Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Ο Πολάκης ασχολείται με τον υπόδικο Φουρθιώτη και ξεφτιλίζεται

 



Ο Παύλος Πολάκης, είναι πάντα έτοιμος να πει ψέματα, να παραπληροφορήσει, χωρίς ίχνος ντροπής και ηθικής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα ασχολούνται με τον υπόδικο για κακουργήματα, και ελεύθερο με περιοριστικούς όρους μέχρι την δίκη του, παρουσιαστή trach tv Μένιο Φουρθιώτη.

Ο Πολάκης για να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, χρησιμοποιεί τα όσα λέει ο υπόδικος και μάλιστα ξεχνάει αυτά που έλεγε στο facebook, ο ίδιος ο Πολάκης όταν είχε συλληφθεί ο Φουρθιώτης «Συνελήφθη το σίχαμα Φουρθιώτης (η τηλεοπτική ΚΛΩ ΚΛΩ που μας έκανε και μηνύσεις) και κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και συμβόλαιο θανάτου εναντίον του Βαξεβάνη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, ρώτησε εάν ο Μ. Φουρθιώτης πληρώθηκε από το πρόγραμμα Συνεργασία, αφού έφυγε ο τότε υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Επιπλέον, ρώτησε τους  κκ Σταϊκούρα και Πιτσιλή, εάν το ίδιο πρόσωπο πληρώθηκε από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής.

Το υπουργείο Εργασίας, χαρακτήρισε απολύτως ψευδή τα όσα ανέφερε στη Βουλή για την υπόθεση Φουρθιώτη ο  Πολάκης και συγκεκριμένα για καταβολές από το Υπουργείο Εργασίας στις 28 και 29/1/2021 στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, πέραν δήθεν όσων προέβλεπε η ρύθμιση Βρούτση.

Η αλήθεια είναι τονίζει η ανακοίνωση ότι:

1. Στις πληρωμές στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που πραγματοποιήθηκαν στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2021 υπήρχε το πλαφόν που θεσπίστηκε από τον πρώην υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση {άρθρο 112 του ν.4764/2020(Α’ 256/23-12-2020). Επομένως το ποσό που καταβλήθηκε για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 υπολογίστηκε με βάση το ανώτατο όριο αποδοχών που θεσπίστηκε με τη συγκεκριμένη ρύθμιση και είναι 1651 ευρώ. Γι’ αυτό άλλωστε η πλευρά Φουρθιώτη διαμαρτυρόταν, υιοθετώντας δική της ερμηνεία της ρύθμισης Βρούτση.

2. Ενώ οι νομικοί παραστάτες της πλευρές Φουρθιώτη εξακολουθούσαν να διαμαρτύρονται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση ελέγχων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, το ΣΕΠΕ και τον ΕΦΚΑ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης διαβίβασε, στις 7 Απριλίου 2022, στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονταν και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τον Φουρθιώτη και τους εργαζόμενους των εταιρειών «JOB PRODUCTION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» και «PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών στοιχείων στο πλαίσιο του μηχανισμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.




Μπακογιάννη σε Σκουρλέτη : «Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη»

 


Μυρίζει μπαρούτι η αίθουσα της Ολομέλειας, από τα καμώματα του Τσίπρα για να επιβιώσει πολιτικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ βουλευτών.

Μία από τις συγκρούσεις ήταν αυτή, της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να σχολιάσει την τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας είπε: «αν θέλετε όπως είπατε να ζητήσετε συγγνώμη, τότε η μοναδική συγγνώμη που είναι αποδεκτή είναι η προκήρυξη εκλογών».

Απαντώντας η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός ανέφερε: «κ. Σκουρλέτη μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη γιατί καμία φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά. Μην έχετε λοιπόν βεβαιότητες».



Προκλητική δικαστής αρνήτρια του κορονοϊού ανέβηκε στην έδρα χωρίς μάσκα

 



Τις έντονες αντιδράσεις των συναδέλφων της, αλλά και των συνηγόρων που παρίσταντο στο δικαστήριο για την εκδίκαση υποθέσεων, προκάλεσε η προκλητική στάση μιας αρνήτριας δικαστίνας, να μην φορέσει μάσκα κατά τη συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών το πρωί της Πέμπτης.

Με παρέμβαση ωστόσο της προέδρου της έδρας υποχρεώθηκε να φορέσει τελικά μάσκα και να ξεκινήσει η διαδικασία. Η εν λόγω προκλητική δικαστής, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα epiloges.tv, έχει χαρακτηρίσει κατά καιρούς δημόσια παράνομες και αντισυνταγματικες τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, ενώ έχει χαρακτηρίσει επικίνδυνα και αναξιόπιστα τα self test.

Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας η προκλητική δικαστής είχε αναφέρει ενδεικτικά σε άρθρο της και μεταξύ άλλων ότι «Οι μασκοφόροι “σωτήρες” που μας επέβαλαν τη μάσκα (ίσως για να μην είναι οι μοναδικοί) εκλιπαρούν “ανυπτόποδες και χαμαιευνοί” την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να υπάρξει ειδική “νομοθετική πρόβλεψη περί ασυλίας του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού” προκειμένου να απαλλαγούν των ευθυνών τους κατά τη διαχείριση της πανδημίας, δεδομένης και της υψηλής θνησιμότητας των ασθενών».

Φυσικά και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη από τον Άρειο Πάγο, αναμένουμε την συνέχεια.

Σε ανάρτηση του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρρών, Παναγιώτης Καρύπογλου, κάνει λόγο για δικαστή η οποία από την έναρξη της κρίσης πανδημίας, προκλητικά παραβιάζει τα μέτρα και παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες, «τυγχάνει ανοχής, όπως φαίνεται, απο τα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης».




Θρίλερ με Άραβα χρηματιστή που εντοπίστηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της παραλιακής

 


Θρίλερ με Άραβα χρηματιστή που κινούνταν μεταξύ Ελβετίας, Αθηνών και Ντουμπάι και σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, βρέθηκε νωρίτερα το απόγευμα νεκρoς σε ξενοδοχείο της παραλιακής.

Ο 44χρονος με καταγωγή απο το Κάιρο, τις τελευταίες εβδομάδες διέμενε στην Αθήνα όπου τον επισκέφθηκαν και οι δικοί του άνθρωποι τις ημέρες των εορτών και πριν λίγες ώρες η καμαριέρα του πολυτελούς ξενοδοχείου τον βρήκε νεκρό καθώς είχε μέρες να δώσει σημάδια ζωής.

