Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

«Ρεσιτάλ μικρόνοιας και μικροψυχίας» ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση ξεφτίλα

 


Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσε και κατηγορούσε τη ΝΔ πως έβαλε το σήμα της μαζί με αυτό του Ερυθρού Σταυρού, έδωσε το κυβερνών κόμμα.

«Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από την Κοινωνία των Πολιτών για το γεγονός ότι χρειάστηκε να εκδώσουμε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, αλλά το αποψινό ρεσιτάλ μικρόνοιας και μικροψυχίας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Με περισπούδαστο ύφος η Κουμουνδούρου έφτασε στο έσχατο κατάντημα να κάνει μαθήματα καταστατικού και ουδετερότητας στον Ερυθρό Σταυρό με αφορμή αφίσα της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο κείμενο που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, προστίθεται: «Τι το τόσο τρομερό λέει η αφίσα που προκάλεσε την οργή του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που οι εικόνες που έρχονται από την Ουκρανία σοκάρουν τη διεθνή κοινή γνώμη; Ότι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για να συμβάλει στην προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού για την αποστολή ανθρωπιστικού υλικού στους Ουκρανούς πολίτες και τους Έλληνες ομογενείς που δοκιμάζονται. Αν βλέπουν κάτι μεμπτό σε αυτό, το μικρότερο πρόβλημα που έχουν είναι στην κατανόηση κειμένου.

Έχουν, μάλιστα, το θράσος να διευκρινίζουν στην κατάπτυστη ανακοίνωσή τους ότι "κάθε κόμμα έχει υποχρέωση να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια τον Ερυθρό Σταυρό". Πού είναι η προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες να συνδράμουν έμπρακτα στις πρωτοβουλίες για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία; Πουθενά! Επιβεβαιώνεται ακόμα μία φορά ότι για τους συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα η αλληλεγγύη εξαντλείται σε δηλώσεις, το πολύ σε διαδηλώσεις».

Τέλος, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι «έχει αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη ως πράξη και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ακολουθήσουν ούτε καν σε αυτό, ας σιωπήσουν. Έστω αυτές τις τραγικές για την Ουκρανία και τη διεθνή κοινότητα ώρες, ας μην υπενθυμίζουν τη χειρότερη εκδοχή του εαυτού τους».


Η γελοία ξεφτίλα ανακοίνωση του ΖΥΡΙΖΑ που προκάλεσε την απάντηση της ΝΔ

Γράφει νωρίτερα η νέα ξεφτίλα ΣΥΡΙΖΑ που την υπογράφουν οι Γιώργος Κατρούγκαλος και Ανδρέας Ξανθός χωρίς ίχνος ντροπής και ηθικής : «Το είδαμε και αυτό! Μετά την αναμετάδοση από προξενεία μας κομματικού βιντεοκλίπ της Νέας Δημοκρατίας, κυκλοφόρησε αφίσα με το σήμα του κόμματος δίπλα σε αυτό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με πρόφαση την συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στην Ουκρανία. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός οφείλει, βάσει του καταστατικού του και της ένταξής του στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού, να τηρεί την αρχή της ουδετερότητας, της αποφυγής δηλαδή να ταυτίζεται με οποιαδήποτε πολιτικό κόμμα ή ιδεολογία. Είναι αδιανόητη η συνύπαρξη του ιστορικού εμβλήματος του ΕΕΣ με το λογότυπο ενός πολιτικού κόμματος».

Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να συμπράξει σε αυτή την κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού του Ερυθρού Σταυρού και των βασικών αρχών του ερυθροσταυρίτικου κινήματος».

«Κάθε κόμμα έχει δικαίωμα και υποχρέωση να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια τον Ερυθρό Σταυρό. Για το καλό όσων έχουν ανάγκη την υποστήριξή του, όμως, όχι για την δική του προβολή. Ο Ουκρανικός λαός χρειάζεται κάθε βοήθεια που μπορούμε να του δώσουμε, ατομικά και συλλογικά. Ας πάψει όμως επιτέλους να βλέπει το κυβερνητικό κόμμα τα πάντα με τα μικροκομματικά γυαλιά της επικοινωνίας.

Αναμένουμε την άμεση ανάκληση της αφίσας. Στηρίζουμε την συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για το σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, όχι όμως ως επιχείρηση για μικροκομματικά οφέλη κατά παράβαση των αρχών του Ερυθρού Σταυρού», σημείωνε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί απλά του αρέσει να ξεφτιλίζεται αφού δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο ουσιαστικό.Κατασχέθηκαν στην Ιταλία περιουσιακά στοιχεία αξίας 140 εκατ. ευρώ Ρώσων ολιγαρχών

 Περιουσιακά στοιχεία αξίας 140 εκ. ευρώ που ανήκαν σε Ρώσους ολιγάρχες έχουν κατασχεθεί στην Ιταλία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai.

