Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΕΛ.ΑΣ. «Φέρτε μου προσαγωγές, άσχετους, δεν με νοιάζει ποιοι θα είναι»



Σε απόγνωση η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αρκείται να εμφανίζει έστω και προσαγωγές απλά για την αριθμητική!!

Την τραγική και ντροπιαστική για την ΕΛΑΣ. του ΣΥΡΙΖΑ απίστευτη καταγγελία κάνουν αστυνομικοί μετά την επίθεση στο ΑΤ Ακρόπολης από κουκουλοφόρους και με την Καθημερινή, δόθηκε η εξής εντολή τη νύχτα του Σαββάτου, μερικά μόλις λεπτά μετά την καταδρομική επίθεση

«Όποια ομάδα φέρει προσαγωγές, αύριο θα πάρει ρεπό».Η εντολή είναι απολύτως ενδεικτική της μεγάλης πίεσης που δέχεται η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. από την ανεξέλεγκτη, το τελευταίο διάστημα, δράση αναρχικών. «Θέλω προσαγωγές, φέρε μου γύρω στα 20 άτομα στην Κρατική», φέρεται να ζήτησε από τους υφισταμένους του βαθμοφόρος, στέλεχος της διοίκησης. Η συνέχεια, μάλιστα, παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς –σύμφωνα με μαρτυρίες– διευκρίνισε: «Φέρτε μου προσαγωγές, άσχετους, δεν με νοιάζει ποιοι θα είναι» και κατέληξε υποσχόμενος ότι όποιος υλοποιούσε την εντολή, την επόμενη μέρα θα έχει αδιάθετο, δηλαδή ρεπό. Πράγματι, οι δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται τα γραφεία της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, δέκα άτομα. Ωστόσο, αφού εξετάστηκαν δεν προέκυψαν ενδείξεις συμμετοχής τους στην επίθεση και κάποιες ώρες αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. «Η ανταπόκριση ήταν άμεση. Ο σκοπός πάτησε το μπουτόν που χρησιμοποιείται σε έκτακτη ανάγκη και ενημέρωσε για την επίθεση. Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση αλλά δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε τους δράστες. Χρειάζεται και λίγη τύχη», σχολίασε αρμόδια αστυνομική πηγή.


Άμοιρη Ελλάδα τι ζείς! Η Μεγαλοοικονόμου τραγουδάει «Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης»


Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου δεν έχει αφήσει εκπομπή για εκπομπή από πολιτικές μέχρι trash για να ξεφτιλιστεί και η ξεφτίλα της κυρίας δεν έχει τέλος.

Τώρα εκδηλώνει και την αγάπη της  για την ποίηση, όπου και έγραψε τραγούδι για τον, Αλέξη Τσίπρα ώστε να ξεφτιλιστεί περισσότερο.

Η Μεγαλοοικονόμου, απήγγειλε μάλιστα τραγουδιστά το τετράστιχο στην εκπομπή της Νανάς Παλαιτσάκη.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως θεωρεί τον πρωθυπουργό «πολύ γοητευτικό». «Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης. Η κάθε σου λέξη, ομόνοια και καταπέλτης», είναι οι στίχοι που έγραψε η βουλευτής και δεν γελάει ο κόσμος κλαίει για την κατάντια του κοινοβουλίου και για όσους έχει ψηφίσει να τον εκπροσωπήσουν στην βουλή.




Δώδεκα κόμματα ανάμεσα τους και η Ν.Δ. ζητούν αποπομπή του λαϊκιστή Όρμπαν από το ΕΛΚ



Δώδεκα κόμματα που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), την κεντροδεξιά πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέθεσαν επίσημο αίτημα για τον αποκλεισμό του Ούγγρου λαϊκιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και του κόμματός του Fidesz.

Η απόφαση θα ληφθεί στις 20 Μαρτίου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ. Ανάμεσα στα κόμματα που ζητούν την αποπομπή του Όρμπαν είναι και η Νέα Δημοκρατία, όπως είχε πρόσφατα προαναγγείλει ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προκάλεσε σάλο με μια εκστρατεία εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι υποστηρίζουν τη μετανάστευση.