Το μυστήριο περιπλέκεται, καθώς στη σουίτα βρέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης αλλά και χάπια xanax, ενώ αυτό που προκαλεί ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες είχε προβεί σε αναλήψεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο νεκρός χρηματιστής με καταγωγή απο το Κάιρο, ήρθε στην Ελλάδα με ελβετική βίζα, δραστηριοποιούνταν σε Ελβετία και Ντουμπάι ενώ φέρεται να είχε κάνει επενδύσεις και στη χώρα μας.


Δημήτρης Πώποτας - Άρια Καλύβα

protothema.gr



Συμμετοχή του Πρωθυπουργού στη συζήτηση με θέμα «Μετανάστευση και Κινητικότητα», που διοργάνωσε το Africa-Europe Foundation

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στη συζήτηση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Αφρικής-Ευρώπης με αντικείμενο τη μετανάστευση και την κινητικότητα, ενόψει και της 6ης Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αφρικής στις 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Κατά την παρέμβασή του, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το τρίπτυχο της ελληνικής πρότασης για την αποτελεσματική διαχείριση της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης η οποία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές: φύλαξη των συνόρων και καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακινητών, αποκλειστικά και μόνο νόμιμες και οργανωμένες οδούς μετανάστευσης και δράσεις για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών πίσω από τις μετακινήσεις από την Αφρική προς την Ευρώπη.

«Πιστεύω πως αν δράσουμε στα τρία μέτωπα που επεσήμανα, στην παροχή ευκαιριών από την ΕΕ για νόμιμη μετανάστευση, στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων για να καταπολεμήσουμε, να εξαλείψουμε τα δίκτυα διακινητών, ώστε να διαλύσουμε το μοντέλο με το οποίο κερδίζουν χρήματα και σε δράσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε τις υποβόσκουσες αιτίες που κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, αυτό θα ήταν μία λογική και ισορροπημένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε επίσης ότι χρειάζεται στενότερη συνεργασία ανάμεσα σε Αφρικανικές χώρες και στην Ευρώπη για την επιστροφή μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να λάβουν άσυλο.

Αναφερόμενος στις εμπειρίες της Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι πέραν της μετανάστευσης η Ελλάδα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με την «απαράδεκτη πρακτική» της εργαλειοποίησης απεγνωσμένων ανθρώπων για την εξυπηρέτηση γεωπολιτικών σκοπών σε βάρος της ίδιας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, τόσο οι Ευρωπαϊκές όσο και οι Αφρικανικές χώρες: πρέπει να καταδικάσουμε με τους αυστηρότερους όρους οποιαδήποτε προσπάθεια χρησιμοποίησης μεταναστών για γεωπολιτικούς σκοπούς», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι το Ελληνικό Λιμενικό έχει «σώσει χιλιάδες ζωές στη θάλασσα», χωρίς εκπτώσεις στον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στην παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στους ιστορικούς δεσμούς της Ελλάδας με την Αφρική, υπογραμμίζοντας ότι «η δέσμευση Ελλάδας προς την Αφρική είναι ισχυρότερη παρά ποτέ» και αφορά ένα μεγάλο πλέγμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, οι δημογραφικές προκλήσεις και η ασφάλεια. Επισήμανε παράλληλα την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει η Ελλάδα προς χώρες της Αφρικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς έχει παράσχει 5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων είτε μέσω του μηχανισμού Covax είτε διμερώς.

«Η Ελλάδα είναι γείτονας της Αφρικής. Συνδέεται μαζί της -παρά χωρίζεται από αυτή- μέσω της κοινής μας θάλασσας, της Μεσογείου. Δεν γίνεται να είμαστε απόντες από αυτή τη συζήτηση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Apple: Ποιες συσκευές βρίσκονται σε έλλειψη

 



Η Apple Inc ξεπερνάει την παγκόσμια έλλειψη μικροκυκλωμάτων για υπολογιστές που αυξάνει το κόστος παραγωγής, ανακοινώνοντας πωλήσεις-ρεκόρ για το τρίμηνο των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υπερνικώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και προβλέποντας ότι το έλλειμμά της μειώνεται.

H παραγωγός των iPhone είναι η μεγαλύτερη εταιρία παγκοσμίως, από πλευράς κεφαλαιοποίησης της αγοράς.

Η Apple διαχειρίστηκε τις προκλήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, όπως η διακοπή λειτουργίας μονάδων βιομηχανικής παραγωγής, αλλά και οι καθυστερήσεις στις μεταφορές εξαιτίας της πανδημίας, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο κορυφαίο ανταγωνιστή της, σύμφωνα με την άποψη των αναλυτών.

Η τιμή των μετοχών της Apple αυξήθηκε περίπου 5%, αντισταθμίζοντας περίπου το 50% των απωλειών που είχε στη διάρκεια του έτους. Τα κέρδη καταγράφηκαν μετά την κίνηση της εταιρίας να προκαλέσει, σχετικά με τις φιλοδοξίες της για την εποχή του επόμενου σταδίου εξέλιξης της ψηφιακής πραγματικότητας, το οποίο είναι γνωστό ως metaverse. 

Περισσότεροι άνθρωποι ήθελαν να αγοράσουν κινητά iPhone και συσκευές iPad, αλλά και άλλα ηλεκτρονικά αξεσουάρ στη διάρκεια του τριμήνου των διακοπών, με τη ζήτηση να είναι μεγαλύτερη από τα αποθέματα της Apple, με συνέπεια το κόστος στην εταιρία για τον τομέα των πωλήσεων να ξεπεράσει τα 6 δισ. δολάρια, σε μία εξέλιξη που είχε ανακοινώσει ότι θα συνέβαινε.

Επίσης η εταιρία, καθώς σε μερικές περιπτώσεις αποτελεί τον καλύτερο πελάτη αρκετών προμηθευτών, χρησιμοποίησε την αγοραστική δύναμή της, προκειμένου προμηθευτές της, να διαθέσουν αρκετά αξεσουάρ, για την αύξηση των πωλήσεων ρεκόρ που κατέγραψαν τα iPhone, οι συσκευές Mac, τα ηλεκτρονικά αξεσουάρ που μπορούν να φορεθούν, αλλά και τα διάφορα ηλεκτρονικά γκάτζετ.