Ειδικότερα, οι τελευταίες κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας.

Στον ολιγάρχη Αλεξέι Μορντασόφ κατασχέθηκε η θαλαμηγός Lady M Yacht, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Ιμπέρια, αξίας 65 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, κατασχέθηκε και η θαλαμηγός Lena Yacht, αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Σανρέμο και ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Γενάντι Τιμσένκο.Συνελήφθη παραγωγός που συνεργαζόταν με Ρώσο ολιγάρχη -Το κανάλι με διευθυντή τον Βαξεβάνη

 


Συνελήφθη χθες από το FBI ο τηλεοπτικός παραγωγός Jack Hanick που εργάστηκε για τον Ρώσο ολιγάρχη Konstantin Malofeyev, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ παραβίασε τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και έκανε ψευδείς δηλώσεις σε πράκτορες του FBI.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Αμερικανός εισαγγελέας Damian Williams δήλωσε: «Ο Konstantin Malofeyev είναι στενά συνδεδεμένος με τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, αφού προσδιορίστηκε από την OFAC ότι ήταν μία από τις κύριες πηγές χρηματοδότησης για την προώθηση των συνδεδεμένων με τη Ρωσία αυτονομιστικών ομάδων που δρουν στο κυρίαρχο έθνος της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στον Malofeyev απαγορεύουν στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να εργάζονται ή να συναλλάσσονται με τον Malofeyev, αλλά όπως λέγεται, ο Hanick παραβίασε αυτές τις κυρώσεις δουλεύοντας απευθείας για τον Malofeyev σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα κατά τη διάρκεια πολλών ετών».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «ο Τζον Χάνικ εργαζόταν επίσης για τον Κωνσταντίν Μαλοφέγιεφ σε ένα πρότζεκτ για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός ελληνικού τηλεοπτικού δικτύου και στις προσπάθειες για να αποκτήσει ένα βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο. Υπό την καθοδήγηση του Μαλοφέγιεφ, ο Χάνικ ταξίδεψε στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία σε διαφορετικές περιστάσεις το 2015 και το 2016 προκειμένου να εργασθεί επάνω σε αυτές τις πρωτοβουλίες και έδινε αναφορά απευθείας στον Μαλοφέγειφ για τη δουλειά του. Για παράδειγμα, το Νοέμβριο του 2015, ο Χάνικ έγραψε στον Μαλοφέγιεφ πως το Ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο θα ήταν «μία ευκαιρία για να παρουσιαστεί η ρωσική οπτική στην ελληνική τηλεόραση». Σε σχέση με τις προσπάθειες του Μαλοφέγιεφ να αποκτήσει βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Χάνικ ανέλαβε ενέργειες προκειμένου να αποκρύψει το ρόλο του Μαλοφέγιεφ στην εξαγορά, κανονίζοντας να ταξιδέψει στη Βουλγαρία με ένα άλλο άτομο, το οποίο αναγνώρισε/εντόπισε Έλληνας συνεργάτης του Μαλοφέγιεφ, ώστε να φαίνεται πως ο αγοραστής ήταν Έλληνας και όχι ο Μαλοφέγιεφ».

Το δίκτυο Hellas Net εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Ηellas Net συνεργάστηκε με τον John Hanick κατά την πρώτη περίοδο της λειτουργίας της και συγκεκριμένα απο τις 2/2/2015 εως τις 29/2/2016, .

Ο Hanick ήταν ενας απο τους πιο επιτυχημένους τηλεοπτικούς παραγωγούς στις ΗΠΑ και για 15 χρόνια κορυφαίο στέλεχος του FOX NEWS του πρώτου σε τηλεθέαση δικτύου στην αμερικανική αγορά. Η συνεργασία μας στηρίχθηκε στον υψηλό βαθμό επαγγελματικής εμπειρίας του συγκεκριμένου και την αναζήτηση εκ μερους μας μεταφοράς της εμπειρίας του στην οργάνωση και την ανάπτυξη του δικτυου της Ηellas Net. H συνεργασία διακόπηκε στις 29/2/2016 για λόγους αλλαγής των προτεραιοτήτων τόσο της εταιρείας μας όσο και του ιδίου.