Επιστολή του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στο ΕΛΚ για τον κ. Ορμπάν

Την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Βίκτορ Ορμπάν στο ΕΛΚ ζήτησε με επιστολή που απέστειλε χθες το βράδυ προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Joseph Daul, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είχε προαναγγείλει ήδη από την περασμένη Παρασκευή. Με την επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης ζητεί να κινηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες, ώστε να ανασταλεί η συμμετοχή του Fidesz στο ΕΛΚ.

«Ένα κόμμα δεν μπορεί να επωφελείται από τα προνόμια της συμμετοχής του στο ΕΛΚ, αλλά την ίδια στιγμή να αρνείται να αναλάβει το μερίδιο του κόστους των πολιτικών που απαιτούν πανευρωπαϊκή κατανομή των βαρών», τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και καταλογίζει στον κ. Ορμπαν ότι ειδικώς με τη στάση του στο μεταναστευτικό ζήτημα παραβιάζει την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να πέφτει το σύνολο του διαχειριστικού βάρους του ελέγχου των συνόρων της ΕΕ στις μεθοριακές χώρες»αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η παράκαμψη θεμελιωδών συνταγματικών αρχών, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και η προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ είναι πρακτικές που δεν εφαρμόζονται μόνο από την κυβέρνηση Όρμπαν. «Αυτές είναι πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλες τις λαϊκιστικές κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από την ιδεολογική προέλευσή τους. Και βέβαια εφαρμόζονται και στην πατρίδα μου την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου». Τονίζει, δε, πως «όταν επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά ένα κόμμα το οποίο ανήκει στη δική μας πολιτική οικογένεια, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως δεν βλέπουμε».


Και με αυτά τα δεδομένα ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι «πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Ούγγρους φίλους μας ότι η συμπεριφορά τους αυτή δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή».


Συνελήφθη 38χρονος, μέλος σπείρας που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων


Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 28-2-2019 στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 38χρονος ημεδαπός, μέλος σπείρας που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων.

Συγκατηγορούμενοι του ανωτέρω για την ίδια υπόθεση είναι και 41χρονος ημεδαπός, ήδη έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης, 29χρονος ημεδαπός που αναζητείται, καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών του.

Ως προς τον τρόπο δράσης και όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον μήνα Ιούλιο 2018 εντόπιζαν πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα, είτε έξω από τις οικίες των παθόντων, είτε σε μόνιμους ή προσωρινούς χώρους στάθμευσης και με τη χρήση εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές απενεργοποίησης immobilizer , τα αφαιρούσαν.

Στη συνέχεια τα στάθμευαν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και αφού διαπίστωναν ότι δεν διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού ( GPS ), τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν ενοικιάσει για το σκοπό αυτό.

Ακολούθως αφού τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών αλλά και ξένων Αρχών, τα εξήγαγαν στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Σε έρευνα σε οικία που διέμενε ο 38χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) διαγνωστικό μηχάνημα αυτοκινήτου, τέσσερις (4) σφραγίδες καθώς και διάφορα έγγραφα αυτοκινήτων. Επιπλέον, εξωτερικά της οικίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο είχε πρόσφατα κλαπεί και το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών, από διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αργολίδας και της Κορινθίας.

Η συνολική αξία των κλαπέντων αυτοκινήτων υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, για διάπραξη όμοιων αδικημάτων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε πλήθος άλλων παρόμοιων κλοπών.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.


Χιονοστιβάδα "καταπίνει" δρόμο και οχήματα




Τεράστια χιονοστιβάδα καλύπτει τον αυτοκινητόδρομο Interstate 70 στο Κολοράντο και συγκεκριμένα στο Copper Mountain.

Το βίντεο-ντοκουμέντο :




Καταργείται η αλλαγή ώρας αλλά από πότε




Με ψήφους 23 υπέρ και 11 κατά, η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού αποφάσισε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

 Οι χώρες έχουν περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν.

Η απόφαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού θα πρέπει να εγκριθεί και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο της ΕΕ (θα συμμετέχουν οι 27 αρμόδιοι υπουργοί).


Κανένα Ευρωπαϊκό κράτος δεν έδωσε άδεια προσγείωσης στο αεροσκάφος της Βενεζουέλας



Μυστήριο με το κυβερνητικό αεροσκάφος της κυβέρνησης του καθεστώτος Νικολάς Μαδούρο.

Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, λέγεται ότι μέσα στο αεροσκάφος επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Νικολάς Μαδούρο, Χόρχε Αρεάσα, για τον οποίο λέγεται ότι είχε και μια συνάντηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αλλά με ποιόν Συριζαίο;

Το αεροσκάφος της Βενεζουέλας με νηολόγιο YV2486 βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος αφού πρώτα ο κυβερνήτης του είχε ζητήσει άδεια προσγείωσης σε αρκετά ευρωπαϊκά αεροδρόμια για να εισπράξει αρνητικές απαντήσεις. 

Το αεροσκάφος του Μαδούρο απογειώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου, από το Καράκας και αρχικά είχε ως προορισμό έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς της Βενεζουέλας, το νησί Μαργαρίτα, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Βενεζουέλας, Armando Info, σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Το νησί Μαργαρίτα είναι η Ιθάκη για τις σχέσεις ανάμεσα στον τσαβισμό και το κυβερνητικό κόμμα της Ελλάδας» και εννοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα είχε αποκαλύψει τις στενές σχέσεις του λιβανο–βενεζουελάνικης καταγωγής επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ με την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ενώ είχε αναδείξει τις επαφές που είχε με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, το καλοκαίρι του 2013. 

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι, όπως είχε αναφερθεί σε ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ο κ. Νίκος Παππάς μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο, έμπειρο στη διαχείριση offshore εταιρειών, Αρτέμη Αρτεμίου, είχαν ταξιδέψει μαζί με το ιδιωτικό λίαρ τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής. 

Το αεροσκάφος του καθεστώτος Μαδούρο ζήτησε να προσγειωθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, όπου και αρνήθηκαν και το κατάφερε στην Πορτογαλία, μόνο όμως μετά την απειλή του, ότι αν δεν δοθεί άδεια προσγείωσης το αεροπλάνο θα καταπέσει, καθώς τελείωναν τα καύσιμα. 

Τελικά το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 14:06 το μεσημέρι προσγειώθηκε στην Αθήνα, όπου ζήτησε μία ώρα για ανεφοδιασμό αλλά τελικά παρέμεινε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για περίπου 4 ώρες, απ’ όπου απογειώθηκε στις 18:00 το απόγευμα, με δεκάδες ερωτηματικά που δεν πρόκειται να απαντηθούν από το καθεστώς Τσίπρα -ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει ανοικτά τον δικτάτορα σύντροφο Μαδούρο.




Πόση ξεφτίλα; Καραγιαννίδης: Μίλησα για «συμβιβασμό με την Τουρκία», αλλά δεν το εννοούσα


Ο Καραγιαννίδης είπε να βγει και να ξεφτιλιστεί ώστε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μάλιστα εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 και με τακτική ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε με τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι απομονώσατε την φράση μου και διαστρευλώσατε το νόημά της.

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης εκνευρισμένος γιατί κατάλαβε την ζημιά που έχει κάνει, είπε πως «η φράση έχει κοπεί για να βγάλει την είδηση» και πως αν ακούσει κανείς όλη την ομιλία του καταλαβαίνει πως αυτό που λέει είναι διαφορετικό.

Το video τον διαψεύδει αλλά αυτός απτόητος προσπαθούσε να πει ότι δεν το εννοούσε: «Αν είχατε όλη την παρέμβαση, προγενέστερα αυτής της φράσης που έχει κοπεί για να βγάλει την είδηση, έχω πει ότι αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται σε επιτροπές του ΝΑΤΟ, γίνονται σε επίπεδο κυβερνήσεων... Δεν πρότεινα σε καμία περίπτωση συμφωνία ανάλογη των Πρεσπών, δεν θα μπορούσα να το κάνω γιατί δεν είναι η θέση μου αυτή. Εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι να κάνουμε τέτοιες κουβέντες, τους είπα ότι δεν είναι αυτό το πλαίσιο για τέτοιες κουβέντες, το καταλάβατε; Δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός, εσείς τον κάνετε για να βγάλετε είδηση» είπε χωρίς να ντρέπεται  ο Χρήστος Καραγιαννίδης.