Τα διοικητικά στελέχη της εταιρίας δήλωσαν ότι οι ελλείψεις μικροκυκλωμάτων επηρεάζουν κυρίως τα παλαιότερα μοντέλα των συσκευών της και ειδικότερα τις πωλήσεις των συσκευών iPad που εξελίσσονται με πιο αργό ρυθμό.

«Διαχειρίστηκαν την αλυσίδα εφοδιασμού καλύτερα από τον οποιονδήποτε και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα» δήλωσε ο Ράιαν Ρέιθ που μελετάει την αγορά των έξυπνων κινητών τηλεφώνων για την εταιρία επεξεργασίας καταναλωτικών δεδομένων αγοράς IDC.

Τα τέσσερα καλύτερα κινητά τηλέφωνα από πλευράς πωλήσεων στην ηπειρωτική Κίνα, ήταν όλα μοντέλα iPhone, όπως ανακοίνωσε η Apple, καθώς οι ανταγωνιστές της προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν δελεαστικές προσφορές.

Η Apple αναδείχτηκε στην καλύτερη εταιρία από πλευράς πωλήσεων στην Κίνα, για πρώτη φορά μέσα σε έξι χρόνια, όπως ανέφερε την Τετάρτη, η εταιρία ερευνών αγοράς Counterpoint Research.

Οι αυξανόμενες πωλήσεις της Apple σε υπηρεσίες όπως η μουσική, η τηλεόραση, αλλά και οι εγγραφές συνδρομητών για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης τους, βοήθησαν επίσης, ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις από την αργή διάθεση συσκευών. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει 785 εκατομμύρια συνδρομητές για τουλάχιστον επτά συνδρομητικές υπηρεσίες που προωθεί. Ο αριθμός αυτός, έχει αυξηθεί κατά 40 εκατομμύρια από το τελευταίο τρίμηνο, με τους επενδυτές να ανησυχούν από την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης ανταγωνιστών της Apple, όπως η Netflix Inc.

Ο υπεύθυνος οικονομικών της Apple Λούκα Μαέστρι δήλωσε στο Reuters ότι η αντιμετώπιση της έλλειψης των μικροκυκλωμάτων θα πρέπει να μεταφραστεί σε απώλεια εσόδων σχεδόν 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρέχον τρίμηνο. Ωστόσο, αρνήθηκε να κάνει μία εκτίμηση για το μέλλον.

«Το επίπεδο των περιορισμών θα εξαρτηθεί κατά πολύ από άλλες εταιρίες, από τη ζήτηση των μικροκυκλωμάτων από άλλες εταιρίες, αλλά και βιομηχανικούς τομείς» εκτίμησε ο ίδιος.


skai.gr



Συνελήφθη αλλοδαπή για απάτη και απόπειρα απάτης που διαπράχθηκαν σε βάρος ημεδαπών γυναικών στην πόλη της Λάρισας

 



Συνελήφθη χθες (27-01-2022) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μία αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας, καθώς και σε βάρος άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού της, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρα απάτης σε βάρος ημεδαπών γυναικών στη Λάρισα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες (27-01-2022) το απόγευμα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή γυναίκα και αφού συστήθηκε ως γιατρός του νοσοκομείου, με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού της προσώπου, έπεισε την παθούσα να τοποθετήσει σε σακούλα το χρηματικό ποσό των -3.000- ευρώ. Ακολούθως, καθ’ υπόδειξή του, η παθούσα εναπόθεσε τη σακούλα με τα χρήματα κάτω από κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία της, την οποία παρέλαβε από το σημείο η δράστιδα.

Επιπλέον, χθες λίγη ώρα αργότερα, η δράστιδα αποπειράθηκε να αποσπάσει, από ημεδαπή γυναίκα, χρηματικό ποσό, με την ίδια ως άνω μεθοδολογία. Πιο αναλυτικά, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ημεδαπή, προσποιούμενος ομοίως τον γιατρό και με την προαναφερόμενη μέθοδο, αποπειράθηκαν να της αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των -50.000- ευρώ.

Η προαναφερόμενη εντοπίστηκε χθες (27-01-2022) το βράδυ στην πόλη της Λάρισας και από την κατοχή της κατασχέθηκαν συνολικά τα κάτωθι:

το χρηματικό ποσό των -4.830- ευρώ,

-4- κινητά τηλέφωνα,

-3- χρυσές λίρες και

κοσμήματα - χρυσαφικά (σταυρός, κόσμημα, καρφίτσα και κρικάκια σύνδεσης κοσμημάτων).

Το χρηματικό ποσό των -3.000- ευρώ αποδόθηκε στην παθούσα, από την οποία το απέσπασαν.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.



Πρόταση μομφής: Το κυβερνητικό έργο δυόμισι ετών, απάντηση στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ

 


Με την προβολή του συνόλου του μεταρρυθμιστικού έργου που έχει συντελεστεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια, αλλάζοντας την εικόνα της χώρας, αλλά και με την ανάδειξη των πολιτικών του ρεαλισμού απέναντι στον ακραίο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ απαντά η κυβέρνηση στην καταστροφολογία πάνω στην οποία εδράζεται και η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η τριήμερη συζήτηση που ξεκίνησε χθες το απόγευμα αξιοποιείται από την κυβέρνηση ως ευκαιρία για να παρουσιαστούν στην ελληνική κοινωνία όλα όσα έχουν γίνει τους τελευταίους 30 μήνες, αφού μέχρι την αυριανή ψηφοφορία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και τα κυβερνητικά στελέχη θα παρουσιάσουν αναλυτικά στους Ελληνες πολίτες τις επιδόσεις και τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται για τη χώρα με την υλοποίηση ολόκληρου του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ., που έχει ορίζοντα ο οποίος υπερβαίνει την τρέχουσα κυβερνητική θητεία.

Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας θα ανοίξει ολόκληρη η βεντάλια των κυβερνητικών πεπραγμένων, από την οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους μέχρι τις ξένες επενδύσεις και την αύξηση των θέσεων εργασίας, τη θωράκιση του ΕΣΥ και τις μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση, την επιτυχημένη διαχείριση πολλαπλών κρίσεων, την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, τις ισχυρές συμμαχίες της, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο επίκεντρο των κυβερνητικών τοποθετήσεων θα βρεθούν, όμως, και τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών και θα δοθούν απαντήσεις σε όλες τις υπαρκτές ανησυχίες τους. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε άλλωστε χθες ότι το πρώτο μέλημα των πολιτών είναι η εισαγόμενη ακρίβεια, αποτέλεσμα πληθωριστικών πιέσεων προερχόμενων από τις ανατιμήσεις στην αγορά της ενέργειας. Και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά και το κύμα ακρίβειας, με δύο τρόπους: με τη μείωση των φόρων, που αποτελεί «αδιαπραγμάτευτη πολιτική», αλλά και με τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Μαΐου.