Καμμία άλλη σχέση συνεργασία ή εμπλοκή της ΗELLAS NET με οποιονδήποτε άλλον αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Χάνικ στην Ελλάδα δημιούργησε την Hellas Net και έβαλε διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη

Την σχετική είδηση αναδημοσίευσε στο twitter από την αντίστοιχη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Συνελήφθη χθες από το FBI ο Hanic διότι βοηθούσε τον Ρώσο ολιγάρχη, Malofeyev να σπάει τις κυρώσει και να στήνει ΜΜΕ για Ρωσική προπαγάνδα. Ο Hanic ήρθε Ελλάδα το 2015-1016 και δημιούργησε την Hellas Net ως μέλος ΔΣ. Πήρε πανελλαδική άδεια και έβαλε διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
To δημοσίευμα των New York Times για το θέμα

Την απόπειρα να δημιουργηθεί τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα, το οποίο θα προπαγάνδισε τις ρωσικές θέσεις, με χρηματοδότηση ενός ολιγάρχη, στενού φίλου του Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψαν και οι New York Times, σε χθεσινό τους δημοσίευμα.

Αναφέρει το δημοσίευμα:

«Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από τη δίωξη που άσκησε η αμερικανική δικαιοσύνη σε έναν πρώην παραγωγό του τηλεοπτικού δικτύου Fox News επειδή παραβίασε τον νόμο για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, συνεργαζόμενος με έναν Ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν η κύρια πηγή χρηματοδότησης των αυτονομιστών στην Κριμαία και στην ανατολική Ουκρανία και ότι έχει στενούς δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ο παραγωγός Τζον Χάνικ, όπως γράφουν οι New York Times, συνελήφθη τον περασμένο μήνα στο Λονδίνο και στη συνέχεια του ασκήθηκε δίωξη από δικαστήριο του Μανχάταν. Μάλιστα, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι πρόκειται για την πρώτη παραπομπή που γίνεται εξαιτίας της παραβίασης των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, το 2014, έπειτα από την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ο ολιγάρχης που προσέλαβε τον Χάνικ, σύμφωνα με το παραπεμπτικό, ήταν ο Κονσταντίν Μαλόφεγιεβ, ο οποίος θεωρήθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ως «μια από τις κύριες πηγές χρηματοδότησης από την πλευρά της Ρωσίας για την προώθηση της αυτονόμησης της Κριμαίας», όταν επιβλήθηκαν οι κυρώσεις τον Δεκέμβριο του 2014. Ο Χάνικ εργάστηκε για τον Μαλόφεγιεβ από το 2013 μέχρι το 2017.

Ο Ρώσος ολιγάρχης Κονσταντίν Μαλόφεγιεβ

Η δίωξη κατά του Χάνικ, ενός 71χρονου Αμερικανού πολίτη, έγινε γνωστή τη στιγμή που οι ΗΠΑ και σχεδόν όλος ο υπόλοιπος κόσμος εξακολουθούν να τιμωρούν οικονομικά τη Ρωσία, προσπαθώντας με αυτό και με άλλα μέσα να σταματήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επιπλέον το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δημιουργεί μια ειδική ομάδα, η οποία θα ερευνήσει και θα καταστήσει κατηγορούμενους τους διεφθαρμένους ολιγάρχες που υποστήριξαν στην εισβολή στην Ουκρανία.

Μολονότι οι κατηγορίες κατά του Χάνικ, πηγάζουν από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν πριν από 8 χρόνια, αποτελούν ένα ενιαίο πεδίο με άλλα μέτρα που έλαβαν πρόσφατα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, τα οποία δείχνουν ότι οι ομοσπονδιακές αρχές θα αξιοποιήσουν κάθε τρόπο άσκησης πίεσης στον Πούτιν και στον στενό του κύκλο. Εξάλλου, αυτό τόνισε στη δήλωση του και ο εισαγγελέας της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Ντέμιαν Γουίλιαμς.

Οι κατηγορίες, είπε, κάνουν φανερή «την δέσμευση μας στην αποτελεσματική εφαρμογή των νόμων κατά αυτών που χρησιμοποιούν τον πλούτο τους για να υπονομεύσουν τα θεμέλια της δημοκρατίας μας».

Στον Χάνικ, ο οποίος εργαζόταν επί 15 χρόνια στο Fox News πριν αποχωρήσει το 2011, έχει ασκηθεί δίωξη από δύο δικαστήρια, από το ένα επειδή παραβίασε τις κυρώσεις και από το άλλο επειδή είπε ψέματα τους πράκτορες του FBI που τον ανέκριναν τον περασμένο χρόνο.

Οι δικηγόροι του Χάνικ δεν εντοπίστηκαν από την εφημερίδα προκειμένου να σχολιάσουν το γεγονός. Ο εκπρόσωπος του Fox News αρνήθηκε να μιλήσει για τις κατηγορίες, είπε, όμως, ότι ο ρόλος του Χάνικ στο τηλεοπτικό δίκτυο δεν ήταν αυτός που περιγράφεται στο παραπεμπτικό, και ότι ήταν διευθυντής και όχι παραγωγός.