Και ο Καραγιαννίδης συνέχισε τις δικαιολογίες λέγοντας : «Εχω πει ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε να είναι ένα παράδειγμα επίλυσης προβλημάτων με συμβιβασμό. Εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και υποστηρίζουμε το Δίκαιο της Θάλασσας, ο Τούρκος μας είπε ότι εμείς δεν αναγνωρίζουμε το Δίκαιο της Θάλασσας... Θέλουμε να τους φέρουμε μπροστά σε αυτό που λένε ότι αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες» και τελείωσε λέγοντας : «Δεν λέω να πάρουμε την συμφωνία να την κάνουμε κόπι-πέιστ που λέμε και στο χωριό μου», και πως από την στιγμή που δεν συμφωνεί η Τουρκία με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, «δεν δέχεται αυτόν τον συμβιβασμό, τότε δεν μπορεί να συζητήσουμε και μένουμε σε αυτό που είμαστε τώρα, αλλά πρέπει η διεθνής κοινότητα να πιέσει για να προχωρήσει το ζήτημα».


Πρόταση Τσίπρα σε Ερντογάν: Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 θα τιμηθεί η Τουρκία στη ΔΕΘ



Ο Τσίπρας είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για την Ελλάδα και το αποδεικνύει συνέχεια.

Στο ταξίδι του στην Τουρκία αυτός ο επικίνδυνος αδίστακτος ακροαριστερός που κάνει σε βάρος της χώρας τον πρωθυπουργό, πρότεινε στον Ερντογάν να είναι η Τουρκία η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ το 2021. Μόνο που ίσως δεν υπολόγισε ότι εκείνη τη χρονιά συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού. 

Μάλιστα, η πρόταση αυτή έγινε επίσημα από την ελληνική πλευρά και η Άγκυρα φυσικά την αποδέχθηκε αμέσως και αυτό δείχνει την βλακεία που δέρνει τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του ολόκληρη.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε τη Δευτέρα το Πρώτο Θέμα, δημοσιεύοντας και σχετικό έγγραφο.





Θεραπεύθηκε άνδρας με AIDS – Τι είδους επέμβαση του έσωσε την ζωή



Άνδρας με AIDS στο Λονδίνο έγινε ο δεύτερος γνωστός ασθενής που φαίνεται να θεραπεύθηκε τελείως από τον ιό, έπειτα από μεταμόσχευση προ τριετίας βλαστικών κυττάρων μυελού των οστών από δωρητή με ανθεκτικότητα στον HIV.

Ο δωρητής είχε μια σπάνια γενετική μετάλλαξη που προσδίδει αντίσταση στον ιό του AIDS HIV. Οι εξετάσεις που έγιναν στον ασθενή, ενάμισι έτος αφότου σταμάτησε την αντιρετροϊκή φαρμακευτική θεραπεία κατά του HIV, δεν δείχνουν πλέον το παραμικρό ίχνος λοίμωξης στον οργανισμό του.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ραβίντρα Γκούπτα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το "Science".

«Δεν υπάρχει καθόλου ιός που να μπορούμε να μετρήσουμε. Δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε τίποτε», διαβεβαίωσε ο Γκούπτα. Επισήμανε ότι ο ασθενής θεωρείται «λειτουργικά θεραπευμένος» και «σε ύφεση», αν και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για θεραπεία». Όπως ανέφερε, «μετά από δύο χρόνια θα μιλάμε περισσότερο για θεραπεία».

Ο ανώνυμος και άγνωστης ηλικίας άνδρας αποκαλείται πλέον «ο ασθενής του Λονδίνου», κατ' αναλογία με τον «ασθενή του Βερολίνου», τον Αμερικανό Τίμοθι Μπράουν, την πρώτη και μοναδική έως τώρα περίπτωση ασθενούς που έγινε γνωστό το 2007 ότι, ύστερα από μια παρόμοια θεραπεία μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων μυελού των οστών στη Γερμανία, απαλλάχθηκε από τον ιό HIV και παραμένει μέχρι σήμερα θεραπευμένος.

Ο «ασθενής του Λονδίνου» είχε μολυνθεί από τον HIV το 2003 και το 2012 διαγνώσθηκε επίσης με λέμφωμα Hodgkin, μια μορφή καρκίνου του αίματος. Το 2016 οι γιατροί αποφάσισαν να του κάνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών, κάτι που ήταν η τελευταία ελπίδα επιβίωσης του.