Το μήνυμα που αναμένεται να εκπέμψει ο κ. Μητσοτάκης και στη Βουλή είναι πως η τροχιά ισχυρής ανάπτυξης στην οποία έχει εισέλθει η χώρα, ξεπερνώντας όλες τις αρχικές προβλέψεις, πρέπει να αφορά όλους τους Ελληνες και «κανείς να μη μένει πίσω».

Στον απόηχο και της επένδυσης της JP Morgan σε ελληνική εταιρία, ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε, εξάλλου, και κατά τη χθεσινή συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μήνυμα αισιοδοξίας για τις «μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», που αντανακλάται και στις επιλογές που κάνουν σημαντικοί ξένοι επενδυτές επιβεβαιώνοντας με την παρουσία τους στην Ελλάδα την ενισχυμένη αξιοπιστία της χώρας και τον υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση δεν θα διστάσει και στη διάρκεια της συζήτησης να αναγνωρίσει πάντως και αδυναμίες και λάθη, επιμένοντας στην άντληση διδαγμάτων από αυτά. Ενα τέτοιο μήνυμα εξέπεμψε και ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας στην κ. Σακελλαροπούλου ότι «το σημαντικό είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας». Οι αναφορές του στη διάρκεια της συνάντησης προϊδεάζουν και για την κυβερνητική απάντηση στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τη μη επιτυχημένη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας.

«Η προσπάθεια για να χτίσουμε ένα ανθεκτικό και αποτελεσματικό κράτος είναι συνεχής και αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Θα υπάρχουν και πισωγυρίσματα, θα υπάρχουν και αστοχίες, τις οποίες πάντα με θάρρος οφείλουμε να αναγνωρίζουμε, κυρίως για να μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπεραμύνθηκε πάντως της «πολύ σημαντικής» δουλειάς που έχει γίνει στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας αυτούς τους 30 μήνες, εκτιμώντας ότι έχουν μπει «τα θεμέλια για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε διαδικασίες, εξοπλισμό, εκπαίδευση, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απρόοπτο, όσο έντονο κι αν είναι αυτό».

Κατά την αυριανή του ομιλία δεν αποκλείεται να δώσει και το στίγμα των αλλαγών που θα υπάρξουν στην Πολιτική Προστασία μετά την εμπειρία από την πρόσφατη χιονοθύελλα, με έμφαση στην άμεση κινητοποίηση και το συντονισμό ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού, αλλά και στην ενίσχυση της τεχνολογικής υποδομής στον τομέα αυτό.

Οσον αφορά στην πολιτική κίνηση που επέλεξε να κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζεται από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ως απόρροια της αυξανόμενης πολιτικής απαξίωσης και της φθοράς που υφίσταται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ως ευκαιρία, αφού ακούσουν οι πολίτες ποιες είναι οι επιδόσεις της κυβέρνησης που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει, να συγκρίνουν με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιχμηρή είναι η στάση του κυβερνώντος κόμματος και απέναντι στον κ. Ανδρουλάκη, καθώς θεωρούν ότι με την απόφαση να στηρίξει το ΚΙΝ.ΑΛ. την πρόταση δυσπιστίας «ταυτίστηκε με τον κ. Τσίπρα». Επισημαίνουν ως αντίφαση το γεγονός ότι την ίδια ώρα δεν ζητά εκλογές και διακρίνουν σε όλα αυτά στοιχεία παλαιοκομματικής νοοτροπίας, ενώ θεωρούν και «επιδερμική» την προσέγγισή του σε σημαντικά ζητήματα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Πολίτες στο Ελληνικό δίνουν το φιλί της ζωής σε σκύλο -Πέθανε από ηλεκτροπληξία


 

Μία σκυλίτσα στο Ελληνικό σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία, όταν πλησίασε τα καλώδια με λαμπάκια που είχαν πέσει λόγω της κακοκαιρίας.



Το notia.gr δημοσιεύει ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές που οι περαστικοί του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς αποτέλεσμα δυστυχώς.

Στο σημείο, στην οδό Ιασωνίδου, σύμφωνα με το notia.gr, είχαν πέσει «γυμνά» τα ηλεκτροφόρα καλώδια και λίγο πριν χτυπηθεί από το ρεύμα θανάσιμα ο σκύλος, έπαιζαν με το χιόνι παιδιά.

Συνεργείο που έφτασε στο σημείο έκοψε το ρεύμα και έτσι δεν συνέβη κάτι χειρότερο.

«Αυτό το καλώδιο στην Ιασωνίδου στο Ελληνικό ήταν η αιτία να πάθει ηλεκτροπληξία η Σέρι μου…Αφού είχε ειδοποιηθεί από το πρωί ο δήμος, δεν έβαλε κάποια κορδέλα και παρόλο που ήταν εκεί και ξεστόλιζαν τα λαμπάκια που κατέστρεψε η χιονοθύελλα δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία ως προς τα ακάλυπτα καλώδια. Χθες πάλι με έναν υπάλληλο και ένα σκυλάκι έγινε το ίδιο ευτυχώς γλίτωσαν αυτοί…Ίσως η Σέρι μου έσωσε κάποιο παιδάκι …. έχω κρατήσει τις πιο γλυκές αναμνήσεις», λέει ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας.




Σύμφωνα με το Notia.gr, δεκάδες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναδεικνύουν το μπάχαλο που επικρατούσε στην Ιασωνίδου, με τα γυμνά καλώδια να κρέμονται για ώρες και παιδάκια να παίζουν αμέριμνα με το χιόνι.

«Τα λαμπάκια από το βάρος του χιονιού παρέσυραν προς τα κάτω και καλώδια της ΔΕΗ, επίσης είδα κάποια παιδιά να τραβάνε τα καλώδια και να γίνονται εκρήξεις σε κολώνες της ΔΕΗ και λάμπες» λέει ένας κάτοικος.

