, “πόρνη”». Σύμφωνα με την μαρτυρία της υπήρξε τηλεφωνική (σσ. παρέμβαση για την απομάκρυνσή της). «Εμένα μου έστελναν κάτι μηνύματα ότι θα με σκοτώσουν, θα με δείρουν, αν με συναντήσουν θα με κάνουν “πρόβατο” από το ξύλο» λέει η Δομνίκη Παπαδοπούλου.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι αυτοαποκαλούμενοι «Αγνοί Εθνικιστές» ήταν αυτοί που αφού εκφόβισαν το νεαρό μοντέλο να αποσύρει την υποψηφιότητά του εξαιτίας των γυμνών φωτογραφιών και φέρεται να απαίτησαν από τον πρόεδρο των «Σπαρτιατών» να την απομακρύνουν από το κόμμα, αλλιώς δεν θα έχει την υποστήριξή τους. «Είχανε μία μιάμιση εβδομάδα μέχρι τις εκλογές. Ίσως να θεωρούσαν ότι μπορεί να έχαναν ψηφοφόρους, ότι αυτό το μικρό ποσοστό των ψηφοφόρων είναι πολύτιμο για να βγουν», δήλωσε η Δομνίκη Παπαδοπούλου. Έτσι, ο πρόεδρος του κόμματος φέρεται να υπέκυψε στις απειλές τους και απομάκρυνε τη νεαρή υποψήφια.

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας και οι Σπαρτιάτες μετρούν ήδη την πρώτη διαγραφή. Με απόφαση του προέδρου του κόμματος Σπαρτιάτες, Βασίλη Στίγκα, η πρώτη διαγραφή στελέχους είναι γεγονός.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το πρωί της Δευτέρας (26.6.2023) η Δομινίκη Παπαδοπούλου που έχει ενεργό ρόλο στα social media και συμμετείχε και στο reality show GNTM διεγράφη από το κόμμα Σπαρτιάτες.

Η Δομινίκη Παπαδοπούλου συμμετείχε στο GNTM 5, ενώ η ίδια είναι ιδιαίτερα ενεργή στο Instagram αλλά και στο OnlyFans. Μάλιστα, οι φωτογραφίες της που διέρρευσαν από το OnlyFans, της κόστισαν τη διαγραφή της, καθώς όπως αναφέρει το ακροδεξιό κόμμα, η στάση ζωή της «δεν συνάδει με τις ηθικές αξίες της παράταξης».

Σπαρτιάτες: Η ανακοίνωση του κόμματος

«Στο θέμα της υποψηφίου των Σπαρτιατών στη Λευκάδα, κυρίας Δομινίκης Παπαδοπούλου, δηλώνω δυσαρέσκεια για το πρόσφατο συμβάν σε σχέση με την προβολή της στάσης ζωής της. Δεν συνάδει με τις ηθικές αξίες της παράταξής μας. Τυπικά δεν μπορώ να αλλάξω κάτι. Δεν επιθυμώ την περαιτέρω συνεργασία μαζί της. Ο πρόεδρος Βασίλης Στίγκας».

Να υπενθυμίσουμε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις για την νομιμότητα η μη του κόμματος των "Σπαρτιατών".



Από το Δημαρχείο στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 


O Δημήτρης Παπαστεργίου αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ψηφιακής Πολιτικής. 

Ο επιτυχημένος δήμαρχος Τρικκαίων θα αφήσει πίσω τα Τρίκαλα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης του πρότεινε να υπουργοποιηθεί, να βρεθεί στο τιμόνι της ψηφιακής μετάβασης και να διαδεχθεί τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Πρόκειται για ένα αντικείμενο που ο Δημήτρης Παπαστεργίου γνωρίζει καλά, αφού μέχρι την είσοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή, είχε αναγάγει τα Τρίκαλα σε έξυπνη πόλη, προχωρώντας σε σειρά καινοτομιών που δεν άφηναν ασυγκίνητο τον διεθνή και εγχώριο τύπο.

Ο 50χρονος σήμερα Δημήτρης Παπαστεργίου, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών με πτυχίο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με μακρά και επιτυχημένη επαγγελματική εμπειρία, γεννήθηκε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στα Τρίκαλα. Εξελέγη δήμαρχος το 2014 και επανεξελέγη το 2019, ενώ από το 2019 ασκούσε επίσης καθήκοντα προέδρου στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, μιας και ο πατέρας του είχε διατελέσει και εκείνος δήμαρχος.