Το AIDS έχει σκοτώσει περίπου 35 εκατομμύρια ανθρώπους από τότε που εμφανίσθηκε στη δεκαετία του 1980, ενώ περίπου 37 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σήμερα μολυσμένοι με τον ιό.

Οι περισσότεροι επιστήμονες εμφανίζονται πάντως επιφυλακτικοί, κατά πόσο τέτοιες θεραπείες όπως αυτές που εφαρμόσθηκαν στους ασθενείς του Βερολίνου και του Λονδίνου, μπορούν να θεραπεύσουν όλους τους ασθενείς με AIDS, καθώς η διαδικασία είναι ακριβή, πολύπλοκη και ενέχει κινδύνους, συν το γεγονός ότι πρέπει να βρεθούν κατάλληλοι δωρητές με τη σπάνια μετάλλαξη (CCR5 Δέλτα 32), που χαρίζει ανοσία έναντι του ιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Στις Βρυξέλλες με 5.100 ευρώ τον μήνα η σύζυγος Πουλάκη



Σύμφωνα με την αποκάλυψη της omadaalithias.gr, ευνοϊκή απόσπαση… απέσπασε η σύζυγος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, εφοριακός Αννα Κιουτσοκιόζογλου, συνδικαλίστρια με τη φιλοΣΥΡΙΖΑϊκή παράταξη Α.Σ.ΚΙ. και διατελέσασα αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στις ΔΟΥ.

Μια πολύ ευνοϊκή απόσπαση εξασφάλισε η σύζυγος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη.

Συγκεκριμένα, η Άννα Κιουτσοκιόζογλου - Πουλάκη, υπάλληλος της ΑΑΔΕ, με απόφαση της 11ης Φεβρουαρίου 2019 που υπογράφουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Κατρούγκαλος και Γιώργος Πιτσιλής αποσπάζεται στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Όπως προκύπτει από τις αποφάσεις οι μηνιαίες της απολαβές θα ανέρχονται στις €5.000 το μήνα, ενώ εξασφάλισε και €8.800 για τα πρώτα έξοδα.






Πηγή : omadaalithias.gr


Εκπτώσεις στο Διαδίκτυο: Ξεκίνησαν οι προσφορές στο ηλεκτρονικό εμπόριο



Περίπου τριακόσια καταστήματα συμμετέχουν με εκπτώσεις και προσφορές έως 50% στην εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου που ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από τις προσφορές στις οποίες θα προβούν εκατοντάδες ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) .

Οι προσφορές που έχουν ήδη ανακοινώσει τα καταστήματα βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει για τον λόγο αυτό ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.)

Πρόκειται για την 6η φορά που πραγματοποιείται η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία πραγματοποιείτο συνήθως στις αρχές Δεκεμβρίου αλλά αυτή τη φορά μεταφέρθηκε προκειμένου να μη συμπίπτει με τη Black Friday αλλά και με την έναρξη της περιόδου των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Οι καταναλωτές θα μπορούν από την Δευτέρα 4 Μαρτίου να επισκέπτονται τη διεύθυνση https://ecommerce-week-2019.greekecommerce.gr/ και να ενημερώνονται για τα ηλεκτρονικά καταστήματα που συμμετέχουν στην εν λόγω ενέργεια, καθώς και για τις αντίστοιχες προσφορές τους.

Τελευταία μελέτη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκτιμά ότι φέτος αναμένεται να αγοράσουν μέσω διαδικτύου προϊόντα περίπου 4 εκατομμύρια Ελληνες, ενώ η συνολική αξία των αγορών τους εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών, που έχουν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο έστω και μια φορά για την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών, από 26,9% το 2012 διαμορφώθηκε το 2018 σε 40,2%.

Πηγή : in.gr


Η Αστυνομία προειδοποιεί για ψεύτικα «αιτήματα φιλίας» στα social media



Η Ελληνική Αστυνομία επισημάνει τον κίνδυνο που ελλοχεύουν τα social media.

Με ανάρτησή της στο Twitter η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή των χρηστών στα «αιτήματα φιλίας» που δέχονται.