«Η καταστροφή για τις κολώνες είναι σίγουρα από τα λαμπάκια», λέει κάποιος άλλος, «την ημέρα του χιονιού τα λαμπάκια είχαν φτάσει ως την άσφαλτο. Είμαι κάτοικος τής Ιασωνίδου το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Πέρναγαν αυτοκίνητα και τα παρέσυραν. Έχω σχετικές φωτογραφίες. Όσο για το άτυχο σκυλάκι είναι πραγματικότητα ότι το κτύπησε το ρεύμα και μάλιστα εγώ ο ίδιος είχα στείλει μήνυμα για να έρθει κάποιος γιατί φοβόμουνα μην σκοτωθεί άνθρωπος».





Διάλογος του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την έναρξη της συνάντησής τους

 



Κ. Μητσοτάκης: Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα κυρία Πρόεδρε, ειδικά για τους συμπολίτες μας στην Αττική, η οποία δοκιμάστηκε από αυτή την πρωτοφανή χιονόπτωση της «Ελπίδας». Αυτό το οποίο θέλω να σας τονίσω είναι ότι η προσπάθεια για να χτίσουμε ένα ανθεκτικό και αποτελεσματικό κράτος είναι συνεχής και αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Θα υπάρχουν και πισωγυρίσματα, θα υπάρχουν και αστοχίες, τις οποίες πάντα με θάρρος οφείλουμε να αναγνωρίζουμε, κυρίως για να μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Όμως, πρέπει να σας πω ότι συνολικά η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας αυτούς τους 30 μήνες θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική. Έχουμε βάλει τα θεμέλια για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε διαδικασίες, εξοπλισμό, εκπαίδευση έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απρόοπτο όσο έντονο κι αν είναι αυτό. Και σ΄ αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε δουλεύοντας ακόμη πιο σκληρά για να μπορέσουμε να είμαστε τελικά επιτυχημένοι στους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει.


Ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι χθες είχαμε στον τομέα της οικονομίας μια πιστεύω, πολύ σημαντική εξέλιξη, μας επισκέφθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος και ελληνικής καταγωγής Jamie Dimon, μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, της JPMorgan, η οποία αποφάσισε να κάνει μια πάρα πολύ σημαντική και πολύ μεγάλη επένδυση στην πατρίδα μας, η οποία σηματοδοτεί και μια έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης αυτής της τράπεζας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Επενδύοντας σε μια εταιρεία ουσιαστικά αυτοδημιούργητων ανθρώπων αποδεικνύει και τον δυναμισμό που υπάρχει σήμερα σ΄ αυτό το οικοσύστημα των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και φυσικά είναι μία επένδυση η οποία είχε όφελος και για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας οι οποίοι αποκόμισαν πολύ σημαντικά οικονομικά οφέλη μέσω αυτής της διαδικασίας των stock options την οποία έχει θεσμοθετήσει αυτή η κυβέρνηση και μακάρι και άλλες πολλές ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να έχουν μία αντίστοιχη πορεία.


Αυτό δεν σημαίνει ότι και στον τομέα της οικονομίας παρά τους γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Γνωρίζω πολύ καλά ότι το πρώτο μέλημα των πολιτών σήμερα είναι η ακρίβεια, μια εισαγόμενη ακρίβεια, αποτέλεσμα πληθωριστικών πιέσεων προερχόμενων από τις ανατιμήσεις στην αγορά της ενέργειας. Πλην όμως υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη η οποία δρομολογείται να αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες, κανείς να μη μένει πίσω. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση θα παραμείνει απολύτως συνεπής στην πολιτική στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά και αυτό το κύμα ακρίβειας το οποίο ελπίζουμε να είναι πρόσκαιρο, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια πότε αυτό θα τελειώσει. Φυσικά το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών στηρίζεται με δύο τρόπους: μέσω της μείωσης των φόρων που αποτελεί αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης αυτής, το έχουμε αποδείξει εξάλλου και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε σ αυτή την πορεία, αλλά και της αύξησης των μισθών. Και εδώ θέλω να σας επαναλάβω την δέσμευση της Κυβέρνησης την 1η Μαΐου, νωρίτερα απ’ ό,τι είχαμε προγραμματίσει, να προχωρήσει σε μία όχι ευκαταφρόνητη αλλά πολύ πιο μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση μ’ αυτήν την οποία ήδη εφαρμόσαμε από 1ης Ιανουαρίου.


Εξακολουθώ και είμαι αισιόδοξος, πολύ αισιόδοξος, για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και είναι πάντα θετικό όταν αυτή η αισιοδοξία αντανακλάται και στις επιλογές που κάνουν σημαντικοί ξένοι επενδυτές, οι οποίοι για να επενδύσουν στην Ελλάδα αυτά τα κεφάλαια σημαίνει ότι και αυτοί εμπιστεύονται τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλιώς προφανώς και δεν θα προχωρούσαν σε τέτοιες κινήσεις.


Κ. Σακελλαροπούλου: Κύριε Πρόεδρε, οι πυρκαγιές του καλοκαιριού και η πρόσφατη κακοκαιρία μας διδάσκουν ότι η χώρα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποκτήσει, να εδραιώσει μάλλον ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο αντιμετώπισης κρίσεων. Κρίσεις που, όπως δέχεται πλέον η επιστήμη, συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και δυστυχώς αναμένεται να εμφανίσουν αυξητική τάση στο μέλλον. Το μοντέλο αυτό θα πρέπει να μπορεί, ακόμη και σε ακραίες συνθήκες, με τον κατάλληλο συντονισμό και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και τη σωστή υλικοτεχνική υποδομή, να εξασφαλίσει και να προσφέρει στους πολίτες ασφάλεια και προστασία, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και της μείωσης των δυσμενών επιπτώσεων που αναμένονται, όσο και στο επίπεδο της αντιμετώπισης, όταν έρθει αυτή η κατάσταση.


Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν αλλά είναι απολύτως απαραίτητα. Αυτές τις μέρες οι συμπολίτες μας έζησαν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες – όπως είπατε ειδικά στην Αττική – πέρασαν δύσκολες ώρες, ελπίζω τα φαινόμενα αυτά να έχουν πλέον αντιμετωπιστεί στο σύνολό τους. Είναι εξίσου σημαντική βέβαια και η έγκυρη ενημέρωση και συνεργασία και των πολιτών με τους κρατικούς και τους τοπικούς φορείς γι’ αυτό το δύσκολο έργο. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν.


Νομίζω ότι αξίζουν για άλλη μια φορά συγχαρητήρια και ευχαριστίες και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του ΕΚΑΒ του ΔΕΔΔΗΕ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των κλάδων, όπου μπόρεσαν να ανταποκριθούν για να προσφέρουν – στο μέτρο που ανταποκρίθηκαν και προσέφεραν στους συμπολίτες μας – που βρέθηκαν σε δύσκολες συνθήκες.


Θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της προσφοράς εθελοντών και οργανώσεων σε ευάλωτες ομάδες. Λόγου χάρη στους άστεγους, που και εσείς και εγώ είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τον τελευταίο καιρό. Είναι σημαντικό το έργο που προσφέρουν και αξίζει πραγματικά να στηριχθούν οι άνθρωποι αυτοί και οι οργανώσεις από την Πολιτεία. Γιατί στις δύσκολες στιγμές δεν περισσεύει κανένας.


Στο θέμα της οικονομίας, όπως ξέρουμε, η ελληνική κοινωνία αναμετρήθηκε με μεγάλες δυσκολίες σε μια δεκαετή κρίση και στη συνέχεια με την πανδημία, πέρα από τις σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, έχουμε τις δυσμενέστατες συνέπειες και στην κατάσταση της οικονομίας. Επομένως, κάθε κίνηση επιχειρηματική που αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία είναι ευπρόσδεκτη και ελπιδοφόρα. Και όπως είπατε, νομίζω όχι μόνο για την κατάσταση της οικονομίας αλλά και για το κοινωνικό σύνολο. Και εκεί αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε τις επιχειρήσεις Startup, που δίνουν την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους, πέρα από την επιχειρηματικότητα και την είσοδο κεφαλαίων στη χώρα, την οποία δεν υποτιμώ καθόλου, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Αυτό αφορά κυρίως τη νέα γενιά, η οποία έχει πάρα πολλά να προσφέρει και πλήττεται φυσικά περισσότερο από την ανεργία. Επομένως όλα αυτά είναι προς τη θετική κατεύθυνση.


Κ. Μητσοτάκης: Επιτρέψτε μου μια συμπληρωματική παρατήρηση σε σχέση με αυτό το οποίο είπατε και αφού ευχαριστήσω κι εγώ όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τους εθελοντές μας που βοήθησαν για ν΄ αντιμετωπίσουμε αυτή την περιπέτεια του χιονιά της περασμένης Δευτέρας. Το σημαντικό, όπως σας είπα, είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.


Θέλω να τονίσω ότι στο ζήτημα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης κινηθήκαμε πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι είχαμε κινηθεί σε σχέση με τη «Μήδεια», γιατί διαπιστώσαμε τότε ότι υπήρχαν αδυναμίες στον σχεδιασμό μας και γιατί είχαμε φροντίσει να έχουμε κινητοποιήσει πολλά περισσότερα συνεργεία για ν΄ αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα το οποίο εμφανίζεται σε κάθε μεγάλη χιονοθύελλα. Νομίζω το καταλαβαίνουν οι πολίτες, είδαν τον όγκο του χιονιού που έπεσε, και τι συμβαίνει όταν πέφτει ένα δέντρο και κόβει έναν πυλώνα μέσης ή χαμηλής τάσης. Είχαμε 200.000 νοικοκυριά το βράδυ της Δευτέρας χωρίς ρεύμα. Και η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης υπήρξε πολύ πιο γρήγορη από αυτήν της προηγούμενης χιονοθύελλας.


Πάντα όταν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα, θα υπάρχουν δυσκολίες, νομίζω ότι αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Το ζήτημα είναι να μπορούμε να τις αντιμετωπίζουμε με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, κι όπως είπατε σωστά και το επεσήμανα κι εγώ, με μεγάλη έμφαση στον συντονισμό, στην τυποποίηση των διαδικασιών, στην έγκαιρη λήψη των αποφάσεων και στην άμεση κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού, βάσει τον σχεδιασμό τον οποίο έχουμε εκπονήσει.


Οπότε νομίζω ότι και από αυτή την κακοκαιρία πήραμε τα μαθήματά μας. Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Η έμφασή μας ήταν στο να κρατηθεί ανοιχτή η Αθηνών – Λαμίας, γιατί εκεί πάντα είχαμε τα προβλήματα και κρατήθηκε ανοιχτή. Μας προέκυψε δυστυχώς ένα πρόβλημα στον βασικό αυτοκινητόδρομο της Αθήνας, την Αττική Οδό, για λόγους για τους οποίους έχουμε εξηγήσει και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσουμε πολύ περισσότερο.





Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού


 

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τους υπαλλήλους του Καταστήματος Κράτησης, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες (ακατέργαστη κάνναβη και κοκαΐνη) εντός αυτού.

Συνελήφθησαν χθες (28-1-2022), στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, τέσσερα (4) μέλη της οργάνωσης, δύο (2) αλλοδαποί έγκλειστοι στο εν λόγω Κατάστημα Κράτησης και δύο (2) ημεδαποί, ένας εκ των οποίων σωφρονιστικός υπάλληλος.

Νωρίτερα ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ενεργώντας και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών, είχε εισαγάγει στις Δικαστικές Φυλακές δύο (2) αυτοσχέδιες συσκευασίες, σε σχήμα σόλας-πάτου παπουτσιού, με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -70- γραμμαρίων, και τις είχε αποκρύψει εντός τουαλέτας, με σκοπό την παράδοσή τους σε αλλοδαπό έγκλειστο και την περαιτέρω διακίνηση εντός του Καταστήματος.

Η ανωτέρω πράξη δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της ανεύρεσης των ναρκωτικών από τους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για παράβαση του Σωφρονιστικού Κώδικά. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι δύο (2) αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα έγκλειστα μέλη κατόπιν συνεννόησης με τους ημεδαπούς κατηγορούμενους, αναζητούσαν προμηθευτές ποσοτήτων ναρκωτικών (κυρίως ακατέργαστης κάνναβης), τις οποίες στη συνέχεια παραλάμβαναν οι δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι και τις συσκεύαζαν σε μορφή πάτων παπουτσιών.

Έπειτα, ο σωφρονιστικός υπάλληλος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του, μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες εντός των Φυλακών και τις εναπόθετε σε προσιτά σημεία, στα οποία είχαν πρόσβαση τα έγκλειστοι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Μόλις οι έγκλειστοι παραλάμβαναν με τη σειρά τους τις ποσότητες, προέβαιναν σε περαιτέρω διακίνηση στους συγκρατούμενους τους.