Ποιος είναι ο Υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου

Με τις δικές του λέξεις, ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρεται στον εαυτό του ως εξής: «Γεννήθηκα στα Τρίκαλα το 1973, όπου και τελείωσα το Λύκειο. Σπούδασα Ηλ. Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ στο ΕΜΠ από επιλογή και αγάπη για την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό. Παράλληλα ασχολήθηκα ιδιωτικά με τη μελέτη και κατασκευή ενεργειακών έργων.

» Ο δρόμος της συμμετοχής είναι μονόδρομος αν θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωές μας, γι’ αυτό από τα 29 μου συμμετέχω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις.

» Το 2014 και το 2019, ως επικεφαλής του συνδυασμού ‘Επανεκκίνηση Τώρα’, εκλέχθηκα Δήμαρχος Τρικκαίων, ενώ το 2019 οι συνάδελφοί μου, με εξέλεξαν πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

» Σταθμοί στην αυτοδιοικητική μου πορεία είναι οι πρωτοβουλίες που πήραμε για το city branding των Τρικάλων, η δημιουργία μιας smart city, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, η διαχείριση του προσφυγικού, η αλλαγή της νοοτροπίας μας.

» Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε πραγματικά έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, με ισχυρούς και σύγχρονους Δήμους.

»Είμαι παντρεμένος με την Πολιτικό Μηχανικό Σούλα Μπράκη και έχουμε τρία παιδιά.

» Μετακινούμαι με ποδήλατο, επειδή είναι τρόπος ζωής».

app-facebook
Dimitris Papastergiou
14 ώρες πριν

Τεράστια τιμή, τεράστια πρόκληση και ευθύνη!
Αλλιώς σχεδίαζα τη ζωή μου μέχρι πρόσφατα, όμως η πρόταση του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis άλλαξε τα δεδομένα.
Προφανώς και αποδέχεσαι την πρόταση ενός ανθρώπου στον οποίο πραγματικά πιστεύεις και ταυτίζεσαι μαζί του.
Σε εκείνον που θεωρείς μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα σήμερα.
Σε ένα κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, που οι Έλληνες ξεκάθαρα επέλεξαν για τη διακυβέρνηση της χώρας και την επόμενη τετραετία....

Δείτε περισσότερα
3,7 χιλ.
2,3 χιλ.
128


Ο Ερντογάν συνεχάρη Μητσοτάκη και συμφώνησαν να συναντηθούν


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εχθές επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, o οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου.





Οι πιθανότητες να κηρυχθούν έκπτωτοι λόγω Κασιδιάρη οι Σπαρτιάτες

 


Την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή με 12 βουλευτές και ποσοστό 4,64% με τη στήριξη που δέχθηκε από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη σχολίασε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος εχθές στο MEGA. 

Ο κ. Χρυσόγονος ανέδειξε τον προβληματισμό που επικρατεί τις τελευταίες ώρες γύρω από τον ντεφάκτο αρχηγικό ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη σε ό,τι αφορά την πολιτική ηγεσία του συγκεκριμένου κόμματος, ενώ τόνισε και το ενδεχόμενο η δικαιοσύνη να αποφασίσει να ακυρώσει την είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Χρυσόγονος : «Κάθε ψηφοφόρος στις εκλογικές περιφέρειες που έχουν εκλεγεί εκπρόσωποι των "Σπαρτιατών" έχει δικαίωμα μέσα σε 15 μέρες από την ανακήρυξη των βουλευτών να υποβάλλει ένσταση στο Ανώτατο Δικαστήριο».

Για τον ρόλο του Κασιδιάρη στην ηγεσία είπε : «Είναι φανερό ότι υπάρχει ζήτημα υποκρυπτόμενης ηγεσίας, αλλά αυτό θα το κρίνει ανεπηρέαστα κι ανεξάρτητα το Ανώτατο δικαστήριο. Μπορεί να διαταχθεί η έκπτωση όλων των βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών και οι έδρες αυτές να κατανεμηθούν στα κόμματα που είναι εντός της Βουλής, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική δύναμη που έχει το καθένα».