«Προσοχή στα αιτήματα φιλίας, που αποδέχεσαι στα social media. Μπορεί να είναι κάποιος με ψεύτικη φωτογραφία και ταυτότητα» επισημαίνει η Ελληνική Αστυνομία, συνοδεύοντας το tweet με μια φωτογραφία που έχει την στάμπα: «Fake profile?».

Δείτε την ανάρτηση:

Προσοχή στα αιτήματα φιλίας, που αποδέχεσαι στα social media
Μπορεί να είναι κάποιος με ψεύτικη φωτογραφία & ταυτότητα...


Μπαρόζο: Οι αγορές περιμένουν νίκη του Κυρ. Μητσοτάκη



Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές του 2019 στην Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να αποδείξει τη δέσμευση και την αϕοσίωσή της στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και μόνο μετά να διεκδικήσει μια αναθεώρηση των συμϕωνηθέντων για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και τη μείωση των ϕορολογικών βαρών, διατύπωσε σήμερα, από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελϕών ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επικεϕαλής της Goldman Sachs International και πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Στη διάρκεια συζήτησης με τον δημοσιογράϕο Νίκο Χατζηνικολάου και ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να πετύχει τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και των ϕορολογικών βαρών, επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ ευαίσθητη στιγμή, λόγω των ϕετινών εκλογών, κι αυτό είναι επικίνδυνο, καθώς στη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων οι κυβερνήσεις τείνουν να ξοδεύουν για παροχές.

«Πιστεύω ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές είναι να δείξει δέσμευση επί των μεταρρυθμίσεων. Να ϕανεί η πρόθεση της νέας κυβέρνησης για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, περισσότερες επενδύσεις και θέσπιση μέτρων ϕιλικών για την επιχειρηματικότητα (...) Η άποψή μου είναι πρώτα δούλεψε και μετά δείξε την απαραίτητη θέληση να πετύχεις καλύτερες συνθήκες», είπε.


Δεν είχαμε προειδοποιήσει την Ελλάδα, γιατί δεν γνωρίζαμε τα νούμερα

Σε ερώτημα αν είχε προειδοποιήσει η Κομισιόν την Ελλάδα για την επερχόμενη κρίση ο κος Μπαρόζο είπε πως «δεν είχαμε προειδοποιήσει την Ελλάδα, γιατί δεν γνωρίζαμε τα νούμερα. Ξέραμε ότι το έλλειμμα ήταν πολύ υψηλό, αλλά όταν ήρθε ο Γ.Παπανδρέου μάθαμε πόσο ήταν (...) Τα στοιχεία που λαμβάναμε δεν ήταν ακριβή, οπότε δεν μπορούσαμε να αναλάβουμε δράση», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι η Κομισιόν είχε προτείνει στα κράτη-μέλη να εγκρίνουν την αύξηση των αρμοδιοτήτων της Eurostat, αλλά αυτή η πρόταση είχε απορριϕθεί ως πολύ παρεμβατική και μόνο μετά, υπό το ϕως των νέων εξελίξεων, έγινε αποδεκτή.

Η Ευρώπη έχει πολιτικό χρέος απέναντι στην Ελλάδα

Πόσο κοντά έϕτασε τελικά η Ελλάδα στην έξοδο από την ευρωζώνη; «Η Ελλάδα έϕτασε πολύ κοντά στο Grexit» υποστήριξε ο κ.Μπαρόζο και πρόσθεσε ότι, παρότι υπήρχε από πολλές πλευρές ξεκάθαρη θέση και πίεση για την έξοδό της (μεταξύ άλλων από μέρος του πολιτικού συστήματος στη Γερμανία και την Ολλανδία, αλλά και από πλευράς στελεχών του ΔΝΤ), η Κομισιόν ήταν πάντα υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, μεταξύ άλλων, γιατί υπήρχε και ο ϕόβος ότι αν η Ελλάδα "έπεϕτε", θα ακολουθούσε η Πορτογαλία και μετά η Ιταλία και η Ισπανία.

Αν η Ελλάδα έϕευγε από την ευρωζώνη, πρόσθεσε, αυτό θα ήταν χειρότερο και για την ίδια και για την υπόλοιπη Ευρώπη. «Εγιναν λάθη από την ελληνική πλευρά, αλλά και από την ευρωπαϊκή. Κάποιες χώρες έπρεπε να είναι πιο γενναιόδωρες και να δείχουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη» υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε πως το γεγονός ότι δεν υπήρχε συναίνεση στην Ελλάδα, σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων, ήταν μεγάλο κακό, αϕού με τη σωστή πολιτική κάποιες από τις αρνητικές επιπτώσεις θα είχαν αποϕευχθεί.