Από την άλλη πλευρά, ο Μαλόφεγιεβ, είναι ένας Ρώσος τραπεζίτης, πιστός ορθόδοξος χριστιανός, ένας μεγιστάνας με μεγάλη επιρροή και εξέχουσα θέση στην συνδεόμενη με το Κρεμλίνο ελίτ της χώρας. Αποτελεί ένα από τα προπύργια του Πούτιν στην συντηρητική δεξιά της Ρωσίας, έχει δεσμούς με ακροδεξιούς πολιτικούς στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και έχει κατηγορηθεί ότι χρηματοδοτεί τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, πέραν αυτών της Κριμαίας. Ο ίδιος έχει αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες. Είναι επίσης, ένας από τους κύριους μετέχοντες στην προσπάθεια να αυξηθεί η επιρροή της Ρωσίας στην Αφρική, ώστε να μειωθεί αυτή της Δύσης.

Η εργασία που πρόσφερε ο Χάνικ στον Μαλόφεγιεβ περιλάμβανε και την δημιουργία μέσων ενημέρωσης στην Ρωσία, την Ελλάδα, την Βουλγαρία και αλλού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο Χάνικ εγκαταστάθηκε στη Ρωσία τον Ιούλιο του 2013, έχοντας διαπραγματευτεί το συμβόλαιό του «απευθείας με το Μαλόφεγιεβ», το οποίο του παρείχε μηνιαίο μισθό 5.000 δολαρίων, έξοδα στέγασης και ασφάλεια υγείας. Στην αρχή ο Χάνικ ασχολήθηκε κυρίως με τη δημιουργία ενός καλωδιακού τηλεοπτικού δικτύου στη Ρωσία, το οποίο άρχισε να εκπέμπει τον Απρίλιο του 2015. Εκείνη την εποχή ο Μαλόφεγιεβ ανήκε σε εκείνους που περιλάμβαναν οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Ο Χάνικ είχε ηγετικό ρόλο στο τηλεοπτικό δίκτυο, και σε σειρά email πότε ως διευθύνων σύμβουλος, πότε ως γενικός παραγωγός, πότε ως σύμβουλος έκδοσης.

Σε ένα από αυτά τα email ο Χάνικ γράφει στον Μαλόφεγιεβ ότι το δίκτυο υπηρετεί το όραμά του και ότι είναι ο ιδρυτής και ο κύριος αρχιτέκτονας του. Ο Χάνικ μετακινήθηκε στην Ελλάδα τον Μάιο του 2015 προκειμένου να αναπτύξει ένα τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο θα μπορούσε να συνεργαστεί με το αντίστοιχο του Russian TV, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο. Μάλιστα, σε μια επιστολή του ο Χάνικ γράφει στον Μαλόφεγιεβ ότι πρόκειται για μια ευκαιρία να μεταδίδονται και να εξηγούνται οι απόψεις της Ρωσίας στο Greek TV.

To 2015, ο Χάνικ προσπάθησε για λογαριασμό του Μαλόφεγιεβ να αγοράσει ένα τηλεοπτικό δίκτυο στην Βουλγαρία. Όταν τον Φεβρουάριο του 2021, ο Χάνικ ανακρίθηκε από πράκτορες του FBI, είπε ότι γνώριζε ότι ο Μαλόφεγιεβ υπόκειτο στις κυρώσεις αλλά όχι ότι σχετιζόταν με το βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο, μέχρι που το διάβασε στις ειδήσεις. Ο Μαλόφεγιεβ υποστηρίζει σθεναρά την επιστροφή της μοναρχίας στη Ρωσία και σε συνέντευξή του το 2017 στον Guardian, είπε ότι εμπνεύστηκε την ιδέα όταν ως έφηβος ερωτεύθηκε τον «Αρχοντα των δακτυλιδιών». Και σε άλλη συνέντευξη του στους New York Times, πρόσθεσε, ότι η ημι – μοναρχία, που έχει επιβληθεί στη Ρωσία υπό τον Πούτιν, «είναι βασικά ένα πολύ καλό πράγμα». «Αν αρχίζαμε τώρα να τον αποκαλούμε αυτοκράτορα και όχι πρόεδρο δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε μεγάλες αλλαγές στο Σύνταγμα μας», σημείωσε, στο δημοσίευμα των New York Times.


iefimeridaΤο καθεστώς στην Ρωσία έκλεισε Facebook, Twitter, YouTube και Booking

 Μπλοκάρονται πλήρως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Ρώσοι, μετά τον πόλεμο που κήρυξε το καθεστώς του Κρεμλίνου στις συγκεκριμένες πλατφόρμες. 