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν πέραν του διμήνου με μεθοδικότητα και διαρκή δράση και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους ως εξής:

ο σωφρονιστικός υπάλληλος ήταν ο διευθύνων και οργανωτής της εισαγωγής και μεταφοράς των ναρκωτικών εντός των Φυλακών,

ο έτερος ημεδαπός ήταν επιφορτισμένος με την παραλαβή, αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών και

οι έγκλειστοι αλλοδαποί είχαν αναλάβει την εύρεση προμηθευτών ναρκωτικών ουσιών, καθώς και την αναζήτηση υποψήφιων «πελατών» για περαιτέρω διακίνηση εντός των Φυλακών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εντός του Καταστήματος και σε οικία των ημεδαπών κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:



-480- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης διαμοιρασμένα σε νάιλον συσκευασίες περιτυλιγμένες με κολλητική ταινία,

-4,3- γραμμ. κοκαΐνης,

το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ,

-4- συσκευές κινητής τηλεφωνίας και

πλήθος νάιλον συσκευασιών

κολλητική ταινία

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής παρασχέθηκαν πληροφορίες για την δράση του υπαλλήλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.



Αρνήθηκε στον δήμο να κόψουν δέντρο, αλλά όταν έπεσε στο όχημά του ζήτησε αποζημίωση!


 

Κάτοικος Αλίμου αρνήθηκε στους υπαλλήλους του δήμου να κόψουν το δένδρο που είχε γείρει από το χιόνι και κρίθηκε επικίνδυνο.

Αποτέλεσμα το επικίνδυνο δέντρο έπεσε και πλάκωσε το αυτοκίνητό του και τώρα ζητά αποζημίωση από τον δήμο για τη ζημιά που υπέστη το αμάξι του, από το δέντρο που δεν ήθελε να κοπεί.

Αυτό το περιστατικό, δείχνει τη νοοτροπία πολλών συμπολιτών μας, περιέγραψε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης. «Αρνητής κοπής;» ειρωνεύτηκε ο παρουσιαστής, και συμπλήρωσε: «Γίνετε κι εσείς αρνητής αποζημίωσης»!

Το συνεργείο του Δήμου Αλίμου είχε πάει να κλαδέψει κάποια δέντρα, όμως συνάντησε τις αντιδράσεις πολιτών και στελεχών της αντιπολίτευσης του δήμου. Ένας μάλιστα είχε πάρει αγκαλιά το δέντρο, με αποτέλεσμα τα μέλη του συνεργείου να αποχωρήσουν.

Η τύχη τα έφερε έτσι που την επόμενη μέρα ένα κλαδί από το συγκεκριμένο δέντρο έσπασε και έπεσε πάνω σε ένα Ι.Χ., το οποίο ανήκε στον άνδρα που είχε πάρει αγκαλιά το δέντρο και δεν ήθελα να κοπεί.

Με θράσος ο συγκεκριμένος πήγε στον δήμο και ζήτησε να αποζημιωθεί για τη ζημιά που υπέστη, για κάτι που ευθύνεται ο ίδιος και όχι ο δήμος όπως αποκαλύφθηκε.



Ο Ερντογάν απέλυσε τον επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας

 


Σε κανένα καθεστώς δεν αρέσει η αλήθεια, όπλα του είναι η προπαγάνδα και το ψέμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέλυσε τον επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Tüik), σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, επειδή έκανε το λάθος να δημοσιεύσει τα ετήσια στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Σαίτ Ερντάλ Ντινσέρ, δέχθηκε πυρά μετά τη δημοσίευση των στοιχείων στις αρχές Ιανουαρίου που έθεσαν τον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στο 36,1%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 ετών.

Η αντιπολίτευση τόνισε ότι το ποσοστό αυτό ήταν υποτιμημένο, υποστηρίζοντας ότι η πραγματική αύξηση του κόστους ζωής είναι τουλάχιστον διπλάσια.



Ζημιές και στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο από την κακοκαιρία έφυγαν 32 πουλιά

 


Η κακοκαιρία «Ελπίδα» προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, με αποτέλεσμα να διαφύγουν από αυτό 32 πτηνά, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το πάρκο μέσω ανάρτησής του στα social media.

«Δυστυχώς η σφοδρή χιονόπτωση δεν άφησε αλώβητο το Πάρκο μας προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Σε δύο συγκεκριμένες εγκαταστάσεις υποχώρησε το πλέγμα της οροφής με αποτέλεσμα να φύγουν περίπου 32 πουλιά, 30 ίβις του Ουάλντραπ (Geronticus eremita) και 2 Eυρασιάτικοι μπούφοι (Bubo Bubo), απειλούμενα είδη που απαιτούν ειδικές συνθήκες και ειδική διατροφή για την επιβίωση τους», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στη σχετική ανακοίνωση.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου παρακαλούν όσους τυχόν έχουν δει κάποια από αυτά τα πουλιά να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους. Μάλιστα, δίνονται και τα τηλέφωνα επικοινωνίας, όπως και το όνομα με την κυρία η οποία έχει αναλάβει τη σχετική αρμοδιότητα.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - Attica Zoological Park
21 ώρες πριν

Δυστυχώς η σφοδρή χιονόπτωση δεν άφησε αλώβητο το Πάρκο μας προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Σε δύο συγκεκριμένες εγκαταστάσεις υποχώρησε το πλέγμα της οροφής με αποτέλεσμα να φύγουν περίπου 32 πουλιά, 30 ίβις του Ουάλντραπ (Geronticus eremita) και 2 Eυρασιάτικοι μπούφοι (Bubo Bubo), απειλούμενα είδη που απαιτούν ειδικές συνθήκες και ειδική διατροφή για την επιβίωση τους

🙏🏻Παρακαλούμε πολύ ενημερώστε μας αν τυχόν δείτε κάποια από αυτά τα πουλιά.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106634724 & 695 846 9649, Άννα Καζάζου

Μπορεί να είναι εικόνα πουλί και φύση
Μπορεί να είναι εικόνα πουλί, φύση και κείμενο που λέει "O"
Μπορεί να είναι εικόνα πουλί και φύση


Επιπλέον 113,5 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, στους Δήμους όλης της χώρας


 

Έχοντας αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην εθνική μας οικονομία, η Κυβέρνηση στηρίζει την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κατανέμεται στους Δήμους όλης της χώρας συνολικό ποσό ύψους 113,5 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, για την κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους.

Το ποσό αυτό αποδίδεται ως πρώτη τακτική επιχορήγηση για το 2022 και είναι αυξημένο κατά περίπου 6,6%, από το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε πέρυσι.