«Η Ευρώπη έχει πολιτικό χρέος απέναντι στην Ελλάδα, γιατί ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές, ο ελληνικός λαός έδειξε την αϕοσίωσή του στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Οι αγορές περιμένουν νίκη του Κ.Μητσοτάκη

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση των αγορών απέναντι στην Ελλάδα, επισήμανε ότι σήμερα δείχνουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας. «Γιατί; Για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η κυβέρνηση άλλαξε την αρχική της πολιτική, που ήταν πλήρης καταστροϕή (...) δηλαδή άλλαξε τον υπουργό της. Ο δεύτερος είναι, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ότι οι αγορές περιμένουν μια πιθανή νίκη του Κ. Μητσοτάκη στις εκλογές, κι αυτό εξηγεί γιατί υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για το μέλλον της Ελλάδας». Πρόσθεσε πως είναι καλό ότι η Ελλάδα πηγαίνει τώρα στις αγορές με το ομόλογο, αν και όπως υποστήριξε η τιμή του είναι ακόμη σχετικά υψηλή.

Αν η Ευρώπη δεν θέλει εσωτερικά σύνορα, τότε πρέπει να έχει ισχυρότερα εξωτερικά Ερωτηθείς σχετικά με τις έντονες προσϕυγικές ροές προς την Ευρώπη, επισήμανε ότι αν η ΕΕ δεν θέλει να έχει εσωτερικά σύνορα, τότε πρέπει να έχει ισχυρά εξωτερικά. «Δεν προτείνω τείχη, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να εϕαρμόσουμε πολύ πιο αξιόπιστη πολιτική ελέγχου των εξωτερικών συνόρων (...) Να είμαστε ανθρωπιστικά ανοιχτοί απέναντι στους πρόσϕυγες, αλλά με πιο αυστηρή πολιτική απέναντι στην παράνομη μετανάστευση (...) Πρέπει να είμαστε πιο επιλεκτικοί» σημείωσε ο κ.Μπαρόζο, επισημαίνοντας ότι σε διαϕορετική περίπτωση θα βρουν πρόσϕορο έδαϕος ο εθνικισμός, ο εξτρεμισμός και η ξενοϕοβία. «Η πραγματικότητα είναι επίσης ότι πρέπει να κάνουμε κάποιο είδος συμϕωνίας με τις χώρες προέλευσης των προσϕύγων, να έχουμε πολύ πιο στοχευμένη αναπτυξιακή πολιτική για την Αϕρική, καθώς αν η Αϕρική δεν αναπτυχθεί, δεν θα σταματήσουν αυτές οι ροές» σημείωσε και εξέϕρασε την πεποίθηση ότι χώρες που δέχονται αυξημένες ροές, όπως η Ελλάδα, πρέπει να υποστηρίζονται από την ΕΕ.

BREXIT: Αν χωρίσουμε, να χωρίσουμε ϕιλικά

Σε σχέση με το BREXIT, ο κ.Μπαρόζο εξέϕρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει συμϕωνία ΕΕ-Βρετανίας. «Αν χωρίσουμε, πρέπει να χωρίσουμε ϕιλικά, γιατί θα παραμείνουμε πολύ σημαντικοί ο ένας για τον άλλο. Ας δουλέψουμε με ευϕυΐα και πραγματισμό, για να βοηθήσουμε τους Βρετανούς να βρουν λύση» υπογράμμισε.

Ανησυχώ για ένταση του εμπορικού πολέμου ΕΕ-ΗΠΑ Την ανησυχία του για ένταση του εμπορικού πολέμου ΕΕ-ΗΠΑ, αλλά και την πεποίθησή του ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για να αποϕευχθεί η κλιμάκωση, εξέϕρασε ο κ.Μπαρόζο, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ.Χατζηνικολάου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αν οι ΗΠΑ λάβουν μέτρα, η ΕΕ θα πρέπει να απαντήσει.