Στόχος να μην φτάνει η αλήθεια και τα εγκλήματα του δικτάτορα Πούτιν, στους πολίτες της Ρωσίας

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor, που είναι αρμόδια για το διαδίκτυο και ελέγχεται όπως όλα απ τον δικτάτορα Πούτιν, διέταξε σήμερα τον αποκλεισμό  Facebook και Twitter στη Ρωσία, κατηγορώντας τα κοινωνικά δίκτυα ότι «κάνουν διακρίσεις» σε βάρος των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Μετά το «μπλόκο» στο Facebook αποφασίστηκε απ το καθεστώς του δικτάτορα το ίδιο και για Twitter, YouTube και Βooking. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο ιστότοπος εύρεσης καταλυμάτων Booking δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για να κάνει κανείς κράτηση δωματίου εντός της Ρωσίας, όχι πώς θα πήγαινε και κανένας.

Τις τελευταίες ημέρες, το Twitter επέβαλε περιοριστικά μέτρα σε Ρώσους χρήστες λόγω προπαγάνδας που γινόταν στο διαδύκτιο κατά εντολή του δικτάτορα Πούτιν

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στη Ρωσία διαπίστωσαν ότι δεν είναι δυνατή πλέον η πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παρά μόνο μέσω VPN.

Η Ρωσική ρυθμιστική αρχή, Roskomnadzor, είπε ότι υπήρξαν 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης από το Facebook από τον Οκτώβριο του 2020, με περιορισμένη πρόσβαση σε κρατικά κανάλια όπως το RT και το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η εταιρεία META αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι είχε περιορίσει την πρόσβαση στο RT και στο Sputnik σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι υποβάθμισε παγκοσμίως περιεχόμενο από τις σελίδες του Facebook και τους λογαριασμούς του Instagram των ρωσικών κρατικών δικτύων, καθώς και από αναρτήσεις που περιέχουν συνδέσμους προς αυτά.Τρεις προσαγωγές για την απαγωγη του Γιώργου Κυπαρίσση


 

Εξετάζονται στο τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής τρεις ύποπτοι οι οποίοι προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ για την αρπαγή και παράνομη παρακράτηση του ιδιοκτήτη μάντρας ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Από τα ξημερώματα (05/03), όπου και έγινε η προσαγωγή, εξετάζονται δυο άνδρες ηλικίας 34χρονων και 41ετων καθως επίσης 39χρονη γυναίκα ως ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στην απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση ο οποίος απελευθερώθηκε (04/03) μετά από εξηνταέξι ημέρες όμηρος από τους απαγωγείς του.

Στην προσαγωγή των 3 υπόπτων βοήθησε η κατάθεση του 40χρονου μετά την απελευθέρωση του.Βρετανοί δημοσιογράφοι δέχτηκαν πυρά από Ρώσους σαμποτέρ


 

Επίθεση δέχτηκαν βρετανοί δημοσιογράφοι του Sky News την περασμένη Δευτέρα ενώ μετέβαιναν στην πόλη Μπούχα βορειοδυτικά του Κιέβου.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι αρχικά νόμιζαν ότι δέχονταν επίθεση από Ουκρανούς στρατιώτες. Ωστόσο κατάλαβαν ότι είχαν δεχθεί επίθεση από Ρώσους σαμποτέρ.

Τραυματίστηκαν ελαφρά ο πολεμικός ανταποκριτής του Sky News, Stuart Ramsay,  και ο εικονολήπτης Richie Mockler. Ευτυχώς του έσωσαν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φορούσαν. Όλοι πλέον είναι καλά στην υγεία τους

Όπως δήλωσε ο Stuart Ramsay "εμείς σταθήκαμε τυχεροί. Αλλά χιλιάδες Ουκρανοί πεθαίνουν, καθώς γίνονται στόχοι ρωσικών ένοπλων ομάδων. Ο πόλεμος χειροτερεύει μέρα με τη μέρα".

On Monday, near Kyiv, chief correspondent Stuart Ramsay and his team were attacked. Their experience illustrates the scale of the mayhem and violence as Russia's invasion enters a new and deadlier phaseΑυτοί οι 2 ημεδαποί είχαν μετατρέψει διώροφη μονοκατοικία σε κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες


 

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη, δύο (2) ημεδαπών, ενός (1) άνδρα και μίας (1) γυναίκας, οι οποίοι είχαν μετατρέψει διώροφη μονοκατοικία σε κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες σε περιοχή του Δήμου Βόλου.