Παράλληλα, με άλλη απόφαση κατανέμεται -επίσης, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους- ποσό 51 εκατ. ευρώ στους Δήμους, για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας προσωπικού σε θέσεις καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων- για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022.



ΚΥΣΕΑ: Τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

 


Με αντικείμενο τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Κατά τη συνεδρίασή του το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:


Την παράταση της θητείας του αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) κατά ένα ακόμη έτος.

Την παράταση της θητείας του αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) κατά ένα ακόμη έτος.

Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).

Την επιλογή του αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ως αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Την τοποθέτηση του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Φασούλα ως αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, σε αντικατάσταση του επιλεγέντος για τη θέση του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη.

Την επιλογή του αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.



Η ψηφιακή κάρτα εργασίας από όνειρο γίνεται πραγματικότητα


 

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας, η σημαντικότερη μεταρρύθμιση του νέου εργασιακού νόμου, αρχίζει από όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Το έργο αυτό ξεκίνησε να υλοποιείται και θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς καθώς είναι πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργεία Εργασίας και την Κυβέρνηση.

Η μελέτη για την αρχιτεκτονική της ψηφιακής κάρτας θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Εντός του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει διαβούλευση με τους εργοδότες και τους εργαζόμενους στους κλάδους των Τραπεζών και των Σούπερ Μάρκετ, καθώς και με φορείς. Η διαβούλευση ξεκινά από τους συγκεκριμένους κλάδους καθώς έχουν πολύχρονη εμπειρία στην εφαρμογή ψηφιακών συστημάτων ωρομέτρησης και παρουσιολογίου και θα είναι από τους πρώτους στους οποίους θα εισαχθεί η ψηφιακή κάρτα.

Τον Ιούνιο του 2022 θα ξεκινήσει η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας από τον κλάδο των Τραπεζών και τα Σούπερ Μάρκετ, η οποία στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλους τους κλάδους (μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις).

Η ψηφιακή κάρτα είναι ένας σύγχρονος και πρακτικός μηχανισμός για το σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων – ιδιαίτερα του ωραρίου τους – και την εξασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. Η ψηφιακή κάρτα είναι ένα βασικό μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης και διαφάνειας που θα δώσει αποτελεσματικό χτύπημα στην υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία.




Αρχίσε η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας δώρο στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

 



Χάρη στη μομφή, η κυβέρνηση δεν χρειάζεται δεν θα απαντήσει μόνο για την Αττική Οδό. Η συζήτηση θα ξεχειλώσει. Και θα περιλάβει τον Πολάκη, την ανθελληνική στάση ΣΥΡΙΖΑ για τα Ραφάλ, το έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ στο Μάτι, στην Μάνδρα, ακόμα και την ταλαιπωρία των αυτοκινήτων στην Εθνική οδό όταν είχε χιονίσει το 2017. 

Η μομφή είναι ένα δώρο στην κυβέρνηση, για να ξαναθυμηθούν οι πολίτες με ποιους έχουν να κάνουν. Και εκτός το δώρο Τσίπρα στην κυβέρνηση, είναι και μια ευκαιρία για το ΚΙΝΑΛ και τον Ανδρουλάκη να δείξουν ότι διαφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αξίζει να γίνουν αξιωματική αντιπολίτευση.

Στόχος της σχετικής απόφασης που έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής είναι η συζήτηση να ολοκληρωθεί περί τις 20:00 της Κυριακής.

Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας.

Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Επίσης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

Ο Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού, απολύτως προβλέψιμη πάντως.

Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται, θα φανεί ανάγλυφα τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία εφ’ όλης τη ύλης συζήτηση. Μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τις επενδύσεις, για το Κράτος Δικαίου, για τη θωράκιση της χώρας, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την υγεία, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων. Να ακούσουν για τις αποδόσεις της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει.

Το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο.


Κ.Β.

 



Αποπλάνηση 14χρονης από 40χρονο

 



Η αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο μαζί με το 14χρονο κορίτσι, σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής της Ομόνοιας. 

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον 40χρονο, που είναι πατέρας δύο παιδιών, να προσπάθησε να φύγει…

Ο άνδρας συνελήφθη για αρπαγή και ασέλγεια στην 14χρονη και προφυλακίστηκε.

Το κορίτσι είχε εξαφανιστεί. Η μητέρα της τελικά εντόπισε τα ίχνη της από μία ανάρτηση που έκανε η ανήλικη στο Instagram. Ξεκίνησε προς το ξενοδοχείο, καλώντας ταυτόχρονα την Αστυνομία.

«Κατάλαβα από story στο instagram ότι η κόρη μου ήταν μαζί του σε αυτό το ξενοδοχείο και δεν μπορούσα να σκεφτώ τι της είχε κάνει. Αμέσως ξεκίνησα να πηγαίνω εκεί και κάλεσα και το 100 και όταν έφθασα στο ξενοδοχείο ήταν εκεί και οι αστυνομικοί. Όταν μας είδαν, ο 40χρονος προσπάθησε να φύγει».

Σύμφωνα με το Star, οι αρχές διερευνούν τον ρόλο ακόμη δύο ατόμων, που φαίνονται από τις κάμερες του ξενοδοχείου ημιδιαμονής να μπαίνουν στο δωμάτιο με το κορίτσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κατηγορούμενος φέρεται να ασελγεί στο κορίτσι από το καλοκαίρι. Όταν παρακολούθησε η μητέρα τη μικρή και τους εντόπισε, εκείνος της είπε ότι τη βλέπει σαν παιδί του.

Ο 40χρονος γνώρισε, όπως όλα δείχνουν, την 14χρονη μέσω social media. Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ το κορίτσι εξετάζεται από γιατρούς σε δημόσιο νοσοκομείο.

Συγγενής του κοριτσιού είπε μιλώντας στο Star για τον 40χρονο: «Να τιμωρηθεί. Είναι σοκαριστικό, ιδίως για όσους το ζούνε».

Και συνέχισε: «Η μητέρα της πέρασε έναν Γολγοθά. Έκανε ότι ήταν δυνατόν να κάνει, βγήκε μπροστά μόνη της, το πάλεψε. Πήγε παντού, σε εισαγγελείς σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώσπου είχαμε ευτυχώς αυτή την κατάληξη. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το κάνεις αυτό. Να φανταστώ ότι κακοποιείς ένα ανήλικο».


Πηγή