ΑΠΕ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πηγή : Thetoc.gr



Ανακοίνωση της Ν.Δ. για το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στην Αθήνα




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις. Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;». 


Μπακογιάννη σε Δραγασάκη: Τι θα γίνει αν ο Πειραιάς χαρακτηριστεί αρχαιολογική ζώνη;



Αναστάτωση προκάλεσε η είδηση που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα ότι σε συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι θα κηρύσσονταν αρχαιολογικός χώρος στο μεγαλύτερό μέρος του ο Πειραιάς.

Τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα και η μελέτη διαχείρισης του ΟΛΠ σε περίπτωση που ο Πειραιάς και η ευρύτερη ζώνη του λιμανιού χαρακτηριστούν ως αρχαιολογική ζώνη, επισημαίνει σε ερώτηση της προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη

Θέμα: Ο Πειραιάς ανακηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος – Κίνδυνος να τιναχτούν στον αέρα τα έργα ανάπτυξης του λιμανιού

Στην αυριανή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για την έγκριση ή μη της οριοθέτησης ως αρχαιολογικού χώρου του Δήμου Πειραιά και της περιοχής «Καστράκι» του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Σε περίπτωση που ο Πειραιάς και η ευρύτερη ζώνη του λιμανιού χαρακτηριστούν ως αρχαιολογική ζώνη, τότε τίθεται σε κίνδυνο η υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος και της μελέτης διαχείρισης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Εξάλλου, στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΑΣ, θα ληφθεί απόφαση για την έγκριση ή απόρριψη του συγκεκριμένου σχεδιασμού, καθώς το ζήτησε η Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Σχεδιασμού Λιμένων.

Η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΠ έχει υπογραφεί στις 24.06.2016 και τέθηκε ως παράρτημα στην από 08.04.2016 σύμβαση μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Cοscο για την πώληση ποσοστού 67% του ΟΛΠ. Συγκεκριμένα, η εν λόγω συμφωνία προβλέπει την πραγματοποίηση υποχρεωτικών επενδύσεων εκ μέρους του ΟΛΠ. Η πρώτη επενδυτική περίοδος – 5ετούς διάρκειας – ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016 και προβλέπει έργα αξίας €293.783.800 (Παράρτημα 7.2 της Σύμβασης Παραχώρησης), βάσει συγκεκριμένου Master Plan και Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Αν η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ανακηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος, θα προκληθούν πρόσθετες καθυστερήσεις στα επενδυτικά έργα, καθώς όλες οι διαδικασίες θα υπόκεινται πλέον στους περιορισμούς της αρχαιολογικής νομοθεσίας. Μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει και την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και COSCO διότι η συμφωνημένη μεταβίβαση του υπόλοιπου 16% στην COSCO προϋποθέτει την περάτωση των επενδυτικών έργων. Πρακτικά, οι καθυστερήσεις λόγω της αρχαιολογικής νομοθεσίας τινάζουν στον αέρα τον αναπτυξιακό σχεδιασμό για το λιμάνι του Πειραιά.

Τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και έργα υποδομής που θα δημιουργήσουν σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και το λιμάνι του Πειραιά χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη για να διατηρήσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητά του, η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τη αναβάθμιση της λιμενικής ζώνης. Στην ουσία, στέλνει αρνητικό μήνυμα προς τους Έλληνες και ξένους επενδυτές: είτε δεν τηρούνται οι συμβατικές μας υποχρεώσεις είτε στην πορεία υλοποίησης ενός επενδυτικού σχεδίου αλλάζουν οι όροι και οι προϋποθέσεις της αρχικής συμφωνίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Τα θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος πρέπει να βρίσκονται ψηλά στις εθνικές μας προτεραιότητες, όμως όχι ως άλλοθι για να μη γίνονται νέες επενδύσεις.
Εκτός αυτού, η μετατροπή του Πειραιά σε αρχαιολογική ζώνη θα δημιουργήσει κολοσσιαία προβλήματα στη διαχείριση των προβλημάτων και την καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει γνώση για το σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει τον Πειραιά αρχαιολογικό χώρο;
2. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη, τι προτίθεται να πράξει για να μην τιναχθούν στον αέρα τα επενδυτικά σχέδια στην ευρύτερη ζώνη του λιμανιού;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ντόρα Μπακογιάννη