 Συνελήφθησαν, 16-02-2022 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, -4- ημεδαποί, -2- άνδρες και -2- γυναίκες, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση - για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άλλων διατάξεων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για προ διμήνου περίπου εκμίσθωση διώροφης μονοκατοικίας σε περιοχή του Δήμου Βόλου από δύο από τους συλληφθέντες, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας διενήργησαν χθες το πρωί νομότυπη έρευνα στην οικία, την οποία, όπως διαπιστώθηκε, είχαν μετατρέψει οι δύο δράστες σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες.

Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του παράνομου κέντρου οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που βοηθούσαν τους ανωτέρω, έχοντας αναλάβει την χορήγηση ναρκωτικών δισκίων, χωρίς ιατρική συνταγή, σε -8- «νοσηλευόμενους», διαμένοντες στο χώρο, στο πλαίσιο υποτιθέμενου προγράμματος θεραπείας.

Κατασχέθηκαν από το εσωτερικό του παράνομου κέντρου απεξάρτησης τα εξής:


-343- ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και

-3- πιστοποιητικά παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας επ’ ονόματι των υπευθύνων του παράνομου κέντρου.

Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δύο υπεύθυνων του παράνομου κέντρου στην πόλη του Βόλου, σε Ι.Χ. επιβατικό όχημα, ιδιοκτησίας της γυναίκας, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-3- σφραγίδες με φορολογικά στοιχεία εταιρείας,

-3- μπλοκ τριπλότυπων αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, μερικώς συμπληρωμένα,

-60- ναρκωτικά δισκία,

-1- συνταγή χορήγησης ναρκωτικών,

-1- χάρτινη κάρτα και -1- βεβαίωση για δικαστήριο,

-2- κινητά τηλέφωνα και

το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, για τις υπηρεσίες που παρείχαν, οι υπεύθυνοι του κέντρου εισέπρατταν από τις οικογένειες των «νοσηλευόμενων» χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από -400- έως -1.000- ευρώ κάθε μήνα για κάθε νοσηλευόμενο.

Επιπρόσθετα, διακριβώθηκε ότι διατηρούσαν ιστοσελίδα μέσω της οποίας διαφήμιζαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του υποτιθέμενου κέντρου απεξάρτησης, χωρίς την αναγραφή της ακριβούς τοποθεσίας του.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για: (α) παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, δια κατοχής, πώλησης και διεύθυνσης καταστήματος εντός του οποίου γίνεται εν γνώσει του δράστη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατά συναυτουργία, (β) διεύθυνση και λειτουργία κέντρου σωματικής και ψυχικής απεξάρτησης από τις ναρκωτικές ουσίες, χωρίς τη λήψη σχετικής άδειας από το Υπουργείο Υγείας, κατά συναυτουργία και (γ) απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:


1. ΣΑΒΒΙΔΗ Αργύριο του Σταμούλη και της Βασιλικής, γεν. την 16-01-1974 στην Αργαλαστή Δ. Νοτίου Πηλίου Ν. Μαγνησίας2. ΙΒΑΝΟΦ Σοφία του Στέβο και της Στέλλας, γεν. την 14-12-1981 στο Αμαρούσιο ΑττικήςΗ συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρους απροσδιόριστου εισέτι αριθμού παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 24210-76957 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και 24210-76921 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έως και την 05-09-2022 περί ώρα 06.00΄, σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.Γελάει ο κόσμος με την υπερβολή του ακατάλληλου Αλέξη Τσίπρα

 


Σε κάθε εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, οι πολίτες σηκώνουν τα χέρια προς τον ουρανό και φωνάζουν ευτυχώς γλιτώσαμε.

Σε κάθε εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται ότι αυτός ο τύπος έγινε τυχαία πρωθυπουργός, είναι ένας επικίνδυνος και ακατάλληλος πολιτικός και πρέπει να παροπλιστεί σύντομα.

Τώρα τον Αλέξη Τσίπρα, τον πείραξε το ανήκουμε στην Δύση, μάλλον επειδή είχε άλλα στον νού του να ανήκουμε στην Τουρκία, την Βενεζουέλα η την Ρωσία.

Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το θέμα της στάσης της χώρας και το ερώτημα αν ανήκουμε στη Δύση, αφού επανέλαβε τα περί προκεχωρημένου φυλακίου για το οποίο είχε μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνοντας ως παράδειγμα το Ισραήλ και λέγοντας ότι δεν θέλει να ζήσει σε μια χώρα όπως αυτή που «θα είμαστε και στο φυλάκιο και δεσμοφύλακες». 

Στη συνέντευξη το στον ΑΝΤ1, αυτός ο επικίνδυνος και ακατάλληλος για πολιτικός δήλωσε ότι «Έρχεται ο κύριος Μητσοτάκης και λέει ότι όχι μόνο ανήκομεν εις την Δύσιν αλλά είμαστε και το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης» για να προσθέσει πως «εγώ δε θέλω να ζήσω έτσι, ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου κύριε Χατζηνικολάου. Δεν θέλω να ζήσω σε μια χώρα που θα είναι όπως είναι στο Ισραήλ, να είμαστε στο φυλάκιο και δεσμοφύλακες»

Η αναφορά του Τσίπρα στο Ισραήλ και τα περί φυλακίων και δεσμοφυλάκων προκαλεί εντύπωση όπως άλλωστε και τα όσα είπε για το θέμα της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για την οποία δήλωσε ότι δεν θα την υπέγραφε με αυτή τη μορφή κυρίως δε χωρίς ανταλλάγματα (ούτε ο ίδιος γνωρίζει με ποια μορφή θα την υπέγραφε και ευτυχώς που δεν ηγείται αυτός και το κόμμα του) τη στιγμή που δίνουμε βάσεις και ειδικά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που σημειωτέον μέσα από αυτή τη διαδικασία αναβαθμίζει γεωπολιτικά τη χώρα όπως προκύπτει και από τις εξελίξεις με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα ανταλλάγματα όπως λέει που θα ζητούσε ο Αλέξης Τσίπρας (ανταλλάγματα που ισχύουν με τις συμφωνίες και συμμαχίες του Κυριάκου Μητσοτάκη) είναι η «προστασία της χώρας έναντι υποτιθέμενης επίθεσης από μια άλλη χώρα που μάλιστα είναι και χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτό το αντάλλαγμα. Ποιο είναι το βασικό αντάλλαγμα που θέλουμε» φέρνοντας ως παράδειγμα την ύπαρξη αμερικανικών πλοίων στην Αλεξανδρούπολη τα οποία θα υπάρχουν εκεί με βάση τη συμφωνία που έχει υπογραφεί αλλά «δεν θα κουνάνε ρούπι» αν πιο κάτω «παραβιάζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ώστε όπως είπε «να προστατέψουν την ελληνική κυριαρχία». «Τέτοιου είδους ανταλλάγματα θα ζητάγαμε»

Με λίγα λόγια ένας Τσίπρας να είχαμε να λέγαμε, μιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προστατέψει σε όλα τα επίπεδα την χώρα, και εγώ δεν έχω κανένα λόγο ύπαρξης στην πολιτική ζωή του τόπου, γιατί είμαι ανεπαρκής και ακατάλληλος παντού ειδικά σε θέματα οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής.Δέν παίρνουν παράδειγμα την Ρωσία οι Τούρκοι και προκαλούν : «Να πάρουμε τα νησιά που μας έκλεψε η Ελλάδα»

 


Η Τούρκοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα δεν είναι Ουκρανία, και δεν παίρνουν παράδειγμα την αντιμετώπιση που έχει η Ρωσία για να βάλουν μυαλό και να σταματήσουν να προκαλούν.

Μόνο το ότι η Ελλάδα είναι στο ΝΑΤΟ και μέλος της Ε.Ε. πρέπει να λέει κάτι στους προκλητικούς Τούρκους, που εάν τολμήσουν να κάνουν κάτι η μοίρα τους θα είναι 100 φορές χειρότεροι από τους Ρώσους.

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι του δικτύου CNN Turk δήθεν «φοβούνται» για πιθανή επίθεση της Ελλάδας στην Τουρκία, παρουσιάζουν χάρτες με ελληνικά νησιά λέγοντας προκλητικά πως κατέχει «παράνομα» η χώρα μας και προτείνουν μελλοντική κατάληψή τους από την Τουρκία. 

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Μπασάκ Σενγκιουλ σε εκπομπή του CNN Turk μιλάει με φόντο χάρτη με τα δήθεν «παρανόμως» εξοπλισμένα νησιά της Ελλάδας. Αρχικά θέτει τον… «προβληματισμό» της λέγοντας: «Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά τα οποία έπρεπε να είναι αφοπλισμένα. Άλλωστε σχετικά με αυτό η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει από το υψηλότερο βήμα να θέτει τις αντιρρήσεις της και ανέφερε πως θα γίνουν τα απαραίτητα. Υπάρχει το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει πρόκληση απ’ την πλευρά της Ελλάδας κατά της Τουρκίας ,όπως έγινε και με την Ρωσία;» λέει η Σενγκιού, καταλήγοντας με το ερώτημα: «Το επόμενο διάστημα σχετικά με την Τουρκία, υπάρχει μήπως σκέψη για μία ανάλογη κίνηση;»

Ακολούθως, στο ίδιο κλίμα, ο κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβίζογλου λέει πως πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ώστε η Τουρκία να πάρει πίσω τα νησιά από την Ελλάδα: «Τώρα πρέπει και να μην πέσουμε στην παγίδα, αλλά και να πάρουμε με κάποιο τρόπο τα καταληφθέντα μας νησιά. Μήπως λόγω αυτού του προβλήματος (Ουκρανία), να παραβλέψουμε ότι κάποια νησιά μας καταλήφθηκαν; Να αδρανοποιηθούμε; μεταξύ τα νησιά μας καταλήφθηκαν, η Αλεξανδρούπολη εξοπλίστηκε και η Ελλάδα συνεχώς παρενοχλεί την Τουρκία» ολοκλήρωσε προκλητικά ο Τζεβίζογλου.

Εάν δεν μπορούν να πάρουν το μάθημα τους οι Τούρκοι βλέποντας την Ρωσία και τις επιπτώσεις, τότε ο λαός λέει όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.

Ζελένσκι: Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη

 Το μήνυμα του Ουκρανού Προέδρου προβλήθηκε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις μέσω γιγαντοοθονών που είχαν τοποθετηθεί σε πόλεις του κόσμου όπως η Πολωνίας, η Γεωργίας, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ουγγαρία.

«Στηρίξτε την Ουκρανία. Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Αν κερδίσουμε και είμαι σίγουρος γι' αυτό, θα είναι πράγματι μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία», είπε σε νέο μήνυμα του πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.Πριν ξεκινήσει να απευθύνει το μήνυμα του, ο Πρόεδρος Ζελένσκι τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του πολέμου.

«Αν κερδίσουμε θα είναι η νίκη όλου του δημοκρατικού κόσμου, μια νίκη του φωτός πάνω στο σκοτάδι, της ελευθερίας επί της σκλαβιάς», συνόψισε.Αυτοί είναι οι 12 συλληφθέντες για την δολοφονία του Άλκη

 


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δώδεκα (12) ατόμων , οι οποίοι συνελήφθησαν για την υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 19χρονου ημεδαπού στην περιοχή Χαριλάου την 01-02-2022 

1) ( επ ) GEGA ( ον ) ALEKSANDRO του ARTAN, γεν . 2002 στην Αλβανία ,

03032022dimosiopoiisigadthessal0012) ΚΑΜΠΟ ή KAMBO Γκεράλντι ή GERALDI του Δημητερ ή DHIMITER , γεν. 1999 στην Αλβανία,

03032022dimosiopoiisigadthessal0033) ΒΕΛΑΛΟΠΟΥΛΟ Αλέξανδρο - Ηλία του Ευάγγελου, γεν. 1997 στην Αττική,

03032022dimosiopoiisigadthessal0054) ΚΟΥΜΑΡΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη του Παρασκευά, γεν. 2001 στην Θεσσαλονίκη,

03032022dimosiopoiisigadthessal0075) (επ) DEMIRAZI (ον) ROXHERS του SOTIRAQ , γεν. 2002 στην Αλβανία,

03032022dimosiopoiisigadthessal009


6) ΒΑΡΒΕΡΗ - ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ιωάννη του Νικολάου, γεν. 2001 στην Θεσσαλονίκη,

03032022dimosiopoiisigadthessal0117) ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δημήτριο του Παύλου, γεν. 2000 στην Πτολεμαΐδα,

03032022dimosiopoiisigadthessal0138) ΜΠΙΣΚΟ-ΤΟΚΜΑΚΙΔΗ Κωνσταντίνο του Κων/νου, γεν. 2000 στην Θεσσαλονίκη

03032022dimosiopoiisigadthessal0159) ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ Στέργιο του Ευάγγελου, γεν. 1999 στις Σέρρες,

03032022dimosiopoiisigadthessal01710) ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ Νικόλαο του Βαλέριου, γεν. 2002 στην Θεσσαλονίκη,

03032022dimosiopoiisigadthessal019


11) (επ.) ΤΖΟΥΡΟΒΙΤΣ (όν.) Οδυσσέα του Ιορδάνη, γεν. 2001 στην Θεσσαλονίκη,

03032022dimosiopoiisigadthessal02112) (επ.) CARCIU (όν.) AFKSENDOS του ARTUR, γεν. 1999 στην Θεσσαλονίκη

03032022dimosiopoiisigadthessal023


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388340 και 2310-388332 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 23-04-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.